• vlk

    Včera jsem viděl neoprénové návleky od BBB.ten neoprén jako by byl ještě potažen gumou.Proč to, já myslel, že všechny neoprénové návleky jsou nepromokavé-že neppropustnost vody je prostě vlastností tohoto materiálu, tak proč ty od bbb mají ještě jakýsi gumový potah.

    0 0
    • RomanH  

      Taky jsem se na ne dival, uz jsem to sem nekde psal. Vypadaji jako docela teple, ale potive. Navic nevim, jak dlouho vydrzi na MTB v lese. Nechces to prubnout ? :o) Ja asi pockam na ty Axony.

      0 0
    • vlk  

      Poddotaz-kdo máte normání neoprénové návleky co nejsou potaženy gumou.promokají, propustí vodu.když v nich jdede pěšky sněhem nebo dokonce takovou tou sněhovou roztávající břečkou-dostane se vám voda přes ně?

      Já myslel, že potápěči používají normální neoprénové skafandry co nejsou potaženy gumou a že pod tím skafandrem mají sucho.

      0 0
      • miche  

        Mam ty obycejny neopreny BBB, tusim ze staly 520,– pak tam mely jeste naky za 700,– Problem tedlech navleku je samozrejme potivost, noha je v podstate porad v mokru (pak staci jet par kilaku z kopce a noha je zmrzla), je treba vyresit odvod potu, nekde sem cetl ze to nekdo resi navlekem z velke stare ponozky (pod ten neopren) tak aby lezla tak 2–3 centaky nad samotny navlek a tim odvadvest pot … Nevim, nezkousel sem to jeste. Ja mam sice navleky, ale uz 2 mesice nemuzu sehnat capaky s no-windem …

        0 0
        • vlk  

          jo čapáky s membránou od firmy scott jsem nemoh taky sehnat.tak jsem nakonec koupil kalas s novindem a taky nejsou špatný.

          0 0
        • vlk  

          vždy? neoprén by měl být neprofoukavý.Takže by zima teoreticky být neměla.Mě teď ale v první fázi zajímá jestli ty obyčejné-ten obyčejný neoprén nepropustí vodu když budu např v nich chodit takovou tou snehovou mokrou břečkou.

          0 0
          • miche  

            Citace z minule diskuze: Neopreny jsou spíš do mokra a do sněhu než „jen“ do zimy, noha se v nich docela zapotí a pak mrzne taky – pokud nevylepšíš jejich zateplení. Muzu jen potvrdit to strasny poceni, zkousel sem to kolem 10ti stupnu a slunecno, myslel sem ze se mi uvari nohy :-) Mozna je taky reseni, strcit na spici naky noviny .....

            0 0
            • RomanH  

              Jenze sumasumarum ze vsech diskuzi vyplynulo, ze kazdy navlek je skoro na … a je ho potreba doupravit novinami. To je v dnesni dobe plne sebelepsich funkcnich materialu trochu smutny. Navleky z neprofukem jsou tenky a nezahrejou, v neoprenu se zaparis, pak to profoukne a je Ti zima, v tech silnejsich zateplenych bez neoprenu je stejne zima a musis je vylepsit novinami, navic profouknou a promoknou. Ty dreti v poradi jsem mel, ted zkusim ty neoprenove Axony a uvidim. V nejhorsim pouziju lyzaky :o)

              0 0
              • MartinXC  

                Ne lyžáky, ale běžkové boty by šly … jen jsou moc široké.

                0 0
            • vlty  

              no jestlis jezdil v + 10°C a slunečnu v neoprénovejch návlekách, tak se nemůžeeš divit, že se ti nohy vařily …

              0 0
              • miche  

                To Vlty: Sem to jen zkusil, po asi 10letech sem si koupil MTB a postupne se stylem „chyba za chybou“ chci zaradit :-)) otazka kam, ze ? :-))) Pred desti lety sem neresil jestli prochladnu, vzhledem k letum a povinnostem mam ted jiny priority. Jenom me mrzi, ze kdyz uz sem se rozhodl se trochu vybavit, pac sem na to par tisic uvolnil, tak nemuzu nic sehnat (hlavne ty capaky, vyber je katastrofalni). Nowindovou bundu sem shanel 2 mesice, capaky uz sem mel objednany od Atexu, nedosly, nemaji udajne material … apod. Narazim na to, ze po koupi kola sem chtel hned jezdit a protoze v miste bydliste nemely zadny slusny boty, sel sem do nakych letnich a hodne prodysnych LAKE a tim padem sem hned skraje podzima zkusil ty navleky …

                0 0
                • K2  

                  Moje oblíbené čapáky: www.reltex.cz Tip si vyber dle potřeby. Chybí jim zip na malou potřebu, ale jde to…

                  0 0
                  • Air  

                    a ktere vozis? ty komfort? jak je v nich teplo? ty ceny jsou bez DPH?

