• Martin

    Jaký používáte pojištění na cesty do zahraniční? Mám si prodloužit AlpinVerain (což jsem prošvih) nebo má někdo vyzkoušený nějaký lepší. Potřebuji nejen na kolo, ale i na SNB, vodu a pod. Díky za tipy.

    0 0
    • blue  

      na nase cesty na bike do zahranici jsme se vzdycky pojistovali u Generali… jestli je lepsi, to ale nastesti vyzkouseny nemame :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      -----------------OBNOVA TÉMATU----------------------

      Jaké cestovní pojištění by jste mi doporučili na dlouhodobý pobyt?

      Cca 5 měsíců, leden až květen ve finsku. Předpokládám, že bruslení a jízda na kole po cyklostezkách nejsou extrémní sporty.

      Můžu si zařídit přes ISIC něco od Uniqa ale to vychází přes 2t, pak je něco i od kooperativy (zdravotní+zod­povědnost) ale tam nevím jak je omezená doba pobytu a nebo jako nejlevnější vychází pouze zdravotní pojištění od Komerčky ke studentskému účtu za 20 Kč/měsíc, ovšem je tam limit 3 měsíce. Má cenu to pojištění nějak vážně řešit?

      0 0
      • CLZ  

        A neplatí zdravotní pojištění na celém území EU?

        Asi bych se zeptal u své pojišťovny jak to s tím je, a podle výsledku pokračoval dál.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nevím, mám klasiku VZP, takže tam toho asi moc nebude. Ale dík, zjistím si to.

          edit, ve stránek VZP:

          Evropský průkaz zdravotního pojištění nebo papírové Potvrzení je třeba v případě náhlého onemocnění nebo úrazu v jiném členském státě předložit lékaři. Na základě toho má český pojištěnec nárok na lékařsky nezbytnou zdravotní péči za stejných podmínek jako místní pojištěnci. To zejména znamená, že místní systém zdravotního pojištění za něj zaplatí ošetření do té výše, jakou by zaplatil za svého pojištěnce. Je však třeba počítat s tím, že ve většině států se za péči a za léky připlácí, takže může být vyžadováno placení v hotovosti. V některých státech musí pacient zaplatit při ambulantním ošetření celou částku a s účtem zajít na tamní zdravotní pojišťovnu. Zdravotním pojištěním není vůbec kryt případný převoz zpět na území České republiky.

          Pokud se chce občan vyhnout tomu, aby hradil náklady na spoluúčast nebo převoz zpět do ČR, může před odjezdem uzavřít komerční cestovní zdravotní připojištění. V takovém případě při ošetření předloží doklad o tomto komerčním připojištění.

          0 0
    • Smazaný účet  

      up

      0 0
    • krolebole  

      Oživím staré téma. Zítra jedu neplánovaně na Slovensko na lyže a potřebuji si rychle ještě dnes sjednat cestovní pojištění přes SMS. Jenže tyto pojištění se vztahujou jen na turistické cesty a já nevím, jestli do zahrnujou i lyžování. Tak například UNIQA nabízí toto: http://www.uniqa.cz/…ms/index.jsp . Zde je smlouva http://www.uniqa.cz/…1–334291.pdf . Pojištění zahrnuje zimní sporty, ale extrémní sporty ne. A ted kam lyžování patří? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky

      0 0
      • felix.org  

        Proč přes sms? Stačí přes net a zaplatit kartou.

        0 0
        • krolebole  

          Protože vyjíždím zítra v 6 ráno a přes online bankovnictví už bych to nestil.S kartou moc neplatím, takže s ní nemám zkušenosti..Jak bych to mohl zaplatit kartou, aniž bych musel do nejaké pobočky? Jde to nějak online? Asi blbý dotaz, ale fakt s tím nemá zkušenosti..

