• czertd

    Na konci léta jsem s kolem sletěl ze srázu a bouchnul jsem zadní ráfek, že ani po sešlapání na místě neprolezl zadní stavbou. Dal jsem to srovnat šikovnýmu servisákvi, který mi řekl že je ráfek na vyhození ale sezönu a? s tím ještě dojezdím. Ráfek už opravdu končí, ale mám dotaz jestli do novýho výpletu mám použít ty starý (půl roku) dráty DT 2,00? Dostaly opravu docela pecku a byly některý pěkně zohejbaný.

    0 0
    • Luky  

      pokud chces, aby to zadní kolo bylo 100% tak bych tam radsi dal draty nove…pokud ten novy rafek bude jinak vysoky, tak je tam musis dat v kazdem pripade…

      0 0
    • Daf  

      Dej tam novy zas tolik to nestoji. Sam jsem si jiz nechal jednou preplest kolo s puvodnima dratama i niplama a bylo to ok. Ale po takove rane co popisujes bych tam nove dal. Navic pokud koupis jinej rafek nez jsi tam mel pravdepodobne budes muset dat i jinej rozmer dratu.

      0 0
    • MartinXC  

      Měl jsem podobnou akci s předním kolem – ráfek šel pryč, dráty i niple jezdím pořád (2–1.8–2). Jestli ty dráty nebyly ostře lomené, nebo nemají praskkliny, tak bych se jich tak moc nebál (zvláš? vzadu). Navíc u dvojek. Teda pokud s nima nechceš skákat a dropit.

      0 0
    • RomanH  

      Dvojky draty – to je u DT 32 * 4 Kc vcetne niplu. To Ti za to nestoji, ne ?

      0 0
    • fousek  

      no podle me ty co nepraskly pri tom narazu tak se daj pouzit, ale ja kdyz sem daval novej rafek tak sem tam nechal dat novy a ty stary mam do rezervy

      0 0
    • Lister  

      Já bych dal nové. Mě teda dráty odešly dřív než ráfek, tak sem to přepletl do toho starého a jezdím dál. Nemá cenu to riskovat, že ti to začne praskat, nejen, že budeš muset ty dráty pak měnit, ale taky se ti může stát, že ten nový ráfek tak rozhodíš , že to už nesrovnáš.

      0 0
      • Lister  

        Až teď jsem si všiml, že to je zadní. Tak to na beton nové, není větší otrava než měnit dráty na straně kazety, protože když už ti vzadu něco praskne tak to bude tak na 80% na té straně – u mě teda na 100% ale nechal se tam rezervu :-)

        0 0
        • MartinXC  

          To je fakt, jednou jsem takového neš?astníka viděl naživo to zkoušet spravit v terénu :-) Zadní dráty na straně kazety určitě nové.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.