• Hroch obojzhivelnyj

    Bon jour, Tour!

    Vyhlasuju tradicni tipovacku:

    Vitez ziskava jako obvykle pravo vytahovat se na BF a k tomu zlutou capku z kolony Tour (diky Jakubu Kenclovi) a hrochmade mistrovsky opasek;

    Kdo by se mel chut si tipnout, at mi prosim posle na mail v profilu:

    Tip na celkove poradi od prvniho do pateho mista

    Tip na nejlepsiho vrchare, viteze bodovaciho trikotu a nejlepsi team.

    Tip na viteze pro teamovou casovku

    Tie-breaker: Kolik jezdcu ze 198 na startu dokonci.

    9 jmen jezdcu kteri si myslite ze se dostanou na bednu

    v nektere etape

    Idealne na formulari nize, merci.

    Uzaverka tipu v SOBOTU 29. 6. 2013 ve 12.00h.

    Soupisky tymu a profily etap budou na ofiko strankach nebo pekne prehledne na steephill.tv Prosim pekne overte si ze vasi oblibenci opravdu fakt jedou :-).

    Pravidla a bodovani:

    Body za celkove poradi: Spravny tip na 1.-5. misto 24–20–16–12–8 bodu. Pokud se spletes o 1 misto, mas polovinu bodu jezdce, pokud o vice nez o 1 misto ale stale v top 5 pak 4 body.

    Dale 6 bodu za spravny tip na nejlepsiho vrchare, 6 za spravny tip na viteze bodovaci souteze a 6 za tip na nejlepsi tym.

    Body za etapy: 3–2–1 bod za 1.-3.misto jezdce ze „staje“ v etape

    Body za tymovou casovku- 3–2–1 bod za tipovany tym na 1–3 miste.

    Extra bod za kazdy den pro tipera prubezne na poslednim miste (a pocitaji se i volne dny). Pozor na cut: kdo bude Lanterne Rouge 6 dnu po sobe (vcetne volnych), vypadava!

    Za kazdy den v Maillot jaune prubezny leader prijde o bod, protoze to nese spoustu povinnosti a sil, sjizdet uniky, hovorit s tiskem, bujare oslavy do pozdnich nocnich hodin a malo casu na regeneraci.

    Pri rovnosti bodu rozhoduje, kdo je blize poctu jezdcu v zavode. Pak rozhoduje vyssi pocet dnu v cele. Pokud ani to nerozhodne, rozhoduje vyssi pocet bodu za GC.

    Pocita se konecne poradi vyhlasene po dojezdu na Champs Elysees; body za etapy jezdcu vyloucenych za doping uz v prubehu Gira se rusi; poradi v etepach se uz ale neprepocitava.

    Po uzaverce rozeslu soubor se vsemi tipy, ktery bude umet i spocitat body.

    Prubezne budu take preposilat oficialni poradi.

    Vedouci v prubeznem bodovani bude prubezne obdivovan, oslavovan a obvinovan z nepripustnych praktik. Ma samozrejme moralni povinnost chodit ve zlutem. Tesime se na obrazky z oblekani zluteho tricka podiovymi slecnami :-)

    Pridavam soutez o vrcharske tricko. Puntikovanou cepici z kolony Tour (tez laskavosti Jakuba Kencla) vyhraje ten, jehoz sestava na etapy nasbira nejvic bodu z horskych etap (8., 9., 15, 18–20, na steephill maji spicky). To aby vsichni netipovali jen sprintery.(TB je dale tip na KOM, celkove body z etap a celkove poradi.)

    KarliNeuro slibil soutez o Maillot Pharmacologique, to necham na nem :-)

    Sin slavy: 2012 Blacky, Treatt, Obda; 2011 Obda, Blacky, Thidney. Samy doperi ;-)

    Froome nebo Contador? Bude jednickou Sky Froome, nebo Porte jako plan B? A co u BMC, TVG nebo Evans? Valverde, Quintana, nebo snad Costa u Movis? A bude RK zaloha AC pro Saxo?

    Vyhraje bodovani Manx Missile nebo Slovenska Strela? Kolikrat zajede Pinot ve sjezdu do lesa? A stihne Andy Schleck vzdat driv nez se vyeliminuje Gesink?

    0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Copy&paste friendly verze pro tipy

      Jmeno/Nick:

      E-mail:

      Celkove poradi:

      1.

      2.

      3.

      4.

      5.

      Nejlepsi vrchar:

      Nejlepsi v bodovaci soutezi:

      Nejlepsi tym:

      Z 198 jezdcu dokonci:

      Team pro TTT:

      9 jezdcu na bednu v etapach:

      0 0
    • MavasH  

      Týjo, to je román, to se nedivím, že sis dával tak na čas. Du študovat soupisky a snad dopadnu líp, jak na Giru :)

      0 0
    • raceman  

      snad se vyhnu prokrastinaci a taky neco vymyslim :)

      0 0
    • Algheroteam  

      Letos to bude super a celý závod bude mít zvláštní náboj.

      0 0
    • jakub_kencl  

      Začíná se ochlazovat, tak nezbývá než za vlahého večera otevřít něco příhodného pro zahájení Tour, třeba Pinot noir, Vin de Pays, Domaine Laroche a pod starou hrušní na zahradě, se zasněným pohledem na vrcholky Brd a na v západu slunce svištící cyklisty od Paviána, vymyslet nějakou solidní ekipu, abych se udržel alespoň v balíku až do Paříže.

      Ideální bude otevřít lahvinek povícero a v ranním mlžném oparu, zvedajícím se z kalné Berounky pak prostě několikráte píchnout do startovky a určit devět koňů na etapy. Kde nechá Pinot noir rudý flíček, je jasný vrchař. Časovka je jasná, tu odhalí již půlnoční sky a zažloutlý flek od francouzské hořčice určí lídra Staré Dámy. No a pak už jen nakombinovat chladný kalkul s národně zaměřeným srdcem a je hotovo.

      To bude zase krušné ráno a pěkné haluze v mailu pro Hrocha :-)))

      0 0
      • vasek80  

        hustý

        0 0
      • petryk  

        wow!

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        nejaka Byci krev by taky nebyla od veci :-)

        0 0
        • jakub_kencl  

          Býčí krev nemaje, hodil jsem na oheň něco málo stejků pro lepší výkonnost a…

          … nic :-))) Furt mám papír plný jmen a nevím co ti poslat. Ale pilně studuji vlákno a chytám se profesionálně nahozených udiček od místních Starboys a …

          … seznam se mi úspěšně rozrůstá :-)))

          0 0
          • karliner  

            Člověče, dělal bych to opačně.

            Vytiskni si startovku a škrtej :-)))

            0 0
      • lusk  

        mno..vino moc nemusim, tak jsem na poradu vzal Anchor Brewery Humming Ale, Brew dog Dana, Brouwerij'tij I.P.A. a Rowing Jack IPA. Nedoufam ve vitezstvi..doufam je, ze to Hroch po me precte… ;)

        0 0
    • Thidney  

      je fajn že je disklej akorát cretino DiLucca :)

      pro ty, co narozdíl od Karlinera nesjížděj ponocích kdejaký závody okolo hnoje je určena startovka s berličkama – http://www.procyclingstats.com/…13-Startlist po kliknutí na jméno borce zjistíte jak se letos flákal

      ještě by mě zajímalo kolik stejků svačinář Noval musel připravit, aby se dostal na soupisku. Saxo bez jedinýho dána tsss

      0 0
    • treatt  

      Luxus, těším se!

      Jinak, není zas tolik nových národních žampionů, co budou machrovat s trikem mistra své země, ale stojí za to zmínit, že holandský dres bude vozit mr. Hoogerland. A pánové, máme po žížalkách, Johny už je winner, kdo tedy převezme titul a bude jezdit „Hoogerlanda“?

      Jinak ukazovat národní dres na Tour budou:

      Držka Greipel,

      Rein Taaramae,

      Arthur Vichot,

      Cav,

      Arashiro,

      Hoogerland,

      Kwiatko,

      Sagan,

      Michi Schär

      Smolíka mají národní champs, co se na Staré dámě nesvezou: Durbo, Morkov, Stijn Devolder, Dajčenko, Izajčev, Bártič, Vaitkus, Odinův syn Thor, Kosťuk (z těch větších jmen a států)

      0 0
    • Thomas  

      ještě bych přidal kategorii POZITIVNÍ NÁLEZ :-)

      0 0
      • Karlos.ml  

        No podle těch tvých nájezdů, se začínám bát, že taky zobeš !;-)

        0 0
    • Thidney  

      Seeldraeyers se s Astanou nemaže :)

      • „Kazakh clowns“
      • „bunch of gangsters“
      • „looks like Fuglsang will be on his own in the mountains“
      • „today I will have a lot of french fries“

      http://www.nieuwsblad.be/…623_00633518

      0 0
    • McBlacky  

      Stý ročník vyžaduje precizní přístup.

      Ostřílený tipér se nenechá zmást PR SKY a jejich we´ve trained for this. Vloni měli slabšího vrchaře a tak byl celý team vrchařů. Letos musí Froomovi hodně věřit, protože pokud ho někdo odseká v kopcích bude muset Richie sypat ´bag per stage´ aby mu to sjížděl.

      Pistolero vypadá na fotkách z tiskovek cool, užívá si to, s Ježíšem a Křižákem se není čeho bát, australská a irská notička taky přijdou vhod.

      GreenBullet for Yellow je jen taková mlha, neboť pravý šampion z fluorescentním M na prsou dva měsíce krmil lamí maso na Antiplanu a v kopcích pojede kolumbijský oldschool, bude pryč než bys řekl Herrera, Parra, Soler.

      Z top 5 výš až nejvýš by se rád nechal Katuší vystřelit Purito, ve větrném tunelu zabil mrak času, aby nakonec uznal, že to bylo k ničemu a musel se vrátit ke starému posedu (čti prkno na výšku). Cant see you for this one, sorry.

      Rozjíždět se Girem na Tour v třicetišesti letech – jako vážně pane Evans? Ať už z blbosti nebo ´takticky´ pole vyklizeno pro TVG, pokud pojede jako TGV šanci má.

      Z kategorie bookies favourite se posunujeme do kategorie možná podium, když nespadnu: Gesink. Možná podium, když mě necháte jet: Ryder. Možná podium, kdybych měl lepší jméno: Bauke. Možná podium, kdyby mi to jelo jak by fanoušci chtěli: Andy. Možná podium, management si to myslí: Jakob. Možná podium, kdyby mě nevybrali nedávno za syp: Pierre.

      Garanci nejnižších časů v teamové kudle letošní sezony nabízí SKY.

      Puntíky by rád opakoval Hollywood, stejně dobrý tip jako kdokoli jiný. Pierrovi do kopce je k ničemu a rovinky europcar doma netahá, to je pod úroveň, síly tedy mít bude, vychcanej je na to taky zdaleka nejvíc. Prostě haluz roku.

      Bodovačka to bude jiná káva. Jedno porsche už je doma, takže motivace pro double nebude taková. Na placce mu to budou nejvíc kazit Manxman + Gorila v kopečcích duo Jaaa + bramborář z Flander. Dá to Terminátor ze Žiliny? Dá, ale budou to nervy :)

      Největší dilema bude vyvolená devítka převodníkových přízraků. Kdo z underdogů rozbije kachnu?: Kadri, Moser, Le Mevel, Nieve, Jeanesson, Martin, Feillu, DeGent, VDB, Taaramae, Kessiakoff…

      Nebo opráší zašlou slávu ´tutovkář´?: Flecha, EBH, Jensie, Klodi, Chava, Gossy, Cunego, Voeckler, Gilbert, Gadret.

      BMC už došlo, že money možná talks, ale rozhodně dont ride. Pán s kladivem bude sledovat z gauče a lemtat Hansa Borg.

      A pak je tady samozřejmě prostor pro Hoogerlandy – jsou při chuti aktuálně!

      Víc než kdy jindy se vyplatí nepřepálit začátek, minusové body budou bolet! Na druhou stranu i sebemenší únik se sjíždí blbě. Znáš to. Dej Spartakusovi deset metrů a musíš pro kostku do Obi…

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Co sis dával, když jsi tohle sepisoval? :)

        Ad Gesink: Že vás to ještě po tom Giru nepřestalo bavit. :)

        0 0
      • raceman  

        a nějaký tip na nejlepší tým by pro tipovací amatéry nebyl? :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        chybí tip na „fetku Tour“ :-) s uzávěrkou tak za deset let…

        0 0
        • treatt  

          Tady už podobná narážka bude, myslím, že bychom tímto mohli skončit, další řeči o drogeriích, dopingu atd myslím už nejsou třeba..děkuji

          0 0
          • karliner  

            A budeme se tvářit, že cyklistika je čistá jako čerstvě padlý sníh.

            Amen.

            0 0
            • treatt  

              Vůbec ne. Jsem poslední, kdo by si dělal iluze. Ale myslím, že tyhle výkřiky jsou opravdu dost zbytečné. Na diskuzi na seznam.cz nebo idnesu je to jasné, zrovna tady to ale myslím není potřeba..

              0 0
          • Biker jak Pes  

            Má pravdu, od té doby, co jsem se dozvěděl, co se dělo v cyklistice za dob Kořínka, Padrnose, tak jsem přestal věřit i v čistotu na blbém Kole pro život (viz. Dlask) a jiných Okolo hnoje, natož na TdF… ;)

            0 0
            • karliner  

              Ještě je tu uživatel Ondry, kterej tomu rozumí a ví, že KPŽetka je v pořádku :-))))

              0 0
              • Ondry  

                Děkuju mnohokrát hlavně svojí matce :)

                A nechce se mi potřetí vypisovat, co jsi přesně řekl aby jsi mi napsal že to necháme na remízu a já ti napsal že na remízu to není ani za mák a ty ses pak neozval…

                Narozdíl od tebe když vidím ty důkazy, tak jsem schopnej říct jo mýlil jsem se, pravda byla jinde. Omlouvat se za to snad nemusím?

                0 0
            • McBlacky  

              Hruška, kterej tvrdí jak byl celou dobu čistej :/

              a přitom jezdil 4 roky v ONCE

              Navíc jeho kariera v profi byla v době kdy se sypalo snad nejvíc, dle informací, které teď lezou na povrch.

              například:

              ´A batch of samples kept from this race were retroactively tested for EPO as part of a research project to validate the urine test for EPO. Done anonymously so no rider could be caught at the time it turned out so many samples tested positive for EPO that the doctor in charge wondered if the testing was wrong. It’s believed 44 out of 60 samples tested positive for EPO, then being over the 85% threshold for the isoform, a threshold that has since been reduced.´

              Tour 1998 :)

              0 0
              • karliner  

                Hruška prostě v nejtvrdší EPO době vyhrál horskou TT na Giru jen díky kvalitnímu tréninku. Jeho flastry za doping byly vždy naopak výsledkem nejrůznějších spiknutí.

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  On se tím tréninkem obhajoval, když jezdil potom domácí maratóny na biku. Byl zvyklý trénovat běžně 30 hodin, což u českých profíků „prý“ není normální. Podle něj hodně těžil z toho a díky tomu měl výhodu a vyhrával.

                  0 0
                  • McBlacky  

                    jako jasný na českým hnoji mohl jezdil klidně čistej, ale tu Pro Tour karieru na čisto mu snad věří jen hodně skalní fanoušci s IQ kadence DeGenta :)

                    v tréninku to dneska není, všichni profíci trénuji totální max organismu s podporou dovolených regeneračních doplňků a metod, viz třeba deníčky Jeremy Roy občas publikované na inrng – hrozný palby stylu 5500+ převýšení dva dny po sobě, třetí den ráno hodinka a půl ostře na koze a dopoledne na vyjetí kilo v kopcích svižně…

                    jako trénink celkem přísný, vzhledem k tomu, že tady ti placení komerční trenéři největší palici předepíšou v přípravným pyramidu 4+4+5 ZDV po placce :) Pokud jsi Kulhec hodinku si přidej :)

                    0 0
                    • karliner  

                      Já tedy na Stravě sleduju Ten Dama nebo Pinota a v sezóně mezi závody tomu zase tak moc nedají (otázka je, jestli publikují všechno..). Třeba dneska dopo dal Laurens 72 km, 653 up a avg 30. S tímhle by se mu východní klika vysmála, páč by je neuvisel ;-)

                      0 0
                      • McBlacky  

                        nebyl to v jednu chvíli právě Ten Dam co měl jen závodně namrskáno 17500km za průběžných 365dní? :)

                        podle mě na stravu nedávají všechno

                        0 0
                      • whom  

                        Nó, já dneska ráno na šichtu 65.5, 453 up, avg 29 (a to srazej pražský semtamfóry), na biku. Odpoledne domu to bude pomalejší. A přitom obecně na závodech zajedu karas (tak první pětina až třetina, když mi to jede, když ne – klidně i za půlkou). Ale já už jsem starej pes :o)

                        0 0
                        • marios  

                          Rychle se musí jezdit na závodech, ne do práce.

                          0 0
                          • McBlacky  

                            to přesně dělám já. Kromě závodu přes 140 tepů jdu snad jen na lyžích, ale to proto, že to jinak nejde :)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              neříkej, že při normálním běhu jsi pod 140 :-)

                              0 0
                              • jonti  

                                proc ne, kdyz se trochu beha, tak tempo 5:05 na km mam 125 az 130 tepu. Myslim, ze kdyz se blacky rozbeha, ma to podobne.

                                0 0
                              • karliner  

                                Neběhám vůbec a při pulmaratonu jsem při tempu 5:30/km byl kolem 140, spíš mezi 135–140.

                                Ale to možná pro vás, běžce není běh :-)))

                                0 0
                              • McBlacky  

                                když jdu běhat se Š, kolem 6km/h tak jsem kolem 125 :)

                                sám běhám většinou kolem 5–5,5 to se pořád vejdu.

                                kudlu běhám jenom schody a ty běhám v plným, ale zase to je jen pár minut v celku.

                                0 0
                          • whom  

                            Dík za tipy… ale já neměl pocit, že bych jel kudlu. Když se „courám“ s tepákem do 150 mám avg 27 – 28. Těch posledních 18 km přes Prahu je to fakt o štestí, jaký stání kde chytnu.

                            (a ta reakce nebyla stížnost, spíš mě samotnýho pobavila podobnost s údaji borce z profistáje, poněkud vytrženými z kontextu…)

                            0 0
                            • karliner  

                              Počítám, že kdybys jel kudlu a nebrzdili tě semafory, tak dáš průměr někde mezi 45–50km/hod., tak?

                              0 0
                              • whom  

                                Áále houby, Za prvé kudlu bych celou cestu nevydržel a optimistickej průměr by byl tak 32. Ale pořád je to tachometrovej údaj, ne z GPS. To někdy zkusím…

                                0 0
                            • McBlacky  

                              150 ve tvým věku je už ale dost ne? respektive vzhledem k maximálce

                              0 0
                              • whom  

                                Mno, údaje z předloňska – max 192, anp 174… Loni ani letos jsem nikde nebyl. Taky těch závodů už bylo pomálu

                                0 0
                  • mirabike  

                    den má 24 hodin… to musel trénovat i v noci.. :D

                    0 0
                    • McBlacky  

                      týdně ne asi :)

                      jinak pokládat to za benefit je fakt výmluva pro trotly – Huřice už v juniorkách jezdila v přípravě 90–100h za cyklus 4 týdnů, takže dospělá elita chlapů těch 120 mlaskne jak malinu.

                      0 0
                      • mirabike  

                        :D

                        0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Běžně 100 hodin přes zimu trénovali junioři i u nás a na gymplu ve Vrbně.

                        0 0
                      • jakub_kencl  

                        týdně ne asi :)

                        nám na vojně říkali:„Soudruzi, den má 24 hodin a dle nějaké směrnice máte prý nárok na 8 hodin spánku… vydávám tímto rozkaz č… a prodlužuji den na 32 hodin!“

                        všechno je možné :-)))

                        0 0
                        • karliner  

                          To skoro vypadá, že jsi byl na vojně v posádce o které napsali Černé barony nebo Tankový prapor :-)))

                          0 0
              • Biker jak Pes  

                Husté.

                Mě spíš napadá otázka, jestli to byla opravdu doba, kdy se sypalo nejvíc nebo je dneska doping na čím dál větší úrovni.

                Loňský semestr jsme měli jednu přednášku o dopingu. Přednášel to doktor, který se zabývá fyziologií. Bylo to hodně zajímavé, o tom, že existuje čistý sport se snad ani nechtěl bavit. Hlavně, kdyby se provedly pořádné kontroly ve sportech jako jsou fotbal, hokej, basketbal, baseball, apod, tak by se ta hra tak neuvěřitelně zpomalila, že by to byla nuda pro kohokoliv, kdo by se na to díval. :D

                Můžu to někam nahrát, kdyby byl zájem, mám tu přednášku v MP3 v PC. :)

                0 0
                • McBlacky  

                  klidně to někam dej, moc od toho nečekám, ale poslechnul bych si to. nebo mi jen pošli link do mailu, pokud to nechceš dávat veřejně.

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Tady to je :)

                    0 0
                    • Ondry  

                      jak je to starý? tu spešl vodu od nutrendu jsem nenašel

                      celkem by mě zajímalo jestli se dá někde zjistit jak říkal, s tím creatin cosi, jestli je někde seznam kde je těhle nefunkčích látek víc

                      0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Cca 5 let. Úplně aktuální to není. Přednáška je samozřejmě v základu stejná, ale jinak si to obměňuje co ho zrovna napadne. :)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          škoda že látky co se sypou dneska jako GW???? (endurobol), AICAR atd tam nejsou zmíněný. Ono teda díky ceně to je asi fakt jen pro top špičku, ale i tak to je zajímavý.

                          0 0
            • treatt  

              No jasný, ale tak o tom všichni tady víme a opravdu nejsme slepí. K čemu tedy tyhle výkřiky do tmy?

              0 0
      • teepeex  

        ta uvaha ma svih

        pekne napsany

        0 0
      • marios  

        To bylo tedy počteníčko, abys to začal vydávat knižně :).

        Co takhle opsat aktuální žebříček , z něho vyřadit „striptéry, klasiky a časovkáře“ ,takže zůstanou

        Froomie, Ale…, Rodri, AC, TVG, ale trošku zamíchat pořadím.

        Jé, ještě se tam zamotal Costa, ale kdo by dal do top 5 dva lidi ze stejné stáje? (srov. POrte)

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Toto je ovsem kvalitni rozbor zavodu :-)

        0 0
        • karliner  

          Kdybych ten rozbor pochopil (což se mi na první přečtení nepodařilo) asi bych podle toho natipoval :-)))

          0 0
      • Thidney  

        vdb na etapu by dal jen naprostý, naprostý, hmm skalní fanoušek. ten patři do kategorie speciálních sázek jako Nieve. Buď lehnu a nebo dojedu jako vždy 4, respektivně 10. obvzláště Nieve by tu sérku na GT mohl natáhnout loni Giro předloni Giro i Vuelta.

        VDB má za devět let jediný win a to předloni jednu etapu na Dauphiné. Vždycky je v únoru (alepoň posledních 5 let) druhej celkově na Andalúcii a pak jen zbírá 4 tý fleky celkově i v etapách. Proti němu je i křížák vítězný, útočný dravec :)

        0 0
        • karliner  

          Tedy vůbec nijak nezpochybňuji tvoje znalosti, ale i já, kterej nedokáže zpaměti vyumenovat snad ani 10 týmů World tour mám Jurgena v šuplíku "velká očekávání, zero výsledek) společně s Antonem nebo Gesinkem :-)))

          0 0
          • Thidney  

            4 flek na tour je slušnej výsledek, když i v etapách nešáhne vejš než na 4 flek .)

            0 0
          • treatt  

            Hele počkej, jezdit „Antona“ je daleko větší zewling, dávat „Gesinka“ zase velká očekávání a pak samá podlaha. VdB je proti nim dost regular..

            0 0
            • treatt  

              Ovšem bude mu chybět Jelle a Lotto opravdu není postavený na GC..jsem zvědav, jak si poradí jako lone ranger..

              0 0
              • karliner  

                Imho v prvním týdnu naloví ztrátu a půjde po etapě. To je asi tak vše, co by se od něj dalo čekat :-)

                0 0
      • Smazaný účet  

        protože tomu nerozumim, tak tomu fandim.

        0 0
      • vrazdit  

        no ty kraso, to je umeleckye dilo!

        Blacky nezklamal :)

        0 0
    • Lance  

      včera na CT sport byl moc pekny porad o Tour, je to proste fakt prdel a zavody o nicem, ale divat se zase budu, akorát at ti kreteni uz povoli ten doping!

      0 0
      • robb  

        Dá se to někde dohledat na netu? Na těch jejich stránkách je v ten čas nějakej fotbal.

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Me se to extra moc nelibilo, bylo to takovy frantikocentricky, a prislo mi se si vymysleli story a na ni pak vybrali zabery.

        Prvni dil mi taky utek.

        Nicmene zaber jak Virenque a Ulrich jedou v uniku kopec a ani u toho nejsou zadejchany, hmm…

        0 0
        • Lance  

          tak mi se to líbilo moc, první díl sem neviděl, líbilo by se mi to sledovat v té době kdy neměli vysílačky apod. cypoviny, mělo to své kouzlo prostě, úplně něco jiného než teď.

          to jak šlapali jak stroje, tak to je brutal, furt stejný výraz v xichtě.

          dostalo mě jak tam bulel Virenque (mimochodem ho sem měl fakt moc rád) jak vyloučili Festinu a Virenque přeliv na hlavě a koment byl, že si to barvil aby mu nevzali vzorky z vlasů :-)

          0 0
          • vitan  

            Virenque tam vypadal jak fotbalová primadona – celkově potom byla dobrá série sypačů:) (Ullrich, Pantani, Armostrong, Landis, Rassmusen atd)

            0 0
            • Lance  

              jj, vypadal jak ***** a sypači byli fakt všichni i Lance jak šlapal po tom pádu, to byl prostě stroj

              0 0
              • Jamin  

                Já sem si hlavně naivně myslel že dřív to byl fakt čistej sport a pak mi to takhle zkazej tim, že i ty černobílý záběry z prvního dílu všichni jedou na amfetaminech.