          0 0
          • felix.org  

            Mám zkušenosti jen u ČP. Je tam možnost zaplatit kartou online. Na konci sjednání pojištění zadáš do formuláře (tuším České spořitelny pro platby na internetu) číslo karty a kód ze zadní strany karty a provede se platba jak v obchodě. Peníze má pojišťovna ihned, takže pojištění bude od zítřka platné. Přijde ti mailem i potvrzení o tom, že peníze dostali a jsi tak pojištěnej.

            0 0
            • krolebole  

              Tak nakonec jsem zjistil, že mi stačí běžné turistické pojištění, které zahrnuje zimní sporty. Připojištění zimních sportů je určeno pro sjezdové lyžování a snowboarding na vyznačených sjezdovkách a trasách, běh na lyžích, bruslení, rychlobruslení, jízda na bobech, skibobech a sportovních saních. Zvládl jsem preš SMS, u UNIQUI to vyšlo na polovinu než u ČP. Ale moc díky za pomoc.

              0 0
            • lubor123  

              CP ma smysl jen ve 2 pripadech. bud mas nekoho uvnitr firmy a naklika ti maximalni bonusy hned od zacatku a dostanes se tak pod nobidky konkurence. pripadne pres maklere co dohodi velky objemy a prevezme administrativu, pak se dostanes zhruba na ceny konkurence po smlouvani, kdyz te neznaji.

              jinak platba prevodem na ucet je otresne pomala. u narazovych akci typu prodlouzeni sluzebky/dovolene na posledni chvili. vetsina pojistek je platna az po pripsani na ucet a prodluzujes treba posledni den v noci – coz uz je kolikrat pri prestupech a zmeskanych letech i po konci pojisteni a jeste pridas cekani na zuctovani/zpra­covani/pripsa­ni…

              jinak priklady, kde radsi nic nepojistovat:

              direct – reklama 30% sleva z pojistne castky. nikde neuvedeno, ze plati pouze prvni rok ani pri sjednani na webu ani ve smlouve. automaticka obnova smlouvy – podminky navyseni, ktere zruseni te 30% slevy porusuje.

              alianz – podle alianzu doslo k rustu cen stavebnich praci a je duvod valorizovat pojistnou castku. alianz tvrdi, ze podle informaci zverejnenych CSU. takze na webu CSU co si na webu kazdy dohleda dochazi od 2009 k poklesu.

              0 0
      • felix.org  

        Slovensko

        0 0
      • Palo TT  

        Vyuzivam Union poistovnu.

        http://www.union.sk/, http://www.smspoistenie.sk/

        Platim u nich aj kartov cez web, samotnu platbu na union.sk maju poriesenu cez portal tatrabanky.

        Skus pozriet cesku verziu tu (nemam skusenost).

        http://www.unionpojistovna.cz/

        0 0
    • alinceb  

      Využiju thread – nemáte tip na solidní pojištění na hory? Chci pojištění úrazu/léčení+od­povědnost, které bude obsahovat i SNB ve snowparku a za nějaké solidní peníze. Koukal sem na „Lyže a snowboard“ od ČP, které se dá celkem dobře přenastavit, ale to je jen turistické a na snowpark se asi nevztahuje…:(

      0 0
      • drbo  

        generali sportovec

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1, u generali jsme se pojistovali i na rafty…

          0 0
        • alinceb  

          Dík za dobrej tip. Zatím mi nejlíp vycházela Uniqa, ale Generali je cenově mnohem lepší…:)

          0 0
          • alinceb  

            Tak vše je jinak. Nakonec jsem pojistil u Allianz – pojištění pro jednoho na 8dní za 334Kč s neomezeným krytím léčebných výloh, 10mil. na způsobenou škodu na zdraví a 5mil. na způsobenou škodu na majetku. Úrazy při SNB skokách v rámci vyznačených tras (i snowpark) jsou pojištěné v základu.

            0 0
            • drbo  

              letenka z jakekoliv nadmorske vysky v tom je taky ;-) ?

              0 0
    • michalrysina  

      Zeptam se ví někdo jestli kryje cestovní pojištění u generali cyklistiku v pripade urazu? Samozrejme po znacenejch trasach. Freride nemyslim. Nebo aspon jak je to u jinych bank? Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.