Trasy pro silnicku na Lysou Horu ( Beskydy )

28 nepřečtených
  • Rorejs74

    Zdarec,

    prosim znalce mistnich cest o radu kudy nejlip dojet na silnicice z Velkych Karlovic na Lysou Horu. Pojedem ve skupince, takze prioritou je co nejmensi provoz.

    Co jsem koukal na mapu, tak po normalnich silnicich je to dost objizdecka, tak jestli nejdou pouzit nejaky ty lesni asfaltky co jsou tam na satelitni mape videt.

    Diky za info ;-)

    0 0
    • wilda81  

      Na silničce znám jen tu z Papežova. Při troše dobré vůle by šlo jet asi i z Ostravice (od Šance). Kousky jsou tam ale po šotolině a terénem + aktuálně tam je dost bláta po lesácích. Každopádně bacha si dávejte i v závěru. Teď jezdí nahoru/dolů v autech dělníci co dokončují chaty.

      0 0
      • Rorejs74  

        Diky, a od Sance to myslis po te cyklotrase 6113 az na Jezanky a pak na Visalaje a Papezov, nebo to vzit kolem potoka Rehuci pres Nove Dvory ? Pripadne tam vidim jeste zelenou turistickou pres Vysni Mohlenice na Zlatnik.

        0 0
          • Bombík  

            to vypada jako dobra trasa hodne lesem. Fakt i na silnicku? vidim tam lesni cestu, tzn. jemny ujety sterk?

            0 0
            • Smazaný účet  

              nejel jsem to, ale mel by to byt celou dobu asfalt, misty trochu spinavy nebo porostly mechem..

              0 0
              • Pavel  

                Asfalt tam spíše byl, místy je to docela rozbité. Jestli si teda pamatuji správně…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Diky za upresneni..

                  Pak tedy po asfaltu jenom z papezova…od sance na Visalaje je sice siroka, ale presto sotolinova cesta. Na silnicce by to asi slo, ale do kopce nebude grip ani nahodou…

                  0 0
                  • mxv  

                    od Sance na Zimny jedine pro masochisty, ten vrch uz je jenom sterk. Pred Jezankama je to jakztakz, jediny horsi usek je z Jezanek na Visalaje, ale to je jenom kousicek, kdyz tak protahnete nohy kratkou chuzi( nebo během:-)

                    0 0
                    • Pavel  

                      Tak za sucha by to na Visalaje na silničce asi šlo; teda asi krom té stojky od „pramene“ na Jižánky…

                      Jinak další trasa na „silničku“ je údajně údolím Řehulcí (před hájenkou v Masarykovém údolí doleva). Ale osobně jsem tamtudy nejel, takže nemůžu až tak sloužit.

                      0 0
                      • Otoman99  

                        Neměl by prosím někdo aktuální info, zda je cesta Řehucí – Nové Dvory – asfaltka z Papežova jetelná na silničce? Nebo je nějaká jiná trasa, jak se dostat od Šance na silničce na asfaltku z Papežova a dál na vrchol Lysé? Díky

                        0 0
                • Singlespeed  

                  Cca před měsícem a kousek tam lesní dělníci udělali takové bláto, že to bylo na silničce v délce cca 1–2 km úplně nesjízdné. Pokud to kluci trochu neuklidili, tak bych tam nejezdil.

                  0 0
                • Forester  

                  pamatuješ si to správně.

                  rozbitý je to dost, ale nikdy v celé šíři, takže se to dá objíždět. jen ke konci už z toho bolí nohy :-)

                  0 0
    • Otoman99  

      Nikdo nejel v poslední době na silničce od Šance na Lysou? Nevíte jestli je to jetelné?

      0 0
      • ma.cech  

        Myslíš kolem Čuplu, přes Kobylanku a na Zimný? Nejel jsem tam v poslední době, je to už déle, ale předpokládám, že tam od té doby neudělali nový asfalt. Ta cesta může být jedině horší než když jsem tam jel, lepší určitě nebude, kdo by ji asi tak opravil. Projet se to na silničce dá… no… projet. Určitě nedoporučuju tam jezdit, je to místy taková cesta, že člověk přemýšlí, jestli nebude lepší to vést. Na cx pohoda, na silničce bych tam nejel.

        0 0
    • Relapse  

      Připojím sem, ať nezakládám nové vlákno. Dá se na silničním kole (25 mm) projet trasa Dolní Bečva → Bařiny → Ostravice? MAPA Díky.

