Jezdíte někdo na klikách delších než 175mm, popř. přemýšlíte o nich vy co měříte nad 180cm?
Jezdíte někdo na klikách delších než 175mm, popř. přemýšlíte o nich vy co měříte nad 180cm?
Ja o nich premyslim, vsak vis, to ty jsi me nahlodal.. Nejdostupnejsi co jsem objevil jsou RF-Evolve XC na ISIS za 3000,– ale pochybuju, ze se kvalitou a tuhosti vyrovnaj LX04 co mam ted… Taky nevim jestli bych neskrtal, jezdim necastej v krasu a to je samej sutr ze zeme :-)
Já? :o) No jo no. Já je nasadil poprvý na závod a myslel jsem si že je hned prodám. Asi tak 20km jsem si zvykal a v cíli maratonu už jsem věděl, že je potřebuju i na druhýho bika. BF Evolve, kde bys je koupil? Dost těžko se tak dlouhý kliky sháněj. Truvativy jsou odložený na věčný odpočinek http://www.bike-forum.cz/…21152823.jpg a teď se mi podařilo schrastit XT04. Kdybych si mohl vybírat, spíš bych vzal ty Evolve XC, kvůli řetězové lince. Co se týče škrtání, v Brdech jsem pořád brousil o kameny – MAX 1 s tlumičem 160mm, po výměně za 170mm v pohodě. Můj Duratec má s MX Comp Eta 04 zadní spodní vidli takřka vodorovně se zemí, tak je to úplně v pohodě.
Maji je v Bikezone, alespon podle ustniho dotazu.. O jinym obchode se 180 klikama nevim..Otazka je kdyby slo do tuhyho, jestli by je skutecne meli..
Právě jsem jim napsal ;o) Tož to uvidím. Na dovoz ze zahraničí moc nevěřím, protože na FSA Afterburner 180mm z německa co mi má (měl) dovézt Lucky Bike čekám od srpna 2004… :o( (už s nima nepočítám, přesto že tu už 3 měsíce budou „každým týdnem“).
Jsem myslel, ze ty XT mas 180..?
Jo, XT04 mám 180mm.
a kde jsi je sehnal já je nikde neviděl ???
Lange (zloděj) je schopen je dovézt, trvá to tak cca měsíc.
ha super a to zavoláš Langoj a objednal jsi je nabo jak já myslel, že to je jen vekosklad? a já nejsem obchodník !
No Lange by se se mnou nebavil, to je jasný, koupil jsem je na http://www.kupkolo.cz, což je teď něco jako můj nový sponzor ohledně zásobení materiálem ;o) A vypadá to, že si objednám ještě jedny, na druhýho bika. Jinde mi raději napsali že se nedělaj nebo nedovážej a nebo strašlivou cenu a dodací lhůtu.
Ya je mam z bikestore.
Tak mi odepsali z Bikezone: „Dobrý den, již ne. Pro tento rok se už vyrábí pouze délka 170 a 175 mm.“ Takže Evolve XC dlouhý nebudou.
tomu sice nerozumim ale myslite si vsichni ze je takovej rozdil v pruchodnosti terenem jestli jsou kliky o 5 mm delsi? me to prijde jako blbost protoze to bych musel poznat i jestli nasadim 1.9 nebo 2.25 plast a podobne – vzdyt prumer plaste se lisi kolikrat vic nez o centimetr co vy na to?
Ano, ale vzhledem k tomu, že já tenký pláště nevozím, tak to ani nepočítám :o) Největší rozdíly jsou v rámech, jak mají nízko střed a rozdíly jsou to nezanedbatelný. Rozhodně s Duratekem Vagrant jsem tyto potíže neměl.
Ja merim 182, a slapu dost kadencne, cili urcite ne. B
to není nic neobvklého, já, ječnák i Fousáč máme přes 180 a taky jezdíme 175, já teda ted z nouze dokonce 170, ale to už je malinko pruda :)
jj, ono 180 vyska je spis prumer, cili spis otazka na lidi >190…
a na silnici? slyšel sem, že na silnici je standart 172.5mm
Za ty 3 roky to už možná vyřešili :-)
v žádném případě.
