Výprodejová silnička do 29 tisíc.

175 nepřečtených
  • Smazaný účet

    Zdravím,

    Chci přejít z turistického ježdění na silničku. Již delší dobu čerpám informace ohledně komponentů a teď jsem se rozhodl se rozhoupat. Otázka zní: Je možné ve výprodeji sehnat solidní silnici na carbonu do 29000 kč? Představa osazení je carbon rám, sada 105/Veloce, kola mavic ksyrium/fulcrum racing 5 či 3.

    Hledám po večerech pořád, ale nejsem tak zběhlý ve vyhledávání výprodejů. Prosil bych nová kola, ne bazar. Ještě vedlejší dotaz – jak jsou na tom se spolehlivostí současná Aksia ? Děkuji všem.

    0 0
    • KOLOMECH  

      Za tyto peníze se dá v carbonu na 105 a Ksyriích. Hledej dál. :) Současná Aksia jsou super kola na silniční turistiku do 100kg a tak tomu bylo vždy předtím..

      0 0
    • blaf  

      na bike-discountu meli krasnyho zelenyho Radona na 105 za 30, ted tam ale neni tak nevim :( jinak urcite to za ty penize jde, jen zapomen na znacky typu Spesl, Trek, apod.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Co si myslíte o author CA 55 2013 ? Mám možnost jej sehnat do 30K.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        To je myslím slušné. Sada 105, Ksyria Equipe, a jestli to bude do třiceti, tak proč ne.

        Hodně lidí ti zde bude asi říkat, že Author je o ničem, ale já bych to neviděl tak zle. Jak říkám, za cenu do třiceti za mě ano.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Právě by to bylo na aksiích, šlo by skládané kolo na tomto rámu. Jinak by to bylo taky na 105. Jaké jsou ty ca55 rámy ? Co do tuhosti, kvality atd.

          0 0
          • Žíža  

            aktuální model bohužel neznám, vozil jsem ale CA 5500 – model 2010. Tehdy byl na Ksyriích (Equipe) a sadou SRAM Rival. Za mne opravdu spokojenost nejvyšší – rám mi připadal krásně žehlící nerovnosti, ale dostatečně tvrdý aby se nekroutil. Ten pocit žehlení byl ale oprávněný – přešel totiž jsem hlíny (Fuji), takže rozdíl obrovský. Mimochodem během 30 tis km jedna prasklá řad. páčka(záruka), před prodejem pak preventivně ložiska v nábách a střed (dal jsem tam Aerozin) – vše ale spíš jako prevence. No a samozřejmě průběžně vyměňován spotřební meteriál.

            0 0
      • McBlacky  

        v pohodě, authorem nic nezkazíš… ale ani nic nezachráníš :)

        0 0
      • šimlos  

        Dej ho do užšího výběru,velmi slušný kolo s kvalitníma komponentama za tu cenu.

        0 0
      • raptorak  

        Mám lepší, nemusíš někde somrovat, vezmeš, zaplatíš, jedeš. Má to kámoš a nemůže si to vynachválit ;) http://www.bikeranch.cz/…urc-69–2009/

        0 0
    • Smazaný účet  

      Posléze jsem ještě objevil tohoto Haibika. Osazení víceméně shodné s Authorem http://www.bradsky.cz/…-p-7591.html Mluvil jsem dnes s jedním prodejcem- bývalým zádvodníkem a říkal, že ten Haibike je dobrá volba.

      Jinak ten Author – v podstatě by to byl rám CA55 s výbavou od Aura 55, ale prodejce zatím neodepsal, takže nevím zda se vleze do 29 tis.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Líbí se mi víceméně oba dva, Author lehce víc. Osazení je téměř identické – takže je to pouze porovnání rámů. Nějaké připomínky k aurturovi nebo Haibike ? Má někdo karbonovou silničku od Haibike ? Kola od této značky mi přijdou solidní, ale je to pouze můj dojem.

      0 0
      • šimlos  

        Haibike neznám ani jsem ho nikdy na silnici neviděl.Pokud je ten Author model 2013 s původním osazením,tak bych koupil Authora.Komponenty komplet na 105,dobrý kola,karbonová sedlovka,dobrý sedlo a hlavně karbonový rámy od Authora jsou velmi kvalitní i když to tady spousta lidí nerada slyší..

        0 0
        • Smazaný účet  

          Author by to byl 2013 nejspíš na výbavě od kola Author Aura 55. Takže aksia a 105. Až na ty aksia, ze kterých mám obavy bych byl spokojen. Jinak na ty rámy author ca55 jsem slyšel kritiku, že jsou měkké. Jinak já proti té značce absolutně nic nemám.

