POmoc s vyberem hydraulických brzd(zkusenosti snimi)

49 nepřečtených
  • Matt

    Potreboval bych poradit jake vybrat a hlavne vedet vase zkusenosti snimi(Hayes Avid?)

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Urcite Hayes Sole nebo Gatorbrake Eight Piston.

      0 0
      • metronom  

        On chce naky ktery se daji sehnat a taky aby nemusel prodat auto. Ale nevim proc se nepodiva do historie

        0 0
        • blue  

          padlista zcela neomylne predpokladal, ze se do historie podival a stejne si nevybral, tak pridal dalsi tipy ;-)))

          0 0
          • metronom  

            Tak jestli se mu nelibi zadny zdejsi brzdy, tak pakuz snad jen sada klacku do vypletu. Ucinnost pri pouziti kvalitniho dreva a dratu velmi vysoka :) Taky jsem je kdysi jednou jezdil :))))

            0 0
            • Manas  

              Pokud dobre pohledas tak sme ucinnost brzdeni pomoci drevenho spaliku resili :-) http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… zhruba v pulce :-)

              0 0
              • fousac  

                áno.. to byla celkove velmi plodna debata… :)))

                0 0
                • rock  

                  Jo, jo … zvláště když se člověk dočte, že má vyvařit kotouče v benzínové lázni v papiňáku …

                  0 0
                  • Mamut  

                    No…, zatial sa tu neozval nikto (zivy), kto by to vyvratil,ze to nefunguje :-)

                    0 0
                    • RomanH  

                      Nikdo zivy. Uz na vojne nam ve strazi rikali, ze mrtvy nemluvi :o)

                      0 0
                    • kovar  

                      některé věci netřeba vyvracet. Možná by pomohlo kotouč položit do pyramidy nebo nechat na něho působit nějakého PSYCHOtronika nebo ho umýt vodou s homeopatickým otiskem perchlorethylenu:-)

                      0 0
                      • MartinXC  

                        Anebo ho lupnout na zadni kolo – když nebrzdí, tak tam to vadit tolik nebude :-)

                        0 0
                        • wroum  

                          hele nerejpej do nej. kdo se s nim ma pak hadat? :-)

                          0 0
          • Pá-dlista1  

            No hlavne jsem chtel, aby to byly co nejrozdilnejsi brzdy. Jednopistek a osmipistek je docela dobrej rozsah. To uz by si mohl vybrat. Tezko poradit konkretnejc, kdyz ma jediny pozadavek, aby byly talirove a proudila v nich kapalina.

            0 0
      • Air  

        ty zase hned na nekoho vybalis brzdy, ktery se nedaj ani poradne sehnat a skoro nikdo je nevozi…

        Zkus pouzit vyhledavani k brzdam Hayes HFX-9 XC, ja bych je asi nebral. Kdyby byly na kole, tak bych se jim nebranil, ale jinak nevim… Jiny nez HFX9 by byly mozna spolehlivejsi, ale takhle jsem slysel pomerne dost lidi na ne nadavat. Neco tady taky v historii je o Avid Juicy 7. Byl na ne i test ve Velu a myslim, ze Juicy 5 budou taky brzy testovat. Myslim, ze nove LX nevypadaji spatne. Daji se sehnat s klasickyma pakama (bez dual control). Akorat by to asi neslo sehnat s kotoucem na klasicke prirubove naboje, ale na center lock

        0 0
        • gaston  

          Údajně se daj použít kotouče od hayes

          0 0
        • TinkTink  

          No tak tam das jiny kotouc a je to.

          0 0
        • metronom  

          Ja se poohlizim po tech LX s RF. Na bikestore je maji s dualama za nakejch 3700. Myslim, ze by se dalu domluvit se at ti tam daji klasickej kotouc misto centr locku. Ale jinde na netu sem je jeste nepotkal

          0 0
          • metronom  

            Teda chtel sem napsat samostatny paky misto LX s RF

            0 0
            • jack  

              já být tebou tak bych šel do magur.konkrétně jsem mněl magury clary z roku 2002,ale už je nejezdím,protože jsem koupil za dobrou cenu sadu xt.ty magury jsou fakt lehké a účinné,ale nové jsou fakt drahé.pokud nechceš novétak se dají sehnat za dobrou enu,ale nekupuj julie ty jsou o ničem.

              0 0
              • vlk  

                to XT není to náhodou model 755.Kdyby jo, tak napiš zkušenosti, popř. srovnání.

