• Mr.Duck

    Zdravim, chci si ze svýho XC stroje udělat FR mašinu, a tak by mě zajímalo, jestli se vejde 10mm pevná osa do obyč. rámu, nebo tam musim dát zas 9mm? Konkrétně mám teď Pell's Razzer, a časem bych rád RB Monster HT, a rád bych tam měl 10mm osu, jestli se to tam dá normálně dát, brousit rám nebo něco takovýho si nejsem jistej jestli je zrovna rozumný.

    Možná je to kravina, ale nemám šupleru a od oka mi přijde že tam trocha místa je, ale jestli s tim někdo máte zkušenosti, rád bych se poučil :)

    0 0
    • JSt  

      10mm tam uz mas ;-)

      0 0
    • gazman  

      Nebál bych se přibrousit kdyby bylo třeba 1mm na průměru určitě nebude vadit

      0 0
    • kali222  

      timhle z toho FR nikdy nebude. pokud jsi nepsolal nabu do kytek – nebo neresis akutne novy zaplet, tak to nech. davej prasule bokem… treba se zadari a bude uplne neco jineho na jiny rozmer osy(psal jsi ze planujes neco na sotrejsi pouziti)… nejhorsi jsou uspechane investice

      0 0
      • JSt  

        plna osa je otazka desetikorun

        0 0
        • kali222  

          jiste, na matky lze predelat, moc jsm nad tim nepremyslel a rovnou to posunul ke koupi neceho noveho na prumyslech za rozumny peniz.

          0 0
          • Mr.Duck  

            No mám v hledáčku tohle . Mě šlo hlavně o to, aby se mě to vešlo do rámu, myslel sem že standard je 9mm. Náboj potřebuju kvůli kotoučům, jinak bych to neřešil.

            Nejradši bych tuhle osu , ale co sem tak šmejdil, tak do tisíce asi nic takovýho s touhle osou (TA?) na kotouče nemám šanci sehnat, nebo jo?

            0 0
            • goofy  

              Vzdau nech radeji vecka a kup pak poradnou osu.. nez ten DaBomb bez pevne osy, tak to tam radeji vraz nejake Deorecka a pak treba upgraduj na neco podadneho, kdyz uz co.. zatim bych resil max vidli a trebas predni kolo a brzdu

              0 0
              • Mr.Duck  

                Tak já už se radoval, jak mám vymyšlený jak to budu stavět, a teď sem zas nahlodanej, ono to dává smysl. To budu muset promyslet :-) Každopádně díky.

                A že si dovolim offtopic, jaký brzdy za rozumnej peníz sou vhodný na FR? Papírově se mi líbí Avid Code 5, i když radši bych něco v ceně tak ve stylu Elixir 5, nenapadá mě kde by byly k vyzkoušení.

                A nakonec se teda omlouvám za pochybnej thread, měl sem si najít že 10mm je standard :-)

                0 0
                • goofy  

                  Ja nevim.. zalezi kolik do toho chces vrazit.. Ja bych se klidne pohyboval u XT, Juicy 5/Elixir, Oro, Stroker (nejvic mi sedi XT). Pokud chces pritlacit vic, tak Sainty, Code (mi moc nesedi), Louisy, a pokud chces neco poradneho, tak treba Formula The One.

                  0 0
                  • Mr.Duck  

                    Díky, asi prostě šáhnu po tom co najdu někde sundaný z kola za sympatickej peníz a nebudu moc řešit, přinejhoršim pak pošlu dál, konec konců i s V brzdama žiju a měnit je chci hlavně proto, abych moh vyměnit vidlici :) (vrazit do toho tudíž moc nechci – čim víc za brzdy, tim pozdějc bude vidlice, a že to sakra potřebuje;) )

                    0 0
                    • fousek  

                      Ja na tvym miste (asi hluboko do kapsy) bych koupil SLX, budou brzdit podobne jako XT, coz bych rek ze je na cesky pomery predimenzovana brzda.

                      Code, Sainty a F-1 maj podle me cenu pokud bys kazdej vikend jel do nejakyho zahranicniho bikeparku.

                      0 0
                      • gazman  

                        Myslím že silné brzdy se hodí vždycky,pošetříš zápěstí a tak třeba dáš více jízd.

                        0 0
                        • fousek  

                          Nebo pres zimu zajdes do posilky, koupis poradnou vidli, poladis stavajici, zkusis nektery veci projet bez brzd:-).

                          Me prijde zcestny si davat na kolo dlabanej ingot, kterej sice brzdi vic, ale v cechach brzdnej ucinek moc nevyuzijes. Samo pokud ma nekdo pres 100kg tak je to urcite spravna volba. Navic kdyz mas omezenej rozpocet, tak bych koupil levnejsi hydry a treba drazsi vidli, tlumak, nebo kola.

                          0 0
                          • gazman  

                            No a když zajdeš do posilky (i když nevím proč kvůli zápěstí navštěvovat posilovnu,to se dá v poho doma) a máš silné brzdy,tak dáš ještě více jízd,prostě silné brzdy přijdou vždy vhod.A ten ingot,nechápu cos tím chtěl naznačit,silné brzdy nemusí být těžké.

                            0 0
            • Vilém  

              Spatna verianta taky neni tento author. Vozim uz nejakou dobu jeho starsi verzi, doplnenou o osu na matky a spokojenost. Toho DaBomba mam taky, ale ten je tezsi nez author, taky je teda macatejsi.

              0 0
      • Mr.Duck  

        Je mi jasný že nába neni nejdůležitější prvek, ale mám tam V brzdy, a první co musim nasadit sou kotoučovky abych moh nasadit vidlici s 20mm osou, kterýžto na V brzdy asi neexistujou :-| Takže plán jest náby>brzdy>vi­dle>rám..na jinej rozměr osy bych rád, třeba reign X, ale to bych si asi počkal :)

        0 0
        • kali222  

          nedela uz asi, ale delalo :) stare marzocchi

          http://bike-forum.cz/…e/big/bh.jpg

          0 0
          • Mr.Duck  

            Pěkný :) Já sem se po tom sháněl, nový to už je bez šance, a na bazarech taky ani stopa, řek bych že jich vůbec moc nebude, a konec konců tak jako tak bych na hydry musel někdy přejít, posledně sem v kopci musel zastavit a odpočinout prstům :)

            0 0
    • nyq  

      Potřebuju poradit: dostanu osu 10×135mm do rámu specialized Pitch?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.