• Radeq

    Zdravim, nedavno sem propad sileny myslence koupit si novej rám do 10 000, páč mam Author, a to je fakt spatny… taxem zacal uvazovat o RB CRX, ale postupem casu zjistuju, ze by se mi asi nehodil zrovna tenhle ram kvuli my vidlici… mam Manitou South Super (http://www.answerproducts.com/items.asp?…), coz je nakejch 60–75 mm. A CRX je ravdepodobne delany na zdvih 100 mm, taqze prusvih… nechcete mi zkusit doporucit nejakej ramo do 10000 na mou vidlici? :-)

    0 0
    • McBlacky  

      spyder za 6000kč a za 4000 nová vidle axel 100 lo :) nebo levnější novej rám a vidli za 6000 Black, Mx comp, atd.

      0 0
      • Indian  

        Ten nižší zdvih ničemu nevadí.

        0 0
        • McBlacky  

          já myslel spíš vhodností k rámu. South je trekingová vidle a rám crx bude omezovat drasticky.

          0 0
          • Cejlon  

            Souhlasím s Mc Blacky.Ale: voni se ti bojí říct,ale ja ti to povím.Ono by to CRX s touto vidlí vypadalo opravdu,opravdu blbě!Bys tu vidli ulomil u nálisku na krk a rozbil by sis obličej:-(

            0 0
        • HASKY  

          No ja bych řekl že nižší zdvih teda vadí pokud teda nechceš na kole jezdit jenom rovně. Jakmile tam dáš vidlu z nišším zdvihem pošune se střed dolů a když to trochu víc naklopíš v zatáčce tak pedál škrkne o zem. Jinak na nižší zdvihy je stavěnej rám RB – CR1300

          0 0
          • Cejlon  

            Aha!Projevujou se mistři technické jízdy,kteří když zatáčejí napravo,mají pravý pedál ve spodní úvrati:-))))Doleva je to myslím to samé,co??:-))

            0 0
            • Andrzej  

              spis silnicari kteri slapou i v zatackach

              0 0
              • HASKY  

                Na silnčce jsem nikdy nejezdil a nai mě to nějak neláká. Moje technika jízdy není určitě nejlepší ale taky určitě ne nejhorší. Prostě pokud se tam dá nižší vidlice může dijít k tomů že si štrejchneš pedálem o zem. Je to další věc na kterou se musíš soustředit na 20Km se to dá ale na nějaké delší vyjížďce nevím. A nvíc když tam dáš nižší vidlici tak to kolo bude hodně přetáčivý dopředu takže v prudkých technických sjezdech prdel hodně dozadu za sedlo.

                0 0
                • Andrzej  

                  me slo jenom o to, ze na mtb skrtnes pedalem o zem jenom v nejakem tezkem schodovitem vyjezdu, v zatackach myslim vetsina lidi neslape… a s tou pretacivosti souhlasim, mam rad polozenou a vysokou vidlici…

                  0 0
                  • Cllaude  
                    • ja si pridam svou trosku do mlyna- mam CRX s 80 mm a o zem skrtam v terenu naprosto bezne

                    C

                    0 0
                    • Andrzej  

                      ja taky skrtam hoodne casto, ale zasadne ne v zatackach, pedaly mam uz pekne dobite

                      0 0
                      • Cllaude  

                        :) no jiste , ale tady jde o vhodnost CRX a 80 mm vidle ne? C

                        0 0
                        • Cejlon  

                          Tam ta osa nemůže jít tak moc dolů,vždyt to jsou 2cm na 1m až 1,1metrové páce.

                          0 0
                        • Andrzej  

                          no dobre no:), ale ja sem spis resil to, ze pedalem skrta ten s blbou technikou a tim padem to vyska stredu uz tolik neovlivni(tech par mm), neco jineho to bude u tech co fakt musi slapat i v zatackach kvuli souperum a casu, tam je kazdy milimetr dobry

                          0 0
                          • Cejlon  

                            Však v pohodě:-)))Ve výjezdu se škrtání objevit může-to nepopírám.Určitě se mi to i stane:-)

                            0 0
                  • McBlacky  

                    já si teda myslím že většina lidí co to myslej vážně s umístěním v zatáčkách na závodech šlape. Samo že jen v těch kde to jde :)

                    0 0
                    • Andrzej  

                      tech lidi neni myslim na b-f tolik :) (mnohem vic tady je takovych jako ja…) asi

                      0 0
                  • vlk  

                    on není problém v zatáčkách, ale obecně v lese např když jezdíš přes příkopy velké kořeny-prostě větší terénní nerovnosti.