                0 0
        • vitan  

          Ten dokument, pokud jsem správně postřehl, byl natočen v Belgii. Byl dle mého hodně tendenční, kde francoidní egoismus vyrostl hlavně v druhém díle. První díl byl parádní a opravdu smekám před borci, kteří nastoupili na start.

          0 0
          • marios  

            Jj první díl byl lepší, ty kydy jsem ale taky moc nemusel, záběry ale parádní. nějaké faktické chybky tam taky byly ( Mig vyhrál i jinou etapu než časovku). Asi záměrně ukrutně slizskej Tapie, netušil jsem, že rivalita mezi BH a Lemondem byla až taká, ale tvůrci samozřejmě nebyli nestranní, ten jejich pohled (celkově) rozhodně nebyl úplný , když to srovnáte s články o histroruu TDF na idnesu.

            0 0
            • Zbyněk  

              Ta část ohledně Hinaulta a Lemonda je opravdu nesmysl hodný tak Blesku nebo jiného bulváru. Rádi se určitě neměli, ale respektovali se. Jinak Tour 1986 byla zcela v režii Bernarda Hinaulta.

              0 0
              • karliner  

                Člověče, nic ve zlém, ale docela by mne zajímalo, proč si myslíš, že znáš vztah Lemonda a Hinaulta lépe než tvůrci oficiálního dokumentu ke 100.ročníku TdF :-)

                0 0
                • Mig_all  

                  Protože cely ten dokument byl komentovaný na urovni bulvárního vínem přiožralého francouzského novináře… Zabery krasné ale jinak nic moc!

                  0 0
        • karliner  

          V prvním dílu bylo spousta zajímavých historických záběrů. Ve druhém zase byly dlouhé záběry na Ventoux a Alp d´Huez, takže si dívka mých snů mohl prohlédnout, co ji za cca 3 týdny čeká. Tak úplně nadšená nebyla :-)))

          0 0
      • daymaker  

        bylo to hodně osekané, zvláště ten druhý díl… nicméně docela mě překvapila informace, že už ve 20. letech se jezdilo běžně na cocain a amfetaminy… taky tam pár borců natáhlo brka… :-/

        0 0
      • Coffin Corner  

        Mě by zajímalo, jak by si chtěl uhlídat, kdo dopuje legálně a kdo si sype zase něco navíc?

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Hlavne je dulezity aby sypali nebo nesypali vsichni stejne podle pravidel.

          Kdyby sypali vsichni, tak by z toho jen brzo bylo divadlo ala wrestling. Coz me privadi k tomu, ze Sky bude jezdit s logem 21 Century Fox :-)

          0 0
    • goofy  

      To jeste nekoho ta soutez lekarniku a jejich testovacich jezdcu bavi? :-)

      0 0
      • whom  

        Právě že vymejšlej, jak z lidí vyrazit další prachy za recept…

        0 0
      • mastihuba  

        Já to tady čtu pozorně a čekám na nějakej zaručeně dobrej recept, ale kua nikdo nic neporadí. Jediný co trochu, tak hroznovej cukr. Brufein se mi neosvědčil. :)

        0 0
    • Memphis22  

      Právě jsem odeslal svoje tipy. Jedu poprvé, takže mi jde hlavně o sbírání zkušeností. Každopádně první tejden budu pryč, tak mě snad po návratu nečeká žádný nepříjemný překvapení. Snad budu tou dobou ještě v pelotonu. Přeju všem hodně štěstí, a když už nevyhrajete čepici nebo pásek, tak aspoň to morální vítězství. :)

      0 0
    • McBlacky  

      kdyby někdo váhal u puntíků, měl bych tady příhodný komentář k šancím jedné hvězdy:

      Andy Schleck? Please. Next thing you’ll be tipping Gesink for the podium. It’s over. Give it up.

      0 0
      • vitan  

        Jak mi jednou řekl kámoš při hokeji: „Musíš věřit, p%čo!“ :)

        0 0
      • daymaker  

        vrchařina je jediná kolonka, kterou mám zatím empty… :-)

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak, tipovačka poslána. Myslel jsem, že to nedám dohromady. Na vrchaře jsem absolutně neměl ponětí, koho dát. To je strašná loterie tahle kategorie. :)

      0 0
      • treatt  

        To máš dobrý.. já mám ještě furt na 5. flek 12 nominovaných jmen s tím, že pořadí těch čtyř před ním ještě musím vytříbit :)

        V týmu osm jmen napsaných, teď musím zvážit, kdo dostane důvěru jako poslední..

        Puntíkama se trápit nebudu, to je naprostá haluz :)

        0 0
        • Biker jak Pes  

          No, taky jsem nad tím laboroval, ale musel jsem to poslat co nejdřív, protože celý týden nejel pořádně internet, takže jsem nebyl schopný pořádně projít startovní listiny. Dneska se to konečně rozjelo a odpoledne jedu pryč na víkend, takže moc času jsem na to neměl no. :)

          0 0
    • daymaker  

      posláno… už jsem kombinoval víc jak 3 dny a začal jsem vymýšlet blbosti… :-)

      0 0
      • jakub_kencl  

        Taky jsem včera večer uznal, že francouzského vína již bylo dosti a poslal svoje koně bookmakerovi :-)

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Tak pripominam, deadline zitra-v sobotu- v poledne!

      0 0
    • dafe  

      Uff, tipy poslany. Nejdriv jsem to mel za 5 minut, ale pak jsem se do toho postupne zamotaval a zamotaval. Kdyz uz jsem na GC nevedel kudy kam, tak jsem na to sel matematicky. Vyrobil jsem tabulku s jmeny jezdcu a odhady kolik kdo ztrati na rovinach, v casovkach, kopcich. Pak jsem to secetl a vysli mi mnou neoblibeni zavodaci, tak jsem to zase smazal a volil srdcem :-)

      Blacky me svyma steakama z lamy tak rozesmal, ze mi jeho vety znely pri ceste na kole do prace a tak sem tam Naira nakonec flaknul. V nejakym clanku jsem cetl ze jezdil do skoly na kole kazdy den kopec 16km 8%, tedy z 1800mnm do cca 3000 a to me vzalo…

      0 0
    • iron.hide  

      ach doprdele nebudem to kukat, aspon nie prve 3 etapy :( bolestne by mi to pripomenulo dve skvele cyklodovolenky na tom nadhernom ostrove :( tento rok nebude nic, nejsu prachy :((

      0 0
    • raceman  

      odeslano :D

      0 0
    • obda  

      Odeslano, ale mam obavy, ze letos uz na bedne nebudu. To je zas haluzeni jak prase :)

      0 0
    • Vita P.  

      tak jsem se tentokrát taky zapojil, cíl je prostý – uviset v balíku :)

      0 0
    • Algheroteam  

      Sice téměř na poslední chvíli, ale odesláno. Teď už se jen pohodlně usadit a začít to sledovat :-)

      0 0
    • jecnak  

      Google France

      0 0
    • treatt  

      Tak odeslano v 11h57 :) hrozny trapeni tentokrat..ale obavam se, ze Unetice 12 neni uplne vestecky mok..uffff :)

      Tak jak to vidite dneska? Podle me to bude hrozna mela, dojezd přes Ajaccio bude celkem divoky, neprekvapilo by me, kdyby to zas byla strasliva prelevjacka, protoze se tam budou tlacit naprosto vsichni

      Safe tip by byl 1. Cav 2. Greipel a 3. Kittel, ale zkusim dat joker-haluz bednu Kristoff, Ferrari a Bouhanni

      Jinak jsem o minutu nestihl vsadit u Fortuny, měli vypsany kurz 40 na Kristoffa, ze bude dneska na bedne..

      Epizodka pro pobaveni, Vrum Vrum dal podlahu uz pred startem etapy :) jinak Korzika teda z vrtulniku orgie

      0 0
      • raceman  

        Ja doufam ve spurt :)

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Teda dat Kittela na 1. misto v GC, to je opravdu majstrstyk!

        Vyrid te sve francouzske kamosce, ze je ve zlutem, a koukej postnout fotku!

        Ta Fortuna dost mrzi, ze?

        0 0
        • treatt  

          Hrosiku nemrzi..sere mě to, sere mě to, sere mě to a dlouho ***** bude!!! Takováhle šance kua a já ji propásnu o pár minut..takovou chybu už Fortuna nezopakuje :(

          Mel jsem v ruce kilo kurnik..UAAAAAAA

          0 0
    • raceman  

      zdalo se mi to, nebo to cav mel na kole hydraulicke vcka?

      0 0
    • daymaker  

      hmmm… tak prvni etapa zabava… Sagan dole, Cav dole, Greipel defekt… a Kittel ve zlutem… :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ten autobus v cíli byl nejvíc ;-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          pobavilo no…takove francouzske:)

          0 0
          • Coffin Corner  

            Taky jsem si říkal. Ještě chybělo, aby tam poskakoval malý, cholerický četník a bylo to dokonalý… :D

            0 0
            • black.horse  

              jo! to posrali, ten malej četník tam jednoznačně chyběl!!! třeba ho měli objednanýho, ale asi se taky zdržel v nějakém hromadném pádu:-)

              0 0
              • jakub_kencl  

                Tak to jsem nežral. Adrenalin jak prase. Začal to chudák Hoogerland, pak rána jak z děla a málem to dokončil sprint do motorového prostoru busu Orica :-)Tak snad všichni v pořádku a nepotvrdí se Tonyho zlomenina klíční kosti

                0 0
      • robb  

        Klasická etapa TdF. Nervozita, pády, …

        Ale Kittelovi to přeju, minulej rok byl na tour nemocnej, tak si to dnes spraví.

        0 0
        • obda  

          Moc klasická nebyla, tady to evidentně pos.ali pořadatelé. Za tohle jezdci fakt nemohli. Posunout cíl dvakrát během tří minut pár kilometrů do cíle … To jsem ještě neviděl.

          0 0
          • raceman  

            cil posunuty nebyl… kdes na to prisel? :) stihli ujet s busem :D

            0 0
            • obda  

              Podle komentáře Eurosportu nejprve, když to s busem vypadalo špatně, přesunuli cíl na metu 3km. Oznámeno i v race radiu, proto televize zabírala tu 3km bránu. No a pak, když ten bus stihl odjet, cíl vrátili zpátky. Z čehož nejspíš vznikly taky ty zmatky v pelotonu.

              Ale teď jsem se díval na sestřih ČT a tragédie, Jílek naprosto nic netušil, race radio nesleduje(!), přehled o jezdcích neměl (furt hledal Cavendishe v balíku) atp. Ve srovnání s Eurosportem nebe a dudy. Tím u mne letos ČT končí.

              0 0
              • raceman  

                jj, tak to pak jo… njn, komentar nic moc… ale je to aspon v lepsi obrazove kvalite, nez stream na netu :D

                0 0
              • obda  

                Jen pro pořádek, myslím komentář na britském Eurosportu, tedy dvojici Harmon/Kelly, nikoliv českou mutaci.

                0 0
                • Delkim  

                  proti Jílkovi je i ta CZ mutace slušná a občas je některý z hostů fakt přínosem, to zase jo

                  každopádně UK komentář je pecka, ti to někdy tak prožívají jako by tam zrovna v tom kopci taky šlapali :)))

                  pamatuji si myslím předloňskou Tour, jak tam Contador v jednom kopci jel vedle Schlecka a zkusil nějaký nástup, Schleck to odrazil a udělal na něj takový pohled

                  a jejich koment byl „have you seen it? it was like do it again and I will kill you

                  to byla vrcholná hláška celé Tour :)))

                  0 0
                  • karliner  

                    Neřekl bych, že veslař Straka je lepší než Jílek. Spíše o dost horší…

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Strakovi nesaha plešatý pupkáč Jílek ani po kotníky…

                      0 0
                      • karliner  

                        Nevylučuji, že někomu Strakova naprostá neschopnost se orientovat v pelotonu nebo rozeznávat jednotlivé týmy nebo dokonce ridery může vyhovovat. Co se týče poznámky o plešatosti a pupku – já hodnotím komentátory podle odbornosti, ty zřejmě podle mužnosti – proti gustu žádný dišputát, jak říkaly naše babičky :-)

                        0 0
                        • vasek80  

                          Ač strašně nerad, ale musím s tebou souhlasit.

                          0 0
                        • Mig_all  

                          " Jílek naprosto nic netušil, race radio nesleduje(!), přehled o jezdcích neměl (furt hledal Cavendishe v balíku) atp. Ve srovnání s Eurosportem nebe a dudy "

                          PS: jak muze byt Jilek odborník kdyz zna problematiku maximalně z toho co si vyčetl na internetu? :-O Na silničce beztak vživotě neseděl…

                          0 0
                          • obda  

                            Jen pro pořádek: Nemluvil jsem o českém Eurosportu, ten nemám a nikdy jsem neviděl. To srovnání platí s britskou verzí.

                            0 0
                          • Coffin Corner  

                            Naprosto neprůstřelná logika :) Jak může být Záruba špičkový hokejový odborník, když hrál hokej tak maximálně na plácku, za barákem a navíc nemá ani jeden vyraženej zub, že? :D

                            0 0
                            • Mig_all  

                              Zaruba se aspon byl podivat na zimaku B-)

                              0 0
                              • treatt  

                                Jo a třeba minulý rok několik dní na Tour Jílek sbíral reklamní čepice a cyklistika ho míjela :)))

                                0 0
                          • karliner  

                            Asi čtou B-F, páč včera ho sledovali, dokonce ho pustili i do přenosu a Jílek jim navrch opravil chybu :-)))

                            0 0
                            • treatt  

                              myslíš ten okamžik, kdy se objeví vlevo na obrazovce symbol mikrofonu a dají tam info v angličtině, který ale není slyšet, protože do toho Jílek a jeho hosté dál kecají..

                              Podobně jako kdysi na Eurosportu běžely Flandry a belgáni poštěli do éteru, co říkali do vysílaček direktoři..jenže jsem z toho neslyšel nic, neb Baky do toho sveřepě povídal o novým báječným tvarování spodní trubky Spešlu a podobně :)

                              0 0
                              • karliner  

                                Myslím ten okamžik, kdy se vlevo na obrazovce objeví symbol mikrofonu a Jílek spolu s hosty zmlknou. Když race info skončí, Jílek vysvětlí co říkali a včera jim dokonce opravil chybu, kdy si v race radiu spletli Gerainta Thomase se Simonem Gerransem. Ale já myslel, že ČT4 nesleduješ ;-)

                                0 0
                                • treatt  

                                  No o víkendu jsem měl puštěný ČT4, protože jsem nic jinýho neměl možnost sledovat. A když si srovnáš kvalitu obrazu na ČT s nějakým streamem, oželil jsem komentář eng eurosportu na úkor obrazu.

                                  Ale zatím, co jsem jsem viděl, do toho právě vždycky kecali (včera jsem moc koukat nemohl, tak Ti budu věřit, že už si to konečně uvědomili)

                                  0 0
                            • obda  

                              Nezbývá než hodnotit kladně :)

                              0 0
                    • treatt  

                      Přesně. Jílek je na rozdíl od Straky totiž komentátor. Profesionál. Nicméně že nesledují race radio ani twitter je škoda, nejsou pak ve studiu zcela v obraze..

                      0 0
                      • obda  

                        Tak, přijde mi, že to Jílek komentuje pouze z toho, co je vidět v přenosu (plus předpřipravené materiály k trase a jezdcům). Čímž ovšem divák přichází o spoustu informací, které z přenosu nevykouká :(

                        0 0
                        • daymaker  

                          jestli on tam taky nemá nějakou mini televizku… to LCD-čko mu vždycky vypnou… :-)

                          0 0
                        • treatt  

                          To Ti nepřijde, myslím, že to tak je..komentář je nerušivý, zajímavý info si táhnu odjinud, ale eng kometář (když není přístup k fr) je jinde, no..

                          0 0
        • ememem1  

          nervozita nenervozita, sagan nesagan ale za toto by imho kwiatkowski mal dostat stopku. to nebola ziadna viz major situacia ale proste sa tam evidentne tlacil jak debo a zlozil vlastneho timoveho spolujazdca a uz to islo.

          0 0
          • treatt  

            Mno, evidentně tomu rozumíš víc, jak komisaři. Díval jsem se na to opět, tady je verze ve vysokém rozlišení, bohužel tam nejsou vteřiny, co tomu přecházely, ale docela by mě zajímalo, jak bys chtěl řešit, že si někdo drkne řidítkama v balíku na metě 3 to go. Jak se to tam přelejvá, visí to na vlásku vždycky a Kwiatko asi těžko chtěl poslat takhle k zemi Tonyho z vlastního týmu. Kluk z Radio mu tam nenechal moc prostoru, zúžilo se to tam, Martin už byl za Kwiatkem, ten se snažil protáhnout, Martinovi to podle mě zavřelo řidítka a konečná..

            Jinak jsem konečně zjistil, proč tam tak vletěl ten kluk z Belkinu, bylo mi divný, proč nebrzdil a letěl přes jezdce Lampre a kluky z Radio – chvilku předtím, jak tam před ním lehali, skočil obrubník na chodník, takže brzdit ani nemohl a vletěl tam v plným..ufff

            0 0
            • ememem1  

              ja netvrdim ze tomu rozumiem a uz vobec nie ze to niekto urobil naschval nicmenej za kazdu chybu je niekto vinny a ak to nejde vysvetlit nijakou objektivnou pricinou tak proste by ciste z logiky veci mal prijst trest. inak je mi to uplne jedno.

              0 0
      • robb  

        Tak Alberto prej nemá nic zlomenýho, asi jen naražený rameno a koleno. Tony Martin prej v cíli dvakrát omdlel, nejspíš má zlomenou klíční kost. Zatim je to teda neoficiální.

        Čas dostanou všichni stejnej. To už oficiální je :-)

        0 0
        • daymaker  

          hmm, ze by prvni odpadlik z me tipovacky… :-(

          0 0
        • Smazaný účet  

          nemaj jim ti jezdci vydržet tři tejdny? takhle už jim za pár dní dojdou lidi…

          0 0
        • treatt  

          Alberto říkal, že včera to odjel, ale necítil se po pádu na kole vůbec dobře..

          Nicméně Panzerwagen teda vostřák, stejně jako King z Cannonu. Ti kluci jsou blázni..

          0 0
      • raceman  

        Greipel urval hazku, slo to videt i v prenosu ;)

        0 0
      • robb  

        To vypadá, že jeden z mála týmů, kterýmu se podařilo vyhnout všem pádům, byl Euskatel. Haluz:-D

        0 0
    • daymaker  

      a malem bych zapomel na autobus… :-)

      0 0
      • DZAJRO  

        Koment na facebooku Petra a Martina Velitsa, asi z úst Petra Velitsa: " Urcite ste videli ako vodic autobusu Orica Green Edge posluchol sportoveho riaditela a autobus odparkoval co najblizsie cielovej pasky. :D "

        0 0
    • iron.hide  

      no skoda, ale co sa stalo contadorovi? bude mat obrovsku stratu, ci nie?

      0 0
      • obda  

        Všichni by měli dostat stejný čas.

        0 0
        • iron.hide  

          ale to nebolo 3km do ciela, jedine ze by ratali ten zmeneny ciel kvoli autobusu

          0 0
          • MichaelSimek  

            na chvilu kdyz nevedeli co s autobusem hlasili v radiu ze se bude posouvat cas na 3km pred cilem…a jelikoz se stala bouracka 3km pred 3km pred cilem tak jim pocitali stejny cas, protoze je to jako 3km pred cilem…pak sice vratili cil do cile ale protoze zavodnici byli nervozni protoze byl cil 3km pred cilem a proto mozna popadali tak jim ten pad uznali jako 3km pred cilem

            0 0
          • obda  

            Když jsem to psal, už to bylo oficiálně oznámené :) Vzhledem k těm posunům to tak udělali.

            0 0
    • raceman  

      no tak po prvni etape tipovacka na hadry :D

      hlavne, jak se pomlatila cast radioshacku :/ byt ta lampa o kousek blize cesty, tak je jeden borec bez hlavy… snad je sagan ok :/

      0 0
      • robb  

        Tak Martin ještě prej nekončí, měl by mít „jen“ otřes mozku a nějaký pohmožděniny.

        0 0
    • Alty  

      Kdybyste tam někdo jel, prosím hrozně moc bych chtěl ten černej hrnek.

      http://boutique.letour.fr/…details.aspx?…

      Děkuji.

      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Tak tipy naklepany do excelu a rozeslany nna maily. Prosim o kontrolu a reklamce asap.

      Zatim vedou Treattovy Francouzky, mezi ne se vklinil vitez tipovacky Josse. Tedy tipnout si Kittela jako viteze GC je mistrovsky kousek, a zaslouzeny zlut trikot! I kdyz myslim ze ho az do Parize nedoveze :-)

      Prvni posledni je Daymaker.

      0 0
      • daymaker  

        hmm, zacalo to primove… :-)

        0 0
      • McBlacky  

        hele Treatt hodně po francouzku :)

        tvl to jsou manýry poslat tipy za ´svoje dvě kolegyně´

        už vidím jak tomu francouzka z kanclu rozumí natolik, aby dala Kristoffa do tipo a nedala Bouhanniho. Ha ha kamaráde.

        Komisař tě vidí!

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Jako fakt, minimalne postnete fotku! A ne nejakou z netu!

          0 0
        • treatt  

          Komisař má smůlu, bylo to v podstatě čistý :) já se furt trápil hrozně nad svým tipo, měl jsem s sebou všechny svoje notičky, když jsem kolegyni vezl vrátit auto. Pro podpoření věštectví a abych byl za milýho jsem koupil naproti v lokále Únětice 12 do kelímku..a jaksi se to zvrhlo, zachutnalo nám a dolů jsme běželi pro škopky ještě..mno, několikrát :)

          Holkám se to líbilo a přišly s tím, že svojí ženskou intuicí nám naklepou, tak jsem jim jen řekl, kdo je sprinter, kdo je vrchař, kdo je na GC a tak.. pak už si vybíraly samy čistě citem :)

          Kdyby to bylo na mě, Annabellce bych to takhle nenastavil, když chtěla jít hned do žlutýho..ale měla na první den pravdu :)

          Hele Marušku znáš osobně, plus ještě pár svědků návštěvy Žižkovské Lípy

          Annabellka je její kamarádka, co teď u ní bydlí, aktuálně je v Miláně, kam odletěla v sobotu dopoledne, tak chvilku trvalo, než nám poslala fotku ve žlutým, ale tady je! ;)

          0 0
          • Ruprt2  

            Pánové já Treatta neznám, ale na té fotce to je on?

            0 0
          • karliner  

            Příště nachystám několik desítek kombinací a holt se zúčastní moje příbuzenstvo :-)))

            0 0
            • Ruprt2  

              Nebo příště zkus nachystat třeba aspoň jeden tip.

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                +1

                Jsem pocital ze te upomenu na Houstce, ale i to jsi mel osetreny.

                0 0
                • karliner  

                  Musím Tě pochválit, na necelých 5 minut jsi se přiblížil k mému poslednímu času z Houšťky ;-)

                  Ale jinak mám připravenou výmluvu, jakou svět neviděl.

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Pochvala od Milose Zemana vzdy potesi :-)

                    skoda zes me nepochvalil uz vloni, to jsem jel jeste o 7 minut rychleji ;-)

                    0 0
                    • karliner  

                      Nevím, jestli si mám vážit toho, že mne přirovnáváš ke svému politickému idolu nebo se mám čertit (to když vezmu svůj pohled na něj). Babo raď ;-)

                      0 0
            • treatt  

              Viděls ty haluze? Máš pocit, že to je můj serious tah? :)

              0 0
    • Thidney  

      kolik je bodů pro hoogerlanda za efektní smotku do transparentu hned v první etapě?

      0 0
    • robb  

      No tak Froome si snad dal nějakou obří dávku, že to nevydržel do hor.

      0 0
    • daymaker  

      Froome ted, WTF???

      0 0
      • vasek80  

        Co se stalo, na ct dali ty hovada atletiku, tak jsem šel vychladnout na zahradu.

        0 0
        • felix.org  

          Myslíš, že TdF zajímá víc lidí než atletika?

          0 0
          • vasek80  

            To netvrdím, ani si nemyslím. Jen mě naštve, že jsem si to neohlídal a když se to začalo chystat do nějakého zajímavého dění, tak konec. Jinak já mimochodem také atletiku sleduju, ale zrovna né každej díl diamod league a zrovna né když se jede TdF

            Pro Ma7ous já koukal na ivisílání a skočila mi tam atletika.

            0 0
        • Ma7ous  

          na webu ct prenos pokracoval v cem je teda problem a hlavne hustej zaver !

          0 0
          • vasek80  

            Zkoušel jsem to projet v záznamu, ale ani to na webu uložený nemají a končí to oznámením o atletice, stejně jako mi na ivysílání skončil přenos.

            Na jaké stránce to potom běží, když to přepnou? Já koukal zde

            0 0
            • Ma7ous  

              Přímo na webu se objevil link na ivysilani TDF na stejném linku to nepokračovalo.

              0 0
      • vasek80  

        Co se tedy dělo s Froomem?

