• Majkrosoft

    Zdravím všechny Ostrávaky, Ostravačky, Ostravančata a taky všechny ostatní z toho zbytku republiky ;)

    chtěl bych se zeptat všech znalých tohoto regionu razoviteho, kam vyjíždíte na takové ty odpolední či předvečerní vyjížďky, cca 40–60km. Já jezdím, především směrem na Opavu, ať už přes Děhylov či Klimkovice ale také na druhou stranu na Frýdek, Brušperk či Hukvaldy. Rád bych ale vyzkoušel nové trasy a místa, ale bohužel můj orientační mě už párkrát nechal ve štychu a proto už si naslepo moc netroufám :) Chtěl bych se vás teda zeptat, kam či kudy nejradši jezdíte v okolí Ostravy, abych mohl já ale i ostatní nabrat trochu inspirace :) Naoplátku taky přikládám nějaké mapky, možná obligátních tras, ale pro mě dost oblíbených.

    Díky

       
    0 0
    • Hynas  

      Vidíš…hlavní trasy znáš, teď je zkus protnout turistickýma značkama a cyklostezkama a až budeš umět tohle, zkus různé odbočky vlevo a vpravo a obvykle vždycky vyjedeš na nějakém známém místě.

      0 0
    • rb  

      Zkus Palk.Hůrky,do 60ti by si měl vlezt…

      0 0
      • Stipka  

        Tak Tak, Hurky sou parada, na odpoledni projizdky super, jezdim tam casto a mam tam otypovane fajn sjezdy :) pres tyden tam a o vikendu do beskyd hehe

        0 0
        • Marskatin  

          Kluci Brušperští, existuje nějaká zajímavá cesta touto lokalitou tj, přes Sovinec atd?

          Chtěl bych se zkusit přiblížit k Hukvaldům (hůrkám) i jinak než přes Fryčovice či Staříč.

          0 0
          • Stipka  

            no z brusperku sice sem ale cesta myslim neni, jen pres pole a nahore u obory cesta do frycek uz je, ale dlooouho sem tam nebyl, na hurky jezdim rad pres kopec u prehrady v Brusperku Paradni vyhled :) a vyjedes u staricskeho kostelu a pak rovne na zelinkovice a po žlute na hurky

            0 0
          • Black knives  

            Není většího traséra, než Bob Damek. Ten zná těch ztezek, že hlava nebere, jak si to může pamatovat. V Brušperku bydlí.

            0 0
          • Hynas  

            Přes Sovinec se nedostaneš, to je oplocená obora pro chov jeleňů a divočáků…až od Fryček dál…nicméně dá se v Brušperku od přehrady přeskočit kopeček do centra Staříče, od tama sjet k šachtě, proplést se lesem a vyjedeš u motorestu U Hrocha, od tama spodkem jakoby na Palkovičky a nehnat to po asfaltce k hotelu, ale uhnout vpravo a podél svahu Palkoviček dojet po polňačce do Hukvald.

            Stejně tak od brušperské přehrady vyjet na Kamennou (kopec mezi Bru a dálnicí R56), sjet do dolního Staříče a pak kolem potoka až k jízdárně před Místkem, přeskočit Stach a dojedeš ku Olešné.

            0 0
            • Marskatin  

              Aha tak, obora na chov divočáků…no to je pěkné, kdysi asi pře 10 lety jsem tam hledal cesty, ale nějak si ji nepamatuji, ale byl jsem o kus dál, až někde u Kateřinic.

              Stejně jsem kdysi hledal cestu nahoře přes Borošín, Tam jak jse jede tuším, ze zastývky u Chamráda taková ta stojka nahoru a furt po asfaltu , neodbočit dolů k přehradě, ale taky jsem nějak neuspěl…

              Na Kamennou myslíte od přehrady, z hráze odbočit jet kolem přehrady a z jejího zadního konce tou cestou?

              Motorest U hrocha,  to je bývalý Slezan? Stydím se, v sobotu jsem jel kolen  na Kubánkov a nevšiml jsem si názvu. yslím, že na té cestě Příbor -FM jsou dva motoresty jeden byl Slezan (U hrocha?) na straně k Brušperku a druhý dále po cestě k FM na druhé straně někde, kde šla žlutá na Hůrky.

              Přeskočit Stach – tady se v místopise nechytám.

              Na olešnou jezdíme často po žluté co začíná někde v Nové Bělé, pak přes Oprechtice a Staříč.

              Myslím, že tuším kudy cesty vedou, ale rychlým náčrtkem do mapy bych nepohrdl.

              Na brušperk jezdím celkem rád, přes myslivnu v Staré vsi, kolem koupalště v Trnávce a přes ten kpec s kapličkou tuším sv Marek.

              0 0
              • Stipka  

                v te mape cesty nejsou cesty moc presne znaceny, v miste zatecky pred sachtou odbocis smerem k te hajence a asi po 100 metrech do leva nahoru je to cele polni ceta vyjezdena traktory no j jedes nahoru v lesiku na kopci doleva a pak na dalsim kopecku doleva, skratka se musis dostat k tomu vysilaci ke kteremu projedes kolem takoveho arelu s malymi nadrzmi no a pak sjedes dolu a vyjedes ve starici u kostela

                0 0
                • Marskatin  

                  jo díky, tu asfaltku znám, jezdím po ní, odbočku si taky pamatuji.

                  0 0
                • Marskatin  

                  Jo díky, po té asfaltce jezdím, od té doby co má nový povrch je na ní rušněji, taky přibyla cedule zvýšený pohyb bruslařú a cyklistů. Odbočku k Hájence si taky pamatuji.

                  Vzhledem k tomu, že v mapě jsou nějaké polní cesty a skutečnost je pak jiná, tak mám ještě 2 dotazy, kterými bych své dotazy ukončil.

