• Niixau

    Zdravim vsechny kolare,

    v soucasne dobe shanim tachometr na kolo a zaroven i sporttester na univerzalni pouziti (kolo, beh, posilka,..). Pri prochazeni vsech dneska dostupnych produktu jsem narazail na dilema zda koupit jeden univerzalni pristroj, nebo tachac a hodinky (sporttester) zvlast.

    Pri koupi zvlast bych se asi dostal na lepsi cenu, ale strasne me nahlodava investovat do tohoto:

    Polar RCX5 Tour de France Premium Edition

    http://www.bike-discount.de/…edition.html

    resil nekdo podobne rozhodovani? Ma nekdo zkusenosti s vyse uvedenym Polarem?

    0 0
    • RomanP  

      Já mám dvě nové zkušenosti.

      První z nich je, že se mi po půl roce, kdy používám RCX5 k rychlé chůzi a teď přes zimu na cyklotrenažeru v ložnici, postupně na displeji rozsvítilo několik teček a jsou tam i když je displej přes noc zhasnutý v úsporném režimu. Většinu údajů přečtu, mimo poslední vteřiny (záleží co ukazuje, občas přečtu i tenhle údaj). Kupoval jsem v www.allsystem.cz koncem léta a tak jsem to šel reklamovat.

      A to je moje druhá zkušenost…

      Můžu si za to sám neadekvátním zacházením, posouzeno a vráceno bez opravy. Teď už je to jedno a klidně bych mohl na rovinu říct, že jsem s ním někde praštil, ale prostě nepraštil. Podotýkám, že přístroj na sobě nemá ani takové ty vlasové škrábance, jenže když ho prý upustím na koberec, tak je taky mít nebude a displej se zniči.

      Můj názor je, že tenhle Polar není dobrý nápad. Displej se při údajném nárazu prohnul a nyní vykazuje tyhle kresby.

      Kupoval jsem v ČR abych neměl při případné reklamaci problémy a ve finále ti vlastně na každou vadu může prodejce říct to co mě. Nebo nevím jak to chodí jinde, ale tady u nich tedy v klidu jo.

      0 0
      • MlokCZ  

        Jinde to chodí tak, že kdybys ho vzal v Německu, tak jsi na reklamaci měl daleko větší šanci.

        Na bike24 jsem jeden Polar reklamoval + vím o dalších dvou a všechno úspěšné reklamace.

        A z toho jedno byl např. zničený pásek u RS200 po necelém roce, což už je na hranici opotřebení a majitel moc v uznání reklamace ani nedoufal a uznaná byla.

        0 0
      • camlost  

        Můj názor je, že tenhle Polar není dobrý nápad

        můj názor je ten, že pro příště není dobrý nápad kupovat cokoli na allsystem.cz.

        a pak bych se na tvém místě schválně podíval, zda není první rok nebo půlrok záruční doby důkazní břemeno na straně prodávajícího.

        v závislosti na výsledku a ceně zboží bych se případně vyzbrojil posudkem od soudního znalce a řešil to s nimi právní cestou.

        0 0
        • RomanP  

          Musím zjistit co a jak, ale u znalce v únoru nakonec skončí.

          Já bych snad i překousl placenou výměnu displeje, ale nepřejdu přes to, že jsem s nimi prostě opravdu nefláknul.

          0 0
      • multi  

        Taky mam neuznanou reklamaci u polaru.

        Problem byl hned s tlacitkem, vzdy pri vlhku. Pozdeji s diplejem, ktery zacal cernat. Servis ze me delal jenom ******. Navrhoval,ze za velkem penize, by opravil jen tlacitko. Po vraceni zarizeni jsem se tedy rozhodl, ze si ho opravim sam. Zatim jsem ho rozebral a zjistil jsem, ze problem tkvi uz v konstrukci zarizeni. Ale nemyslim, ze jiny vyrobce na tom bude lepe. Az to opravim, tak mam v planu o tom sepsat blizsi informace.

        0 0
    • jeffino  

      nemám s polarem žádnou zkušenost, ale jenom tak z obecného pohledu ve srovnání s garmin či suunto nenacházím nějakou extra výhodu či důvod proč jít zrovna do něj, pokud se pletu tak at mě někdo opraví, ale mám pocit, že polar oproti konkurenci zaspal.