                    0 0
                • Air  

                  A nebo pokud bys chtel dat 1900, tak jsem videl dost dobre Biemme – s WS softshellem. Vypadaly fakt dobre.

                  0 0
                  • miche  

                    diky za tip, 1900,– by nemel byt problem (spis kde je maj, sem z Trebice a 2 mesice jim neprislo nikde zbozi a jinak muzu zajet do Brna …), jinak sem dneska zkousel (bohuzel stale nemam capaky, tak sem pekne vymrzl) ty BBB za tech 520,– (teplota kolem nuly) a pohoda, musi se pod to dat nejaky funkcni ponozky, pouzil sem Lastigy (kolem 100,–) a naprosta pohoda …

                    0 0
                    • BH  

                      capaky s menbranou u nasem kraju neni problem Axony (1390,–) a Bieme (1490,–)ve vsech velikostech,ale bez vlozky- da se lepe aplikovat na bezky.taktez bundy Bieme s wind menbranou tusim 1990,–. pokud se tyce neoprenu, zkusenost je takova, ze v klasicke uprave nasaje vodu (napr.pri jizde v desti, takze pogumovani ma logiku.Pro toho kdo vozi navleky uz od 10 st. doporucuji spise textilni napr. s neprofukovou upravou, dela hodne firem napr. Author kolem 500 kc.

                      0 0
                  • miche  

                    Tak dneska sem je v Brne (Velo Hanak) konecne splasil, Axony za 1490,– bez vlozky (A-tex), snad je zitra vyzkousim …

                    0 0
      • Air  

        je vic druhu neoprenu, kazdy je zevnitr potazeny gumou. 100 % sucho maji potapeci jen v tzv. suchych neoprenech, ktere maji i vodotesne zipy a jsou vcelku i s ponozkou (proste aby nikudy neteklo). Do normalniho, tzv. mokreho neoprenu, myslim voda protece jen svy, pres zipy a kolem krku, v pase, ci u kotniku, rukou. Jinak to myslim neprotece. Ale v celym neoprenu jsem se potapel jen jednou, jinak vetsinou jen s vrchni casti, takze nemuzu ti to rict nastopero. Ale pokud bys to chtel fakt moc vedet, tak se ti muzu zeptat

        0 0
    • jihra  

      K těm návlekům – tuším v Cykloservisu jsem kdysi četl nápad nějakého borce, který jako „návleky“ použil „vnitřní boty“ z lyžáků-přezkáčů. Dole vyříznul díry na kufry, přidělal tam (nevím už jak) suché zipy na zapínání a byl spokojen. Starých lyžáků se za pár kaček válí v bazarech spousta (nebo i zadarmo u popelnic).

      0 0
      • norman  

        To musel mít hodně malý nohy a sehnat hodně velký přezkáče. JInak si to nedovedu představit.

        0 0
        • jihra  

          Asi jo. Ale věřím tomu, že se dají najít i velké přezkáče. Ovšem na nohu č. 12 a ještě s tretrou už to bude asi problém.

          0 0
    • kankrlicek  

      Podívejte se na www.tessuti.cz. Koupil jsem si ,,pláštěnku" – to je dres s dlouhým, tak 3 hodiny v dešti, víc asi ne. Potom zimní bundu na kolo, deštiodolná je stejně, ale je zateplená. Oboje propouští pot, takže se nespaříš. A hlavně jsem si koupil ty dražší návleky. Opravdu nepropouští vodu dovnitř, noha nemrzne (jsou zateplené) a ,,podrážku" mají z něčeho pevného. Díra je už vyříznutá. V terénu a ve sněhu jsem s tím ještě nechodil, ale na kole jsem spokojený. Ceny, domnívám se, mírné :)

      0 0
      • RomanH  

        Hmm, odkaz nejede

        0 0
      • Paja  

        To jsou ty s nowindem za 400? Z ceho maji tu podrazku? Fleece je zevnitr i zvenku?

        0 0
        • kankrlicek  

          Fleece je jen zevnitř, zvenku by to asi cucalo vodu :) a jsou to ty za 400. Podrážku mají z něčeho odolného, PE, PS? nevyznám se v tom, ale zatím to vypadá odolně.

          0 0
          • Air  

            vypadaji dobre provedene, dobra cena, jen ten zip bych asi radsi vymenil za suchac. ale nevim, treba to bude v pohode a nebude zamrzat

            0 0
          • Paja  

            Jo cucalo by vodu, ale jen po tu membranu a bylo by nepatrne teplejsi. Jaky je rozdil oproti tem za 300? krom toho, ze ty levnejsi jsou pocmarany?-) Myslis, ze ta podrazka vydrzi nejaky vetsi chozeni – podle obrazku mi pripadaly spis jako odolnejsi silnicni.

