• BB

    na www.mbaction.com/detail.asp?… nasel zajimavou zminku o silnych LED lampach, ktere se vyrovnaji 10 az 30 Wattovym halogenum, pritom mnohem lehci, vetsi vydrz a cena 100$. To by u nas mohlo byt tak do 3 KKc. Az to nekdo otestujete, dejte prosim okamzite vedet.

    0 0
    • Pá-dlista1  

      To je jako napsat, ze Foxy u nas budou od 12 tisic :)

      0 0
    • Vojtíšek  

      Jsem to nepochopil, tak že se vyrovnají 30 W halogenům. Jen že baterie, která napájí 35 W normální systém vydrží s LEDkou až 24 hodin.

      Je to ekvivalent k 10W halogenu http://www.cygolite.com/…iFlux200.htm

      0 0
      • kralovek  

        hmmm … 6 hodin svitit 10w na plny koule … to bych chtel videt … ale bylo by to neco. a 50h v normalnim rezimu … jeste lepsi.
        .. bral bych to hned Muj cateye s dobijeckama vydrzi tak 2–3 hodky … ted uz to zacina byt docela omezujici

        0 0
        • RUMcajs  

          A to je jaký model ten tvůj Cateye? A kolim mAh mají ty baterie?

          0 0
      • miťo  

        Hm, ale halogen má hrozný tepelný ztráty, takže do čistě světelnýho výkonu jde méně než 10% energie. U polovodičů je účinnost přeměny energie na světlo hrozně vysoká, určitě přez 90%. Proto tak svítí při relativně menší spotřebe oproti halogenům. PS: Parní lokomotiva měla účinnost okolo 5%, všechna energie jí vyletěla komínem:)))

        0 0
        • miťo  

          PS: Stejně jako se liší výkony žárovek, začínají se lišit i výkony, tudíž i spotřeba polovodičových diod. Když má BMW potkávačky z polovodičů, určitě nebudou „žrát“ jako diody v blikačce. Pokud ten výkon z nich leze ven v takové míře, že zvládnou i funkci potkávaček, musí odpovídající výkon „vlézt“ i do nich z baterie.

          0 0
    • Wizard  

      Mám světlo http://www.raddiscount.de/P03370.html Koupil sem ho na výstavě Sport Life v Brně. U nás se zatim neprodáva. Svítí to mnohem líp (až sem byl překvapenej) než moje xenonový světlo od Authora (které vydrží svítit tak 2h a pak si ani neškrtne!). Ještě sem to nenabíjel :-) ale udávaj 6h maximální svítivost a potom to ještě svítí tak 30h s klesající intenzitou. Prodali mi ho s akumulátorama a nabíječkou za skvělou výstavní cenu :-). Každopádně i za plnou cenu ho můžu jenom doporučit. Prostě super!!!

      0 0
      • Pekáček  

        Nemohl bys to vyfotit a dát tady na BF? Myslím jak to svítí na cestu.

        0 0
      • munro  

        Jo, taky jsem si ho na Sportlifu koupil. Jsem docela příjemně překvapenej. Zkusím to vyfotit.

        0 0
        • Rolei  

          Tma je každý den a fotka stále nikde :-( Nenechte se kluci prosit a vyfo?te to! Díky.

          0 0
          • munro  

            Dal jsem nějaké foto do Komponentů.

            0 0
            • Wizard  

              V uterý večer vyfotim Trelock LS600 a Author Xenon a? je co porovnávat :-)

              0 0
      • navi  

        Dá sa kúpi? na bike4u za 1350kc

        0 0
        • miťo  

          Hm, tak jsem s koupí Sigmy Mirage asi pěkně provařil:) Zkusím na ní připojit (a sehnat) ten reflektor z BMW. Nastává doba SVĚTELNĚ POLOVODIČOVÁ!

          0 0
      • RUMcajs  

        Psali tam 6 diod po 10ti lux.

        To je celkem 60 lux?

        V elektrotechnice se nevyznám, ale jestli je to jen 60 tak je to málo.

