Rock Shox Reba RL AIR - problém s odskokem

8 nepřečtených
  • FGoody

    Ahoj,

    koupil jsem fungl nové kolo – Cube LTD 29 2014, na kterém je vidlice Rock Shox Reba RL AIR.

    Chtěl jsem si doma poštelovat odskok. Ten šteluje červeným točítkem schovaným v pravé noze vidlice. Ten tam skutečně je, na noze je i obrázek (králík vs. želva), nicméně problém – s točítkem nejde točit.

    Netušíte, čím by to mohlo být?

    Jsem začátečník a nemám zkušenosti se servisováním – mám strach za to pořádně zabrat, protože si myslím, že by to mělo jít lehce hned. Pocitově je odskok nyní spíše pomalý.

    Nějaké tipy, kde by mohl být zakopaný pes? Nechce se mi hned zase letět s kolem k prodejci.

    0 0
    • MarekF  

      Měl jsem sice o pár let staršího SIDa, nicméně štělování odskoku bylo taky pěkně hloupě schované do vnější nohy. Neboj se zabrat, sám jsem se z krajní polohy dostával pomocí kombinaček, ne že to šlo tak ztuha, spíš že nebylo msíto pro prsty.

      0 0
      • FGoody  

        No já tam prsty dám vpohodě, ale i když zabírám co to jde, tak se to ani nehne.. když bych to vzal do kombinaček, tak se to asi pohne, ale taky bych to mohl urvat.. Pokud už bych to zkoušel rvát – je tam závit, nebo jen několik poloh – tzn. má smysl to zkoušet třebas jenom proti směru hodinových ručiček s tím, že v nejhorším to vyšroubuju?

        0 0
        • pepek  

          Pokud se vidla nějak vrací, tak je to asi spíš zaseklý v otevřené poloze, tak abys třeba neotáčel do dorazu-zkoušej na obě strany. Je tam vnitřní šestihran, měl by něco vydržet.

          0 0
        • Dejv94  

          Není tam závit, je to plynule otačení doprava nebo doleva k dorazům na obou stranách.

          0 0
    • MirosPikos  

      Napřed zjistit (podle funkce vidlice) na kterou stranu je to utažené a pak zkusit pořádně zabrat rukou. Nebo vzít nějakej nástroj a pak s citem. Musí to povolit.

      0 0
    • allrose  

      Vytahni kroutitko zastrc imbus a budes mit i cit na kterou stranu

      0 0
    • FGoody  

      Tak jsem to obalil do hadry a opatrně kombinačkama otočil – točítko povolilo a hned šlo otáčet v pohodě prsty. Díky chlapi za reakce!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.