• 6BONGO6

    Zdravim,

    mam takovej problem s moji vidli, začala mi téct pravá noha a chtel sem ji rozdelat ale netusim ci to vubec jde, hledal sem i tady zminku o olejovi patrone ale nic. Dole je sroub na nastaveni odskoku ktery jde uplne vysroubovat tim se asi meni olej? Vlastne jaky se tam dava, to jsem taky nenasel, iba co se dava do vnejsich noh. Da se to vubec nejak rozdelat, koukal sem i tech videa na origo strance ale to tam nemaji, ci je to rovnou na vymenu? Vim ze tu je moc tem na tuhle vidli ale fakt jsem nic nenasel o tomhle problemu.

    Moc vam budu vdecnej za rady :)

    0 0
    • Pedro404  

      Jakej model vidle? Odkud teče? Tlumící patronu vyndáš odšroubováním víčka na korunce vidle (musíš sundat štelovátka) a zároveň odklepnutim svěrnýho spoje ve spodní noze přes částečně vyšroubovanej šroub, kterej pak vyšroubuješ úplně a uvolněnou patronu vytáhneš vrchem. Tělo patrony pak bude mít někde závit, kterym jí otevřeš. Z tvýho příspěvku ale neni jasný, jestli ti teče patrona nebo jenom olej ze spodních nohou.

      0 0
    • Luk02  

      Pošli víc info o vidlici a odkud to přímo teče…Každopádně ta patrona je sice uzavřená, ale opravit se dá…

      0 0
      • 6BONGO6  

        Je to klasika s uzaviranim z riditek

        http://www.kupkolo.cz/…-disc_z2271/

        Patronu mam vyndanou, len nevim jak se ta patrona rozdelava, jeste sem to nedelal a nechci nic pokazit na tom, zjistil sem ze v ty patrone je malo oleje protoze vubec to netlumi, ta tyc co se sroubuje na spodni nohy tak jde uplne do patrony.

        Nezjistil sem odkud to tece i kdyz sem skousel se s tim hrat ja keby to tlumilo, asi by to potrebovalo dat novy olej cele to vycistit a odskouset len nevim jak v ty patrone se meni olej a jakej tam vubec jde

        0 0
        • Pedro404  

          Že jde pístníce zasunout až do patrony je normální, spíš jde o to, jestli je v celým chodu tlumená. Závit je na vršku patrony, musíš do něčeho chytit tělo a odšroubovat tu zátku. Olej použít na tlumení vidlic, třeba Motorex, a množství takový, aby pístnice chodila v celým rozsahu a zároveň byla tlumená.

          Jinak bacha na oči, otevřená patrona při posouvání pístnice ráda stříká ven.

          0 0
          • 6BONGO6  

            Myslim ze to neni normalny pred rokem jak sem ji cistil tak to nedelalo, hezky to tlumilo a nesla az na doraz ze se az stratila v patrone. Teraz to tlumi uplne jinak jak predtym nekdy to icukne jak keby to proslo vzduchem.

            Takze to chytim za telo a odsroubuji tu 27 maticikterou se to i vyndavalo von z nohy ? spravne sem pochopil :)

            Tak si vemu bryle na to :)

            Dnes to udelam kdyz to ukoncim v praci, dase i kuknout ci tam nejsou tesneni uz zly, je to videt kdyz to otevru?

            0 0
            • Pedro404  

              Jj, chápeš to správně. Těsnění tam u matice podle mě žádný neni, tak jestli to vychcalo tudy, omotal bych závit instalatérskou páskou.

              0 0
              • 6BONGO6  

                Jaky olej by byl nejlepsi do te patrony, myslim viskozitou, asi to i predelam na olejovy mazani nech to uz je komplet doladeni, jen doufam ze ta patrona bude ok

                0 0
                • Pedro404  

                  Vůbec nevim, co tam je z výroby, já tam mam tušim Motorex 7,5W, řek bych že jakoukoli viskozitou mezi 5 a 15W nic nezkazíš, pokud foukáš velkej tlak, tak spíš viskóznější, pokud menší, tak spíš řidší. Patrona bude pravděpodobně v pohodě, neni tam prakticky nic, co by se mohlo pokazit, akorát se může uvolnit a vytýct.

                  0 0
                  • 6BONGO6  

                    To ani ja a to mam manual ale tam nic neni, foukam to na 55 psi na mojich 65kg takze vystaci 5w, uvidim vecer co s tou patronou jak to rozeberu ale zatim diky moc za pomoc :)

                    0 0
                    • Vilém  

                      Pokud se nepletu, tak v manualu je mnozstvi i viskozita dohledatelna.

                      0 0
                      • 6BONGO6  

                        koukal jsem na nete ten samej manual co mam doma a nic, ale uz jsem nasel tu na foru konecne ze tam mohudat i tu 5w bude to zivsi, jezdim i v zimne tak by to bylo jen plus

                        0 0
                        • MrFifty  

                          Tady to máš napsaný. Na stránce, kterou sám odkazuješ výš.

                          80 lm (někdo řiká 85 ml) tlumičového oleje 10W.

                          Na zimu možná lepší 5W.

                          0 0
    • 6BONGO6  

      tak sem to rozdelal a patrona je v pohode, bylo tam asi jen 45ml oleje, tak sem to vymenil a je to jak novy a netece to od nikud,dufam ze ani nebude, jeste dodelat to olejovy mazani a vidle jako nova

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.