        0 0
      • kochese  

        Neni o tom svetle psano v poslednim Pelotonu, je tam, ze by mel stat 460 Kc? A je tam odkaz na www.cyklozitny.cz. Zdar

        0 0
    • jihra  

      Zajímavé LED světla mají http://www.conrad.cz/Default.asp?… Máte to někdo vyzkoušeno?

      0 0
      • jihra  

        Tak nevím, proč ten odkaz na Conrad nefunguje. Takže si zadejte www.conrad.cz a skočte do sekce OSVĚTLENÍ, dále ŽÁROVKY a dále LED. Jsou tam různé reflektorky s až 20 supersvítivými LEDkami a to na různá napětí.

        0 0
        • jizby  

          Tak jsem skoukl conrada a je to bída. Bílé LED má podstatně dražší, než je možno sehnat v GM.

          0 0
    • jizby  

      Ne sice tohle, ale koupil jsem si LUXEON 1W Na kole to nebylo, ale to ani nebyla potřeba.Srovnával jsem to se světlem čelovky se standartní žárovkou krypton 4.8V 0.6A Můžu říct, že mě to docela zklamalo. Skoro jsem pochyboval, zda mi neprodali nějakej napůl odpálenej kus, ale co mohu posoudit, tak těch 25 lumenů to přibližně dávalo. Takže první závěr: účinnost tak nastejno s halogenem, proti kryptonce tak o 50% lepší. Nic moc, ale odpovídá to nakonec katalogu. Ten LUXEON má účinnost 25 lumenů na watt, což je v relaci s tím co se udává pro halogeny. Takže žádný závratný úspěch oproti žároce se nekoná. Ty zvěsti o mnohem větší účinnosti jsou jen zvěsti. Určitě půjde vývo dál, ale nyní je to takhle, stačí rozumět technickým údajům v katalogu. Když chcete velký množství světla cca od 50lumenů víc tak s LEDama Vás to přijde nejméně desetkrát draho při stejný účinnosti. Tím pádem i výdrži baterek. Ta delší výdrž u LED totiž platí pro malý příkony, ve kterejch se už žárovkám klesá účinnost. Krom toho u LED neklesá účinnost s proudem, takže i s vybitou baterkou se zdá, že to ještě slušně svítí, což je ovšem do značné míry psychologický efekt. Pak je tady ještě výhoda barvy světla LED, která leží v maximu citlivosti oka pro tmu, takže když je stejně světla, jako od žárovky v normálních podmínkách, tak potmě ho dá led víc. Ale to jsem zohlednil při zkouškách, měl jsem luxeon s oddělitelným reflektorem, svazek 10° Ten svazek byl velmi rovnoměrný, žádné šlíry, ale bylo to dobrý tak na 5–10 metrů, zatímco kryptonka v dobrý parabole se dala víc zaostřit. Takže 10° je málo. Takže můj závěr – Do blikaček a na blízko jsou LED výborný, ale na výkonové LEDy si ještě počkáme.

      0 0
      • zdenek  

        Možná je jen špatný výběr výkonových LED na našem trhu. Některé motorky (auta) je už mají v předních reflektorech. Při rychlosti jízdy, by si nikdo nedovolil dát tam nějaké mžourátko.

        0 0
        • jizby  

          Pochopitelně. Tak jich tam bude víc. Ten luxeon je údajně z US a je určen právě do reflektorů aut. Takže to není nic čongskýho a pochybuju teda, že by někdo dělal něco podstatně lepšího. Cena tomu odpovídá: v GM-elektro s optikou (nutné) cca 500kc dle typu. To je za 1Watt dost málo, když ta účinnost je stejná, jak u halogenky

          0 0
          • Jarous1  

            GM má v ceníku i 3W modul. Cena 630,– s DPH. Žere to už ale 700mA…

            Nebo i 5W. Cena je ale už 1395,– :-( Odběr 700mA.

            Nebo tam mají nějakou novinku, o které zatím nic nevím:

            Super výkonná značková BÍLÁ LED COSMO, tříčipová R-G-B, výkon 5.1W, bez optiky, úhel 120 stupňů, 66lm, napětí 9.5–10V, max. proud až 500mA. Pouzdro ploché, 20×20mm, vyšší účinnost než halogenová žárovka .