                0 0
        • kolobrnda  

          Jestli můžu poradit, tak bych volil Magura-Luis FR, Avid – hydro, Formula nebo Hope. To jsou nejlepčí brzdy. Jo, ještě stojej za zmíňku Shimano dřívější XT /dnes IXIV stejná konstrukce/ a Deore. Nic moc jsou Julie /plastova paka/ a Hayes. Tam jsou hodně problémy v oblasti páky/brzo se rozglajdá/. Docela se taky zavzdušňují hlavně starší modely. Má rada. Pokud Tě neberou prachy tak bych dal AVID hydro.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Magury jsou smejdy vseobecne. Jen nektere modely vetsi nez jine. Julie patri k tem nejvetsim. Ty tvoje stary Shimano a dnes XSIV jsou spis stale XSIV (podle me byly driv, ale puvod bude nekde u Grimecy) a mezi tim je pod svou znackou prodavali Shimano a SRAM nez se vydali vlastni cestou. Ty Avidy jaksi nejsou moc ozkousene a ani podle testu nedopadly nejak nadprumerne. Snad bych souhlasil, ze Hayes nic moc, ale prezit se s nima da. Zato Formulu bych jako dobrou brzdu vseobecne nenazval.

            0 0
            • vlk  

              s tím starým shimanem xt a xsiv je to divné o tom xt všude čtu jak je supr, že ho používají i na DH a o Xsiv designově stejném modelu jsem četl že supr dávkování ale moc to nebrzdí.Tak nevím jak moc jsou stejné.

              0 0
            • kolobrnda  

              V tom případě by jsi tedy volil jakou značku brzd, když je všechno šmejd???? Vždy zálezí jak mechanik brzdu nachystá a i ta špatná může být nejlepší. S tím Shimanem a IXIV je pravda že počátky je potřeba hledat u Grimeků. O Maguře bych netvrdil že to je šmejd. No, pořád i ta Julie brzdí lip jak základní Hayes, kterej má akorát hezký prase a páku. Jo, a seřizování Hayes je taky někdy zábava.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Vzdyt ja nerikam, ze znam dobrou brzdu :) Jen mi prislo divny doporucit jako dobry brzdy znacky, ktery jsou vylozene tragicky co se tyka spolehlivosti. Magura s plastovou pakou? To se snad neda jako brzda nazvat. Uz jsem sice videl, ze nekomu brzdily (rozhodne ne lip nez Hayes s poradnyma deskama), ale taky vim jak dlouho. Naposled jsem dobrej priklad videl v nedeli. Prakticky nova brzda a ve valci se asi vyskrabala drazka kterou tece olej. Nebo nevim jaka presne byla pricina te permanentne upatlane paky a dolevani expanzky po kazdym jezdeni. Vubec nemluvim o moznosti sehnat nahradni dily nebo o jejich cenach at uz dilu samotnych nebo brzd ci originalniho prislusenstvi. Formula? Jejich paky jsou doslova proslule.

                0 0
                • kolobrnda  

                  Magura s tou plastovou pákou je opravdu šmejd. Brzdil jsem na Hayes/tam brzdila jen zadní přední byl shit/Magura-Julie/něco předvedla/Magura-LuisFR/tam jsem byl překvapenej/- Shimano /při sjezdu tvrdla páka, ale příčinu bych hledal jinde, jink to šlo/ a Formulu mám na mysli pouze verzi FR/DH a EVO. Je starší, ale zatím nezklamala. Páka je v poho, jen se občas zaseknou desky ve třmeni, což se stává hlavně díky bláta apod. No, cvaknu desky vyčistím a jsou tam. Formula ty gramový verze. Do těch bych určitě taky nešel a od pohledu jim nedůvěřuji. Jen mě zajímá jaký jsou Hope. Promačkával jsem páku na Sport Life03/kolo Vagnera/ a ve třmeni byl podezřelej kravál. Všelijak to praskalo.

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Jezdil jsem na vsech a co se tyce funkce zalezi na nastaveni. Ted mam v predsini 3 páry Hayesu a kazdy brzdi jinak. Chodem a serizenim se mi libi nejvic Gustav (ale je to Magura) Kdybych chtel neco investovat do brzd, tak bych sel do Hopu, protoze tam vis za co jsi ty penize dal.

                    0 0
    • Air  

      no hlavne: jeste jsi nenapsal co budes jezdit a kolik do tech brzd chces dat. Urcite jsou vyborne treba Hope, ale ty by te staly asi pres 10000. Ja osobne bych asi teda sel do tech LX a k tomu kotouc na klasicke uchyceni (vsiml jsem si, ze ty brzdy se patrne schvalne prodavaji bez kotouce – aby sis mohl vybrat jestli chces center lock nebo ne).