                  1. na obrázku červeně označené cessty za přehradou. Existují? Vedou tak jak jsou nakreslené?
                  2. z asfaltky na Staříč II jsem kdysi jezdil přes les do Oprechtic k prasečáku, či co tam bylo. Ale přestal jsm to používat protože i v nejparnějším létě tam bývalo tolik bláta, že to bylo neprůjezdné? Nebyli jste tam někdo poslední dobou, jak to tam vypadá?
                   
                  0 0
                  • Stipka  

                    no od prehrady se asi taky dostanes a drz se te cesty bliz sachty takze te druhe abys vyjel na kopci u starice, tou spodni cestou bys dojel pod kopcem ve starici  !!! u toho bowlingu. jako drz se smerem k tomu vysilaci na kopci a nestratis se :) ale s druhym dotazem neporadim pac nevim

                    0 0
                    • Stipka  

                      ta cervena je od hajenk a ta zluta by mnela byt od prehrady

                      0 0
                      • Buf  

                        Tak ten kopec nad Staříčem je Kamenná, dá se tam na rozdíl od Sovince projet několika variantami a já by jsem doporučil takový cik cak . Od hospody u Mlýna na kraji Staříče když jedeš od FM odbočíš k šachtě. za posledním barákem vlevo a mezi pole kolem švestek nahoru , cesta se mění v chodníček pak je tam po pravé straně chráněné území, těžil se tam vápenec , rostou tam kytičky.Protnete panelovou cestu , té si nevšímat vede od Kostela  napříč kopce k šachtě.Na vršku jsou príma dolíky a občas binec a ožralci po nějakých staříč tech party. Dá se pak dojet k tomu vysílači a po cestách na Brušperk, ale lépe pod lesem ve vyjetých kolejích přes louku napříč k šachtě rychlý sjezd. Dole zase potkáte tu panelovku a vyjedete na parkovišti u šachty. kolem areálu doleva nahoru přes pole, vyjeté koleje od zemědělců, oni ty polňačky zaorávají víc než při kolektivizaci za komančů, ale dá se projet napříč těmi cestami co vedou od lesa na Kamennou a sjezdákem k přehradě, kde přes příkop jsou panely.

                        Na podzim se pojede Petřvalské o Hubu a to jsou taky pěkné varianty jak od Mošnova mezi poli a lesy se motat směrem na Kateřinice, Brušperk a Starou Ves. 

                        Pak je pěkné ježdění kolem Rakovce za Starou Vsí až do Staré Bělé a podél Odry do Košatky. V roce 2008 se tady motal Škodabike Marathon.

                        0 0
        • Majkrosoft  

          tak Hurky určitě vyzkouším díka za tipa, do Beskyd už se taky těším ale teď je bohužel třeba se učit takže není tolik času :/

          0 0
        • hctr  

          presne tak neni nad Hurky (: vcera jsem tam jel asi kolem 4 jel jsem Hurky pak super sjezd na Hukvaldy a pak chvili po turisticke az do obory, zpatky pak jsem jel pres Brusperk, kosatku a Jistebnik jel smerem poruba a kolem 8 jsem dorazil s 85km, takze laces.

          0 0
    • Black knives  

      Na Frýdek, to už jsi na těch mých singlech. Dá se tak dojet až do Beskyd bez asfaltu.

      0 0
    • KRAJIC  

      Já bych ti mohl nabídnout cca 30km v terénu po Slezské Ostravě, ale trasy jsou to cik-cak, tak aby se maximálně využil terén a pěšiny. Na vybití v krátkém čase je to super.

      0 0
      • Majkrosoft  

        a kam tam po Slezské? byl jsem tam zatím akorát tak na Landeku, jestli je to teda už Slezská? :)

        0 0
        • KRAJIC  

          Okolí Michálkovic, Radvanic, Šenova, Petřvaldu – co nejvíc terén – tudíž přímý směr z bodu A do bodu B nehrozí. Zábava, pár těžších dolekopcom – léta výzkumu se zúročila do několika hezkých okruhů v terénu.

          0 0
          • Majkrosoft  

            nějaká mapka by nebyla? určitě bych to prubnul :)

            0 0
            • KRAJIC  

              Obávám se, že bych tě musel osobně provést což rád udělám – pak by bylo na tobě jak by sis to byl schopen zapamatovat nebo zakreslit. Pokud máš zájem napiš mi mobil na mail. Část těch stezek používám téměř každý den po cestě z práce, někde jsem byl naposled v zimě. Je to na tobě já osobně si to rád celé projedu.

              0 0
    • Hynas  

      Co řešíš? Ve středu ve štyru u Dakoty a něco nového poznáš určitě :o)

      0 0
    • plevka  

      Taktéž všechny zdravím a přidávám se s dotazem.

      Jsem z Kopřivnice a mám babičku v OV-Zábřehu a rád bych návštěvu babičky spojil s pěknou projížďkou,  chci se co nejvíce vyhnout asfaltu, ale nevím vůbec kudy jet. Vcelku příjemné je to po břehu Lubiny, ale v Petřvaldu pěšinka končí a já netuším kudy dál. Tak budu vděčný za Vaše rady:) 

      0 0
      • Marskatin  

        Já to znaám od petřvaldu do Ostravy. Označ v mapce , kde ti končí cesta, já navrhnu pokračování :)

        0 0
        • plevka  

          tak tady je mapka s místem, kde jsem v koncích :)

          0 0
          • Marskatin  

            Tady bohužel mapka není:(

            0 0
          • plevka  

            omlouvám se, ale nedaří se mi vložit mapku, jsem v práci a nende to. Hned jak příjdu domů, mapku vložím..

            0 0
            • Marskatin  

              tak dej GPS souřadnice :) na mapach.cz a pravděpodobně i jiných to snadno zjistíš

              0 0
              • plevka  

                GPS:

                Loc: 49°41'54.076"N, 18°8'39.328"E

                0 0
                • Marskatin  

                  Napadají mě asi 3 varianty.

