• KubaBajk

    Nechtěl bych působit nepřejícně,zá­vistivě,pomlou­vačně nebo jinak na tyto způsoby,ale když si člověk projede profily,zjistí,že u některých lidí je deset kol,každé v desítkách tisíc korun a uživateli strojů je třeba 20..je to možné?,kde na to berete..kolikrát se divím,že má 18ti letý borec fulla za padesát,říkám si no jo,bohatý tatík,ale těch kol,co mají někteří jednotlivci v profilu,aniž by napsali-ten je můj a ten je taty,ten bráchy. Jak to děláte?Nekecá­te?Jsou fakt všechny vaše? A zaráží mě i katalogové obrázky místo fozek z terénu.

    0 0
    • Misiak  

      napadlo ta ze ten clovek moze fakt bajkom zit a odkladat kazdu korunu? postupne sa da dopracovat aj k viacerym kusom…

      0 0
    • zikky  

      jj obcas sou tam docela husty veci…ale tak co..nesmis tolik zkoumat profily…:-))

      0 0
      • KubaBajk  

        no ne,člověka to prostě napadne..a nemyslím si,že mladá holka v 17ti si jen tak z brigád pořídí kolo na Crossmaxu..to by musela šlapat..asi

        0 0
        • zikky  

          jak si napsal vejs jsou to bud lidi co uz makaj nebo mlady co maj bohaty fotriky(to neni urazka)…ja bych si asi tezko poridil kolo za 50tacu ted natoz v 17-ti…spousta lidi co jezdi zavody tak maj sponzory a tip padem slevy…to je taky moznost.

          0 0
          • KubaBajk  

            v 17ti jsem nevěděl,že taková kola existují,ale doba je jiná..naštěstí.Mně samozřejmně nevadí,když je někdo zazobaný,ale netušil jsem,že těch lidí je tady takové procento.A když nadhodím takovou lidskou otázku,zajímalo by mě,jestli takový člověk kouká na třicátníka s obyčejným solidním bajkem jako na sobě rovného..ono bohužel i kolo je měřítkem porovnávání,jestli já jsem větší kápo než ty.Už jsem se s takovým povrchním přístupem setkal a i když ti lidé byli zcela jistě debilové,člověka to stejně zarazí a zamrzí..

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • marapara  

              Taky se mi to stalo dostkrát. Jednou na karpatském maratonu. Stál jsem někde v páté řade na startu, za mnou lidí ještě daleko víc a najednou di to přijede chlapík na Morati, Sid WC, prostě bajk za 100000 a víc tisíc, přijde si do první lajny, jako kdyby to tam osvobodil :). Odstartovalo se, vystřelil … říkám si aha, profík, tak to by ho ostatní zdržovali předjížděním, OK. Po 500 metrech prvního stoupání po výjezdu s asfaltky jsem ho dojel a předjel a v cíli jsem mu nadělil 20 minut s daleko horším bikem :). To docela potěšilo a zároveň je mi jasný, že ten člověk je jen arogantní debil :).

              0 0
              • TheIF  

                To já se vždy postavím uplně na konec mezi turisty a taky mi to přijde, že tam nepatřím, ale v prvním kopci zjistím, že joooo :-)

                0 0
              • fousek  

                Proc to mel bejt debil? Se postavil do 1. rady no a? A to ze ma penize na bajk se musi asi odrazit na tom ze nema cas na nem tolik jezdit ne? Jako ja, v okoli Pribrami mam asi jedno z lepsich FR/DH kol a jezdim jak somrak, je to o tom ze me to bavi a proste sem si utrhaval od huby tak, ze sem na to za rok mel pulku a zbytek si pujcil.

                0 0
                • marapara  

                  O to vůbec nejde že má takového bika, ale tohle chování mi přijde jako hodně arogantní. To že ho má, ho neopravňuje k tomu, aby se takhle choval, když na to fyzicky nemá. Snad když stojí řada lidí na startu, dojdu později, tak se necpu do první řady, abych ostatním pak zavazel, ne? Je na tom něco divného?

                  0 0
                • Tomcat_1  

                  Myslim ze rozdil mezi FR/DH a zavodnim XC je dost velkej…to nejde srovnavat. Taky jsem setril, shanel, urvaval si od huby. Mam co mam a jsem stastnej z toho ze mam kolo co se mi libi a je mi uplne jedno ze nekdo treba rekne ze jsem snob – koupil jsem si kolo co mu „nestacim“…

                  0 0
                  • goofy  

                    Tay si myslim, ze tam je dost velkej rozdil. Hlavne financni a vahovej… :o)

                    0 0
                    • Tomcat_1  

                      Ten taky :-) Ale ja to proste chapu tak, ze na FR neni proc predbihat na startu…nebo tomu treba nerozumim :-)

                      0 0
                      • goofy  

                        Jo takhle.. To se zase bavime o necem jinem :-D

                        btw: treba ve 4X je startovni pozice velmi zasadni ;o)

                        0 0
                        • Radek Broz  

                          Jo, jenže tam je pevně daná výsledkem v kvalifikaci a ne „kdo dřív přijde“.

                          0 0
                          • goofy  

                            No jasne… Tohle jsem zamerne vynechal, at nezatezuju premirou informaci ;o)

                            0 0
              • Ja uz fakt nevim  

                A co technicky problemy?? Nechapu proc musi byt nekdo hned debil, kdyz ma drazsi kolo.

                0 0
                • marapara  

                  Není arogantní debil kvůli tomu jakého má bika, ale kvůli svému chování, ne? To je to samý, jako kdyby jsi stál frontu na lístky do kina, teďkom přijel namachrovaný frajírek v saku mercedesem, vylezl z auta a šel přímo k pokladně a ještě se smál ostatním ve frontě. Nenarážím na kolo, ale na arogantní chování lidí.