                    0 0
        • McBlacky  

          a navíc, vždyt je to jak suntour, v jedný noze elastomer a pružina bez oleje a v druhý tlumící patrona (bez pružiny nejspíš) to celý mazaný vazelínou 28,6 nohy. Dát si na lepší rám totální low end vidli není dobrý

          0 0
    • Ruprecht  

      koukni na www.mrazek.com/fx1.html :-)))

      0 0
    • hkek  

      Sorry ale to snad radsi zatim jezdi na pevny nez abys si kvuli SOUTHce nekoupil CeeRiXo… P.S. neni CeeRiXo na 80mm???

      0 0
      • Gumicuk  

        CRXko je +/- na stovku, ale ja tam mam 125 a nijak mi to nevadi. Kazdopadne myslim ze je docela cunarna vrazit na ram za deset tis. lowendovou a jeste k tomu trekingovou vidli. To je neco jako kdybys na starou rezavou skodovku prdnul Pirelli P zero nebo tak neco. Radsi zacni poradne setrit a postav si poradne kolo ktere bude vyvazene. Ja setril neco prez rok.

        0 0
        • jakub  

          a zadarilo se … je to nadhera ale mam hezci… (((-:

          0 0
          • Gumicuk  

            Dekuju :-) Me se to tvoje taky libi, diky te barve ho mas takove „zivejsi“, ale neni nad mojeho fantoma noci, temny prizrak, bike smrti… :-)))

            0 0
            • raceface  

              Já myslim, že ani jeden nemáte na mě:-)

              0 0
              • jakub  

                jako tahle houpacka se mi taky liby ale nejni penis, a ktm orange by byl taky super jako myslim barvu..

                0 0
        • hkek  

          Tak sem to myslel, akorat sem see asi blbe vyjadril..

          0 0
    • vlk  

      tak se podívej na http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… i sám výrobce pro nižší zdvihy doporučuje spíše rb 1300.S nízkou vidlicí, nejen ,že budeš škrtat pedály o zem v zatáčkách ale často i v terénu.Nemluvím pak ani o tímto zapřičiněným špatnou polohou těžiště.Což se projeví na jízdě na sněho-nedá se pak na tom jezdit-špatné jízdní vlastnosti ,ale i to že pro hodně lidí nestačí ani maximální posunutí sedátka dozadu.

      Výrobce na 80mm doporučuje 1300-nevím já ji nezkoušel.nebo zainvestuj i do nové vidle, popřípadě do jiného rámu.Já osobně bych na crx nebral nic méně než 120mm vidle-zkušenost-kamoš to má na 100mm-která je trochu kratší než klasické 100.

      0 0
      • RomanH  

        No, jestli to neni tak, ze spise Marzocchi 100mm ma stejnou vysku jako ostatni 120mm vidlice. Ja se dlouho rozhodoval, CRX se mi moc libilo. Pak jsem se svezl na CRX v ramci SportLifu a byl jsem na prvni pocit trochu zklamanej – prislo mi kratky. Daleko vice mi sedela ta CR1300, ale kdyz jsem se dival na parametry me vidlice (Marzocchi Z3), mel jsem strach, ze by z toho byla koza. Nakonec jsem si koupil ram CRX (rozhodla volba srdcem a i jednani Petra Heinika, ktery ochotne reaguje na veskere dotazy primo na B-F, nabidka k vyzkouseni s delsim predstavcem a tak podobne – ostatni nasi vyrobci by se u nich meli ucit). Ten ram jsem koupil s vedomim, ze pokud mi bude kratky (dle vypoctu by me mel presne sednout, ale zvyk je zelezna kosile), dam tam misto 10cm predstavce 12cm a bude to OK. Nakonec vetsina geometrii, ktere jsem mel doma na papire, se v delce lisila ± 1cm (vyjimkou je GF, Klein, Cannondale a pod.).