                  1. Pokračovat dále po cyklostezce na Petřvaldík, pak do košatky, mezi Rybníky do Jistebníka a pak po červené turistické značce/cyklostezce do Polanky, přes most přes Odru  a zase po červené kolem ODry až pod  Zábřeh, nevím, kde babička bydlí, takže kde opustit odru neporadím.

                  0 0
                  • Black knives  

                    Chápu to správně, kdy si myslí, že kolem Oderských rybníků je všude hodně zákaz vjezdu, ale celkem hodně se tam všude na kole jezdí? I když jsem slyšel i to, že měšťáci na koních prudí.

                    0 0
                    • Marskatin  

                      Jo jezdí tam spolu na koních drží se za ruce a užívají dne, neb množství zločinu k potírání je v těchto končinách tak závratné…

                      Měšťácí prudí, tam kde si troufnou…kde by mohli přijít k úhoně , tak najednou nejsou oprávněni zasahovat…

                      Po cyklostezkách se může, jinak ne, ale zase v podstatě mě napadá jen jedna cesta kolem rybníků, která má smysl a která je zavřená, nic víc a to je polanka – košatka přes blucherův les. Takže ztráty nejsou tak hrozné.

                      Druhá věc je ta, že tam skutečně jezdí kdekdo.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Jel jsem tam nedávno okolo všech rybníků, až dolů, k těm posledním, tuším, Kotvice. Pak nám místní poradil asi přes ten les. Ale podle stop tam kola jezdí hodně.

                        0 0
                • Marskatin  

                  Trasa 2: Vydat se  ze skotnuce na trnávku a po cyklostezce, přes Starou ves vo krmelína, pak na Starou bělou a přes bělský les a  a konec dle bydliště babičky.

                  0 0
                • Marskatin  

                  Trasa 3. Vyrazit z Kopřivnice na kolem rybníka Borovec na sedlnici, pa novou horku a po modré do jistebníka a konec jako na trase 1. Lze i po cyklostezce ale to je asfalt a spojuje se v petřvaldíku s trasou 1.

                  0 0
                  • plevka  

                    Děkuju moc za všechny 3 varianty..určitě jednu z nich vyberu, možná postupně zkusím všechny..

                    0 0
                    • Marskatin  

                      Ta první je nejasfaltovější.

                      Duhá a třetí jsou asi zajímavější. Vyzkoušej a dej vědět. na kterou ulici potřebuješ dojet?

                      0 0
                      • plevka  

                        na Patrice Lumumby 38..

                        0 0
                        • Marskatin  

                          Tak to máš úplně ideální. To je ta. co jde kolem kina Luna. Dojezd ze všech tři tras zcela ideální. Je to 5 minut ode mě (pěšky)

                          Z těch kolem ODry opustíš červenou značku pod Výškovicema, pojedeš dál po asfaltu ve směru cyklistů bruslařu atd. (nebudeš pokračovat po kamení klem odry) a vyvede tě to 100 metrů nad kinem luna.

                          Z bělé přes Bělský les taky pohoda.

                           
                          0 0
                          • plevka  

                            díky moc..

                            0 0
                            • Tyboo  

                              tak to teda ted fakt čumím kolik lidí je tady z okolí. taky sem z Kopru;-)

                              0 0
                              • plevka  

                                zdárek, tak to bychom mohli někdy třeba vyrazit spolu:) máš nějakou oblíbenou trasu v okolí? My s klukama jezdíme často do okolí Libotína, pak taky směrem na Fren, popř. Javorník..

                                0 0
                                • Tyboo  

                                  na javorníku sem byl tak 3 týdny zpátky. předevčírem sem jel směr červený kámen a od tama dolů jakoby směr vlčovice ale vzal sem to po kraji lesa s výhledem na průmyslovou zónu takovým „singlem“ zpátky ke koupališti. a včera na rozhlednu a pak dolů těma pěšinama směr štramberk náměstí a zpátky do kopru přes les a vyjel sem u sluneční.

                                  jinak toho zatím nemám moc naježděné. asi bych vám moc nestačil. ale na libotín bych si zajel. tam sem už dlouho nebyl

                                  0 0
                                  • plevka  

                                    já toho nemám taky nijak zvlášť moc naježděno, jezdím rekreačním tempem, nejsem žádný závodník:)Kolem Libotína je spousta pěkných tras a cestiček. Akorát teď bývám více v Lipníku než v Kopřivnici, ale někdy se můžeme domluvit i s klukama a vyrazit třeba do okolí toho Libotína..

                                    0 0
                                    • Tyboo  

                                      jasně domluvit se klidně můžem. ještě něco potrénuju. ovšem sem člověk co nemá ani dres. takže pořádný amatér mezi zdejším osazenstvem:-D

                                      0 0
                      • plevka  

                        Tak včera jsem vyzkoušel trasu č.2 a vcelku pohodka:) Většina cest takové ty „hrubozrnné“ polňačky, chvílemi i cesty lesem,třeba mezi Trnávkou a Starou Vsí jsem se dokonce krapet vyválel v blátě:),no a samozřejmě i nějaký ten asfalt, ale toho nebylo moc. Takže spokojenost, příjemná vyjížďka, ještě jednou díky za tip;)

                        0 0
      • Majkrosoft  

        dle mého názoru nejlépe potom dolů na Radvanice, Bartovice a potom Vratimov tam by se ještě dalo něco vymyslet, párkrát jsem tam jel ale přesněji ty trasy neznám, uvidíš s čím přijde Marskatin :)

        0 0
        • Marskatin  

          já přijdu asi něčím úplně jiným, protože se domnívám, že se jedná o Petřvald u Mošnova.

          0 0
          • plevka  

            jj, jedná se o Petřvald u Mošnova a jsem v koncích v místěkde Lubina podtéká pod hlavní silnicí..doma mapku vložím určitě..tady mi to prostě nende, jakoby chybí tlačítko vložit..