Jeste bych dodal, ze ja i Pekacek mame urcite pres 190…A ja mam delsi nohy nez Sklenarikova :-)
Od kyčelního kloubu na zem to je u mě cca 100cm :o)
Od kyčelního kloubu na zem je to 110cm.. Ale bez manželky (zdr.sestra) bych ten kloub nenasel.. :-)
Že bych to špatně změřil? Člověče Karayo kolik měříš celkově? Já 191cm.
194cm mi namerili u odvodu…
Ty jo to seš teda bidloun. S klikama není co řešit, ale je to docela suma.
Stejne mas kratky nohy proti me i kdyz jses o 50mm vyssi :o)))
Neboj…casem vymenim…175 za…175 :o)))
No jo, ty seš takovej nohatej pavouk :o))) a navíc jezdíš raději z kopce, tak dlouhý kliky nepotřebuješ.
No hura, tak do me nehuc ze si je mam vyzkouset, kdyz je vlastne ani nepotrebuju :))
Sice nevim, jak se hledá kyčelní kloub, který je schovaný kdesi uvnitř, ale proč bych quli tomu, že mám delší nohy musel nutně periodicky rýt pedálem v zemi díky dlouhým klikám ?:-)
aby ses moh přejmenovat z kováře na oráče :o))
Hele, ta tvoje Merida je tak vysoko nad zemí, že bys určitě neryl. A plochodrážník asi nejsi :o)
Na obou bikach 180mm XT ctyrhran, na silnicnim zavodaku Ritchey Logic 177,5mm.
Já o nich uvažuju už asi půl roku (měřim 193 nohy 103). Líbily by se mi Recordy, ale neni to malá investice a ty Chorusy (175) jsou furt jako nový, tak je mi jich trochu líto.
Další bidloun :o) Hele, Gebhardty (MTB) by bez převodníků stály 5500kč, na ty silniční dáš i klasický převodníky (MTB má šrouby nesymetricky).
Já mám běžnou konfekční postavu, bohužel výrobci oblečení to ještě nepochopili :-)
Recordy jsou na koloshopu za 6900 a myslím si že za 1400 bych kliky a osu ve stejnejnej kvalitě nepořídíl.
Malá chyba za těch 1400 by musely bejt převodníky a osa
Ja by som sa rad opytal (preco trava zeleny a modry avia…:), ci na moju vysku 183,5cm budu postacujuce 175mm alebo ist do 180. Zda sa mi to uz dost velky skok. Aj hmotnost bude o dost vacsia…
No, víš, hlavně kvůli enormnímu nárůstu hmotnosti bych to bejt tebou nebral… Stačí ti 175mm, ale kdybys měl možnost si někde „půjčit“ (já vím, blbost) dlouhý kliky a najet na nich alespoň 50km. Mě se na nich šlape teda o dost líp.
to je uplne normalni vyska,bych tak nesilel.
To vies, ked uz nie je kde zlepsovat v treningu… Asi najskor 175, mam to aj na horaku a asi sa bude lepsie zhanat. Dakujem za duchaplne odpovede!
ale kuli hmotnosti by bylo ideal koupit 175 a zhruba na 150 vyřezat nový díry na pedále a spodek pak uříznout…to bude obrovská uspora, když řešíš že 180 budou o dost težší tak 150 budou super lehký…nebo ne?.....:-))))))
myslim ze moje odpoved byla zcela a naprosto maximalne duchaplna:-).nebo jsi cekal neco vic?:-).stejne by z toho nakonec vyslo to co jsem uz napsal:-)
dobre, dobre…
myslim si, ze pre Teba je vhodnejsia kratka kluka. Asi je pre kolena lepsie sliapat s vycsou frekvenciou a mensou silou, imho.