                  0 0
                • marapara  

                  Technické problémy evidentně neměl, prostě jen neměl na to, kam se zařadil.

                  0 0
              • šlapatko  

                Na Šele jsem taky předjížděl kola nad 100000kč.A to aj po defektu,chrt taky nejsem:)Ono někteří lidi na to maj,na kolo sednou dvakrát do měsíce a jsou páni bozi.Často tak sedí v zahrádce u pivka,mají u sebe ty nádherné kolča ale jezdit neumí.Lidi kolem je obdivujou a myslí si jací to nejsou profíci.Jak dopijí to pivko vstanou,ustrojí se,super přilba naleštěné brýlky od Rudyho a valí(za první zatáčkou chcípají)V bahně v lesíku je taky nepotkám,ještě by se ušpinili,terénem je pro ně šotolina,sem tam nějaká vyprahlá polňačka.Na tenhle styl jízdy potřebují jedině fulla(trend je trend)nejlépe od Specialized,Can­nondale,Scott atd.Kolo dělá přece značk ane?:DPřece nekoupí Meridu nebo jinou out značku.Škoda je že jsou takoví i tady na BF.(jen mé zdání,nechci nikoho urazit,někteří kolem žijí a na úkor kola maj ojeté auto za pár šupek atd)Kolo je krásný koníček a nenechám si ho kazit blbejma kecama.Třeba:Merida pch,rohy na vlajdách,proč bidon?Lepší je kaml.Každý je jiný má jiné požadavky jiné finance.Někdo jezdí pro pohodu,jiný zas pro kondičku a třeba i na bednu.To víte sám bych si taky postavil kolo svých snů.Kolem 100000 by to určitě bylo.Na trhu je tolik krásných věcí.Čas ukáže co a jak,za pár let může být vše jinak a budu muset vyjít s deorkem.Co tím chtěl básník říci?Kolo ciklistu nedělá i s kolem do 50000 se dají udělat výsledky.Nemluvím o elitě tam bude důležitá každá prkotina.

                0 0
                • poiko  

                  no a? ať si dělaj, co chtěj. nechápu, proč na ně dšít síru, že maj třeba lepší kolo než ty. je to jejich věc.

                  0 0
                  • šlapatko  

                    Jasně nemyslím to zle,jen tak nemachrovat

                    0 0
                    • šlapatko  

                      Na druhou stranu člověk je tvor chlubivý,kdyby nebyl tohle fórum upadne:)

                      0 0
                    • bam  

                      Je to jednoduchy. Vetsina z nas jezdi pro radost. To ze se na drahym kole lip jede a clovek si to vic uzije mi nevymluvis. drahy kolo ⇒ vic radosti ;) Pokud nekdo jezdi jenom na vykony, tak chapu ze je to jedno a nema smysl investovat do nejakejch predrazenejch blbosti.

                      0 0
                • goofy  

                  Ihmo blbe kecy mas tady jednine ty. Asi te polibila krapet zavist, co? Kdo vi jak budes vypadat, az budes starsi.. od rana do vecera v praci, na kolo se dostanes semtam o vikendu, a jelikoz jsi do toho zazrany, tak si aspon doprejes nejake pekne kolecko. Ze pak budes na maratonu vsemi predjizden? Muze se stat, ale pro ty, ktere kolo bavi, je vykonost az druha vec. Ne kazdy je chrt, ale kazdy se urcite rad sveze a zajede si nejaky sranda zavod. Aspon pak muzou lidi jako ty machrova, ze predjeli borce na kole za 100000. A na pivko si po kole taky rad zajdu.

                  Howgh, domluvil jsem!

                  btw: nechapu, proc mas v profilu 2 stejne kola…

                  0 0
                  • bam  

                    Je to presne jak pises a takovejch lidi s drahym kolem co na to uz nemaj cas znam spoustu. Porad nechapu proc tady musi nektery lidi machrovat ze to nandali nekomu na kole za 100k. Nevis z jakyho duvodu ten clovek jede pomalu. Treba je po nemoci nebo na to proste nema cas. Takovy lidi jako na drahy kolo nemaj narok a meli by ho vratit ?! Uznavam ze jsou i lidi co na kole ani jezdit neumi (myslim techniku), nerozumi tomu a prijdou do kramu, ze chtej to nejdrazsi. Takovy ale jdou podle me velice snadno identifikovat :)

                    0 0
                  • šlapatko  

                    Bo ůprava a do práce chodím,někdy jsem pěkně vyflustlý ale 50km v terénu po noční zvládnu.Ono vycházející sluníčko ráno je super.

                    0 0
                    • Chaingang  

                      No,tak si ještě vezmi,že se musí třeba starart o rodinu,barák apod.Ty sice chodíš do práce,ale silně pochybuju,že máš třeba dvě děti a ty taky potřebujou nějakej čas.Ti lidi si ty kola koupí,protože si tak udělají radost a vůbec jim nesejde na tom jestli budou 20. nebo 2220.