            0 0
    • Luma  

      Pokuď nejedu z práce na silničce(mittal) tak jezdím na mtb po cyklostezce kolem Ostravice(nebo spíše vedle kolem řeky)až do Vratimova pak stále kolem řeky do Paskova na nádraží,odtuď buď dále kolem řeky až do FM,nebo se dám kousek asfaltem do Olprechtic k hasičárně a pokračuji lesek na Stařič dále kolem říčky Olešná (vedle jízdárny)na Štandl a dál k Hypernově a pak na přehradu Olešná,z tama to je kousek na Hůrky.Od restaurace U Toma cca 8km na Kubánkov na Pálkovických hůrkách.

      0 0
    • Evilcleaner  

      prajská… a tím myslím oblas hraniřenou z jedné strany hatí z druhé štěpánkovicemi dále hranicemi s polskem. je zde strašně moc lesních cest, stezek a jezdí se tam příjemně i když to není zrovna moc vlnité. vlastně je to takový velký les a vždy když dojedeš na jeden konec tak můžeš otočit a jet zpátky uplně jinudy. bohužel je to tam takové zanedbané, stezky jsou často zarostlé, když jsou značené tak nijak valně. cyklostezky jsou hrozně nudné. ale mám to tam moc rád. asi někdy vezmu něco na prosekání a vyčistím aspon žlutou ze Závady (každopádně jezdím tam jenom občas, hlavně podzim je tam krásný)

      0 0
      • Majkrosoft  

        když už tady zmiňuješ to Polsko, nemáš nějaké zkušenosti s bajkováním v téhle krajině? nedávno jsem se bavil s jedním borcem, kterého jsem náhodně potkal na benzině (zrovna do sebe cpal po cca 150km bagetu :) a ten říkal, že prý v Polsku super poježdění......?

        0 0
        • Evilcleaner  

          já ti nevím, vždycky dojedu na hranice a jde vidět jen pustina, pole, oblak smogu a to je všechno… takže to zase rád otočím do lesa i podle mapy tam není skoro ani strom

          0 0
        • kamilk  

          Polsko je o ničem, všude rovina bez lesa.To je dobré leda pro důchodce.

          0 0
          • Scotty  

            hmm…a co Polské Slezské Beskydy třeba?? žádné lesy a rovina :))

            0 0
      • nobody  

        žlutá od Závady je hodně zarostlá, minulý týden jsem ji zkoušel objet lesem po lesnických cestách a trošku jsem pobloudil :)

        0 0
    • nobody  

      potřebuju poradit, jsou trasy (viz mapa) průjezdné, hlavně teď  během léta?

      0 0
      • kamilk  

        od Dařance do půlky trasy na Zavadu to teď bude dost zarostlé. Bokem se to dá objet jen s obtížema (a spoustou klíšťat), ale jinakje to pěkná trasa.

        0 0
      • Evilcleaner  

        bude to relativně v poho. nejhorší bude ta část žluté ze závady, doporučujuod hájovny na rozcestí žlutá/modrá -bohuslavice jet dále po modré

        0 0
    • nobody  

      jedna otázečka, jde přejet suchou nohou řeka Opava někde kolem Jasének (viz mapka s úsekem)? V mapě je sice naznačený most, ale na foto mapě není nic vidět. Dík

      0 0
      • Majkrosoft  

        podle mě tam ten mostek není a aji kdyby tam byl tak v těch místech jsou samé soukromé chatky, ale 100% si jistý nejsem

        0 0
      • flegma  

        Tam žádný most není, alespoň jestli si to dobře pamatuju. Lávka je v Třebovicích a potom most až u štěrkovny.

        0 0
      • Hynas  

        Suchou nohou to jde…buď si vezmeš broďáky nebo ti postačí i dvě igelitky z tesca, tedy ale jen v období sucha a minimálního průtoku. :o)

        0 0
      • sihomaja  

        Koukni do vysvětlivek v mapě, ta značka neznamená lávku natož most (jinak Mládek o tom zpívá).

        0 0
    • Stipka  

      asi to tady nepatri ale nechci zakladat dalsi tema, Nevite kde je v zabrehu co nejbilze namesti SNP nejaka rucni myska aut kde bych si vzdycky zasel umyt zasvinene kolo ? je to asi nejvetsi problem s bajkem od te doby co jsem se odstehoval z baraku do bytu. vcera jsem byl jezdit v desti a bylo to radne jete, tak nemate naky typ?

      0 0
      • Lopatak  

        řekl bych, že nejbližší myčka je u Kauflandu ( avionu ), cca 1,5km od SNP.

        0 0
      • hctr  

        1dna mycka s vysavacem je primo naproti kauflandu v Zabrehu a od snp to mas kousek aj k OMV na Dubinu.

        0 0
    • Luker  

      Ahoj, mohli byste se podělit o své zajímavé MTB okruhy v okolí Ostravy? Už mi dochází nápady a jezdit svoje trasy pořád dokola mě moc nebere..

      0 0
      • Smazaný účet  

        A kde jezdis? Co proste vyrazit neznamym smerem a objevovat?

        0 0
        • Luker  

          Z Poruby směrem na Hlučín/Pustou Polom, prostě převážně na západ. Dolů na Jistebník mě to moc nebaví, přijde mi že tam nejsou žádné kopce a lesy no a na východ to je všechno zastavěné.. mám v plánu někam vyrazit, ale kdyby se někdo podělil o fajn trasy tak se zlobit nebudu..

          0 0
          • Azmir  

            Co okolí dobroslvaic, jilešovice, háje? Bělský les? Lesy kolem bolatic a hlučína, jako záleží kolik km chceš najet ale pokud nechceš jenom max 30 tak si myslím že problém nebude.

            0 0
            • Luker  

              Dobroslavice apod. znám moc dobře, bělák mě neláká, ale k těm Bolaticím si zajedu..