            0 0
            • jizby  

              Ano, moduly mají i 3 a 5 W. Ale nenabízí k nim zatím optiku a bez ní je to nepoužitelné. Více na stránkách výrobce www.luxeonstar.com/ zajímavé, že sám výrobce uvádí menší účinnost luxeonu (20) , než GM (25) K té novince COSMO: z uvedených údajů plyne účinnost 66lm/5.1W = 13 lumenů na watt. Proti Luxeonu, který má až 25 lm/w (dle GM) nebo (20 podle autorů:-) je to tak trochu krok zpátky. Krom toho je to systém RGB, čili to jsou vlastně v jednom pouzdře 3 ledy v barvách červená, zelená a modrá. Bílá vzniká složením. Je to určeno pro displeje, takže k tomu asi nebude optika. Barvy lze ovládat samostatně, má to víc noh, takže je s tím víc práce. Proudy nutno stabilizovat pro každý čip zvláš?. Je to hezká hračka. A k té účinnosti lepší než halogenová žárovka: To není tak jednoduchý – účinnost halogenových žárovek klesá s příkonem, protože miniaturizace je technicky obtížná. Takže záleží, s jakou žárovkou se to srovnává. Než pětiwatová je to asi o trochu lepší, ale spíš tak nastejno. Ony ty 55w halogenky z reflektorů aut mají účinnost cca 25lm/W dvasetiwatová má tak cca 20 lm/w.

              0 0
    • BH  

      mam zkusenost s Catey HL EL500 , ma to led 1 W, AA baterie a svetelny vykon 1000 Cad a dobu sviceni 30 hod. cena 1590,– Kc. Je to hodne dobre svetlo,zatim nevim o lepsim, pro jizdu na kole mohu doporucit.

      0 0
      • BB  

        objednal jsem si to na Bikestore, tak uvidim a napisu

        0 0
        • Pekáček  

          Prosím vyfotit jak to svítí a dát do FOTO na srovnání, děkuji :o)

          0 0
          • BH  

            mohu se pokusit to nejak vyfotit,nejsem expert fotograf a hlavne jsem dost zaneprazdnen, uvidime…

            0 0
      • kovar  

        Mě by spíš zajímalo srovnání této 1 W EL500 s 1 W Luxeonem:-)

        0 0
      • RUMcajs  

        Dneska večer jsem vyzkoušel Cateye HL-EL300. Má 5 diod a celkem 400 cad.

        Na 5m vytvoří kotouč o průměru cca 2m ve kterém je na cestě vše dostatečně vidět.

        Teď přemýšlím o luxeonu na přilbu, přeci jenom v zatáčkách a při „kynklání“ řidítek v rozbitém terénu přímo před sebe člověk nevidí.

        Jsem s ním spokojený, za 999Kč to nebyla špatná koupě.

        0 0
        • Pekáček  

          Prosím vyfotit jak to svítí a dát do FOTO na srovnání, děkuji :o)

          0 0
        • jecnak  

          Zas takovy zazrak to neni. Zkus s tim jet po silnici, kdyz ti obcas posviti auto v protismeru. Je to podle meho vykonne svetlo, ale je to jen tak tak po silnici, nebo pomaloucku v terenu. Planuju ten jejich vykonnejsi model. NA muj vkus to ma mozna az moc uzky kuzel svetla a hodne vysokou teplotu barev, takze dost zkresluje – asi jako Xenonky v aute. Ten by snad mohl stacit. Kdyz nebude budu vozit oboje tyhle svetla dohromady. A kdyz nebude ani to stacit, tak se asi pujdu odstrelit :-) …

          0 0
        • RUMcajs  

          Dnes večer jsem absolvoval první 3h a 15min dlouhý švih s tímhle světýlkem.

          Potvrdil se můj odhad, že bez čelovky je sebesilnější světlo na řidítkách na prd, obzvláš? v členitém zlněném terénu s ostrýma zatáčkama.

          0 0
          • Pekáček  

            Tak si ho dej na přilbu. Uneseš ho? :o)

            0 0
            • RUMcajs  

              Jo, to je v poho, jen přemýšlím o vhodném pevném, stabilním a snadno vyměnitelném upínání.

