• HC prorider

    Ktera znacka podle vas vyrabi lepsi vidle? Chci slyset spis naky nezaujaty pripominky, ne ze sem nekde slysel ze rst suxx a tak to napisu, tak hlasujte…:)

    0 0
    • HC prorider  

      jo davam hlas RST, pls nekamenovat

      0 0
      •  

        jo taky hlasuju za rst, jednoduchost je vetsinou funkcni ;) (teda s ohledem na protivnika, jinak se o funkci .)) moc hovorit neda)

        0 0
    • Martyss  

      Asi bys mě posuzovat konktrétní vidlice, než jenom výrobce..

      0 0
      • pítr  

        Klidně v tomhle ranku výrobce. V kategorii do 3 tisíc,se oba dělí o 1. a 2. místo. 3. balistic a jiný se už v týdle kategorii nevyráběj. RST ani SRS co sou za 6 a vejš nikdo aobsolutně nemůže koupit,leda by nenavštěvoval BF-to je taky možnost.

        0 0
        • pítr  

          Jak se chválili 381 Rky. Eště teď mám ten pocit v rukou- to byla hrůza. Tak to se eště zhoršilo. Zas TT(viz.TTbajkshop) příshal ,že ty 3 modely SR sou v poho. Ale i tak by dostali SR body za progres,že pustili vidli s 130mm do 5 tis. tak fakt teď nevim. Zas na tu upside dvoukorunku RST (sigma?)sem neslyšel nic blbýho-asi jí nikdo nemá.

          0 0
          • TinkTink  

            Jako XCP75-DJ – dobra vidle za tydle prachy – 100× lepsi nez RST, protoze todle se nerozsype hned…

            Duro-D – trosku pretlumena Duro-E – se mi libi..na druhyho bajka bych si ji klidne dal…ale nedam :)…

            0 0
        • Martyss  

          Ono taky záleží, co od té vidlice čekáš a musíš brát ohled na cenu. Jezdím capu od RST. Osobně jsem aspoň u téhle vidle zjistil toto. Pokud se o ní člověk stará, tak chodí ok. Na sjezdy se nehodí. Na turistiku naprosto dostačující…

          0 0
          • Thomas  

            plne stebou souhlasim mam RST gammu EL a jsem sni spokojen mam ji 5 sezonu a jezdim 3000–4000km rocne lehci teren (zpevnene lesni cesty,+ 2× v sezone MTB maraton) a musim rici ze jsem ji za celou dobu zivotnosti snad jen 3× promazl. :-)))

            0 0
    • rock  

      Nevidím důvod alespoň trochu nepochválit moji RST Aerosa AET … víceméně funkční (dokonce i v zimě) vzduch za pakatel … ale to nic nemění na tom, že na jaře bude Manitou :-) …

      0 0
      • Vilém  

        Konkretne tuto bych nebral.Opravoval jsem ji kamosovi,utikal vzduch a kdyz jsem videl vnitrek, byl jsem zdesen.Celoplastova vzduchova patrona,dorazy z 5mm tlustyho neoprenu(rozsro­tovanej nasracku) atd.To fakt radsi Suntour,kterej sice funkcne neni super ale aspon v nem neni 90% plastu.

        0 0
        • wroum  

          vidim to podobne. co se tyka chodu tak to vyjde asi nastejno. suntour je ale relativne poctive udelanej, kdezto rst je fakt mizerie. zvedam prst pro suntour. rst nikdy.

          0 0
          • Volf  

            Nejlepší by bylo si sehnat XCP-D a bylo by. Podle mne velmi spolehlivě fungující pružinovka s olejovým tlumením a kovovejma pouzdrama.

            0 0
            • Vilém  

              Osobne mam na jednom kole XCP-e a za 2300,– co me stala spokojenost,po urcitejch upravach(jine dorazy, trosku vetsi zdvih)dobry.Mam ji druhou sezonu s kotoucem,dost ji rasuju,pouzdra uz maji vuli ,bohuzel se nedaj original sehnat,pomuze soustruznik.

              0 0
    • mosquito  

      no funguji obe znacky, ale zazrak to neni zkusenosti – RST gila obcas chodi na doraz (mam 78kg) a kdyz se namaze tak je docela prima, SR 60 az moc tvrda nadoraz ee .. jde o to ze to bude asi kus od kusu, ale pro nenarocneho bikera za ty prachy staci – tim myslim pohodove vylety po lesich a hrbatych cestach ne zadne zavody

      0 0
      • pítr  

        nenáročnej biker? Nejde to! Málokdo je takovej přísňák aby si koupil horší vidlici než předtim…
        No, štěstí,že ty ceny šli v poslední době dolu-jinak teda fakt nevim…a to nejsem závislák…jak někdo…

        0 0
        • mosquito  

          po srovnani RST a SR jsem nakonec koupil tu RST gilu … musi vydrzet jeste jednu sezonu (coz urcite vydrzi) a pak pujde i s kolem na prodej, ALE STACILA … nicmene nerikam ze dalsi bike nebude mit opravdu poradnou vidlicku :)))

          0 0
    • vlk  

      no suntour má pevnější konstrukci a nebál bych se u něj tak moc o své zdraví jako u rst.Navíc ty olejovky chodí i v zimě.Chce si to s tím pohrát.V každm případě rst v žádném případě ne.