              0 0
          • bosmilan  

            Tak si zajeď dolů směrem na Hůrky,Hukvaldy,On­dřejník,Štram­berk…když mě bolí nohy,tak pěkně se dá pojezdit i kolem toho Jistebníku,Studénky a tady ty roviny (nemusím za každou cenu jezdit jenom v lese a v kopcích,na to mám celodenní výlety) a dá se udělat i pěkné poježdění směrem Bohumín,Havířov,Tě­šín…záelží jenom na tobě,jestli chceš jenom terén a nebo využiješ i častokrát zpevněné stezky

            0 0
            • Luker  

              Dřív jsem jezdil hodně po cestě, ale teď se snažím pohybovat hlavně v lese a ježdění po rovině mě moc nebaví, rád si vyjedu a sjedu nějaký ten kopec, takže tím směrem mě to právě moc nebere.. Hukvaldy jsou super, ale to už je na delší výlet, já hledám trasy do 60 km tak na 2–3 hodinky odpoledne.. :)

              0 0
              • bosmilan  

                Tak si zajeď kolem Odry směr Bohumín a zpátky to vem Antošovice-Černý les-Darkovičky.Bo­huslavice-kolem rybníku v D.Benešově směr Smolkov-kolem opevnění Padařov a po zeléné směr Dobroslavice a domů

                0 0
    • ufoncz  

      Poradíte prosím nějaký trochu techničtější úseky v rozumném dosahu (10 km vzdušnou čarou řekněme) od Sanatorií Klimkovice? (doprovázím tu dceru na rehabkách a občas mám tak tu hodinu a půl času na kolo). Zatím jsem tu našel jen pěknej úsek po zelené údolím Polančice přímo pod Hýlovem a pak se mi docela líbila modrá mezi Pustou-Polom a zátiším. Jinak snad jen ten lesní park Klimkovice (svahy dolů k Polančici) a ještě nějakej singlík, co se ukázal jako cesta k posedu a krmelci. Chtěl bych se dojet podívat na ty Bobrovníky, singlík od Skalky a pak možná k bunkrům u Háje ve Slezsku. Jinak tápu a nezdá se mi, že by v takových pěkných brdcích toho nebylo víc. Co jsem už projel, je zhruba na přiložené mapce.

      0 0
      • X-biker  

        Já myslím, že to máš celkem projete, že toho už extra moc vymyslet v tom okolí nejde. Bobrovníky bych už asi vynechal. Jeden trail je zahazeny dřevem a zbytek je neudržovaný. Trail z mexika přes skalku až k porubskemu rybníčku je parádní.

        0 0
        • ufoncz  

          Tak trochu pozdě. Z Bobrovníků jsem se právě vrátil. Dlouho jsem tak netrpěl jako tam dole u Opavy. A to jsem myslel, že po tom příjezdu kopřivovým polem už budou samá pozitiva. Ty tlačmísta, zpocenej, padesát klošů jeleních a asi tak tři sta komárů… Ten trail kolem Kamennýho potoka by se mi líbil moc, jednu opičí dráhu přes bordel lesáků bych přežil, ale i tak je to furt něčím padlým nebo rozbořeným přerušovaný. Trochu to proházet a prostříhat a je to naprostá nádhera (v kontrastu s okolím). Nevyhlazenej zakroucenej trail takovou tou bažinnou trávou, nějakým tím kapradím, v chládku lesa – co může bejt lepšího.

          Žlutá od Skalky k Mexiku super, tam u Porubské Myslivny to vypadalo párkrát taky nadějně, ale už nebyl čas to zkoumat. Pěkná je taky zelená ten kousek tady https://mapy.cz/s/1R9xg a pak ještě kousek dál jak te vede mezi kolejema a zahrádkama tak ten malej lesík plnej cestiček.

          Po tom utrpení v Bobrovníkách teď přemejšlím, jestli se má cenu štrchat k těm bunkrům kamsi do Háje (aby to nebyl stejně zarostlý a zapadaný) – nebo se radši spokojit s už osvědčenejma

          0 0
          • myscho  

            S Bobrovnikmi suhlasim.Ja som pri brehu narazil na plotik zakaz vstupu. Takze som si to vytlacil hore a k rieke sa uz ani nevracal.

            0 0
            • ufoncz  

              Jo, tu cedulu jsem překračoval po sprďanu od chataře. A jel jsem taky hned nahoru do toho kopca. Akorát od jihu jsem ji měl po absolvování trailu nad řekou.

              0 0
      • allda  

        Techniky v okolí moc není, jen pár drbek na vyzkoušení

        https://mapy.cz/s/1Rajn

        https://mapy.cz/s/1Raku

        https://mapy.cz/s/1Rala

        0 0
        • Derwen  

          Jo, ta modrá přes Horník na Zátiší je fajn, pak ještě kousek modré od Bítovského mlýna pod Zbyslavice…

          0 0
          • ufoncz  

            Díky oběma. Horník jsem měl určitě v plánu, takže su rád za potvrzení. Tam u těch Zbyslavic už je to trochu na hranici doletu, takže nevím, zda využiju.

            0 0
          • ufoncz  

            Horník se mi líbil i z té strany od Vlčího koutu/Mezihoří, ale ta strana k Zátiší je naprostá paráda. Bavilo mě to hrozně i jako výjezd, tak jsem tam blbnul jak malej kluk čtyřikrát tam a zpátky. Nejdřív jsem byl přece jen (zmlsanej okolím na sever od Brna) tady těma Oderskejma vrškama trochu zklamanej, ale jak se tu člověk trochu rozkouká, dá se tu natrasovat taky naprosto epesní vyjížďka.

            0 0
            • Derwen  

              „…našli, mí rádcové, našli…“

              0 0
              • ufoncz  

                Na ty bunkry jsem se nakonec vypravil taky a opet nelitoval. Uz zelena tranzitni od Zatisi do Hrabyne neni misty vubec marna – zvlast po jejim zrusenem znaceni u potoka pod Hrabyni. Bunkry supr, jeste lepsi vsak pak ta zluta po vrstevnici, vyjezd na Kochlanec a hlavne sjezdik zpatky k potoku Kremlice. Skoda, ze uz se stmivalo a nestihl jsem vedlejsi Ostrou hurku.