        Ad chovani RB na snehu : Musim rici, ze ja bych si ani u sveho soucasneho biku, ktereho mam jiz 6 let, netroufl rici, jak se presne chova na snehu – prijde mi to pokazde trosku jiny podle mnozstvi snehove pokryvky, ledu pod ni a treba i plastu a momentalni kondice.

        Bohuzel, na ram se mi uz skoro dva mesice prasi v pokoji, protoze RD Cycles porad nedovezlo zbozi do CR. V tom hlavne vidim jednu z mensich „chyb“ RB – trosku neobvykly prumer sedlovky (nechci redukci). Druho chybou je to, ze k ramu za cca 10tkc nedodaji automaticky takove blbosti, jako jsou sroubky pro pridelani kosiku (musis jeste bezet do Fabory) ci objimku sedlove trubky (koupil jsem ji primo na miste v obchode, ale trosku me to prekvapilo – tak si maji rovnou o 100kc zvednout cenu a usetri tim lidem cas obihanim obchodu)

        0 0
        • vlk  

          ono asi jakkteré marzocchi, ale co jsem měl možnost se setkat s mx comp 04 tak ta se mi např oproti EXR na stejném zdvihu zdá být mnohem méně vysoká.Obecný problém např u spyder, kde je často kritizovaná moc položená vidle, ale lidé co jej jezdí s mx comp tak jsou v pohodě, protože se to tím zase spraví.

          0 0
          • Cejlon  

            Když si prohlédnete takového 80mm Scareba,nebo 80mm Marzocchi a porovnáte to třeba s RS Duke 80mm,tak tam najdete jakýsi rozdíl-alespon optický rozdíl ve zdvihu.Možná je třeba taky ten monoblok trochu vyšší.Nevim,kaž­dopádně nemyslím,že jsem CRXku ublížil instalací Duka s 80mm zdvihem.Pedálem o zem jsem nezavadil ještě ani jednou,ani v zatáčkách a to jezdím docela kudlu.Ono je možná důležité,aby se s tím zdvihem dalo něco dělat podle momentálních potřeb.Když tu vidli natlakulu na 180psi,tak mi bude pracovat tak na 4cm zdvihu,což alespon mě úplně stačí.Do výšlapů to má vliv nepatrný,myslím že nižší zdvih je naopak lepší.Fi:zi:k Gobi délku posedu tak neuvěřitelně natáhl,takže těžiště je přesně tam,kde potřebuji:-)

            0 0
            • McBlacky  

              jestli jezdíš vidli se zdvihem 4cm tak sorry, ale s tím se moc kudla jet nedá :)

              0 0
              • Cejlon  

                Samozřejmě,že je v moci vidlice reagovat na větší nerovnost.Tu vlastnost nestratí.Ale ty určo víš,co mám na mysli:-)

                0 0
            • vlk  

              něco jiného je zdvih a něco jiného je výška vidlice.Jen obecně se počítá s tím, že vyšší zdvih= vyšší výška vidlice.Záleží na konkrétním výrobci a modelu vidlice.Samozřejmě to navíc ještě ovlivní sag, který také sníží po nasednutí předek kola.Když to natlakuješ a máš 0 sag s 80dukem tak to bude jako se 100 dukem se sagem 20mm.

              0 0
              • Cejlon  

                No konečně se můžem domluvit.Takže Vlku,je to taková hrůza mít na CRX Duka 80mm?

                0 0
                • vlk  

                  nevím s dukem 80mm jsem to kolo nezkoušel.Ale dělejte si co chcete.Komu to tak vyhovuje a je spokojen, a? to neřeší-(záleží na výšce vydlice), já jen pro nové zájemce, a jak vidíte není to jen můj postřeh, ale i výrobce.O tom nemá smysl diskutovat, každému vyhovuje něco jiného.