              Možná na přilbu přijde Luxeon, možná author x-ray a možná HL-El 500.

              Zatím to vypadá na toho Authora.

              0 0
              • Pekáček  

                To já bych si na přilbu upevnil reflektor ze Sigmy Mirage. A aku do batůžku.

                0 0
                • RUMcajs  

                  bych… Bych nechodil do prce, jezdil bych za světla…

                  0 0
                  • Pekáček  

                    Já do loňska skoro denně dojížděl 25km tam a 25km zpět, 3 roky. A měl jsem jen 2,5W světýlko na nabíječky. Dnes si to v noci bez Mirage nedovedu představit :o)

                    0 0
          • Pá-dlista1  

            Dovolil bych si upozornit na celovku od Bateria Slany. 7 diod na dve tuzkove baterie. Prachu (mozna i vlhkosti) odolne provedeni. Malou nevyhodou jsou pasky bez protiskluzove upravy a z helmy klouzou. Pridelam to pod stitek. Jinac to docela sviti rovnomernym kuzelem namodraleho svetla a za cenu 299Kc na krame se mi to zda supr. Hodim casem fotecku do fotek.

            0 0
            • Pá-dlista1  

              Sem nafotil par svetylek co mam doma. Je to jen uvnitr, ale za stejnych podminek, tak to snad pro srovnani staci. Je to ve foto/kola a komponenty. http://www.bike-forum.cz/forum/foto.php?…

              0 0
              • Motyll  

                Dal jsi s tím určitě práci, ale ono to nemá moc vypovídací hodnotu. Zkus to /teda estůi budeš mít čas a chu?) to vyfotit venku. A? je vidět, kam ten kužel dosvití – a? je s čím porovnávat.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  Za kolik? :) Ja tam prece nepolezu. Je tam zima a jeste k tomu potme, za co me mas? Navic nevim jak to chces porovnavat. Leda ze by vsichni fotili pasmo (to zas nebudou videt cisilka na nem). Vzajemne se to porovnat snad da a o nic vic mi neslo. Ze zidle se kvuli tomu zvedat nebudu :)

                  0 0
                  • Twisp  

                    porovnat se to opravdu neda, zkus se negdy aspon projit, uvidis udela ti to dobre a procisti to hlavu

                    0 0
                    • Pá-dlista1  

                      Jestli je nedokazes vzajemne porovnat, tak to uz fakt nevim co na to rict. To dokazu i ja se zaparenou hlavou :) Chtelo by to asi nejaky system na vzajemne porovnani svetel, ktera nemuzes testovat spolecne. Bohuzel me nic nenapada a to je to jednodussi nez vidlice. Ted by se hodil milan1.

                      0 0
            • fousek  

              hele nevim kde si to kupoval, ale u nas je ta bateria slany za 200 kc a primo ve slanym za 190 kc, zkusim udelat porovnani svetel, bateria slany, prometheus (4×AA, halogen nebo 2 ledky) a klasickou halogenku na 2 burty

              0 0
    • P  

      A co HID reflektory (xenonové výbojky), zkoušel jste někdo? Mají mít cca 4× větší světelný výkon než halogeny, tj. při 10W svítí srovnatelně jako 40W halogen. Viz. např. www.cygolite.com, www.lumelighting.com ale i Catlike Stadium 3, které má svítit více než 80W halogen

      0 0
      • Cryzyy  

        u HID je trosku problem s cenou :(

        0 0
      • Andrzej  

        no, xenon je super, kamos to ma na potapeni, to svetlo samotne je takovy perfektni kompaktni valecek, sviti to nadherne, akumulator by sel dat do batohu, ale stalo ho to asi kolem 10–15 tisic korun…

        0 0
    • Standa  

      Chci se zeptat,jaké jsou v Trelocku baterie.Klasic­ké(AA),nebo atip.který bude po zkončení životnosti obtížně sehnat.Nevíte někdo jak svítí nové světlo od Smartu?
      SMART 107WW 1W.

      0 0
      • munro  

        Klasické AA, nenabíjím je ovšem ve světle, ale v rychlonabíječce. Po tom smartu jsem se už sháněl a z cyklomaxu mi napsali, že budou až v průběhu března.