        Nikde jsem nic nedohledal ani nedočetl

        0 0
        • Twisp  

          nic, chtel se jenom ukazat a trochu poodjel baliku …

          0 0
      • treatt  

        Psychologická válka..

        0 0
        • raceman  

          no ale ted si na neho budou davat vetsi pozor… podle me brzo ukazal karty…

          anebo je srot a mel jen na takovy kratky nastup(nevim, jak byl dlouhy, zahlidl sem jen ukazku) tak je chtel presvedcit, ze se nemaji pozdeji pokouset nastupovat, protoze je vzdycky sjede :D

          0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Na Giru tohle predvadel Hesje a jak dopad. Byl bych v klidu.

          0 0
          • treatt  

            Což o to, to já jsem..zvlášť, pokud mi dneska dojede Gavazzi na bednu…sice jen 1:10, ale při padesáti korunách to jde risknout :) dal jsem teda stejně i Degenkolba, ale tomu nevěřím popravdě..ale byli to jediní se slušným kurzem..

            0 0
            • karliner  

              Čili sleduji přenos a po jeho skončení odcházím ke Slovanské lípě, kde treatt bude hostit kamarády za snadno vydělané love :-)

              0 0
              • treatt  

                Treatt o dvě minuty nestihl vsadit Kristoffa, tak je furt chudej. Dneska by to bylo kua náhoda :)

                0 0
            • treatt  

              A taky že jo, Degen odpadl v tom posledním brdku, zato Gava tam opět byl, ale dneska mi přišel už zvadlej, neměl vůbec kick, takže sedmej flek a žádná výhra :)

              Gerro hodně pěkně dneska teda

              0 0
              • karliner  

                Btw – ve studiu ČT s Jílkem Andrle a Tesař, docela dobrý, akorát holt furt nesekali nějaké fórky jako ti dva pošuci z anglického Eurosportu :-)

                Teda snažili se sekat, jen jim to tolik nešlo.

                0 0
                • treatt  

                  Ale jo, celkem ano, i některý vtípky byly podařený, ale emoce nula. Když si pak člověk pustí dojezd etapy a slyší eng eurosport nebo francouze, to je úplně jiná liga..

                  0 0
                  • karliner  

                    No jo, to je holt ta česká komentátorská škola. Takhle to Češi nikdy komentovat nebudou :-(

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Hlavně pro Italy je cyklistika národní sport. Když si poslechneš komentáře Záruby, když dělá fotbal nebo hokej během MS, tak to je úplně to stejné. ;)

                      0 0
                      • karliner  

                        Nejsem si jistej, jestli kdy Záruba komentoval fočus, ale to není důležité. Fakt je, že Nagano ho trochu z komentátorské letargie vybudilo :-)

                        0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Gerro pekne ale hlavne ten leadout byl fakt spickovy (Impey). Cannondale v teamu chybel jeden clovek.

                0 0
                • treatt  

                  Jo jo, Cannon šel na špic hrozně brzo na to, že tam byl jen jeden poisson-pilote a u Oricy se zas ukázalo, že Impey není nejsilnější v koncovce, ale když si to s Gerrem prohodí, tak je rozjížděč luxusní..

                  0 0
    • iron.hide  

      jak je to s celkovym poradim? plati toto?:

      http://www.letour.fr/…cations.html

      alebo to ze po vcerajsku mali vsetci rovnaky cas? nejak to nechapem asi

      0 0
      • ememem1  

        ak sa pytas na to preco je sagan 50 ci kolky tak pri rovnakom case rozhoduje sucet umiestneni.

        inak team canondale dnes zase raz pripominal chippendales. (tento rok len co to ja sledujem snad po stvrty-piaty krat.) a ich sportovy riaditel po etape dava rozhovory kde tvrdi ze vsetko bolo ako ma byt akurat mali trocha smolu.

        0 0
      • Tina  

        Na cyclingnews je takéto celkové poradie. A tak teda neviem.

        0 0
        • karliner  

          Vždyť je tam úplně stejné. Ledaže by sis tedy spletla celkové pořadí s pořadím 2.etapy ;-)

          0 0
          • Tina  

            V čase keď som to linkovala bol Sagan uvedený v General Classification na druhom mieste.

            0 0
            • karliner  

              Jasně že jo :-)))

              0 0
              • Tina  

                smeješ sa na vlastnej blbosti…

                0 0
                • karliner  

                  A přitom stačilo říct „nojo, já (blbá, nepozorná atd.) si nevšimla, že celková klasifikace je až úplně dole…“

                  0 0
                  • Tina  

                    stačilo, ale nebola by to pravda. Ale iba súkromne pre teba, aby si mal radosť konečne uhral aj niečo iné ako remízu priznávam, že som blbá…

                    0 0
                    • karliner  

                      Ne, pravdu máš ty, uznávám. Je jasné, že když ses dívala ty, bylo to tam špatně, kdežto asi o deset minut později to už bylo celé opravené. Kdy jindy, než těsně před půlnocí by tu chybu měli opravovat, že..

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        jak maly deti…

                        0 0
                        • karliner  

                          Je dobře, že se našel někdo moudřejší a ukončil to. Za sebe ti děkuji.

                          0 0
                      • Tina  

                        Si smiešny. vyčisti si zrak a pozri sa na časy kedy boli niektoré články na Cyclingnews vkladané. Zistíš, že niektoré boli vložené o 22:10 prípadne o 3:26h ráno. Potom ťa možno napadne, že existuje aj niečo ako časový posun a nie všetci redaktori sú z UK (kde je mimochodom oproti nášmu času –1h). A konkrétne článok, o ktorom sa bavíme bol vložený 30. 6. o 15:59 a ešte 3. 7. o 10:22h bol „updated“. Zvláštne, že? Prečo by editor upravoval starý článok spred niekoľkých dní.

                        0 0
    • iron.hide  

      ok vdaka.

      0 0
    • treatt  

      Včera pěkný, Francis víc chtěl, než mu jely nohy, Europcar vůbec asi omyl v kalendáři a mysleli si, že je 14. :) FDJ to samý, že tak machrovali a hráli si na Kyrijenku..

      Kokotismus maximális v závěru etapy, nejdřív ******* v plavkách s plechovkou piva skočil do cesty úniku a málem sestřelil Gautiera a nejspíš by se mu to povedlo, kdyby mu neupadla čepice, kvůli které se zasekl v půlce a vracel s pro ní

      Pak nasadil korunu páníček asi West Higland white terriéra. Buď chtěl proslavit svého psa, nebo ho nechat pohrát si s kolistama, každopádně opět pes bez vodítka, který vyběhne těsně před balíkem..vyšper­kováno reakcí páníčka, místo aby ho nechal přeběhnout na druhou stranu, začal na něj volat, takže se zmatený psék zastavil vprostřed silnice, kam se řídil celý balík, potom měl ještě lepší nápad pro něj jít. To už byl vlak Cannonu sakra blízko, tak utekl a Sagan možná přisřihl pejskovi ocas, centimetrová záležitost.

      Mimochodem, Cannon tím trochu zvolnil, vyhodilo je to z tempa, tak mohli přijít možná o tři čtyři vteřinky..a Jan to udržel nakonec o sekundu..

      Nicméně komentátoři si to popletli, stejně tak komisaři, mysleli si totiž, že vyhrál Markel Irizar a ten byl přitom v cíli první už včera ;)

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Jak se dalo cekat, peloton nepustil damy do uniku a spolkl je. Dalsi kdo zkousi stesti na spici je Ydaho. Druha pulka pelotonu ma cela steje, formalne si bod za Lanterne Rouge vydelal Jakub Kencl.

        1 Ydaho 11

        2 Raceman 8

        3 Mitch 8

        4 Fukin 8

        5 _Zbynek_ 8

        6 Josse 7

        7 Treatt 7

        8 Annabellka_Non 6

        9 Dafe 5

        10 Darkson 5

        11 Hroch 5

        12 Maruska_Sorel 5

        13 BF Monkey 5

        14 Blacky 5

        15 Thidney 5

        16 Daymaker 3

        17 Trembi 2

        18 Petr.Boril 2

        19 Ma7ous 2

        20 Witmar 2

        21 Lusk 2

        22 Algheroteam 2

        23 Martin_Berka 2

        24 Robb 2

        25 Twisp 2

        26 Memphis22 2

        27 Marios 2

        28 Ruprt2 2

        29 Yoolaus 2

        30 Obda 2

        31 Fuzzy666 2

        32 Vita_P 2

        33 Biker_jak_pes 2

        34 Peslezedirou 2

        35 Jakub_Kencl 2

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        A jako ze Europcar posle Rollanda na puntiky, to me zklamali, stejne jako opicak a mnoho dalsich jsem myslel ze poslou maga uniku Voecklera

        0 0
        • raceman  

          nejsi sam… snad se Voeckler jeste ukaze :)

          0 0
        • daymaker  

          tak tak… :-(

          0 0
        • Avail  

          kua, se mi nekde cestou zasekl mail :/ tipovačka v zustala v rozepsaných, inu přeji štastné tipy pánové, sledovat tu nerovzitu samo budu .))

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            3. etapa, Sagi v zelenem, Ydaho drzi tesne vedeni. Ale vzhledem k tomu ze sprinty za uz kopcem skoncily a ted bude muset jezdit proti rychlym klukum, tak to bude mit tezky…

            1 Ydaho 18

            2 Raceman 16

            3 Mitch 16

            4 Fukin 16

            5 _Zbynek_ 16

            6 Josse 15

            7 Treatt 15

            8 Petr.Boril 13

            9 Dafe 13

            10 Darkson 13

            11 BF Monkey 13

            12 Thidney 13

            13 Maruska_Sorel 11

            14 Jakub_Kencl 11

            15 Daymaker 11

            16 Trembi 10

            17 Ma7ous 10

            18 Witmar 10

            19 Lusk 10

            20 Algheroteam 10

            21 Martin_Berka 10

            22 Twisp 10

            23 Memphis22 10

            24 Marios 10

            25 Ruprt2 10

            26 Yoolaus 10

            27 Fuzzy666 10

            28 Biker_jak_pes 10

            29 Annabellka_Non 8

            30 Hroch 7

            31 Blacky 7

            32 Obda 4

            33 Vita_P 4

            34 Peslezedirou 4

            35 Robb 2

            0 0
            • raceman  

              uaaaa :D:D:D debilni rolland, mohl sem mit svych 24h slavy :D

              0 0
              • obda  

                Voe, kdo z kandidátů na celkové prvenství by chtěl mít žluťáka už od začátku? To není dobrý taktický tah ;)

                0 0
                • Thidney  

                  no tvoje Vitova blackyho a hrocha snaha prijit k bodikum za posledni flek je ocividna :-)

                  0 0
                  • Vita P.  

                    Myslím, že nějaký ten bodík za poslední flek už brzo dostanu:) V TTT jsem vsadil na Omegu-Pharmu, které se potloukl hlavní tahoun…

                    Ale nejvíc mě štve tip na nejlepší tým, když jsem to viděl v té tabulce, tak jsem to chtěl reklamovat. Ale pak jsem zjistil, že jsem tam ten Europcar skutečně napsal. By mě zajímalo, na co jsem myslel.

                    0 0
                • raceman  

                  no vzhledem k tomu, ze to je muj prvni start, tak bych byl nadmiru spokojeny i jen s timhle jednodenním zlutakem :D shodou okolnosti sem si totiz dneska koupil novou vesticku na kolo Craft ve zlute barve :D tak bych mel i stylove foto :D

                  0 0
    • Thidney  

      tak, kterej časovkářskej gc contenders vláček bude po zítřku darjeeling

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Podle facu pojede darjeeling OPQS

        Ale tip Psalezedirou na Euskaltel me fakt dostal, tomu se rika tipovat srdcem (leda ze by byl fakt zazranej socan)!

        0 0
        • karliner  

          Chce se mi vlichotit, ví že Baskové jsou mým oblíbeným týmem :-)))

          0 0
          • treatt  

            A tentokrát nebyli poslední!! :) Jinak bych ještě vypíchl Lotto, ti zajeli moc pěkně..

            0 0
        • treatt  

          Jo jo, to je hodně srdcem :)

          Panzerwagen včera teda překvapil, když drtil skoro špic v posledních km! Tak uvidíme, jak se zregeneroval, ale blbý je, že lehnul i Niki, tak se o můj tip na OPQS zatraceně bojím :(

          Sky se mi zatím nezdají v takové fazóně, ale ono uvidíme časem, nicméně na TTT bych je teď nedal. Že budou silný BMC, Movis a hlavně Garmin, to je jasný. Wild shot na win je pro mě tedy Orica a na bednu Saxo :)

          0 0
          • mitch  

            Panzerwagen je kdo zase? :)

            0 0
            • vitan  

              Tony Martin

              0 0
              • lusk  

                Hroch by mohl pridat do excelu sheet se jmeny a prezdivkami .)

                0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  I takovyhle tip mi prisel, vecirek s Francouzkami byl jiste vydareny :-)

                  Celkove poradi:

                  1.Contraktor

                  2.Vruuuuum

                  3.Purito Oakley shades Rodri

                  4.Alechandroo

                  5.Portyyy

                  Nejlepsi vrchar:Izagirre Ion

                  Nejlepsi v bodovaci soutezi:Hulk zo Ziliny

                  Nejlepsi tym:Sexo Bunch

                  Z 198 jezdcu dokonci:164

                  Team pro TTT: Ou mega rychly naslap, ale bude me to mrzet kvuli Sky :)

                  9 jezdcu na bednu v etapach: Marcel Kitlu, Manxman, Saganof, Drzka germanska, Vrum Vrum, Contaminero, Rodriguez, Kristoff,Quintana

                  0 0
      • Thidney  

        no měl jsem namysli nějakou strašnou haluz, jako Omega loni na Vueltě (motorka poslala na kruháči panzerwagen a štybyho jinam)

        Třeba zajede suprově Kaťuša a ostatní tím rozstřelí :)

        Sky se včera šetřilo, jen nevím jestli na dnešek, na poslední týden, na Vueltu, na někdy jindy. Každopádně pokud nebudou na bedně, tak jsou čajíčkové

        0 0
        • treatt  

          No já jsem právě zvědav, co SKY ukážou, jestli Eddy hrál ksichty po Armstrongovsku z Madlenky, aby zmátli soupeře a dneska to rozbalili..

          Ale tak Geraint je vyndanej, Ian chcíplej..Lopec jim moc nešlápne, nicméně Vrum, Porte, Vasil the killer a Kosťa, to je furt solidní squadron..uvidíme uvidíme

          Každopádně u Fortuny dnes lákavě vysokej kurz na win Oricy a Saxo na bednu, tak jsem to zkusil dát, uvidíme :)

          Nejmenovaný kolega včera přišel o pět cm o celkem dost peněz, věřit Sagimu na to, abych na něj včera dal pětikilo, to jsem zvedal obočí.. tak snad to dneska nebudu mít o setinky já :)

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            Smolik, Sexo Bunch se ztratou 9s ctvrti…

            0 0
            • obda  

              Zato ta Orica – tu nikdo z BF netipoval …

              0 0
              • Hroch obojzhivelnyj  

                Tak jestli si na ni Treatt vsadil u Fortuny v dobrem kursu, tak mu to staci :-)

                0 0
                • treatt  

                  18 k jedný není úplně zlo, sice jen vložených padesát, i tak dobrý :) Toho Novala kua škoda, mohl bejt double, to by byl majstrštyk. Každopádně nejmenovaný kolega namotivovaný mojí sázkou dal na Oricu pětikilo, ten už to má fakt pěkný :)

                  0 0
                  • Jaroslávek  

                    Čéče, od tebe si nechám někdy poradit.

                    0 0
                    • treatt  

                      Můžeš ještě následovat tip mojí francouzský kamarádky, ta má na CG win Krojcáka, aktuálně má kurz 200 k jedný :)

                      Jinak dneska nic zajímavýho, bookmakeři se poučili a na bednu dneska nikdo nemá vypsáno nic pěknýho, protože haluz typu Bouhanni na 1–3. a přitom jen 9 podle mě nemá smysl..

                      Dost mě štve, že nemají vypsaný další outsidery..třeba Juliena Simona bych dal na bednu hned..ale není :(

                      Vyšší kurz má jen Gossy na win (bedna nezajímavá) – 28 a Bouhanni 35, ale to jsou takový haluze, že tomu nemůžou věřit ani oni sami..

                      Popravdě bych to dneska viděl na Greipela, jestli to dojede v klidu v balíku (kurz 3,75 – tedy nic závratnýho, takovej safe bet). Cav, jak je chcíplej, nevím nevím, i když OPQS je po včerejšku namotivovaná extrémně..

                      0 0
                      • pepazdepa-84  

                        kde se tohle sází? Fortuna?

                        0 0
                        • treatt  

                          Máš milion sázkovej na internetu, nebo jsou kamenný pobočky sázkovek, já Fortunu nijak nepropaguju (i když živí tři moje kámoše:), jen ji mám na metru u kanceláře i tam, kde bydlím :)

                          Oproti netu výhoda, že přijdeš, vytáhneš cash, vybereš si, co se Ti líbí, vložíš, dostaneš ticket a hotovo.

                          V internetový musíš poslat peníze předem a je to přece jen o něco míň safe..

                          0 0
                      • treatt  

                        Hm, Argos dneska hodně jede, Fruhlinger na čele skoro celej den a teď to palbí do kopečka, to teda vypadá, že dneska věří Degenkolbovi..tak uvidíme, protože únik to těžko doveze

                        0 0
                        • treatt  

                          Oj, solidní smotka teda! Krom jiných Kittel, Rolland, potlučenej asi nejvíc vypadal Vande Velde. Opět hodně vpředu to lehlo, první někdo z Radio, asi klasické škrtnutí galdou

                          0 0
                          • Thidney  

                            křížák tam byl taky, ale padl na někoho jinýho, tak snad to bylo do měkkýho :)

                            0 0
                          • treatt  

                            Jinak ten crash na pár desítek metrů od cíle prý udělal nějaký divočák, co si chtěl zašpurtovat o 25. místo a sestřelil sebe sama, přes něj to padalo dál.. nejvíc na to dojel VdB, má potlučený hlavně kolena :(

                            0 0
                    • treatt  

                      Tak dneska jsem prubnul hodně velkou haluz :) Pinot má na puntíky 80 k jedný, s tím, že umřel na GC, bude zkoušet etapy a puntíky. Kdyby zvald Rolland, teoreticky… tak jsem zkusil dát stovku, byl by hřích nezkusit to :)

                      Na dnešek byl slušný kurz jedině na win Kittela, tak uvidíme..

                      0 0
                      • Jaroslávek  

                        Musel bych někam běžet a to se mi nechce, ale zítra… zítra budu připraven.-)

                        0 0
                        • McBlacky  

                          tvl vy jste oba jak jantaři. Si vložte cash na pobočce a sázejte z mobilu ne?

                          0 0
                          • Zerocool  

                            ale to pak jde rychle dolu ten kredit:(

                            0 0
                            • McBlacky  

                              tj, čísla z mobilního sázení to je brutus. Ale hlavně z Live, kdy si večer partička sedne do hospy a dá 2–3 utkání, jak dáš pár piv, tak to skáčou nesmyslný sázky samy :)

                              0 0
                              • treatt  

                                To je přesně věc, které se musím za každou cenu vyhnout :) tedy když je příležitost, zajít na pobočku, tam pustit omezený chlup, hezky pod kontrolou :)

                                0 0
                              • vasek80  

                                Já spolu s kolegou začal vsázet na bwinu. Celkem se mi i dařilo.

                                Sportem to začalo, přez pokr pokračovalo a pokr mi začal vynášet víc jak sport a skončilo to po jednom večeru a lahvi a něco vína u rulety.

                                Kolega dopadnul nápodobně.

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  co ti na to mám říct :) ruletka je zlo a poker je nesmyslný zabiják času. O malý prachy jsou to ve finále drobný v long term a ve velkých už je celkem konkurence, navíc to chce mít šestimístný stack v eurech, aby to mělo smysl. Já na to teda koukám z tý druhý strany, sám nehraju nic.

                                  0 0
                          • treatt  

                            Hm, dneska by se ovšem hodilo. Uzavírka v 10h30 byla přísná, nestihl jsem to na pobočku, škoda :( Býval bych dal Sveina Tufta na bednu v kurzu 4..Martin a Froom samo o ničem kurzy..

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              nejrychlejší bude Ježek, páč je odpočinutej :-)

                              0 0
                            • treatt  

                              Kurnik, zatím to vypadá, že Svein zajel nehorázně..

                              0 0
                              • McBlacky  

                                bud rád, žes to neolepil. Aktuálně už je před ním De Gent a hot seat má ´překvapivě´ Martin.

                                v listu jsou ještě celkem silný divočáci typu Amador, Chava a samozřejmě Vroom

                                0 0
                                • treatt  

                                  Jj, koukám..De Gent se vyšvihl..

                                  Nezapomínej taky na Castrovieja, uvidíme, jak Kwiatko..

                                  0 0
                      • McBlacky  

                        Thibault „j´ai peur de descendre“ Pinot ?

                        Asi ne Jeníčku. Ne, že bych mu přál něco zlýho, ale ten je zralej na ručník. Osobně jestli něco, tak ho tipuju, že zkusí společně s Andym heroický long range útok na Ventoux, jen proto, aby je na 3–4 to go brutálně rozbrousil tandem Fromme-Quintana.

                        0 0
                        • treatt  

                          Hele říkám, wild shot haluz, ale proč to nezkusit? :) kdyby náhodou ujel..

                          0 0
                      • Jaroslávek  

                        Kolik že bylo na toho Kittela ?:-) Ten má ale štěstí. Dle mne je Cav teda psycho, nemám ho rád.

                        0 0
                      • raceman  

                        kde se ten Kittel vzal? :)

                        0 0
                      • treatt  

                        Joup, Držka podcenil kostičky, takže vyhrávám :) Dal jsem 50 na win Kittela při 7 k jedný a 50 na Kittela, že dá bednu při kurzu 2.. to se povedlo :)

                        0 0
                        • Jaroslávek  

                          Máš dobrej čuch.

                          0 0
                        • karliner  

                          Štěstí ve hře…

                          0 0
                          • treatt  

                            :-D hele tímhle mě fakt nerozhodíš :) a už bylo mnoho dní, kdy jsem netrefil nic..

                            Dneska měl zajímavej kurz jen Sagan na win a Kristoff na bednu, což je dost wild shot, ale ty dvě točky na konci by mohly způsobit chaos. Každopádně mám pocit, že to bude spíš souboj Cav – Greipel

                            0 0
                            • Jaroslávek  

                              Takže lupeš.-)

                              0 0
                            • Polka  

                              Ja dnes zkusil prave Sagiho, tak uvidime :)

                              0 0
                            • treatt  

                              Gruuuaaaa, Kristoff čtvrtej :/// ten mě bude strašit ještě dlouho :(

                              Tak aspoň snížená ztráta tím, že jsem dal i jistotku Sagana na bednu..

                              0 0
    • Kaia  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Po TTT vede Mitch, na konci stale Robb, ale zraje tam i Peslezedirou. Raceman byl bliuzoucko, ovsem Radio boys mu vypadli z tymoveho vedeni.

      1 Mitch 17

      2 Josse 17

      3 Ydaho 17

      4 Treatt 17

      5 Fukin 17

      6 _Zbynek_ 16

      7 Petr.Boril 15

      8 Dafe 14

      9 Darkson 14

      10 BF Monkey 14

      11 Thidney 14

      12 Witmar 12

      13 Ruprt2 12

      14 Yoolaus 12

      15 Jakub_Kencl 12

      16 Daymaker 12

      17 Trembi 11

      18 Raceman 11

      19 Ma7ous 11

      20 Algheroteam 11

      21 Maruska_Sorel 11

      22 Martin_Berka 11

      23 Memphis22 11

      24 Marios 11

      25 Fuzzy666 11

      26 Biker_jak_pes 11

      27 Lusk 10

      28 Twisp 10

      29 Annabellka_Non 9

      30 Hroch 8

      31 Blacky 8

      32 Vita_P 6

      33 Obda 5

      34 Peslezedirou 4

      35 Robb 3

      0 0
      • Algheroteam  

        Začátek dobrý a zatím bezpečně v balíku :-)

        0 0
      • Biker jak Pes  

        To vyškrtnutí Rollanda z puntíků mě bude ještě hodně mrzet, dlouho jsem si ho tam nechával, do pytle. :)

        Zatím jsem z Tour neviděl ani minutu a vidím, že si to budu muset někde postahovat.

        0 0
        • raceman  

          sem na tom podobne, byl v zaloze za voecklerem.. :/ :D

          0 0
          • daymaker  

            tak tak… měl jsem tam Rollanda a pak jsem to přepsal na Voecklera… :-)

            0 0
            • obda  

              Vidím, že je nás takových víc :D

              0 0
              • treatt  

                Popravdě já jsem předpokládal, že Pierre bude zkoušet jet na GC, dokud to půjde..jinak včera ten zevling Europcaru byl vrcholovej, Rolland jak se tam v klidu držel nahoře :)))

                0 0
                • karliner  

                  Taky jsem koukal :-/

                  Nedokážu si ani ve snu překvapit, že by něco podobného na stejné úrovni předvedli sportovci jiné disciplíny. Takovej okatej zevl a nezájem si nedovolí nikdo ani v hanspaulce.

