• Breakpain

    Potřeboval bych poradit s výběrem sportesteru, který:

    • ukládá data do PC
    • měří tepovku, kadenci, rychlost
    • lze nastavit tepové rozhraní u kterého by měl pípnout
    • ideálně umí zapisovat GPS (výška, vzdálenost atd)

    Zatím váhám nad http://www.garmin.cz/…premium.html ale nevím, jestli nevyhazuji peníze oknem … poradíte? Děkuji.

    0 0
    • Smazaný účet  

      top model Suunto, Polar, nebo Garmin

      0 0
      • Breakpain  

        No, já bych hlavně potřeboval poradit z uživateslkého hlediska, jestli to má někdo vychytané – klady a zápory. Včera jsem koukal na stránky výrobců asi 3–4 hodiny. Z hlavy se mi mezitím stal něco jako bolavý meloun ;). Pak jsem tu zoufalý vložil dotaz s tím, že zatím se mi líbí ten model od Garminu 410, ale rád bych si nechal konkrétně poradit, proč vzít právě určitý konkrétní model …

        Přiznám se, nato že to řeším teprve od včerejška v tom nemám vůbec přehled, spíše jeden velký guláš :).

        0 0
    • kucka7  

      mám podobné požadavky, ale kvůli ceně a výdrži budu brát 310XT(garmin),vzhle­dově to není tak hezký ,ale to mi nevadí ,hodinky normálně nenosím tak to na běžné nošení nepotřebuju

      jo a k tomu dotykovýmu kroužku: od toho mě zrazovali i v prodejně garminu v Brně,prý moc nefunguje -za jízdy se netrefíš nebo si ho mačkáš nechtěně,ale to jsou převzatý informace né moje zkušenost

      0 0
      • Breakpain  

        No, čoveče, více se mi líbila 410, ale když jsem tomu dal ještě šanci, to 310Xt vypadá funkcemi snad ještě zajímavěji. Cena mi ale přijde stejná, vždyť rozdíl ofiko je asi 500 kč :-) a to tam není držák na řidítka, takže ten rozdíl je pak minimální.

        Ale díky za nakopnutí… Je škoda, že to nemůžu nosit jako hodinky, nicméně to asi přežiji, to není primární důvod, proč to chci.

        Budu muset zajít do prodejny tady u nás a nechat si oba modely názorně předvést…

        Upřímně nejvíce se mi líbí CatEye – mají to jednoduché, přehledné atd… jenže chybí tomu GPS, jestli jsem dobře koukal, a když už… bylo by fajn, abych mohl značit trasu, kudy jsem jel, aby to mělo vypovídající hodnotu. Škoda no, jinak bych asi ani nevybíral popravdě.

        Každopádně děkuji za nasměrování ;).

        0 0
      • Smazaný účet  

        s tím dotykovým teď běžela jedna holka ŠUTR, testovala to, takže měla na každý ruce jednoho Garmina (různý modely), kromě toho, že každej naměřil něco jinýho, tak právě říkala, že ten dotykovej se furt přepínal, jak o něj něčím zavadila…takže to asi neni úplně dobrej nápad…

        0 0
    • kucka7  

      držák na řidítka – necháš tam řemínek na ruku a chytíš to přes izolaci na trubky(taková šedá pěnovka)má to kamarád a v pohodě

      0 0
    • Reed  

      a na zátěžových testech jsi už byl? :-)

      0 0
      • Breakpain  

        Byl jsem u MUDr. Martínka v Dukle na schodovitém testu (laktátová křivka) a dopadl jsem velmi bídně – celý život jsem to zdá se „kazil“. Jezdil jsem stylem raketová myš, takže strašně brzy vyhořím a potřebuji „dozor“. Proto to řeším. A když už, tak tam chci nějaké věci „navíc“ (GPS, náhrada tachometru).

        Kadence, tepy a data v PC jsou nutnost, bez kterých se neobejdu, aby to u mě fungovalo (musím si dělat tabulky a porovnávat výsledky, takhle se dokopu ke zlepšení).

        0 0
        • Reed  

          jen jsem si štouchnul :-) Ne ale vážně, to děláš jedině dobře. Tepovka bez předchozích testů je pak jen módní doplněk. Pokud neznáš své pásma, pak je nanic. A nějaké všeobecné tepy – blbost. Tak přeji hodně morálky a za mne bych doporučil Garmin – za dobrý peníz dobrá kvalita!

          0 0
          • Breakpain  

            Ano … skálopevnou vůli to bude chtít dokoupit. No Však to Vypada na to 310XT nakonec :-) … jen to půjdu zkouknout do obchodu, abych si ověřil, co to umí v reálu :) … náhodou tu někdo asi není, kdo by ho měl, že? :)

            0 0
            • jeffino  

              hele mrkni na běhej.com tam to docela rozebírají.

              0 0
            • Smazaný účet  

              všichni ho doporučují, ale nikdo ho tu nemá :-)

              0 0
              • Reed  

                já mám 110 Premium a na tohle mě uplně dostačuje. Mám ještě Beurer PM 70 a ten je za ty prachy taky perfektní.

                0 0
                • Breakpain  

                  110 neumí měřit kadenci :-( a je tam toho krapet více … ale pravdou je, že to byl favorit … až do té doby, než jsem zjistil, že kadence = absence

                  0 0
          • jeffino  

            tak všeobecné tepy nejsou úplná blbost, ostatně zátěžák, aby měl smysl je třeba ho opakovat a to i několikrát za sezonu, ale to asi leze dost do peněz, já znám pár lidí, kteří na ty všeobecný tepy jezděj a výkonnostně jsou na tom docela dobře.