        0 0
    •  

      Nemáte někdo zkusenosti se světlem Smart Polaris, typek v kramu mi ho doporucova a svitilo docela dobre , stalo nejako 400, ale radsi bych kdyby nekdo rekl jaky je

      0 0
      • Pekáček  

        Je to ono? http://www.cyklomax.cz/index.php?… Vozím ho jako blikačku do města a jinak jako zálohu kdyby přestal svítit halogen. Ono se v nouzi dá s ním i dojet, ale zas tak moc nesvítí. Trochu nevýhoda je rantl kolem reflektoru, boční viditelnost je trochu horší. Lepší kužel světla i boční viditelnost má tohle- http://www.cyklomax.cz/index.php?… A výkon 1W toto- http://www.cyklomax.cz/index.php?… První mám já, druhý brácha a používáme je, to poslední neznám. (podotýkám, že nejde o reklamu).

        0 0
        •  

          No je to ono, ale je jiny, on rikal za tady ma to jedno a pak ze ho ma mensi , a to je to SMART – BL-181WW, ale to SMART – BL-116WW nevypada spatne,

          0 0
    • DyEm  

      používám ke spokojenosti 10W + 20W halogen se 7–9Ah akecem (např z UPS), baterku vozím v kamelu, světla na přilbě, výdrž 4 – 8hod. Náklady cca 500–600kč! (baterka 7Ah – 26× kč, halogeny 50–150kč, vypínače, kabel). Na přilbu jsem si udělal bazmek, kterej drží halogeny v jednom z větracích otvorů (montáž cca minuta)

      0 0
      • P  

        přibliž trocu cenu toho 7 Ah akumulátoru. Kolik váží?

        0 0
        • DyEm  

          cena je 260–280kč s DPH v GESu za neznačkovej akec 7Ah 12V (používám je i v UPS), ten 9Ah (stejná velikost a váha je už ******** drahej cca 900kč). Hmotnost akecu 2.5kg v kamelu nevadí, akorát nepadat na záda!

          0 0
          • Honzis  

            Já viděl 12V 7Ah jen asi za 800Kč, ty 3stovky bych bral, ale nějak to na stránkách Gesu nenacházím, poraď.

            0 0
            • mm  

              Podivej se na EZK, ja sem tam koupil 12v 7,2 Ah za tech 300kc

              0 0
            • DyEm  

              Honzis: možná je nenacházíš, ale mají je tam (GES), už od 2ks je dokonce sleva. Si tam zavolej, naposledy jsem je kupoval minulej? tejden do UPS

              0 0
      • vinca  

        jezdim taky 10+20w halogen a zalozni aku, soucastky a navod mam na strankach.

        http://www.sweb.cz/bikeriders/

        0 0
        • DyEm  

          to Vinca: dobrý, držákem v rámu jsem prošel taky (rámová brašna a plech), ten kamel je pohodlnější :) i ta přilba je univerzálnější, zásadně vše letuju, konektory mám pouze na akecu. Sem s tím objel několik 24hr závodů a pohoda (spíš někteří psychicky nevyrovnaní :) jedinci skákali s kolem do pole, když jsem je předjížděl). Problém je sehnat tu správnou watáž a úhel svícení, já nemůžu sehnat něco rozumnýho na 10W :( v Brně

          0 0
    • Motyll  

      Zkoušel jsem hodně „světýlek“, ale jedině Sigma Mirage mne příjde dostatečná na ježdění v noci. Zbytek je nouzové svícení a ne na seriozní jízdu. Jedině by Sigma mohla přidat na výdrži a ubrat na ceně.

      0 0
      • Pekáček  

        Přidáš na výdrži dvěma způsoby: 1.Zvětšíš akumulátor a tím bude těžší. 2.Použiješ výkonný LED diody (potkávačky co jsou v BMW..?). Cenu asi nestlačíš. Leda bys nakupoval u známýho.

        0 0
    • BB  

      tak jsem vcera vecer poprve vyzkousel Cateye EL HL 500 a jsem prijemne prekvapeny. Na polnich cestach se da jet pohodlne rychlosti okolo 20 km. Nemel jsem pocit, ze bych jel do cerne diry. Do lesa jsem si zatim netroufnul, ale dojde na to.

