• Již delší dobu uvažuju o pořízení silničního kola, nechci nic drahýho (kolem 20 tis. Kč), kolo musí být pohodlné,kratší stavba a ve předu je podmínkou trojplacka. Vůbec se v silničkách nevyznám, takže uvítám jakýkoliv názor a zkušenost. Zaujala me Giant Defy 2, jiným alternativám se nebráním.

    http://www.giant-bicycles.com/…/2970/33770/

    0 0
    • Pavel  

      Trojplacku vynech (a 50–39–30 už úplně; když už tak 53-xx), dej tam compact 50–34 a kazetu 12–27. Trojtác je docela naprd, těžko se seřizuje, pořád něco blbne… Mluvím z vlastní zkušenosti…

      0 0
      • jecnak  

        Teda nevim, ale asi u tebe bylo neco spatne. Trojplacka nebo dvojplacka, pokud je to serizeny radi to dobre.

        0 0
        • yetti  

          S timhle rozhodne nesouhlasim. Trojplacka na Ultegre radi o dost hur a to jak na smyku, tak na prehazovacce. Je to dane delkou ramenka prehazky a take tvarem a tuhosti smyku. Stavel jsem jedno kolo na trojplacce a byl jsem tim sam hodne prekvapenej jaky je v tom rozdil a to hlavne u razeni v zaberu.

          0 0
          • tom_777  

            vloni jsem pořídil silničku veterána a po docela krátkým čase, kdy jsem vůbec nechápal, jak se dají tak těžký převody (nejlehčí 43 * 25 )  jezdit jsem si zvyknul a vyjedu v pohodě třeba trasy z týhle stránky (mám to +/- všecko za barákem)

            0 0
        • Pavel  

          Seřízené to bylo vždy perfektně. Vydrželo to „pár“ km a pak to zase šlo do kytek… Teď mám dvojplacku a šlape to přímo perfektně.

          0 0
          • jama  

            Trojplacka na silnici je nesmysl. Leda snad pro turistiku na těžko s bagáží, ale to zase spíš pojedeš na krosovém kole. Na slinici se obecně jezdí s těžšími převody. Sám vozím 53/39 a 14/23. Doporučuju od Šírera základní sady Campagnolo, do 20 se vejdeš a máš to na takříkajíc nafurt.

            0 0
      • Mirek1  

        Mám dotaz na znalce, neboť jsem v silničním světě nováčkem. Na silničce mám kliky s tácama 50/39. To, jak jsem tady čet ještě zrovna není compact. Dá se koupit a přemontovat menší tác (asi 34)? Přehazovačky se taky dělají s krátkým a dlouhým ramínkem jako u biku? Na Compact to asi bude chtít dlouhý ramínko (pokud se dělá), předpokládám. Přesmykač mi přišel, že by to pobrat měl.

        0 0
        • jecnak  

          To zalezi na rozteci prevodniku, respektive klik. Dela se jina na kompaky a jina na klasiku. Mrkni do nejakho obchodu na webu, nebo se poptej u prodejce.

          Co se tyce prehazovacky, tak tu menit nemusis, maximalne bys mel zkratit retez, protoze bude delsi. Dlouhe raminko se dava k trojprevodniku. Presmykac to pobere.

          0 0
    • inkognito  

      Ahoj,

      trošku se přiživím na topicu. Chtěl bych levnou bazarovou žiletku pro najíždění kilometrů. Jezdím na bajku, ale občas mám prostě chuť se projet po asfaltu(a to je na bajku jak finančně – pláště,řetěz tak  fyzicky náročnější). Proto bych chtěl nějakou levnou silničku(nechci na tom závodit). Můj dotaz je kolik by bylo adekvátní do toho dát, na co si dát pozor a jestli znáte místo kde by se dala jetá silnička solidně sehnat (nebo se mám podívat v místě?).

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Vždyť tam máš někde za rohem Spidera, tak se tam stav a třeba ti tam něco levného postaví

        0 0
      • tom_777  

        mě se osvědčilo pořídit opravdu starší nepojízdný kolo opravit a jezdit. Kolo na fotce stálo méně než 5tis včetně nového zadního výpletu a páru galusek s tmelem.

        (sedlo půjčený z bajka nepočítám – to by se cena zvedla o 50% :)

        0 0
        • inkognito  

          :-). Taky to tak plánuju. Bohužel se v silničkách vůbec nevyznám (doteď jsem ani nevěděl co jsou to galusky).

          Tohle jsem našel tady v bazaru:

          „Ahoj, nabízím Fort Gara v oceli,58cm, dobrý stav,výbava Sh 600 (klasika, osmikolo, duály), vysoké ráfky Campagnolo, tuhý spolehlivý výplet. Poslední 2 roky neježděno(asi definitivní návrat k MTB a crossu). Oproti fotu nové SPD pedály, prodám i bez nich. Na ceně se kdyžtak domluvíme, cca 3–5000Kč.“

          Je to dobrá koupě?

          0 0
          • tom_777  

            supr – není co řešit- jako začátek se silnicí. Aspoň jako test jestli tě silnice bude bavit.

            výbava SH600 vydrží desetiletí provozu, kromě duálů – ty se můžou pokazit.

            0 0
        • inkognito  

          Tak jsem nakonec sehnal jednu starší silničku. Byla složená – na značku rámu si nevzpomenu, plášťovky, řazení má ještě na rámu, ale jinak naprosto skvělá(teda jenom ta fialová barva). Dost mě to teď ve vedru začalo bavit(člověk se v tomhle vedru díky rychlosti nezpotí a nemusí řešit mokro v terénu- bouřky). Sedlo a pedály jsem přendal z bajka.

          A právě to sedlo je jediná vada na kráse – když jedu dál a jsem na beranech tak se mi strašně ,jak bych to řekl , vaří koule :-/. Jsou na silnici speciální sedla (v něčem jiny než na mtb) nebo mám prostě sedlo sklonit trochu dolu?

          Nechci do toho moc investovat, protože jestli mě to bude ještě na konci léta bavit, tak asi koupím novou silničku. Možná ještě koupím nové omotávky, protože třeba po dnešní vyjížďce mě děsně  bolelo zápěstí (snad to pomůže..).

           
          0 0
          • bagr84  

            No moje sedlo na silnici je delsi a rovnejsi nez na MTB. Pravdepodobne proto, ze zmenou uchopu se na silnici meni posed a hlavne jeho delka mnohem vic nez na bajku, proto se na silnicnim sedle potrebuje clovek vic posouvat.

            0 0
            • JSt  

              podle me uplne naopak. mnohem vic se potrebujes posouvat na mtb kvuli praci s tezistem.

              0 0
              • bagr84  

                No to sedlo je ale opravdu delsi a rovnejsi, navic se na nem subjektivne vic posunuju. Kdyz chytnu rodla co nejbliz, a pak za berany, tak sedim uplne jinde…

                Kdyz na bajku potrebuju pracovat s tezistem, tak malo kdy na sedle sedim, spis se ho jen dotykam.

                0 0
      • tom_777  

        zkus třeba tohle

        0 0
    • art1  

      JEstli jí nemaj někde na prodejně tak máš smůlu ,toto kolo není skladem

      0 0
      • juris3  

        Vyser se na stary srot. Ja resil na jare to same. Koupil jsem Pells Speedy First na kompletni Sore s compaktem a karbonovou vidlou. Ma to poctive 36 dratu a kalickovany rafky Mavic.

        Mam na nem 1200 km a za ty prachy nema chybu. Sora 2008 ma Hollowtech II a chodi a radi bajecne. Kolo me stalo 12800 Kc.

         

        Trojplacka nema vyznam. Ber compakt.

        0 0
        •  

          zatím si za trojplackou stojím, všude kolem mám samý kopce a nerad se trápím, raději lehčí převody a hned, než potom měnit kazetu. Jak je to vůbec s kvalitou/fun­kčností levnějších sad a jaká by vlastně byla alternativa k Tiagře od Campy?

          0 0
          • art1  

            tiagra od Campy ? co to je ?

            0 0
            •  

              možná špatně napsáno, sadu bych rád alespoň Sh. Tiagra a ptal jsem se na alternativu od Campagnolo

              0 0
              • art1  

                tak to potom ,jo  . Shimano maká lépe   ,ale každej má na to jinej názor .

                0 0
                • TinkTink  

                  Hmm…za to ja chci uz 2 mesice vymenit Duru za neco od campy a ne a ne se odhodlat…bo sh ma razeni strasne jemny…

                  0 0
              • Lister  

                Tiagra se obecně srovnává většinou s Mirage. Někde jsem snad četl, že pro tuhle sezonu první dvě řady od kapy (Xenon Mirage) končí, ale nevím jestli to tak opravdu dopadlo – Šírer dál sady nabízí, ale nevím jestli se i dál vyrábí.

                0 0
          • tom_777  

            právě, že ty těžký převody dělaj tu silniční cyklistiku. pokud se nerad trápíš jezdi na trekovým kole…

            0 0
          • yetti  

            Prave ze na silnicce uslapes v pohode prevody o kterych se Ti na biku ani nezdalo -proste to jede uplne jinak. Na letosni sezonu jsem nasadil compact kliky a zase se vratim ke klasice, protoze zjistuju, ze je to zbytecny a akorat mam horsi rozsah prevodu a i odstupnovani. A to jezdim skoro porad v kopcich (Brdy, Krivoklatsko, Sumava) Ono to fakt chce se na nejake silnicce svest, nez koupis nejakou blbost. A jestli nemas moznost si od nekoho silnicku na projeti pujcit, tak bych koupil nejakou tu levnou bazarovou silnici za bura, jenom kvuli tomu, abys zjistil, zda te to chytne a trochu si vyladil posez a taky zjistis zda te to bude bavit nebo ne. Tyhle kola maji tu obrovskou vyhodu, ze kdyz je dneska za bura koupis, tak to za ty samy penize, nebo s opravdu minimalnim prodelkem, v pohode prodas dal. Narozdil od levneho kola treba na Sore, ktere je bazarove takrka neprodejne.

            0 0
          • Pavel  

            30 × 25 je na trápení skoro stejné jako 34 × 27 (pro 34 to cca odpovídá 34 × 28; mimo to kazeta 11–28 existuje) ;-) Prostě potrénuješ a pak už ti to ani nepříjde.

            Já taky „trval“ na trojplacce a nakonec jsem to celé (a za další peníze) přemašlil na compact. Nejlehčí převod mám stejné (30 × 23 oproti nyní 34 × 26). Důležité je, že teď to šlape jako hodinky.

            0 0
            • MlokCZ  

              U kompaktů to 34 × 29 jistí. Takhle jsem byl s kompakty spokojený už i já a trojplacku nebylo třeba. Ale je fakt, že někomu by pak ta 12tka chyběla, kazeta byla 10ková Veloce 13/29. S odstupňováním jsem byl spokojený.

              0 0
        • ropman  

          Svezl jsem se asi 2 hoďky na Pells Speedy Tiagra 2008, slušný, ale to řazení levou pákou (na pilách …) na své silničce mám SH RX100 a jde to lehounce jen cvak cvak, na tý Tiagře jsem myslel že už tu páčku ulomím než to přeřadilo. Taky jsem zvyklej na 2 polohy na malé placce a 2 na velké (RX100), Tiagra má na velké nějaký záhadný 3 polohy, k prostřední se dostanu jen zespod.

          Další co nevím čím bylo – na malým převodníku chodí řetěz tiše, není slyšet, na velkým vydává zvuky, nic co by trhalo uši, ale moje trošku jo, páč nevím proč to nechodí taky čistě.

          Celkovej dojem trochu rozpačitej, čekal jsem větší rozdíl, super je karbonová vidle, to bez debat, kolo je určitě o něco lehčí než můj Cr-Mo Diamond Back v profilu, zvažoval jsem ho prodat a koupit něco takovýho jako Pells Speedy, ale minimálně řazení by muselo být jiný a je otázka jestli by mi investovaný peníze přinesly o tolik lepší pocit. Současný kolo taky jede a řadí hodně dobře, samotný kola Mavic Aksium mi při potěžkání přijdou stejně těžký jako moje 14 let starý Mavicy, navíc při záběru lupou – třou se špice o drážku v náboji.

          Za katalogovou cenu 24 tisíc bych ho ani náhodou nevzal, to už spíš když bych se mrknul ke Canyonům, nebo u nás třeba CUBE na kterýho jsem nedávno narazil.

          0 0
          • ememem  

            moja draha si prave tento bike kupila (dnes zajtra ma dorazit a za cenu priazdnivejsiu ako 24t  CZK :-))

            kedze ja sa v silnickach vobec nevyznam mohol by si mi vysvetlit :

            Taky jsem zvyklej na 2 polohy na malé placce a 2 na velké (RX100), Tiagra má na velké nějaký záhadný 3 polohy, k prostřední se dostanu jen zespod. – mohol by si mi to vysvetlit o co ide?

            navíc při záběru lupou – třou se špice o drážku v náboji. – to ako vazne? neni to chyba vypletenia?

            dik.