Zaujimava by bola tato buchla http://www.ideon.cz/…/modules.php?…
Tu je este mnozstvo nazorov (protichodnych) http://www.nettally.com/…k/Crref.html
Kluky s menitelnou dlzkou http://www.murraytourdeforce.co.za/…1cranks.html
Co takhle konecne poridit vidlici a brzdy?
Ok 175…
Indurain a Rominger vozili oba 180mm!
Sakra, uz som bol rozhodnuty. Co viem Indurain mal asi 190cm a Rominger?
Indurain mel pod 190cm, tusim asi 187cm. Rominger byl mensi. At mas o cem premyslet, aspon nebudes zlobit :)
A prudit :)
Ano, ano. Moc s timi cudzimi slovami na mna nevyskakuj! Budem sa pytat, kam pridem a nakoniec zistim ze v klukach to nie je. Ze pekacku!? :)
No jasně že to není v klikách! Ty bys mě porazil i na 110mm dlouhejch, o tom nepochybuju. Ale mě se jezdí se 180mm líp a tak si je dopřeju.
Ja len ked budem uvazovat: Lepsie sa na tom bude nastupovat, lepsie tocit tazke prevody, ale zase naopak sa bude horsie tocit vysoka kadencia. A zda sa mi to byt dost velky skok 172,5– 180mm.
Když se je naučíš roztočit, jde to samo. Žádné silové dupání. Vyšlápneš toho víc na stejný převod, prostě větší síla. Ale skok to bude velkej, to si piš. Možná to nevydejcháš :o)))
Najskor to nerozdycham financne a potom fyzicky. Je rozhodnute, 175. A tym padom by som mohol nahodit 53/42.
Jo, 175 na tebe staci. Ale z tou pilou 42z si to jeste rozmysli. A toc pri treninku lehky prevod, jde to i delsi klikou.
No ja ti nevim. Kotouce tohohle prumeru budes blbe shanet a jestli to byl zdvih, tak zase ne tak zhurta. Pro zacatek ti bude stacit 80mm. Nez si zvyknes. :)))
Jak je to teda obecně se 180mm klikama? Hodí se pro lidi nad 190cm, ale ne do kopce, můžeš víc zabrat, ale jsou drahy… Mohli by ste to někdo shrnout a ucelit? dikec
Co som sa tak trochu informoval: Dolezita je dlzka noh, tj od gul az po spicky. Nie celkova vyska. 180mm sa budu horsie tocit do rychla pre nas kratkonohych. Uz 175 by mohli robit problemy hl v spurtoch a do kopcov ten rozdiel asi nebude ani poznat.
Hele, co když jsou kule proklatě nízko? :o))) Jinak si myslím, že 175mm je standart.
Neviem ci standard. Kamarato to kedysi nahodil a nemohol zaspurtovat. A potom si dlho zvykal zase na kratsie. A co som sa pytal chlapika z profitimu, tak 172,5 akurat na casovku dlhsie. Ale cesta je asi trochu haklivejsia. Na horaku skor potrebujes dlhsie.
Když jsem přešel po ohnutí klik Stylo 180mm zpět na 175mm, měl jsem pocit, že nemám sílu v nohách a musel si víc hlídat řazení převodů. Tento týden jsem se poprvý projel na XT04 a je to paráda, tuhost je skutečně znát.
To jak jsi todle napsal by skoro znamenalo, ze 180mm kliky ti nici cit pro razeni…takze vlastne se 180mm klikama vic poskozujes pohon…no to je zajimavy…ale takhle jsi to urcite nemyslel, ze :-)))))
Samozřejmě že ne, jen tě vytáhnou z bryndy když si nepřeřadíš včas. Měl bys je zkusit a přestat se pošklebovat :o)))
Hele…ja si radsi koupim ram s vetsim zdvihem…ten me vytahne z bryndy v pruseru lip :)
No, zacni s výhodným prodejem brzdovách pák.
