Riditka Karbon - realne skusenosti

52 nepřečtených
  • rich

    v temach je toho rozne, ale potrebujem vediet konkretnu skusenost so skratenim riaditok (Easton EC70 660mm – manual skracovania som si uz precital) a najma ci a ako sa tato nie velmi odporucana operacia prejavila po dlhodobejsom jazdeni. je nutne nejak tie konce po skrateni osetrit?

    0 0
    • K2  

      Operace zkrácení karbonových řídítek (jemno pilko na železo) se projeví následujícím způsobem:

      1. Zvýšení tuhosti (čím užší řídítka, tím menší průhyb)
      2. Zmenšení ovladatelnosti (vlivem zúžení úchopu)
      3. Pokud je zúžíš hodně, tak se ti bude špatně dýchat

      x. Další vlivy by to nemělo mít

      0 0
    • climber  

      Já bych se chtěl spíš zeptat, jak se vám karbonový řídítka projevily na jízdních vlastnostech. Jsou vůbec potřeba používám odpruženou vidli? Nechce se mi je kupovat jenom abych to vyzkoušel a zjistil, že vlastně nic moc nepřinášejí.

      0 0
      • K2  

        Jsou hezké a lehké – zdvih 10cm od nich nečekej. Lepší jsou z mého pohledu tuhá řidítka a odpruřená vidlice než naopak. Chstám se karbon vlaštovky nasadit na tuto sezonu na Enduro (doufám, že nerupnou v nějakém sjezdu)

        0 0
      • CZiko  

        to by mě taky zajímalo… Karbonová sedlovka prý vytlumí fakt velkou kopu nárazů zadní stavby, takže logicky si myslím, že to samé to bude i u řídítek co? opravte mě jestli tluču blbosti…

        0 0
        • Jenca  

          zalezi na tom jak jsou kladeny vlakna a kolik to ma vrstev atd. si to vemte karbonove ramy tuhle sedlovky riditka a napriklad v porovnani s karbonovymi rybarskymi pruty ktery jsu perfektni v ohybu a proste at je ohybate az ke korenu tak se nezlomi. proste je to o tom jak se to vyrabi a tim se ziska pozadaovana vlastnost

          0 0
        • Luka  

          Notno take dodati ze se prodavaji 3 druhy karbonu. 1. nejdrazsi je z kvalitniho materialu, 2. je z dobreho matrose a ten 3. je ze zbytku slisovanejch z druhu 1 a 2. To mam od nejmenovaneho prodejce, od kteryho kupuju prakticky vsechno. Tohle mi rekl na otazku: Jaktoze jsou ty sedlovky tak levny, kdyz jiny stojej treba 4tisice…

          Jinak mam odpruzenou vidli, mam riditka z karbonu i sedlovku a nemuzu si to vynachvalit. Driv byl cejtit pod zadkem kazda cast vzorku zadniho plaste a ted nic, proste pohoda. A od tech riditek: co je mam nemam problemy s bolesti kloubu na rukou po delsi vyjizdce.

          0 0
          • vlk  

            by mě zajímalo „3. je ze zbytku slisovanejch z druhu 1 a 2“-si nějak nedovedu představit technoligii výroby kde se lisují zbytky karbonu, ale to je jedno.

            Mimochodem co máš za značku tý karbonový sedlovky.Přítelkyně neustále z nepochopitelných důvodů (design-prý že ten tlumič je tam pěkně hnusnej) nechce fulla tak uvažuji, že jí dám buď karbonouvou nebo odpruženou sedlovku.Mohla bys to nějak srovnat-myslíš že má smysl karbonová sedlovka než třeba raději 3cm odpružená.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ji kup nejakeho fulla s tlumicem integrovanym nebo jen skrytym v ramu a treba i s konzervativnim designem pevneho ramu.

              Jo a pritelkyne jezdi vlakem, autobusem, autem, lita letadlem nebo ma motokaru? :))

              A s tim karbonem. To vysvetluje podavac laikovy tak, aby si rozumneli :)))

              0 0
              • Luka  

                Ti dekuju, ty umis potesit, ale jo… je to lajcky. Realita bude asi odbornejsi, ale tim si mozek nezaflakavam, setrim si kapacitu a nejsem technicky tip.

                nahoru k tej odpruzenej sedlovce. Po pravde: nevim co je lepsi, nikdy jsem na odpruzeny sedlovce nesedela. Ale dizajn je hnuuusnej a tak radeji ten karbon.

                Jinak znacka? Ja jsem Amoebista, takze amoeba, ale ne ty nejlevnejsi modely dostuzovany hlinikovejma trubickama, to neee, ja beru ty kvalitnejsi.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Dalsi vec je hmotnost, udrzba a vydrz. Zatimco s carbonem si obvykle ve vsech smerech polepsis s odpruzenou sedlovkou naopak.