          0 0
          • šlapatko  

            Zrovna v počtu reklamací vedou ksíria až za nimi aksia

            0 0
            • McBlacky  

              co konkrétně a jaká provedení (equipe, elite, sl,…)

              0 0
              • šlapatko  

                Dráty ráfky, u určitých ročníků.Co vím kola měnili.Nevím konkrétní model. ******* jssou spíš starší kola které lidé jezdí domrtě.

                0 0
                • Člověk a jeho svět  

                  Starší kola ježděná domrtě se ale asi neberou na reklamačku, ne…?

                  0 0
                • Žíža  

                  tak to jsem měl štěstí na dobrá ročník :-)) – ty moje bývalé Equipy co vím mají už dnes okolo 40 tis (holt nový majitel je spíše šetří)a pokud vím stále bez problémů

                  0 0
      • Adin  

        Mám Haibike speed SL 2011, za dva roky najeto jen 9000km, střídám s bajkem. Karbonový rám, komplet na 105, aksia. Jednou jsem měnil řetěz a dvakrát preventivně čistil ořech, jinak nebylo nic potřeba. Teď budu měnit pláště a brzdový gumičky. Spokojen jsem s tím velmi, ani mě nenapadá nic co by mi vadilo. Ale je to moje první silnička když nepočítám favorita :-), takže nemám s čím porovnávat.

        S těch dvou co jsi vybral se mi více líbí Haibike, otázka je jestli ho Bradský vůbec má.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Díky za info. Někteří jak slyší Haibike, tak vyprsknou, ale jak vidím jsou parádní za tu cenu :-)

          0 0
    • vojta2004  

      a cotřeba tohle?

      http://www.cyklonemcik.cz/…ultegra-6700

      0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Tak nabídek už máš dost, tož vybírej :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Děkuji vám všem za odkazy. Bradský má Haibika poslední kus mojí velikosti. Má o něj zájem ještě jeden zákazník, tak uvidím. Ty kola ITM vypadají zajímavě, ultegru nepotřebuji, kdybych si tam nechal dát Veloce a Fulcrum 5ky, tak si myslím, že to bude i levnější. Jen teď vybrat :-) Uvidím co prodejce Authoru, zatím ještě neodepsal. V podstatě se rozhodouji mezi Haibike a Authorem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jsem víceméně rozhodnut pro Haibike, ale předtím se ještě zeptám. Mám možnost tohoto kola za 34K. Má smysl připlácet za Treka ? http://bikeparkmost.cz/…i-kolo-2012/

      0 0
      • McBlacky  

        já bych do toho nešel. Připlatíš si a dostaneš horší kola, vidli s hliníkovým krkem a možná o chlup lepší rám – to ale není jistý. Navíc nízký řady bontrager nic velkýho, pláště vyložene bída

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Tak ve srovnání s Ahojbaikem je to opravdu značka :)

        Delší záruka na rám.

        Pokud tě to chytně, máš rám, který snese nějaký ten tuning, což třeba u Haibike budou vyhozené peníze.

        A taky vypadá o stopro líp :)

        0 0
        • McBlacky  

          nevím kolik Hai jsi viděl nebo jel, ale docela jsme čuměl jak dobře zpracovaný rámy to jsou, znám pár lidí co je jezdí a drží taky pěkně (bajky). Vůbec bych se silnice nebál, navíc trojková madona je pořád jen střed u treku a dražší značky nemají ve zvyku na low a mid rámy dávat nic extra. Stačí si srovnal SL2 vs SL4 nebo Advanced Advanced SL atd…

          0 0
          • Rorejs74  

            Ja jsem cca pred 14-ti dnama poridil rok staryho Haibika Affair SL a nemuzu si stezovat na kvalitu zpracovani ( sice jsem si zanadaval pri vymene lanek a bovdenu s vnitrnim vedenim ) ani na jizdni vlastnosti … sice jsem na tom zatim nalital jen neco malo pres 250 kilaku, ale proti tomu stavajicim Focusovi ( hlinikovej ram + karbonova vidle ) je to uplne jina liga … ;-)

            BTW : Dost podobnou Madonnu, ale rok 2013 maji v Brnenskym CBase za podobny penize, tak jestli nejsi z daleka, tak tam mrkni ;-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ano, tuto madonu v této prodejně mám na mysli, včera jsem tam byl ;-) Ale je to ročník 2012. Podle vzhledu to sedí, i prodavač říkal 2012.

              0 0
              • Rorejs74  

                Je to mozny, nejak extra jsem to tam nezkoumal, ale tady http://outlet-kol.cz/…31–2013.html maji taky uvedenej rok 2013 … nebo tam tech stroju maji vic ;-)

                Zase ono ale na vyzkouseni bych se nebal nejake hliny se 105, taky jsem na tom za lonskej rok namotal 12 tisic a zadna tragedie to neni, a pokud uz Ti pak treba nezbyde na slusny tretry, prilbu a podobne, tak bych se do toho uplne bezhlave nehnal.