      0 0
      • wego1991  

        Dolní Bečva až odbočka u Valašky v pohodě – nahoru na Marťiňák to tamtudy neznám, ale jezdí tam normálně auta a pokud si to dobře vybavuji, tak u chaty je slušný asfalt – takže s největší pravděpodobností v pohodě jetelné. Z Bařin dolů na Podolánky ten začátek nic pro silničku – spodek už lesní asfalt na silnici by to asi šlo. Dále z Podolánek na Ostravici v pohodě.

        0 0
        • standoslav  

          To už je lepší jet z Martinaku na Staré Hamry, (furt z kopce) a pak kolem přehrady na Ostravicí. Kvalitu cesty z parkovište pod Srdcem B. na Martiňák neznám, jen ten společný úsek směr Hamry, na silničku v pohodě.

          0 0
      • jIrI___  

        Dolní Bečva – Bařiny: pěkný asfalt,

        Bařiny – Podolánky: velice špatný asfalt (taková ta typická stará lesní údržbová cesta s lezoucím makadamem), první zhruba kilometr spíše kamenitá lesní cesta (ale je to celou dobu z kopce, takže při troše opatrnosti bych neviděl problém),

        Podolánky – Čeladná: pěkný asfalt (jeden z mých oblíbených úseků podél horského potůčku s možností osvěžení).

        Zbytek neznám.

        0 0
        • Relapse  

          Díky. Jenom zkouším, protože se mně to nechce objíždět po silnici č. 56, ale ten kamenitý úsek asi vynechám.

          Ještě by mě zajímala sjízdnost úseku Mezivodí – Podolánky (po zelené), pokud někdo znáte.

          0 0
          • jIrI___  

            Silnice 56 je jen pro odolné jedince. Pro mě je to jedna z těch, kam bych na kole nevjel. Na 28 mm pláštích jsem jezdil přesně dle tvé mapky, bohužel jiná rozumná varianta asi neexistuje.

            0 0
          • Alex.Anderson  

            Mezivodí/Podolánky před dvěma lety na silničce jakš takš

            0 0
          • wego1991  

            Úsek znám – jezdím tama asi 10× ročně i pár žiletkářů sem tam už potkal.

            Mezivodí – na úroveň Klauzu Kocián je asfalt, ale nijak špatný dá se jet. Pak plácek sloužící jako překladiště dřeva pro lesáky – asi 100 m budeš muset přenést nebo to opatrně přejedeš (nemám silničku, takže ani nedokážu určit co 25 mm gumy poberou) a pak začíná poměrně prudké, ale krátké stoupání na rozcestí Lhotská – konec už poměrně rozbitý asfalt, ale asi by se to taky dalo. Ze Lhotské na Podolánky už v pohodě – akorát bacha na jednu levotočivou zatáčku – hezky vynáší a dole velký sráz.

            Edit: úsek Mezivodí – těsně pod Lhotskou je na mapách i jako panorama.

            0 0
            • Alex.Anderson  

              přesně tak bych to viděl i já

              0 0
            • Relapse  

              To půjde. Na tu levotočivou budu myslet. Díky.

              0 0
            • Fran-tic  

              jel jsem tama v sobotu, na gravelu s 43c pláštěma a užil si to. Na silničce to půjde projet, ale bude to pěkně oser :). Rozbitý asfalt už je dneska spíše lesní cesta s občas větším šutrem. Sjezd dolů bude chtít být hodně ve střehu, ale ta cesta dolů je v lepším stavu.

              0 0
        • ratel  

          Čeladná – Ostravice OK, první část dost klouže po dešti. Ale to je do kopce podle mapky. Při sjezdu na Ostravici od křížení s červenou pozor na rigol odvodňovací podél cesty – cca 30 cm beton bez krajnice.

          0 0
          • ratel  

            Dá se jet i z Bečvice bod 6 po značené cyklostezce na rozcestí pod Kladnatou bod 7 (asfalt plus šotolina), odtud cca 500 m do kopce pěšo po žluté ( na CX 33 plášti se i to dá, když je sucho) a pak od bodu 8 = rozcestí Kladnatá sedlo dojet kousek na Lhotskou. Paralelně se zelenou ze Lhotské vede i slušná lesní cesta, ale nevím v jakém je stavu, na silničku asi ne,

            https://mapy.cz/s/3tbgW

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.