            0 0
            • ropman  

              ohledně řazení už napsali níž, jestli je to kolo blbě vypletené – snad ne, předpokládám. Třeba se to nějak vychodí, ale to lupání bylo cítit i když jsem promačkal špice rukou. Však uvidíš, tady má borec stejnou zkušenost, #66.

              Když si tady vpravo rozklikneš detail zadní náby, tak jak drát prochází na straně ořechu tou drážkou, tak tam je myslím si příčina.

              Kolo má přítelkyně a taky ne za katalogovou cenu, měla by už co nejřív na garančku, doporučených 150 km překročila asi tak v polovině druhé vyjížďky, tak uvidíme co jí a to řeknou.

              0 0
              • Pebe  

                mě Aksia taky lupala, zadní kolo, ale jenom na nejlehčí převod do kopce, jinak ne. Neřešil jsem to, aspoň jsem měl akustický signál že jsem už na nejlehčím pastorku ;-)

                0 0
          • Martin  

            ta mezipoloha se používá při velkém křížení řetězu – velká placka a velké pastorky, podobná mezipoloha je i při řazení z velké na malou. v okamžiku, kdy řetěz drhne o vodítko přesmykače, si odcvakneš a přesmyk se o kousek posune

            0 0
            • Pebe  

              pokud to máš dobře seřízené, tak to tam ani není potřeba

              0 0
              • Martin  

                to máš samozřejmě pravdu. já to používám jenom proto, že jsem línej si pořádně sladit přesmyk :-D

                ovšem, tazatel chtěl znát důvod téhle vyfikundace :-)

                0 0
                • Pebe  

                  jo tak to máš rovnou napsat, že to tam je naprd a akorát to otravuje život ;-)

                  0 0
          • Obi-wan  

            Tak mrkni po něčem na Campě a zkus se sní projet.

            0 0
    • básník  

      Mám novou silničku šírer 102 a navíc jsem tam dal karbonovou přední vidli a karbon sedlovku, vešel jsem se do 20 táců. Je tam kampa xenon 2×10 a naprostá spokojenost s převody.

      Trojtác na silnici neřeš, fakt přijdeš na to, že to není třeba. Canondale má trojtác na kole který vypadá jako silnička, ale není to silnička, ale cestovní (cestovatelskej) trek s beranama. Má i trekový pneu a brzdy.

      Silnice se jezdí jinak než MTB. Silnice je švihová, má víc setrvačnosti, MTB je víc silová.

      0 0
    • matts1  

      No a vůbec, sice to pro srovnání k ničemu není, ale na starým favoritu kde žádnej trojtác nebyl jsem v patnácti jezdil a vyjel na silnici všechno a šlo to :o)

      0 0
      • Pebe  

        jj, tenkrát 42/21 nejlehčí a šlo to :-)

        dneska 39/25 a nějak to nejde :-))

        0 0
        • obda  

          Onehdy jsem s hrůzou zjistil, že v dobách nerozumného mládí (15 let) jsem si pořídil silničku s nejlehčím převodem 42/23. Jak jsem na tom mohl kdy vyjet nahoru na Chlébské nechápu …

          0 0
        • JSt  

          a na 42/16 to zase jde, ze ;-)

          0 0
      • MlokCZ  

        Taky jsem jezdil na jednotácu + pětikolečko, myslím 48/25 byl nejlehčí převod. Vyjet se sice dalo všechno, ale každou chvíli prudčí kopec drtit ze sedla kadencí 40ot. nebo ještě menší bylo zcela o ničem a nikdy se mi tak nejezdilo dobře.

        0 0
    •  

      Pravděpodobně mám jasno, asi vyhraje tenhle Ghost, akorát nevím jakou velikost na 174 cm (53 ?)

      http://www.mojekolo.cz/…-race-4900-t

      0 0
      • Obi-wan  

        no proč ne,pak karbonovou sedlovku a je to brčko.

        0 0
        •  

          karbonovou sedlovku bych tam samozřejmě dal, ale těch pětadvacet mám jako cenovej strop. Košík,láhev,comp do toho nepočítám, tam se bude navyšovat.

          0 0
      • Lister  

        Tak tohle ano, to kolo vypadá velmi dobře, podle vzhledu tak 2× dráž než ve skutečnosti :-)

        Tiagra je plně funkční a dostatečné nářadí. Trojlacku asi z počátku oceníš, ale časem možná až tak nevyužiješ – uvidíš sám. Já jsem koupil kompakt a k tomu 11–25z vzadu. Z počátku utrpení, ale člověk si zvykne. Na Alpské výšlapy 20km 11% by to asi nebylo, ale u nás už nemám problém. A to, že se na silničce jezdí tak trochu jinak než na bajku, je pravda. Nevím, proč tomu tak je, ale já to tak určitě vnímám. Jak nekteří radili kompakt a kazetu s většími zuby, tak klidně ano. Ale ono jde o to, že buď budeš mít kazetu třeba 11–27z s velkými skoky nebo 13–29 kde zase chybí těžký převod – a že se dost často hodí. Navíc dle doporučení kapka s krátkým raménkem nezvládne ty velké pastorky. Ale třeba je to jen teoretické doporučení výrobce a v reálu je to jinak. Co v tomhle radí Shimano bohužel nevím.

        0 0
        • Lister  

          PS: velikost asi 53, když chceš kolo kratší. Já mám 176cm a mám oslopovanou 56ku – na výšku bych chtěl ještě menší, ale na délku už bych se na nic kratšího nenapasoval, chce to zkusit.

          0 0
          •  

            dík za rady, kolo bych raději kratší, nohy mám taky trošku kratší než je obvyklé, takže to vidím na 53, 50 by byla asi malá, trojplacku zatím ano, a z dob kdy jsem si kolena zničil fotbalem a posilováním mě vyhovují lehčí  převody, jakmile jezdím těžký převody, kolena trpěj a silničku chci vyloženě jako doplněk k příjemnýmu se projetí/odreagování v pěkným počasí. Celej rok se toulám po Jizerkách a záp. Krkonoších a v českým Ráji jsou tak pěkný rovinky.

            0 0
            • Lister  

              Tak přeju dobrou ruku při výběru.

              Za sebe můžu řict, že pořízení silničky loni na jaře hodnotím jako jeden z nejlepších nákupů v oblasti cyklistiky za dlouho dobu – asi i lepší než full.

              Mě baví, že to jede a už se nemůžu tak flákat jak na MTB – proto jsem vzal dvojplacku. Na trojtácu bych nikam nedojel a pořád se plácal kolem baráku rychlostí pod 10km/hod :-) Ze začátku jsem jezdil tak čtyřicítky, pak šedesátka a teď si dávám tak kolem 70–90km – pro většinu lidí tady na foru směšná vzdálenost, ale pro mě to je skoro neskutečný výkon - na to že to zvládám během těch pár volných hodin po práci. Víkendy patří celodenním výletům na MTB.

              0 0
              • Pebe  

                wow, to bych od tebe nečekal ;-)

                0 0
              •  

                no já abych se přiznal, tak jsem letos ještě na celopéro nesedl, jezdím zatím na celopevňáku a ještě jsem fulla nevytáhl ze sklepa, na silničku se už těším, kolem sebe pozoruju čím dál víc příznivců horské cyklistiky jak si ještě k tomu pořídili silničky.

                0 0
                • Lister  

                  Jo tak s tím fulem jsem na tom stejně – jedna zimní vyjížďka a pak zatím jen HT, až je mi toho kola líto :-(

                  0 0
                • siskin  

                  jj ,taky jsem k bajku pořídíl nedávno silnici a zatím2× tolik km než na biku. K tomu nákupu ,zkus se ještě podívat do Hervisu ,mají tam Fuji silničky za pěkný peníze ,já nedávno pořídíl jednu  v Jablonci ,komplet sh 105 za 17t. , a za pár dní jsem viděl v Brněnským Hervisu komplet na ultegře ,mavic kola za 20t. :-/

                  0 0
                  • jecnak  

                    Presne, za tu cenu jsou super.

                    0 0
                  • Lance  

                    supr cena

                    0 0
                  • Pavel  

                    Za 20 téček?!? V jaké měně?

                    0 0
                  • Lister  

                    jsem myslel, že tohle už bude všude vyprodaný, za ty peníze bych vzal hned dvě :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      to je to opravdu tak dobrá cena? když si to tak pročítám tak mě snad zlákáte se tam zajít podívat :) já se totiž v silničkách vůbec nevyznám :) ale jak jsem tenhle dred přečetl tak jste mi nasadili brouka do hlavy :)) jenže ten provoz na silnicích :(

                      0 0
                      • Lister  

                        Provoz na silnicích se dá vyřešit tím, že se pohybuješ jen po těch malinkých – běžně jezdím II-III třídu. Stejně co chceš vidět na těch hlavních tazích – akorát široký rovný asflat, stačí sjet pár km mimo a jsi v jiném světě. Jediná nevýhoda je horší asfalt a proto dost přemýšlím o fulkarbon rámu, ale to bude muset počkat do příští sezony.

                        Jinak ty ceny jsou opravdu dobré a za ty peníze je to pro nezávodního uživatele dobrá koupě.

                        0 0
                  • Mirek1  

                    Taky jsem na ně koukal, ale ta cena mi přijde až podivně nízká? Není v něčem problém? Není to nějaká druhá jakost? Vzpomínám si, že před pár lety nějakej řetězec (NETVRDÍM, ŽE HERVIS, NEPAMATUJU SE) tady prodával in-line brusle, který se za chvíli rosypaly a oficiální dovozce se k tomu někde vyjadřoval v tisku. Jednalo se o zmetky při výrobě, který měly bejt zlikvidovaný…

                    0 0
                    • Pebe  

                      kamarádka si jí koupila, odjela na ní hned dlouhého Krále a v pohodě, pokud vím

                      0 0
                  •  

                    bohužel, byl jsem v Jabloci v Hervisu a ceny jsou o dost větší, kolem pětadvaceti,možná na podzim to půjde níž, ale nebudou zase velikosti

                    0 0
                  • dancing dog  

                    U nás ve varech je taky mají, v hervisu za dobré ceny. Nevím jak ty rámy, ty mi přijdou takový fakt jak skoro z plechovky, ale myslím, že princip nízké ceny těch kol je to, že mají osazení ze starších modelů komponent, tím nemyslím, že by to bylo o nizké nebo nižší kvality. jen prostě někdo koupí od shimana s velkou slevou třeba 1 velkej sklad sady 105 08 a masově s tím osadí nějaký kola a může je nabídnout lacino. Nic proti…

                    0 0
                    • siskin  

                      mám Fuji roubaix komplet na sh 105 2×10 ,takže starší než 08 to nebude. Jedinou nevýhodu koupě v Hervisu vidím v 0 servisu ,kolo bylo absolutně neseřízené a kdybyh na něm vyjel tak jak mi ho předali tak i životu nebezpečné (povolený představec !!). Na garančku k nim uřčitě nepůjdu..

                      0 0
                      • dancing dog  

                        no jasně, 105 10s je 08, vždyť jo, někdy v únoru-březnu vykoupí loňskej produkt za babku a v květnu to vypustí. Já to vůbec nekritisuju, jen konstatuju. No, ten servis je obecně slabina, ale vyjímky prej i tam sou..ale vzácný…

                        0 0
                  • RomanH  

                    Prosim Te, ve kterem Hervisu (Olympie / Vankovka / Campus) ? Diky moc

                    0 0
                    • siskin  

                      bylo to ve vaňkovce ,ale už to budou skoro 2měsíce , jinak je maj skoro ve všech Hervisech co jsem viděl a ceny se dost liší dle aktuálních slev ,akcí…

                      0 0
                  • funkatron  

                    chcem sa opytat, ze ci ma ten vas hervis nejaku stranku kde by sa dala kuknut ich ponuka…popripade je to siet shopov po celej CR?…je napr v ostrave?

                    0 0
                    • bagr84  

                      jj je to sit, nabidku online nemaj, nebo v dobe kdy jsem to kolo hledal meli ale nesedel ani obrazek, ani popis ;)

                      0 0
              • Lance  

                Silnicka je dobra vec, hlavne kdyz k ni neco citis,
                pak ti udela radost, byt jen pohled na ni.