                Navic ted vzhledem k tomu studiu … jsi si uplne jistej ze uz neporostes ?

                0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Máš pravdu. Já se ale tolik nedržím hesla, že značka nejezdí. Záruka na rám u Treku delší jistě bude. Trek se mi líbí víc. Tak jsem to myslel – každý stejně řekne něco jiného a vybrat si musí Adam ;)

            0 0
      • jecnak  

        V tomhle pripade bych asi priplatil za znacku a za celozivotni zaruku na ram. To, ze nektery veci jsou tam horsi neresim. Plaste sjedes, kola za cas, pokud te to chytne, stejne menis tak jako tak.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Jak píšeš, pokud ho silnice chytne, je tato investice pouhým začátkem :)

          0 0
        • McBlacky  

          při rekreačním ježdění do 5ti let nepraskne ani ten Hai a po téhle době už ti treka vyreklamuje jen někdo s kým se dobře znáš + dovozce musí mít extra motivaci to udělat. Jediný kolo u kterýho si můžeš být s reklamací jistý je dneska CD.

          0 0
    • maajkee  

      Škoda, měl jsem tip na jedu super, ale ta už je za 30 :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak sem s tím tipem. Pokud to za tu cenu stojí, tak popřemýšlím. Ale je tu jedna věc – jsem student v druháku na SPŠ a krom toho ještě nemám věci jako košíky, bidony, tachometr, nášlapy a tretry. Tato hromádka bude stát taky nějakou kačku. Radši bych se tedy držel pod 30K. I na to si musím u rodiny půjčit menší polovinu z částky.

      Oproti tomu nechci kupovat nějakou hlínu na soře a RS10, která by mě sice vyšla levně, ale akorát odradila. Přemýšlím, přemýšlím. U Treku zní ta značka, ale nevím, zda má smysl jít po značce, když výrobce menšího věhlasu nabídne kolo s lepším osazením.

      0 0
      • maajkee  

        Takže jsi na silnici ještě nejezdil?

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jel, ale pouze kratičká zkušební jízda. Silnička mě už pár let hrozně táhne a ta kratičká jízda mi to potvrdila. Takže začátečník.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Trek je sic hezčí a asi i lepší rám, ale vidím to fakt na toho Haibika. Lepší osazení a za cenu Treka budu mít Hai vybaveného nášlapy, tretrami, košíky a bidony a „budíkem“.

            Jinak u toho Haibike nevím, zda 52 nebo 55. Mám 175 cm. Je mi 17, měl bych teoreticky ještě růst, ale nemůžu se zbavit dojmu, že už dva roky pořád měřím stejně.Jinak moje tělesné parametry do fit calculatoru jsou tyto:

            Actual Inseam 81 Cm

            Trunk 62 Cm

            Forearm 32 Cm

            Arm 62 Cm

            Thigh 56.5 Cm

            Lower Leg 63 Cm

            Sternal Notch 145 Cm

            Total Height 175 Cm

            0 0
            • Adin  

              Já mám velikost 56, ale jsem větší a Speed SL je jiný rám. Sedí mi perfektně, sedlovka vytažená na 50%, rodla tak akorát, spodní úchop v pohodě, ale o moc nataženější posed už bych asi nesnesl. Ty jsi dost na hraně, těžko radit.

              Můj fit kalulator:

              Actual Inseam 85 Cm

              Trunk 63 Cm

              Forearm 33 Cm

              Arm 64 Cm

              Thigh60 Cm

              Lower Leg 59 Cm

              Sternal Notch 150 Cm

              Total Height 179 Cm

              Na Trekovi 3.1 jsem tenkrát před dvěma lety seděl, ale byl za 40t Kč a prodejce nechtěl slevit. Kdyby byl za 33 tak bych do toho šel. Teď už ale mám s Haibike nějakou zkušenost a nebál bych se toho.

              Jinak zákruku má Haibike na karbonový rám 5 let + toto

              0 0
              • Adin  

                Tenhle odkaz jsem tam chtěl dát.

                0 0
              • Smazaný účet  

                V pátek to jedu zkusit, tak uvidím. Snad bude možnost si zkusit i 55.

                Na authorovi 52 (v praxi 56 ) jsem byl už dost na hraně. Chtělo by to vel. 53/54, ta by sedla. Jinak v jednom obchodě jsem viděl kola Haibike „v plné palbě“ karbon, kde se člověk podíval, na centauru, kola nevím, ale taky nějaké lepší…pěkný mazel.