                      0 0
                • lubomir  

                  Nepíšu sem svůj názor často , ale jak to tady čtu tak mi to nedá . Právě jsem se zařadil do tady popisované skupiny a pořídil si kolo v relaci skoro 90 OOO Kč . Ono je to tak ,jak tady někdo psal , kolo mě baví . Ovšem mám rodinu a tu musím a chci dobře živit , proto makám od rána do večera ,aby se všichni měli dobře . No a když už jsem všem v rodině dopřál to co chtěli , tak jsem si i já koupil hračku . Jsem rád , když se na bike dostanu jednou týdně o víkendu , ale mám z každé vyjížďky radost , přesto , že mě předjíždějí lidi na kolech za pětku a klidně jim rád jdu z cesty abych nezdržoval .Jasně , že všichni to tak neberou a rádi se postaví na start do předu , ale nechte je žít . Vždyť řekněme si upřímně , kdyby nebylo těch co do kol hodně investují tak by vývoj nešel tak rychle a komponenty z před lety drahých řad by se nedostávaly i do těch nižších . Nedá mi abych se nepochlubil a přikpádám fotečku svého nového oře . I když tím pro někoho přileju olej do ohně :-)

                  0 0
                  • pepek  

                    No oni ti mladí taky neřeší, že člověk v letech už toho fulla nutně potřebuje ze zdravotních důvodů. Řekl bych dokonce, že by to měla proplácet zdravotní pojišťovna, neboť by tak předešla daleko větším výdajům později za léčbu zničených zad, kloubů apod, že? :-)

                    0 0
                  • KubaBajk  

                    no Lubo máš to hezký:-))jj

                    0 0
                  • bizzon  

                    jo jo přesně tak to je. A pro „šlapátko“- v tvojich letech se mi o kole co máš ty ani nesnilo. takže pro mě jsi tím pravým snobem ty. neber to špatně ale až dospěješ pochopíš.

                    0 0
                    • šlapatko  

                      Taky jsem pořád švorc a rvu prachy do kola.Jak jsem psal časem třeba poslouží deorko.

                      0 0
                    • poiko  

                      ale no taak. jak to tu bylo už zmiňováno: pokud tě něco baví, investuješ do toho. je mi 23, studuju a baví mě sport, ergo investuju do věcí na sport. kamarádi si koupí třeba auto za ušetřený prachy, já to vrazim do něčeho jinýho. neni třeba se navážet do nikoho takovym způsobem, ne?

                      0 0
                  • marapara  

                    Ale běda ti, jestli se s ním budeš cpát na startu dopředu :) LOL

                    Hezký, tak hlavně ať slouží a moc nezahálí ;)

                    0 0
                • Martyss  

                  Možná bys se divil, ale jsou také lidé, kteří pracují deset či dvanáct hodin denně, proto si mohou koupit kolo z tého cenové skupiny. Ono když přijdeš domů v šest či v sedm večer naprosto unavený, tak se ti na kolo moc nechce. O víkendu můžeš obětovat třeba jenom jeden den, tak je prostě budou předjíždět hošíci na alivku…

                  0 0
                  • Lister  

                    možná by ses divil, ale jsou lidé co pracují 12–16 hodin denně a na takové kolo nikdy nedošáhnou :o)))))))

                    0 0
                    • JSt  

                      on to myslel urcite prumerne :-)). na druhe strane jsou lide, co o praci nezavadi a takova kola maji ;-).

                      0 0
              • jecnak  

                Kdyz ctu takovy nazory, tak je mi skoro lito, ze jsem clenem stejnyho zivocisnyho druhu. Urcite jsi mu neco v tu chvili rekl vid? Ne drzel usta a ted tady delas ramena jakej ses kabrnak. Kdyz jsi mel takovy obrovsky ambice, mohl jsi se postavit zrovna tak vedle neho.
                To ze se na start mnoha zavodu postavi do druhy lajny lidi s nosicema, v bavlnenym tricku atd. (to neni hodnoceni jejich fin. moznosti ale hole konstatovani, ze tam asi nepatri) je vec jina a do arogantnich debilu jim nikdo nenadava a to ani tady a ni na startu. Myslim si, ze prave oni do one kategorie patri mnohem vic nez nekdo, kdo ceka, ze super kolo a vyjizdka dvakrat tydne na pivo s kamaradama z nej udela zavodnika. Holt byl po 500m vyveden z omylu a priste se uz treba postavi tam kam ma. A nebo bude na startu ci na trati nekdo, kdo se neboji rict co si mysli.

                0 0
                • Manas  

                  Souhlas.

                  0 0
                  • hanz  

                    jj taky souhlas…a když tak nad tím přemýšlím tak až dostavím to svoje enduro(160/160) a jestli se zase hecnu na drasala tak si pište že se do první lajny naseru, protože to kolo tam prostě patří…a aj já tam patřím…eliták je od toho placenej(spon­zorovanej) aby se přeze mě přešlapal..já si platím kolo, startovný, bcaa, speedy a ruzný gely ze svýho abych vůbec dojel tak proč bych měl smrdět někde vzadu…jen at jsem pěkně vidět. :-)

                    0 0
        • raceman  

          proc ne?

          0 0
        • wbiker  

          Jestli jsem dobře pochopil na koho tou poslední větou narážíš, tak ti přeju hodně štěstí v další diskusi.

          0 0
        • Nikolka  

          to narážíš asi na mě, viď?? věř, že šlapat fakt nemusím…

          0 0
          • Nikolka  

            a dokonce ani nemám bohaté rodiče, samozřejmě že něco přispějí, ale není to, že by mi na to kolo dali celou částku…

            0 0
            • KubaBajk  

              v žádném případě jsem nemyslel tebe,jen jsem řekl příklad a tys do něj zrovna sedla..vážně.

