• cvtracktor

    Přestože poměrně často sportuju, mám pořád nadváhu cca 10 kg. Konečně mi docvaklo, že asi dělám něco špatně. Pořídil jsem si proto tepák, abych zjistil, jak se věci mají. Dneska jsem ho poprvé vyzkoušel na běžkách a nechápal jsem. Aby se člověk pohyboval v pásmu spalování tuků, tak se musí teda pěkně flákat. Ostatním lidem jsem musel připadat jak lenochod :-D. Z dřívějška mám ověřený, že když jsem jezdil s jednou ne moc zdatnou sportovkyní, tak jsem opravdu neuvěřitelně hubnul. Ale je to dobrý jezdit pořád jen v pásmu spalování tuků? Co na to moje svaly? Není lepší tuhle flákárnu střídat s opravdovým sportem? Jo a taky nechápu, co že to vlastně spaluju ve druhém pásmu – pásmu spalování cukrů (uhlohydrátů).

    0 0
    • BLACK1E  

      Tím že budeš jezdit poctivě na tepy by ses měl nenápadně ale stabilně zlepšovat.. ale chce to občas provětrat srdce.

      0 0
    • mr.antik  

      nevim jak zdatnej jsi běžkař, ale na lyžích je to těžký ty nízky tepy uhlídat. Přeci jen se zapojuje dost svalů, takže tepovka vystřelí, stačí když ti to při klasice jednou podlouzne nebo je horší stopa, u bruslení podobný. Jedině jezdit nějaký hodně mírný terén. Taková obecná rada pro volbu tempa je, abys stíhal normálně mluvit. A vydržet to nějakou tu hoďku.

      Ale jestli víc sportuješ, vykašlal bych se na přisný studování tepovky, dělal co tě baví, jen se vyvaroval velkých intenzit a jen se snažil jezdil/běhal delší trasy.

      0 0
      • cvtracktor  

        To je právě ten omyl. Trasy dělám dost dlouhý. A jak jsem psal, při flákání opravdu hubnu. Jen teď koukám, že na to bude stačit turistika :-D.

        0 0
        • mr.antik  

          no tak to nějak prostřídej, zas se jen flákat není žádná zábava. Ale u těch lyží je to fakt těžký, když jedu relativně pohodu, takové tempo aby to nějak jelo, tak mám třeba 170.

          0 0
          • MlokCZ  

            Na běžkách jsou ale zase prahy posunuté výš (třeba oproti kolu), takže o něco vyšší tepy nejsou žádný problém.

            0 0
        • Mike Gaucher  

          Jak říká hejtman Tayrle „Méně žrát a chlastat, ale více běhat“.

          0 0
        • jeffino  

          IMHO blbost, sorry, ale flákáním toho moc nespálíš, je to nesmysl, kdysy dávno na pajdáku nám to měřili a já to flákal-záměrně a úča se mi pak vysmála, že jsem spálil energii asi jednoho jogurtu…musíš mít větší příjem než výdej.

          0 0
    • cvtracktor  

      Díky za rady. Hledám odpověď na http://kpo.cz/…ziologie.htm. Jen nechápu, proč nás to sakra nenaučili třeba tělocvikáři na druhým stupni základní školy nebo aspoň na střední. Dost mě tam pobavil v článku o hubnutí popis symbiózy fitcenter a barů, resp. cukráren. Taky jsem tady pochopil, proč tůristi, kterým to v jednodenním výletě nandám, to nandali mě na cyklodovolený. Já toho měl po týdnu plný kecky, oni si šlapali svoje tempíčko vesele dál – jeli na tuky.

      0 0
      • cvtracktor  

        Koukám, že už to tady bylo: http://www.bike-forum.cz/…ni-tuku.html. Došel jsem ke stejnýmu závěru a začal jsem denně chodit na 2 hodinový túry. Uvidíme co to udělá. Taky bude asi dobrý si nechat udělat laktátovej test. V Chomáči ho dělá Tiger relax club. Tak mi držte palce :-).

        0 0
        • jeffino  

          no já takhle párkrát efektivně zhubl, ale proti své vůli(cca 10kg/2měs), chce to chodit tak 8 hodin denně k tomu nahodit batoh cca 30kg, taky to chce nějakej zajímavej výškovej profil, prostě nějaký větší hory kolem 5000m, mám z těchto výletů zajímavej postřeh, byli tam se mnou jedinci, kteří nezhubli tolik co já, i když jsme se pohybovali ve stejným prostředí a jedli stejný jídlo..jo tepovka byla občas hoooodně vysoká:-)

          0 0
        • poletani  

          Taky jsem prisel na chut chozeni, pres tu blativou cast roku. Poridil jsem si hole na nordic walking – doporucuju, je to vetsi zabava, clovek vydrzi vyssi tempo po delsi dobu, rovnomernejc to zatezuje telo, tj. i ruce a trup.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.