                0 0
          • maajkee  

            Za mě radím koupit nějakou jetou silničku se slušným osazením, třeba 105, ani tiagra nefuznguje špatně. Jezdit a když tě to bude fakt bavit, tak tu silničku defakto za stejnou částku zase prodáš a koupíš pak něco novýho.

            Pokud koupíš silnici za 30 a zjistíš v létě, že tě to nebaví, tak ji pak neprodáš víc jak za 20. A zbytečně tratíš.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Původně jsem brouzdal jedině po cyklobazaru. Dokonce jsem si já vůl nechal uniknout téměř nejetého Haibike Q race SL na 105 a RS10 kolech za 17K. Kola bych prodal, připlatil a byly by nějaké fulcrumy 5 nebo 3. Ale kdo zaváhá, nežere…

              Na druhou stranu jezdím pouze po asfaltu a „kondičním“ tempem, takže to trekové kolo je mi spíš na obtíž a silnička by měla být ten správný směr. Takže snad mě to jen tak hned nepustí. Plus ten fakt přivést si dom nové kolo bez zbytečných obav, že s tím někdo někde zalehnul nebo kolo někomu štípnul a já koupil černého Petra.

              Měl bych cesťáka už dávno, ale dřív nebyly finace ani svolení rodičů – kteří to doteď nevidí moc rádi :-)

              0 0
              • Člověk a jeho svět  

                Mně je jednou tolik a rodiče ani manželka to taky nevidí moc rádi :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Rodičům nevadí ani tolik ta cena ( už si zvykli, že kolo za 6–10 tisíc mi stačit asi nebude ), ale silnička jako taková – kvůli rychlosti, které je s tímto kolem možno dosáhnout a ten fakt, že budu jezdit po silnici, prostě auta. Jenže mimo asfalt nevybočím ani na svém současném trekovém kole.

                  Jinak u Bradského zjistili, že mojí velikost toho Ahojbiku nemají, ale komunikace s tímto obchodem je super, takže myslím, že najde obdobná varinta s obdobnou cenou :-)

                  0 0
                  • Azmir  

                    Tomu ani sám nevěříš, že bradsky najde obdobnou variantu za stejné prachy :D

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Věřím – už se našly varianty, pojedu vyzkoušet ;-)

                      0 0
                    • McBlacky  

                      Bradský a jeho nabídka online vs offline to je legendární téma :)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Mám menší problém. Byl jsem u Bradského a vybral si „silničku“. Proč v uvozovkách. Kolo mi celkem sedlo, tiagra, nějaké šmejd kola, ale s tím jsem se spokojil, stejně by i ty aksia šly po sezoně pryč. Cena 25K. Tak jsem si kolo nechal předělat na 105 za příplatek 5K a složil zálohu, zítra mám kolo přebírat.

                        Co jsem ale zjistil po příjezdu domů na netu… je to předělaný fitnes Challenge SE flatbar http://www.bikeway.cz/…flatbar-2013 na klasické berany a po mé žádosti místo tiagry bude mít i 105ku.

                        Vadí tato skutečnost něčemu ? Za kolo jsem složil 2k zálohu a to zjištění mě celkem znejistělo.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          není to přesně kolo v odkazu, je to model Challenge SE flat bar 2012 – předělaný na berany se silničníma klikama. Co s tím ? :-(

                          0 0
                          • jecnak  

                            A co myslis, ze se na to da napsat. Snad jedine, ze hlavne, ze to bylo vyhodne.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Dá se s tím něco dělat ? odříct to půjde asi ztuha, síš ne – já vůl jsem si tam nechal dát ještě 105ku. Vzít, nebo provařit 2K zálohu…ach jo.

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Zeptej se sám sebe … je lepší přijít od 2 000 – věř mi, přijdeš o víc … každý někdy přijde o peníze … A nebo raději přijít o 30 000 a mít kolo, které mi nevyhovuje?

                                Důležitá věc je ta – projel ses … sedělo Ti to? Pak bych to tak moc neřešil. Nicméně za 30 to zase tak výhodná nabídka není :)

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                nevim co řešíš? Buď ti to sedlo (pak asi ta záloha) nebo nesedlo. Co tu teď chceš poradit..

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  řeším to, zda jsem „skočil na špek“ nebo se nic nestalo. Je to moje první silnička, takže nemám s čím porovnat.

                                  0 0
                          • bagr84  

                            Jestli se nepletu, tak fitness kolo je defakto silnicka s trojplackou a v tomto pripade rovnejma riditkama. Obe ty veci ti ale vymenili. :)

                            Jestli je rozdil v geometrii netusim, ale pokud ti sedlo, nebal bych se toho.

                            0 0
                            • jecnak  

                              Presne tak. Akorat teda ta geo muze byt divoka a nemusi. Na linkovanem odkazu jsem ji ale nenasel, takze tezko rict.