            0 0
            • mrozu  

              Všeobecné tepy úplná blbost určitě nejsou – k tomu, aby si mraky lidí koupily pulsmetr a jezdily podle nich a byly IN, poslouží přímo ideálně. Pro spoustu lidí nutno dodat, že sedí, ale to je náhoda. Kdo chce jezdit na náhodu, ať tak jezdí, kdo to myslí vážně, jde na testy. Rozhodně má větší smysl jít alespoň jednou na testy a zjistit si pásma, které se mohou během sezony o pár tepů změnit, než jezdit podle všeobecných tepů, které se můžou lišit o desítky. Jinak být na tom výkonnostně dobře jde v pohodě i bez pulsmetru.

              0 0
    • jeffino  

      ještě by to mohlo mít podporu ANT+

      0 0
    • Yann  

      Zvazil bych Garmin Edge 500.

      Pokud tedy neni podminka, ze to musi byt na ruku.

      Vice je tady

      0 0
      • Breakpain  

        Pardon, to mi nedošlo, na ruku to být musí :-(, zjistil jsem, že se bez toho neobejdu.

        BTW: u té 310XT mě docela děsí ten jejich upínací systém na triatlon :-//. Sice pěkný, ale už vidím, jak sebou někde praštím a ono to vypadne a někam se zakutálí …

        0 0
    • fyja  

      Četl jsem o Garminech, že mají pomalejší reakci na změny tepu. Psali to konkrétně v dTestu. Jak moc se to projevuje jsem nezjistil.

      0 0
    • madbiker  

      Pouzivam Suunto Ambit, a myslim ze splnuje vsecko co jsi psal. Jen uznavam, neni nejlevnejsi.

      0 0
      • jeffino  

        už ho máš ANT+ kompatibilní?

        http://www.dcrainmaker.com/…ull-ant.html

        Mám ambita v užším výběru, zajímaly by mě tvoje postřehy, rychlost hledání satelitu, výpadky signálu, výdrž baterky, movescout, přesnost zobrazení trasy,…popřípadě jestli můžeš srovnat s garminem, dík

        0 0
        • madbiker  

          …musím říct, že praktické zkušenosti jsou nad očekávání. Vezmu to od začátku, design dokonalý, když jsem měl v ruce Garmin Fenix bylo rozhodnuto. Zpracování a ovládání Fénixu je otřesné. Výdrž baterie při použití GPS je tak na 3 celodenní tripy, ovšem je to v podstatě jedno, při každém připojení k PC se hodinky nabíjí. Nabití úplně mrtvé baterky je do hodiny a při použití jako hodinky vydrží měsíc. Hledání satelitů GPS je okamžité, popravdě nic rychlejšího jsem ještě neviděl. Bude to asi tím, že při každém spojení s PC se aktualizuje i almanach satelitů. Nejlepší je ovšem nastavení a přizpůsobení obrazovek dle zadaných aktivit. Záznam trasy je naprosto přesný, zobrazuje se v Google maps, odchylka bike computeru a Ambitu na trase cca 40km je do 1km. Může to být v mém případě provozem v hustých lesích, ale i tak je to nepodstatná odchylka. Výpadek signálu jsem nezaznamenal, používám k němu ještě HR pás a tak bez problémů. Měření a reakce na změnu zátěže je okamžitá.

          Movescout je přehledný a jasný, výsledky se dají částečně editovat, trasa se dá převést do bodů a použít dále, také se dá trasa vytvořit a nechat se po ní navigovat.

          A další plus vidím v aktualizaci software hodinek, teď například přibyly stopky.

          Mínusy, asi jen 3 drobné, barometrický výškoměr, tedy nutá kalibrace, ovšem je přesný.

          Teploměr při použití hodinek na ruce lže, řeším to držákem na řidítka.

          A při zastavení, třeba v mém případě defekt, běží čas záznamu furt pryč, takže se kazí průměr trasy. Řešit se to dá tlačítkem pauza.

          No pokud tě ještě něco zajimá…

          0 0
    • Gorr GrimWolf  

      Já jezdím se 610, která je sice dražší, nicméně má dotykový ovládání. Tenkrát sem řešil to samé a 410 sem vyloučil kvůli té dotykové lunetě – nejde ovládat v rukavicích a i bez nich se ovládá dost nešikovně, obzvláště na kole.

      Za mě 610 nebo 910×t. 610 je fajn, já jí mám a i bych jí prodal (vypadá jak nová). Právě, že pro mě by byl momentálně lepší EDGE 500 – už sem přestal běhat prakticky. Je dotyková, ale tlakově – jde i s rukavicema a na kole se ovládá bezproblémově, stačí bouchnout do displeje a zobrazí se další obrazovka. Obrazovky si můžeš přizpůsobit jak chceš, což byla pro mě nutnost. Lepší je asi jen 910XT, nebo 310XT.

      0 0
    • heerer  

      Ahoj,

      mám možnost dopravy z USA do CZ zadarmo, bez celní kontroly. Rád bych šel do garmina 310XT, poradí někdo kde se mám kouknout pls?

      0 0
      • raceman  

        a vyplati se ti riziko problemu reklamace pri nakupu z USA oproti tem par stovkam draz pri nakupu tady? a mas aspon ceske mapy :)

        0 0
        • heerer  

          na ebay za 219dolaru a doprava/ja zdarma/ v CZ 6300,–

          rozdil 30% již není k zahození…

          nastává otázka jak se to sere:)

          0 0
          • heerer  

            6.5 se mi uz davat prave moc nechce… tzn v CT verzi bych musel brat 110ku

            0 0
            • raceman  

              110 a 310×t je sakra rozdil… podle me je tohle draha sranda na to, abych ji bral z USA, jeste kvuli clu… ja cekam na 310×t z czc…

              a zalezi s jakym pasem na Ebay je :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.