total OFF: SATA a IDE zároveň v jednom PC

19 nepřečtených
  • l-e-t-o

    Zdravím. prolezl jsem snad všechny různé počítačové fóra a nenašel jsem odpověď, tak se zeptám tady místních IT specialistů, protože BF je vševědoucí a všemohoucí :)

    Až do teď jsem měl v PC na IDE Master jeden HDD. Mám na něm Win XP. Teď jsem si koupil nový disk Seagate Barracuda 50GB 7200 rpm, který je ale na SATA a když ho připojím k desce MSI K8N SLI Platinum (kabel SATA z konektoru SATA1 na desce do konektoru SATA na disku a taky přívod proudu ze zdroje), tak mi ho win nenačte. Prostě mi ve správci disků zobrazí jenom ten původní IDE disk, který tam už mám.

    Nevíte někdo jak bych řekl těm XP, aby si našel i ten nový SATA disk a zároveň, aby fungoval ten starý IDE na kterém je systém?

    Díky moc za odpovědi

    0 0
    • Kol.ista  

      Nový disk se musí zformátovat. To uděláš ve správci disků ve Win :)

      0 0
      • l-e-t-o  

        to já vím, ale já ho právě ani v tom správci nevidím. to je ten hlavní problém :)

        0 0
        • Kol.ista  

          Nedočetl jsem to, už sem si všiml :) Jak je níže, bude to ovladači nejspíš…

          0 0
    • jecnak  

      Protoze nemas nainstalovany driver k sata radici. Pripadne muzes zkusit prepnout sata radic z AHCI do compatible, ubytek vykonu je neznatelny. Jinak zadny duvod k nemoznosti koexistence SATA, PATA, SCSI, SAS a dalsich disku neni.

      0 0
      • l-e-t-o  

        ok. zkusím ho někde najít a pak napíšu výsledek :)

        0 0
      • camlost  

        … a možná máš SATA řadič vypnutý v BIOSu.

        0 0
        • l-e-t-o  

          přesně tenhle problém to byl :) stáhl jsem si i nové ovladače k desce spolu na sata řadič a furt to nechtělo jet, tak jsem prolezl všechny možnosti biosu a jedna úplně schovaná funkce tam byla „enable sata1–4“ dal jsem enable místo disable a hle – ono to funguje :)

          díky všem za rady

          0 0
    • kyl  

      V létě mi došel novej PC bez systému,po zapnutí jsem nainstaloval win.7 a vše bylo ok,druhý den totál kolaps,nenašlo to žádnej sys.Bios nedetekoval nic v SATA(disk+dvd mech.).Známej to nějak nahodil,formát disku,nová instalace sys.a asi dva dny dobré,pak zas pád.Nová instalace a furt dokola,nakonec sem všechno z bedny vyškubal,zapojil jinak,v Biosu nastavil na Native IDE a už 5 měsíců to šlape jak má.1HDD SATA 1TB+160GB IDE(starej HDD z dvd rekordéru).Týden sem se stím babral než to chodilo.Teď dostal další HDD 1TB a ten jde přes SATA bez problémů.Jen mi PC nechce přecházet do režimu spánku,do režimu přejde ale ve vteřině se zas zapne.:-(

      0 0
      • maedva  

        Mam taky asi mesic Win7 a ohledne rezimu spanku – do toho se sice prepne, ale uz nejde zapnout :( Takze ho musim jedine restartovat…

        0 0
    • mdk  

      Zdravim mam tento disk http://www.atcomp.sk/…/detail.aspx?… a potrebujem radu, chcem si kupit novy disk len sa nerozumiem do tych rozhrani SATA ktory zobrat a ktory bude pasovat, znacka WD bud 500GB alebo 1TB v cene nieje velky rozdiel tak poradte ktory..dakujem

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.