                              0 0
                        • Azmir  

                          My tě před bradským varovali, máš co chceš a na svoji neuvážlivost si doplatil, bohužel, teď je třeba si to vyžrat.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            varovali ? Akorát jsem se dočetl o tom, že jim nesedí údaje na netu se skutečností a to je nemoc snad každého eshopu. Kdybych mi někdo napsal, co tam provádí, tak tam ani omylem nepojedu až z Hodonína.

                            0 0
                            • Vilém  

                              Stacilo si precist v nektere z diskuzi, co je Bradsky za „obchodnika“.

                              0 0
                            • Člověk a jeho svět  
                              1. Chybama se člověk učí.
                              2. Je to hlavně tvůj boj, sebelepší rada je bez vlastní zkušenosti

                              poloviční.

                              1. To kolo neber, dřív nebo později budeš naštvanej, žes dal ne málo

                              peněz za něco, co není úplně ono.

                              1. Trvej na tom, že řeč byla o silničním kole a ne o fitness kole, za

                              každou cenu ať ti vrátí peníze.

                              1. Jestli máš strach, tak si s sebou někoho vezmi, pokud možno

                              staršího.

                              1. Opravdu trvej na tom, že dohoda zněla na silniční kolo. I ústní

                              dohoda je smlouvou. Nenech se ošulit.

                              1. Hroz jim právníkem a ČOIkou.
                              2. Nedej se odrbat!

                              Držím palce.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                zase na druhou stranu, dokud nevěděl, že je to „fitness kolo“ tak bylo vše OK. Bere první silničku (což je právě dost úsměvný) a ani neví co mu bude sedět a hned napoprvý hodlá vysolit slušný prachy (jeho věc). O tom rámu nic nenašel, takže to klidně může (nemusí) být celkem slušnej rám. Za karbon na 105 to tak špatná cena není..

                                0 0
                                • Člověk a jeho svět  

                                  Pocitově to bude úplně na hovno, i kdyby to byla raketa nevím jaká :)

                                  Osobně bych to nebral. A docela by mě zajímalo srovnání geo se silnicí.

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  To kolo jsem poprvé uviděl v tom obchodě. Měl jsem se dojet podívat na treka madonu 3.1 2013 a jiného haibika, s tím na mě vybafli až na prodejně.

                                  0 0
                                  • nitraq  

                                    Tohle je ta klasická strategie Bradskýho, i mě se to stalo.

                                    0 0
                                  • Člověk a jeho svět  

                                    Nebav se s nima. Jen se zeptej, zda to, co ti prodávají, je silniční kolo. Buď budou lhát že ano, což jim jednoduše dokážeš. Nebo řeknou, že ne, a je to. Buď jak buď – chtěl jsi přece silnici, a tu jsi nedostal. Podle mě by si na tom ČOIka celkem smlsla.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      ostatně má to uvedné v obcodních podmínkách:

                                      Zavazujeme se, že svým odběratelům budeme dodávat jen zboží v perfektním stavu a v souladu se SPECIFIKCEMI či vlastnostmi obvyklými pro daný druh zboží…V případě nesrovnalostí Vás samozřejmě budeme informovat.

                                      že tam není silniční rám, ale fitnes, mi nikdo neřekl…

                                      Ale asi se toho chce nějak zbavit, protože o madoně 3.1 nechtěl diskutovat o ceně, ale tady jsem byl otázán, kolik bych za to dal… Podívám se, zda jeto skutečně fitnes, abch ze sebe nedělal kreténa, a zkusím to. ncméně de kol a rámu by měl být.

                                      0 0
                                      • šlapatko  

                                        Pokud je geometrie stejná, co řešíš ? Malý nápis fitnes ?

                                        0 0
                                        • Člověk a jeho svět  

                                          Ty bys za TOTO dal 25 nebo 27 tisíc Kč?

                                          0 0
                                          • šlapatko  

                                            Nedal. Tahle značka je mi nesimpatická. Carbon za každou cenu.

                                            Za 30 bych sehnal author CA 55. Vůbec kolo za 30 na karbonu ?

                                            V karbonu bych sáhnul po jiných značkách, ale cena by byla jinde :-)

                                            Taky mám silnici a ke spokojenosti jezdím author A 55 za 20.

                                            Pro mě dostačující.

                                            0 0
                              • Smazaný účet  

                                nemám koho, jsem tu v Čechách sám. Maximálně, že by nějaká dobrá duše z Liberce/okolí…ale to silně pochybuji.No pokusím se. Ale moc dobrý řečník zrovna nejsem.

                                0 0
                                • Člověk a jeho svět  

                                  A kdy to mají stavět?

                                  Já bych to moc nerozpitvával, prostě odstupuješ od smlouvy, tečka. Chtěl jsi silnici, prodávají ti fitness, tak sakra!