                0 0
        • ufoncz  

          Našel jsem ještě hodně pěknej sjezdík (kterej má hned několik variant) nad táborem u Seziny – https://mapy.cz/s/1Rwg9 a pak se dá navázat modrou až pod Zbyslavice, přičemž ten úsek od Bítovského mlýna až po ty rybníky pod Zbyslavicema jsou hodně pěkný.

          0 0
          • ufoncz  

            Tak jsem si všiml, že po tom hrozně tajným sjezdíku se jezdí Porubajk :-D

            No nic, tak jednu fotku na téma „hnusná Ostrava“…

            0 0
    • ufoncz  

      Tak Ostraváci, Opaváci, Klimkovičáci a prostě lidi tam z těch míst republiky, doufám, že budete sdílnější než posledně. Budu mít zase dítě umístěný v lázních Klimkovice/Hýlov a nejspíš tento pátek odpoledne a sobotu dopoledne čas na nějaký to kolo sám v dosahu a později celorodinně. Něco málo už jsem tam na severu Oderských vrchů a v Ostravě prozkoumal – viz "fotky a mapka ":https://www.bike-forum.cz/…ebo-ze-by-ne a rád bych si zase rozšířil obzory.

      Tentokrát se zkusím zeptat konkrétněji:

      • v hlavě už od minule nosím trasu od Hradce do Kružberku po obou březích Moravice a začátkem s nějakým sjezdíkem z Kalvárie (obrázek v příloze) – jsou tam nějaké pasti? Něco v létě totálně zarostlýho, nějak polom, zákaz kol atp.?
      • Bobrovníky jsou předpokládám pořád mrtvý, stojí za to Landek? Nebo je něco epesního třeba na Palkovických hůrkách či jak se jmenujou ty brdky u Hukvald? Beskydy bych moc rád konečně, ale už je to asi moc daleko a celej den mít nebudu.
      • co s tou rodinou, aby to nebylo po rušnějších silnicích a nejlíp bez kopců? Kolem Odry někde od Polanky a pak rybníky u Jistebníka jsou jasný. Je tam ještě něco takhle?

      Díky za všechny dobrý rady!

      0 0
      • Derwen  

        Bobry jsou cajk a kopřivový háj při příjezdu od třebovické lávky tím tuplem…

        0 0
        • ufoncz  

          Jakože se kopřivám furt daří?

          To je něco jako ten fór, kterak se borec v hrozným vedru snaží zahnat žízeň v kašně na Zelným trhu a kolemjdoucí říká „Nechlasči to, válce v tom plavó, holubi do toho ščijó“, „Pane, já vám nerozumím, já jsem z Prahy“, „Tak pi pomalu, je to studený“.

          0 0
      • Melvin  

        Bych doporučil jet z Hradce normálně po trase Silesie. Jen bych pak za oborou nepřejížděl řeku a jel rovnou do Podhradí.

        Z Podhradí nejde po červené trase na kole jet, takže je dobré se zase napojit na trasu Silesie a jet to přes Lhotku. Z Kružberku by měla být ta trasa asi OK, moc to nejde na té male mapce vidět, kudyma přesně chceš jet. Celkově vlastně kopíruješ trasu dlouhé Silesie, jen si sem tam odbočíš, takže to můžeš plánovat trochu podle toho.

        0 0
        • ufoncz  

          Díky, zkusím někde najít, kudy přesně se ta Silesia jede. Trasu mám zatím rozdělanou v Route Builderu na Stravě, jde tam stáhnout GPX i TCX, ale nevím, zda to vidí i nepřihlášení.

          Jak je to přesněji s tou nejetelnou červenou? Je tam zákaz, je tam potřeba kus přenášet, nebo je to celej úsek na nesení kola na rameni?

          0 0
          • tom xtr  

            Úsek po červené z Podhradí kolem řeky zakázaný není, ale nedá se to jet – jsou tam skály, blbě se tam kolo i jen přenáší. Nejlíp je to jet po cyklostezce do Lhotky a ve Lhotce odbočit vpravo k břidlicovému lomu (žlutá TZ) a po sjezdu se napojit znovu (vlevo) na červenou – dál už se dá jet po červené. Takhle to kopíruje i trasu Silesie až do Zálužné. V Zálužné opustíš Silesii a budeš pokračovat rovně na Kružberk kolem Moravice – nejlíp po levém břehu. Je to hezká trasa.

            0 0
          • Melvin  

            Ta cesta z5 vypadá OK. Začátek můžeš jet nějak takhle.

            0 0
            • Melvin  

              S tím, že od bodu 2 jedeš po značené trase Silesie až po bod 11, kde sjedeš z trasy. Na trasu se zase napojíš v bodě 14.

              0 0
              • ufoncz  

                Auto bych nejradši nechal v Jakubčovicích, aby začátek nebyl hned do kopca a aby byla chuť si sjet tu Kalvárii.

                Čistě podle mapy soudě vypadá ta zelená TZ z Hradce („Bukový chodník“) atraktivněji než tvoje varianta, ale nevím, jaká je realita.

                0 0
                • Melvin  

                  Bukovy chodnik je taky fajn, tak muzes jet i po nem a napojit se na trasu silesky pozdeji. Nebo to projet cele kolem reky, pres oboru. Jinak kdyz sjedes kousek z Jakubcovic po zelene, tak nad kalvarii je hned nekolik super trailu vedoucich bud na Hradec nebo do Kajlovce.

                  0 0
                  • tom xtr  

                    hmm – traily ?, tak aby mu výlet neskončil dřív než začne :)

                    0 0
                    • ufoncz  

                      Já su na sebe celkem vopatrnej. A navzdory tomu jsem tady aspoň projel/prošel i ty nejvyhlášenější „enduro-pyčo“ výzvy, co tu (hlavně v Krasu) máme.

