• xstefi

    Muze mi nekdo osvetlit proc se to ted zacalo montovat a co to ma za vyhody? Nejak mi ujel vlak nic moc o tom nevim…dik

    0 0
    • senožrout  

      Tak si si pročti starší příspěvky, weby, projdi pár krámků, kde ti za pár drobných prodají starší časopisy. V posledních snad 4 Velech jsou i odkazy na zajímavé weby. A pak se zase zastav…

      0 0
      • xstefi  

        Dik, moc si mi pomohl. Jen te poprosim, az mi budes chtit napsat podobnou radu, tak si ji nech pro sebe, protoze o ni nestojim. Reknu ti nekolik duvodu, proc si myslim, ze radu toho typu napise jen mamlas.

        1. Kazdy nekupuje casopisy typu Velo a dalsi.
        2. Kazdy nema cas travit cas ocumovanim po obchodech.
        3. Ne vse se da najit na webu.

        Predem upozornuji, ze jsem na webu hledal, ale moc jsem toho nenasel (hledal jsem cesky nazev na goolu a v jyxu, zna-li nekdo anglicky termin poradte).

        0 0
        • senožrout  

          1)No, já to vidím jinak… Jen mamlas se rozhoduje podle povrchních informací bez vlastního názoru. 2)Čas taky netrávím očumováním po obchodech. Tam chodím jen přesně pro to, co potřebuju. 3)Na internetu se mi daří najít drtivou informací, které potřebuju. A zdaleka to neplatí jen o kolech. Ale, o mé názory nakonec nestojíš…

          0 0
          • xstefi  

            ad 1) a 3) Ted jses mimo zas ty, jake rozhodovani? Ja se o nicem nerozhoduji, to prvne. Dale pokud povazujes informace z tohoto fora za povrchni, jak prosim te overujes kvalitu informaci z jinych webu? Myslim, ze placas prazdnou slamu…nicmene neni nad to si v nedeli zaprudit, coz :))

            ad 2) A o tom to je, na mou otazku, namisto abys mi napsal 3 vety, ktere o tom treba vis, me posles do obchodu, kam vsichni chodi jen kdyz neco potrebujou.

            0 0
            • senožrout  

              Asi jsme každej z jinýho těsta. Když mne něco zajímá, tak si sám snažím sehnat maximum informací a ptám se až na to, co se mi sehnat nedaří, popřípadě na nějakou osobní zkušenost. A dělám si vlastní názor. Obrátit se na někoho ve stylu nevím o to nic, vysvětlete mi to mi přijde trochu divný. Bez vynaložení vlastní energie a úsilí ( a to je zjevný, z tvých reakcí) se snažíš zmanipulovat pár dobráků, aby ti to co tě zajímá naservírovali pod nos. Takový přístup nemám rád. Ještě, že jsi tu spíš raritou.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Raritou urcite, ale v tom slova smyslu, ze se pta aniz by se predtim sam snazil tu urcite raritou neni :)

                0 0
    • Karaya  

      No tak se nehadejte chlapci :-) Vysazena loziska se delaj proto, ze pak mohou byt mirne vetsiho prumeru a dale od sebe ⇒ vetsi tuhost. To je snad jedina vyhoda. A vetsi tuhost je opravdu pozorovatelna, az tak ze te budou pekne bolet nohy az pojedes pres koreny…

      0 0
      • TinkTink  

        I kdyz to bude na fullovi? :)

        0 0
        • Seppy  

          treba Karaja mluvil o silnicakovi ne?

          0 0
          • xstefi  

            No v pripade, ze to bude zvysovat tuhost, tak bych to cekal predevsim na silnicich, ale zatim jsem slysel jen o bicich. Jak to tedy je, dava se to i na silnice (Shimano?,Compa?)?

            Muzete mi jeste nekdo popsat jak je to technicky reseny? Teda neni mi jasny, zda kvuli tomu musim mit special ram a taky jak je to zapouzdreny, aby v tom nebyl stale bordel?

            0 0
            • Pekáček  

              Shimano to dělá na silničky i biky. Rám se nemění, dokonce ani nemusíš myslet na to, jak širokej máš domeček, je to univerzální. Po namontování to vypadá třebas takhle http://www.bike-forum.cz/…16191927.jpg O bordelu v ložiskách se něco proslýchá, já sám to mám krátce, tak jsem zvědavej.

              0 0
              • Gatier  

                Vyhoda: Vacsia tuhost, jedna univerzalna sirka (podlozky), hmotnost. Nevyhody: Vacsia tuhost, odchadzajuce loziska (hl. mtb), rozdielna vzdialenost kluk od ramu viz Pekacek, pocul som uz rozne pazvuky (skripanie) z lozisk zanovnych.

                0 0
                • Pekáček  

                  Výhoda: dostupnost délky 180mm! Co se týče rozdílné vzdálenosti, tak při řazení podložek jako na obrázku je to zanedbatelné. Pazvuky se ozývají ze všeho, ISIS, Octalink, i tohodle. Doporučuje se namazat osu při montáži lehce vazelínou.

                  0 0
                  • Gatier  

                    180mm… Pazvuky isli z lozisk a nepomohlo ani premazat. Ta rozdielna vzialenost je zanedbatelna, ale pre nas perfekcionistov:)

                    0 0
                    • Pekáček  

                      Tak jedině použít údajně kompatibilní ložiska od jiné firmy, tuším FSA nebo Raceface je vyrábí.

                      0 0
              • xstefi  

                Super, to je presne vono co jsem chtel videt, uz je mi to jasne, dikes. Na silnicku to myslim bude docela fajn reseni, ale jsem zvedavej jak se to zachova po blativem jaru nebo podzimu na biku, snad to bude krok dal oproti soucasnymu obvyklymu reseni…

                0 0
                • Pekáček  

                  To že nedělají rozdílné délky os považuju za krok zpět.

                  0 0
                • jecnak  

                  Mam od podzimu LX 05ky – odjeto celkem dost zavodu a vyjizdek v marastu a kdyz jsem je nedavno prehaoval na novy ram, tak byla loziska zcela OK. Problem muze byt spis kdyz jsou spatne vyfrezovane zavity v ramu (nakrivo). Co se tyce pazvuku, tak to jsou jedine kliky, ktere jsou i po blativem zavode a umyti neslysne.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.