                  0 0
                  • Thidney  

                    v hanspaulce ne, ale v 1 lize jo :)

                    0 0
                    • karliner  

                      Nějakej chytrej ;-)

                      Ale možná to od Europcaru byla součást vábení nového sponzora. Kdo by s chutí nedal 10 mega éček ročně partě, která vyzevlí suverénně nejsledovanější podnik roku, nota bene na domácí půdě :-)))

                      0 0
                      • robb  

                        No hlavně se mi zdá, že většina jezdců Europcaru hrozně zfeklerovala, dělaj tam skoro ze všeho hroznej hollywood

                        0 0
                • robb  

                  Jeli kompenzaci, ne. Vždyť maj dnes etapu:-D

                  0 0
      • raceman  

        Sakra blizoucko :D ale Radio boys se tam brzo vrati :)

        0 0
      • MavasH  

        Koukám, že se někam zatoulal můj tipo mejl (odesláno v sobotu 9:45)… ale na druhou stranu je to dobře, páč bych se svýma tipama stejně na šánzelizé nedojel :D

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Ou ou ou… moc se omlouvam, nejak jsi mi vypadl, neni to ze bys upadl v nemilost nebo tak neco.

          Uz tam jsi, drzis vicemene od zacatku takticke 34. misto.

          0 0
          • Peslezedirou  

            To se mi nelíbí, to místo je moje :-)

            0 0
          • MavasH  

            Tak dík :) Ale stejně předpokládám, že se balíkem procedím až na úplněj chvost a pak nenápadně odvlaju :D

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Po 5 etape si cervenou lucernu drzi zkuseny Robb, a vy dva se perete o to pred-predposledni misto galuska na galusku. Vpredu se toci silna skupina, momentalne tahne spic Petr Boril.

              1 Petr.Boril 21

              2 Josse 21

              3 Ydaho 21

              4 Treatt 21

              5 Fukin 21

              6 Mitch 20

              7 _Zbynek_ 20

              8 Dafe 18

              9 Darkson 18

              10 Witmar 18

              11 BF Monkey 18

              12 Ruprt2 18

              13 Thidney 18

              14 Yoolaus 16

              15 Jakub_Kencl 16

              16 Daymaker 16

              17 Trembi 15

              18 Raceman 15

              19 Ma7ous 15

              20 Algheroteam 15

              21 Martin_Berka 15

              22 Memphis22 15

              23 Marios 15

              24 Fuzzy666 15

              25 Biker_jak_pes 15

              26 Annabellka_Non 13

              27 Hroch 12

              28 Blacky 12

              29 Lusk 11

              30 Maruska_Sorel 11

              31 Twisp 11

              32 Vita_P 10

              33 Obda 9

              34 MavasH 8

              35 Peslezedirou 8

              36 Robb 7

              Ja ted rozeslu tipovaci excel, a bohuzel budu offline az do uterka vecera. Mohl by se toho nekdo zkuseny provizorne ujmout? Diky.

              0 0
    • treatt  

      Malý důkaz toho, že některý holky maj teda zatracený skills !!!

      A ještě jedno pro pobavení, Rolland imituje Voecklerovo štýlo :)))))

      Jinak UCI opravdu září. Nejdřív nepustili dál Teda Kinga, co jel totálně dobitej od první etapy, včera dokonce na klasický silničce, protože má tak rozjeblý rameno, že na TT machine vůbec nemohl a svou trať jel sólově. Limit nestihl o sedm sekund a tím skončil. Přestože v pravidlech je, že ho pustit mohli..

      A aby dál dělali pěkná gesta, Tony Martin dostal pokutu 2 000 švýcarských franků (1400 euro) za to, že si dovolil mít na svém kole proužky mistra světa……

      0 0
      • Thidney  

        Jako závod zatím parádní, ale UCI jsou fakt banda kokotů. Tony je mistr v časovce, OPQS v týmový a nemůže mít duhu na kole na týmovou časovku, jen na ITT? A to s Kingem je vrchol trapnosti.

        0 0
        • karliner  

          Můžu se zeptat, proč je to s tím Kingem vrchol trapnosti? Mě to přijde fair. Nestihls limit – jsi out a je fuk jestli jsi dobitej, spadl ti řetěz a neřeší se, jestli to bylo o setinu nebo půl hodiny…

          Pokud by ho pustili dál, zase by to byla výjimka, která by zplodila další výjimky z výjimek atd. Myslím, že ta možnost v pravidlech pustit ridera dál, ačkoliv nestihne limit je kvůlivá grupettům v horských etapách, kdy je těžké vyšoupnout třeba 50 riderů nebo kvůli hromadnému pádu před ochrannou zónou, ale ne kvůli jedinci.

          0 0
          • treatt  

            V těch pravidlech je ale psáno explicitně, že výjimku může dostat rajdr, který ukáže velkou vůli a snahu dokončit a když není časový odstup moc velký.

            Výjimka, co by zplodila výjimku, to je právě ten problém. Grupetto už x krát pustili dál, tedy výjimky dávno existují. Jen ji nedali zrovna Tedovi teď. A popravdě, chápu, že i na TTT je limit, aby se nestalo, že pojede naplno prvních pět a ten zbytek jel vejlet do cíle kochačkou na jednu dírku. A to opravdu nebyl případ Teda, stál před ním ***** těžký úkol dostat naložíno strašlivě málo od komplet týmů, když navíc jel na klasický silničce.

            Jistě, pravidlo tak říká, je to tedy legitimní. Otázka je, co mají pravidla přinést… a vyhodit z Tour někoho takhle je prostě klasická UCI

            0 0
            • Tina  

              +1

              0 0
            • obda  

              JJ, tohle je fakt na přesdržku. Jestli Ted neprojevil velkou vůli a snahu dokončit, tak už fakt nevím, na koho se to pravidlo má vztahovat :( A k limitu měl zatraceně blizoučko :(

              0 0
              • karliner  

                Není spíš na přesdržku formulace pravidel, která umožňuje gumový výklad Pokud tedy je taková, jak psal treatt (nechce se mi to hledat :-)? Btw, podle jakých pravidel se TdF jede? Podle pravidel UCI nebo podle pravidel ASO? Nebo platí pravidla UCI a limity určuje ASO atd.?

                0 0
            • karliner  

              Já ti nevím, dostáváme se dost do emoční roviny (ano, snažil se, chtěl, makal neskutečně, bylo to o fous vs. pravidla). Mně to rozhodnutí připadá přísné, ale ne trapné.

              Btw. – kdo ho vlastně vyloučil UCI nebo ASO nebo po dohodě oba?

              0 0
              • treatt  

                Trochu vařím z vody, protože se mi to nechce hledat :) Ale mám pocit, že to je v kompetenci komisařů a hlavní slovo má ten Španěl, co rozhodoval o šoupání cíle sem a tam v první etapě, oblíbenec Marca Madiota :) – tedy ředitel závodu (což je jiná fce než ředitel TdF)

                Nicméně pravidla závodu musí vycházet z pravidel UCI, plus jsou konkrétně zpřesněné (ve smyslu např. prize money)

                Ale když jsem se rychle podíval do reglementu, tak kontrola reglementu a arbitrážní rozhodování patří – v součinnosti s vedením závodu (tedy ASO) – do kompetence Prezidenta kolégia komisařů a dalších pověřených komisařů

                Chjo, že jsi to Ty, už to hledám :)

                "Le College des commissaires, apres en

                avoir informé la direction de l’épreuve, peut

                exceptionnellement repecher un ou plusieurs

                coureurs particulierement malchanceux dans

                une étape.

                Dans ce dernier cas interviennent comme

                éléments d’appréciation

                • la moyenne générale de l’étape

                • le point kilométrique ou s’est produit l’incident

                ou l’accident

                • l’énergie apportée par le ou les coureurs

                retardés

                • le possible encombrement des routes.

                Les délais étant calculés par rapport au

                temps réalisé par le coureur classé premier

                de l’étape, les déclassements résultant des

                décisions du College des commissaires et

                connus ultérieurement ne peuvent en aucun

                cas donner droit a repechage pour quelque

                coureur que ce soit.

                Tedy je možné udělit výjimku jezdcům postiženým smůlou, kdy se bere v potaz rychlost etapy (a že to byla nejrychlejší etapa na TdF všech dob..) a vynaložená snaha na dojetí

                Possible exceptions

                The Stewards’ Committee may exceptionally

                allow one or several particularly unlucky riders

                to qualify, after informing the race management.

                In this case the following factors will be taken

                into consideration:

                • the average speed of the stage;

                • the point at which the incident or accident

                occurred;

                • the effort made by the rider or riders delayed

                by such incidents or accidents;

                • the possible degree of impassability of the

                roads.

                As these finishing times are calculated

                in relation to the winner of the stage,

                disqualifications resulting from the decisions

                once taken by the Stewards’ Committee and

                made available thereafter cannot in any case

                give rise to an entitlement to any exception for

                any rider.

                In the event that competitors who have finished

                after the cut-off time are reinstated by the race

                officials’ committee, the equivalent number of

                the points assigned to the winner of the stage

                concerned will be removed from the reinstated

                competitors’ scores in the general individual

                points classification, even if their number of

                points in this classification becomes negative

                as a result

                Bezesporu, ještě jednou, Ted byl vyloučen v souladu s pravidly. Ale jak jsem už jednou vznesl dotaz, k čemu ty pravidla a vůbec celá UCI mají sloužit? Jasně, že jsme v emoční rovině, ale jsme u soudu s vrahem? O čem je vlastně sport? Tak UCI radši, než aby umožnila novinám psát o hrdinství bojovníka s osudem ve stylu Ghislaina Lamberta radši rozhodne, že smůla…tak se radši zas bude řešit, kdo vlastně sype, sypal, jestli Senát ve Fr bude chtít upálit Jaju a Pantaniho atd..ideální cesta vpřed

                Ale hlavně že dávají pokutu 100 franků Chavanelovi, že poškozuje obraz cyklistiky na veřejnosti – za to, jakým způsobem jedl během včerejší etapy..

                0 0
                • raceman  

                  to si chavanel vzal na hlavni jidlo misto masove vidlicky dezertni vidlicku nebo co?

                  chtelo by to nejake protestni zastaveni uprostred etapy jako odezvu na uci chovani :D

                  0 0
                • witmar  

                  Jak jedl?

                  0 0
                • karliner  

                  Já s Tebou souhlasím. Jen si myslím, že trest je spíš přísnej (asi zbytečně), než trapnej. I když vlastně trapnej taky, když se na to podíváš ve světle všech steaků, práskačů atd.

                  0 0
                • Hroch obojzhivelnyj  

                  Prisnej, ano, tragedie pro nej, bylo to tesne, rozumim tomu.

                  Na druhou stranu, je 3 dny po smotce a stale neschopen, tak je to vlastne ochrana pred jim samym. A ty pravidla jsou psany jako pokud se mu neco prihodi v dane etape.

                  0 0
                  • treatt  

                    Mno jo, podívej se, kolik kluků jede se zraněním. Zubeldia zlomený zápěstí, pokračuje, Panzerwagen otřes mozku, jede, Geraint zlomená pánev..třeba by to Ted postupně rozjel, si vem, jak přece jen dokázal objet tu TTT..

                    Nicméně dalším adeptem je Nacer, na tom průsmyku jako z pohlednice už má přes dvě minuty, grupetto žádný..to bude dlouhá cesta do cíle..

                    0 0
                    • martinpav  

                      Nacer out. Mal problemy nasadnut do auta takze si to asi uzil.

                      0 0
                    • treatt  

                      Tak nebude. Nacer slezl z kola, i podle vlasů lidí z týmu bylo vidět, proti jak silnému větru jel, sotva se soukal do auta, opravdu nebyl cajk. Škoda..

                      0 0
                      • lusk  

                        a Kesiakoff uz ma po tour…chjo

                        0 0
                        • treatt  

                          To jsem ho měl ve výběru na puntíky, nakonec jsem ho nedal, ale celkem jsem mu věřil..

                          Ale on včera šel zle, na rozdíl od ostatních se nekutálel, ale už šel z malé rychlosti přes řidítka a tvrdě tygrem na asfalt. Au au..a do toho dneska takhle přísná etapa kvůli větru, to musí být zlo pro ty, co mají problémy a jedou hranku :(

                          Jinak jsem teď byl docela překvapen, Sagi defekt, vycouvával si nějakou chvíli, ale přesto k němu zacouvali domestici až po pár minutách, kdy jel solo na větru. Mno, nepřijdou mi úplně kompaktní celek..

                          0 0
                    • jonti  

                      Za mě je chyba pořadatelů, že nemají v pravidlech možnost těmto vážně zraněným lidem odmítnout start. Jet třeba se zlomeným zápěstím nebo rozsekaným ramenem nebo pánví je blbost, ne hrdinství.

                      0 0
                      • treatt  

                        Ale mají. Doktor závodu má právo veta, třeba takhle ještě večer zakázal další start Brajkovi, když se vymlel..

                        0 0
                        • karliner  

                          To jsem ani nevěděl. Naprosto vážně jsem myslel, že ofiko doktor v tom bílém cabriu je jen k tomu, aby tahal ridery, co se vymelou nebo mají jinej trabl zpět do balíku a a přitom jim jako „fáčoval“ nějaký kus těla…

                          0 0
                          • treatt  

                            Mno tak zrovna Gerard Porte teda opravdu nikdy nic nedělal na oko :) A pochybuji, že jeho nástupci to dělají jinak..to není jako mechanik, který za jízdy „šteluje“ šaltr..

                            0 0
                            • karliner  

                              Sorry, zapomněl jsem, že sem chodí maník, co to asi 8× jel :-P

                              0 0
    • vasek80  

      Jsem neměl co dělat a nějak jsem si chtěl ukrátit čekání na kopce na tour. Vyhrabal jsem loňskou 16. etapu. Parádní koukání a parádní výkon Voecklera v parádních kopcích.

      No už aby to bylo v kopcích.

      http://www.ceskatelevize.cz/…71290181017/

      0 0
    • robb  

      Tak Jurgen už do dnešní etapy nenastoupí.

      http://www.cyclingnews.com/…ur-de-france

      0 0
    • Manas  

      A já to celý letos prokaučoval. Místo abych si dělal tipy, jsem celý den montoval a pracoval na přípravě příchodu šklebáka … ach jo!

      0 0
      • karliner  

        Kdysi tu někdo psal evoluci bikera – bike, dva biky, dva biky a žiletka, žiletka, děti :-)))

        0 0
        • mastihuba  

          přesný, měl bych se mít na pozoru a poučit se z chyb druhých :)

          0 0
          • Manas  

            Tomu nezabráníš. Ledaže bys měl žiletku od začátku :-D

            0 0
            • mastihuba  

              no právě neměl. jeden bajk, dva bajky, dvabajky silnice, začínám inklinovat víc k silnici… :D musim se mít napozoru

              0 0
              • obda  

                Sem si říkal, že to na tebe sedne docela přesně ;)

                0 0
              • martinpav  

                Tak to som v prdeli. Bike, dieta, bike, dieta, ziletka, ziletka, dvojicky. Dalsi bike uz nekupujem. A kto mi nejaky posle tak ho kopnem do gul.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Tu dietu držíš proto, že všechny prachy uvalíš za bike?

                  0 0
                  • martinpav  

                    Nie, dieťa = díte (snáď správne po česky :). ).

                    0 0
                    • Ruprt2  

                      To by mě nenapadlo ;-)

                      BTW nenašla by se nějaká souvislost, kdyby jsi ta kola začal prodávat?

                      0 0
                      • martinpav  

                        Hm, to snáď nie. Ak by nejaká mala byť tak ich radšej zavesím do garáže.

                        0 0
              • Karaya  

                Já ti nevím, jeden bajk 1. dítě, bajk+žiletka- 2.dítě, bajk+žiletka+zimák žiletka- 3. dítě, vloni upgrade žiletky – 4. dítě. I jen novej rám,vidle a kola může být nebezpečný… :D.

                BTW: Obdovi by se nějaký upgrade bajku šiknul, ne? ;-)

                0 0
        • Manas  

          Erm, čtyři bajky, žiletka, bmx a jednokolka. Nesedí to :-D

          0 0
        • pepazdepa-84  

          Aha, tak proto!! Na mě to přesně sedí. A protože tam byly dvě žiletky, tak mám dvojčata.

          0 0
          • Delkim  

            Greipel pecka, Sagan opět druhý, Kittel, Cavendish

            co se s tou Omegou najednou stalo tak někde kilák před cílem? najednou je to Lotto přejelo jak rychlík

            0 0
        • Bafoon  

          to udělat jako motiv či text na tričko – objednám si celou sadu, super :-D

          0 0
    • obda  

      V zastoupení Hrocha funícího na sever k vodě tu dávám průběžné pořadí. Do žluťáka se nám o tie-breaker vrátil Ydaho, zatímco konec s přehledem kontroluje Robb. (Kterému hrozí, že dopadne jak Ted a nedá cut.)

      1 Ydaho 27

      2 Treatt 27

      3 Fukin 26

      4 _Zbynek_ 25

      5 Dafe 24

      6 Darkson 24

      7 Josse 24

      8 BF Monkey 24

      9 Thidney 24

      10 Ruprt2 23

      11 Petr.Boril 22

      12 Mitch 22

      13 Yoolaus 21

      14 Jakub_Kencl 21

      15 Trembi 20

      16 Raceman 20

      17 Ma7ous 20

      18 Witmar 20

      19 Algheroteam 20

      20 Memphis22 20

      21 Marios 20

      22 Fuzzy666 20

      23 Hroch 18

      24 Annabellka_Non 19

      25 Blacky 18

      26 Daymaker 18

      27 Martin_Berka 17

      28 Biker_jak_pes 17

      29 Lusk 16

      30 Twisp 16

      31 Vita_P 15

      32 Obda 14

      33 Maruska_Sorel 12

      34 MavasH 10

      35 Peslezedirou 10

      36 Robb 8

      0 0
    • Smazaný účet  

      svět se v prdel obrací…černý ve žlutým… :-)

      0 0
    • robb  

      Vande Valde odstoupil, prej tam byl další pád, kde spadnul i Eddy. V úniku Jens a Kadri.

      0 0
    • Smazaný účet  

      pěkně Cannondale dneska!

      0 0
      • vasek80  

        Myslím že Omeze a Lotu dnes do řeči nebude a byla to hořká pilulka ajk je pěkně ochcali. Zelenej je pokud to nějakej pád nezamíchá pro ně v tahu.

        Ale posledních 300 metrů jsem se bál, že to nevyjde.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, přišlo mi, že jak se dlouho ždímali, že je na konci někdo přejede…hlavně Sky se tam schovávali…ale asi na to serou a jedou v klidu na žlutej :-)

          0 0
      • robb  

        Bez těch spurterských vláčků ty dojezdy nemaj šťávu. Doufám, že to aspoň ty sprinteři stihly dokončit v limitu.

        0 0
      • Ma7ous  

        docela jsem koukal jak to rozjeli brzo, ale super že to udělali bylo se celou dobu na co koukat a hlavně že Sagan vyhrál

        0 0
    • volumed  

      Dnes to bolo uzasne:)

      Peto a Cannondale dnes nemali konkurenciu.

      Cele Slovensko je hrde na naseho Sagana.

      0 0
      • pendergast  

        Ako je to možné, že pri prieskume pocitov celého Slovenska sa nikto mňa, ako súčasti Slovenska, na pocity nepýta. Nepamätám sa ani, že by som niekomu dal právo rozhodovať o tom, aké sú moje pocity.

        0 0
      • Delkim  

        už se mu ty noviny omluvily, že ho nazvaly po tom plácnutí hostesky inseminátorem, nebo se to už ujalo trvale?

        0 0
        • jeffino  

          na jedné straně štípe hostesku do zadnice a na druhé radí fanouškum co mají říkat a jak se mají chovat:)asi měl po etapě spíš jít vytočit nohy na válce než dávat rozhovory, jinak mu to jede dobře doufám, že v kopcích ještě něco ukáže, jsem na něj hrdý, bohužel nejsem slovák:)

          0 0
    • obda  

      Zatím co Hroch se rochní v Baltu, tady je provizorní klasifikace. (Pokud jsem to někde nepomotal.) Do vedení se dostal Treatt, poslední místo má opět Robb.

      1 Treatt 30

      2 Dafe 27

      3 Darkson 27

      4 Josse 27

      5 BF Monkey 27

      6 Thidney 27

      7 Ruprt2 26

      8 Petr.Boril 25

      9 Memphis22 25

      10 Annabellka_Non 24

      11 Yoolaus 24

      12 Jakub_Kencl 24

      13 Trembi 23

      14 Raceman 23

      15 Ma7ous 23

      16 Ydaho 23

      17 Witmar 23

      18 Algheroteam 23

      19 Fukin 23

      20 Marios 23

      21 Fuzzy666 23

      22 Hroch 21

      23 _Zbynek_ 22

      24 Lusk 21

      25 Blacky 21

      26 Daymaker 21

      27 Martin_Berka 20

      28 Biker_jak_pes 20

      29 Mitch 19

      30 Twisp 19

      31 Vita_P 18

      32 Obda 17

      33 MavasH 15

      34 Peslezedirou 13

      35 Maruska_Sorel 12

      36 Robb 9

      0 0
      • robb  

        Dnes jsem tam pátym nebo šestým dnem? Nebo snad teprve čtvrtým?:-D

        0 0
      • raceman  

        po dnesku se to asi trochu prekope :)

        0 0
      • Josse  

        Body můžu potvrdit, vychází mi to stejně, jen je přehozené 22 a 23(ale body jsou správně – asi si obda chce udělat očko u Hrocha), pořadí mi u těch co mají stejně bodů vychází trochu jinak, Hroch to dopočítává na tie breaker, ale to je fuk. A Robb pátým dnem Lanterne Rouge.

        0 0
      • treatt  

        A kua, mínus body :(

        Počkám si na oficiální výsledkovou listinu od Hrocha a budu muset přispěchat s foto :)

        0 0
    • Karaya  

      Mazec, dneska jede Kreuza tempo pro Contadorovi a ten má občas problém uviset? Froome si podle očekávání jede pro žluťák.

      0 0
    • pendergast  

      Kedy bude tipovačka, kto zo Sky sa prizná k dopingu ako prvý?

      0 0
      • jeffino  

        kolumbijci asi taky dovezli slušnej matroš:)

        0 0
      • iron.hide  

        ja dufam ze nikdy, froome je moj novy najoblubenejsi jazdec a bola by ho strasna skoda :)

        0 0
        • pendergast  

          Tak ja osobne proti Froomimu nič nemám, veď má podobný účes ako ja, ale Riči je kriminálnik na prvý pohľad :D

          0 0
    • destr  

      A Tour dneškem skončila :-(

      0 0
      • Delkim  

        taky se obávám… smekám před Froomem, ale kdo se pak na to má dívat? jako loni, vždyť to byla nuda! aspoň epizody ála Voeckler a jeho boj na závěr o puntíky

        a mrzí mi Evans, na Giru mi se mi hodně líbil, jak to zkoušel v dojezdech a bojoval…

        možná ho to stálo až moc sil… škoda :(

        Roman fantastickej, ono z něho nakonec fakt něco bude :)))

        0 0
        • Delkim  

          na roadcycling je o dnešku pěkný rozbor a pod tím je několik komentů, jež i mne nahlodávají… dovolím si je sem nahodit, k zamyšlení

          //dnes 21:55 | autor: Kurri-22

          Jinak si taky myslím a doufám, že ještě rozhodnuto není.

          dnes 21:54 | autor: Kurri-22

          Já jsem nikdy nikoho neobviňoval z dopingu, vždycky jsem ctil presumci neviny.

          Ale tohle mi prostě hlava nebere. Aby borec, který končil TdF ve druhé stovce celkového pořadí a diskvalifikovali ho z Gira, z ničeho nic byl 2. na Vueltě (kde navíc původně dělal domestika)? Žádný postupný progres. A ono je víc jezdců, kteří se po příchodu do Sky zázračně zlepšili. Dráhař Kennaugh táhne peloton do kopce a odpadají Navarro nebo Cunego…

          Froome ten poslední kopec prý dokonce zajel rychleji než jistý Texasan před pár lety a přitom se ani nezadýchal.

          dnes 19:55 | autor: Andy

          porad nedokazu pochopit jak zavodnik, ktereho pred tremi roky diskvalifikovali z gira protoze se nechal tahat autem je o tridu lepsi nez zbytek sveta …

          dnes 19:43 | autor: Don Q

          Pokud jsou hoši ze SKY čistí, pak klobouk dolů. Contador i Andy Schleck jsou bez dopingu poloviční. Hlavní je, že se nadměrně netaktizovalo. Rozhodnuto zdaleka není, stát se může ještě hodně věcí, i když moc pravděpodobné to není.//

          0 0
          • iron.hide  

            froome ma kensku krv, a to znamena vysoku vytrvalost. staci sa pozriet na kenskych maratonskych bezcov.

            som rad ze ma aj vynikajucu casovku, takze o vitazovi je rozhodnute. snad sa nezrani.

            0 0
            • ememem1  

              to je fantazmagoria. volakde som tu raz daval link na pomerne dlhy rozbor tejto famy o „africkej vytrvalosti“ (inak to bola dost tazka anglictina ale dalo sa to) a strucny zaver pomerne znacneho vyskumu bol ze nijaky africky vytrvalostny ani rychlostny gen neexistuje. ani s prevahou ciernych v tychto disciplinach to neni az take zrejme ked zacnes porovnavat iba fakty a nie zdania. jasny zaver je ze cele je to viac menej socialna zalezitost lebo biely povalac, dishwasher a zametac vo viedni ma vyssiu zivotnu uroven jak najbohatsi cernoch v etiopii a proste cierny aby z toho pekla unikli su ochotni driet radovo viac jak bieli. ak sa ti chce pohladaj to, je to docela zaujimave.

