poraďte trasu Červenohorské sedlo - Ramzová s minimální ztrátou výšky

25 nepřečtených
  • gore

    Ahoj,

    ted jsem se vrátil z jeseníků a při přejezdu hřebenovky jsem narazil na problém, jak se dostat z ČHS na šerák, resp. do Ramzové s minimální ztátou výšky.

    Nakonec jsme sjeli dolů a vystoupali na ramzovou. Říkal jsem si ale, že to je škoda tak zrácet výšku, poradte prosím, jestli znáte nějaké dobré cesty.

    Díky!

    0 0
    • tarkan  

      tam mam takovej dojem to legalne moc nepujde. My to posledne s kamosema resili sjezdem po zlute do Filipovic a pak zpatky lesem po modre nahoru na Serak.

      Sice si vic maknes, ale stoji to za to :)

      0 0
    • RomanH  

      Ne ze bych Te chtel navadet k porusovani zakazu, ale nejlepsi mi prijde jet primo po cervene. Na Trojmezi pak podle mapy vypada rozumne ten neznacenej obchvat Keprniku, ale jaka je ta cesta v realu netusim.

      0 0
    • beeker  

      Ahoj, po té červené to radši nejezdi, leda tak s fulem a to bys ještě musel jet spíš naopak ze Šeráku na ČHS. Šutry jsou tam místy fakt velké a šlo se špatně i pěšky. A ochranáři tam taky bývají… Zkus to radši takhle, popř. můžeš i na ten Šerák vyjet. Část sice není značená, ale vyznat se tam dá a PRkem se jede jen snad kousek okrajem Sněž. kotliny a kolem Obřích skal. Kolem Obřích skal (taky Amíkův kámen:-)je víc možností jak sjet do Ramzové, terénem i po asfaltu. Dále ze Černavy na Šerák nejezdi po červené, radši po cestě pod lanovkou, ta červená je strašná a skoro celou budeš tlačit(hodím ti sem z ní foto:-). Pak vede ještě od Jelení boudy takový pěkný chodník ze kterého vyjedeš na té červené kousek nad Černavou…

      0 0
    • beeker  

      A až to tady objeví Honza 2, tak nám poradí…:-)))

      0 0
      • jan 2  

        mlčím, nechcu mít z hor Rychlebské stezky

        0 0
        • beeker  

          To zas je pravda…

          0 0
        • gore  

          jak to mysliš?

          0 0
        • zdenek  

          Myslíš asfalt?

          0 0
        • beeker  

          :-)) Vidíš, nikdo ti nerozumí…

          0 0
        • RomanH  

          Ac nejsem extra velkej priznivec umelych parku, tak musim rici, ze Tvoje odpoved me tu trochu zaskocila. My s kamarady jezdime pres hreben Jeseniku 1× rocne a myslim si, ze neni moc lidi, co by to chtelo cilene jet. Spise misto znacek zakazu by tam patrilo „Stezka nevhodna pro kolo“ a bylo by po problemech. Nam se to libi a bavi nas to, ale vetsina lidi by to radeji objela. A to, ze nechces poradit nekomu z fora, kdo o to ma zajem… Preber si to po svym. Kdyz by jsi se Ty ptal na nejakej peknej chodnicek na druhem konci republiky a nekdo Ti odpovedel toto…

          To Gore : pokud mas rad technictejsi useky, ta cervena je fakt moc pekna, stejne tak jako treba zelena ze Svycarny do Koutu (ve smeru dolu :-))

          0 0
          • beeker  

            To je jedno, moc jsi jana 2 nepochopil, ale to by ti musel vysvětlit on sám… Jinak v Jeseníkách je velilké množství strých,pěkných a neznačený chodníčků vysoko v horách, jde o to jen je najít(a je jich opravdu pár desítek kilometrů)…

            Jak vypadá ta zelená do Koutů? Já to zatím znám jen po asfaltu, ale několikrát se to s ním kříží a vypadá to slušný krpál…

            0 0
            • RomanH  

              Presne proto mam Jeseniky rad. Mozna jsem Jana2 nepochopil, ale rika, ze z toho nechce druhe Rychlebky – prave proto by mel z meho pohledu poradit nekomu, kdo hleda prirodni chodniky. Ale co uz, je to jeho vec.

              Ad zelena : je to krasnej technickej sjezdik mezi kameny (o neco mensi nez na te cervene u Seraku, ale zase mi to prislo delsi), cele je to jetelne – teda ja si slapnul 2×, ale kolegove to dali pred 14ti dny bez slapnuti cele :-)

              0 0
              • Pavel  

                jj, ta zelená je krásná…

                0 0
                • zdenek  

                  Jetelná i nahoru?

                  0 0
                  • beeker  

                    To si nemyslím :-))

                    0 0
                  • RomanH  

                    az na par kratkych mist asi ano, ale dolu je to urcite zabavnejsi :-) Jinak to jde nahoru objet po te siroke cyklotrase.

                    0 0
                    • beeker  

                      Z té asfaltky je pěkný výhled na spodní nádrž PVE DS. Dolů je to po ní taky slušný hukot, v sedumdesátce když vletíš do vracečky skoro o 180° :-)

                      0 0
                      • C.A.C  

                        Honem si ty Jeseníky užijte, za chvíli tady bude NP a bude po ptákách. Pražáci, hlavně herci na tom intenzivně pracují a petice pro zřízení NP již čítá na tři tisícovky podpisů. Tady je ten pohled na dolní nádrž.

                        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.