                      Každopádně, když jsem tudletu trasu plánoval, tak jsem si říkal – taková spousta jemně čárkovanejch cest (= většinou jednostopý pěšiny), skalky nad řekou, to bude paráda. Teď to ale po škrtech, varováních a onom videu už nevypadá tak náramně. A už se začínaj honit nápady přece jen na ty Beskydy: do Ostravice bez provozu 41 minut, do Trojanovic 46 minut – to je jen o čtvrt hodinu navíc než do Jakubčovic. Do navigace si radši připravím obě varianty.

                      Otázka je, co se tam při startu řekněmě 5:30 ráno dá rozumně stihnout. Aneb, co si z bližší části Beskyd dát, když na to mám třeba pět hodin ráno k dispozici akorát?

                      Smrk a Čertův mlýn jako tady nějakej (zřejmě výkonnej) maník za 6,5 hodiny se startem a koncem dokonce v OV? https://www.strava.com/…s/1569793220 (start a konec v Ostravici nebo Čeladné třeba bez toho hřebene od Pusteven a nějakým sjezdem místo toho)

                      0 0
                      • Melvin  

                        Jestli se nepletu tak ten nejakej manik, tu zrovna psal o par radku dole, tak treba Ti poradi nejakou trasu v Beskydech.

                        0 0
                      • Derwen  

                        Na ty Beskydy máš pět hodin čistého času nebo je to včetně dopravy autem?

                        0 0
                        • ufoncz  

                          Doufám, že čistého. Když budu v 5:30 už v sedle, tak snad i šest. Rozpis procedur nemám, ale jestli to bude jako loni, tak bych pro dceru jel až po obědě.

                          0 0
                          • Derwen  

                            Na 4,5 – 5 hod mám toto: https://mapy.cz/s/2Nag0 akorát auto nechávám v Pražmu u kostela. Je tam pěkná hřebenovka, kořínky na Smrkovině a luxusní sjezd z Travného…

                            0 0
                            • ufoncz  

                              To vypadá hodně dobře, ukládám rozhodně do navigace a děkuju. Kořínky miluju (i na HT), akorát se zeptám na ten sjezd – není to nějaká vražda rypákem kolmo dolů, jakých pár v Beskydech asi podle vedlejšího tomu přímo věnovanýmu vlákna je? Aspoň abych věděl, kde si začít dávat případně bacha.

                              0 0
                              • Derwen  

                                Možná jsem zmlsaný, ale na a z Travného bych na HT tedy nejel, asi jsem přehlédl zadání…

                                0 0
                                • ufoncz  

                                  Toho si nevšímej, než děcka odrostou, budu furt jezdit ten jeden jedinej HT. To bych byl neustále vyloučenej ze spousty věcí. Ale mám tam většinou objemný gumy :-D

                                  0 0
                                  • Dazz  

                                    Jsem Klimkovičak, bohužel toho času u moře :-( jinak bych si s tebou nějaký švih dal. Třeba příště :-)

                                    0 0
                                • ufoncz  

                                  Zelenou na Smrkovinu jsem dneska obcihl ve chvilce casu vecer a zeptam se – z Travneho je to taky tak tezky jako ten nejprudsi usek tady?

                                  0 0
                                  • tomfree  

                                    V porovnání z Travným,je to normální cesta.

                                    0 0
                                    • allda  

                                      Zase bych Travný nedémonizoval, je jiný. Vrchní pasáž mezi smrčky, sem tam schod, kořen, šutr, esíčko, postupně se cesta rozšiřuje, přibývají volné šutry. Každopádně to chce zkusit, nejlépe kombinace Smrkovina a pak Travný.

                                      0 0
                                    • ufoncz  

                                      Tak to budu muset pretrasovat. Ta zelena je pro me tak hrana. Takze co zelena TZ pres Maly Travny? Nebo se hecnout a nejak? od Visalaji na Lysou h. a odtum nejak?? smer Prazmo.

                                      0 0
                                        • ufoncz  

                                          Ty jo, tohle video jsem už v tom provizorním přespání u Visalají před ranním vyjetím nezkouknul :-(

                                          Asi bych si hodně snažil trhat žíly, abych ten Travný ještě dal, protože to vypadá parádně. Aspoň na videu je rypákem dolů jen jedno místo a jinak by to tam nahoře nebylo na nějakej nebezpečnej pád. Tak snad někdy.

                                          Co ten Malý Travný, resp. zelená TZ přes něj? To už není takový lákadlo, nebo je to naopak ještě obtížnější?

                                          0 0
                                      • Derwen  

                                        Tak o něco kratší a na HT v poho je toto

                                        Máš tam opět Smrkovinu, parádní kořenový úsek na červené za Bílým Křížem a dojezd přes traily na Bílé, které se dají na HT…

                                        0 0
                                        • allda  

                                          Zítra s Lukym :-)

                                          0 0
                                        • ufoncz  

                                          Tak nakonec se na to ježdění kolem Moravice od Hradce nedostalo, ale trasu mám po přípomínkách uloženou a jestli bude příležitost ideálně v měsících, kdy to ještě není tak zarostlý jako jsem viděl na videu, tak určitě absolvuju.

                                          Ale ty Beskydy… ty těm, co to maj relativně blízko, tak strašně závidím. Ta hraniční červená, to je něco tak božího, zábavný dolů, ale i nahoru, v těch šest sedm ráno nebo předtím večer, jak jsem tam byl v podstatě sám… to budu dlouho nosit v hlavě.

                                          Díky za obě navržený trasy, jak jsem měl pocit hrozně v pohodě mezičasu u Sulova, tak jsem je zkusil zkombinovat (protáhnout do po červené až na Bobek, pak přes Bílou a Starý Hamry zase navrch až na Smrkovinu a ještě dodělat to z prvně navrhované). Nakonec se to trochu zvrtlo, pač se na hřebeni roztrhala mlha, začal jsem fotit, žrát a hlavně se mi vybil mobil – to obnažilo mou navigační závislost na mapách v něm.