      0 0
    • Lister  

      Potřeboval bych koupit nějaký světlo na cestu do práce a z práce, tedy na normální silnici, aby mě nikdo nesejmul. Nouzově taky použitelné na krátké oddechové vyjíždky v noci do terénu( jen tak na zkoušku, kdyby mě to chytlo, tak bych pak šel do něčeho silnějšího). Uvažoval jsem o Authoráckým X ray 5. Má někdo? Může někdo porovnat s konkurencí?

      0 0
      • RUMcajs  

        Nechal jsem si ho ukázat v prodejně. Je to konkurent (kopie) Cateye. Svítí to stejně jak ten Cateye a ten má 90 Cad…

        Je to slabé.

        V nižší cenové hladině si buď postav Luxeona. Ten se výkonem rovná Cateyovi za 1500Kč.

        Nebo kup nějakej xenon, halogen atd. a dobýjecí baterie.

        0 0
      •  

        ma spatne konstruovany uchiceni, vypadava z drzaku

        0 0
        •  

          ajajaj, to bude ten zbytkovej, uchyceni samozřejmě :)

          0 0
    • kovar  

      Tož taky jsem nafotil, jak svítí Luxeon, versus dva Luxeony versus 2,4W halohen od Cateye. http://zlin.wz.cz/svetla/

      0 0
    • HoralFanda  

      Koupil jsem teď od BBB NIGHTBEAM a je to dost dobré světlo. 5 LED, ale srovnal bych to s 1W Luxeonem.

      0 0
      • Daf  

        Nevypada nahodou stejne jako Author X-Ray 5?

        0 0
        • HoralFanda  

          Jo, úplně stejná, i ta cena sedí. Jsem to dnes porovnával s Luxeonem nastaveným na 300mA a svit zhruba stejný, jen to má oproti Luxeonu poloviční kužel.

          0 0
          •  

            Tak že ríkáš že luxeon sviti vic nez to svetlo??

            0 0
            • HoralFanda  

              V podstatě s novými baterky a nastavený na doporučený max. proud 350mA svítí Luxeon trošku více, ale hlavně má dvakrát větší kužel. Já jsem si Luxeon nacpal teď do čelovky a docela dobrý.

              0 0
          • Jarous1  

            Jo jo. Pravda. Ten osvětlený „koridor“ je i pro mně moc úzký, opravdu není na cestu moc vidět. Ale jde spíš asi o pocit…

            Pak jsem zkoušel v GM koupit jiné LED a náhodou se mi povedlo ten kužel dost rozšířit. Co to bylo za LEDky teda nevím, ale říkal jsem, že chci ty nejsilnější bílé 5mm a něco mi dali…;-) Je sice fakt, že to svítí malinko míň, než ty původní, ale jezdit se s tím docela dá. Zkoušel jsem i po rovině mezi stromy na Host. přehradě hodně potmě a dalo se. Na nějaké „závodění“ to teda není…

            0 0
    • Motyll  

      Pánové – dneska ranko jsem stal v 5 a nstřílel 35 km (po trase jedovnické Meridy). Bylo to super. Používám Sigmu Mirage X set. Enjoy.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Podepisuj se klidne svym nickem :) Obdivuju tvoji disciplinu, donutit se takhle brzo na kolo. Ja vstavat v 5, tak to mam akorat tak do prace a nesmel bych jet na kole :(

        0 0
        • Motyll  

          Mno jo – když my děláme cca od 8 do cca 18. Takže když mne to popadne – tak kdy jindy? Ale to je mimo téma. Já to psal hlavně kvůli tomu, co se s tímhle světlem dá jet. A to byla i mlha.

          0 0
          • myscho  

            to ja mam vyreisene predtym som mal authora xenona ten vela zral, teraz bol otec v cechach a kupil ani neviem kde celovku, [v pohode ju dam na pribu] 5 led diod a svieti paradne do lesa to sice nie je ale aby ma videli auta parada.Za 140kc.Uvidime kolko vydrzi.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.