                 

                ja si koupil novou v cervnu pred dvema lety, do ted ma najeto 870 km!!!!!, ale sem rad,ze ji mam – zatim nebyl cas, ale je to uplne jina dimenze cyklistiky nez horak, to je proste hukot, raketa, formule mezi koly, psal sem to nekde v threadu o fondriestovi, jak k tomu cuchnes, nebudes chtit jinak a hlavne je to CISTA cyklistika (nepletme do toho profiky a jejich EPO)

                0 0
                • Lister  

                  Mistře, Váš souhlas potěší :-)

                  S těmi km jsem na tom sice líp, ale zase ne nijak výrazně.

                  A s tou čistotou sohlasím. Pro mě je silnice něco, co stojí v garáži vždy připraveno k použití, jednou za 14 dní dofouknu a domažu řetěz a víc to zatím za celou dobu nechtělo – a to je fajn. Po práci, když mám třeba 2 hoďky času, tak ji chňapnu a jedu. Na bajku mě takhle krátké vyjížďky nebaví, protože se nikam za tu dobu nedostanu, ale na silničce to je vzdálenost cca 50–60km (jo, já vím jezdím děsně pomalu :-) ) a to už se dá vymyslet slušná trasa.

                  0 0
                  • Ricci  

                    Jej, som rad,ze je tu niekto,kto urobi na ziletke za 2 hodinky tiez 50–60km :-)

                    0 0
                    • Lister  

                      60km je extrém to musím jet pořád s kopce s větrem v zádech :-)

                      Nesmíš se nechat nějak zdeptat masáží, že žiletka je jen pro vyšvihané sporťáky. I my normální smrtelnící na ni jezdíme a dokážeme si ji užít.

                      0 0
                      • Obi-wan  

                        na silnici jde všechno líp a to zvlášt polikání km kilíčko by mělo být v klidu i na jaře.nejsem ošlehanej borec

                        0 0
                      • dancing dog  

                        přesně!

                        0 0
                      • Pebe  

                        ono třeba u mě jde především o to si to užít, silnice, bike, furtka, cokoli. Hlavně z toho mít hezkej zážitek ;-)

                        0 0
                    • hribik A1  

                      no vidis, to ja som za 2 hodiny na tom nikdy tolko nespravil

                      0 0
      • jerryx  

        hmm… treba tenhle Radon je o dost lip vybavenej a stoji o dost min.

         

        http://www.radon-bikes.de/…id_6401_.htm

        0 0
    • dancing dog  

      K výše napsanému- to, že na silničce se má trpět, je podle mě blábol, je-li míněn vážně. Pokud  tedy někdo nemá utrpení jako program, to at si dá klidně místo omotávky ostnáč…trpět na silničce má jen ten, kdo v tom má zalíbení, ale nějaká obecná pravda to snad není , ne? .-)

      Proto sem i prodával výše zmíněný fort, byly na mě moc těžký převody do kopců a bylo to pro mě utrpení, změna převodů by byla cenově vyšší než cena kola, tak jsem ho nabídl. Překvapilo mě, jaký o něj byl zájem, měl sem ho dát do Aukce na aukro .-)

      Ten Ghost je pěknej, moc se mi líbí.

      0 0
    • Meduza  

      Ja jsem loni touto dobou koupil "Canyon Roadlite 5.0 ":http://www.canyon.com/…r/specs.html?… trojpilou.

      Muzes si vybrat jestli trojpila nebo kompakt. Cena je tak akorat v tvem limitu.

      Mam na nem najeto pres 3000 a uplne v pohode. Nejaky problem s razenim jsem nezaznamenal.

      Jediny minus jsou ty kola. Maj ztracene malo dratu pro prescenta jako jsem ja, takze po kazdy druhy vyjizdce to musim trosku docentrovat. Ale vyse uvedeneho jsem pochopil, ze jsi spis mensi, takze by ti meli stacit.

      Jo a nekdy bych pri sve vaze privital mit tu nejmensi placicku jeste trosku mensi :) , ale treba na Lysou horu jsem to nejak taky vylamal a prezil jsem to. Ovsem predstava nejakejch dlouhejch Alpskejch prusmyku by me desila.

      0 0
      •  

        no,ten není vůbec špatnej, i když jem malej,tak se moje váha pohybuje kolem 90 kg, nejsem žádnej ras, kola by snad vydržely, mám ale obavy kolo koupit venku, i když za tyhle prachy u nás těžko seženu něco lepšího (přibližně stejnýho), no uvidím, nechci se unáhlit. Zatím je u mě favorit ten Ghost, potom Giant Defy 2 a možná skončím někde jinde.

        0 0
        • Smazaný účet  

          vlastně hodinky už máš tak ještě kolo, že? :)

          bych bral toho gianta, má zajímavej rám.

          0 0
          •  

            hodinky dobrý, šlapou a chvíly byly středem zájmu u kámošů, teď už jenom novou silničku a letos mám vybráno (už takhle manželka remcá na co vlastně potřebuju tak nutně třetí kolo

            0 0
            • Lister  

              :-)

              Se třetím je to dobré, čtvrté už bývá dost velký problém. Můj hlas stále patří Duchovi, když se domluvíš, třeba ti dají nějakou slušnou cenu. Je pravda, že není nejlevnější, ale je to designově dost povedené kolo, funknčí výbava, má to požadovanou trojplacku a pokud jsi menší postavy a máš kratší nohy, tak nejvíce oceníš slopovanou geometrii -  i když je pravda, že to sloping je hodně decentní.

              0 0
            • dancing dog  

              Já mám strašně hodnou ženu, loni mi tolerovala full, letos v zimě nový běžky a novej snowboardset včetně vaku, nedávno sem si pořídil free line skate a tedka si pořizuju kusy na silničku…pravda, že starý kola sem rozprodal nebo rozdal a že vše krom fullu mam v garáži, takže to doma nezavází, kdyby jo, bylo by zle, kdyby to v bytě zavázalo…

              pokaždý jí slibuju, že je to to poslední, co si pořizuju…ale eště mám vyhlídlej freebord, to se mi moc líbí a láká mě to… jak říká, pokud si na vyděláš, tak proč ne…ale už jí to asi moc dlouho nevydrží .-)

              0 0
              • Kubas.1  

                Jaký sou ty Freeliny? jednu dobu sem o nich celkem dost přemýšlel,  pak z toho sešlo, ale teď si mi to tak pěkně připomněl :-)

                0 0
                • dancing dog  

                  No, není žádná sranda se na tom naučit, určitě ze začátku přilbu a chrániče, chce to hlavně pomalu, do zblbnutí u stěny a pomalu od ní. je to úplně něco jinýho než cokoliv a nohy a mozek si na to musí zvyknout..ted se tomu moc nevěnuju, ale hodně mírný stoupání sem si už užil..fajn na nich je, že je dáš do báglu,  a svezeš se kde to de azase dáš do báglu, až se pořádně naučím, chystám, že budu jezdit zpráce…

                  Je to asi nejtěžší, na čem sem se zatím učil..teda krom chození na laně, ale to už je dávno .-)

                  0 0
            • jIrI___  

              Doma jsem sotva vyslovil, že bych si chtěl za našetřené peníze koupit nový rám – full a už jsem hned musel jít pomývat nádobí a makat na zahradu… Prý ať mě přejdou takové kravské myšlenky :-))

              0 0
              • dancing dog  

                Musíš příště líp oženit .-), jako já, najít si hodnou skromnou holku, potomkyni Avarů ze severní Moravy z podjesenicka…

                0 0
      • dancing dog  

        Tak já to kvůli váze udělal naopak – rámy se už dělaj často pevný až superpevný, ale slabostí modelu jsou právě ta kola. takže já si jako 1.pořídil pevný kola s mnoha dráty, a protože byly s nabojem a ořechem od campy, nasměrovalo to vše další- pořídil jetý duály a brzdy Chorus v supr stavu, rám s klikama, hlávkem a vidlí za super cenu přijde každým dnem…

        Takže ještě nějaká ta kabeláž, řidítka, sedlovka aspol. Uvažoval jsem taky o 3tácu, ale  ořech na campu rozhodl, Campa nově už snad 3× ani nedělá, takže řešení compact + kazeta 13–29, ať si na 53–11 chrtí 60kilogramový chrti…

        0 0
    •  

      Takže jsem provedl konečný výběr a bude to buď tehhle Giant Defy 2 za celkem příjemnou cenu" http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?…":http://www.cyklonemcik.cz/…robnosti.php?… nebo tenhle Ghost 2009 Race 4900 T http://www.mojekolo.cz/…-race-4900-t Ješte se pokusím někde zkusit toho Ghosta sehnat za nižší cenu, příp. počkat na výprodeje (ale jestli zbudou velikosti). Výbava obou kol +/-stejná, Ghost je nepatrně 0,3 kg lehčí, ale zase by mi kvůli většímu slopingu mohl víc vyhovovat Giant, Ghost má pro mě zase hezčí design. Teď babo raď, za každej názor budu vděčný, jo nákup první silničky v životě není zrovna moc jednoduchej.

      0 0
      • Hnoj  

        Ten Ghost je hezkej (tydle slávistický desingy tedy hrozně frčej?), ale ta tiagra se mi zdá dost laciná. Být tebou bych se asi podíval třeba po něčem na Campa Veloce.

        Koukal jsem, že Šírer docela výrazně zlevnil svoje silničky!

        0 0
        •  

          na šírera jsem koukal, ty jejich rámy mě připadaj moc tvrdý,nepohodlný a zdůvodu servisu, náhr.dílů preferuju Shimano

          0 0
          • siskin  

            za 20t. se dá koupit Fuji na 105 ,když budeš mít štěstí tak i na ultegře, objeď Hervisy ve svém okolí ,mají je teď ve většině prodejen.

            0 0
            •  

              už jsem na ni před nějakým časem koukal, stála sice necelých 25 t. a měla i karbonou zadní stavbu. Sice jsem byl pevně rozhodnutej pro trojtác, takhle bych to vyřešil změnou kazety (u nás jsou samý kopce a kolena mi nedovolej jezdit těžký převody). Půjdu to omrknout, stojí opravdu těch 20 t.?

              0 0
              • Vlady  

                Pokud je zbytek kola Alu, nemá karbon vzadu nejmenší smysl, rozhodně si tím nenech ovlivnit Tvoji volbu. Je to jenom hříčka výrobce ve snaze zaujmout nějakou novinkou.....

                0 0
          • Hnoj  

            Z důvodu servisu náhradních dílů? tomu nerozumím, když se ti vysypou dualy SHIMANO máš v 90% případů smůlu a můžeš je vyhodit, Campa se dá opravit…

            0 0
            •  

              kámoši co mi servisujou campu nedělaj (nevím proč, ale nějak ji nemaj rádi), a když se vysere Sh, koupí se novej kus

              0 0
              • Hnoj  

                V ČR je kampa obecně nějaká ne-oblíbená. Nejak mi ale uniká proč !

                0 0
                • Obi-wan  

                  nic jinýho bych si na žiletku nedal

                  0 0
                  • tassajara  

                    Preco?

                    0 0
                    • Obi-wan  

                      Osobně jí prostě preferuju.

                      0 0
                      • tassajara  

                        aha, cize nic racionalne.

                        0 0
                        • Hnoj  

                          Já myslím, že i racionálních důvodů by se našlo docela hodně…

                          Campa má delší výdrž kazety a řetězu. Delší životnost řadících pák, které se navíc dají opravit…

                          Na druhé straně bylo už vyřčeno docela dost oprávněné kritiky na kliky se systémem Ultra-Torque.

                          SH i CA mají svoje výhody, ale IMHO campa má prostě navrch…

                          0 0
                          • tassajara  

                            Radsej hned na zaciatok upozornujem, ze nie som nejak extra zastancom ani C. ani Sh.

                            Prosim ta kolko ti vydrzi retaz na ceste? Mne vydrzi tak 10.000 km. Aj keby som sa velmi “snazil” tak 5.000 mi vydrzat musi aj Shimano. Ked nie si nahodou spokojny so hhimanackymi retazami, mozes pouzivat Sram… aj ked mam teda dojem ze s tymi shimanami to radi lepsie. Toto dovod pre Campa IMO nie je.

                            Zodrat kazetu, to si neviem predstavit – neviem ako jazdis a co vazis, ale jazdec 70–80 kg co najazdi povedzme do 5.000 km za rok, tomu ta kazeta musi vydrzat roky. Ak teda jazdi frekvenciu po rovine aspon 90 ot/min, nie jak experti co zaradia 53×14 a to tahaju pri 30 km/h… A meni vcas retaz.

                            Radiace paky nevim, moze byt.

                             

                            Sam by som asi radsej campu, povedzme Veloce by mi urcite vydrzalo roky aj ked neviem ake maju kvalitou naboje a stredove zlozenie. Ale uz o Tiagre si myslim sa da povedat, ze je to fungujuca sada a hobikom vydrzi roky, nieco povedzme ako Deore v mtb – ziadny exkluzivny vzhlad, ale funkcnost ok a za peniaze slusna hodnota.