      0 0
    • raceman  

      měl bych 725X na prodej… http://cyklobazar.cz/inzerat/214694/

      včetně

      2× čidlo rychlosti,

      1× čidlo kadence, magnety

      2× držák na řídítka,

      irda usb pro přenos do pc, software,

      náhradní objímka pásku,

      0 0
      • MichaelSimek  

        ja mam muj polar ± 10 let, tak ted cekam kdy doslouzi…smutny je ze posledni verze polaru maji uplne stejne funkce jako muj dedapolar, opravdu zaspali dost

        0 0
        • Niixau  

          No, tak nakonec jsem se rozhodl nekupovat univerzalni stroj…proste to financne nevychazi nejlip a risk pri padu je zbytecnej.

          Btw., nejak si nedokazu predstavit co by jeste sporttester mohl zvladat. Pri vyctu funkci nahore znineneho Polaru mam pocit, ze umi vse co konkurence..nebo?

          0 0
          • MichaelSimek  

            tak garminy treba umi gps mapy, nebo aspon orientacni body…polar nema jediny takovy, akorat ma mereni rychlosti pres gps, coz nevim proc…a tech veci bych asi vymyslel par, ne ze bych je potreboval, ale mit stejny produkt 10let neni dobra taktika

            0 0
    • garretx  

      sorry ze trosku zmenim tema :)

      a co RC3? (s integrovanou GPS) nemáte někdo zkušenost? Prave treba ja se rozhoduju mezi Polar RC3 a Suunto Quest, RCX5 me taky zajimal ale cenove je to uz trochu mimo, kdyz clovek prikoupi i GPS modul.

      Osobne mam Suunto M1, chtel bych neco trosku sofistikovanejsiho, ale na Suunto si nemuzu stezovat. Nesetrim je, na sklicku neni ani skrabanec, zatim jsem menil jen baterky a 1× reminek.

      Kvalita me u Suunto prijde hodne dobra, takze treba muzes mrknout i na Suunto Quest.

      0 0
      • RomanP  

        RC3 bude konstrukčně totéž co moje RCX5 a do toho už bych po mé zkušenosti nešel. Ve světle mého načatého displeje si nedovedu představit, co by se mu stalo, kdybych třeba přikoupil držák na kolo a hodiny si užily ty rázy přímo na ridítkách.

        Já ho těch několik vyjížděk měl normálně na ruce. Běh je ještě šetrnější.

        A pokud píšeš, že Suunto nešetříš, tak tohle to nevydrží, protože já Polar šetřil.

        Kamarád měl nějaké starší Suunto, tuším t6.

        Displej asi tak stejně velký jako RCX5 a měl problém s tím, že mu to docela normálně ukazovalo tep, ale odvozená data už ne, čili za hodinu běhu spálil třeba to co předchozí den za protažení před během. Jednou to šlo, jednou ne. Prudilo ho to tak, že je hodil asi 2× do pole, ale protože nic jiného neměl, vrátil se pro ně. Praštil s nimi mnohokrát záměrně o betonový sloupek plotu po cestě a podobné výlevy s tím, že je smířen s koupí něčeho jiného a na nich nebyla známka opotřebení, nebo výraznější škrábanec. Tohle si představit u Polaru nedovedu i když je to zcela nesmyslná představa s nimi takhle zacházet, o něčem to svědčí.

        0 0
    • vacuto  

      a co tak miCoach od adidasu?

      http://aukro.cz/show_item.php…

      0 0
    • Dzany  

      Z hlediska pomeru cena a co ti sporttester prinasi je nejlepsi varianta Garmin. Koupil jsem si pred 3 lety forerunner 305 a nemuzu si ho vynachvalit. Jediny minus vidim v designu, jinak ma vsechno vc. zabudovane GPS. TO nemaji ani nejdrazsi pristroje od polaru ci suunta, tam si ty moduly musis dokoupit. Na druhou stranu si poloz otazku, co od toho ocekavas. Pokud nemas presne hodnoty anaerobniho a aerobniho prahu, je ti sportester k nicemu – udaje nebudou presne. Potom je mozna lepsi volit nejaky tachac od sigmy ci vdo, a bohate to staci.

      0 0
      • borda  

        Jo.

        0 0
      • malamala  

        +1

        0 0
      • RUSH  

        Pokud opravdu chceš něco univerzálního /min. kolo a běh/, pak je Garmin asi opravdu nejlepší volba.

        Mám 310 XT a mohu jen chválit. Nepotřebuješ čidla (jen pás a hodinky), měří to vzdálenost (rychlost atd) jak při běhu, tak na kole, přenos do internetové aplikace Garmin Connect funguje pefektně.

