Centrovací vidlice Unior PROFI - souměrnost zarážek

5 nepřečtených
  • Pida

    Zdravím,

    rozčarován z cen a kvality servisu jsem se rozhodl, že si dovybavím dílnu o nářadí, které jsem zatím nepostrádal. Po přechodu na 29er jsem jako první nezbytnost vyhodnotil centrovací vidlici a po dlouhém vybírání jsem zvolil Unior profi.

    Jedna z věcí, která k výběru přispěla, bylo souměrné rozevírání měrky. Nadšení z nové hračky (je to pěkný kus železa) vystřídalo zklamání, když jsem při prvním použití zjistil, že když je levá měrka na ráfku, pravá je cca 1 cm daleko, čímž souměrné rozevírání postrádá smysl. Předejdu dotazům, jestli nemám ráfek mimo osu a doplním, že je to stejné i když kolo ve vidlici otočím a zkoušel jsem víc předních i zadních kol.

    Chci se zeptat, jestli je možné u této vidlice měrky nějakým způsobem vycentrovat nebo jestli je to normální stav a nic s tím nenadělám.

    0 0
    • maajkee  

      Nutnost je vždycky pravítko.

      Souměrnému rozvírání se nedá věřit snad u žádný cent. vidlice, já zatím teda dělal jen na týhle, Parktool a Superb.

      0 0
    • Extremist  

      Tuto vidlu mam. A jak pise maejkee, tak asi nikdy to soumerne rozevirani nebude na 100% presne, ale ± milimetr se dostanes a pak doladis podle pravitka. Jinak vidlu kalibrujes tema 2 13mm matkama, ktere drzi rameno pacek pro centrovani. Je k tomu i origos kalibr, ale ja to delam podle spravne vycentrovaneho kola a taky se da. Tato vidla podle me sunt nebude, chce se s ni ale trochu szit a pak neni problem.

      0 0
      • Pida  

        Dik za radu.

        Ty matky jsou sice 17mm, ale funguje to jak píšeš.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.