                            0 0
                            • TinkTink  

                              Můj řetěz – 1500–2000…víc ne…sada Dura, ale řetěz už nevozím lepší než Ultegra.

                              Zrovna přemýšlím nad Centaurem / Chorusem.

                              0 0
                              • tassajara  

                                tak to nechapem co robis…

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Žiju. Snad.

                                  0 0
                                • TinkTink  

                                  Ale k veci. Prevody mam 50–34 / 12–25 (pude 11–26), tahnu to na silu docela.

                                  0 0
                                  • tassajara  

                                    Ja sa snazim po rovine tocit tych 90 otacok, kompakt nemam (cize sa asi tlak rozklada na ciav zubov), ale tak rychlo neodpisem retaz ani v terene na mtb… mozno som lahsi, ale aj tak :o)

                                    0 0
                          • tassajara  

                            mimochodom co si myslis o tych brzdovych celustiach campa? To je vec ktoru by som teda na bicykli nemusel mat. Minimalne za toto ma z mojho pohladu plus Shimano (pripadne Sram), ale zas nie ze by sa s tym nedalo zit…

                            0 0
                            • Hnoj  

                              Myslíš čelisti skeleton? Mě se to zdá úplně v pohodě, rozhodně jsem nezaznamenal nižší brzdnej účinek než u jiných…

                              0 0
                              • tassajara  

                                Ano, tie. Ja som s nimi nebrzdil, ale mali Chorus vo Vele na nejaky dlhodobejsi test a vyslovene tam napisali ze tie celuste nebrzdia extra dobre (co ma teda dost prekvapilo, inac sadu chvalili)… tak neviem. Ale osobne sa mi ani nepacia, vyzera to jak nejake retro 50. roky. Prepac nechcem ti bryzgat na material ktory jazdis, prosto cisto len nazor keby som si mal vybrat kampu/shimano(/sram)

                                0 0
                        • Volf  

                          pokud by jsi se měl chovat pouze racionálně, tak nepotřebuješ abstraktní myšlení a můžeš se chovat pouze pudově. Já si naopak myslím, že většina rozhodnutí nemá s racionalitou nic společného. A když se ptáš proč Campa na silničku tak jen dv důvody. Itálie na silnici prostě patří a podívej se jak máš u Shimana vedený bowdeny od pák.

                          0 0
                          • Blade  

                            S těma bowdenama už to taky od letoška neplatí.

                            0 0
                            • Martin  

                              a s tím „itálie na cestu patří“ to taky pravda není, jenom iracionální nepodložené tvrzení :-)

                              já to říkám pořád, kupujte to, co vám sedne do ruky…

                              0 0
                          • tassajara  

                            pokud by jsi se měl chovat pouze racionálně, tak nepotřebuješ abstraktní myšlení a můžeš se chovat pouze pudově.

                            Kristepane, uvedomujes si vobec co za blbost si treskol? Ani to nejdem rozoberat. Toto niekde pustit tak sa minimalne hanbim…. Fakt perla tato uvaha!

                             

                            No ale ked to chces racionalne: tak ak nevies, teraz nove Shimano bude aj s bovdenmi pod omotavkou. Ale myslis ze to je skutocne az taka ukrutna vyhoda? Spytaj sa nejakeho servismana. Ja teda nemenim bovdeny prilis casto, ale ked sa to uz robi, isto je jednoduchsie ked pod omotavkou nie su.

                            A cesta=Taliansko? Fakt nejaky nacionalizmus do cyklistiky nepatri. Nemaju byt nahodou vsetci cyklisti radsej len bieli?

                            <span style=„font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman“; mso-ansi-language: DE; mso-fareast-font-family: ‚Times New Roman‘; mso-fareast-language: SK; mso-bidi-language: AR-SA;" lang=„DE“>Mas dost zasadne obmedzene obzory…

                            0 0
              • Pebe  

                jo, jenomže Shiman a servis si moc netykaj. Praskne ti pousek plastu v dualu a neřadí to? Fajn, nový dual za 3000,– to jistí. U Campy koupíš plast za pár peněz, Šírer opraví a jedeš.

                0 0
        • Lister  

          hmm, tak Sirer 102 na Veloce za dvacku je dobrá cena, jen by to chtělo doplnit o karbonovou vidlici.

          No ale Ghost je asi hezčí a na normální ježdění ta Tiagra podle mě stačit bude.

          0 0
          •  

            silnička bude jen jako doplněk k ježdění vždy z jara když jsou okolní kopce ještě pod sněhem a přes sezónu když si zase od těch kopců budu chtít trochu odpočnout, počítám, že budu ji jedzdit max tisíc až dva ročně.

            0 0
            • Lister  

              Na to Sora stačí, ale je pravda, že když vezemš kampu, tak na to při téhle záteži nebudeš muset 5–10 let šáhnout :-)

              0 0
              • Lister  

                ehm, mělo tam být Tiagra (ta Sora by ale na 1000km taky stačila bohatě)

                0 0
          • Pebe  

            Tiagra 9s, Veloce 10s, to bych snad ani neporovnával ;-)

            0 0
            • Lister  

              No takhle to na první pohled je nefér srovnání, ale mě ta sada vůbec špatná nepřišla a třeba kliky bych bral asi raději ne Veloce – hlavně kvůli ložiskům, která jsou u kampy asi nejslabší místo celé sady – zcela obecně až po record – to ložisko je utěsněné doslova směšným způsobem :-(

              0 0
              • Hnoj  

                To je sice pravda, ale třeba srovnání kvality ložisek by se dalo uvést cca takhle:

                Campagnolo = směšné

                Shimano = tragické

                Zrovna středová složení obou těchto výrobců jsou tragická ve všech sadách… Zas je ale pravda, že na SH se aspon daj pořídit slušně fungující náhrady od ne-origo výrobců (Sting, Aerozine, atd)

                0 0
                • jecnak  

                  Campa neresi jakekoli nevhodne tolerance stredoveho domecku, neresi sebemensi ojeti lozisek, novejsi loziska Shimana maji navic dvojite zatesneni. Co mam zkusenost, tak posledni rocniky stredu jsou vyrazne lepsi. Navic neresi uchyceni loziska na ose/misce jinak nez prostym nalisovani a rozpernou pruzinkou. V sobotu jsem to cvakani poslouchal 8 hodin :-/ Cimz nerikam, ze Shimano je vsespasitelny, ale ten system mi prijde vyrazne lepsi co do moznosti vymezovani vuli.

                  Jen jeste k nejakym detailum Shimano vs Campa. Osobne by mi bylo celkem fuk co bych vozil, jen je potreba si uvedomit ze starsi campa ma mensi ergopaky, takze nekomu s velkou rukou nemusi vyhovovat. Lidem s kratsima prstama se na Campe bude lip radit. Trochu me ale irituje rachtani pacek pri jizde po hrubem asfalte. Shimano ma zas dost daleko odrazovaci packu, proste clovek musi mit delsi prsty, navic chod paky na presmykaci je dost dlouhy a holky to cast nezvladaji. Naslo by se toho urcite vic a dost me prekvapuje, ze to tady nepadlo. To je samy srovnani sad, ale srovnani toho jak se to ci ono pouziva tu neni.

                  0 0
                  • Lister  

                    No řekněm že tohle tu balo probráno už tolikrát, že není problém si názory vyhledat, ale nejlepší bude udělat si názor sám.

                    Jen k tomu rachtání kampy – jsem se toho za začátku nevšiml, ale po cca 3tisích se to objevilo i u mě. Není to nic tragického, jiné části kola dokáží na nerovnostech vydávat horší zvuky, ale slyšet to je a je nutno to přiznat.

                    0 0
                • Lister  

                  tak tady se musím Shimana zastat – už pohým okem je jasně vidět, že Kampa ložiska jsou celkem k ničemu, oni totiž utěsněné nejsou prakticky vůbec, Shimano je v tomhle podle mně lepší, nehledě na ostatní výhody, které pospal jecnak a které nemá cenu znovu opakovat.

                  0 0
              • Pebe  

                a pokud nemáš v tolerancích šířku středové trubky, tak si s tím taky užiješ

                mě Tiagra taky špatná nepřijde, ale přece jenom bych s Tiagrou srovnával spíš Mirage, s Veloce spíše 105.

                0 0
                • Lister  

                  Jsem je přímo nesrovnával. Jen si myslím že i Tiagra vydrží ty km, které Roman zamýšlí – a to tak, že bez problémů.

                  Stejně by bylo nejlepší, kdyby si páky otestoval a vybral si co mu bude víc sedět. Já mám kampu rád, ale na Shimanu bych jezdil klidně taky, nedělalo by mi to problém. To si ale každý musí přebrat sám.

                  0 0
                  • Pebe  

                    já třeba bral Campu jenom kvůli ceně, kdybych měl peníze tak už dávno jezdim na Sramu, to je pro mě asi nejlepší, příjemné do ruky, to vyosení pák na brzdění je super, řadí to taky pěkně, navíc ten blbej Campa ořech a podivné rozestupy jednotlivých pastorků aby nešla použít jiná kazeta, to mě celkem štve…

                    uvidíme časem :-)

                    0 0
                    • jecnak  

                      Otazka je jen zivotnost. Ono ty lakovany karbonovy dily, spousta plastu atd. Taky se mi strasne libi, jak razeni, tak jak se sedi paky v ruce, ale proste si klidne jeste pockam. Navic Duru jsem kupoval za necelych 15k…

                      0 0
                      • Pebe  

                        když jsem viděl Kuřeteho Cicli se stříbrnym Rivalem, tak se toho vůbec nebojim, jenom ty peníze že :-))

                        0 0
    • bagr84  

      Taky si ted dost casto pohravam s myslenkou koupe prvni silnicky, no jelikoz sem na tom nikdy nesedel, mam z toho obavy – opravneny? Precejen ty tenoucky plastecicenky, nizkej posed, pevna vidla, uzky rodla, atd… Je ten prechod drastickej?

       

      Co se tyce konkretne toho posedu, je na silnicce radikalne jinej (tim myslim, je dost mozny ze z te zmeny budou zada bolet)? Na MTB mam docela sportovni posed, ale mam z toho trosku obavy…

       

      Jinak v hledacku mam prave tu Fujinu na Shimanu 105. Bohuzel uz jich je v doprodeji opravdu malo, budu tedy muset udelat unahleny rozhodnuti pokud ji budu chtit jeste sehnat.

       

      Poradte nebo odradte me nekdo prosim :)

      0 0
      • cobra  

        Nemej z toho vubec strach, ja jsem si silnicku poridil na podzim, do ty doby jsem jezdil jenom na biku. Nejdriv jsem se na tom necitil uplne jiste, hlavne ve sjezdech, ale cca po par stech kilometrech jsem si na ni zvyk a ted mi stridani bike/silnicka zadny problemy nedela, zezacatku me trochu na silnicce bolely zada, ale ty si taky zvykly. Silnice me diky tomu zacala docela bavit, opravdu to krasne jede, hlavne na rovinkach, ale i do kopce je znat ze tahnes o par kilo min, jenom ty auta ma stvou :(.

        0 0
      • Lister  

        ad posed: při úchopu za horní hranu řidítek je silniční posed většinou kratší než posed na MTB. Samozřejmě záleží na konkrétním nastavení, ale mému posedu na MTB se silnička blíží až při úchopu za páky. Na silničce je právě tou nejlepší věcí možnost změny posedu jen pouhým přehmátnutím, takže můžeš jet zároveň jako bába s nuší a když je potřeba, tak jako rakeťák…

        0 0
        • bagr84  

          To je dobry vedet. Kdyz drzis silnicku za paky, mas posed delsi / stejnej / kratsi nez na MTB? Je na to nejaky nepsany pravidlo? At kdyztak vim podle ceho vybirat velikost.

           

          Zkousel sem googlit nejaky obecny poucky, ale nic moc sem nenasel :(

          0 0
          • bagr84  

            Jinak merim 191 cm, bajk ma spis delsi geometrii, tak tipuju ze silnice velikost 58 cm by mi mohla jakz takz sedet?

            0 0
            • Vlady  

              měřím 188 a mám rám 60ku… Nenám dojem, že by byl rám příliš veliký…

              0 0
            • jecnak  

              Co takhle se promerit ve Fit calculatoru at mas jasno aspon s velikosti, hm?

              0 0
              • bagr84  

                Diky, uz jasno mam – 56 cm (58 cm mi bylo dlouhy pri jakymkoliv uchopu).