              0 0
              • petryk  

                Tenhle příklad mi příjde jako celkem neomalený…

                0 0
              • Nikolka  

                jj to je v pohodě… vlastně jsem takové podobné reakce čekala, ale nemám to nikomu za zlé :)

                0 0
          • náčelník  

            To máš teda dobrý, já šlapat musím, jinak by mi to kolo nejelo :)

            0 0
          • Dumbo  

            na tej fotke vizeráš rozhodne staršie… bez uražky :-)

            0 0
            • Nikolka  

              A tady už vypadám na 17-ku? :) Jinak nevidím důvod proč bych se měla urážet :)

              0 0
              • Dumbo  

                neviem, ale fraj ženy čísla nemaju v oblube, :-) spoločenske pravidla vravia ked už hádaš vek, tak schválne o 5 rokov menej.. :D

                0 0
                • Dumbo  

                  utieklo mi písmenko… „vraj“

                  0 0
                • Nikolka  

                  tak to asi nejsem pravá žena :D mi je to totiž jedno, kolik mi kdo hádá let :D

                  0 0
        • Lance  

          jako nechci byt nejaky hnidopich,ale slovy klasika si myslim, ze ti co maj v profilu ty kola tak slapou vsichni a kazdy a kdo rika, ze ne, tak slape dodnes, takze slapanim to asi nebude

          0 0
        • homat  

          Vidíš já si naopak kola kupuju abych šlapat mohl, a myslím že je to důvod nákupu většiny tady a nemusí být ani holky :-), tak nezkoumej blbosti a radši „šlápni do prdálů“

          0 0
        • JSt  

          jetinu na xtr s cmaxama poridis i kolem dvacitky. kdyby mela novy kolo na deore nerekl bys ani popel, co? a love stejny.

          0 0
          • KubaBajk  

            vážně jsem nemyslel Nikolku,ani jsem nevěděl,že nějaká je.

            0 0
            • jonys  

              Mě z tvého příspěvku „zavonělo“ pohrdání šlapkama…Přitom o kousek výš moralizuješ,jak by se na sebe lidi neměli dívat přes prsty.Tak jak to je?

              0 0
              • KubaBajk  

                lidi se na sebe zkrz prsty dívat nemusí,to si myslím ale je fakt,že šlapkama pohrdám..neříkám,že bšechny šlapou z jednoho důvodu,ale k této profesi nemám jaksi nějakou náklonnost.Snad jsem se vyjádřil tak,abys rozuměl.

                0 0
                • jonys  

                  Ne,nerozumím ani ň.Chápal bych pohrdat někým,kdo krade,týrá děti nabo zneužívá důvěřivosti důchodců…Ale „šlapání“ je jenom využití prostoru na trhu-když nebudou chlapi,kteří DOBROVOLNĚ budou ochotni za tyhle věci platit,tak co je na tom špatně?To bys možná víc mohl pohrdat věštci z karet,horos­kopářama,nebo jinýma profesema tohoto typu,kde-na rozdíl od šlapky-nemá zákazník ani jistotu,že nebyl podveden :-) Pokud máš takový kritéria,tak se nediv,že někdo jinej pohrdá majitelem kola pod 10táců.

                  0 0
              • JSt  

                good one ;-))

                0 0
                • jonys  

                  …a to jedu na půl plynu :-)

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    u horoskopáře máš jisté,že kecá a proto za ním jde jen takový jedinec,který už nemá naději v realitě.Takže já osobně vím,za co u věštce platit-za hopefull kecy.U kurvy si zaplatíš drbačku s určitou možností chytit njaký sajrajt,ale to je jasné..asi na tebe zapůsobím půlplynaři jako blb,ale když někdo prodává své tělo za prachy,sex pro každého s kešení–prostě to není můj šálek,mně osobně je to odporné,tobě třeba ne,já ti to neberu,takže se uklidni..

                    0 0
            • JSt  

              sak ja to taky myslel obecne, to je snad jedno, jestli ro kolo ma nik nebo jina holka. nemyslis? se snaz a taky si neco takovyho porid, at nezavidis ;-).

              0 0
          • poiko  

            by mě zajímalo, v jaký zemi zajímavých bazarovych cen všichni žijete. včera někdo psal, že se daj v pohodě sehnat Juicy 7 za 4000. doted sjem sháněl nový kotoučovky a můžu s klidnou duší konstatovat, že ěnco takového se prostě v inzerátech nevyskytuje. stejně jako tohle, cos napsal. čerpam teda z klasických netových bazarů

            0 0
            • Manas  

              VOC

              0 0
            • raceman  

              i za 3000 :-)

              0 0
              • poiko  

                takže když ti dam 3000 plus provize pro tebe, seženeš mi je za podobnou cenu?

                0 0
                • raceman  

                  bohuzel vetsinu te dodavky prej pobrali prazaci, k nasemu chlapikovi se mozna dostanou 2 pary a ty sou zamluvene. :-(

                  0 0
                • Bully  

                  Podivej se na Ebay, tam mas i Marty za 230 €.

                  0 0
            • JSt  

              nekdy loni jsem videl zaskara komplet na erku a cmaxama za rovnou dvacku. bylo to starsi kolo a cyklobazaru viselo dost dlouho.

              0 0
              • poiko  

                aha, takže kdysi jednou dávno jsi jedno viděl. ok. a i kdyby, na tohle je tu thread Inzeráty na kola k smíchu

                0 0
                • JSt  

                  prodaval to nekdo z brnenskych favoritaku. nic k smichu mi na tom nepripadalo. rekl bych odpovidajici cena vzhledem k tomu, ze to kolo par roku zavodilo.

                  0 0
        • Bulda  

          zkus nahore kliknout misto forum bazar a pak chvili premejslet.....