              0 0
              • McBlacky  

                najde se i dost teorií, navíc podpořených reálnými přiznáními chycených běžců, že to celé je systematický doping pod vedení sportovních center, kde pak peníze z winů roky ´připravovaných´ atletů berou z části právě centra, potažmo dopingový doktoři.

                mimosoutěžní testy neexistují a soutěžní na maratonech jsou jen na top podnicích.

                celkem se tomu i dá věřit, ti kluci nemají co ztratit a tak je můžou roky dopovat než vůbec začnou soutěžit.

                0 0
          • treatt  

            Když chce někdo něco psát, měla by to být aspoň pravda. Zaprvé si Froom kua dával, lilo z něj jak z konve, takže říct, že se ani nazadýchal..kdo chce vidět, obraz si ohne. Ale to není podstatný, jako čísla. Vroom to zajel o víc než dvě minuty pomaleji, jak Lance

            0 0
            • McBlacky  

              to srovnání časů taky není přesný. Vítr, asfalt, hák, atd.

              srovnatelný je měření avg w/kg na srovnatelném úseku, třeba celý kopec, last5, last3…

              0 0
              • treatt  

                Já to jen uvedl na pravou míru, výš bylo napsáno, že to zajel rychleji, než Lance..

                Jinak to vyjel v čase 23m14, 22,98 průměr, VAM 1 715m/h, 6,24 W/kg..

                0 0
                • Tina  

                  Ja som nedávno čítala (myslím, že som aj dávala link), že Lance zďaleka nepodával najvyššie výkony na TdF (niečo okolo 520W), ale bol by až na šiestom mieste. Pred ním boli takí borci ktorý dokázali točiť aj cez 550W (Indurain, Rijs, …).

                  0 0
                  • Tina  

                    Tak beriem späť. Výkony nad 500W sú moc. Pridala som cca 100W :)

                    Tu je rebríček najväčších výkonov na TdF:

                    Indurain 455W (1995)

                    Riis 449W

                    Pantani 446W

                    Ulrich 441W

                    Contador 439W (v roku 2009)

                    L.A. 438W

                    Pre zaujímavosť Jalabert (bývalý šprintér neskôr vrchár) dosiahol na Vuelte 1996 resp. 1997 výkony 468W resp. 478W. V roku 1995 však v stúpaní na Col de Mende dosiahol výkon 495W!!!

                    To, že cyklistika je čistejšia ukazuje aj fakt, že Cadelovi Evansovi stačilo na víťazstvo TdF v roku 2011 priemerných 406W.

                    0 0
                    • jonti  

                      A teď to přepočítat na W/kg a uvidíš, co je reálné. Že měl Indurain jen o 9W vyšší výkon než Pantani, když vážil o 20kg víc, úplně mění pohled a Pantani je výrazně výš.

                      0 0
                      • MichaelSimek  

                        co ja vim tak aspon ten clovek co pocital watty do kopcu na tour to pokazde pocital na stejnou vahu u vsech, takze w/kg by bylo stejne

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        měli by je dovažovat jak závodní koně :-)

                        0 0
                    • McBlacky  

                      máš to přepočítaný na nějakou normalizovanou váhu, nebo to jsou čísla z kalkulátoru dle váhy jezdce na shodném useku dle času?

                      To je totiž dost rozdíl. Navíc je tam mrak jiných veličin – jak dlouho jel v háku, jak foukalo, kvalita asfaltu atd.

                      Jedině jak by to šlo poměřit by bylo srovnáním SRM záznamů, nebo jiných kalibrovaných měřidel. A ideálně vztažené k aktuálnímu FTP konkrétního jezdce. tím si udělá jednak představu srovnání formy pomocí FTP a pak poměříš jaké úsilí pomocí % z FTP to bylo v ten konkrétní den pro konkrétního jezdce.

                      Házet jen tak čísla a komentovat bez znalosti je k ničemu, navíc to je zavádějící pro další co tomu nerozumí.

                      0 0
                      • vasek80  

                        Každopádně by to byla paráda, kdyby se dal dohledat dejme tomu průměrný a maximální výkon jezdců za celou tour a všichni třeba používali stejný watmeter.

                        Je zase fakt, že u formulí se také nedozvíme jak přesně výkonný má motor. A druhá věc je, že se třeba Cadel vezl v balíku a stačilo mu máknout v časovce a bylo to (už si to přesně nepamatuju).

                        0 0
                      • Tina  

                        Ja som to nepočítala osobne. Je to z tohto článku. A postla som ho už v minulosti vo vlákne „Armstrongov doping“, ale nikto ho asi nečítal :) Predpokladám, že to nie sú iba „surové“ čísla, ale ten človek to určite počítal rovnakou metodikou. Na druhej strane Jalabert učite nebol ťažší ako L.A. Ale začínam si zvykať, že čokoľvek napíšem je okamžite spochybňované :D

                        0 0
                        • Memphis22  

                          Nesouhlasim, třeba já žádnej příspěvek od tebe nikdy nezpochybňoval.

                          0 0
                        • treatt  

                          Tak Blacky zrovna tomuhle opravdu dost rozumí, vyjadřuje se čistě k věci, tak proč to brát osobně? :)

                          0 0
                        • McBlacky  

                          Vycházíš z článku na relativně seriozním serveru. Já ho četl taky, bohužel ten článek nevychází z metodiky, která by byla obhajitelná. A to z několika důvodů.

                          Hlavní námitka o vyrovnání na normalizovanou váhu padá, protože jak jsem si vygoogloval, Veyer používá benchmakr 78kg, což bude zřejmě jezdec+kolo. I tak lze objektivně vytknout:

                          Od začátku to jsou jen data počítaná z uváděné váhy jezdce a dosaženého času. Váha samozřejmě kolísá v průběhu GT, trasu budu brát za srovnatelnou, i když to neplatí vždy a dojezdová brána na kopcích není vždy na stejném místě na všech. To jsou detaily.

                          Důležitější pro srovnání výkonu je průběh stoupání. Například zmiňovaný Lagos de covadonga, kde téměř třetina stoupání je pod 2% avg. Pokud se tady jede kosa v balíku nebo jede rider sám, tak to udělá ve výkonu takovou paseku, že nelze nic porovnávat, v průběhu tohoto stoupání je dost míst na hák, je tam i sjezd…

                          Další věc je srovnávání výkonů na kopcích jiných nadmořských výšek, procenta úbytku kyslíku zde nebudu dokladovat, lze jednoduše googlovat.

                          Efekt větru dost možná udělá největší rozdíl. Těžko to zle kvantifikovat přesně pro stoupání, kde se vítr točí. Na rovince ale 5m/s vítr při výkonu 300w znamená rozdíl 11km/h proti bezvětří – plný protivítr. V kopcích může foukat i mnohem víc, zase jsou menší rychlosti, ale i vyšší výkon

                          Když si vezmu, že moderní měřící jednotky mají kalibrovaní odchylku 2% a rozhodně se nekalibrují před každou etapou (navíc data u GC riderů jsou hodně classified většinou) tak není reálně to prostě srovnávat.

                          Dalo by se pokračovat do marginálnějších detailů.

                          0 0
                          • Tina  

                            Myslím, že tu nejde o presné čísla ako také. Ale aspoň o približné porovnanie brutálnych výkonov z EPO minulosti. Podľa autora článku je každý výkon nad od 430W do 450W „zázračný“ a nad 450W už patrí do kategórie „mutant“. Takže tu nejde ani o to či niekto točil 451W alebo 453W. Tieto výkony sú podľa autora článku jasným dôkazom o použití zakázaných podporných prostriedkov. V súčasnosti sú Wattové výkony najlepších borcov oveľa nižšie.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              to co píšu já nejsou zdaleka rozdíly jednotek wattů, ale desítek a to v případě větru a nebo hákování mnoha desítek.

                              Autor lehce vaří z vody, což mu nevytýkám jenom já. Navíc celé to je o tom jak dlouho ten výkon můžeš dosahovat. 450w samo o sobě není zas takový brutus pro normalizovanou váhu soustavy 75kg. Problém to začíná být na úseku delší než řekněme 10minut.

                              já si moc nemyslím, že v současnosti jsou výkonu o mnoho nižší. Například výkony Porteho 2013 nebo Wigga a Westry 2012 v časovce na Nice. Není to asi až tak referenční, protože to je jen 9,6km s nijak vražedným sklonem, ale i tak porazili i časy dost sypačů z minulosti.

                              0 0
                              • Tina  

                                A koľko teda podľa teba točili keď je to nesprávne počítané? A koľko minút točili tie watty čo udáva autor článku?

                                0 0
                                • McBlacky  

                                  já si nemyslím číselně nic, protože to nejde bez měřiče díky tomu co píšu výše spočítat. kolik minut to dávali to si lze najít (asi při troše snahy), občas to bývá ve článcích jak dlouho jeli ten a ten kopec, ale není to přesně na stovky metrů odkud to měří. Ofiko statistiku najdeš jen tam, kde se jela uphill TT, jako třeba Col d Eze, Kromplatz, Ventoux, Zoncolan ale tohle se kromě Eze opakuje tam výjimečně, že 1× za 10 nebo i víc let to není vůbec referennční a opět kromě Eze není ta trasa normalizovaná i na něm se jezdilo dříve o chlup kratší.

                                  0 0
                                  • Tina  

                                    OK. Hoci si predchádzajúce údaje autora článku spochybnil nevieš udať koľko vlastne točili :) Zaujímavý, ale nie nový úkaz na B-F ;)

                                    0 0
                                    • karliner  

                                      Nejnovější úkaz na B-F je, že se všichni spikli proti Tině.

                                      0 0
                                    • Hroch obojzhivelnyj  

                                      No to je smyslem Blackyho sdeleni, ze nikdo nedokaze verohodne spocitat a srovnat mezi sebou kolik vlastne tocili.

                                      Clanek na ktery odkazujes je novinarsky vycuc z tiskove informace o vydani francouzske knizky ktera udava nejake odhady. Ale zmizela informace o jejich spolehlivosti, ktera by v ty knizce mela byt rozebrana podle jednotlivych faktoru, jestli je to 445+/-5W nebo 445+/-50W. Nemuzes si myslet ze cislo je pravda protoze je to cislo napsane v novinach.

                                      0 0
                                    • McBlacky  

                                      Já ti jasně napsal, proč to nelze porovnávat a v tom případě je pak úplně jedno jaká čísla a časy měříme ne? To je jako kdyby si někdo sednul s hodinkama bez vteřinové ručičky k trati Le Mans a porovnával odhadem rychlosti, bez zahrnutí třídy, denní doby, jezdce a hlavně jen dle nepřesného odhadu na čas.

                                      jestli tě čísla kdo kolik produkuje wattů zajímají, můžeš si na netu najít záznamy, které stáje uvolnili. Namátkou Gerrans na MSR 2012, najdeš i sprinty Greipela, jednu doby byly online čísla domestiků Liqui, něco dávala i FDJ atd…

                                      takže to neber jako osobní útok, který musíš v rámci diskuze vyvrátit. Mě principielně vadí to, že na netu si někdo přečte jeden dva názory a hned to pokládá za 100ní fakta a šíří dál.

                                      0 0
                                      • Tina  

                                        Chápem, že nie je možné bez konkrétnych údajov z wattmetra niečo tvrdiť. Navyše hodnotiť výkony z minulého tisícročia. Ale predpokladala som, že autor vychádzal z nejakej metodiky, ktorú rovnakým spôsobom aplikoval na jednotlivých pretekárov a merané úseky a predpokladám, že na výpočty použil aj reálne časy meraných úsekov (ktoré sa aj podľa teba dajú dohľadať) konkrétnej horskej etapy. Upozornila som iba na ten článok a ty si ho okamžite vyvrátil, z odôvodnením že je špatný, ale presnejšie údaje nevieš dodať. O to mi išlo. Tu sa proste vyvracajú a spochybňujú informácie iba na základe vlastných názorov. Ale neber si to prosím osobne ;)

                                        0 0
                                        • karliner  

                                          Tohle na remízu ještě nestačí, musíš víc zabojovat :-)))

                                          0 0
                                          • McBlacky  

                                            ted se proti Tine spiknul i Froome a Brailsford

                                            http://www.cyclingnews.com/…er-estimates

                                            sice je to ve článku debilně popsaný (avg ne v kopci ale v etapě jako celek, přestože napadá se čistě výpočet kopce), předpokládám překlad z Fr, neboť Froome stejně jako Wiggo dělá na TDF intervia většinou ve Fr pokud je ta možnost. Ale podstata informace je taková, že ty čísla Veyera jsou nesmysl.

                                            Remíza se mnou ohledně pro tour témat, to nedávám zadarmo.

                                            0 0
                                        • McBlacky  

                                          to není jen můj názor ten článek je zmiňován a zpochybnován prakticky všude kde na něj narazíš a tím nemyslím diskuze, ale články na niche serverech o cyklistice typu podiumcafe, inrng, c-cycling …

                                          já se ti snažil dokázat proč je ta metodika špatná -nalož si s tou informací jak chceš- ty stále trváš na tom, abych ti dodal jiná čísla. O čem se to teda bavíme?

                                          abych to shrnul, přesnější čísla aktuálně není schopen dodat nikdo – proto to nejde srovnat. Respektive ta čísla existují, ale není k nim přístup.

                                          0 0
                                    • Ruprt2  

                                      0 0
              • treatt  

                Aneb jak říkal Greg Handerson Držce ten večer na twitteru? Vždyť jsi mohl v klidu vyhrát. Jediné, co to chtělo, bylo dávat 550W během půl hoďky po 5ti hodinách závodu. V čem je problém? Less raving, more concentration please :)

                0 0
        • HarryTP  

          Roman by měl bejt novej lídr.Alberto nenaladil formu

          0 0
          • Thidney  

            to můžeš říct až po časovce a nejlíp až po tý druhý v třetím týdnu, kterej bude strašnej mazec. Uvidíme komu na něj zůstanou síly.

            0 0
          • daymaker  

            dockej casu… zatim je moc brzo…

            0 0
      • ememem1  

        hm,asi hej, zlty aj zeleny su viac menej jasne. musi to byt pre zbytok slusne frustrujuce ked ich sky utrhne v prvom kopci rozdielom triedy a viac menej rozhodne cely zavod. otazka je jak je mozne ze je dnes jeden cely mamcaft o triedu inde jak zbytok.

        0 0
      • Avail  

        přesně, nevidel jsem nic, ale ty čísla co čtu jsou děsivý.. 2 minuty jsou už ted moc, navíc ted bude TT :/

        0 0
      • treatt  

        Muhehe :) Netřeba propadat Madiotovské deprézi :)

        Ovšem Marc má pravdu, že pro Thibauta Tour opravdu skončila :( Leda by se vykoupil ještě nějakými etapovými vavříny z Alp, ale myslel si na něco úplně jiného :(

        Jak to bývá, po prvním dni v kopcích není jasné, kdo vyhraje, ale známe poražené.

        Tour bude ale ještě dlouhá, nicméně tluču hlavou do zdi, že jsem v tipo dal na pátej flek nakonec Porteho, když jsem tam už měl napsanýho Quintanu :(

        0 0
    • Delkim  

      btw jak se vlastně Froome na těch chůdách místo nohou dokáže udržet? :)))

      0 0
      • witmar  

        on má i ruce šilené..

        Voeckler dnes opět nezklamal… ty jeho grimasy a styl nemá chybu…

        0 0
        • vasek80  

          Zejména když pro kamery dělal jaké je to utrpení a bolest a najednou jej předjede o parník klučina z Kolumbie. Najednou jsem mu to nežral :-)

          0 0
          • witmar  

            plus koment k předjetí: kolumbijec jede jako do školy a hned vedle Voeckler.. Ale mám ho rád alespon je na co koukat :-)

            0 0
      • ovčák  

        mi hrozně připomíná žirafu:) jinak letos ještě něco shodil, ne?

        0 0
      • bagr  

        To jen ten novej genovej doping.Je to sice svinstvo ale ti kluci jsou tak vypatlany ze to do sebe stejne nasypou.

        0 0
    • Ma7ous  

      tak začatek dnešní etapy je fakt masakr, rozložili vláček SKY jak nic no jsem zvědavý jak to bude vypadat dál

      0 0
    • Luky11  

      Co jim davaj v garminu do pití? :)

      0 0
    • M1R3K  

      Co ze dnes ma movistar zluty helmy? Vi nekdo?

      0 0
    • robb  

      Doufám, že jsem nevypadnul ze soutěže zrovna ve chvíli, kdy mi vyhrál Martin :-D

      0 0
    • vasek80  

      Co v té ČT pracuje za diletanta informatika nechápu.

      To samé co se dělo loni. Přijdu domů a chci si pustit z iVysílání Tour a ono i když kliknu na odpolední vysílání, tak se mi spustí jen dopoledních 35 minut.

      0 0
      • had_zachau  

        ja se dival na ctsport.cz, tam to bzlo vklidu cele

        0 0
        • vasek80  

          Mě už odrovnalo že to na jejich webu nešlo vůbec živě. TV doma nemám.

          0 0
        • treatt  

          A byla etapa vysílaná úplně od začátku? Na ctsport to nemůžu najít..já viděl live až poslední dva kopce a neviděl jsem ten masakr zezačátku..

          Tak už jsem našel, ou jé :) je to na ivysilani

          0 0
          • MavasH  

            Jen pro úplnost – není to úplně komplet, chybí tam cca hodina, co se vysílala jenom na netu, páč v TV byl vodní slalom.

            0 0
      • vasek80  

        Tak beru zpět, sice to neběželo celé odpoledne živě, ale záznam tam je, ač tam pořád svítí jen 35 minut. Tak jdu na to. Bál jsem se, že o dnešek přijdu.

        0 0
    • robb  

      Orica to má na háku :-)

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
    • Bafoon  

      časovka jednotlivců s Frajerem – jsem zvědav, prý se nejede poměřovat, ale doufám, že za to vezme :-)

      0 0
      • Delkim  

        Jens to napsal na blogu naprosto přesně:

        So really the Movistar and Saxo riders really lost a huge opportunity. All of their attacks, all of their efforts were simply not worth the results.

        aby to nebyla nakonec jediná možná šance a teď i promarněná

        0 0
        • daymaker  

          jak jsem na to koukal, tak toho měli kluci plné kecky… plán takový asi byl, ale pak neměl nikdo na to, aby Froomeho utrhnul… AC byl myslím rád, že tam je a Valverde asi taky… Froome tam vlastně jel celou dobu schovaný, jako ve vlaku Sky, chvilinku na konci tahal…

          0 0
          • Delkim  

            komentátoři na UK eurosportu pořád čekali, jak bude Quintana útočit a vysilovat Frooma a pak byli překvapený, že to zkusil asi jen dvakrát a vždy jen v řádu vteřin max. pár desítek vteřin

            ty nástupy byly šance jak Frooma zkusit utahat a pak by za to mohl vzít Valverde

            jenže teorie je jedna věc a bolest nohou zřejmě druhá :))))

            0 0
            • daymaker  

              myslím, že plán měli přesně takový, ale realita a kvalita Frooma byla jiná… :-)

              0 0
          • treatt  

            Výborná hláška byla během etapy, že pro Vrum Vrum vše v pořádku, bambory v řádku, protože má k ruce stále 3 týmové kolegy ze stáje Movisky :)

            0 0
        • Zerocool  

          byly radi, ze dojeli (movistar), vystavili se na spici, nastupy vypadaji jinak…

          0 0
          • McBlacky  

            asi tak, Jensie to vidí ze svého pohledu, já zase četl analýzu etapy, že Movis jeli totální doraz a dokonce překonali očekávání co bylo v jejich případě možný vydržet. Asi spekulovali, že Froome vyhnije jako Porte, možný to bylo po tom úsilí na Ax. To, že rubali i závěr po dobití Hourquette bylo už jen proto, aby nedotáhnul Porte.

            Zase bych jejich taktiku neodsuzoval.

            1. zbavili se Porta z GC, Valve i Quintana si polepšili
            2. vedou v klidu teamy

            to mi nepřijde málo výsledek z jedný etapy

            0 0
            • treatt  

              JC Peraud chytil na posledním kopci hlaďáka a kdo ho z toho dostal? Jensie mu dal gel.. on je fakt formát

              A jsem rád, že konečně někdo nezatracuje Movis, v době, kdy se praktikuje výhradně opatrnej pacing a neutralizace, si dovolí se do toho takhle brutálně opřít a riskovat, že se odpraví. Když jsem viděl, jak si před Horquette na rovině nakládaj a pak to vydrželi až nahoru..klobouček!

              Jinak Roman teda ve velký pohodě, dělá mi velikou radost. BTW Andy dokonce zatím nejede Andyho :)

              0 0
            • Zerocool  

              to jo ale situaci nezvladli (Froome) meli posetrit na nastupy, a tam by ho v klidu utrhli, jeden nastup – Froome dojede, druhy nastup ihned dalsim jezdcem, a porad do kola, nez by zustal vzadu…je ale pravda, ze saxo jelo v podstate s Froomem a muselo by nastupy likvidovat taky…

              0 0
              • Tina  

                Ono to z obývačky vypadá inak ako zo sedla keď ide každý hranu a niekto ti radí aby si s toho tempa opakovane nastupoval. Ono sa kľudne môže stať, že sa nástupami odrovnáš sám a odletíš zo skupiny ;)

                0 0
                • Zerocool  

                  presne tak to vypadalo – rozkaz (ne ze sedacky, ale tymoveho reditele) znel nastupovat, ale s chybejicimi silami ty nastupy dopadly jak dopadly…

                  0 0
              • McBlacky  

                a v reálu to je tak, že Valverde do tak prudkýho kopce nastoupit nemůže – to není v jeho silách. Takže zbývá Quintana, ale toho v nejkrajnějším případě může nechat v klidu jet (trochu) protože na 30km sjezdu a rovinky by sám byl hodně marnej. Další Movis už by jel jen o etapu ne o GC.

                Po odjezdu Quintany by si Froome klidně zacouval a počkal až to vezme Saxo. Ti potřebuji najíždět jako sůl. Froome si je vykostí na dvou ITT, nebo jim zase dá záda na libovolném MTF.

                Ono se všude píše jak ho měli rozebrat, ale ono nebylo jak, respektive nebylo by to k ničemu.

                0 0
                • Thidney  

                  tak tak, jediný co mohli bylo pár přípínáčků, protože tam nebyl nikdo, kdo by mu dal kolo :)

                  0 0
      • Bafoon  

        dobře On!

        0 0
    • raceman  

      500 :)

      0 0
    • treatt  

      Uffff, to je teda střelba

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Zajímavost:

      Určitě si někdo všiml, že jezdci Cannondale mají na zadku nápisy Bull, Chameleon nebo Snake. Jsou to tři modely sedla od Fiziku, které si člověk vybere podle flexibility páteře.

      Více: http://www.slocyclist.com/…r-de-france/

      0 0
      • treatt  

        Zrovna u Sagiho mě dost překvapilo, že je Bull.. s tím, jak má prodlouženou horní trubku..nechápu, jak se do toho dokáže skřípnout, když má méně ohebnou spodní páteř..

        0 0
        • Ruprt2  

          Podle mě by Sagan hada nebo chamála na prdeli nevozil. Ať je co je, tak pro něho připadá v úvahu pouze bull :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      jooo, Cav férově, bodyček…

      0 0
      • soc  

        tak to je ale na přeshubu tohle…

        0 0
      • Avail  

        pěkně mu dal, ale při ty obr rychlosti se asi může stát cokoli..

        0 0
        • jeffino  

          přesně, jsem takhle jednou sejmul bruslařa a taky to nebylo úmyslný:)

          0 0
          • vasek80  

            A co on na to?

            0 0
            • jeffino  

              úplně stejný jak na TDF:), akorát se vyklonil von, když jsem ho předjížděl, prostě borec jak tramavaj, kterej si myslel že mu patří cyklostezka, takže si ji prohlídl dost zblízka:)

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Pokud to je pravda, tak „cyklisty“ jako ty bych poslal do škarpy kamionem.

                0 0
                • iron.hide  

                  nechapem co zle na tom vidis

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    To, že spoustu lidí už tak nadává na cyklisty a on musí loktovat bruslaře, aby ještě tu pověst ještě vylepšil.

                    To, že asi nemá brzdy, jinak by přibrzdil a předjel bruslaře normální rychlostí.

                    To, že ho asi baví takhle „vychovávat“ ostatní. Až takhle někdo poučí jeho, tak zase bude nové vlákno, jak jsou řidiči strašní a cyklisti chudáčci.

                    0 0
                    • jeffino  

                      počkej, já nakonec i zabrzdil, jestli je borec ok, první pomoc poskytnout umím:), krom slušné silniční lišeje mu nic nebylo a jak tak přicházel k sobě začínal být nasranej, tak jsem mu řekl, aby si na těch bruslích příště dával větší pozor a rychle jsem pádil dál…přece jenom byl jak tramvaj:)

                      btw:když někoho předjíždíš a on se zničehonic vykloní, máchá rukama, jak větrnej mlýn tak co uděláš cca v 35km/h? podotýkám, že jsem tam byli sami.

                      0 0
                      • karliner  

                        Všechno souvisí se vším, takže až tě sejme do škarpy nějakej kamion, protože povalí 90, bude na silnici sám jen s tebou a ty se zrovna třeba budeš vyhýbat díře, tak tady pak nebreč.

                        0 0
                        • jeffino  

                          já bych se chtěl vyplakat snad jen v tvém mužném náručí:)

                          cyklostezka nepatří jenom bruslařů, jako silnice jenom kamionům, ale mohl bys povolat zbytka mašínů,aby to tady vyřešil:)

                          0 0
                      • Biker jak Pes  

                        Proč jezdíš 35 km/h po cyklostezce, když před sebou vidíš bruslaře, u kterého je víc než zřejmé, že udělá nepředvídatel­ný pohyb?