                 

                V hervise sem dnes byl a kolo o ktery sem mel zajem uz v me velikosti nemeli. Vsiml sem si ale drazsiho modelu (26.990) slevnenyho na stejny penize (19.990). Typ nemuzu na netu nikde najit, ram byl ale (designove) hodne podobny tomuto. Vybaveni snad temer vse Sh. 105 (popisek rikal 105 / Tiagra, ale v te rychlosti sem si zadne T. nevsiml), jen oproti vyse zminenemu kolu 3-placka (a kliky stribrny 105ky), jiny kola (pravdepodobne ale jen jiny polepy) a sedlo.

                Se zakaznickou kartou sleva dalsich 15%, cili kolo by nakonec bylo za peknych 17500. Co myslite? A ma nekdo poneti o jakej model presne jde? Trosku me zarazi, ze to nejsem schopnej vygooglit…

                0 0
                • Lister  

                  Diky, uz jasno mam – 56 cm (58 cm mi bylo dlouhy pri jakymkoliv uchopu). 

                  Tak tos asi udělal někde chybu?? Já – 176cm, rám 56cm (ideální velikost 54cm, ale ta nebyla v nabídce). Podle mě je 56ka na 190cm chlapa nesmysl.

                  0 0
                  • bagr84  

                    Hm, taky se mi to nejak nezdalo (lezl sem na to kolo trikrat), ale je to tak. Prohlizel sem to s kamosem, ma cca 194 cm a 58 cm mu bylo akorat. Ze by delsi geometrie, nebo jiny cislovani?

                     

                    Geometrie

                      
                    0 0
                • bagr84  

                  Ok, tak konkretne se jedna o:

                   

                  Fuji Roubaix 2008 ram (Alu se zadni karbonovou stavbou)

                  vidlice FC770 (karbon, alu krk)

                  Osazeni komplet Shimano 105, trojtac (FC-5603)

                  Kola Formula CXR-6

                  Cena po slevach 17.500 KC.

                  Foto (az na tu tiagru, kliky, sedlo a barvu omotavky vse odpovida)

                   

                  Sli byste do toho?

                   
                  0 0
                • cobra  

                  Podle me je na tebe 56 taky hrozne mala, 56 mam ja a to merim 180 cm. Porovnaval jsem muj ram – Canyon a je o 6,3mm kratsi nez to Fuji, ale to je skoro zanedbatelny, podle me bys mel mit min. 58.

                  0 0
                • RomanH  

                  Ve kterym Hervisu jsi prosim Te byl a jak to meli s velikosti 54 ?

                  0 0
                  • RomanH  

                    Tak a je to doma, teda v serverovne ;-)

                    0 0
                    •  

                      jaká byla cena a jakou velikost máš, začínám o ni taky uvažovat

                      0 0
                      • RomanH  

                        Mam velikost 54, koupil jsem pri pouziti slevove karty za 16999,–

                        0 0
                        •  

                          ,supr cena,ještě mi řekni kolik měříš (jakou vel. bych potřeboval asi já na mých 174cm?) a jak je to s tou slevovou kartou, kolik je na ni sleva a vůbec kolik silnička stála na krámě.dík

                          0 0
                          • RomanH  

                            Puvodni cena byla 24999, slevnena na 19999. Sleva na kartu plati od dnesniho dne tusim do 1.7. a je 15%.

                            Merim 176–177 cm, podle FitKalkulatoru a geometrie Fuji bych mel mit 55. Vzal jsem 54 (55 nedelaji a 56 byla az na Ultegre). Ale i tak jsem jeste volal kamaradovi, jako moc na tom mas byt natazen, protoze si na tom oproti bikovemu RB pripadam jak na staflich… No v nejhorsim tam muzu dat rovnou sedlovku ci 8cku predstavec, ale myslim si, ze to nebude treba.

                            Ted jeste musim obednat pedaly a hura na silnice.

                            A jeste neco – pry mi ji seridili, ale ani nejsou poradne nafoukle plaste a jeden spalek je blize k rafku nez druhy, takze jak prijdu domu, probehne odstraneni odrazek a kompletni serizeni :-)

                            0 0
                            •  

                              jj díky za info, budu o tom vážně uvažovat, za ty prachy dobrej kauf, uvidím ještě jakou velikost 52 či 54 cna 174 cm??

                              0 0
                            • Scully  

                              Teda 177cm a 55ka, to se mi zdá dost šílený :-). Já měřím 186 a mám tady tu Fujinu ve velikosti 58, ale hned jsem musel vyměnit představec za kratší 10cm. a mážná bych snesl i rám 56. ale to bych měl řidítka fakt nízko :-(

                              Jinak souhlas s siskinem. Pořádně všechno dotáhni a kónusy povol. Já zapoměl zkontrolovat lanko a málem jsem si hned první jízdě urval přesmyk :-(

                              0 0
                              • vysmátej bajker  

                                nějaká postřehy jak to jezdí?

                                0 0
                                • Scully  

                                  Je to moje první silnička, takže mužu jen opakovat to co všichni předemnou, že to je oproti bajku fakt rychlejší, tvrdší, ale díky více možným úchopum to není na tý silnici taková pakárna :-)

                                  Jediný co mi trochu nesedí je rozsah převodů vepředu kompakt je myslím pro začátečníka OK. ale vzadu ježek 11/25. je spíš na rovinny. Tedy alespoň mě dělal problém 12% stoupák s trochou čelního větru.:-) Fakt jsem měl strach že budu muset tu silničku tlačit do kopce :-D

                                  Osobně bych uvítal kazetu 11/28.

                                  Jo a ještě se mi zdá, že to kolo není uplně pevný, při spurtu do kopce se jakoby trochu vlní, ale mám +80kg a jak jsem říkal nemám s ším srovnávat.

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    jenom tak ze zvědavosti, nechceš někdy zkusit mýho fořta ve spurtu? zajímalo by mě porovnání

                                    0 0
                                    • Scully  

                                      Jo až vyjedem na ten Praděd, tak bude dost času na zkoušení :-)

                                      Jako nejsem žádnej silák, však mě znáš, ale prostě se mi to nezdálo tvrdší než třeba zamčený HT. Možná že nešlapu přímo dolu ale i do stran.

                                      0 0
                                  • RomanH  

                                    To je divne. Ja jezdim na biku spise frekvencne a tady ta kazeta mi ve spojeni s kompaktem vyhovuje, a to bydlim docela v kopcich… Mel jsem obavy, zda vyjedu jeden, kde na biku jezdim nejmensi tac, ale v pohode…

                                    0 0
                                    • Scully  

                                      Nj právě mě to taky přišlo divný, všude na netu jsem četl jak kompakty jsou pro hobíky a že to má zbytečně lehký převody, atd. A najednou mě v prvním pořádným kopci došel dech. Asi je chyba u mě a musím víc zabrat :-)

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Ono to je spíš tím, že spousta lidí to prostě láme na nízké kadenci. Samozřejmě když je to jen krátký úsek, tak není problém jít ze sedla a jet to na těžší převod.

                                        Ale pokud to je už trošku delší úsek a jedeš to v sedle rozumnou kadencí, tak to je pak docela těžké. Pro 34/25 převod pro kadenci 80ot./min vychází rychlost cca 14km/h. A pokud jsou prudčí kopce typu 12%+, tak ne každý udrží takovou rychlost v takovém kopci.

                                        Ono je to pro hobíky podle mě často úplně ujeté s převody. Profíci jezdí nějaké převody a často je vidět názor, že by hobíkům měli stačit jen nepatrně lehčí nebo ty stejné převody. Když ale hobík jezdí 2/3 rychlostí než profík (nebo klidně někdy i menší), tak také potřebuje adekvátní převody.

                                        A pouze kompakty se oproti 53/39 získá jen o 15% lehčí převod. A asi málokterý hobík dokáže v kopcích jet jen o 15% pomaleji než profíci.

                                        0 0
                                        • tassajara  

                                          Taky cyklisticky diletant ako ty by sa mal zdrzat rozdavania rad ohladom jazdy, ok? Ty zaujemcom rad ako si udrzat prdelku v perinke a maluj si s milankem idealne krivky, ale nerad o tom ako slapat do pedalov. Lebo skoncia ako ty! :D

                                          (btw ber si priklad zo mna: vcera 58 km okruh vratane kopca, solo, na 15 rocnom vehikli a priemer 29.3 – v tom su zaratane prve kilometre rozpedalovanie na lahsi prevod, a ziadne meranie najrychlejsieho useku ale pekne vynulovane pred domom -pevny start- a computer vybraty az doma v byte. Ked das nejaky aspon sa tomu priblizujuci vykon, potom nalievaj rozumy ako jazdit, specialne teda do kopca…)

                                          0 0
                                          • Ravo23  

                                            h? mate navzajom nejaky problem alebo sa ku kazdemu chovas takto?

                                            0 0
                                            • hribik A1  

                                              ku kazdemu

                                              0 0
                                            • tassajara  

                                              Mlok je special pripad co ma odvahu udelovat rady ako slapat do kopca a zaroven sam ma vykonnost pofidernu. Takze preto som mu to vysvetlil najpriamejsie ako to slo.

                                              Hribik – tak toto si hadam zrovna od teba nezasluzim! :o) Teda Kyblik! :o)))

                                              0 0
                                        • Scully  

                                          No přesně, máš pravdu. Fakt jsem měl v tom úseku měl spíš k těm 12km a pak jsem to raději vyjel ze sedla.

                                          Pravda je asi i to, že vyloženě silničních kol na pohodový ježdění se moc nedělá, proč taky… Nějak se tak počítá že silničku si kupujou lidi co chtějí jezdit rychle.

                                          0 0
                                        • dafe  

                                          Přesně si to vystihl, do dlouhých prudkých kopců lámou na nízké kadenci. Byl jsem teď v Dolomitech na silničních sedlech – Sella Ronda a kolem Cortiny, nejdřív se zbytek zájezdu lehce usmíval že mám bika, no a nakonec někteří trochu záviděli bikové převody a přitom to nebyli žádní zelenáči. Když sem viděl jak to rvou říkal jsem si že to musí dost bolet.

                                          Pro !přibližnou! představu jaké rychlosti na jaké převody a jaké watáži koukněte na http://www.nahoru.net/…ulatory.html. Ten příklad co dal Mlok – 14kmh na 12 proc mi vyšel na 412W, to bych byl zvědavý kolik lidí zde kteří nezávodí by takový výkon udrželo dýl než dvě minuty, já teda ani omylem a to jsem v těch Dolomitech dost žiletkářů na biku zařízl.

                                          0 0
                                      • Martin  

                                        až spolu budem vystupovat od Hvězdy na Praděd, tak uvidíš velice názorně, jak se to nemá dělat :-) brutálně na sílu, otáčky někde hodně nízko :-D

                                        0 0
                                        • Scully  

                                          JJ pojedem stejně jak ten kyvadlovej busák, taky podtočenej jaksviňa :-D

                                          0 0
                                  • tassajara  

                                    Chcel by som vidiet co by si hovoril ked by si mal najlahsi prevod 44×23…

                                    0 0
                              • bagr84  

                                Jinak ty velikosti divny jsou, ja merim 191 a nejlip mi sedi jejich 56ka, do jiste miry to bude ale i tim, ze mam kratsi ruce. Kolega meri 194 ± a 58ka mu byla akorat.

                                0 0
                                • obda  

                                  56? Nemas pak moc nizko rodla? Ta Fuji ma hodne kratkou hlavovou trubku, v 56 pouhych 13 cm. Ja mam inseam (vysku rozkroku)  88cm a mel bych  ve velikosti  56 sedlo o hodne vys nez rodla. Coz si s mymi neohebnymi zady nemuzu dovolit.

                                  0 0
                                  • bagr84  

                                    Posed mi pripadne v pohode, spis delsi nez kratsi. Bohuzel nemam s cim srovnat, je to moje prvni silnice. Uvazuju, ze to zkusim s 2 cm kratsim predstavcem, uvidim.

                                     

                                    Aktualni nastaveni kokpitu viz foto, najeto mam ale zatim jen 100 km ±,takze s tim jeste budu hejbat abych videl co mi vyhovuje. Rodla takhle na 80% nezustanou.

                                    0 0
                                • obda  

                                  Ostatně – viz můj komentář z vedlejšího threadu …

                                  Fuji – moc pekne, at se vam (Roman +bagr) dobre jezdi :)  Akorat vzdycky dost zavidim, kdyz vim, ze si takovouhle silnici v akci nikdy nekoupim. Diky tomu ze mam dlouhe nohy a kratky trup, potrebuju kratky a vysoky (presneji s dlouhou hlavovou trubkou) ram. Delkove bych potreboval tech 550mm, coz je u ramu 56cm. Ale tam je hlavovka tragickych 130 (potrebuju tak 180) :( Umisteni na kraji Gausovy krivky je nekdy dost naprd …

                                  0 0
                              • ememem  

                                chlapi s tymi velkostami ma nejako zarazte. zhaneme s mojou drahou pre nu silnicku (vid. iny thread – upozornujem ze sa v silnickach nevyznam) ale velkost 52–53 sa nam zdala tak akurat pre nu pri vyske 159cm. ked skusala nejkay este mensi tak to uz bolo na pohlad male aj sa na tom citila nejak nedobre (neviem, mozno zvyk s mtb). preco ma byt silnicka taka mala resp. kratka.? (52–54 na 174cm?) sa pytam aby sme nekupili cosi co budeme lutovat.