          0 0
    • Sauce  

      Vyjádřil bych se k tomu procentu – myslím, že tu ty opravdové pozéry nenajdeš. A pokud jo, kolo pro ně opravdu něco znamená a rozumí mu. Kdybych vydělával nebo jezdil závody, uvažuju úplně jinak. Sdružují se tu lidi, co potřebují konzultovat, co koupit, anebo je prostě baví o kolech tlachat. Ti soudnější se škorpí jen mezi sebou a pochybuju, že pak v přírodě odsoudí někoho, kdo má náboje deore, vidli rst apod. Kolik bláznů vylepšuje svoje auta do extrému za daleko větší peníze? Tohle je oproti tomu slabé, milejší a navíc to má i něco se sportem. Každému přeju tři čtyři kola, ať si s nimi vychutná každou cestu…

      0 0
      • JancA  

        jo s tim souhlasim,kdyz nekoho kolo (resp.jinej konicek) bavi, je ochotnej do toho vrazet neskutecny prachy, samozrejme adekvatni vydelkum. Taky jsem na svy prvni kolo drela cely prazdniny v Anglii. A myslim,ze na zavodech je fakt kazdymu fuk jaky kdo ma kolo, ja treba kdyz jedu,tak tohle je to posledni, co bych resila, na cem jede kolega ci souper. Znam lidi,co maj mraky penez a maj supr kola,jenze v bahne kdyz jedes kasi do kopce,je uplne fuk, jestli ses chudej student nebo reditel banky.a to me bavi – kdyz vidim,ze nemam cas trenovat, poradne se najist (nestihacka a tak zeru bagety atd) a zregenerovat a pak predjedes holku o ktery vis , ze byla nejmin mesic na soustredeni,kolo ji kazdej tejden mechanik seridi k dokonalosti, atd… mas fakt radost:))))))))))))

        0 0
    • nooski  

      Momentálně mám 3 kola. Žlutá silnice stála před osmi lety 10 000, a kopuili mi to jako dárek, když jsme začínal, RB stálo 25 000, všechny prachy na něm jsou moje a některé z pojistky a většina z brigád. Nový horal je z 80% taky placen mnou a stál asi 10 000. Rozhodně nemám prachy nazbyt, fotříka namám žádného. Spíš záleží na prioritách. Já zase třeba k životu nepotřebuju značkové hadry a jako dost mých vrstevník nemusím vrážet prachy do nějakého polorozpadlého au­ta.

      0 0
    • Vevoda  

      To je jednoduchý " Tolik biků, tolik kol" spočítej si nejdřív kola, to pak poděl dvěma a výjdou ti ty biky! :-))

      0 0
    • MARIN  

      Tak aby ti to nebylo divny doplnil jsem si u tech svych komentar :)

      0 0
    • Chaingang  

      Když se člověk posnaží,jde to i bez nějakých velkých příspěvků od rodičů…samozřejmě že z ničeho nic nenašetříš na kolo za 50,ale postupně se tam dostaneš(prostě koupíš kolo,chvilu na něm jezdíš,něco pošetříš,kolo prodáš a koupíš si lepší)

      0 0
    • McBlacky  

      myslím že s těma deseti to přeháníš. Osobně znám dost lidí kteří mají 4 i více kol a nekrade teda nikdo :) Je to koníček a podle toho to taky vypadá. Ono zase nikdy neplatíme MOC, kola si skládáme s dílů na ebay a zahraničních eshopů, tak to pak vyjde dost levně. Pokud chceš jezdit za každýho počasí a celý rok tak potřebuješ ty min 4 kola :) jedno HT na závody, pak fula na ježdění v terénu a celodenní vyjíždky, silnici na silnici to je jasný a pak zimáka. Když jezdí někdo FR/DH, steet, 4X no tak pak přibydou i další.

      já být tebou to neřeším.

      0 0
    • přišlapávač  

      existujou i sponzoři, víš

      0 0
    • přišlapávač  

      a McBlacky má recht…jestli posuzuješ jak je kolo drahé z katalogové ceny, tak věř, že to jde sehnat za polovic, když víš kam se podívat

      0 0
    • :)))5  

      já mám kolo na splátky:)))

      0 0
    • Páník  

      ty jo, sam nevim, kde sem na ty kola schrastil…jako student, mam hodne blbej „plat“…ale proste se na to usetrit da, kdyz clovek nema velky naroky. Osobne si myslim, ze moje kola jsou „hodne muziky za malo penez“:)

      0 0
      • KubaBajk  

        zdá se,že jsem vás všechny docela popudil a to jsem nechtěl..

        …asi jsem to špatně odhadnul,formuloval věty a tak. Takže i když jsem to ještě nedělal,zamykám thread..jestli to umím. hoj!

        0 0
        • vojtechposmourny  

          Asi neumíš :-)

          0 0
        • Páník  

          tak treba me si vubec nepopudil…napriklad uz tu byli takove pripady, ze si borec stahnul fotku nekde z netu a pak to tu predkladal jako svuj bajk…ale BF ma prsty vsude a byl zahy odhalen:)

          0 0
    • palkac  

      ono taky hodně kol v profilu neznamená hodně kol v garáži. Dost lidí si tam nechává všechny kola, který kdy měli. Já tam mám taky o několik víc. Silničku jsem dostal od táty, ale zbytek jsou za moje a za MOC. :-( Jinak když tim fakt žiješ,tak fo toho leze takovejch prachů, že mi s toho je často dost špatně..

      0 0
    • Eila  

      malokdo tu taky kupuje veci v kamenacich za plny palky, hodne veci se shani jetejch a podobne. Ve finale byjk co vypada na sto muze byt i 40.

