• GangBajk

    Zdar

    prosím o radu ohledně reklamace rámu. V záruce mně praskl. Výrobce tvrdí, že má nový rám – poslední, stejné modelové řady, ale o číslo větší! Mám strach, že mně ho bude vnucovat! Co když odmítnu? Mám nárok na rám nové modelové řady a odpovídajícího rozměru? Nebo mám spíš nárok na vrácení pěněz?

    Scválně neuvádím výrobce, neb reklamace je ještě v počátku a já nechci nikoho poškodit nějakou pomluvou. Jen spekuluji, jak by se situace mohla vyvinou a žádám tedy o radu, jak se v ní případně zachovat. Já s tímhle nemám absolutně žádnou zkušenost.

    Omlouvám se, možná se o tomto tématu tady již psalo, já jsem ale ve fofru a nemám tady moc čas hledat.

    Dík za radu.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Hele, jenom pro ujisteni. Reklamujues skutecne jen ram, nebo praskly ram na celem koupenem kole?

      0 0
    • Vilém  

      Ze by Pells? :))

      No podle me bys mel dostat stejnou velikost, maximalne tak jinou barvu.

      0 0
      • McBlacky  

        taky myslím.

        Už jsem reklamoval jinou věc a neměli ten model, tak mi vrátili peníze a po naskladnění 2014 jsem si koupil nový model.

        U rámů jsem už slyšel, že někdo dostal stejnou velikost ale jinou barvu ale taky i jiný model (vyšší rámovou sadu) v extrému za reklamovaný hliník, nový carbon (SJ FSR 26").

        0 0
        • Vilém  

          Takhle jsem to myslel. Slusna znacka proste postupuje tak jak rikas, kdyz uz se model nevyrabi, tak daji minimalne model stejne urovne. Zachovani velikosti beru jako samozrejmost, prece ti nemuzou vnutit neco co ti nebude sedet.

          0 0
      • GangBajk  

        JJ…přesně tak. Kdo má zájem, můžu poslat fotky. A jak jsem psal. Stejnou velikost ve stejném modelu prý už nemají. Další info zatím nemám.

        0 0
    • Mysee  

      Jinou velikost ti nemůže přeci dát. Chtěl bych vidět jak jdu reklamovat boty a dostanu jinou velikost, protože mojí už nemají :D Buď vrácení peněz nebo pokud je slušný tak jiný podobný model ve stejné velikosti.

      0 0
    • vsn  

      tak jde o to, jestli výrobce nedělal třebas velikosti 17, 18.5, 20" a teď nedělá např. 16 18 20. V každým případě pak by jsi si měl mít možnost vybrat.

      0 0
    • Logos  

      Prvni otazka… reklamace je v jake dobe od koupe? Pokud v dobe dvou let, musi ti prodejce v ramci reseni reklamace vymenou dodat stejny, nebo podobny typ minimalne stejnych nebo lepsich parametru. To je proste zakon a proti tomu nemuze rict vyrobce ani prodejce cokoliv. Takze jedine stejny rozmer.

      Pokud je to vice jak 2 roky a vyrobce poskytuje delsi zaruku, pak uz se to zadnym zakonem neridi, pokud to vyroce vyslovne nenapise, ale ridi se to pravidly vyrobce. Tudiz kdyz bude chtit, tak ti klidne muze dat ram na detske kolo… ale to je takovy extremni priklad ;)

      /edit: tohle samozrejme plati, pokud si nekupoval na IČ ;) tam by byla situace uplne jina…

      0 0
    • Adin  

      Pokud reklamaci uznají, tak ti musí dát stejný nebo lepší. Rozhodně ale stejnou velikost. Když jsem reklamoval rám, tak už taky neměli stejný. Nabídli o rok mladší a modelově vyšší řadu v jiné barvě a ptali se jestli souhlasím, bral jsem to hned. Podle zákona ti peníze musí vrátit tuším až po čtvrté uznané reklamaci, nebo pokud by nestihli vyreklamovat do 30 dní, tak můžeš požadovat peníze zpět. Ale z toho může být dlouhodobá tahanice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.