                                0 0
                                • obda  

                                  Ono totiž výška je nepřesný parametr pro určení velikosti kola. Na výšku rámu potčebuješ znát výšku rozkroku, na délku zase délku trupu a paží. Nejlepší je použít nějakou chytrou kalkulačku (třeba Fit Calculator) Pro zajímavost, moje býsledky jsou níže, podle popisu chci ten Eddy Fit. Všimni si navrhované délky rámu – pod 55cm a to mám metr osumdesát. Ta kalkulačka není samospasitelná, ale je to dobrý začátek, od kterého se dá odrazit.

                                  Measurements
                                  ------------------------------


                                  Inseam:                88
                                  Trunk:                 63
                                  Forearm:               36
                                  Arm:                   65
                                  Thigh:                 64.5
                                  Lower Leg:             57
                                  Sternal Notch:         147
                                  Total Body Height: 180

                                  The Competitive Fit (cm)
                                  -------------------------------------------
                                  Seat tube range c-c:   57.0 – 57.5
                                  Seat tube range c-t:   58.8 – 59.3
                                  Top tube length:       54.2 – 54.6
                                  Stem Length:           11.2 – 11.8
                                  BB-Saddle Position:    75.4 – 77.4
                                  Saddle-Handlebar:      53.9 – 54.5
                                  Saddle Setback:        7.2 – 7.6

                                  The Eddy Fit (cm)
                                  -------------------------------------------
                                  Seat tube range c-c:   58.2 – 58.7
                                  Seat tube range c-t:   60.0 – 60.5
                                  Top tube length:       54.2 – 54.6
                                  Stem Length:           10.1 – 10.7
                                  BB-Saddle Position:    74.6 – 76.6
                                  Saddle-Handlebar:      54.7 – 55.3
                                  Saddle Setback:        8.4 – 8.8

                                  0 0
                                  • ememem  

                                    neviem preco ale tieto kalkulatory podla mna davaju vo vseobecnosti tak o cislo mensiu velkost. mne napr. viacere vyhodili ako vhodny ram na mtb L -ko. (mam 190cm). nech som na akekolvek sadol evidentne bolo male. ale este to pre aujimavost omerame.

                                    0 0
                        • siskin  

                          ať slouží k max. spokojenosti ,mám stejnou -dokonce i velikost a cenu :-) ,zkontroluj si kónusy v kolech ,já je měl přetažený a po 500km měnil kónus v zadním náboji..

                          0 0
                          • RomanH  

                            jj, diky, zkontroluji. Stejne se na ni dneska nedostanu, pac hlidam sviste, tak ji alespon poradne prohlidnu.

                            0 0
                          •  

                            Takže po kladnejch referencích jsem měl v úmyslu tuhle Fujinu koupit taky, ale v Hervisu v Liberci nemaj ani kousek a v Jablonci maj jenom 56, že by se nabídli a obvolali svý pobočky a pokusily se mi ji sehnat (potřeboval bych na mých 1745cm asi 52), žádnej zájem nemaj a ochota na bodu nula. Zkusím ještě obvolat Českou Lípu a pak holt budu hledat jinou alternativu, ale asi nic na 105 za cenu podobnou co maj v Hervisu sehnat nepůjde. Kdyby někdo měl nějakej tip,dejte vědět

                            0 0
                            •  

                              neměřím skoro sedumnáct a půl metru ale jenom 174cm

                              0 0
                              •  

                                Takže jsem se spojil s vedoucím Hervisu v Jablonci a byl tak ochotný a obvolal všechny Hervisy a ač v centrálním skladu nic nebylo, tak na jedný prodejně měli zapomenutou Fujinu Rubaix LE na Sh.105 ve velikosti 52,přivezou mi  ji a se slevou bude něco kolem 17 tis. Jen aby velikost 52 byla na mých 174cm, dle jejich tabulek by to odpovídalo

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  menší asi neprodávaj, co?

                                  0 0
                                  •  

                                    v geometriích Fuji maj ještě velikost 49 a 46, jestli ale tehle typ Rubaix LE maj v těhle velikostech nevím, musel by jsi zavolat do Hervisu. V Jablonci jse viděl nějakej nižší model na Taiagrě za necelých patnáct a ve vel. 46

                                    0 0
                        • vysmátej bajker  

                          co je to za slevovou kartu?

                          0 0
                          • bagr84  

                            clenska karta, vyplnis s prodavacem jednoduchej formular a dostanes ihned kartu, za kterou mas ted vse o 15% levnejsi. Pak uz jen na vybrany zbozi.

                            0 0
                    • Pebe  

                      tak to je hodně dobrý, gratuluju :-)

                      0 0
          • Lister  

            No řekl bych, že při běžném nastavení bude úchop za páky odpovídat sportovní poloze na MTB, ale jak jsem už psal, záleží na preferencíh a nastavení.

            Podívej se na geometrii silniček a MTB, při odpovídající velikosti rámu pro danou osobu je MTB o několikm cm delší než silnice. Při použití stejně dlouhého představec, tak budeš mít úchop za horní hranu řidítek kratší než při posedu na MTB, ale samozřejmě do toho dost promlouvá výška řidítek.

            Osobně používám tři úchopy – za horní část řidítek – maximální kochačka, hlava nahoře, nikam nespěchám. Pak úchap za řidítka hned za místem kde se lomí dopředu, ale ještě ne přímo za páky – pro mě nejpohodlnější poloha, takhle trávím opravdu hodně času. Úchop přímo za páky – silovější jízda – hlavně dokopce a kdykoliv kdy potřebuji mít ruce nachystané k brždění – jízda z kopce, po městě, ve skupině.

            Spodní úchop nepoužívám, páč pro mě, jako hobíka, nemá moc význam.

            0 0
            • kankrlicek  

              spodni ne? Nejezdís proti větru, idealne ještě prositej? :)

              0 0
            • tassajara  

              V takom pripade 9 z 10 hobikov-gramarov odporuca odpilit riadidla pod brzdovou pakou (zdroj: legenda Cunas)

              0 0
              • Pebe  

                to je mi ale kravina :-)

                spodní úchop je nejlepší ve sjezdu, krásně se do rukou opřeš, brzdy nadosah, i ta aerodynamika je nejlepší možná, to jiným úchopem neuděláš

                0 0
                • Ravo23  

                  ak si dobre spominam, tak cunas na spodny uchop kvoli pupku nedociahol. takze mu rajdy od pak dole boli zbytocne ;)

                  0 0
        • MlokCZ  

          Pokud jsou ale hodně krátké ruce jako mám já, tak to není tak jednoduché. Délkově pohoda, to se vybere zcela bez problémů, jenže problém je výška řídítek, když je potřeba je dostat výrazně výše na ty krátké ruce (jen zkracovat posed nic neřeší). Tím jak se vybere kratší rám, tak má většinou i kratší hlavu a tím se problém ještě prohloubí. Samozřejmě tohle je problém pouze atypických postav jako mám já. Jeden z důvodů (ale bylo jich více), proč jsem po více než 15 letech, co jsem vždy měl nějakou silničku se na ni nakonec vykašlal (ideálního posedu jsem ani přes pečlivý výběr rámu u poslední silničky nedosáhnul).

          0 0
          • MlokCZ  

            Je ale fakt, že na biku jsem tenhle problém vyřešil k maximální spokojenosti až v posledních cca 3 letech a to tím, že jsou vyšší zdvihy vidlic a dostupné užší vlajdy s vyšším zdvihem. Dříve jsem měl stejný problém i na bikách a ani 45st. představec (s nízkou vidlicí a rovnými řídítky) to zcela nevyřešil.

            0 0
      • hribik A1  

        nie. ovela drastickejsi je prechod naspat k biku so slovami „…a nikdy inak“ (pre bajk), resp. „…a nikdy viac“ (pre tu ziletku)

        0 0
    • stix  

      vezmu to poporade, jelikoz tohle rozhodovani mam za sebou (minuly tyden jsem si poridil ziletku). na ziletce jsem nikdy nesedel a nemel se moc s kym poradit, tak jsem vycetl co slo. na konec jsem si vybral šírer 702 carbon na veloce. ty mas financni limit trochu jinde, tak hlavne vybirej kvalitni ram (nic co smrdi carbonem – kvalita by nebyla dobra). jedine predni vidli to carbonovou chce. k osazeni bych se priklanel ke campe, osobne se mi s ni radi lip (mozna je to i predsudkem, ze na silnicku patri campa :-D). v tehle cenove kategorii to bude spis xenon, mirage jedine v nejake akci. jinak plati, ze tiagra = mirage, 105 = veloce. preju te hodne stesti ve vyberu a at te to bavi tak jako me :)

      0 0
    • dancing dog  

      Včera sem byl v Plzni, se ženou se stavěli krom jiného uOlympie, zašla do Kiky, já zatím pro zajímavost do Halfords, měli tam model, takový šílený jméno na B, ale celokarbon na Sram Rival!! za 30, Alu+carbon myslim na Ultegře zadní stavba za 20. Docela sem čuměl. Jen tak pro zajímavost…

      0 0
    • Mirek1  

      Já se chystám taky na koupi první silničky (tedy pokud opominu mládí na Favoritu :-)). Mě nejvíc zaujal, jako milovníka biků Trek, stroj 2.3 (http://www.trek-bikes.cz/…arbon/sk-2-3). Nemáte s ním někdo zkušenosti? Je smysluplná silnička se zadní karbonovou stavbou? Celokarbonový Madony mi přijdou dost drahý a asi bych to nevyužil. Moje hlediska při výběru:

      • Ať do dlouho vydrží
      • Ať nemusím se o to moc starat
      • Ať je to pohodlný
      • Ať se mi to líbí
      • Když budu čas dělit mezi silničku a bika tak na ní najezdim tak 2–3k km, to asi vydrží každá:-)
      0 0
      •  

        podle mě moc drahý

        0 0
        • Mirek1  

          No samozřejmě uvažuju o tý levnější variantě! :-))))

          0 0
      • Smazaný účet  

        podle mě je karbon vzadu zbytečný, raději kvalitní celohliník než tohle.

        0 0
      • Hnoj  

        Tohle je IMHO blbost… Za takový prachy už můžeš mít klidně i nějakej ten celokarbon nebo hliník na DURA-ACE (horší varianta :-))) ) a nebo Chorus (lepší varianta :-))) )

        0 0
        • Mirek1  

          No já právě sháním nějakou referenci, jakej přínos má ta karbonová zadní stavba. Taky mi to přijde celkem drahý, na hliníku bych ušetřil, ale zase bych si pak nerval vlasy, že jsem koupil špatně. Nenašel jsem žádný testy týhle silničky, tak se nemůžu rozhodnout. Nemáte někdo zážitky v porovnání něčeho takovýhodle s hliníkovou zadní stavbou?

          0 0
          • tassajara  

            vp Vele tak pred rokom – dvoma bol test 4 typov, jeden bol aj nejaky trek, pre orientaciu by stalo za precitanie

            0 0
            • tassajara  

              … a sice konkretne Velo 2/2008:

              SOUBOJ ČTYŘ – exkluzivní test čtyř kol ovládla v únorovém Velu silniční letka v cenovém rozpětí 30 000 – 42 000 Kč. Zadání testu: nejdostupnější model značky s karbonovou vestavbou. V testu najdete: Author A5500, Pell´s Speedy Carbon Tiagra, Giant TCR A1 a Trek 2.1

              cize dokonca asi zhruba to o co mas zaujem.

              0 0
              • Mirek1  

                Super! Díky, zlatej kluk, doma to zkusím najít, jestli jsem si tohle Velo koupil. No a uvidíme, jestli koupim Treka nebo jako tady všichni ostatní FUJI :-) Když si vezmu, že ty Fuji jsou za ty prachy 2… :-(

                0 0
                • tassajara  

                  jo jo, tassajara = zlatej klucina :o))))

                  Za tie prachy fakt asi to fuji, aj keby si mal rovno zahodit (a to si myslim ze rozhodne taky beznadejny ten ram nebude)

                  Nech ti to jazdi ;)

                  0 0
          • Vlady  

            zhruba před půl rokem byl test tuším v Touru, kde došli k závěru, že kombinace Alu s karbonovou zadní stavbou nemá žádné konstrukční opodstatnění, rámy nebyly ani pohodlnější, ani lehčí… Pouhá snaha některých výrobců přijít s něčím novým…

            0 0
            • bagr84  

              Pokud chodis na BF casto, tak uz bys mohl vedet ze vybrane znacky, barvy a taky karbon v jakekoli forme jezdi proste rychleji :))

               

              A taky bys mohl vedet ze vsechny testy v tisku popirajici vyse zminene jsou bud lzive nebo zmanipulovane zlymi zivly!