      0 0
    • Azagthoth  

      A co si myslite o Grimeca S8?Mam moznost kupit prednu so 180mm kotucom.

      0 0
    • RUMcajs  

      Shimano 525. Levné, spolehlivé, téměř bezúdržbové. Tuhý konec dávkování brzdné síly.

      Koupím ji i na zadek.

      0 0
      • jack  

        jak teď jezdím ty xt tak jsou fakt dobréa ani jsem si nemusel zvykat na to řazení,ale je pravda,že kámoš si na to fakt zvykal dlouho.jinak nevím za kolik se dají koupit zvláš? někde jsem je viděl myslím za 12000kč,ale je to i s tím řazením já jsem je koupil v tý sadě.jinak podle mého názoru jsou nejlepší hope,ale taky mastný.já ty magury clara prodám za 5500kč i s novýma kotoučema,ale koukni někdse na nějakej bazar a uvidíš.

        0 0
      • Air  

        me se prave zda, ze na konci je takova houbovitejsi. Zkousel jsem nekolik pak m525 a snad jen 1 byla na konci chodu tvrdsi.

        0 0
        • RUMcajs  

          No, pod pojmem houbovitost si představuju, že se páka promačkává až ke gripu a hodně to asi souvisí s délkou chodu páky.

          Mám rád krátký chod a nehoubovitos.

          Kamarádův Hayes má páčku měkčí a chod také dlouhý. Podle mě je tam zbytečná prodleva mezi začátkem brždění a dosažením maximálního brzdného účinku.

          0 0
          • fer  

            S tou houbovitostí a vůbec účinností hayesů (HFX 9)to sedí Měl jsem o nich lepší mínění.

            0 0
      • Matt  

        Dovozci na Hope davaj slevu 5% tak to si muzou nechat kdyz u nich clovek necha 1200 a oni mu daj 700. Co slysim o dlidi taky Vidy maji hodne vleke problemy s packamu(pry nebrat)Kdyby mel nekdo zajem o mechanicke avidy tak mu je muzu prodat(nejete!!)ale byli by v prubehu ledna to mi maj dofat kolo prumer kotouce je 160 a predni by mel byt 185. Deorka jsou pry velmi dobre 525. Hayesy jsou pry taky dobry nevim jak se knich chovaji uzivatele co je maji to cinkani co tu rikala ze to dela tak po nejake dobe prestava a kdyz se pak do nich koupi poradnej kotou a poradny desticky tak jsou pry velmi v pohode. Tak nevim

        0 0
        • Matt  

          Chtel jsem napsat 12000 u tech Hope a ne 1200:-)

          0 0
        • RUMcajs  

          Mám Shimano 525 hydrauliku vpředu a nevím o ničem, co by mi na ní vadilo.

          Dávkování síly dobré, nezavzdušňuje se, kolo v pohodě otáčím řídítkama na zem, do 30Km/h se nedokážu udržet za sedlem ani se staženou sedlovkou tak, aby se okamžitě nezvedlo zadní kolo od země když za ni zaberu.

          Popojíždění na předním kole a změna úhlu jen s pomocí přední brzdy také není problém (až na moji stabilitu).

          0 0
          • enjoy  

            no jasne,to neni problem(ani s veckama),ale rozdil je v tom,jak moc za to musis brat abys to postavil na predni a jak moc citelny je davkovani sily.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Konec koncu flatari jezdi bez brzd a taky to na predni postavi, ze? :) To neni meritko.

              0 0
            • McBlacky  

              takže to trochu problém je, ta nečitelnost dávkování je pruda, když máš trochu rozhozenej ráfek tak je to taky často pěknej polet :-)

              0 0
    • CZiko  

      no já nemám kotoučové, ale ráfkové a musím říct, že je to fakt super. Tou hydraulikou se hodně dobře dávkuje účinnek protože narozdíl od lanka to nepruží…

      0 0
      • RUMcajs  

        A nepřetlačuješ pořád jak debil tu pružinu v čelistech V.

        Když byla daná na měko, tak škrtali špalíky a když na tvrdo, tak boleli ruce.

        Teď mám 525 a chválím kde můžu :-)

        0 0
    • Azagthoth  

      Skus Pinkbike,tam sa toho dost o tomto popisalo

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.