            0 0
            • kankrlicek  

              Podražka toho na pohled vydrží asi hodně, ale na sněhu to bude klouzat. Dal jsem do komponentů fotku, tak se můžeš podívat.

              0 0
              • kankrlicek  

                V sobotu jsem byl v největším dešti asi 1,5 h (na silnici) a měl jsem suché nohy :). Paráda. Na rozdíl od neoprénu, kdy voda z venku neprojde, ale pot zůstává vevnitř, tady pot jde ven.

                0 0
            • Air  

              no pane outdooristo, to snad nemyslite vazne :o))) takze kdyz je zateplovaci vrstva nad membranou, tak pod tim navlekem bude tepleji? :-) Navic kdyby ten fleece cucal vodu, tak by to pekne ztezklo a taky by vice vlhkosti by protekalo svy

              0 0
              • Paja  

                No asi tak jako kdyz si obleces vetrovku a na to fleecku nebo jenom tu vetrovku, v cem bude asi vetsi teplo?-))) jinak psal jsem nepatrne…nebudem slovickarit:) Podle me teda zrovna fleece neni material, ktery by vylozene nacucaval vodu, souhlasim ,ale ze u navleku by jako vnejsi material nebyl uplne idealni – chtelo by to nalaminovat na nejaky lehky PAD – ejhle, ze by softshell:o), jen jsem se zkousel dopatrat, jaky je rozdil mezi tema navlekama za 400 a za 300. Tak co je teda u toho navleku jako vnejsi material, hergot!?-))) Ja osobne bych nejradeji navleky z Porotexu s gumovou podrazkou s vnitrni izolaci aspon z fleecu jako polartec 300 nebo rovnou thinsulate, to by bylo jak ve spacacku:-))) – nepromokave, prodysne, teploucke…jedina nevyhoda teto kombinace – neni to elasticke, asi by to hur sedelo na noze nez treba ty o kterych mluvime

                0 0
    • Meesha  

      Dneska sem koupil ty AXONy s podrazkou U Tyrse v Dejvicich. Staly tusim 490. Za tu cenu vypadaj v poho. Mel sem v planu NW nebo Nike ale ta cena rozhodla…

      0 0
    • ivovi  

      Vozim druhou zimu neoprenovy navleky BBB HeavyDuty a spokojenost. Je tam napsany 30% nylon a 70% neopren. Nepromokavy asi jsou, zvrchu se tam vlhkost v breckach urcite nedostala, ale na to by ani nemusely asi byt neoprenovy. Problem je, ze mokro se mne do treter dycky dostane spodem, asi kolem kufru, takze bych tu nepromokavost nevidel tak dulezite. Jinak moc nechapu jak se v navlecich muze nekdo potit. Ja je vozim pod 5 stupnu C a rozhodne jsem se ani v techto neoprenovych nikdy nespotil, i kdyz jinde na tele samozrejme jo.

      0 0
      • xstefi  

        Ja se v nich teda spotim, staci abys jel na nejakou sopku…to se pak potim i vocima :) Jinak souhlasim, ze nejvetsi problem je s vodou lepe receno bahno, ktere se dostane pod navleky zespodu. Se jeden projde v tech kosmobotach po rozbahney ceste a ma pak o 10 kilo vic…

        0 0
    • xstefi  

      Tak ty presne mam. Koupil jsem je prave kvuli te gume, pac se na biku tak snadno neroztrhaj jako ty normalni a navic tu gumu dost snadno omejes, bez toho abys potom musel ten neopren pul dne susit.

      0 0
    • Man  

      ja som sa dal nalakat na tie BBB a zatial su v pohode. uvidim, ci budu take super aj pri –10.

      0 0
    • BB  

      neopren neni ani do zimy, ani do mokra. V zime me v nich strasne mrzly nohy a kdyz jsem je vzal do mokra, tak stejne nepomohly, jako do mokra nepomuzou zadne navleky. Je jen otazka casu, kdy se voda nekudy dostane k noze.

      0 0
    • vlk  

      tak jsem u nás narazil na neoprénové návleky Ravo.Jsou mnohem silnější než klasický neoprán a jak mi bylo potvrzeno prý nepromoknou.3ev mají vyřešen tak že ty dva neoprénové díly jsou přitlačeny k sobě-skoro spíše do sebe a sešito kříženým stehem-nahože je přes to ještě taková páska.Jinak nemají celou podrážku a ta střední část co to taky na botě drží je potáhlá gumou.Celý zadek je možno rozepnout-je na suchý zip.Snad budou dobré.Jak je zkusím, dám vědět.

      0 0
      • vlty  

        podle popisu jsou úplně stejné, jako mám doma a jsu s nima spokojenej.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.