110kg živé váhy chce poradit s výběrem zapletených kol na all mounain ježdění

31 nepřečtených
  • vepř1

Sedlám Reigna s 15mm osou vepředu a RU vzadu WTB trail už jsem po třech sezónách utrápil,párkrát lupnul drát a teď definitivně odešla zadní nába.Na Reignovi natočím tak 8tis za sezónu a nešetřím ho.

Dumám nad…

Mavic crossmax sx (2012)

DT Swiss E 2000

Crank Brothers Iodine

Jenomže výrobci si myslí ze na bajkoj jezděj jenom mladí krásní lidé do 90 kg (:

Pomohla by mi při rozhodování nějaká vaše osobní zkušenost,jde mi o výdrž,spoleh­livost.

Dík vepř (:

0 0
    • Lister  

Pokud ti jde primárně o spolehlivost a ne o design, tak vím co bych vyřadil okamžitě. Z těch zbylých dvou to bude težší, volil bych Mavic, jestli ti nevadí design, jinak klidně i DT.

IMHO 110kg není žádná extraváha.

0 0
    • kandik psi zub  

vepřku, mam 108kg a jezdim Hope ( 15mm+12mm pevna osa)+ DT Aerolite+dural niple + ZTR Olympic ( ty s tim omezenim na 80kg :) )

zatim bez problemu. Ovsem nejezdim skoky a zadnej tezkej teren, v podstate standartni XC, a moje zkusenost je cca 1000km, ani ne…

0 0
    • antt  

asi bych si nechal něco zaplést, pokud bys chtěl pevnou osu i vzadu a trochu gramařit, tak bych použil tento náboj http://www.dookie.cz/…009/d-72277/ + mavic 521.

Takhle jsem to udělál já (ráfek mavic 321) ale zatím teda nevyzkoušeno :D Mám do těch 90kg, ale plánuju používat i na tůry terénem s HT, kde povezu na nosiči ± 15kg. V případě nutnosti jde nábojem protáhnout i 10mm osa s rychloupínákem.

S DT drátama jsem se vešel do 3500,–

0 0
    • Hnoj  

DT EX 1750, k tomu koncovka na přední náboj na RU a tu stočit na soustruhu na 15mm (což se mi zdá, že jde).

0 0
      • vepř1  

ex 1750 dělaj na 15mm osu,tak Tě trochu nechápu…

a když juknu na cenovku tak to už je nad 20litrů za pár…Ty s těma ex 1750 máš nějakou osobní zkušenost?

0 0
        • Hnoj  

Jsou složené z DT 240S, EX500 ráfku a Aerolite drátů, takže je mi jasný, že budou super-pevný a odolný…

Cenovka do 20tis není tak zcela reálná, když se daj pořídit díky výprodeji u dovozce skoro za hubičku :-) Ale jen na 20mm osu, proto řeším tu „předělávku“.

0 0
          • kubad  

stačí koupit koncovky cca 600kč

0 0
          • vepř1  

to pokoumu…dočetl jsem se že jsi asi mistr zaplétač či co (.

co by mistr pavouk uplet pro vepře ve zlaté? (:

0 0
            • kubad  

Hope + DT Comp + NoTubes Flow

:D

0 0
            • Hnoj  

To záleží, co by si pán přesně přál.

Zajímavou Alternativou ZTR Flow je třeba WTB i23.

0 0
              • vepř1  

ty wétébéčka vypadaj dobře,jezdil jsem je čtyři sezóny wtb trail a ráfky vpohodě jen nazouvání bylo trochu komplikovanější…než dobře zaskočily patky,stačilo přefouknout a pak zaskočily,horší to bylo při defektu někde na švihu /bez kompresoru/,ale po pár metrech jízdy zaskočily (:

koukal jsem ale že se sem ještě nevozej

0 0
    • JFtryall  

Zaplest, usetris a spolehlivost bude stejna nebo lepsi. Rafky Mavic 521 nebo ZTR Flow, Remerx Hurry. Vsechno by melo byt ok. Naboje Hope 15mm+10mm nebo Novatec 4in1 a draty 2mm.

0 0
      • vepř1  

už jsem o tom také uvažoval a kdybych nechal vyplétat tak hope II by byl základ,aj brvičky bych mohl naladit :D

0 0
    • kubad  

z hotových kol Mavic SX bude OK, nebo ručně zapletené, Hope + DT Comp + NoTubes Flow. případně pak přitlačit na nábojích třeba DT nebo Chris King

0 0
      • kubad  

pokud bys chtěl zagramařit, tak nové Arch EX nemusí být špatné,

0 0
        • Hnoj  

ARCH EX budou IMHO hrozné…

0 0
          • kubad  

proč?

0 0
            • Hnoj  

Vzpomeň si jaký dobytčárny vydžely ARCH, ale obvykle jsi jim trošku ohnul patky, když jsi je o něco opřel fakt hodně. A teď jim daly ty miniuturní patičky, jako má CREST. To se mi u ráfku, který cílí spíš na AM ježdění a těžší bikery jako docela špatný nápad…

Já osobně ARCH Ex vůbec nepřed-objednával, myslím, že v tomto případě je to chybný krok.

0 0
    • newbie  

:-) expediční váha mezi 110 a 120, terén AM… NoTubes ZTR Flow vydržely zatím 3.500 s jedním lehkým docentrováním (a to to jsou navíc 29)

0 0
    • Singlespeed  

Něco hodně odolného jsem si nechal zaplést nedávno:

http://www.bike-forum.cz/…l-35658.html

0 0
      • vepř1  

přijela pouť (:

rád bych viděl k tomu bajka,jak jim to spolu ladí

0 0
    • RoKo  

Kazdopadne pri svoji vaze to smeruj k bezdusakum. Hadi sou sfine ;)

0 0
    • Mr.Duck  

Myslim, že sjezdová lehká klasika nemůže urazit. Takže 721 na Hopech, neni to tak drahý, vydrží to docela kraviny a neni to ani nic těžkýho :-)

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.