                                  Nebo to kolo chceš?

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Zítra dopoledne mám vyzvedávat upravené kolo. Ne, zajíce v pytli nechci. Asi si nejdřív prohlédnu pořádně rám – co je na něm za nápisy, jaký model, a ať mi pak tuto „silničku“ ukáže v katalogu.

                                    0 0
                                    • Vilém  

                                      A toho Haibika, kvuli kterymu jsi tam jel, tam mel? Predpokladam, ze ne, jak je u nej zvykem, i kdyz do telefonu odkyve vsechno. Je to vychcanek.

                                      0 0
                                      • Člověk a jeho svět  

                                        Koukám, že to je pěknej ptáček :(

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        ptal jsem se na vel. 52, prý poslední kus mé velikosti. Tak jsem ho objednal a hned na to mail, že není s nabídkou trek madone 3.1 za 31K a Haibike challenge nižší řada s tiagrou a RS10 koly za 25K. Na prodejně byl Trek, na něm nebylo nic špatně, a haibike, ale „nějaký jiný“ No celkem se mi pozdaval, ale pokud bych měl po 5ti vyjížďkách zjistit, že to není ono..tak ne.

                                        0 0
    • Smazaný účet  

      Nevím. Něco vyloženě na závadu tam asi nebude ale rozhodně z toho šťatsný nejsem a přemýšlím, zda provařit ty 2K a vykašlat se na to.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Takže budu mít vpodstatě plnhodnotnou silničku. Akorát bude mít 9kg místo osmi,hmm super. Díval jsem se te´d na geo, snad jediný rozdíl je cca o 1cm kratší horní rámová. Ale na sucho v prodejně mi nic nevadilo, případně delší forbec. Takže mám silničku, která je akorát oproti ostaním haibike silnicím 0 1kg těžší.

      Jako momentálně jezdím na crossu kellys, který má 15 kg, ale nemuselo to být.

      0 0
      • Smazaný účet  

        rám bude těžko o kilo těžší, ta váha bude schovaná jinde…

        0 0
      • jecnak  

        Ode zdi ke zdi. Na tom kole jsi ani nejel, jen sedel v prodejne?

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Bavili jste se vždy o silničním kole? Pokud ano, a dostal jsi toto, tak bych se s ním i krutě dohádal, kolo nebral a trval na vrácení dvou tisíc korun. Máš na to nějaký paragon?

        0 0
        • Smazaný účet  

          samozřejmě, paragon o záloze mám. Pokud se ale budu hádat, tak to bude sakra odpor, předělávali mi tam komponenty a nebudou se chtít vzdát :-(

          0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Komponenty ať si strčí do špic. Přece ze sebe neuděláš vola, kterému udají kolo, které jinak prodají jen stěží. Sice jsi naletěl, ale oni tě tak trochu (spíš hodně) podvedli.

            0 0
    • jecnak  

      Davam si tohle vlakno do bookmarku jako vyborny priklad toho, jak nevybirat kolo.

      0 0
    • šlapatko  

      Brý večer, hezky se to zde rozjíždí. Porovnal jsem geometrie 2014 a rámy jsou stejné.

      Q Race RC – Geometry

      Frame hight 48 cm 50 cm 52 cm 54 cm 56 cm 58 cm 60 cm

      top tube – horizontal 520 mm 532 mm 544 mm 556 mm 568 mm 580 mm 592 mm

      Head tube length 115 mm 130 mm 145 mm 160 mm 175 mm 190 mm 205 mm

      Head tube angle 71 ° 71.5 ° 72 ° 72.5 ° 73 ° 73 ° 73 °

      Seat tube angle 75 ° 74.5 ° 74 ° 73.5 ° 73 ° 73 ° 73 °

      Rear end length 405 mm 405 mm 405 mm 405 mm 405 mm 405 mm 405 mm

      Wheel base 981 mm 985 mm 988 mm 991 mm 993 mm 1005 mm 1017 mm

      PS: hrozně se to skopírovalo, na stránky se můžete podívat každý

      Wheel size 28 " 28 " 28 " 28 " 28 " 28 " 28 "

      170 170 170 1­75 175 175 175

      400 400 400 4­20 420 420 420

      85 85 85 85 115 115 115

      Q Race Flat SL – Geometry

      Frame hight 48 cm 52 cm 56 cm 60 cm

      top tube – horizontal 520 mm 544 mm 568 mm 592 mm

      Head tube length 115 mm 145 mm 175 mm 205 mm

      Head tube angle 71 ° 72 ° 73 ° 73 °

      Seat tube angle 75 ° 74 ° 73 ° 73 °

      Rear end length 405 mm 405 mm 405 mm 405 mm

      Wheel base 981 mm 988 mm 993 mm 1017 mm

      Wheel size 28 " 28 " 28 " 28 "

      170 170 175 175

      400 400 420 420

      85 85 115 115

      Možná jen zbytečně rozjíždíte hovadiny a snažíte se slovíčkařit. Každopádně na tom kole strávili hromadu času. Ono to není jen tak přehodit sadu.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Sundání sady 20 minut.