                  0 0
        • Gumicuk  

          Kdfzy jsem si ja kupoval ten ram, coz bylo minulej rok nekdy na jare. Tak jsem tam mel veskere ty doplnky… tzn. sroubky, objimku na sedlovou trubku a patku na prehazovacku. pro jedinou vec jsem si potom musel jeste dojet a to byla redukce na sedlovku a dostal jsem ji gratis, ale nakonec jsem ji stejne nepouzil.

          0 0
    • bajaja  

      JAK TADY NEKDO VUBEC MUZETE UVAZOVAT O MTB RAMU S TREKOVOU VIDLI ? dela se mi blbe ze nad tim nekdo vubec uvazuje

      0 0
    • Gumicuk  

      Zkouska :-)

      0 0
    • Radeq  

      OK, taxte me presvedcili… mne se ta vidle zdala blba… :-DDDDDDDD hele, taq teda CRX asi koupim, ale budu este setrit na vidli… poradte,pls, dost levnou (1. at nemusim setrit dlouho… 2. nejezdim zadny freeridy, ale 80Km – 100Km svihy s terenem), ale v rámci možností, kvalitni vidli s minimalne 100mm zdvihem… (btw: je hodne zajimavy, ze prodejce v Bike Ranchy v H. Počernicích – konkretne Marty – povazoval za zbytecnost mi oznamit, ze se jedna o krosovou vidli… :-D )

      0 0
      • Meesha  

        Jee, koukam, ze RB bude v letosni sezone nejvetsi konkurent Authoru! :-) No, levnou… to muzes treba Suntourku…ale… :-)) Spis bych tam dal nejaky ho Blacka.

        0 0
      • cerezu  

        black na bikestore za 4990,–.

        0 0
        • hkek  

          Tyyyyyy yo a ja ho mel zadara.. jo ma to svy vyhody vzit si v krame na starost bohatyho zakaznika a bejt na nej milej.. Blacka mi DAL…

          0 0
      • hkek  

        120% Cross

        0 0
      • Radeq  

        Taqze rikate Blacka, jo?

        0 0
      • Radeq  

        Byl by tu i nejakej jinej nazor? (do Suntour bych nesel…) treba Marzzochi… ale ta je na muj styl jezdeni asi zbytecna, co? A Fox sou moc drahy, ze?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Si na to nasetri najednou a vem si Foxku v setu s ramem. Nejen, ze se k tomu hodi, ale jeste budes mit poradny nacini a se slevou.

          0 0
      • Radeq  

        Co ta Splice? Black nebo Splice? ..nebo jina?… :-D

        0 0
        • Jogador  

          Za ty peníze rozhodně do Manitou, Marcožku tu nejlevnější nejlevněji za 7000, s etou za 9, Foxku tak za 11, prostě buď bleka nebo Splice.

          0 0
          • Radeq  

            OK, thnx…

            0 0
          • Homer  

            Proti tomu bych sice mel 1–2 zasadni pripominky a 1001 faktickych poznamek, ale na druhou stranu firma, co dela vidlice s napisem MRD X-WORKS nemuze byt zas tak spatna :)

            0 0
            • Radeq  

              Jaq to myslis?

              0 0
              • Homer  

                Jen to, ze Manitou neni jedina volba, ale urcite ne spatna. Vic nepisu nic, nechci byt usvedcen jako spagetar :)

                0 0
                • Radeq  

                  Mno, ale s ohledem na muj styl jezdeni bych rek, ze Manitou je idealni volba… ne?

                  0 0
                  • JMT  

                    manitou neni optimalni volba.......

                    0 0
                    • wroum  

                      proc?

                      0 0
                    • Radeq  

                      Mno, to je jasny, ze ty reknes, ze neni optimaln volba, gdyz ses na ty tvoje Vinetou vysazenej… ale dyt vis, ze nejezdim nijak agresivne… pros bych si teda nemel kupovat Manitou? Navic, gdyz mi de hlavne vo tu cenu… ale padnul tu celkem zajimavej napad koupit si to RB v setu s nakou foxkou… ale to je asi moc prachu…

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.