                  0 0
              • vlk  

                „fulla s tlumicem integrovanym nebo jen skrytym v ramu a treba i s konzervativnim designem pevneho ramu“-tak takového něco jsem ještě neviděl.Kdyžtak poraď něco takového.

                Jí se prostě nelíbí ani klasiky jako mongoose sommet giant nsr apod.

                Jinak momentálně jezdí autobusem, autem, vlakem, na běžkách a na a když jedem na kolo tak já jedu na bráchově a ona na mém.Sama má hroznou plečku,tak pro ni něco sháním.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Ja jen jestli ji u tech dopravnich prostredku nevadi to odpruzeni :)

                  Nekdo (DeKerf ?) vyrabel FS ram kde byl tlumic soucasti horni ramove trubky. Nebo Jamis El Diablo ma cely tlumic skryty v karbonove skorepine ramu.

                  0 0
                  • cabbage  

                    focus

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      U tech je normalni tlumic jen schovanej mezi rozdvojenou horni trubku, ale taky zajimavej tip.

                      U toho kola co mam na mysli byl specialni tlumic primo soucasti horni ramove trubky. Byl uvnitr a z boku byly akorat drazky ve kterych behal cep zadni stavby resp.cep uchyceni te stavby k tlumici. Bylo to bez prepakovani. No stejne se to ted asi neda koupit :)

                      0 0
            • Zdyn  

              No takova technologie se pouziva.Treba kompozity s nahodnym [neusporadanym] kladenim vlaken a tak podobne. Ale nejde o nejake druhotne zbytky.

              0 0
          • ota  

            jestli ti zmírnily bolesti rukou Amoeby scud(pokud ti to ovšem sedí ve „foto biků“)tak jsem se pobavil.ačkoliv je mám taky,nelze si nevšimnout při prohlídce z boku,že z tlouš?ky stěny je asi 85%hliník a na tom tenoulinký „kosmetický"kar­b.povlak.pocho­pitelně bez vlivu na funkci a mech.vlastnos­ti,tedy i proklamovanou zázračnou schopnost pohltit vibrace(sporná vlastnost,to pružení řídítek,ne?)A­no,vím,píšou i na různých shopech,že jsou celokarb. s AL zpevněním na konci,ale jsou CELÁ z hliníku.sice off topic,ale podobný problém jsem poznal u sedla SELLE ITALIA asi trans am,či co to mám.taky:lyžiny karbon.prd.ocel s povlakem"ja­kokarbon“,kon­ce lyžin obaleny plastem"jakokar­bon".začínám totiž pozorovat šíření viru „placebokarbon“­..uf!

            0 0
            • enjoy  

              co se ti na tom nelibi?vzdyt placebo efekt je naprosto dokonalej a prokazanej jako plne funkcni.navic uzasne levnej,jak kdy:-)

              0 0
              • ota  

                ne vážně jsem se při těch příspěvcích Luky válel pod židlí."karbon 3. řádu"či jak to nazvat,to jakože slisován z pilin smetených ze stolu a umně zapečených,aby se to nepoznalo?něco jako karbonová briketa?no a pak že jako nekupuje ten potažený hliník,že teda tu kvalitu :-) já ty scudy mám,ale samozřejmě jsem věděl,že jdu do Al, se vším všudy.a to jsem nedávno uvažoval nad carbon sedlovkou,no,ale jak zjistit skutečné vlastnosti před koupí:-)

                0 0
                • enjoy  

                  no tak vidis:-),sam sis je okupil abysis prozil svuj vlastni placebo efekt:-).ikdyz jsi to vedel:-). kdyz to luce funguje tak je to dobre a je jedno cim to je:-).ja bych si treba hlinik potazenej karbon. vlaknama nekoupil,prijde mi to.. ja nevim no,asi divny(mirne receno:-)).

                  0 0
                  • ota  

                    no,já chtěl širší než původní,zahnutá,aby sedly.měl jsem to vyzkoušené jinde.takže zklamání v žádném případě.navíc jsem je měl za 600,tudíž tam nefungoval ani pocit že beru exkluzívní věcičku.měl jsem tam původně hardware :-) jistěže ten easton bude o něčem jiném.rozčarováním bylo to sedlo,jak jsem psal.

                    0 0
                • TinkTink  

                  Hura…nechtel jsem to sem psat, ale ted uz fakt musim (proste je to dobrej business…)…

                  Zlata hlina :)

                  Ja jsem se nevalel, ja vim ze se na tom da vydelat docela slusne…

                  0 0
              • Pá-dlista1  

                Tady bych „vyjmecne“ oponoval :) Za placebo efekt si musis nalezite zaplatit, jinak nefunguje.