        Model 910 XT je trochu dražší varianta, umí i plavání v krytém bazénu (ale bez tepu!).

        0 0
        • Dzany  

          Rozdil mezi 305 a 310Xt jsou dva. Zatimco 305 je vodotesna do 1m, 310 do 10 nebo 20m (ted nevim). A druha vec je vydrz baterie. 305=10 hod. 310×t=20 hod. Jinak je to skoro stejne…

          0 0
    • garretx  

      Přihodím svoji zkušenost s Polar RCX5, třeba to někomu pomůže. Byl jsem celkem vystrašenej na základě zkušeností od RomanP a musím říct (a zaklepat na dřevo), že vůbec nemůžu potvrdit jeho negativní zkušenosti.

      Mám je od února tohoto roku a zatím veliká spokojenost. Používám je na hlavně na bike a běhání, ale i další sporty a vše bez problémů, žádné problémy s displejem atd. Koupil jsem krycí folii, protože přeci jen polary ty krycí sklíčka displejů nedělají moc odolný a hodinky jsou pořád jak nový. Mám srovnání jen se suunto M1 (což asi není srovnatelný model) a řekl bych že tento polar je udělaný podstatně kvalitněji (ale rozhodně s nima neštípu dříví a neryju zahradu :)), ale to asi ukáže ještě čas. Ostatní příslušenství (pás a GPS) taky perfektní kvalita. Jediný mínus má středové červené tlačítko na hodinkách, občas nereaguje při slabším stisku a je potřeba na něj poměrně dost tlačit.

      0 0
      • waters  

        Někdo zkušenosti s Polar RC3 – int. gps vypadá zajímavě

        konkretně

        http://www.polar-eshop.cz/…-gps-hr-bike

        zvažuji jestli koupit tohle zařízení nebo jen hrudní pás a spárovat přes BT s runtasticem…

        díky

        0 0
        • Trogiss  

          Taky o něm uvažuju, takže zkušenosti sem!

          0 0
          • waters  

            Rcx5 take vypada zajimave, meri i pri plavani, coz se da vyuzit i kdyz nejsem triatlonista, ale konstrukcne pry nic moc. Na biku jsem si zvykl na ten runtastic, ale nevim jak se chova v tepovych zonach. Zajima me jestli dava zvukove signaly a vyhodnocuje li tep. stat. stravenou v zonach.

            Dekuji za zkusenosti:)

            0 0
            • saintjv  

              Mam zkusenosti se 2 sporttesterama

              Suunto Ambit

              http://www.suuntocz.cz/view.php…

              Garmin Phoenix

              http://www.garmin.cz/…outdoor.html

              Oba super, oba umi dokonce navigaci, oba jsou nabijeci, garmin ma navic od suunta i mapku v hodinkah co ze je neuveritelny a suunto zase o malinko vic vydrzi. Suunto asi o neco lepe vypada.

              Momentalne mam ty suunta a maximalni spokojenost.

              tady mas suuta i garmin vedle sebe

              http://www.dcrainmaker.com/…27-thumb.jpg

              0 0
              • waters  

                oba modely jsou asi top, protože cena tomu odpovídá:) objednal jsem nakonec RCX5 (5650,–) uvidim jak pošlape, vybral jsem edici bike, sice tam neni GPS modul (možná dokoupím), ale zatím ho nebudu potřebovat, protože budu používat i runtastic pro zaznamenávání tras a nastoupané metry.

                až dorazí a vyzkouším, tak napíšu..

                0 0
        • biker jura  

          neví někdo jestli se u rc3 dají ty zátěžové zony nastavit dle sebe? z toho co píšou na polaru se mi zdá že to sportester určí sám podle max. tepovky což by pro mě nebylo pěkné. díky

          0 0
    • masa ji to1  

      Tak se rohoduji mezi těmito Polar Loop: http://www.czc.cz/…6417/produkt GARMIN Vivofit HR, černá: http://www.czc.cz/…8106/produkt Fitbit Flex, slate: http://www.czc.cz/…8730/produkt

      Poradi někdo co vybrat. Díky

      0 0
    • Markony  

      Ahoj prosím vyptali se ještě kupovat Polar RC3 GPS cena je 1450 Kč nové ? Nebo se podívat po něčem jiném .

      0 0
      • Forester  

        Za me urcite ne. Vzdyt to je cca 10let stary pristroj. Na druhou stranu stranu zalezi, na co to chces a kolik jsi do toho ochoten dat :-).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.