        Nahození a seřízení nové – kolik – 60 minut když hodně?

        Každopádně, pokud jsou i rámy 2013 stejné…

        Ale stejně bych to nebral z mnoha důvodů.

        0 0
        • šlapatko  

          Zbytečně ho znervozňuješ. Je li geo stejná, nevidím problém. S tím časem nesouhlasím, zabere to více.

          0 0
      • bagr84  

        Potom nechapu co se tu resi, je to sice od Bradskyho nesolidni jednani, ale dostane silnicni ram se silnicnima komponentama co si sam vybral.

        0 0
        • šlapatko  

          .

          0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Je stejný rám 13 i 14? Nevím. Je rozdíl mezi silnicí a fitness jen v rodlech?

          0 0
          • šlapatko  

            Mrkni na více značek, myslím že ano. Proč by vyvíjeli samotný fitnes rám?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Horní rámová je o 1,2cm kratší. Moc velký rozdíl to asi není, ale při vel. 52 už bych se v kopcích mohl kolenama kopat do rukou.

              Tady vidím tu svou zbrklost, hurá akce a potom si zpětně uvědomuju nedostatky. Uvidím jak to zítra dopadne.

              0 0
              • Smazaný účet  

                můžeš dát link, kde jsi přišel na to, že je rám kratší. Přijde mi to stejná kravina jako ta o kilo větší váha.. Už tu jen řešíš blbosti…

                0 0
          • Smazaný účet  

            nejdřív jsem si říkal sere pes, tak co, vymněnili rodla… ale jsem z toho nervozní víc a víc. Nějak necítím čistotu jednání a mám pocit, že jsem napůl sežral návnadu.

            Můžu připustit, že rám může být jiný, ale dle osazení trojplacková tiagra, přehaz 105 a ty noname kola a obyč pedálů je to natuty ono. Bradský mi ještě tvrdil, že ta 105 je tam jako bonus od nich místo tiagrové… není, u toho fitnesu je standartně. Nehledě na to, že ten „bonus“ byl celkem dost odřený na laku. Kdyby od začátku řekli, o co se jedná, tak bych možná uvažoval, ale takto mě nutí přemýšlet, co tam objevím dalšího, až to dovezu přes celou republiku domů..

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              Abych to za sebe uzavřel:

              1. nějak se v tom ztrácím – 105 jako bonus / u fitnessu normálně /

              za příplatek?

              1. nebral bych to – moc peněz za nic moc kolo. Raději počkám,

              pošetřím, a vezmu tu trojkovou Madonu. Popř. něco jiného.

              1. jejich přístup je na ránu, to mě na tom dere asi nejvíc.

              Tak si to nějak zvaž a popř. se nedej.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Původní osazení bylo řazení 3×10 tiagra, krom přehazky, ta byla 105. O té Bradský tvrdil, že je pro mne jako bonus zdarma místo tiagra přehazky.

                Já jsem pojal přání řazení 105 2×10 krom klik (sh. R561 )

                podívám se večer po příjezdu na net o který model se vlasně jedná a najdu fitnes naprosto shodný, pouze bez beranů.

                Takže u Bradského před mým ohlášeným příjezdem vzali challenge SE flat bar a dali mu berany s tiagra pákami.

                Já se pak dověděl, že je to kolo na tiagře, a mě tam jako bonus dali 105 přehazku. Ještě k tomu odřenou.

                0 0
    • HarryTP  

      Na to že jsi na silničnim kole nikdy nejel řešíš dobrý kraviny

      0 0
      • Smazaný účet  

        Díky, ale nechci se spálit. Možná si na začátek beru velké sousto, ale zvykl jsem si radši pošetřit a koupit něco aspoň ze střední třídy – u všeho.

        Ikdyby to stálo 2× méně a byl to cross nebo MTB, na kterých jsem toho najezdil povícero, tak pořád je tu netaktní jednání.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Abych to nějak ukončil:

      Zálohu jsem zpět nedostal, s tím, že ji mohu použít na jiné kolo.

      Takže připlácím 1K a beru Trek Madone 3.1 2013 a mizím zase zpět na Moravu, ze které jsem se vydal podstoupit toto dobrodružství. Můžu si za to v podstatě sám, měl jsem se hned zeptat, co to je za model, nemuselo se to tak stát. Ale v konečném důsledku je ten Trek asi přeci jen lepší volba.

