• drhor

    Budu trávit asi 3 dny v obci Senohrady blízko u Prahy, sebou kolo. Můžete mi poradit nějaké cyklotrasy v okolí, event. doporučit nějakou mapu ?Event. něco zajímavého kolem Prahy, co se dá vidět na kole ? Jedu se ženou, takže žádný brutál, jo . Děkuji.

    0 0
    • Klára  

      Ze Senohrab se vydej po žlutý k Zlenidký hlásce. Tam se napoj na červenou směr Chocerady, je to krásná cest podél Sázavy. Nejdřív lesní pěšinka, potom hrubší asfaltka. Pořád po červený až na Mariánu, kde je výborná hospůdka. Pak můžete buď pokračovat směr Sázava město nebo se dá pojezdit po trati Sázavskýho Blizáka.

      0 0
    • pedrod  

      Dobře, když ne brutál, tak co třeba ještě, kromě toho co navrhuje Klára, taky na opačnou stranu. Podél Sázavy do Čerčan, po zelený (ZZ) Poříčí, přes kopec po MZ Týnec a zpátky podél Sázavy (kousek po silnici) přes Zbořený Kostelec a po ČZ do Nespek. Testováno na nechrtech a spokojenost. Jinak je zajímavé kouknout do areálu astronomické observatoře na Žalově (Ondřejov). A hezké poježdění je taky směrem na Jílové v Hornopožárských lesích. Normálně podle mapy a značek (třeba mapa KČT).

      0 0
    • tm  

      kolem hasicarny na vavruv palouk a tam uz se napojis na snad jeste viditelny znaceni 50-tky mtb posazavim. no a za 50 km si zase v senohrabech

      0 0
    • vlkouš  

      Map je spousta od různých vydavatelů (Benešovsko, Posázaví, Praha-Jih). Tras taky spousta, doporučuji podle Sázavy proti i po toku nebo ku Praze do Popovic. No a co se dá vitět, shlédnout, prohlídnout? Třeba výborná pivovarská hospoda ve Velkých Popovicích, hvězdárna na Ondřejově, zámek Konopiště (ale těch lidí…), kostelík Chvojen u Konopiště, hrádek Zlenice, hrad Zbořený Kostelec, muzeum Týnec nad Sázavou, militar muzeum Lešany, Sázavský kláštěr, muzeum zlata v Jílovém u Prahy včetně prohlídky štol (tu je nutno objednat předem), Panská skála s vyhlídkou na Konopiště, Krásna hora s vyhlídkou nikam............ Kdyžtak písni, můžu doporučit konkrétně. V.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.