                                          Takže už jsem tak nějak pozpaměti jel na Bílou, tam z modré odbočil na lákavě vypadající trailík značený „Čurabský klauz“ (což se ukázalo jako past jak sviňa), no a pak to ještě ze Starejch Hamrů neznaje faktů vzal nahoru na Janikulu po žluté už s dobrou beskydskou padesátkou v nohách. Boží borůvková buchta s kafem na Charbuláku mě na chvílu zachránila, ale na ten Travný už to nevycházelo jak časově, tak už jsem se na to popravdě necítil ani moc fyzicky a mentálně. Tak příště, aspoň si dám líp držící gumu než Ikon (sucho úplně nebylo – kolo i já jsme vypadali jako po zimním cyklokrosu) na předek a vemu sedlovku, kterou se neostýchám zasunout.

                                          0 0
                                          • Derwen  

                                            No vida a já už myslel, že tě roztrhala beskydská dravá zvěř! ;-)

                                            0 0
                                            • ufoncz  

                                              Bohužel, rysa a ani zatoulanýho vlka jsem neviděl – cestou na Slavíč akorát srna, na červené na hřebeni pak opravdu velká laň, co si mě všimla až tak na dvacet metrů, no a pak už mimo tuctu zajíců jen ti divočáci v ohradě v Bílé. Ještě jeden dravec, co jsem ho nepoznal, ale byl podle mě o dost větší, než bejvá káně.

                                              0 0
                                          • danis7  

                                            Kde jsou ta místa z fotek 1–4? Dík

                                            0 0
                                            • ufoncz  

                                              Jednička je zelená TZ ze Smrkoviny (nebo na Smrkovinu, jak jsem si to zkusil poprvý :-P), ty další jsou pak z červené TZ po hranicích od Sulova.

                                              0 0
                  • ufoncz  

                    Myslels toto? Podle názvu a sklonu v nejprudším to asi fakt nebude nejjednodušší.

                    0 0
        • allda  

          Červená z Podhradí nejde jet proč?

          0 0
          • tom xtr  

            viz výše – skalnaté úseky – přenést se to nějak dá, ale je to opruz a hlavně zbytečné.

            0 0
            • ufoncz  

              Nejspíš poslechnu dobrý rady domorodců, ale pro jistotu se ještě zeptám trochu naopak: tím, že vynechám tu část červené, nepřipravím se o nejhezčí část jak pro oko, tak co se týče zábavnýho/technic­kýho trailu?

              0 0
              • allda  

                Kdy vyrážíš? Červenou chci prubnout, mám zafixováno, že jsme ji jezdili.

                0 0
                • ufoncz  

                  Nejpravděpodobnější je sobota hodně časně ráno. Bude záležet na tom, jakej dostane dcera rozpis procedur v Klimkovicích.

                  0 0
              • Melvin  

                Červenou jsme kdysi jeli s kámošem a jsou tam místa, kdy jeden z nás musel slézt a druhý mu podával kola. Dokonce jeden z turistů se divil, že tam jedeme s kolama, že jenom jít pěšky mu to přišlo obtížné. Takže od té doby, už tam nejezdím.

                0 0
                • allda  

                  Ok, dík, stejně to budu muset prověřit ;-) Tahle část zelené je taky nesjízdná.

                  0 0
                  • Melvin  

                    Myslím, že jo, ale ruku do ohně bych za to nedal. Já to většinou jezdím zase po trase silesky

                    Je tam pak sjezdík dolů, který ale v mapě není a napojuje se na tu zelenou.

                    0 0
                  • tom xtr  

                    Tu zelenou jsem kdysi jel + něco přenášel – celé to jetelné nebude, ale je to určitě lepší, než ta červená přes řeku.

                    0 0
                  • chomejs  

                    Jetelné to není, možná sem tam trochu. Zajímavější by to bylo v opačném směru.

                    0 0
                  • Pavel  

                    Tady je trasa z kempu Podhradí, přes „pole“ do Lhotky, trejlík po červená k Zálužné a ta „slavná“ nesjízdná zelená (do cca 12:30). :-)

                    https://www.youtube.com/watch?…

                    0 0
                  • ufoncz  

                    A šplhá se tam po skalách s kolem v ruce celých 400 metrů, nebo se tam jen něco překoná? V tom videu od hekynena nepoznám, co je který místo na mapě.

                    0 0
                    • Pavel  

                      Ta zelená je ve videu od 02:56 do 12:30.

                      0 0
                • allda  

                  Souhlasím, červená je z části nesjízdná, pro pěší nádherný chodník. Když jsem dorazil do Lhotky, vybavila se mi objízdná trasa po žluté. Na fotkách to vypadá jezdivě ;-)

                  0 0
              • tom xtr  

                Určitě nepřipravíš – jestli chceš zábavné traily, tak ty jsou jinde :)

                Jinak to pokračování červené nad Moravicí po tom sjezdu ze žluté vpravo je taky hezký trailík.

                0 0
                • Treeper  

                  a můžu se zeptat kdepak jsou ? :-) Rád bych se tam vydal ale vůbec to tam neznám, dik

                  0 0
      • bosmilan  

        Cca před měsícem a něco jsme projížděli traily v Bobrovníkách a jako jediné jetelné byl stoupavý trail kolem řeky k altánu.Ten klesající pod vysílačem kolem potoka je mrtvý.

        Palkovické Hůrky jezdíme často,protože to je tak jediný kopec v okolí když není čas a je super,že se dá projet všemi směry.

        Landek je taková klasika,kterou si dáš několikrát nahoru,protože dolů vede několik variant,ale není to nic dlouhého,ale na vyblbnutí stačí.

        A rovin tady je spousta,takže klidně i kolem Ostravice po cyklo směr Frýdek,Baška,O­lešná,Frýdlant nebo na druhou stranu směr přívoz …nebo kolem Odry na Landek,Hlučín a nebo jak píšeš směr Jistebník

        Možností pro nenáročný výlet s rodinou je tady spousta a lide nejvíce využívaí právě stezky kolem řek.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.