• Lubin

    Ahoj, prosim o radu s nakupen kola. Chci si koupit novy MTB pro amatersky jezdeni, tezsi teren absolvuju tak 5× rocne, spis kopecky kolem HK. Nechci za kolo dat o moc vic nez 20 tisic, libi se mi treba MERIDA Speed-V (2005). Mam ale dojem, ze na tyhle kola vyrobci daji co nejlepsi osazeni (treba prehazka XT na te Meride), ale setri na vidli. Mam 100 kilo a potrebuju, aby neco vydrzela a pokud mozno fungovala. Ta Merida ma Rock Shox JUDY C, znate to nekdo? Ostatni vyrobci tam davaj v tyhle kategorii Suntour nebo RST, asi taky nic moc. Samostatne se tyhle vidle prodavaj kolem 3–3500, asi teda zadny zazrak. Mate nejaky typ krome vyprodeju lonskych modelu?

    Lubin

    0 0
    • Pekáček  

      Kolem HK jsou nějaký kopečky? A kde? :o) Zkus zavolat Fryntovi do Jaroměře, dá se s ním mluvit a trochu i smlouvat ;o) (třeba celopéro Giant NRS)

      0 0
      • Lubin  

        Kolem HK ze nejsou kopecky? No asi fakt nejsou, tak na relaxacni svezeni to staci. Jinak celoodpružený v žádným případě, ale dopředu bych chtěl rozumnou vidli.

        0 0
        • Pekáček  

          Na tvou váhu bych to tipoval na dokoupení tvrdších pružin. A nebo jdi do vzduchovky MX Comp od Marzocchi, ale to si zas musíš koupit pumpičku.

          0 0
    • jonti  

      myslim ze za 20 bike s nejakou vazne dobrou vidlou kupit ani nemozes, myslim ze ta judy taka zla nie je, ako niekto pisal hore ale mozes amt problem s pruzinamy, ktore ti budu prilis makke. Ale to by ti bolo pri kazdej vidlici, aj keby si si dokupil novu, tak by si zrejme musel zmenit pruziny. Podla mna je dost v pohode plan kupit ten bike aky je, fakt pekny, a po pol roku, roku ak nebude vyhovovat vidla kupit nieco vacsie (duke, black, marzocchi…)

      0 0
      • Lubin  

        Dik za radu. Jaky mas zkusenosti s vymenou vidli pred koupi kola, vyplati se na necem takovym s prodejcem domlouvat? Jsou vubec ochotni to delat?

        0 0
        • RUMcajs  

          Náš zákazník, náš pán! Si piš že to udělají, to je samozřejmost.

          0 0
          • Pekáček  

            No jak kde, více či méně ochotně. Určitě si asi něco vyslechneš o špatné prodejnosti vidle se zkráceným sloupkem. Těžko říct jak na tom proděláš, ale za pokus to stojí. Budeš kupovat u Kulhánka?

            0 0
            • Lubin  

              O Kulhankovi jsem uvazoval, tu Meridu bych tam asi bral, ale chci se jeste podivat po ostatnich obchodech na vyprodeje starsich modelu, treba jeste neco bude.

              0 0
              • Pekáček  

                Jo, dvakrát měř a jednou řež :o) Nechci Kulhánka nějak hanit, ale utratil jsem u něj dost a i nějaký kupce kol doporučil a po tolika letech bezproblémovýho nakupování už i se zákaznickou kartou na slevu 10% se na mě nehorázně vy.. vykakal s jednou reklamací. A šmytec, od tý doby nakupuju jinde.

                0 0
      • Orbis  

        Naprosto souhlasim. Judina by ti mohla něco vydržet, ale bylo by to první na mim seznamu pro výměnu:))

        Kup si na to Marzocchi to jsou v tomhle držáky, i když jsou o něco težší!!! Jinak je to dost dobrý kolo!! Já bych do toho klidně šel. No ale asi bych vyměnil vidli o)

        0 0
    • Meesha  

      Treba ani pruzinu menit nebudes muset. Jestli tam davaj stejnou jako do Pilota C, tak tam je zluta – snad nejtvrdsi… S mejma 70kg na tom muzu delat co chci a chodi tak na 3–4cm, takze se 100kg by to uz mohlo fungovat.

      0 0
      • sis  

        Souhlas. Ten Pilot C je dost tuhy, maji v tom byt ty nejtvrdsi pruziny. Zkousel jsem to sice jenom v krame, ale moc se nehybala (mam 75kg)

        0 0
        • Meesha  

          Vim to, protoze na tom jezdi 40kilovej bratr… A nechce si nechat vysvetlit, ze kdyz mu tam dam pevnou, tak dost odlehci a bude to stejny… :-))

          0 0
          • Mamutt  

            Nebude to stejný, protože s „odpružkou“ vypadáš jako větší masér :-)

            0 0
    • xstefi  

      No rozhodne bych se vice bal Suntourky nebo RST nez RockShoxa. Jediny co bych ti doporucil, aby ti v tom kramu pred tebou tu vidli nastavili na tvou vahu. Tim uvidish jednak, ze ta vidle jde pro tvou vahu nastavit a taky jako to funguje (precti si pred tim, jak se obecne vidle nastavuje). Jinak si myslim, ze na to tve jezdeni ta vidle splni to co ma.

      0 0
    • miťo  

      GT Avalanche 0.5, ma to devitku vzadu, Marcosku vidli a predevsim solidni ram. Myslim verzi s veckama, ta stoji 20990. V ty cena bomba. Sorry sponzore…

      0 0
      • Pekáček  

        Já to na tebe neřeknu, oba víme že jsou fuckmachiny drahý :o)

        0 0
        • miťo  

          Tak dik. Stejne nevim proc kolega resi vidli na rekreacni jezdeni v okoli HK. Staci baculatejsi lehka guma a finito. Pokud vim, tak me z pevny vidle ruce bolely az babicicinaku. Tam zacina teren:)

          0 0
          • Lubin  

            Mas pravdu, na Hradecnici odpruzeni nepotrebuju, ale prece jen tak 3× rocne vyrazim na par dnu do narocnejsiho terenu (Broumovky, Vysocina, Sumava), tam uz ji ocenim. Nekdo radil, ze bude na mych 100 kg Rock Shox moc mekky, v poslednim Pelotonu je test Avalance s vidli JUDY C a zase trvrdi, ze je moc tvrda. Asi je nejlepsi to vyzkouset.

            0 0
            • miťo  

              GT Avalanche 0.5 jak jsem psal, Macesku nafoukat a pritlumit. Mel bys byt spokojenej.

              0 0
      • fousac  

        na GT uz sem videl hodne nabidek, ale ani jedna mi neprisla vyhodna, ba naopak hodne predrazeny..

        P.S. v cem je vyhoda „devitky“ ???

        0 0
        • Pekáček  

          Asi v tom že tam bude nějaký Deore místo Alívka. Devítka pro mě měla význam s kazetou 12–34z, 11z nevyužívám po 99% jízdy, takže když z devítky 11–34 vezmu jedenáctku, zůstane mi osmikolečko, ale s blbým skokem 18–21z. XT už tu skvělou kazetu v nabídce nemá :o(

          0 0
    • Lubin  

      Diky vsem za rady, snad to pomuze. Myslim, ze proti tomu, co mam ted, bude novy bike vzdycky mnohem lepsi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.