      0 0
    • black.horse  

      no, faktem je, že já třeba mám v profilu bývalé kola, ale u nich mám vysvětlující poznámku, je mi líto je smazat, je to součást mojí minulosti, taková vzpomínka:-) Jinak když někdo chce, na kolo si našetří, já třeba jím každej den k obědu chleba s něčím k zakousnutí, abych ušetřil na díly na bajka… spočítej si kolik sám spotřebuješ peněz na ostatní věci a zjistíš, že když ty kola fakt miluješ, že to jde…

      • přesně to co napsal Blacky, s tím lze jedině souhlasit:-)
      0 0
      • SoLaX  

        Ty si taky pripad, na kterej sem poprve cumel jak puk :-D Az pak sem si vsim, ze se spousta komponentu opakuje a ze ty kola sou uz minulost :-)

        0 0
    • Raydowe  

      Ja by som asi viac kol ani nechcel. za 1. staci mi zivit toto jedno. za 2. nemal by som ich ani kde davat a za 3. mal by om problem si vybrat, na ktore dneska pojedu.:))

      takto to mam ovela jednoduchsie.:)

      0 0
      • Vilém  

        Problemy c.1 a 2 me moc netrapi,horsi je to s c.3:)Nekdy to trva dlouho nez vyberu:)

        0 0
        • McBlacky  

          bod 3 to je fakt problém. Zrovna včera – Sedím v práci a řikám si že bych konečně vytáhnul poprvé silnici, přijdu domu oblíknu se a v chodbě dojdu k rozhodnutí že přeci ta modrá do jarova bez tý dneska nemůžu bejt, beru fulla a vyrážim :)

          0 0
      • Radek Broz  

        imho ani s tim bodem 2 to není tak horký – ono se zase o to mí¡n opotřebuje, pokud jezdíč na víc. Je tu teda samozřejmě morální zastarávání, ale rozhodně nekupuješ 2× tolik řetězů atd.

        0 0
      • Lister  

        jak píše výše Radek – když jedeš na jednom šetříš druhé, je třeba blbost trénovat na silnici na bajku s úzkýma pláštěma protože ho zbytečně ničíš, jednodužší je pořídit si nějakou jetou silničku za desítku a ta ti udělá mnohem víc radosti......je to stejné, jako se zimníma tretrama…hodně lidí si je nekoupí, protože je považuje za drahé, ale když se napočítá opotřebení letních treter i v zimě a k tomu zničené návleky, tak to vyjde mnohem levněji :)

        Jinak já mám v profilu kola svoje 2 (a ještě tedy každé 2× to přiznávám) no a pak dvě od přítelkyně a všechny máme doma fysicky přítomny.....no a do roka bude snad 5 kolo – fullllll…pokud mě nepostihne katastrofa v podobě pokračovatele rodu, to bych pak byl nahranej :o))))))

        0 0
    • Radek Broz  

      lidi, u kterejch se ti zdá, že na to nemůžou mít, čast:

      • cpou do toho VŠECHNY peníze
      • mají různě přístup k kelpším cenám
      • i přes svůj nízkej věk umí něco, co je placený nesrovnatelně jinak než brigáda v supermarketu a přitom nšlapou, jak si myslíš;-)
      0 0
    • Elwing  

      JMT :-D

      0 0
    • dancing dog  

      To na čem jezdim mi přijde adekvátní k tomu, jak jezdim :-)

      2000 MTB Cube s velkou slevou za 20ooo

      2002 Cross Author Airline, tehdy necelejch 24ooo

      2004 železnej Fort se Sh 600 z 2.ruky za 11ooo

      suma sumárum něco málo přes 50ooo, sice 3 kola, ale dohromady míň než tu spousta borců/ míněno bez ironie!!/ dalo za jednoho bajka.A s odstupem, kdy se jsem v poho stačil našetřit. A při svém „turistickém“ přístupu zatím ani nepostrádám kotoučovky. Jen původní RS Judy jsem vyměnil za R7/ velmi výhodná koupě/

      Chápu, že někdo má kol spousta, pokud je to jejich vášeň, musí se počítat i s darama, přenecháním za výhodnou cenu..etc. Co spíš nechápu je,kde berou prostor na jejich skladování, a to mam celkem velkej byt i garáž…

      0 0
      • Radek Broz  

        Opět podle mě otázka priorit – divil by ses, co všechno nepotřebuješ, když někam musíš dát kola;-)

        0 0
        • tomfree  

          Aneb kolo sem,kolo tam,kolo kam se podívám!

          0 0
          • dancing dog  

            než jsem dal R7 na bajka, tak byl v garáži spolu se starou silničkou, co občas používá švagrová, cross a Fort byly doma, po výměně vidle šel do garáže cros a doma je bajk. A teď je všechno v garáži, protože mam v bytě teď staveniště, jenom bajk je u milé, kde zatím provizorně bydlíme, spolu s jejím Ravo bajkem, víc by se tam do 1+1 nevešlo. Až budeme bydlet konečně u mě, tak netuším, kam to vše dám. Spousta známejch si ke mě do garáže dává přes léto rakve na lyže a jestli si výhledově pořídím větší auto, tak v garáži nebude k hnutí a s více jak 2koly v bytě mě má milá zavrhne…asi přijdou na řadu nějaký ty věšáky…

            0 0
            • goofy  

              No ja bych si tu tesne uvazanou kravatu jeste nesneroval… Vsak ono se to nejak vyresi ;o)

              0 0
          • dancing dog  

            No u Tebe zrovna koukám, že asi nejsi úplně na mizině, ale vážně by mě zajímalo, podle čeho se rozhoduješ,na čem vyjedeš- myslim ty fully

            0 0
            • Dumbo  

              ked som spravne pochopil komentar k jeho fullom, tak jeden znich je parťákov, :-)

              0 0
    • JMT  

      No mam jich tam krapet vic…

      0 0
      • dancing dog  

        no Tobě už ani nemluvě- hele, jak to jezdíš, dle chutě, náhodný výběr losem, pravidelné střídání..? nebo jsi sběratel a je máš ve vitríně? Proč ta duplicita, spíš triciplita a víc velmi podobnejch typů kol? Si sběratel? Nic ve zlym, jen zvědavost

        0 0
        • JMT  

          v tuhle chvili mam speedstra na chrceni a coilera na fr, pritelka na chrceni stumpa a na blbnuti bighita, segre tu visi crx, este se tu vali mega hromada bordelu (ram caldera, sposta zapletenejch kol, gumy atd…)