      0 0
    • Otto  

      Nemyslím si že tady budou nzaujaté připomínky…

      Mám levnou SR MG90 3 roky, jezdil jsem nějaké RST na pučených kolech, kamarádka má levnou RST tuším Gilu a ta je neštěstí. Ja si myslím že SR je lepčí.

      0 0
    • dvorkin  

      a co „marcošky“???

      0 0
    • McBlacky  

      z osobní expy… RST gamma AET, nedržela tlak a měla odtrh až velmi pozdě, vidle pro chrty, váha ok RST capa, na kole přítelky, něco jsem na tom natočil, měkká, pokud bych si ji dal na svůj bajk tak by do měsíce zemřela, nebo bych to zatáhl já… SR xcp-d a xcp-e, ročníky 2002, asi nejlepší SR poměrem cena výkon, déčko se muselo ladit zevnitř olejem tlumení, éčko jde zvenku, když se trochu poladí chodí v pohodě, váha 2100 je ale moc

      SR asi XC75 nebo XC60, tak tohle ani náhodou, nakonec jsem ji věnoval Fousáčovi, který ji zkusí vytunit, v podstatě v tovární upravě chodí cca 2 cm a po čase se zadře.

      sečteno podtrženo hlasuju pro SR

      0 0
      • pítr  

        No, já měl na tudle sezoooonu RST aerosa bas.Bordel pod prachovkama vůbec! patrony za ten půlrok co je v garáži ušly řek bych minimálně. Ohnul sem jí totiž v korunce asi 14 dní po nákupu. nevyreklamovali mě jí,že prej to je moje chyba, že na ní jezdim. To v podstatě uznávám, takže hlasuju taky pro SR.

        0 0
      • Siddha  

        Proc ne SR XC60? Moje devcica to koupila na Superioru a skoro to nechodilo, tak jsme jednu nohu totalne vybrakovali – tedy jak elastomer tak pero, btw. nechapu proc tam tohle vsechno cpali, to se nehlo ani pode mnou s myma 72kg. No a ted to chodi nadherne. Netlumi sice, ale zehlicka je to supr, a i pod 50kg se celkem pohne. Musi se obcas maznout nohy, tesni prej celkem dobre..

        Vsechno je nutno posuzovat s ohledem na cenu tyhle vidlicky…

        0 0
        • pítr  

          jasnačka! Eště se to dá vylepšit v kombinací s tim mým rstéčkem. Neřek bys jak supr žehlí vidle posazená v úhlu 90 stupňů(k terénu) Je to fyzika a je to fakt znát.

          0 0
        • kovar  

          cokoliv, třeba i dřevěnou vidlici, jen ne SRS XC60 nebo 75.

          0 0
    • Seppy  

      hemm, tak teda skoro vsicky pro suntouru ,no ja mam RST Aerosa TL, a jak bylo v jednom prispevku, tak apson se na ni neni co podelat, na pruzine zkratka neni co:)) V zime nechodi, zadrhava celej rok, chodi nadoraz, no co dodat…jeste nepraskla, snad nekdy praskne:)

      0 0
    • BH  

      Suntour dela vymakanejsi vidlice nez RST, kvalita u obou je 50:50. Ale k vzhledem k sirsi nabidce bych dal hlas Suntour.

      0 0
    • jihra  

      Bavme se o vidlích do 3000 – řekl bych, že RST jsou citlivější, ale mají subtilnější konstrukci a rychleji chytnou vakl. Suntourky jsou bytelné, hodně vydrží, ale zase jsou méně citlivé a mají blbě vyřešené tlumení.

