• Kineticus

    Dobrý den, bohužel vlastním vidlu RST gila TnL 09 100mm. V případě že bych ji chtěl rozebrat, ( mám v plánu předělání na mazání olejem), budu potřebovat nějaké spešl nářadí? Na ty špunty májí být ale kleště budou stačit. Ale jak jsou dole ty imbusy, tak ty se prý musí u té nohy s pružinou přidržet zevnitř nějakým dlouhým klíčem? Pujde to i bez něj? Dělal už jste to někdo?

    0 0
    • JakeF  

      Kleště a cestovní multiklíč. Tlumicí patrona se nějak protáčela, tak jsem jí zapřel o stranu nohy s tim, že Gile už ublížit stejně nemůžu. Spíš by mě zajímalo, jak chceš předělat to mazání. Pokud se nedostaneš do tlumicí patrony, tak citlivost moc nesnížíš, ale možná je ta 09ka konstrukčně trochu jiná, než moje 06ka…

      0 0
      • Ruprt2  

        Wow tlumící patrona? Já myslel, že Gila žádné tlumení nemá.

        0 0
        • JakeF  

          Taky mi přijde, že je tam hlavně kvůli zvýšení citlivosti a lockoutu :-).

          0 0
          • Ruprt2  

            Tak jinak, když jsem kdysi Gilu měl (2×) tak jsem ji měl ještě bez locku. V každé noze byla pružina a po tlumení ani památka.

            0 0
            • JakeF  

              U 06ky a počítám i novějších je levá noha pružina, elastomer, pravá noha olejová patrona locku, která podle mě má fungovat i jako tlumič. A tlumí dobře, pod 20kg odtrhu dokonce tlumí úplně dokonale :-D.

              0 0
      • assassin  

        myslim ze k zakladnimu tuningu citlivosti neni potreba sahat do tlumici patrony to nebude predstavovat stezejni odpory..

        predelani z vazeliny na olej bude docela znatelnej rozdil…

        0 0
        • Vilém  

          No nevim jak u teto gily, ale treba patrony u lowend suntouru, zpusobovaly znacne odpory. Ony totiz tlumily obema smery stejne. Takze i kdyby clovek predelal takovou vidli na olejove mazani, tak si moc nepomohl, protoze patrona tomu stejne branila jit do zdvihu. Jaka je v Gile patrona, to netusim, ale teoreticky muze nastat problem, co jsem popsal s tim suntourem.

          0 0
          • Kineticus  

            No s tím že bych si u citlivosti moc pomohl nepočítám. Třeba budu mile překvapen. Patronu se rozebírat nechystám, jde mi hlavně o vyčištění. Hlavně mě zajímá jestli se nebude protáčet ten šroub u nohy s pružinou.

            0 0
        • JakeF  

          Předělání vazelíny na olej nebude u Gily velkej rozdíl. Je tam hlavně v pružině a elastomeru, aby to tam nemlátilo a nerezlo. Samotnej chod nohou je vcelku v pohodě, když jsem vyndal tlumící patronu (je to to s lockem, žejo? aby nedošlo k mýlce) a je to zdaleka největší odpor v chodu celý vidlice.

          0 0
    • Kineticus  

      Takže jestli to správně chápu, tak nebudu potřebovat takový ten dlouhý klíč na přidržení těch imbusů zevnitř? Jde mi o to jestli se mi to při zpětném skládání nebude protáčet. Abych to nerozebral a pak už nesložil :-)

      0 0
      • juli  

        Na rozebrání Gily potřebuješ normální inbus č.4, malý křížový šroubovák, stranový klíč 24, speciální klíč na demontáž seřizovacího mechanismu pružiny(nebo sikovky), dlouhý imbus č.5 (ale ten jsem nikdy nepotřeboval).

        Na pravé noze odšroubuj křižákem ovládání locku, neztrať kuličku a pružinku aretace a povol patronu klíčem 24.

        Na levé noze vyšroubuj klíčem, nebo sikovkama ovládání pružiny.

        Ze spodu na obou nohách inbusem 4 vytoč šrouby, pokud by některý nešel, zatlač vidlici do zdvihu, pak to půjde.

        Vytáhni patronu i pružinu.

        Pokud by přes všechno nešly spodní šrouby povolit, tak při stlačené vidli zapři patronu šroubovákem o vnitřek nohy, proti otáčení a v druhé noze použij 5mm imbus 300mm dlouhý a podrž hlavu tyčinky.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.