              0 0
              • Vlady  

                jasně, bez karbonu nejde bejt šťastnej! Ať je jakej je.

                0 0
              • Vlady  

                a abych nezapomněl, ze všeho nejdůležitšjěí jsou karbovový ráfky a výplet! Za deště skoro vůbec nebrzdí, takže je na nich člověk opravdu mnohem rychlejší než na těch blbejch hliníkovejch..

                0 0
              • Mirek1  

                No konečně to čtu černý na bílým! Taky si myslím, že ten Trek, obzvláště v tomhlé krásným designu prostě MUSÍ být minimálně o 0,15 s na 100 km rychlejší! Je hrozný si přiznat, za co je našinec vyhodit strašný prachy a z jakejch pohnutek…

                0 0
                • Vlady  

                  pro zvýčení průměrné rychlosti jím před jízdou zásadně špagety CARBONara.....

                  0 0
                • tassajara  

                  v najnovsom vele by mal byt clanok o vplyve drahsieho materialu na vykon. Nemam este to cislo, ale na titulke je cosi o 4 sekundach na kilometer… len neviem ci to je zrovna k tomu clanku :o)))

                  0 0
              • tassajara  

                :o)))

                0 0
    • Bafoon  

      rád bych se zeptal jestli v tom někdo momentálně ležíte – hliníkový rám, karb.vidlice, osazení úrovně Camp. Xenon do 15tis kč a to vše v nějaké 60–62rámu (194cm) nějak v tom totiž solidně plavu a i když to hledám už druhý týden vím kulové

      0 0
      • Hnoj  

        To snad jedině nějakej šírer…

        0 0
        • Bafoon  

          našel jsem zatím jen tohle a to ještě bych musel bud oželet karbon nebo dokoupit karbon  :-) imho těžko z tou velikostí. šírera jsem koukal ale ta 102 ultimate je na hliníkové vidli a i za 14,7 je proto pro mě drahá

          nemusí to být ani z ČR :-) jen prostě nevím – když seženu velikost je to drahé nebo s hl.vidlicí a obráceně když to má co chci je to malé, ještě si propočítám kolik by to vyšlo postavit

          0 0
          • Bafoon  

            což by se na to vázal další dotaz – jestli ta hliníková vidlice je takový problém (nemám možnost srovnat) a pak ještě jestli kompakt nebo klasiku

            0 0
      • tassajara  

        zavolaj Sterbovi do Prahy, vo vypredaji tam maju kvalitny ram 630 mm (alebo mali, a ten je na teba ako stvoreny), a cim si to ovesias uz bude na tebe :o)

        0 0
        • Bafoon  

          hmm nechci silničku kupovat podle mír „by oko“ ale 63 se mi zdá už moc moc, tipoval bych to na max 60 – a stavění sice je taky možnost ale v téhle ceně bych se tomu i rád vyhnul, neudělám nic co by už někdo neudělal – tedy jen to najít :-)

          0 0
          • tassajara  

            staci ti info ze som 188 vysoky a mam 62ku? :o) Sice dnes je trend nizkych ramov, ale toto bude tak na teba, lebo je to starsi ram (nepouzity ale davnejsie vyrobeny). Podstatna je dlzka, to ti moze skor cosi povedat, na teba odhadujem hornu ramovu trubku tak 590 mm. Ved si tam pripadne zavolaj. Ked by som ja mal prilezitost mat ram od pana Sterbu (za cca 1/2!) alebo cokolvek konfekcne, nevahal by som ani sekundu ale zas kazdy je sam sebe panom ;)

            0 0
            • tassajara  

              Ked by si sa nahodou pre to rozhodol - maju na stranke kdesi vypredajovy cennik, zle sa to hladalo, tak aby si vedel na co sa pytat: Silnicni ram Štěrba – material Columbus SP – velkost 630 – farba fialova / biela – cena povodna 6690 Kc – cena po zlave 3345…

              0 0
              • tassajara  

                Este na doplnenie, keby to nahodou nebolo jasne: Columbus SP je uslachtila ocel, ram je letovany do spojok, klasicka rucna praca. Ak je k ramu aj vidlica (asi je) tak je mozne ze bude mat este klasicke zavitove hlavove zlozenie, nie aheadset ako je dnes obvykle, ale na druhej strane, ta vidlica ma celkom slusne jazdne slastnosti, aspon ja mam z podobnehoi materialu Columbus SLX a dost slusne to pracuje na nerovnostiach. Pri rame tej velkosti je mozne ze nebude taky tuhy ako hlinikovy, ale bude podla mna o dost pohodlnejsi, co verim ze ocenis.

                Tu v teme o sedlach vedla je chalan co si kupil Sterbov ram, skus sa ho spytat ako je spokojny. Tema sa vola „jake mate sedlo?“ a uzivatel Drimec, hladav ku koncu.

                0 0
                •  

                  trochu mimo téma, stal jsem se právě šťastným majitelem mý první silničky a to Fuji Rubaix LE na Sh 105 za celkem příjemnou cenu 16999 Kč. Jelikož vzadu je 10s. kazeta 11–25, tak už dopředu uvažuju z důvodu že v okolí mám samý kopce a moje koleno nemá rádo těžký převody o její výměně. Co by jste doporučily,veme větší počet zubů bez problémů přehazka Sh 105?. Díky

                  0 0
                  • TinkTink  

                    12–27 v pohode. Nechces tu 11–25 prodat?

                    0 0
                    •  

                      jo, jakmile seženu jinou tak bude 11–25 na prodej

                      0 0
                      • TinkTink  

                        Tady to mas konkretne – http://cycle.shimano-eu.com/….-type-.html – 12–27 je jistota at uz mas kteroukoli verzi prehazky. 12–27 sezenes v pohode, staci si vybrat sadu.

                        0 0
                        •  

                          díky za radu, jakmile kolo přivezu domů, kazetu sundám a ozvu se Ti na mail a dohodnem podrobnosti /pokud budeš mít zájem), jo ještě je výměna kazety na silničce stejná jako na bajku, možná blbej dotaz, jsem odchován na mtb a údržba/výměny komponentů na silničce mi vůbec nis neříkají

                          0 0
                          • Martin  

                            je to úplně, ale úplně stejný :-) nic za tím nehledej

                            0 0
                            •  

                              jj díky, jsem silničářský vemínko a tak hltám každou informaci, už se na ni těším jako malej kluk

                              0 0
                            • TinkTink  

                              U Shimana ano, nicmene Fulcrum napr. ma sice kazetu shimano, ale ořech používá matice Campagnolo…to uz tak vtipny neni, kdyz musim mit 2 matice navíc :) (jednu na 12 zubu, jednu na 11 zubu)…jestli mas Fulcrum kola nebo nejaky jiny, tak pozor.

                              Ozvi se.

                              0 0
                    • Martin  

                      pro zajímavost, já kdysi vozil kazetu 11–28 s přehazkou Tiagra (krátké ramínko) naprosto v klidu, převodníky 53/39.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Chvíli jsem vozil Veloce přehazku s krátkým ramínkem + 13/29 a taky to ještě nějak chodilo, i když to už nebylo ono a pak jsem to přehodil za střední ramínko.

                        0 0
                        • tassajara  

                          Aaaa, tak to preto ti to tak neslo! No jasne, vina materialu. :D

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Chtělo by to změnit doktora za nějakého lepšího.

                            0 0
                            • Martin  

                              možná by to chtělo nechat si pořádně projít hlavou, jako Kurt Cobain…

                              ten člověk je neuvěřitelnej 0c@s – z b-f ho vyhodili x-krát, z cyklodiskuze ho vyhodili a on se furt bude vracet. olkyc hadra

                              0 0
                            • tassajara  

                              ts, takto ta chcem pochlacholit, ze aby si nebol smutny a sklamany zo seba, a takejto vdaky sa clovek docka! :D

                              0 0
                  • tassajara  

                    zalezi aku presne mas prehadzovacku (ci sa robi len s jednym ramienkom?) a ake mas prevodniky vpredu. Z hlavy ti to nepoviem, asi musis pozriet do manualu Shimana. Mozno budes musiet zmenit dlzku retaze, ale za to nerucim.

                    0 0
                    • TinkTink  

                      Nebylo by lepsi nez todle, neradit? :o

                      0 0
                      • tassajara  

                        neradit ako nepouzivat prevody? :D

                        Ja byt tebou tak prave som opatrny s tym „v pohode“ pretoze takto bez toho aby si vedel ako to aktualne ma, je to trochu postavene na vode. Hlavne som mu chcel dat vediet, ze si treba ohlidat sucet rozsahu prevodov vpredu aj vzadu, len nemam temn katalog pri sebe, takze ak do zajtra nenajde co potrebuje a ja nezabudnem, zajtra mozem doplnit… Plus ak bude mat najvacsi pastorok vacsi, je mozne ze bude treba dlhsia retaz, co je dost podstatna info.

                        0 0
                        • TinkTink  

                          Prosimte uz mlc, podivej se na odkaz, vse mas online, pro obe prehazky maj maximum 27 zubu, na nicem jinym nezalezi – jestli ma 2 nebo 3 prevodniky je taky jedno.

                          Ad retez – samozrejme.

                          0 0
                          • tassajara  

                            nabuduce radsej mlc ty, lebo si zjavne prehliadol 2 podstatne parametre.

                            0 0
                            • TinkTink  

                              Proc? 12–27 mám kompletně otestováno, že sedí a chodí na všech verzích.

                              0 0
                              •  

                                ještě dopním, kliky compact Sh. 105, přehazka Sh. 105

                                0 0
                                • tassajara  

                                  Takze: existuju 2 prevedenia prehadzovacky (aspon model 2009) a to s kratkym voditkom – SS a s dlhym (GS). Jedno ma tzv. kapacitu 29 zubov, druhe 37. Skus si zistit ktore mas, pretoze ak SS, kazeta 12–27 uz moze s tymi prevodnikmi co mas (predpokladam 50–34) robit problemy.

                                  Momentalne mas tu kapacitu 30 zubov (rozdiel vpredu 50–34=16 a vzadu 25–11=14, cize 14+16=30), a ked vymenis kazetu za 12–27 ktora ma rozdiel o 1 zub vacsi, tak 31>29…

                                  S prehadzovackou s ramienkom GS to fungovat bude.

                                  Ina vec je ze nie je iste, ci ti bude stacit vymena kaziet 11–25 za 12–27… Urcite by bolo riesenie mat vpredu 3prevodnik, tam dosiahnes najlahsie prevody. Ale podla mna, nieco s tym kolenom mas, lebo uz aktualne prevody co mas su pomerne lahke. S 34×25 musis vyliezt aj na strechu ;) Alebo neviem kde teda byvas a co za kopce to tam mate, ale za doktorom by som zasiel.

                                  btw TinkTink je samozrejme kecka ako sa ukazalo.

                                  0 0
                                  • TinkTink  

                                    Ještě že mám praktické zkušenosti narozdil od Teba, protože 50–34 / 12–27 mi doma na jedny silnici krasne funguje a problém tam není, mají tam rezervu. Dál se nevyjadřuju.

                                    0 0
                                    • tassajara  

                                      tak to su tvoje „zkusenosti“ dost pochybne kedze su v rozpore s vyrobcom… ale napis do Shimana, isto sa potesia ze im zdelis nieco co o svojich vyrobkoch bez teba nevedeli :DD

                                      A uz sa nevyjadruj, lebo uz minule si to sluboval, a zas toto! :DDD

                                      0 0
                                      • Manas  

                                        Jezdil jsem takovejch veci v rozporu s vyrobcem , tem uz vubec neverim. Ten se totiz jen a jen sichruje abys ho nemohl zalovat/reklamovat a ma tam proste jeste stale prostor.

                                        0 0
                                        • bagr84  

                                          Asi tak… nebo nekdo veri, ze vytah neunese 300 kilo? :)

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            zrovna výtah bych testoval velice nerad :-)

                                            0 0
                                        • tassajara  

                                          Ano, su odporucania, ktore su nejaky alibizmus zo strany vyrobcu/predajcu, alebo ine zas znacne predimenzovane oproti realnemu zatazeniu, ale nemyslim ze toto je ten pripad – tu je to jasna a jednoducha zalezitost, prosto je tam nejaka pruzina a ta garantuje nejake napatie retaze od – do. Ak tam uz z vyroby bol „rozsah prevodov“ (sucet rozdielov na kazete a na prevodnikoch) 30 zubov a prehadzovacka SS, uz tak bol ten udaj prekoroceny, sice minimalne, ale bol, takze dalsie zvacsenie rozdielu urcite vlastnostiam radenia na kvalite neprida. A este raz opakujem, nejak sa to prehliada: 27zubovy pastorok vobec nemusi byt pre romanaII riesenim…

                                          0 0
                                          • vysmátej bajker  

                                            U bajku to jde tak proč by to nešlo na žiletce.Jen je lepší neřadit velká-velká a zvolit správnou délku řetězu :).