      Poučen pro příště. Můžu být ještě rád, že to dopadlo takto.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Takže děkuji všem za rady a názory jak při výběru kola, tak při řešení „fitnesky“ Normálně bych snad ani vlákno nezakládal, ale mám pocit, že v mém bydlišti (Hodonín) je asi žiletkář ohrožený druh, takže nemám se koho zeptat.

      0 0
      • Dumbíček  

        Já tam zrovna jednu paní co jezdí na žiletce znám. :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          …škoda, že ne slečnu :o) Beze srandy, občas se tu někdo prožene na cesťáku, ale jinak tady si lidi na ježdění po asfaltu kupují převážně MTB…

          Naproti tomu v Krušných horách, kde mám rodinu, tak tam snad každý druhý-třetí cyklista uhání na žiletce.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Jeden dotaz – když jste na švihu, tak jak řešíte zabezpečení kola, když se musíte od něj vzdálit ? Např. když si kupujete pití nebo v hospodě doplňujete vodu. Tyto akce jsou někdy nutné a vozit zámek na silničce se mi moc nechce.

      0 0
      • Smazaný účet  

        tohle už nemyslíš vážně, že jo..?

        0 0
        • Smazaný účet  

          OK. Doteď jsem jezdil turistickým způsobem, kde je vše jinak.U silniček jsem jen studoval komponenty, velikosti rámů atd., Abych věděl, co přibližně koupit…

          Takže už se na nic neptám, potřebné informace a nebo nápady si vycucám z prstu, nebo se rovnou začnu chovat jako ten nejchytřejší. Aspoň bych zapadl mezi některé zde na netu suverénní osoby…

          0 0
          • Kouba_2005  

            Od kola se nevzdalovat nebo všude s sebou nebo nejezdit sám.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Pokusím se splašit nějakého parťáka na žiletku, z dosavadních cyklotoulek byly skupinové jízdy nejvíc „zážitkové“.

              Chvíli jsem uvažoval o nějakém miniauturním tenkém zámku, ale proč si obtěžkávat kolo, když někteří jsou vybaveni pákovkami..

              0 0
          • Člověk a jeho svět  

            Zámek je na nic, kolo nezamykej, buď pořád u něj, starej se o něj :). Vodu doplňuj tam, kde můžeš vzít kolo s sebou (třeba hospody se zahrádkou) nebo třeba na benzínce. Nebo voz dva bidony, když není vedro na zdechnutí a nejdeš nějakou štreku, tak by to mohlo stačit (já si dávám ještě třetí flašku do kapsy dresu – právě proto, abych nemusel nikde zastavovat)…

            0 0
          • McBlacky  

            tohle řeším celkem často na Loudání. Vezu teda malý zámek, aby kolo nešlo ukrást bez kleští. Nejlepší je požádat někoho kdo třeba sedí na zahrádce u hospody nebo stojí před obchodem, at ti to chvíli pohlídá.

            Jinak samozřejmě pokud to není 100% nezbytně nutný kolo nedávám z ruky.

            0 0
          • bagr84  

            nespoustet z oci.

            0 0
    • Smazaný účet  

      S dvěma bidony se počítá, sice to záleží na objemu bidonů, teplotě a vydané energii, dva bidony (1,1 až 1,5 litru )by mi měli pokrýt švihy do cca 60km. S jídlem je to OK.

      0 0
      • raceman  

        1,5l na 60km? nejak moc vody na malo km :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tož někdy piju minimálně, někdy zas pro změnu hodně :-) Ale naddimenzoval jsem to, to je fakt.

          0 0
        • McBlacky  

          sedmička na hodinu to v létě dáš jako nic když je víc teplo. Nebo měl bys dát :)

          0 0
          • raceman  

            tak naucil sem se napit dost pred jizdou, ale pravda, ze prumer 30km/h sem nemel ani nepamatuju :D a v beskydech uz sem tez dlouho nebyl :D

            0 0
            • Smazaný účet  

              No právě, průměr 30km/h jsem občas měl a na crossu to je záhul, takže jsem bumbal víc.

              Naproti tomu, když se jel průměr 20 km/h ucucával jsem relativně málo. Prostě jak kdy.

              0 0
    • Motyll  

      Využiju tohle vlákno. Vybírám mezi Taramacem Sport 2013 a Madonou 3.1 2013 Veli­kost 56.

      Osazení mají hodně podobné, v podstatě se liší jen koly (u obou asi nic moc). Spešl váží 8,68 kg, Trek nevím.

      Trek je o cca 3 tis levnější.

      Trek a

      Spešl

      Je něco u některého ******* nebo je to jedno jaký zvolím. Roční nájezd tak 4k km, nezávodně.

      Moc díky za odpovědi.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.