                        0 0
                        • vasek80  

                          Nechci se ho zastávat, protože bruslaře objíždím pomalu a obloukem, jsou nevyzpytatelní, ale přeci jen jsou to také sportovci.

                          Ale když jde vedle sebe 6 nahluchlejch důchodců, tak riskuju a občas proletím kolem nich ať se pěkně leknou (chodí mi tu pořád jedna taková parta, asi můžu někdy čekat klacek do drátů). Je mi jasný, jakej bych měl ******* někoho sestřelit (ono jim hned kosti praskají), ale tohle mě štve. Pletou si cyklostezky s parkem a přitom je to pořád pozemní komunikace a neměli by chodit vedle sebe, ale hezky vlevo za sebou.

                          Jinak samozřejmě většinou pískám hezky z dálky.

                          0 0
                      • daymaker  

                        vždycky je na vině ten, co jede zezadu, shora atd. tzn. tvoje chyba…! máš s tím počítat a objet ho dost velkým obloukem a pokud to nejde, tak počkat, upozornit na sebe a teprve až když víš, že o tobě ví, tak jet opatrně kolem… to je na tečku tohle… sry

                        0 0
                        • vasek80  

                          Mě to přijde jako na sjezdovkách. Tam také někdo sestřelí začátečníka a pak nadává, že mu to na poslední chvíli stočil, když on to valil z kopce zrovna šušem zabalenej.

                          0 0
                          • daymaker  

                            právě… na sjezdovce tuplem, vina je vždy toho, kdo je „nahoře“… ten má dávát majzla… ten pod ním o něm neví…

                            0 0
                            • jeffino  

                              jo, jenomže tohle bylo něco jinýho, rovina otevřená krajina, všude vidět, na úseku cca 1,5km jenom my dva, jel jsem rychle, protože jsem ho chtěl předjet, on zničeho nic vybočil doleva, přímo v momentu předjíždění.

                              Navíc zde platí vyhláška a všichni víme, jak klasifikuje bruslaře a kde má být, samozřejmě nebyl, takže i kdyby přijeli benga, moje zavinění je minimálně sporný.

                              Byl sám, nikde nikdo, pokud vidím skupinku nějakejch husiček, tak samo zpomalím či zabrzdím.

                              I když je cyklostezka pro všechny, připadá mi, že koexistence bruslařů a cyklistů je více než sporná, vůbec ji nevyhledávám, ale občas po ní musím(bohužel minimálně každej den do práce a zpět, ale ted to většinou běhám, takže bruslaři můžou být klidní:)).

                              0 0
                              • daymaker  

                                ale o tobe nevedel… jel si zezadu… tak kdyz vidim pero bruslare, tak zpomalim a dam majzla… mas prece vic rozumu, ne?

                                0 0
                                • jeffino  

                                  to máš pravdu, a proto jel skoro prostředkem a rukama mával jak kdyby tancoval pogo:), navíc moje hope nába cvrčí na míle daleko(sluchát­ka neměl)

                                  uznávám že jsem debil, taky jsem se po tom střetu mohl dobře zramovat, ale ustál jsem to, nechci si hrát na nějakýho rádoby lidumila, serou mě, ale srazit jsem ho fakt nechtěl.

                                  0 0
                      • McBlacky  

                        35 na stezce to teda jezdím jen když je volno. Ale občas přiletí nějakej magor kterej cvaká pákama, píská a křičí a hraje si na mistra světa obecně jízdou na ANP :)

                        0 0
              • iron.hide  

                dobre ty :)

                0 0
          • soc  

            Vyklonil ses co to šlo a nabral's ho do řídítek? :-)

            0 0
      • daymaker  

        bude penale…?

        0 0
        • black.horse  

          pro Veelerse? Asi ne, podle mě by stačilo napomenutí… každopádně Mark ho napomenul dostatečně:-)

          0 0
          • treatt  

            Každopádně sestřel to byl solidní

            0 0
            • black.horse  

              Solidní, ale přijde mi, že Veelerse vyvezl svýho sprintera, povolil tempo, začal tím vybržďovat Cava a dokonce v jednu chvíli se kouknul doleva dolů a lehce zabočil a do Cava najel… takže celkem chápu, že když ho po jeho zpomalení chtěl prudce předjet zprava a on mu tam najede, že vytáhnul ramínko a čekal náraz… dle mě ač to byl agresivní styl, tak stále jen instinktní reakce na jeho počínání a Veelers si za to může do značné míry sám.

              0 0
              • McBlacky  

                taky myslím, respektive taktika odstoupením blokovat je stará jak cyklistika sama. 9 z 10 to vyjde a 1 to holt smotáš. Když si vezmeš, že na last 3 jedou 4 vlaky a musí odstoupit z každýho vlaku 1–3 kusy tak se vůbec divím, že se nesmotaj vždycky.

                0 0
              • Janes  

                Mám stejný názor, TV ukazuje dokola jen konec celé akce, ale ještě předtím bylo vidět, jak Veelers nejel vůbec rovně, v jednu chvíli jakoby uhýbal vlevo, ale pak se tam vrátil a to už tam valil Cav.

                0 0
                • Delkim  

                  souhlasím, moc dobře věděl že tam Cav jede…

                  Cav to vzal sice dost agresivně, ale nestalo by se to kdyby se mu tam necpal

                  včera to na Čt Sport rozebírali a všichni se shodli, že to bylo sice agresivní, ale v rámci pravidel a že tam měl každý svůj podíl viny

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Kdyby to nebylo OK tak Cav by byl prvni kdo by dostal trest- umisteni, body dolu, atd. Komisari na Tour mu nikdy nenadrzovali.

                    A chcanky do ksichtu si fakt nezaslouzil, jak muze byt nekdo takovej debil.

                    0 0
                    • Jaroslávek  

                      Chcanky bych na něho nelil, ale stejně ho nemám rád.

                      0 0
                    • Delkim  

                      debilů se najde vždycky dost, nicméně měli ho zadržet a nějak to řešit, už aby ostatní diváci věděli že se to netoleruje

                      podobní dementi loni naházeli ty připínáčky…

                      0 0
              • treatt  

                Já se k tomu ani nechtěl vyjadřovat, protože mám pocit, že zrovna my do toho nemůžem moc kecat a těch chytrej na netu je už tak až tak dost :)

                Podle mě je nejlepší, když se k tomu vyjádří sami sprinteři a např názor Theo Bosse je, že Veelers chtěl viděl, že už neudrží kolo Greipla, tak chtěl odstoupit doleva. Otočil se a když viděl, že tude jede Kittel, tak to poslal doprava, kudy už jel Cav. Ten si potřeboval skočit rychle do háku Andrého, tak šel do té lajny. Vybočení tedy udělal Veelers..

                Jak píše Blacky, je to klasická strategie a s tím, kolik jich couvá během špurtu je fakt neskutečný, že jich padá tak málo..a btw je neskutečný, že lehnul jenom Tom a ostatní se dokázali vyhnout!

                A když už to takto rozsoudili i komisaři, je myslím další diskuze na netu zbytečná..

                0 0
                • soc  

                  jako ne ze ne, nicmene Cav do toho sel tvrde telem a vubec se s tim nesral, proste regulerni bodycek, kterym poslal Veelera na zem. Pritom mista mel kolem docela dost, jenom se mu holt nechtelo se soupnout jeste kousek doprava, protoze by stratil (coz se da chapat). Nicmene Cav byl vykloneny uz dlouho dopredu a smer jizdy v okamziku narazu a po nem hovori proti nemu.

                  0 0
                  • treatt  

                    A Ty, kdybys viděl, že v 65ti do někoho vletíš, bys to rameno nezpevnil? :) Ono z vrtulníku to vypadá všechno krásně jednoduše, ale on i Veelers, když se sebral, mluvil o tom, že to ví jen přibližně, jak se to semlelo, protože byl v naprostý kaši :)

                    0 0
                    • Mamut  

                      http://www.youtube.com/watch… v case 5:03. To mi nepride ako obyc. spevnenie ramena, ale ako ciste hokejove nabratie supera.

                      Ze zato siel Cav polku casovky v „zltom“ drese vidim ako zanedbatelny trest.

                      0 0
                  • McBlacky  

                    tak jinak. Rozjeď se za autem stačí na 50km/h a vyber si cestu která končí levotočivou zatáčkou. Pak těsně před točkou at auto ubere a ty hod myšku kolem něj zprava a pak zkus vytočit tu levou.

                    Ono to cavovi taky mohlo při tý myšce ustřelit a nebo se nemusel vejít do točky. Když musíš v kudle hodit kontra proti ideální trajektorii tak v první řade koukáš abys nesmotal sebe o hrazení a až pak na to jestli tukneš nekoho dalšího, to že vysunul rameno je jen přesun těžiště proti koliznímu objektu, kdy navalil váhu na stranu kde čekal střet aby ho moment nárazu srovnal. Kdyby Veelerse netrefil, dost možná by si ustal jen z toho naklonění.

                    0 0
                  • Thidney  

                    Cav se snažil chytit Gorilu, která právě vodpalovala forsáž – to už musel bejt v rudejch až po uši. Tam není prostor na nějaký galantní dávání si přednost. Mi to právě ze záběru z helikoptéry přišlo docela fér. Na spurt teda.

                    0 0
          • daymaker  

            pro Cava jsem myslel…

            0 0
    • Delkim  

      ti dva Němci mají muskulatury jak z dob slavné NDR :)))

      a třeba to Lotto mi přijde že má proti OPQ letos vláček na koncích etap maličko jiné úrovně

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Omega nikdy neměla pořádný vlak, první závody, co Cav přestoupil do Omegy si musel často poradit sám. Lotto má v týmu samé pořádné tahouny. :)

        0 0
        • Delkim  

          no pokud Lotto bude předvádět to samé co dosud, tak se obávám že Cav si už letos bohužel neškrtne, i když ten finální dojezd poslední etapy bych mu fakt přál…

          0 0
      • Avail  

        Cavovi tam chybí Franta, jako za dob Columbie :p

        0 0
    • Smazaný účet  

      Jede vám ten záznam na CT4, nebo aspň sestřih?

      0 0
    • treatt  

      Jinak, jestli ještě někdo neviděl, jak zazpíval pan svářeč Hesje společně se skupinou Guns´n´Kennaughs song Welcome to the jungle – tady to je pěkně vidět..

      0 0
      • marios  

        TT Martin jel AVS 54,3 , to je šílený

        JIrka Ježek vynikající čas , dostal necelých 7 minut,

        0 0
        • McBlacky  

          na to, že se tak hrozně vyndal. By ty časovky měli dělat delší, tohle je hroznej polet

          0 0
        • Smazaný účet  

          Křižák na trati…

          0 0
        • treatt  

          Tony Martin si dal během této časovky top speed přes 96 km/h..krom toho vezl 58×11, stejně tak De Gent..

          0 0
    • daymaker  

      nemá to lehké chlapec… :-) http://sport.idnes.cz/…listika.aspx?…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      To je hovado ten Ten Dam, od huby mu visí sliny až na rám. :D

      0 0
    • daymaker  

      jak může týpek, který má 40 kg i s kolem jet stejný čas jako T. Martin? co to žere…?

      0 0
      • Smazaný účet  

        šneky?

        0 0
        • daymaker  

          asi… nicméně, dneska je už vítěz Tour známý… :-(

          0 0
          • karliner  

            Všechny svoje prachy bys na to ale nevsadil hádám…

            0 0
            • vasek80  

              Horší je, že i když něco stáhnou, tak v další časovce ještě něco urve.

              0 0
            • daymaker  

              já mám v tipovačce jako vítěze AC, ale to by musel být v Alpách sakra masakr, aby to stáhli… spojenectví Saxo, Movie a kdo ví, kdo ještě a nastupovat mu už na válcích před busem…

              0 0
          • Lance  

            ted ctu co pises, pisu to same nize, je to o nicem, a froome něco zere, neverim, ze ne, protože není mozne aby se tam vždy ze 190 lidi nasel nejaky ***** (froomovi sem fandil, ale ne za cenu toho, ze bude mit takovy naskok), který bude tak dominantni, něco tu proste nehraje, ale nevim proc to nezerou i ti druzi. Lance je pro me porad cistsi nez froom

            0 0
            • robb  

              No hlavně nechápu, jak může být současně tak extrémně silnej v horách a ještě dokáže málem porazit specialistu v časovce. Matně si vzpomínám kdo byl naposledy takhle silnej. Armstrong?

              0 0
              • Lance  

                presne tak byl to armstrong, který tvrdil jak je cisty a ze nic by nevzal a bla bla bla a podobne sracky ted mele froom, ze se snazi očistit cyklistiku, nic proti nemu, jak pisu fandil sem mu, ale to se fakt ze 190 lidi dokaze na takovy závod pripravit jen jeden jezdec?

                0 0
                • McBlacky  

                  když si rozebereš kandidáty a podíváš se jak dopadl první MTF, tak by se dalo říct, že většina es opravdu připravena není optimálně. Snad jen Valverde vypadá, že na svoje možnosti jede výborně. Ale aby jsi měl v první pětce Mollemu, Ten Dama, nebo JCP a naopak Cadel, Andy, Purito mimo první desítku?

                  0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Asi tak. Froome jede svuj standard (Vuelta 11, Tour12, Vuelta 12 nez ho dohonila unava z Tour), ale souperi nejedou nic moc. Ale jeste neni konec.

                    U Cadela to bylo jasny, ze po Giru to nerozdejcha, to dali najednou za poslednich x let slusne na top 10 GC jen LA a AC. Andy je stin sam sebe zpred par let, AC taky, kdy jsou ty casy kdy dominoval casovkam, Purito mel vloni hvezdnou sezonu, tak je zakonite v utlumu?

                    0 0
                    • daymaker  

                      zábavnější bylo, když všichni zobali a v horách se honil LA s Ulrichem a Pirátem např. :-) no ni?

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        Aale nebylo, strojovy vlaky USPS..

                        Jeste neni konec, po prvnim kopci to vypadalo ze je hotovo a Sky drzi peloton za koule, a dalsi den bylo vsecko jinak.

                        Movis jsou silni a Contador s Riisem jeste neco zkusi, vzpomen na lonskou Vueltu.

                        0 0
                        • daymaker  

                          psal jsem to spíš jako fór… :-) samo, že si přeju, aby Froome byl čistý jako lilie… .-) v bojovníka uvnitř AC doufám a Riisovi věřím, že vymyslí nějakou kulišárnu… uvidíme… aspoň, že kandidátů na 2. flek je 10

                          0 0
                        • McBlacky  

                          zkusí vykostit Valveho, ale primárně se Movis, Belkin a Saxo bude hlídat mezi sebou (rád bych se pletl) a Froome už to bude jen pozorovat. Největší šanci zkusit něco má jasně Saxo, ale Movis nenechají jet nikoho z nich a mají firepower na to jim to típnout to je bez diskuze.

                          0 0
                          • Hroch obojzhivelnyj  

                            hmm kdyz to podas takhle tak to zni dost pravdepodobne.

                            0 0
                            • treatt  

                              To víš že jo..proč by se měli vystřílet, když urvat Frooma je nepravděpodobné a proto přijít o dobrý flek?

                              Nějaká koalice Movis+Saxo třeba je dost unreal, dneska už jdou jejich zájmy proti sobě..takže nějaké Belkiny Vrum opravdu nebude mít důvod sjíždět, zato třeba Saxo jo.. v podstatě se asi můžem těšit na pořádnou střelbu o 2–10 místo pod dohledem žluťáka..

                              0 0
                      • vitan  

                        oni se moc nehonili…:)

                        Vlak US Postalu, pak sprint LA, chvilku se držel Jan, když točil vyjímečně víc jak 56otáček/minutu a trošku delší chvilku se držel Pirát…který stejně třeba hned druhý den úplně vybouchl:/ :)

                        0 0
                        • daymaker  

                          víš, kolik stojí Koks? dovolit si ho na každou etapu? tý joooooo…

                          0 0
                          • McBlacky  

                            proti některým preparátům je to zadarmo. Jen musíš mít zdroj a ne pouličního překupníka na Národce :)

                            0 0
                    • karliner  

                      Jen z hlavy – silent assassina nepočítáš proč?

                      0 0
                      • Hroch obojzhivelnyj  

                        pze nejsem treatt a 2008 si nepamatuju. 2008 5 GdI a 3. TdF. 2009– 1.GdI ale 51. TdF.

                        0 0
                        • karliner  

                          Nedalo mi to, abych si nezagůglil, kdy byl LA na Giru v top 10? ;-)

                          0 0
                          • McBlacky  

                            google powered intelligence :)

                            0 0
                          • Hroch obojzhivelnyj  

                            nj tak byl 11. tak ani LA. Tim spis. Koho tam mas dal?

                            0 0
                            • karliner  

                              Proč to převádíš na mne? Náhodně jsem si vzpomněl na Denise, páč jsme o něm kdysi vedli dlouhou diskusi s treattem, ty mi na to odpovíš, že teda jo, ale že další rok byl na TdF až 51.?!? A páč mi vrtalo hlavou, jestli vůbec byl Lance na Giru v TOP 10, tak se na to juknu a v odpovědi na mne zaútočíš, co prej tam mám dál. Proč to tak hrotíš, já tě jen v naprostém poklidu doplnil.. Kdybys tam aspoň šoupnul smajlík, jako že fórek ;-)

                              0 0
              • McBlacky  

                on má výhodu, že je extrémně vysokej a váhu na TT celkem má, bude mít tak 68–69 kilo to není málo s tou pákou jakou má díky délce nohou.

                0 0
                • Lance  

                  a co šlek a krojc?

                  0 0
                  • McBlacky  

                    Oba Schleckové maj na hovno posed a vůbec to netrénují, Krojc zajel myslím na sebe hodně dobře, na to, že za sebou nemá žádnou TT minulost významnou

                    0 0
                • robb  

                  No, ale on už vyhrává od začátku sezóny. Přece neni fyzicky možný se bez dopingu udržet ve 100% formě celej rok.

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Když byl Wiggo ve formě, měl (nebo možná ještě má) trenéra, který se specializoval hlavně na plavání. Měl úplně jiný přístup k tréninku, který mu umožnil být celý rok zhruba na 95% maximální možné výkonnosti. Těch 100% pak načasoval na TdF. Zatímco jiným výkonnost roste v průběhu roku a formu většinou časují na dva vrcholy sezóny.

                    Ale když si vezmeš Spěšného, ten měl taky po celý rok stabilní formu a každý závod jezdil svůj standard. Pravda je, že nijak vysoký.

                    0 0
                    • robb  

                      A je někde dostupná nějaká studia, která popisuje v čem spočívá ten tréninkový systém?

                      0 0
                  • McBlacky  

                    jediný co na tom není možný je udržení % tuku pod hranici 5%, kterou na TDF ladí většina vrchařů a GC jezdců. Ale díky dispozicím by teoreticky bylo možné i to, nebo nějaká fakt brutální dieta celoročně.

                    Ta hranice je teoreticky uznávaná, takže pochopitelně výjimky z ní být mohou.

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Freediver Radek Štěpánek uvádí, že má pod 1% tělesného tuku. Těžko ale říct, jestli ve formě nebo celoročně.

                      0 0
                      • McBlacky  

                        ono je podkožní a celkový, ta hranice 5% je pro celkový, okolo orgánů v těle toho se nezbavíš to mít musíš. Ale u freediverů to je malinko jiný, oni trénují na extra úsporný pohyb. Klidová TF u nich například to jsou hodnoty kam se pro tour ani nepřiblíží na dvojnásobek, navíc díky povaze sportu nepotřebují tolik energetické zásoby delší povahy.

                        A ještě k tomu Štěpánek je fakt extrém, ale to Froome taky svým způsobem.

                        0 0
      • iron.hide  

        se s tim smir ;) vrooom je novy kral proficyklistiky. bez konkurencie v kopcoch, velmi silny v casovke. a navyse, vyzera jak sheldon cooper :D

        0 0
    • Hroch obojzhivelnyj  

      Hroch je zpet- aktualni poradi po casovce: Ve zlutem se zabydluje Dafe, i kdyz i Fukin se tam objevil. Predchozi poradi mi vyslo stejne. Dobre i Marios, poucil se z Gira :-)

      Lanterne rouge: Robb v pravy cas utekl hrobnikovi z lopaty, jak je jeho zvykem, pak se v dire zabydlil na par dni Peslezedirou, aby to po casovce prenechal Anabellce- prvni od konce kdo vezla zluty trikot.

      Mame uz i body na KOM, v sobotu vedl Biker jak Pes, od nedele veze puntiky Fukin.

      Etapa 11TT

      Dafe 83

      Marios 81

      Hroch 80

      Fukin 77

      Ydaho 74

      BF Monkey 71

      Thidney 70

      _Zbynek_ 68

      Blacky 67

      Memphis22 67

      Darkson 66

      Witmar 65

      Mitch 63

      Ruprt2 62

      Ma7ous 60

      Twisp 60

      Treatt 60

      Biker_jak_pes 60

      Martin_Berka 59

      Trembi 58

      Raceman 58

      Lusk 55

      Vita_P 55

      Algheroteam 54

      MavasH 54

      Destr 53

      Fuzzy666 53

      Daymaker 50

      Josse 49

      Robb 48

      Jakub_Kencl 48

      Yoolaus 43

      Obda 41

      Maruska_Sorel 35

      Peslezedirou 31

      Annabellka_Non 30

      KOM Fukin 7

      Poslu sheet aby si kazdy mohl zkouknout jak na tom byl kdyz jsem tu nebyl, ale ted uz budu az do konce snad.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Tak uz ztrestali Cava

      sport.aktualne­.centrum.cz/fo­to-pomsta-fanousku-na-tour-na-cavendishe-chrstli-moc/r~6cbe178­8e99411e2b9470025900fe­a04/

      0 0
    • Memphis22  

      Hm, má Roman šanci, podle zdejších odborníků, dokončit Tour na bedně? A je tu vůbec někdo, kdo za něj v tipovačce sbírá body? :)

      0 0
      • Thidney  

        Maruska ho má na 1. fleku :) Zalezi jak s nim bude hrat Saxo – Riijs tvrdil že bude mrkev (jako Sastre?)

        • je hodně vysoko na to aby ho úplně obětovali, body se budou hodit
        • viděl bych to na Contík agresivní karta, brzký nástupy Romankonzervativní vyčkávací karta
        • zatím je 12 borců ve dvou minutách za Valverdem, to se ještě párkrátpřesype
        0 0
    • Lance  

      takze po vcerejsku je tour o hovne a koncim se sledovanim (teda ne, ze bych to sledoval), vitez je jisty – pokud nespadne, kde jsou ty casy kdy byly rozdily do pul minuty

      0 0
    • robb  

      V úniku Flecha. Taky by si zasloužil už něco vyhrát:-)

      0 0
      • McBlacky  

        možná zasloužil ale dneska by to klaplo leda, že by na cca 20 to go někdo po projezdu uniku odpálil most :)

        0 0
    • robb  

      Tak Kittel to kolo málem roztrhl.

      0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        The Jensie psal, ze si mysli ze je ted zrovna Kittel ze vsech nejrychlejsi, rychlejsi nez Cav. I kdyz dneska asi mel Cav jeste pockat se spurtem.

        Kdo si to tam liznul o Sagana pred tou valnou hromadou? Mi to prislo jako Saxo, v malym piratskym streamu.

        1 Dafe 88

        2 Hroch 86

        3 Marios 84

        4 Ydaho 80

        5 Fukin 80

        6 BF Monkey 77

        7 Thidney 76

        8 Blacky 73

        9 Darkson 72

        10 _Zbynek_ 71

        11 Memphis22 70

        12 Witmar 68

        13 Mitch 66

        14 Treatt 66

        15 Ruprt2 65

        16 Ma7ous 63

        17 Biker_jak_pes 63

        18 Martin_Berka 62

        19 Trembi 61

        20 Raceman 61

        21 Twisp 61

        22 Vita_P 58

        23 Algheroteam 57

        24 MavasH 57

        25 Destr 56

        26 Lusk 56

        27 Fuzzy666 56

        28 Josse 55

        29 Daymaker 53

        30 Jakub_Kencl 51

        31 Robb 50

        32 Yoolaus 46

        33 Obda 44

        34 Maruska_Sorel 38

        35 Annabellka_Non 37

        36 Peslezedirou 34

        KOM Fukin 7

        0 0
        • karliner  

          Ufff. Treatt dvě z posledních tří míst??? WTF???

          0 0
        • treatt  

          Marcel má teď sebevědomí na rozdávání teda. Mám tak nějak pocit, že to je teď tak vyrovnaný, že to je fakt hodně o tom, jak to rozjede tým a pak trochu o hlavě, Marcel teď je v laufu. Naopak u Cava jsem počítal s tím, že ho nakopne nasranost, ale letos není prostě ve svým optimálu..A Kittel dneska tornado..

          Smotka zase nepěkná, doufám, že následky budou co nejmenší, třeba Greg Handerson jede na šití lokte, Marcel Sieberg si napálil koleno, zle dobitej je EBH, i když se ze dveří ambulance usmíval, mával a říkal, že se uvidíme zítra :) lékař týmu takovým optimismem nešíří

          Další dole byl WIlliam Bonnet..

          0 0
        • Peslezedirou  

          Hm, s tím útokem jsem to myslel od zítřka :-), zariskuju a pokusím se to zdramatizovat.

          0 0
      • marios  

        Etapy na tour se pomalu mění ve sport pro cca 200 závodníků, který nakonec vyhraje němec.