          0 0
      • cat  

        Neciti se ty biky zanedbany? Ja radsi jedno kolo, ktery si hyckam. Je to takovej…lepsi pocit:)

        0 0
        • dancing dog  

          jak už jsem psal, mam 3, ale všechny jiný druhy.

          bajk na takový to „domácí ježděníčko“ + občas dovolená v horách aspol.

          cross- něco jako sport se špatným asfaltem nebo plánovanou/tušenou/ štěrkovkou/ + universal na cykloturistiku + cílený přesuny na těžko

          silnice- něco jako sport s vyhlídkou slušnýho asfaltu či cílené přesuny na lehko…

          Chápu, že má někdo fulla a HT nebo zimáka, ale jemi divný, když má někdo 5 kol, z toho 2–3 skoro stejný… jak píšeš: kolo je třeba hýčkat

          0 0
    • ZuzicK  

      Když víš jak vydělávat (nemyslím tím šlapat, jak psal někdo výše :))a kde potom kupovat.. A taky jak psal někdo výše.. dáš do toho vpodstatě každou korunu

      0 0
    • kali222  

      vsichni vedi kde nakupovat, ale nidko se nesiri :-)) na ebay no jak kdy :-) ostrazitost aspon nemeckym :-) nevsiml sjem si tam ncieho pozoruhodneho dost veci lze koupit treba sundany z kola nebo lehce jete na tom se da bezne usetrit

      0 0
    • Elwing  

      Do pěti, do pěti, do pěti… budem bydlet v divukrásném doupěti…

      0 0
    • kali222  

      kdybych tam nacpal vsechny kolo co za neco staly, nebo od prvni MTB, tak by tam byly 4ks biketrialovejch monty(dycky nakup okolo 10–12Tkc, ale pred mnoha lety. nove monty stavaly 45000,– to jsem doma nevydrzeli celkove 3× XC MTB stale se prestavovalo pak uplne zruseniXC a nakup k trialovymu slalolamace ty byly 3 tak opet prestavovanim pak uplne zruseni trialu :-) a jeden slalomac to vydrzelo dlouho no a pak nakup FR celopera (ram postaven od mrazka) a to mam do tedka a mel jsem k tomu XC ravo ktery jsem tedka prodal a postavim jine XC

      presne jak se tu pise prodam a mezitim nasetrim na neco next

      jinak nekteri lide maj penize ze „smeleni s kolama“ nerikam, ze je to spatne preci. kdyz maj moznost, koupej neco a strelej draz a maj z toho taky neco takze dalsi moznost :-) jinak do kol jsme si ne vzdy daval sam penizky rodice me pomahali ted uz ne(treba mi neco koupej nebo prispejou pro radost to jooo. treba loni sedlovku treba-potesi) ale nebudu je tim zatezovat,kdyz mi bylo malo tak to bylo jasne ze pomohli jinak ja mam obrovskou vyhodu .-) hospoda me nelaka nekourim = dost usetrenejch penez :-)(nerikam ze nejdu, ale tak jednou za mesic a tedka nesmim) a jeste jeden dar ani v te puberte jsem si nekupovali zadny ptakoviyn vzdycyk nejakou poradnou vec a to bejvalo neco na bike :-))

      ted je to horsi protoze mam i jine zajmy :-)), ale zase jsem starsi

      0 0
      • goofy  

        No nevim.. Podle textu to moc poznat neni :o)

        0 0
        • kali222  

          Že píši jako Tatar, je věc jiná. Tvůj názor ti brát pochopitelně nebudu. Nač se zabývat někým neznámým?:-)

          0 0
          • goofy  

            No neznamy jsi spis tady ty :-)

            0 0
            • Radek Broz  

              Teď tě urazil, co?;-)

              0 0
            • kali222  

              Buď jsi to nepochopil, nebo nechceš pochopit.:-) Možná to pouze v takovém smyslu píšeš. Ty jsi zde známý, jistě velmi mnoho. Co onu známost provazí, nebo dokonce potvrzuje? Datum registrace, nebo nahodne vykřičení tvého nicku na Václaváku, při kterém každý mlčky přitakává, že naprosto ví, o koho jde? Pro mě jsi neznámý, proto je mi tvůj názor ukradený. .-)

              0 0
              • goofy  

                No jednalo se spis o profil, ale to uz je jedno.. nema cenu se o tom bavit

                0 0
      • Mictian  

        nj, ono je to jen otazka priorit, me je treba 18, mam pomerne dost draze vybavenou kytarovou aparaturu. Krom kytary jsem vse nakoupil sam, vyslo to ± na 70tisic. Ale nekourim, krom piva ani moc nepiju, nekupuju koniny, delam grafiku a s kompama, to obcas neco hodi, taky obchoduju s hudebnima nastrojema, nekdy neco zarobim na nejakejch brigadach a ony se ty penize nakonec stejne sejdou, jen to chce chtit. Nastesti mam fajn tatika, kterej mi na to pujci, takze to muzu mit driv, i kdyz mu to pak samozrejme splatim. Ted jsem sehnal Jekylla na ebayi za 35 i s dopravou, komplet na XTR, jen paky jsou LX( asi jedina komponenta, kterou chci v dohledny dobe vymenit), s lefty, sice tou starsi, ale stjne tak vyhledove 2–3 roky chci sehnat ten superlehkej model, ten nakonec na ebayi vyjde tak na 10–15tis, jinak brzdy magura marta,tlumic fox rl,. To kolo je podle me super, tesim se na to a neresim, jestli nekomu ujedu nebo ne, ja se tim predevsim bavim a cim lepsi kolo, tim lepsi pozitek z jizdy, i kdyz to taky nejni pravidlo. Vicemene snad prodam garyho kol tech 20 a 20 udelam prez prazdniny na brigade. Na konci prazdnin jeste planuju tejden na lago di garda s kamaradama, tak jsem nasadil ostrej trenink, coz se zacina velmi pozitivne projevovat. A ze bych mel radost z toho, kdyz nekoho predjedu, to uz taky moc ne, protoze clovek nevim,odkad az ten clovek jede a kdyz ma v nohach treba 80kilaku, tak uz mu je asi jedno, jestli je predjetej nebo ne.Smelit s kolama se ani nepokousim, uz jednou to byl prodelek jak blazen :) i kdyz to nebylo za ucelem vydelku, jako spis dovoz kamaradova kola a nastesti jsem toho nechal, on ulit asi 30 tisic. Mj. nevite co dneska konalo za akci na kolech, u nas pred radotinem jsem narazil na dosti velkou skupinku cyklistu (asi tak 40–50) a jeli pak takovym dost divnym smerem, ja jsem pak odbocoval.

