• Hanes

    Myslím, že už to tu bylo, ale nemůžu to najít. Jak se teda dá rozebrat ořech(XT 03)Včera při vyjížďce mi ňák zamrz.

    0 0
    • mastihuba  

      Vyloupne se prachovka, imbusem č.10 povolíš šroub co ho drží na nábě, po směru hodinových ručiček se pomocí tupého šroubováku a kladiva povolí miska s ložiskovou dráhou a pak už jen dávat pozor abys nepostrácel kuličky. Nafocený to bylo v letním VELU. Ale pozor. Já narazil hned u prvního kroku. Napřed sem pokurvil prachovku na starým ořechu a pak na dvou dalších co mi dobré duše věnovaly starý ořechy. Ve finále mi došla trpělivost a koupil jsem novej.

      Tak bych přidal dotaz. Jak vydělat tu prachovku bez poškození aby šla znovu použít?

      0 0
      • Gatier  

        Nerozoberat, je to zbytocne. Staci demontovat orech a na druhej strane streknut pod tesnenie olej.

        0 0
        • mastihuba  

          taky názor. Prasklou vymezovací podložku jím ale nevyplavíš.

          0 0
          • MartinXC  

            Ach to Shimano… Zlatá HUGI – stačí kleště a jedno cuknutí :-)

            0 0
            • Daf  

              Na Crossmaxech staci imbus a telo orechu stahnes i s namontovanou kazetou :)

              0 0
              • ddd - andy  

                No dyt – takhle to uz nejakej patek maj „240tky“ – akorat nepotrebujes ten inbus a jde to rukou, takze vymenovani dratu u kazety, brnkacka.. :-)

                0 0
                • MartinXC  

                  Teda já ji tak vychozenou ještě nemám… I když, kdybych zatáhnul za pastorek, tak to asi půjde rukou, pravda.

                  0 0
      • Daf  

        Opravdu nejtezsi je sundaní te plechove krytky. Mensi deformace nevadi. Hlavne aby sla dat zpet. Orech ani nemusis sundavat. Da se to udelat tak, ze do sveraku upnes nejakou pasovinu, ktera zapadne do drazek matice ktera je pod tou krytkou. Matici pak vysroubujes otacenim celeho kola akorat bacha protoze je tam levej zavit. Na orech nedoporucuju strikat zadnej olej, jen to urychli jeho smrt, protoze rozpusti vazelinu kterou jsou namazane kulicky. Vazelinou se mazou jen drahy kulicek. Zapadky a jejich drahy namazat lehce nejakym ridsim olejem rozhodne ne vazelinou. Kdyz uz to budes mit rozebrane muzes si pohrat s vymezenim vule na orechu ubranim nejakych tenkych podlozek ktere tam jsou. Chce to vyzkouset.

        0 0
        • mastihuba  

          čím tu prachovku páčíš ven? U STX šla ven jak nic a u LX 2003 se mi nějak nedaří. Začíná to pro mě být otázka cti.

          0 0
          • tomaasz  

            Já používám plochou 13 nebo větší zahnutej šroubovák

            0 0
          • Pekáček  

            U Deore jde ven jak nic a zpět taky, je dost navolno a podle vybroušené drážky soudím, že se třela o misku v ořechu.

            0 0
        • Mamut  

          Tu pasovinu by som odporucal zakalit. Raz som sa o to takto pokusal a proste som tu pasovinu uzvejkol a orech stale drzal. Ak to nemas strasne dotiahnute, tak sa daju chytit sikovne dva klasicke bicyklove vidlicove kluce (take kusy plechu s vyrezanymi otvormi na matice) do zveraku tak, ze z kazdeho trci kus presne na miestach, kde by boli rohy tej pasoviny. Ale mal som orech, ktory nejde (dodnes) povolit nijak. Znicil som na nom aj specializovany kluc od Kovysu.

          0 0
          • Vilém  

            Ja misto pasoviny pouzivam pilnik,kterej mam po stranach lehce obrousen na spravnou sirku,pevnej je dost.

            0 0
            • PietroUL  

              Mám takhle upravenou starou špachtli, kterou při dotahování chytnu sikovkama. Speciální nářadí většinou neni třeba, v garáži se vždycky něco najde :)

              0 0
      • tomaasz  

        Prachovka jde nejlépe vydloubnout plochým klíčem velikosti 12–15 mm, postupně na několikrát po obvodu.

        0 0
    • FAH  

      Pokud ho mas uz par let, tak bych se pokouknul po novym. Ten starej si muzes jen tak pro zvedavost podle uvedenejch postupu rozdelat. Myslim, ze to nejspis ale nerozchodis (pokud to nedbude v pruzince). Po nejaky dobe se tam nakonec neco podela. Sam jsem to rozdelaval 3×, na 1. pohled tam nebylo nic vadiciho, ale po zkompletovani to zase blblo.

      0 0
      • Daf  

        Je to tak. Pokud se clovek pousti do rozborky orechu kdyz zacne zadrhavat , tak je vetsinou uz pozde. V orechu nejcasteji vyreznou drahy kulicek. V podstate se to da jen vycistit doplnit vazelinu, sestelovat vuli. Ale uz nikdy ten orech nebude chodit jako novej.

        0 0
    • pirek  

      Kdyz ti zamrz,tak to muze byt tou vazelinou,misto pasoviny se da koupit stahovak kolem70 kacek a jde to s nim pohodlne,ja davam vazelinu na vnitrni drahu a vnejsi mazu jen hustsim olejem,pokud ti vymezovaci podlozka praskne nebo jde ztuha orech,tak ji vistrihni z plechovky od piva.Da se to v pohode spravit,ale casem to nebude mit ten hezkej zvuk,ale ten nejezdi!Jo a ta krytka jedine takovym 4packovym jezkem vytrhnout,ale je to taky pakarna.

      0 0
      • IQ75  

        Ta plechová krytka není našroubovaná (mám SH C-201)? Zkoušel jsem to vzít (kleštěma) a ten plech krytky je nějaký měkký. Ten ježek na sundání je běžně k dostání?

        0 0
        • Vilém  

          Ta plechova jde narovnat.Horsi je to u nab kde je plastova,tu se mi jednou podarilo v zapalu zurivosti znicit.Nakonec jsem tam dal plechovou ze zesrotovanyho orechu.

          0 0
    • Hanes  

      Díky všem za rady, o víkendu se do toho pustím

      0 0
    • gobike  

      Jak se pracuje s tím stahovákem? Já si ho koupil, ale kazeta nechce jit ven. Já ho nasadil do těch drážek a snažil otáčet klíčem, ale drží to jak pes, nerad bych to nějak zničil.

      0 0
      • MARIN  

        Mluvis o stahovaku na kazetu. K tomu si jeste musis poridit bic (pripravek na drzeni kazety) a pak teprve povolovat – doted jsi to totiz jen utahoval. Zajdi do obchodu nech si ten bic ukazat a pripadne neni nic tezkeho si ho sam vyrobit.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.