      0 0
      • TinkTink  

        Blbost…v tydle cene bych nebral pseudoolejovou XCP75-LO…to neni olej…ta nechodi ani kdyz musi…

        Kdyz vezmes Suntouru do 3000,– BEZ OLEJE :)))…tak je to v pohode…je lepsi nez RST…

        0 0
      • McBlacky  

        taky si myslim že třeba capa nebo gila jdou snadněji celý zdvih – větší žehličky, ale bál bych se fakt moc jim nakládat a taky djou hned nadoraz, proto jsem dal hlas SR s nima se nebojim jet kudlu, věřím že to vydrží, tenhle pocit mi u RST chybí…

        0 0
        • mosquito  

          presne tak RST je vetsi zehlicka ale chodi na doraz … to je naprosto presne hodnoceni v kategorii do 1300–2000kc

          0 0
          • Thidney  

            jo taková RST gamma el ročník 01 – huráá na doraz a pak kopanec do rukou, vakl chytla už v obchodě. Klidný turistický výlet po polních/lesních cestách to jo, ale nic víc. To fakt radši SR.

            0 0
      • rock  

        Asi je to kus od kusu, Aerosa AET po cca 5000 km bez údržby – ani náznak vaklu … ale je měkká, moc měkká …

        0 0
        • McBlacky  

          to je mi fakt divný, protože já měl sice jen gammu aet a když se nafoukla patrona tak to bylo strašně tvrdý a začínala brát hrozně pozdě… máš dost vzduchu v patroně? a drží tlak?

          0 0
          • rock  

            Foukám cca na 150 psi (doporučované maximum je 160) a po 14 dnech klesne tak na 140 – takže víceméně drží. Asi jsem moc těžkej (cca 82kg), protože 1/3 zdvihu jde do háje nasednutím na kolo … ale když tak o tom přemýšlím, tak si vlastně nevybavuju, kdy šla naposled na doraz (ale vybavuju, a přesně; na Meridě v Jedovnicích jsem přehlídl, že jeden odvodňovací kanálek je zapuštěný :-/), takže to tak možná má být …

            0 0
            • Lister  

              Tak já mám omega aet 2002, ale ona to může být úplně stejná vidle jako tvoje pokud máš ročník 2003 nebo mladší( to právě omega nahradila aerosu a omega se přestala dělat). Mám 85 kg, foukám na 150 psíků a po nasednutí jde tak ze čtvrtiny do zdvihu a to mám pružinu nastavenou úplně naměko. Na doraz nešla nikdy. Po drobném servisním zásahu kdy jsem ji nechal přemazat ridší vazelinou začala hodně dobře žehlit. Jiná údržba žádná, jen občas prostříknu tefloňákem. Vůle žádná i když ji nešetřím.

              0 0
              • rock  

                Ročník 2002. Ale je to skoro fuk, protože přes zimu vydrží a na jaře … ceny Manitou 2005 mne přesvědčily, ale to už jsem tu někde psal …

                0 0
              • rock  

                Teď mne ještě napadlo, že svoji roli může hrát i to, že jsem dost nad předním kolem (negativní sklon představce) …

                0 0
    • Pá-dlista1  

      Docela me zarazi, ze malokdo hlasuje pro RST. Pritom na tuhle otazku je odpoved vice nez jednoznacna. Lepsi vidlice urcite vyrabi RST. Bohuzel k nam se dovazi jen levne kousky a v tehle cenove kategorii SR asi vede…no v cenove kategorii SR taky pekne podrazil, takze nevim jestli je to pro RST odpovidajici konkurence.

      0 0
      • RomanH  

        Ale jo, ja bych pro ni hlasoval, SunTour se mi moc nelibi. V roce 99 jsem mel na kole RST Mozzo Pro 3.5 (udajny zdvih 90mm, vic jak 70 jsem nedostal). Mela 3 elastomery, pruzinku pro vestsi citlivost a dokonce i jakesi tlumeni vzuchovou kapsli. Dokonce na ni nekdo vyhral i Olympiadu. Byla pevnejsi nez moje Marzocchi a vazila 1500g. Vydrzela mi 8000km, pak uz mela vakl jako krava. V te dobe to byla docela dobra vidle. Jenze pak se k nam opravdu zacali vozit jen ty levne.

        0 0
      • vlk  

        si děláš srandu.I ty nevyšší kousky od rst jsou prostě hrůza a děs.Ono sr na tom není lépe, ale aspoň něco vydrží.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Co treba Sigma nebo Alfalfa? Na Suntourech sem na sjezdu moc lidi nepotkal, tagze s tou vydrzi…

          0 0
      • Tommy  

        No to mi teda pověz, která vyšší než alfaalfa existuje (ta váží jen pro tvoje info 2,45 kg a má zdvih 135mm)a na DH je to Sigma. Nejvyšší normálně použitelná je Aerosa a díky už nechci to snad radši SR.

        0 0
    • gorgeous  

      Urcite hlas pro Suntour…mam XCP-95D(pruzina-olej)-100mm a funkcne lepsi nez axel, neni to aspon tak mekky. Rekl bych, moc povedena vidle!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.