• petulka_VP

    Zdravim, nemate nekdo zkusenosti s prevozem kol ve Skode Roomster? Jde mi o to, jestli se dovnitr vejdou tri lidi a tri kola, pri nejakem posklapeni sedacek, predpokladam, ze ma variabilni prostor (klidne i se sklopenim predni sedacky. Musel bych ho vzit z pujcovny, v praci nam nepovoli sluzebak do ciziny, jedeme na Gardu a doma nam uz zbyva jen malinky Hyundai Getz, kde by se sice kola vlezly na strechu (a to mam nosic jen origo na Opel Astra, ktery tam nepasuje, takze bych si ho stejne musel nekde sehnat..), ale mam s tim docela strach jet po dalnici a i spotreba bude urcite obrovska.. Diky za odpovedi.

    0 0
    • Tomcat  

      Roomster není dobrý na přepravu více než dvou kol uvnitř, stejnak se v něm díky shodu na platformě špatně spí Je to oběť mody dnešních aut, prostě široký vysoký ale krátký kufr

      • jinak pokud máte Roomstera s HTP motorem spotřeba bude obrovská tak proti Getzu nebude
         
      0 0
    • petebike  

      ja si myslim ze se to tam musi v pohode vejit, kdyz ty kola uplne rozeberes, ja osobne jezdim Escort combi a 3 kola a klidne i 4 lidi …neni problem…

      myslim ze Rumik ma vetsi zav. prostor…

      0 0
    • Vrci  

      Když už bereš auto z půjčovny, proč si nepučíš něco s lépe řešeným kufrem. Roomster má sice objem, ale ten je na výšku. Půjč si něco nižšího, ale s větší plochou – combi (pasat, mondeo …) nebo malou dodávku (caddy, berlingo, partner …) nebo MPV (sharan, galaxi, 807…)

      0 0
      • petulka_VP  

        Hm, jenze takove auta za nejakou rozumnou cenu nesezenu (dieslovy Roomster je za 800,– na den), Berlingo apod. by bylo idealni, jenze ho nikde nemaji (Transit Connect, coz je hodne podobne, je treba za 2500,– na den..) Kdybyste nekdo vedeli, kde se daji takove auta sehnat za rozumnou cenu, na Morave, tak mi prosim dejte nejaky tip, zitra zajdu do nejake prodejny skodovek a poptam se. Dalsi tipy na galaxy apod. – ty nikde nemaji nebo stoji nekrestanske penize.. No prinejhorsim je tu porad moznost po strop naplneneho getzu s kolama na strese..

        0 0
    • zdenek  

      Do Roomstra se prodává origo držák na kola do kufru. Takže na délku se tam vejdou (bez předního kola), ale kolik se jich vejde vedle sebe, aby tam zbylo místo pro jednoho člověka, to nevím.

      0 0
    • madcat  

      Mám čerstvý zkušenosti pouze s Oktávkou I. kombi (ta starší): vešly se nám tam 3 kola (giant glory I., norco shore 1 a kona coiler) a 3 lidi, po sundání obou kol celkem v pohodě, ale už to byl trochu tetris… roomster bych řekl, že je na tohle míň vhodnej, páč je kratší a vyšší, což pro přepravu kol není zrovna potřeba

      0 0
      • madcat  

        Jo a abych to upřesnil – je to celkem důležitý – sklopený byly dvě třetiny zadní sedačky, na délku tam byly hozený giant a norco, řídítkama dolů a dopředu, a za něma kona naštorc, vešla se až po otevření a vykrámování boční schránky na lékárničku, bez toho bysme ty tři kola dovnitř nedostali, s tou otevřenou schránkou to bylo akorát… odmontovaný kola a batohy už se dycky někam vejdou :)

        0 0
      • Matony  

        Roomster to je auto totálně k ničemu, zlatá fábie! Přepravovali jsme kola už v ledačem např. teď na jaře v Berlingu pick up 9 kol, 8 uvnitř a jedno na zadních dveřích. Teď jsme ho chtěli(roomster) vzít taky na hory do Švýcarska, ale bohužel, malinkej, krátkej , úzkej kufr a bez originál hagusů nic na střechu nedáš. Je to tak pro dva lidi, ale né pro rodinu! To takovej VW transportér long, tam naskládáš kol pro celý zájezd´. Jednoho se teď nerad zbavuji!

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.