        0 0
    • daymaker  

      BTW, myslíte, že Cannondale není nešťastný z barvy bodovacího trikotu? on totiž na Saganovi ten zelený úplně zanikne, vypadá to jako dres Cann… :-)

      0 0
      • vitan  

        za ty prachy a Porsche mu to je asi jedno…:)

        0 0
        • daymaker  

          no mu určitě, ale sponzorům… :-)

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            No ten dres je zeleny od roku 1953, protoze sponzorem byl vyrobce sekacek, rika teta Wiki. Proc je Cannondale v zelene nevim.

            a kdyz jsme u toho, puntikovany dres je do roku 1975, podle puntikovanych cokolad Poulain.

            The Polka Dot Jersey itself was introduced in 1975. It’s colors find their origin in the first sponsor of the jersey, chocolate factory Poulain, who used to produce chocolate bars with a polka dot wrap around it.

            0 0
    • Polka  

      Po ranu pobavilo :)

      0 0
      • Tina  

        Tento komentár k videu ma tiež pobavil „How come you didn't crash when you did the Farrar imitation?“ :D

        0 0
    • McBlacky  

      dneska zase finále okořeněné ostrou točkou, by je nezabilo mít finish o kilák dřív :(

      0 0
      • vitan  

        krvelačné publikum má zřejmě velkou moc na direktory závodů:)

        0 0
      • treatt  

        Hele já ale myslím, že to tam ASO dalo schválně, aby to nebylo „jednotvárné“ dojíždění z rozjetých vlaků, prostě něco jako Hroch s odečítáním bodů za žlutej, cesta k dramatizaci :)

        0 0
        • Thidney  

          no, to můžou dát příště dojezd za kruhák, nebo za nějakou výživnou sekvenci retardérů.

          0 0
          • jakub_kencl  

            Myslíš jako 270° na kruháku a budou kontrolovat dodržování zipu v balíku. Popřípadě, kdo nestihne najet na kruhák dřív, než se čelo přiřítí na původní vjezd, tak je out :-)

            0 0
          • treatt  

            Díky kruháči naposledy vyhrál přece džej džej Haedo, když to Sagič poslal do slepý strany ;)

            Hm, co třeba nějaký kládičky ve stylu eliminatoru XC? :)

            0 0
    • Ruprt2  

      Až si toto (Nebo ještě tady )přečte Tina, to zase bude veselo :-)

      0 0
    • Avail  

      co tam ted dělá balík mi hlava nebere, 100km to go a polovička pelotonu má 20 vteřin..

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Valverde defekt a celý Movistar ho dostává zpátky, ztráta 35 sec. To je peklo tohleto.

        0 0
        • Memphis22  

          To musí peloton jet docela tempo… Kruci, už abych byl doma.

          0 0
        • daymaker  

          no, Movie se dneska pekne oddela… a kdo vi, jestli to sjedou… ???

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Nesjedou, ztráta 1:23 a Omega rozjíždí na špici stále větší Mordor.

            0 0
            • daymaker  

              ze valverdeho odparaji v rovinate etape? peklo…

              0 0
            • Biker jak Pes  

              30 km to go a Valverde ztrácí 3 minuty a postupně odpadá víc a víc lidí z první skupiny. Šílená etapa, jeden defekt a všechno je naopak.

              EDIT: Teďka rozjíždí tempo Saxo-Tinkoff!! Odjíždí z pelotonu a Froome si tahá špici sám!!

              Takže na špici Saxo-Tinkoff, Omega s Cavem, Belkin, Cannondale se Saganem. Že by Alberto do žlutého?

              0 0
              • daymaker  

                ty e,jdou po zlutakovi… saxo rve

                0 0
                • jakub_kencl  

                  Snad to vyjde, silná skupina, ale balík to asi nepustí :-(

                  0 0
                  • daymaker  

                    maji problem se roztocit…

                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Tak 20km do cíle a náskok pomalu roste. Vzadu nejsou schopni se domluvit a tahá to tam víceméně Sky ve 3 lidech. Zatímco vepředu tahají všichni do jednoho kromě Cava, který visí na konci…

                      0 0
                      • jakub_kencl  

                        jsem asi naivní, ale já jim věřím :-)

                        0 0
                        • daymaker  

                          lepsi nez Alpy

                          0 0
                          • trembi  

                            Cav odpadne v tom kopci před cílem :) saxo brutální tempo.

                            0 0
                            • daymaker  

                              Cavavem cert, GC sance…

                              0 0
                              • Biker jak Pes  

                                Dobré je, jak tam Greipel strká ty svoje lidi dopředu zpátky do kolotoče. Asi ho budou po dnešku bolet víc ruce než nohy. :)

                                0 0
                                • jakub_kencl  

                                  A Omega jen nenápadně načuhuje z pozadí :-)

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    Zajímavé srovnání, vepředu se jede padesátkou, zatímco skupina Valverdeho se fláká čtyricítkou. :)

                                    0 0
                                • Ma7ous  

                                  taky jsem si všiml jak chce za každou cenu stáhnout :)

                                  0 0
                                • daymaker  

                                  kdyby bylo lotto vpredu, tak je froome v prdeli uplne

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    To každopádně. Nicméně Sky je totálně rozloženo. Už tam není nikdo, pouze Stannard, který visí na konci a vypadá, že se každou chvíli poblije. Tohle je hodně velká voda na mlýn pro Saxo.

                                    0 0
                            • witmar  

                              Saxo : klobouček… to je šrot

                              0 0
                              • daymaker  

                                minuta

                                0 0
                                • witmar  

                                  takticky proste pecka na takovou etapu… a Sagy taky nemuze nikde chybet :-D

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    Tak, teď by mě zajímlo, jestli se Sagan s Cavem domluvili nebo co měl ten Saganův „spurt“ znamenat… :P

                                    0 0
                                    • soc  

                                      +1

                                      se mu asi nechtělo…

                                      0 0
                                    • Hroch obojzhivelnyj  

                                      Cav to udelal chytre, proste se povesil za Sagana a Chava to rozjizdel. Kdyz Chava odstoupil, Sagan moh jen rozjet dlouhy sprint pro Cava, tak zkusil nechat se predjet a doufal ze ho da z haku. Bez sance, tak jako tak.

                                      Ale jako moc pekny dneska teda. Valverde prisel o bednu a Movis o team, velky luuzri. Ja taky, v tipovacce :-(

                                      Krome Valverdeho to v top 5 nic moc neresi, Froome ma furt skoro 3 minuty. Jestli to bude zajimavejsi s Movis az na Quintanu mimo hru, nebo naopak, tezko rict.

                                      0 0
                                      • Biker jak Pes  

                                        Právě když jsem viděl Sagana, jak se nechal předjet, tak jsem si zařval „Dobře to udělal!“ :D Cav asi taky moc nechápal, když se ohlížel. No a čekal jsem, co se stane a ono se nestalo nic. :D

                                        0 0
                                      • treatt  

                                        Já bych nezapomínal na důležitou taktickou věc, kterou Omega udělala, když poslali někde na 1K to go do útoku Niki Terpstru. Cannon musel reagovat rychle, protože by to Niki se svými tempařskými schopnostmi v klidu dovezl, takže to musel chca nechca sjet Macek Bodnar a tím byl Cannon bez rozjížděče do špurtu a Sagi už v tom byl sám. A protože mu Cav posledních asi 5 km sveřepě nevylezl z háku, Sagič prostě neměl jak a co..

                                        0 0
                        • daymaker  

                          terezin je smrtici

                          0 0
              • treatt  

                BTW druhá GT, kterou Valve ztrácí kvůli terezínu. Akorát na Vueltě to bylo pádem, teď defekt a tentokrát nakoupil baťoh, protože to bylo na větru až do cíle..smůla hrozná teda :(

                0 0
                • McBlacky  

                  nj vezmeš si takhle team samejch vrchařů a dáváš pekla v etapách kde jsou kopce. No pak tě vykostí na rovince. Froome si vzal spíš team na rovinky, ale trochu mu to popadalo, sem tam lopatka, sem tam pánev, sem tam limit :) akorát on je v kopci tak silnej, že team nepotřebuje :)

                  0 0
                  • treatt  

                    Asi tak no..ostatně, kdo v Dánsku ještě nadává Riisovi za to, že nevzal místo Bennatiho a Tossata Sorenseny do kopců? :)

                    0 0
                  • treatt  

                    Jinak Vasilův limit fakt překvapení, docela by mě zajímalo, čím to bylo..

                    0 0
                  • Zerocool  

                    no myslím, že i slušný tým do kopcu, co jel včera ten porte to bylo neskutečné!

                    0 0
                    • marios  

                      Škoda , že Roman neuvisel to jeho tempo, prej mu chyběl 1km ke zmírnění sklonu. Ale stejně by je potom Sheldon odpáral.

                      0 0
    • HarryTP  

      Začínám být na Cavendishe alergickej doufám že ho zas někdo poleje chcankama

      0 0
      • Exe  

        To já jsem alergickej na Slováky, hlavně na teenageři, kteří k naprosto všem věcem na FB stránce Tour píší: Sagan is best !!!! :D::D:D:D:D:Deen …

        Ač to samozřejmně jsou lidé, kteří o tom nic nevědí a na kole jedou párkrát do roka …

        0 0
        • daymaker  

          kluci, vy jste nejaci rozparadeni… :-) zitra se jedu podivat na kralovskou etapu CCT na videlske sedlo a nehodlam po nikom nic hazet… :-)

          0 0
        • iron.hide  

          mas pravdu, a hlavne ze vsetci do jednoho nenavidia cavendisha. vlastne sagan a cav su jedini dvaja jazdci ktorich tito facebookovi idioti poznaju

          0 0
    • trembi  

      Tak Cav neodpadnul :) etapa zatím asi nejzajímavější

      0 0
    • robb  

      No tak Alberto očekávaně vystrčil drápky ještě před kopcema. Nepamatujete si někdo z toho přenosu, jak se do toho úniku dostal Fuglsang? Bylo to náhodou nebo tam celou etapu jel u Alberta? A nebo v tom má prsty Vino? :-D

      0 0
    • Delkim  

      teď jsem to dokoukal, nádhera, ty záběry jak to Saxo zkusilo a Froome kouká kolem sebe kde má svůj tým aby vyrazili a kde nic tu nic :)

      a konečně jsem pochopil co je to ten terezín a jak to může být rozhodující :)

      0 0
      • robb  

        Prej jsou na dnešní noc ubytovaný kluci ze Saxa a Sky ve stejnym hotelu. Tak snad všichni zítra dorazí na start ve zdraví. :-D

        0 0
    • robb  

      No jestli zítra dorazí celej balík pohromadě až do města, tak to budou asi jatka.

      http://4.bp.blogspot.com/…_final18.JPG

      0 0
      • vitan  

        možná, že zítra rozhodne ten brdek pák kiláků před cílem…takže spíše uprchlíci a Sagan:)

        0 0
        • robb  

          Těžko říct, buď za to vemou Saganovci a nebo tam nechaj únik a budou se šetřit na tu rovinku před Mont Ventoux:-D

          0 0
        • McBlacky  

          po dnešku bych si vsadil, že zítra nechají jet unik, aby taky jednou byl oraz. V neděli Ventoux…

          Movis, Sky i Sxo v detu, sprinterský ekipy ani nemluvím, kdo by to jako sjížděl? Po startu se ujístí že neodjel nikdo s méně než hodinou a pak to dojede unik +10 min v cíli a AVG etapy 35 :)

          0 0
          • vasek80  

            Začátkem týdne Roman prohlašoval, že se po časovce budou muset hodně pošetřit síly na neděli. Myslím, že dnes bude vykouřenejch spousta jezdců v pořadí i domestiků a sil nikdo moc nepošetřil, tak by se te tvůj scénář na zítřek nabízel.

            Já na to dnes koukal až večer po zprávách, kdo to mohl čekat. Na druhou stranu ono je to celé letos specifcké, že i zítra se můžou dít velké věci. Už dvě přesunovací etapy díky Canondalu a dnes mimojiné Saxu až tak nudné ani zívací nebyly.

            0 0
          • Thidney  

            saxo a sky dnes ve stejným hotelu, chci fotku od společné večeře :-)

            0 0
      • Thidney  

        ten znak benzinu před cílem je poznámka pro Cava – zapnout forsáž?

        0 0
    • vasek80  

      Fandím Saxu, Romanovi a Albertovi.

      Je mi líto Valverdeho chudák měl smůlu na defekt ve špatnou chvíli. To musí být k nasrání po takovém úsilí v přípravě.

      Také je mi líto Frooma. Chci boj o žlutej hezky do alp a do poslední chvíle těsný závod s Contadorem/Ro­manem a Fromem, ale to, jakou „podporu“ dává SKY Fromovi je na pováženou. To Wiggins to měl loni snazší.

      0 0
      • robb  

        Valverde prej neměl defekt, ale někdo mu vletěl do zadního kola.

        0 0
        • vasek80  

          Také smůla a ještě mě dnes dostal technik od Mavicu, kterej měnil nejprve kolo týmovému kolegovi P. Rollanda, kterej mu zcouval pomoci.

          0 0
          • robb  

            No Europcar je opravdu zajímavej tým. Rolland tam jedinej z Europcaru tahal na špici, pak dostal defekt, a ty jeho dva kolegové tam na něj koukali, jakoby nevěděli, jestli ho maj dotáhnou dopředu nebo ne. Korunu tomu dal Voeckler, kterej to kryl zezadu úplně celou etapu.

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Voeckler zitra pujde po etape. Protoze zitra si myslim ze to doveze unik.

              0 0
              • vasek80  

                Nebude to pro něj zítra moc nudný profil na to se pořádně ukázat?

                0 0
              • McBlacky  

                taky mě hned včera napadnul když jsem koukal kolik v klidu europcar nakupuje. Ale nevím jestli to na něj není moc hladkej dojezd, na takovým ho může oprasit kdokoli. Počítám že Lampre a všichni francouzi to budou zkoušet tvrdě

                0 0
            • treatt  

              Ale to je klasické místo Thomy, buď je v útoku, nebo chvostí, klasika :)

              0 0
        • Lance  

          ciste teoreticky mohl dat valverdovi nekdo svoje cele kolo? oni mu dali akorat to zadni ne? pokud to slo, tak proc to tak nedelaji? ztratil by porad min nez kolik ztratil

          0 0
          • vasek80  

            Otázka zda by změna posedu a nastavení neudělala větší rozdíl než ta krátká výměna kola.

            0 0
            • Thidney  

              krátká – byla s čekáním minimálně půl minuty. Na tom větru sebrat první kolo a šup zpět do balíku a vyměnit někde později na příhodnějším místě se skonsolidovanými pomocníky. Ale po bitvě každej chytrej. Prostě nečekal, že tu půl minutku nedaj.

              0 0
      • Thidney  

        ale DS Movis to posrali – vodpárali ještě Costu a bylo vidět, že týmová časovka uprostřed závodu jim jde hůř než Saxu

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Mame noveho lidra, Zbynek. Zato na konci opet stary znamy Robb.

          Po terezinech 13. etapy:

          1 _Zbynek_ 86

          2 Darkson 82

          3 BF Monkey 82

          4 Dafe 80

          5 Hroch 79

          6 Fukin 79

          7 Blacky 78

          8 Mitch 75

          9 Memphis22 75

          10 Marios 75

          11 Ruprt2 74

          12 Treatt 73

          13 Biker_jak_pes 72

          14 Ydaho 71

          15 Witmar 69

          16 Vita_P 67

          17 Raceman 66

          18 Algheroteam 66

          19 Thidney 65

          20 Twisp 62

          21 Josse 61

          22 MavasH 60

          23 Ma7ous 58

          24 Lusk 58

          25 Trembi 56

          26 Fuzzy666 55

          27 Daymaker 54

          28 Jakub_Kencl 52

          29 Destr 51

          30 Yoolaus 51

          31 Obda 49

          32 Martin_Berka 47

          33 Peslezedirou 46

          34 Annabellka_Non 42

          35 Maruska_Sorel 40

          36 Robb 28

          KOM Fukin 7

          0 0
          • Thidney  

            dneska těžkej pád pořadím řízenej Movis, ale zas pohled na Saxo veterány (Tosatto je na 28 GT) drtící sky terezínem to vynahradil, jak z klasikářskejch učebnic jedem? jedem! žádný dohady přes vysílačku a ostatní maj tak 5 sec na to docvaknout si je. Teď je jen otázka jestli tuhle dobrovolnou TTT navíc dokážou do neděle zregenerovat.

            0 0
            • treatt  

              Pecka to byla, musel jsem si to dát ze záznamu dvakrát :)

              Jinak já trošku vyrovnal svůj freefall v tipovačce, uvidíme, jak tu půjde dál, ale že by mi skočil Contík na první, do top 5 se mi vrátil Valve, Rodri a Porte, to fakt nevím teda :-D

              Aspoň mám Saxos konečně ve žlutejch přilbicích, youpí :)

              0 0
          • _Zbynek_2  

            Jeden Valverdeho defekt a hle – užívám si svou minutu slávy :o)

            Nováčkovské štěstí. Vždyť při vyplňování formuláře (dobrovolně se přiznám) jsem se nedovtípil, co znamenají písmenka TTT a tím pádem netipoval (btw.: byl by to býval Sky, inu také jsem podlehl PRku sira Brailsforda, teda než se ukáže co sypou).

            Dívám se do excelu, no už nic moc nebude. Van den Broeck je stejně jako loni již mimo (a to jsem mu tak držel palce), Porte nakoupil a v GC je mimo, tým Sky rozložen. Takže jedině mě zachrání Quintana, kterému v horách velmi věřím.

            Btw.: jak psal McBlacky 25.6. " Možná podium, kdybych měl lepší jméno: Bauke". To je přesné, zdá se výborný cyklista, ale to jméno při tipovačce nepřekousnutel­né :o/

            0 0
        • jeffino  

          vypadá to, že Kreuza za chvíli oblíkne Contadora do žluťáku:)

          0 0
    • iron.hide  

      zeby som sa zacal bat ze froomi pride o zlte? :)

      co sa ***** deje s tym jeho timom, mimo zraneneho EBH a vyluceneho Kyrijenku?

      tu aspon vidite, ze Sky nedopuje

      0 0
      • pendergast  

        Kalí vodu, Vojtěchu … kalí vodu.

        0 0
      • treatt  

        „tu aspon vidite, ze Sky nedopuje“…hmmmmmmm­mm :) a co včera Vojtěchu? :)

        0 0
        • iron.hide  

          to ja neviem :)

          ale ja som skor myslel sky ako celok, proste na tejto tour je to priemerny tim, ktory taha peloton ovela menej ako minuly rok. za posledny tyzden tahali viac len v nedelu cestou na mt ventoux.

          nie je to suverenny tim, inak by kirijenka stihol limit (preco ho vlastne nestihol, to je otazka) a nestalo by sa, ze tam obcas nechavaju frooma osamote. jasne ze je to sposobene aj tymi zraneniami…

          ked kennaugh nedelu odstupil z cela, tak sa ledva vedel pohnut dalej.

          sky ako celok na tejto tour nie je nicim vynimocnym, okrem frooma. su na 10. mieste v timovej klasifikacii, minuly rok boli dlhsie prvi.

          0 0
    • raceman  

      800 :)

      0 0
    • robb  

      Rochovo čísla ze včerejška. Podle tepu jel asi ZDV:-D

      http://www.srm.de/…ce-stage-13/

      0 0
      • raceman  

        a tech last 30 km sis vsiml? ;)

        0 0
        • robb  

          No tak musel si nějak udělat žízeň na pivo. :-D

          0 0
          • Delkim  

            posledních 35km průměr tepovky 173?

            to by ze mne ten laktát stříkal jak z požární hadice při požáru Národního divadla :))))))))))

            0 0
            • McBlacky  

              co bych chtěl už ti je 37 :)

              ale tepovka je individuální. Pro dost lidí je to i celkem pohoda na 2 a víc hodin – mladších nebo vysokotepců.

              To číslo jako udaj nic neřeší.

              průměr watů 264 je pro 70kg Rocheho naprostá pohoda a závěr na AVG 368 už je celkem výkon, ale pořád v součtu spíš odpočinkový den na poměry pro tour závodu, jmenovitě TDF.

              Je tam dobře vidět jak výkon kolem 200w v balíku stačí, jen když jsi na špici nebo chytáš nástup, začne to být najednou daleko zajímavější a podívá se i ke 400.

              0 0
              • Delkim  

                no jo no, letí to :) dneska jsem jel prahové intervaly v kopcích a ty já mám kolem 165 tepů, ty vysoký tepy to není nic pro mne :) ráno po probuzení mám kolem 36 tepů

                0 0
              • destr  

                No tak to bych tam uvisel i já :-D

                0 0
            • Maato  

              Jsem si vzal párkrát na Lysacup (běh na Lysou horu) vzal tepák a průměr byl 195 (max. 202) s délkou cca 45min. :)

              0 0
            • vasek80  

              Já zrovna o sobě můžu prohlásit, že tepu hodně, ale po rovině valit 173 průměr bych asi také nedal, ale to je spíš o technice šlapání. V kopci by pro mě 173 na 35km byla fajn vyjížďka v tempu.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Mount Ventoux se prý jezdí dost na krev http://goo.gl/DFVB3

      0 0
      • raceman  

        klasicky streetview… jedna fotka v mlze s 10 cm snehu a druha pri slunku a 25° C…

        0 0
    • Thidney  

      řekl jim někdo, že na ten Ventoux budou muset vyjet? první tři hodiny avs 48 . Magoři :)

      0 0
      • HarryTP  

        Uz by mohli pustit přenos.Nevim kdo dělá ty odhady ale zatim jim to moc nevychazí dřív byli ty přenosy dřív takový ty víkendový Bakyho maratony 5 hodin.Ted to pustěj ve 2 do toho 25 reklam a v pul pátý je konec.A jeste vypráví jaká to bylo do týhle doby paráda, jak byli utoky a jeli pilu

        0 0
        • xp3  

          Jj, to by mohli. Nějak nemůžu nikde najít nějaký funkční stream…

          0 0
      • raceman  

        to vis, honi sagana, ktery si po sprinterske premii jeste vyslapne na ventoux a posune se do top 20 :D

        0 0
    • Biker jak Pes  

      To je humus ten Froome, snad nejstrašnější postava cyklistiky v celé historii. Na ten jeho styl se nedá dívat…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Hahaha.

        0 0
      • vasek80  

        Mě dnes přišlo, že má strašně nízko sedlo.

        0 0
      • ovčák  

        to musíš být třeba na zátopka úplně alegrickej, ne?

        0 0
        • Thidney  

          sorry, ale froomovy nástupy vypadaj fakt šíleně. A to jak stylem, tak účinkem. Dávat něco takovýho opakovaně v takovým kopci, to mi hlava nebere. 186cm/67kg vyhrávat jak horský etapy rozdílem třídy, tak zároveň jako jedinej ohrožovat Tonyho Martina v časovce?

          0 0
          • Lance  

            co to vůbec žere to co jede v tom žlutém tričku?

            ať jdou někam, nabízí se opět po dnešku otázka kdy bude vítěz letošní tour anulován, přece není možne spurtovat do kopce :-)

            0 0
            • ovčák  

              asi budu jeden z mála, ale froomovi to přeju. už za ten loňskej rok. a rozhodně ho vidím ve žluté radši než contadora. o čistotě si nedělám iluze, ale to u celýho (minimálně) čela. koneckonců, je fajn, když žluťák umí ukázat, kdo je pánem a nemá „jen“ nejlepší součet časů ale jinak to je šedá myš schovaná kdesi v pelotonu.

              0 0
              • iron.hide  

                +1

                0 0
              • McBlacky  

                sice při tom porazí všechny historické časy na tom kopci (kromě LA o pár sec) ale jinak ok :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  má lepší kolo :-)

                  0 0
                • treatt  

                  A hlavně ta motorová myš vsedě? Co to kua mělo bejt? Kadence, jakou člověk vidí jen u festkařů na 42–16, když jedou z 10% kopce dolů a jak Contador, tak Nieve a Quintana prostě zmizí v dáli, i když je proťák a Ventoux je v těch otevřených pasážích spíš háková záležitost kvůli tomu???

                  BTW vysvětlí mi někdo, jak může Quinta být v bílým tričku, když mu je podle ksichtu evidentně přes padesát? :)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    je mladý v duši! :-)

                    0 0
                  • Hroch obojzhivelnyj  

                    Me prislo ze jak nastoupil AC, tak se tam za zatackou kopec lamal na kousek rovinky a Froome hodne ziskal ze mel nahore rychlost. Ale ten nastup kadenci to byla hruza, to by meli pustit do TV az po 10 hodine, aby nedesili deti.

                    Dival jsem se a podle vlajek meli spis vitr do zad, co jsem si vsim.

                    0 0
                  • Zerocool  

                    ta kadence byla neskutečná, zřejmě mu to vyhovuje, no nevím co mu dali 10km pred cílem do te tašky, zrejme efedrin…

                    0 0
                  • Zerocool  

                    ta kadence byla neskutečná, zřejmě mu to vyhovuje, no nevím co mu dali 10km pred cílem do te tašky, zrejme efedrin…

                    0 0
                  • ememem1  

                    kvalitny kolumbijsky matros.

                    0 0
                  • jeffino  

                    si zajed do nejaké rozvojové země třetího světa, pak pochopíš, že i podle statistik OECD je průměrná délka života tak kolem 50–60-ti let, potkáš tam lidi, kterejm je např 30 a vypadaj na pade, si vůbec nedokážem představit ten tvrdej život nějakejch indošů někde v Nevado del Cocuy mountains.

                    0 0
                  • iron.hide  

                    :DD nacelnik Sediaci Byk

                    http://www.history.com/…ing-bull.jpg

                    0 0
        • Biker jak Pes  

          Zátopka jsem viděl akorát na fotkách.