        0 0
    • Kubick  

      Jak už tady bylo napsáno a ne jednou. Je to o prioritách.. Já osobně biky „žeru“ tak 7 roků, ale pořádný bike jsem si koupil až minulý rok na podzim. Jsem pořád student a je to holt někde poznat. Nepatřím sice mezi ty, kteří by si neradi užívali a upírali si spoustu věcí, ale jak říkám. je to o prioritách. Jezdil jsem před tím, jezdím i teď. Mám z kola pořád radost, z toho pohybu, ze závodů. Jasně, teď se mi jezdí o dost lépe, i radost z kola je větší a celkově jsem spokojenější. Otázka zase pro všechny je, co berou jako dobrý bike – tedy pro ně dobrý bike. Někdo si pod tím pojmem představí bike min. za 100k někdo už za 30k. Mít peníze, taky si koupím lepší stroj, je to prostě moje úchylka, věnuju se tomu, rád si něco na bike koupím, proč ne? Ale nejdůležitejší je, že můžu jezdit, sportovat, vyčistit si hlavu… To je pak vcelku jedno, jestli mám kolo za 15k nebo 100k. Nebo se mýlím?

      0 0
      • Mictian  

        to asi nemylis, ale ono je taky neco jinyho se nekde kochat sportem a neco jinyho nadavat nad vadou cehokoli na kole. Ja byl loni na sportovnim soustredeni nasi skoly, vsichni meli kola tak za ±20 tisic. Ja mel pujcenyho nejakyho GF Sugara myslim, i s brzdama tehdy vysel na ± 90tis, byl z dovozu a majitele vysel ani ne na 30. Vsem za ten tyden neco na kole odeslo, jenom ja jsem porad jel a problem nikde, to pak je clovek s tim kolem spokojenej halt. Takze ono muzes mit i stroj, kterej vysel na dejme tomu 180, ale treba za 40, 50tisic, je to sice nekdy trochu risk, nicmene se to asi vyplati. Pro me je treba opravdu dobry bike s PC tak 60+ ,ale neni to nejak ze zasady, urcite se najde i neco super levnejsiho. Takovy stroje se ale daj sehnat za ani ne polovinu ceny, nekdy i kolem dvaceti.Tady koukam vas uz asi musim unavovat dlouhosahlym vykladem, tak radsi koncim :)

        0 0
        • Kubick  

          Jasně, měl jsem bike komplet na STX RC, věci, na kterých mě záleželo a u kterých jsem chtěl, aby fungovaly tak do nich jsem investoval trochu víc, kolo jako celek fungovalo skvěle, ale postupem času je jasné, že to nebylo uplně ono, hlavně rám a prostě vývoj se zastavit nedal. Co šlo jsem postupně upravoval, ale časem jsem došel do bodu, kdy už upravovat nešlo. A právě v ten okamžik nastal čas na koupi nového biku. Ceny biku jsou hodně diskutabilní, koukáš na model, který v sezoně stojí 50–60 a na konci ve výprodeji ho seženeš už za slušných 35 atp. Je to někdy i o štěstí a načasování… Ale stejně si myslím, že pokud je někdo v jádru srdce biker, tak i když má starší bike nenechá to nikdy zajít tak daleko, aby během švihu, nějaké cesty měnil důležitou komponentu. Mě se to teda nikdy nestalo :) třeba to bylo štěstí, kdo ví :)

          0 0
    • enjoy  

      no.kdybych se na sebe mel podivat z ciziho pohledu,tak bych asi nevedel,kde na to beru,kdyz na vyplatni pasce je napsano neco skoro sprostyho(myslim ze se tomu rika minimum) a presto mam v kolech hodne penez a nejenom v nich. asi mam tak hodnou rodinu,bohatou asi stejne jako ja,ale spis nikdo nehleda vymluvy,spis pomuze jak to jde. ps:penize nehrajou zadnou roli..,pokud se mas dobre:-)

      0 0
      • KubaBajk  

        tož hochu ale to je krásný přístup, klid a mír jsi mi vlil do srdce.. :-)

        0 0
      • poiko  

        myslím, že byl výzkum ohledně finačního zázemí a vyplynulo z toho, že pro lidi, kterí vydělávají více než 30'000 měsíčně, nejsou peníze to nejpodstatnější:)

        0 0
    • coolboy  

      To mi připomnělo, jak jsme vloni se skupinkou lidí stavěli kola kolem zahrádky restaurace (my kola „jen“ do cca 30 litrů) a za náma přišel jakejsi týpek v divných hadrech, ani neměl na sobě dres, a řekl nám ať si dáme bacha na ty jejich kola, že si nedovedem představit kolik ty kola stojí…měl tam postavenou jakousi trošku lepší žiletku a jeho kamarádka normální kolo…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.