NE-MU-SIM … :o)
Ty uz jsou jistou chvili prodany.
S delkou klik nema vyska urcite nic spolecneho :) Aspon Sosenka se uz o tom presvedcil: http://www.bikezone.cz/view.php?…
Jazdite niekto cestne kluky (Truvativ Rouler 2.2 Team) v 180mm velkosti? Kompakt alebo klasiku? Ako ste s nimi spokojni? Mam 193 cm a planujem upgrade zo 175 mm.
Nemas uz je? Dost o nich uvazuju.
Nakoniec som kupil Dura-Ace 180mm integrovane s osou . Predtym som mal Ultegra 175mm Octalink. Rozdiel je obrovsky. Tuhost neporovnatelne vyssia. Truvativ som nezobral, presvedcilo ma vlakno „Klub cvakajicich truvatistu“ :-)
Ovsem cvakajici Truvativy jsou veskrze problem ISIS.
Ja viem, ale predsa len Shimano je technologicky asi niekde inde nez Truvativ.
Mam Truvativ s pevnou osou a tiez cvakal. Spoj lava kluka s osou je v podstate ISIS. Momentalne necvaka, teda nijak vyrazne, asi sa nejak zaniesol.
Dik za info.
pár týdnů vozím na cesťáku 180mm Shi DuraAce a sedly mi docela slušně. kadence na rovině mi šla dolů o 5 rpm z 90 na 85 rpm. ale zase se mi líp jezdí proti větru a do kopců. jsem silový typ a od „pytliku k zemi“ mám 92 cm. toť moje zkušenosti. oproti 172,5 klikám Ultegra, na kterých jsem měl občas pocit, že se mi zauzlují nohy, je to pohoda.
Podle čeho se určuje délka klik? Jen podle pocitu?
Ne, (skoro) desetina výšky člověka :o)
To bych měl mít 165mm :-))
I takové se dají sehnat, ale musíš se víc snažit :o)))
Já mam na silnici 177,5 a vyhovuje mi to tak, měřim 192cm.
Taky mám na silnici 177,5mm. Ritchey Logic, stařičké bikové kliky, kdo mohl tušit, že rozteč šroubů 110mm půjde do módy na silnici poměrně dlouho poté, co na MTB upadla v zapomnění.
Ja merim 203 cm a ted jsem dal na silnicku 180 mm Dury a na 29´´ MTB dam 180 mm od f. Tune (kliky uz jsou v obchode jen na kolo se stale ceka ;) ) Jinak rozdil oproti 175 a 180 na silnicce je znat …
Hmmm rozhodne pres 180 nemerim a premejslel bych o nich. Myslim, ze nekde v prachu hystorie dejin B-F to bylo.
180-ky kliky jednak pouzivaji vyssi jedinci, ale taky tam kde je potreba poradna paka. Tedy casovka, triatlon, nebo bikross, kde rozhodne nevadi vysoka frekvence a je obcas potreba jet silene tezke prevody. Rozhodne se nehodi tam kde je vyssi moznost kontaktu se zemi DH, 4X , XC , tam by clovek „bezel po zemi“ casto i s 175kama.
Ono dost záleží i na geomertii rámu a velikosti zdvihu u vidle. Je tak na zkoušku si změř u různých kol jak vysoko nad zemí je osa klik a osa náby. U staršího Durateka to je téměř stejně, zatímco u jiných rámů je to dost vidět, že jsou kliky níž.
Koukám, že jsem se svejma 186cm a klikama 170 v tomto threadu OT. Docela by mi bodla i ta 175. Neválí se vám někomu doma starý odložený Shi s pětipackou? (rozteč z hlavy nevím, ale něco jako první STX)
Ktore cestne 180 mm kluky by ste si kupili? Nove Dura-ace Hollowtech za ca 270 euro (9500 Sk) alebo staru Campu Record 4 hran vratane stredu za ca 180 euro (6300 Sk)?