          Mluvím o stylu, jakým jezdí, takový tady snad nikdo nebyl…

          0 0
      • mastihuba  

        My co známe karayu, tak nám ta postava divná nepride.:)

        0 0
      • iron.hide  

        mne je ten jeho kadencny styl urcite sympatickejsi, nez to obrovske kymacanie sa cadela evansa

        0 0
        • treatt  

          U Kadla je sympatický, jak je vidět, nakolik ta cyklistika bolí..

          0 0
          • obda  

            Tak, Kadel vypadá tak nějak uvěřitelně, na rozdíl od některých monster. (BTW docela mne zajímá, na čem je letos Vroom. Ale to se dozvíme až za pár let :-/)

            0 0
    • McBlacky  

      na Ventoux jsem tipoval Nairo a za ním Chris, tohle bylo ale fakt moc od Sky ridera :)

      Porte je neskutečný prase.

      Krojc si to dobře docvaknul a ještě si dal AC na pásce. Ale asi dostane vynadáno, že odcouval moc brzo, pokud to nebyla taktika.

      Purita bych tipnul na nejrychlejší last kilometre.

      Andy si ani neškrtnul a spekulace, že se vrací s formou vyvráceny.

      Cadel to Giro opravdu nerozjede.

      Důstojnosti bylo učiněno za dost, aby vedl puntíky zevlák co si vystoupí na patě pořádnýho kopce, to by nebylo košer.

      Nieve hezky, Quintana ještě líp, ale to prostě nestačí aktuálně na win proti Vroomovi.

      0 0
      • Darkson  

        Porte si udělal z TOP10 vrchařů trhací kalendář, navíc když si vystoupil, vůbec nezpomalil…Froome bez komentáře.

        Roman super, jen škoda že nenajeli víc na Belkin boys, dneska jim mohli s Contíkem naložit, ale on nemoh nic moc vymýšlet, když Alberto jel kousek před nima, Mollema tam pěkně vlál…

        Roman teď má po horský časovce reálnou šanci na 2.flek, který se může časem proměnit v první:-)

        0 0
      • Memphis22  

        Ten Quintana mě začíná štvát, nejen, že sem ho ignoroval na pořadí, etapy i bílej dres, ale jak to tak vypadá, tak ještě vyšoupne minimálně Romana mimo pódium. To by byla velká škoda. Hodně by mě dneska zajímalo hodnocení Saxa z pohledu Alberta, Romana a Riiseho… Froome dokázal, že je z jinýho vesmíru. Dneska jsem ho nechápal. :)

        0 0
        • Ma7ous  

          Taky jsem Quintanu nějak opomíjel s tím že je tam prvně tak z toho nebude nic a jestli tohle předvěde ještě 2× tak Roman skončí čtvrtý a to by byla fakt škoda. Jinak sakra ten Froome je jak nějaky mutant 186cm/64kg, by mě zajímalo co hoo bude všechno za deset let bolet, spíš mu odejde.

          0 0
          • Memphis22  

            Dneska říkali 67kg. Ale i tak… :D

            0 0
            • Ma7ous  

              I kdyby 67 je to fakt hodně brutální poměr. A ještě s tím jak s tím umí pracovat při časovce. Jako jde z něj opravdu strach a pokud mu někdo nedá klacek do předního kola ve sjezdu tak asi vyhraje.

              0 0
            • McBlacky  

              to už není takový unreal, Andy a Frank jsou vyšší a váží taky tolik v top formě. Znám i kluky tady z čr co mají 186 a pod 70, a to jsou hobíci…

              0 0
          • marco  

            Roman Kr. 183 cm a 65 kg ten si může s Froomem podat ruku a zasednou ke stolu.

            0 0
            • Ma7ous  

              Tak to jo, ale všechno jim tam sežerou asi jiný lidé :) Já si dám v klidu pivko a bůček k večeři než se takhle trápit.

              0 0
            • Thidney  

              jenže křížák nedá placatou časovku stejně jako Tony Martin. Je na tom +/- stejně jako ostatní GT jezdci i zajížděj podobný časy. Až na Vrooma :)

              0 0
            • strtom  

              Taky mam 183, kdyz jsem se zenil mel sem 68 ted mam 85. Z toho vyplyvy ze je svobodny.

              0 0
            • treatt  

              Jj, letos je Roman v poměrně děsivým šejpu..takhle kostnatej obličej ještě neměl..

              0 0
              • Zerocool  

                no pokud jsi ve stejném týmu s contadorem, tak i „výživa“ je stejná a ta se na tobě podepíše…

                0 0
              • ememem1  

                co je spolu s odstavajucimi usami docela symtomaticky poznavaci znak dlhodobejsieho pozivania anabolickych steroidov a rastovych hormonov resp. ich variacii v kombinacii s vytrvalostnymi resp. silovo-vytrvalostnymi sportovymi disciplinami.

                myslim to uplne vazne.

                0 0
                • McBlacky  

                  to si pleteš, zvětšené lícní kosti a čelo jsou znak užití RH. Steroidy tvar kostí neupravují.

                  Ale celé to je o ničem, bavíme se o míře ´vysekanosti´ což je důsledek extrémní diety při náročném tréninku – respektive energetické spotřebě.

                  0 0
                  • vasek80  

                    A břicho jako kráva, protože roste jaterní tkáň. Proto nejlepší kulturisti mají břicha, jako když spolknou globus. RH asi žádnej hobík nesežene, tak těch se to netýká.

                    0 0
                • Polka  

                  Uz loni jsem si rikal, ze podle obliceje musi krizak na necem jet, ale zase ty vykony tomu ne zcela odpovidaji, takze tezko rict.

                  0 0
                  • Zerocool  

                    neodpovídají? si děláš srandu, patří mezi 5 nejlepších z 200 sypačů:)

                    0 0
                    • Polka  

                      Tak kdyz sypu, tak poradne a zadny srani. Kolik toho letos vyhral z vetsich akci? Sypat a bejt 3–5 asi neni nic moc ne? :)

                      0 0
          • biker jura  

            na svých stránkách má 69, čemuž bych věřil nejvíc, případně těch 67, ale míň teda nemá. když jsem koukal na časovku, tak stehna nemá zase tak hubený

            0 0
            • Thidney  

              jo a do kopců ty časovkářský odloží a jede s jinejma – http://www.steephill.tv/…RTX11MP7.jpg

              Kam se hrabe canc s výměnou kola s motorkem :-)

              0 0
              • biker jura  

                no je fakt že tady to nevypadá, ale to muže být částečně vyčerpaným glykogenem, ten udělá nějaký mm na obvodě. Na časovce taky určitě používají nějaký stimulanty a něco na prokrvení, tak se mi zdálo že je má celkem narvaný :D

                0 0
                • Thidney  

                  no ono jsou ty záběry z časovky většinou na dlouhým ohnisku, takže skreslujou

                  0 0
            • robb  

              No takovej Basso má 70 kg, a to je o kousek menší než Froome. A žádnej velkej časovkář to neni. U Frooma bych řekl, že by mohl mít klidně 65. I tak je ale asi dvakrát těžší než Wiggo :-D

              0 0
        • vasek80  

          Nějak si nevybavuju Quintanovo časovku a nenašel jsem výsledky, ale neměl by ji Roman zajet lépe?

          Jinak v kopcích je to jasný, tam na něj Roman spíše bude dále ztrácet.

          0 0
      • Smazaný účet  

        Sky rider ;-)

        Myslím, že i ten text tam sedne.

        0 0
      • Hroch obojzhivelnyj  

        Krojc tyhle prudky nastupy nikdy nedaval, proto odcouval. A pak ale nemoh jet i kdyby moh, aby za sebou nenatah belkiny. Nieve tam AC pekne vytah, nevim co mu Bertie nasliboval, valil mu kliny do hlavy skoro porad.

        Podle vlajek jeli nahore spis po vetru.

        A Froome… nejak mi to pripomnelo predlonsky(?) Giro, kde si AC odjizdel jak chtel a drzel ho akorat Jojo. Too good to be true :-( Takze mozna ze se porad jede o vitezstvi, jen to par let potrva.

        0 0
        • Hroch obojzhivelnyj  

          Jasne ze Blacky preje Froomovi KOM, kdyz ho tim vytah do Maillot jaune. KOM v bodovacce drzi Fukin o tie-breaker pred Zbynkem. A vzadu zas uraduje Robb.

          1 Blacky 89

          2 Dafe 85

          3 Darkson 85

          4 BF Monkey 85

          5 _Zbynek_ 83

          6 Hroch 82

          7 Treatt 78

          8 Memphis22 78

          9 Marios 78

          10 Ruprt2 77

          11 Fukin 76

          12 Biker_jak_pes 75

          13 Mitch 74

          14 Witmar 72

          15 Vita_P 71

          16 Thidney 70

          17 Raceman 68

          18 Ydaho 68

          19 Algheroteam 66

          20 Twisp 65

          21 Ma7ous 62

          22 Josse 61

          23 MavasH 60

          24 Trembi 59

          25 Lusk 58

          26 Fuzzy666 58

          27 Daymaker 57

          28 Yoolaus 54

          29 Obda 54

          30 Jakub_Kencl 52

          31 Destr 51

          32 Martin_Berka 50

          33 Peslezedirou 49

          34 Annabellka_Non 42

          35 Maruska_Sorel 41

          36 Robb 30

          KOM Fukin 10

          0 0
          • McBlacky  

            nj měl jsem věřit i slovenskýmu klukovi a bylo by to už dávno ve žlutým.

            Akorát ted naberu randál minusových points :( rest day atd…

            0 0
            • Hroch obojzhivelnyj  

              Ty sem mas postnout fotku ve zlutym v rostenkovym sendvici a ne mrmlat ze prijdes o body.

              0 0
              • McBlacky  

                barvu napravím, ten sendvič moc nevidím teda :)

                0 0
              • dafe  

                Heh, taky mě ty mínus bodíky lechtaly :) Ovšem užil jsem si žluťáka při 100 TdF, jsem tuze spokojen.

                Mrzí mě nehorázná smůla pana Alechandra. Loni jsem ho vyignoroval v tipovačce na Vueltu a on mi ukázal proč měl v juniorských kategoriích přezdívku Neporazitelný. Letos jsem hodně váhal, přece jen Valverde měl dycky na TdF smůlu, říkal jsem si třeba to letos protrhne…už to tak i vypadalo. A pak to přišlo a bylo to krutý…Movis se dostali zpátky na 10s a už ani o metr dál, na větrné rovině pomalu, pomalinku mizel Alechardův sen o podiu a mě mizela tipo :-) Asi všechno začalo kdysi dávno, když si jako mladý zobák praštil kolenem do řidítek a musel vzdát. Stará Dáma ho zřejmě nějak nemusí. Škoda, s Valverdem v zádech bych ještě kousal :-)

                0 0
                • treatt  

                  Mám Ti postnout fotku pásku z Vuelty? :) já Alejandra měl :)

                  0 0
                • McBlacky  

                  já ho mám na 4tej flek a je mi platnej asi jako Purito na 3tím a Porte na 5tým :)

                  já na ty minus body vypadnu pokud mě někdo neskočí zítra na haluz win, protože minimálně do ITT to jsou 3 point dolu :/ leda by Nieve dal zítra unik a šel do puntíků, ale toho tipuju že se bude šetřit na Alpe a půjde po etapě

                  0 0
              • McBlacky  

                nejžlutější na co jsem narazil v šatníku.

                Loni jsem dostal v nějakým startovným žluté tričko, ale šlo rovnou na hadry, nějak mě nenapadlo si ho nechat na tuto příležitost.

                Naladil jsem i bílé froomovky :)

                0 0
        • Thidney  

          Krojc vypada sakra dobre, pokud udrzi Quintanu, tak je na bedne. Neverim ze by ho Saxo popravilo v nejakym sebevrazednym utoku. Jsem zvedavej jestli do konce Tour bude alespon jedna etapa, kdy by dojeli Krojc a Contik s vedsim rozestupem nez 5s :)

          0 0
          • Memphis22  

            S Quintanou to bude mít hodně těžký, zvlášť, když už pojedou prakticky jen kopce.

            Roman pořád může fungovat jako záložní plán, pokud Albertovi znova dojde, a naštěstí tam maj ještě Roche a Rogerse, který s předkem dokážou hodně dlouho držet krok, na nějakou tu černou práci.

            0 0
        • treatt  

          Hele je známý, že jedině Euskas v poslední době bojovali o takový ty třeba prémie z intermediate a nejnižší kopce, protože za to je pár euro… ;)

          Jinak by mě spíš zajímalo, jak to bylo mezi Nairem a Froomem, protože když Vrum viděl, že ho v proťáku nevorve, začli se bavit. Pak Quinta tahal špic a střídali se..tedy..co jinýho, než klasická dohoda ty etapu já GC? Načež mu o chvíli později potom, co Quinta zatahá špic, Froomik nastoupí a pápá? O tom bych rád věděl víc..

          0 0
          • Hroch obojzhivelnyj  

            „He told me to work with him because Contador was losing time. He said that if we were still together when we got to the finish then he would let me win, but I couldn't follow in the last two kilometres,“ Quintana said.

            Tak Quintana na spolupraci i tak vydelal aspon cas v GC. Me by spis zajimalo jaka byla dohoda AC s Nievem, protoze jsem si za celou dobu nevsim ze by Contador tahal.

            0 0
            • daymaker  

              na CT4 kluci spekulovali… potahej mi a next year jezdíš se mnou v Saxo

              0 0
              • Thidney  

                “He told me that he couldn’t help me out. I had to do the work on the front in order to try to finish in third place.”

                to teda jak AC tak Vroom s Nievem/quintanou slušně vydrbali :-)

                0 0
                • McBlacky  

                  Vroom rozhodně, hláška když se mnou budeš u finiše a pak mu nastupovat to je hodně laciný…

                  0 0
                  • dafe  

                    Taky jsem to tak viděl. Fru sice tvrdil že nenastupoval ale houby. Nairovi ale seklo dost, tak by asi odpad i tak, za posledních 1,5 km koupil půl minuty tuším i od Romana, nemluvě o Rodrim.

                    0 0
      • treatt  

        Pravdu díš, jak se tam zjevil Rodri byla prasárna hrubá. Škoda, jak to režie projebala, vůbec tam nechytli podstatný momenty :(

        Andy veselohra, že jeho DS ráno mluvil o tom, že Andyho vidí na win :)

        Puntíky mě serou, protože dneska měl drtivě zaútočit Pinot a podniknout rázný krok k mé výhře u Fortuny..a zevloň si místo toho pořídí rýmičku :(((

        0 0
      • treatt  

        Abych nezapomněl, doufám, že už brzo Rolán ty puntíky nepoveze, dívat se na jeho joker pyžamo fakt bolí :/

        0 0
        • McBlacky  

          zas dá nějaký haluz únik a vyhraje to zpět. Fromik mu ho sebere zase na Alpe.

          0 0
    • Delkim  

      to musí někdo takhle dominovat zrovna v cyklistice, kde se fakt hraje jen o to první místo? :(((

      to nemůže třeba hrát fotbal? :)))

      0 0
      • Delkim  

        Quintana i Froome v cíli kolaps a museli dostat kyslík? koukám na to ze záznamu a teď to hlásí

        0 0
      • Thidney  

        tak dnes se provalil doping 5 Jamajcanu + Tyson Gay to je docela ohnostroj

        0 0
    • vasek80  

      Já si myslím, že si jede Contador pro jednoznačné vítězství a teď už pojede na jistotu a bude jen udržovat náskok.

      co na tom, že mu to vítězství přidělí za 5 let.

      0 0
    • Smazaný účet  

      MONT VENTOUX (last 15.65 km [from St. Esteve], 8.74 %, 1368 m)

      TOP 50

      Quintana v cíli.

      http://www.dailymotion.com/…oux_sport%27#…

      0 0
      • mastihuba  

        Pantani a Mayo vedou o vagon, evidentně jim tenkrát dobře fouklo do zad. :D

        0 0
        • Smazaný účet  

          ;-)

          Zato Schelckovi už do zad moc nefouká :)

          0 0
        • Thidney  

          Mayo byla časovka… obecně se tyhle čísla daj brát v potaz jen když máš alespoñ trochu představu o etapě, která se ten den jela.

          0 0
      • Kubiczech  

        Takže je to jasný, Quintana zobe.

        0 0
      • vasek80  

        HMM takže když vezmem v potaz že Roman je zdá se v životní formě a přezto, patrně díky podmínkám, jel v roce 2009 rychleji, tak o to více je zarážející výsledek Frooma. Kolik by asi jel v roce 2009 on s dnešní formou.

        Zajímalo by mě, jak tohle Quintana s Froomem odregenerujou. Přitom Quintana vypadal celej kopec celkem OK. Vždyť jezdí skoro většinu bez dýchání pusou. Jestliže to Roman nedojel na kolaps, tak se mu to může snáze odregenerovat a bude mít drobný náskok do dalších etap.

        0 0
        • McBlacky  

          ono to je otázka, zase když si tě vezmou po kolapsu medici do práce, tak jsi na tom podle mě líp. Protože můžeš dostat i kapačku s výživou atd.

          0 0
        • Tina  

          „bez dýchání pusou“ :)

          0 0
          • McBlacky  

            ukazuje rukou, že stihl dát jen 4 tablety z tý musetky na 10km to go, tak at mu připraví v cíli kyslík :)

            0 0
          • Ruprt2  

            To není dýchání pusou.

            To zrovna zívá.

            0 0
          • Smazaný účet  

            když vidím ty svaly…kolik asi dá v benči? :-)

            0 0
          • vasek80  

            Mě pořád ani z té fotky nepřijde, že by nějak lapal po dechu.

            0 0
            • Tina  

              Si smiešny :) Aká je teda tvoja norma, resp. ako by mal vypadať že naozaj poriadne dýcha, aby to u teba prešlo? Videl si ho v cieli a keď nastupoval do autobusu ako sa nevedel nadýchnuť?

              0 0
              • karliner  

                Proměna celkem pohodové ženy v podrážděnou fuchtli v poslední fázi…

                0 0
              • vasek80  

                Mluvíme oba o Quintanovi?

                Já viděl jeho kolaps a nic nevyvracím, jen jsem psal, že vypadal, jako by skoro celej kopec dýchal nosem. A na té fotce bych řekl, že pusu má také zavřenou minimálně v porovnání s Froomem.

                0 0
                • Polka  

                  Nema, chtel zmast soupere kolumbijskou ustni skvirkou, ale nezadarilo se, dedkovi :)

                  0 0
    • karliner  

      Pozdrav z Provence…

      0 0
      • Smazaný účet  

        1.Máj? alegorické vozy? :-)

        0 0
        • soc  

          Kdyby to aspon bylo zastiteno nejakou ideologii, ale ona je to jen sprosta reklama…

          Ulovena cepice (spadla do kocarku), voda (vyrval jsem ji z ruky nejake rostence) a gumove bonbony (nikdo je nechtel).

          0 0
          • McBlacky  

            Vittel slečna dobře!

            0 0
            • soc  

              jj, akorat ja jsem stal na spatne strane cesty…

              0 0
            • treatt  

              Tvl jsem jí přehlídl, díky! :) každopádně to musí bejt celkem HC, sedět na tý sajdce na kole, karavana jede prakticky stejně rychle jako balík..klučina si to odsedí jako profis, jestli se teda nestřídaj :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        ten chlap s prasetem si včera udělal jméno. chtěl bych o tom hrdinovi vědět víc.

        0 0
    • Tina  

      Zaujímavá otázka bola vznesená na VeloNews.

      Čo ak Froome hovorí pravdu a je naozaj čistý?

      Znamená to, že sme na začiatku novej éry a cyklistika je čistejší šport a talent a poctivý tréning vo vysokohorskom prostredí a kyslíkových stanoch prinášajú svoje ovocie?

      Osobne som optimistka a verím, že Chris je čistý (tak ako v súčasnosti aj Alberto, Roman, Cadel, Andy, …) a hodne mu fandím.

      0 0
      • Zerocool  

        mizivé procento v pelotonu je čisté, andy je asi letos jeden z nich:)

        0 0
      • Ruprt2  

        Taky věřím na spoustu blbostí.

        Život je pak jednodušší.

        0 0
      • Lance  

        http://sport.aktualne.centrum.cz/…025900fea04/?…

        konecne pravdive vysvetleni, tak ted uz je to v pohode a ja mu verim, proste dreli no

        0 0
      • Lance  

        http://sport.aktualne.centrum.cz/…025900fea04/?…

        konecne pravdive vysvetleni, tak ted uz je to v pohode a ja mu verim, proste dreli no

        0 0
        • HarryTP  

          Tak co sem četl tu Bradleyho knížku tak Froom by to vyhrál i loni takže pro něj satisfakce a to je dobra motivace.

          0 0
        • daymaker  

          nebuď skeptik a užívej si to… příští rok jedeme s kámošem do Provence právě na Ventoux a cestou zpět Alpy, už to plánujeme, takže se můžeš přidat a budeme si nastupovat navzájem… :-)

          0 0
          • Lance  

            jedu s vama, dneska tam jel znamy, pujcujou karavan a fici

            0 0
            • vitan  

              vzhledem k Pradědu, Pustevnám a ostatním akcím…si myslím, že s Doktorem určitě pojedeš…:P

              0 0
        • ememem1  

          to ze dreli je jasne, aj tie jeho vykony budiz, co je ale naozaj cudne su tie jeho medzirocne zlepsenia. pred dvoma ci troma rokmi nestihal na vuelte v kopcoch limity a uz vlani bol z neho excelentny vrchar aj casovkar. cize v priebehu ani ne dvoch sezon pricom uplne predtym (juniorske sutaze a pod.) nevinikal vobec v nicom, to je vo vrcholovom sporte fakt jak z rozpravky.

          0 0
          • Tina  

            si aspoň trochu naštuduj jeho životopis, než niečo opäť vypustíš

            0 0
            • Zerocool  

              a co jako říká jeho životopi?? že je sportovec, a že dře jak bulhar??? na tom není ale v profesionalnim sportu nic neobvykleho…

              0 0
            • Jaroslávek  

              Pamatuju Románka jako 3-letého.

              0 0
    • robb  

      Tak Voecklerové mají sponzora na další dva roky.

      0 0
    • robb  

      Parádní videa od Oricy

      http://greenedgecycling.com/backstage-pass/

      0 0
    • Tina  

      AC : „There is no reason to doubt Froome's perfor­mance. He is a great professional. He is at a very high level and has been all year. His performances are because he works hard. Sometimes you are stronger, other times you are less strong, but I believe in his performances. And in any case, there are the controls.“

      0 0
      • Thidney  

        Vroom: „My team-mates and I have slept on volcanoes to get ready for this, we have been away from home for months training together, working hard to get here. Here I am being accused of being a cheat and a liar, and that is not cool.“

        LOL

        0 0
        • Tina  

          jj, čítala som. Na neúplný preklad článku dal Lance odkaz vyššie. Nezdá sa mi to až také smiešne. Sú to športovci, ktorí svoj celý čas venujú tréningu a príprave a regenerácii aby dosiahli svoj cieľ. A v tom sa mnohí od seba odlišujú.

          0 0
          • Smazaný účet  

            jj, úplná pravda…taky jsem v hospodě každou chvíli :-)

            0 0
          • McBlacky  

            tak ale dneska trénuje i blbý FDJ a co jezdí za tužku …

            Kasat se tím, že hodně jezdím a spím ve výšce to at zkouší na někoho jinýho.

            0 0
            • Zerocool  

              asi tak trenuji vsicni stejne jen nekteri „rychleji“ regeneruji:)

              0 0
        • daymaker  

          nepsal toto kdysi LA…? :-) no, uvidíme…

          0 0
    • funami  

      Nechápu, že nikde na zahraničních webech neřeší Romana. Čtvrtý v pořadí a není o něm nikde ani zmínka. Asi ho pořád berou jen jako dometika.

      0 0
      • daymaker  

        tak nějak se bojím, že Riis Romana někde odpáře jako návnadu…

        0 0
        • laso  

          nemyslim si, vzhledem k dobře rozjetý týmový soutěži

          0 0
        • McBlacky  

          kdybych si měl vybrat jestli ho nechá dojet s AC na 2–5 fleku nebo ho někde zařízne aby AC byl 2 tak volím to druhé taky. I proto, aby se ukázalo kdo je tady šéf a Roman si moc nemyslel.

          0 0
          • Zerocool  

            ale zase, jak je videt contador neni letos optimalne nasypany a na frooma zjevne kura nestacila, takze pokud by roman jel a mohl by urvat frooma v kopci a neco mu nadelit, tak bych ho nechal…

            0 0
            • robb  

              Tak loni na Vueltě Alberto taky nijak nevyčníval, Purito mu v horách dobře sekundoval a Valverde se na ně vždycky ke konci dotahoval. Nebýt toho, že to tehdy Sky rozjelo na větru potom, co tam byl Valverde zabržděnej pádem, bůhví jak by to dopadlo. Myslim, že v takový situaci by Wiggo počkal.

              0 0
            • McBlacky  

              to je jasný, ale letos ´mohl urvat Frooma´ je spíš ze scifi literatury – zatím.

              0 0
          • vrazdit  

            ty jsi moc striktni :)

            ja si myslim ze prave letos vi kde ma misto a i proto je v pohode a ze mu ten tym sedne… a taky bych rekl ze pokud jsou s AC oba dva takto vepredu, tak by byla blbost ho zamerne nechat nekde odpadnout ne? myslim si za albertovi jede roman zatim pekne…

            0 0
        • Jaroslávek  

          Mně by se to nelíbilo ani za ty prachy, kdybych měl na víc.

          0 0
      • Memphis22  

        +1

        0 0
    • Zerocool  

      založ úroveň 2

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.