                0 0
                • enjoy  

                  ale nezaplatis za ne jako za celokarbon a vysledek je stejny:-)

                  0 0
            • Vilém  

              Ty bolesti rukou se spis zmirni jinym vyuhlovanim riditek.Proste lip padnou do ruky a klouby se tolik nekrouti.

              0 0
            • Zdyn  

              No amoeba se prece netaji tim,ze je to karbon + Al,ne? Na koncich to je presne napsany.Alespon u tech,co jsem mel v ruce.

              0 0
        • Seveřan  

          Moje ženuška teprve nepatrnou chvíli jezdí řidítka z karbonu – Ritchey WCS. Dřív hudrala, že jí bolý lokty, teď je spokojená :-). Já jsem je zkoušel jen chvíli a docela je cítit i vidět, jak pracuje karbon pod rukama, nepůsobí to ale rušivě. Určitě se tím zvýšil komfort. U sedlovky je to taktéž. Můj osobní názor je, že je poptřeba aby byla sedlovka vysunuta více, čim více je venku tím má možnost více pracovat. Pokud kouká jen pár centimetrů, tak to víceméně postrádá význam. Samozřejmě také čím větší váha, tím větší odezva.

          0 0
    • Daf  

      Mam rovne EC70 CNT zkracene na 555mm s cimz nebyl zadny problem. Pruzi jeste min nez hlinikove co co jsem mel driv. Jsou lehoucke 125g a meli by byt o dost pevnejsi a mit delsi zivotnost nez jakakoliv podobna hlinikova riditka.

      0 0
      • Meesha  

        Co rohy? Drzi to na tom? Chci zkusit rohy a koupit karbonovy riditka a EC70 mi pripadaj jako nejrozumnejsi.

        0 0
        • Meesha  

          Myslim jako jestli se ten karbon pod nima nejak neborti… Videl sem ten navod na jejich webu, ale moc chytrej z toho nejsem. Dik

          0 0
          • Daf  

            Ja mam rohy Roox. Jejich zamek by mel byt v pohode, protoze se nezakusuje do tech riditek. Me se ale stejne povedlo docilit toho ze mi v riditkach lehce krouplo :) Je videt ze ve vnitrni strane riditek pod zamkem je to trochu napraskly. Kdyz to ale dotahnes s citem nebude problem. Jinak ty nove EC70 uz nejsou z karbonu s takovou tou klasickou ctvereckovanou strukturou, ale jsou jakoby smotany z nekolika tenkych vrstev karbonu. Udajne by to snad melo byt jeste pevnejsi. Jak uz jsem psal kvuli komfortu to nekupuj ty riditka vubec nepruzej. Uriznout se daji v pohode pilkou na zelezo a zacistit pilnikem. Zadne otrepy na koncich nevznikaj.

            0 0
    • BB  

      nechal jsem zkratit 640 Tuna Gass na 620, operace bez problemu, zmena vlastnosti zadna, akorat se zhorsilo ovladani kola, dost toho lituji a uz bych to nedelal. Radim – NEREZAT

      0 0
      • rich  

        a kde si to nechal zkratit? mne zatial 3 servisy povedali „nie“. mozno je to fakt primitivne urobit to aj doma, preto sa pytam ci moze nastat sebemensi problem resp. na co konkretne dat pozor. treba zalakovat tie konce?

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Zalakovat konce neni na skodu. Jen nevim co chces jeste zkracovat na 660mm sirokych riditkach :)

          0 0
          • rich  

            ten smajlik tam ani byt nemusel :-), je to tak – zatial nic neskracujem, najprv otestujem. len mam z toho obavy kedze je to o 6cm viac ako som jazdil doteraz, ale informativne ma to zaujima ked uz k tomu bude musiet prist. nasucho ked to drzim v ruke, mi to nepride nejaky extrem – pohoda, turistika.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Ja bych je nejdriv zkusil, zvyknul si a pak teprve rezal. Ne jako kamarad co koupi, reze, tejden jezdi a prodava, protoze mu nesedi :)

              0 0
        • K2  

          Kup si pilku (nebo jen list na železo, jemné zuby jsou lepší) a hurá do toho, není na tom co zkazit, na servisy se vykašli. Mám přesně opačný problém, pořídil jsem si karbon vlaštule 62 a zvažoval jsem jestli je o centimetr na každé straně nerozšířit :)

          0 0
        • BB  

          zkratili mi to v programcycle. Ale znovu opakuji, neukvapuj se.

          0 0
          • rich  

            jasne, vdaka. som myslel, ze skusim este program.

            0 0
          • K2  

            Kolik si za to berou, že bych si založil živnost na zkracování karbonových řídítek:)

            0 0
        • Pebe  

          Používám karbon na auta na dálkové ovládání a tam to řešíme vteřinovým lepidlem. Takže zabrousit a zalepit vteřiňákem.

          0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.