No jestli máš shimano tak tu duru a jestli máš Campu tak novou Campu, vrážet takové prachy do čtyřhranu by se mi tedy nechtělo…
Novou Duru …
Alivio s pětipackou 175 doma mám, kdyžtak se ozvi na mail…
Muzete mi nekdo poradit zda mam mit 180 kliky a nebo ne? Vyska 188, delka od zeme ke kycelnimu kloubu 10,5cm, od zeme k rozkroku 90cm. Je nekde nejaka prehledna tabulka a nebo kalkulacka? Kdysi jsem to zahledl na cyklodiskuzi, ale jedny stranky nefunguji a zadny jiny odkaz najit nemuzu. Dik
od zeme ke kycelnimu kloubu 100,5cm
ahoj, mám k tomu doma článek cca na 3 stránky, od rozměrů po značky, shrnutí výhod a nevýhod atd…když budeš chtít, oskenuju ti to a pošlu přes icq
já bych si s dovolením také rád početl? :-) jestli budeš taková dobrá duše prosím prosím – mail mám v profilu
dík
taky rad ctu, prosim o zaslani na mail (viz nick)
diky
Nebo ještě lépe je hoď semka do fotek, aby si to mohli přečíst všichni :)
trošku bych zneužil vlákno
v 180 mm vzít XT 770 kliky za cca4tiskč nebo XTR 970 za cca 5700kč? já si s tím nevím rady, už ty čtyři je kapánek přes můj plánovaný limit ale říkám jestli ještě nepoštřit a nemít pak XTR
já bral tydle, ještě před tou slevu :-(
teď sou myslím za hodně pěknou cenu RF Deus
jaké tydle? Ty deusy jsou zajímavé ale potřebuji i převodníky velkou placku minimálně
to si neumíš koupit placky?
to samozřejmě umím ale taky umím k 109 librám připočítat cca 60–70liber za převodníky a to už trochu jiná cena víííš
(myslím oproti původně zamýšleným max. XT)
jj to souhlas, ale převodníky se dají sehnat i levněji - je tam standardní rozteč, pasuje prakticky vše i shimano, takže klidně z klik co máš.
z klik co mám právě nic nemám(viz níže) ty půjdou nevíš na zimáka, já se XTR / deus atd já se tomu bráním jak můžu – sice si na to vydělám ale to už je pro mě snobácké, přijde mi to jako kdybych si koupil ferrari a chodil ho leštit do garáže :-)
z toho shopu s anglii jsem měl v merku ta XT stála 89,9 liber v 180mm jenže než jsem se rozhoupal tak je za a) vyprodali za b) zdražili na 104 a ted na 120 liber – to už mi vychází lépe opravdu třeba tvůj návrh deus
XTcka jsem kupoval od Hnoje za cenu pod 3k CZK.
XT ve 180?! nevim nevim ten 4tis nástřel je právě od něj – leda bys byl zajímavější zákazník to pak jo ;-)
Ve 180. Mozna zmenil dodavatele, nevim. Muzes se jeste zkusit poptat na Bikestore, sice je nemaj v nabidce, ale myslim, ze je sezenou.
o.k. díky za tip, zkusím ještě hnoje „na vařenou nudli“ :-)
Spis zkus zavolat do Bikestore.cz a pripadne do dalsich shopu.
ted jsem jim poslal mail… uvidíme
Radim ti dobre, zavolej. Nevim co mate vsichni s tema mailama, kdyz telefonicky vis hned na cem jsi.
bo jsem „psychicky stavěnej“ na psaní :-D vím hovadina ale už jsem jim to odeslal tak uvidím s čím se ozvou
a co tydle? sice jsem tady od lidí dost oškádlený že truvativ „cvaká“ ale přijde mi to jako zajímavá varianta
o XTR jsem neuvažoval z hlediska že využiju jejich potenciál to ani náhodou myslím že i XT budou trochu přespříliš ale ted mám LX a za dobu co je jezdím cca 2–3tis mi prostřední pila bere řetěz a velká je zajímavě prokouslá od řetězu tak proto ty nové převodníky
Po dlouhém zvažování jsem zakoupil Gebhardt 200 mm. Snad je na jaře osadím na novou MTB 29ku kolo.
jenže ty jsi uplně uplně uplně jiná liga :-D
Poslední dobou mi připadá, že ani ne tak výškově jako myšlenkově.
?!
ten inzerát na prodej 180mm XT byl tvůj že?
Ano, byl můj. Snažím se rozprodat celé kolo.
Už jsem na cenách tipu – rám 2,5 tis., XTRka za 1tis., kola za 1tis., apod, :-(.
já jsem si říkal že to „zirecek“ mi je povědomé ale nemoh jsem si vzpomenout :-)
to snad radši roztrkat kamarádům nebo na zimáka ne? já z bývalé 26" nakonec stavím přítelkyni – věci naježděné tak 5–600km a už je to v podstatě neprodejné, neříkám že XCR je dobrá vidle ale za 200,– ji fakt neprodám :-( říkám -chápu
Slečna má výplety lepší něž na mém kole, :o). Pevnou vidlici nechce. Zbytek přeházím na 29ku, :o). Něco za babku kamarádům také bude, akorát ten rám, kola a Včka, :o)).
Žíro, chybka bude v prezentaci. Rám těžko prodáš jako základní část pro stavbu kola, ale jako lešení by se mohl prodat. :-)
Co kupuješ?
Rám Superior Team 29. Zbytek mix dle chuti a myšlenek, :o). No, na lešení bych za to dostal aj možná více než teď, kdy se to snažím střelit za 2 tisíce, :o).
200 mm – tu už je slušná dýlka. Jinak, 29 v tvý velikosti bude vypadat jako 26 v normální :-)
hmm taky uvazuju nad gebhartama ale na moji vysku dle Sosenky „jen“ 185. Bohuzel jsem jeste nedospel myslenkove a vyplatou k tomu abych zkousnul tu cenu:-( Nicmene nechapu proc se bezne nedelaj delsi kliky jak 180 – vzdyt ty 180 jsou tak na 180 dlouhyho cloveka a to dneska neni snad uz ani prumerna vyska.
Někdo řekne, že je to přežitek, že se někde zasekl vývoj. Někdo řekne, že dlouhé kliky jsou špatná úvaha. Trochu obdoba 29ek. Já jsem rád, že Gebhardt má v nabídce délku > 180mm, :-).
Chlapi, podle všeho mají 180ky na kolokramu, a to Truvativ Stylo 3.3 Team. Za 3kkč, no neber to. Tak jsem je hned objednal, nechám se překvapit.
jj taky mě je nabízeli kuci jedny ;-) pak napiš nafoť jak se zadařílo
já při hledání kontaktoval i p.Gebhardta ale když mi poslal ceník tak jsem jen poděkoval – bohužel :-( ale ty černé xcm jsou božské
při hledání jsem našel tuhle tabulku – orientačně
hmmm hezká tabulka co? :-D nevím proč se to neukazuje celé…
"http://www.actionsports.de/Cranksets/Shimano-XT-Crankset-FC-M770–2008-in-3-Sizes::11464.html ":http://email.seznam.cz/redir?…
a NE, provizi z toho nemám ;-)
Také jsem pokukoval po XTčkách, ale ty se prý špatně shánějí. Takže jsem šel do těchto. Opravdu to jsou 180ky, ale měli asi jediný, paňáč jsem se tam koukal znovu a už jsem je nenašel. Byl jsem je hned o víkendu projet, ale potom mě bolel celej já:). Zajímavý, že výrobce vůbec 180mm délku papírově nenabízí. Shimano zase papírově délku XTček nabízí, ale špatně se za rozumný peníze shánějí… Foto klik můžu dát, jen nevím kdy, jelikož mám dovolenou a nevím jak se dostanu k netu.