                                            0 0
                              • tassajara  

                                To ze ty mas otestovano neznamena ze toto je najvhodnejsie riesenie, lebo nevies ci 27 z. pastorok bude stacit, ci nepotrebuje este lahsie prevody. Nevies ci nechce mat 3tac, nevies co tam ma za prevodniky teraz. Tym padom neviem preco toto odporucat ako najvhodnejsie riesenie. A dalej, kym nevies ake prevodniky chce pouzit tak nemozes vediet ktoru kazetu este prehadzovacka utiahne, pretoze podstatny je udaj total capacity…

                                Mam rad tychto odbornikov co od PC radia celej republike a tvaria sa neomylne. Pre teba jedno velmi mudre heslo, ktore si dobre pamataj: „Nepochybuje len blbec“ :D

                                0 0
                                • TinkTink  

                                  Ale ja mu neradil, ze musi davat 27 zubu, ja mu radil, ze 12–27 to veme v pohode. O tomdle se neda pochybovat, je to dogma :)

                                  0 0
                                  • tassajara  

                                    nevykrucaj sa

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      Otazka: veme větší počet zubů bez problémů přehazka Sh 105?

                                      Odpoved: 12–27 v pohode

                                      Kdo nechce pochopit, nepochopi. Koncim.

                                      0 0
                                      • tassajara  

                                        akurat toto je pytajucemu sa na kocku, lebo jeho jedinou tuzbou nie je kazeta 12–27, ale lahsie prevody, a toto nie su jedine mozne. Prehliadat rozdiel medzi tym na co sa ta pytaju a co vies sa neoplati zanedbavat – roman II sa totiz nepytal ci veme větší počet zubů bez problémů přehazka Sh 105 - zeano. Dost tragicke nemat v tomto jasno.

                                        0 0
                                • vysmátej bajker  

                                  snad je to k tématu.Je rozdíl mezi levou pákou (105,ultegra) pro 3 a 2 převodník?

                                  0 0
                                  • tassajara  

                                    K 105ke: v tom prostrednom pdf-ku tu:

                                    http://cycle.shimano-eu.com/…30599858.pdf

                                    sa spominaju 2 rozne lave radiace paky (FD 5600 a FD 5603), aj ked v zozname medzi radiacimi na stranke s celou sadou nie su… Mozno vie niekto presnejsie.

                                    0 0
                                    • vysmátej bajker  

                                      Jel jsem oboje.2-tři polohy,3-čtyři nebo pět nejsem si jistý.Kamarád říkal že 2převodníková zvládne i 3 no nevím proto se ptám.

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        dvouplacková páka zvládne tři? jak to může fungovat?

                                        0 0
                                        • bagr84  

                                          Jsou tam proste tri pozice paky. Myslel sem ze to je proto, ze na dvou i triplacky se montuje stejna paka…

                                          0 0
                                          • Martin  

                                            ne ne, trojpřevodníková páka u shimana je jiná. ty tři pozice jsou tam kvůli mikroindexu, aby ti při extrémních převodech nedrhlo vodítko přesmyku

                                            0 0
                                        • vysmátej bajker  

                                          dnes jsem mluvil s mechanikem který tomu rozumí a 3převodník s 2pákou nebude spolupracovat,na­pište nějakou osobní zkušenost.

                                          0 0
                                          • vysmátej bajker  

                                            Taky by mne zajímalo jestli je schodný přesmyk pro 2 a 3 převodník.

                                            0 0
                                            •  

                                              jednu technickou, pokud má silnička zadní karbonovou stavbu/vzpěry má nějaké opotstatnění (kromě hmotnosti) tam ještě dávat karbonovou sedlovku?

                                              0 0
                                              • tassajara  

                                                Myslim ze ma, cim viac karbonu tym si vacsi ciman! :o)))))

                                                Ale nie: namiesto 1 prvku pohlcujuceho vibracie budes mat 2, cize sa da cakat ze tych vibracii a otrasov to pohlti viac. Myslim ze karbonova sedlovka je na cestaku velmi ziaduca vec.

                                                0 0
                                              • Pebe  

                                                opodstatnění to má, pružit bude určitě víc než hliníková sedlovka a aspoň trochu sundáš váhu kterou ti ta karbonová zadní stavba navyšuje ;-)

                                                0 0
                                                •  

                                                  díky, stejně jsem o tý karbonový sedlovce uvažoval, nějakej tip za rozumnej peníz by nebyl?

                                                  0 0
                                                  •  

                                                    průměr 31,8

                                                    0 0
                                                  • Pebe  

                                                    tak to bude asi oříšek, to netušim :-(

                                                    asi tě bude čekat redukce a 27.2mm sedlovka

                                                    0 0
                                                  • Pebe  

                                                    Když už karbonovu sedlovku tak komplet karbon, žádné lepené/lisované hliníkové zámky, prostě něco ala Ritchey WCS, FSA K-Force, Easton, to už záleží na barevném sladění a obsahu peněženky.

                                                    Sám mám na všech kolech FSA K-Force a maximální spokojenost…

                                                     

                                                    1 2 3 4 5

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    ta Easton by se mi líbila, jenom ten průměr 31,6 , potřeboval bych 31,8

                                                    0 0
                                                  • tassajara  

                                                    moc teda nechapem v com ma byt problem hlinikoveho zamka – dolezite je aby trubka nebola kombinacia karbon + hlinik aby sedlovka tlmila, ale zamok mam hlinikovy a nevidim v tom ziadne minus, teda ak niekto nizsu cenu dielca nepovazuje za minus :o))) LEbo taketo sedlovky byvaju aj funkcne aj v slusnych cenach.

                                                    0 0
                                                  • Vlady  

                                                    Pokud má být sedlovka i pohodlná: A:XUS Monocoque Race. V testu na komfort „zapružila“ 3.1mm, oproti tomu Easton EC90 2,07mm. … a je i o polovinu levnější.....

                                                    0 0
                                                  •  

                                                    kde se dá sehnat?

                                                    0 0
                                                  • Vlady  

                                                    to Ti asi moc nepomůžu, osobně znám jenom prodejnu v Regensburgu, jinak asi hledat přes internet,  internetová stránka: www.a-xus.de

                                                    0 0
                                            • Pebe  

                                              nevim jak u Shimana, u Campy jde použít přesmyk na klasiku (53/39) na compakt, na 3převodník je jiný přesmykač

                                              0 0
                                              • Martin  

                                                u shimana, koukal jsem na ultegru, ale u ostatních sad to bude stejné, jsou na trojplacku jiné přesmyky

                                                u ultegry je 6600 pro kompakty a klasiku a 6603 pro trojplacku

                                                6600 umí 16 zubů rozdíl, 6603 umí rozdíl 22 zubů

                                                0 0
                                          • Pebe  

                                            fungovat to samozřejmě nebude, naopak ovšem ano, 3páka na 2převodník funguje.

                                            0 0
    • Bafoon  

      tedy mě se to trochu vyjasnilo – jak osazení tak kolo – campa se mi blbě drží na sram cenově nedosáhnu takže mi vyšla tiagra, rám jsem si ještě nezkusil ale vychází mi horní trubka tak58–59cm a tady je dobrá divočina u některého výrobce mám mít 62rám u jiného 58 konkrétně třeba u meridy by snad stačila i 55 mno ale to se vyřeší penězi – kolik do toho můžu dát a tak :-)

      mno a celkem se mi pozdává "tahle merida ":http://www.merida-bike.cz/…-903-18-09po netu by vyšla asi na 18,5tis když si ji postavím vyjde asi na 17tis, co na ni říkáte? :o)

      0 0
      • Bafoon  

        a nebo tenhle kouse

        0 0
        • Ricci  

          Mam BeOne Storm 1.0 z minuleho roka z vypredaja na CRC za 500 libier,ako doplnkovy cestak k mojmu biku slape na jednicku,max. spokojnost

          0 0
      • Bafoon  

        nevěděl by jste někdo jestli je materiálově lepší rám od té meridy nebo tenhle? či je to jedno brdo? u meridy jsem našel hlinik 6061 u cicliB hlinik T7005, u meridy nedohledám váhu abych to aspon nějak porovnal

        0 0
    • ememem  

      da sa nejako regulovat na tiagre vzdialenos pak od riaditok (doraz) ? na novej dura ace je vraj nejaky srob ktorym to ide. ide to nejako aj na inych sadach? som volakde pocul ze vraj sa to robi vkladanim nejakych plastovych klinkov. dik.

      0 0
      • radek910  

        Pro Tiagru je to přesně tak, v sadě jsem dostal dva páry jakýchsi plastových „čehosi“, takže to má tři polohy – nic (páka je daleko), hubený klínek, tlustý klínek (páka je nejblíž řidítkům).

        0 0
        • ememem  

          aha, dik, tak na to sa budem musiet opytat.

          0 0
        • ememem  

          pani a nevedeli by ste mi niekto poradit kde sa to da zohnat? kedze bola sada priamo na biku tak to k nej nebolo(malo by byt ???), v shimane sa (ako ostatne zo vsetkym) tvaria ze to snad ani neexistuje (a to som to skusal jak cez autorizovaneho predajcu a servis tak potom v zufalstve priamo v paul lange oslany)- budem povdacny za nejaky tip. pripadne ak to niekto ma a potreboval by sa toho zbavit…

          0 0
        • ememem  

          pani kedze uz pomaly rok nie som v stave tie klinky zohnat absolutne nijakou cestou (samostatne to nikde nemaju a v paul lange sa na mna pozerali jak kebych chcel kupit gule baracka obamu) tak sa pytam ci to niekto kto kupoval sadu nema nejake zbytocne a neni ich ochotny predat.

          zaplatim tak aby sa to oplatilo zabalit a odniest na postu. dik.

          (aby bolo jasne ze co tak vid. foto z katalogu)

          0 0
          • ememem  

            no kua moc na tom scane vidiet neni ale snad je to jasne o co ide.

            0 0
          • mpalkovi  

            podarilo sa ti tie podlozky zohnat ?

            Mam pravdepodobne rovnaky problem – mensie ruky, packy sa mi zdaju byt daleko, pomohlo by mi odkrokovanie, aby boli blizsie.

            Preto by ma zaujimalo, ak si podlozky zohnal, ci citis rozdiel ?

            diki

            0 0
            • ememem  

              hej, volakto tu na fore mi to ponukol a kupil som ich od neho. pripadne skus nejaky servis, mozno im tam nieco zostalo.

              0 0
    • wbiker  

      Co říkáte natuhle silničku? Vyplatí se to kupovat coby zimák + občasný tréninkový stroj? Nebo je lepší najít něco na bazaru s dualy? Původně jsem pomýšlel na Pells Speedy First, ale se stavem letošních brigád to upadá v zapomnění. Dík za každou radu.

      0 0
      • tassajara  

        To je nove? Podla mna ta cena je trochu prehnana, ale keby bola cena 13–14t Kc, je to mozne odporucat niekomu, komu nebudu chybat dualy a nepotrpi si na nizku hmotnost pripadne nejaku znackovu vybavu. Su to asi pozberane leziaky zo skladov, takze by to malo mat nejaku symbolickejsiu cenu nez toto. Ale inak je to stroj na ktorom sa daju krasne najazdit desiatky tisic km. Pre turistu napriklad podarene kolo. Na zimaka skoro az skoda… Este naslapne pedale tomu teda chybaju.

        0 0
        • tassajara  

          Este jedno by som si postrazil: je mozne, ze k tej sade byvali prevodniky Biopace, to su nie kruhove ale take vajca, tak to by som ja nechcel. Aby nahodou na tom kole neboli. Ale inac tie stare ultegry / 600 (/ 105) byvali celkom trvacne.

          0 0
      • Lister  

        S páčkama na rámu jsem sice jezdil asi 10 let, ale už si to v tuhle chvíli vůbec nedokážu představit. Za mě ne, bral bych raději nějakou bazarovku na dualech.

        0 0
      • dancing dog  

        Na aukru seženeš podobně nebo i líp vybavený kola za 1–2  tisícovky…

        todleto bych koupil tak za trojku, řazení na rámu by mi asi nevadilo, celý dětsví a mládí to bylo v pohoě…

        Koukni na cyklobazar.cz, někdy se vyskytne i něco zajímavýho do desítky ±

        0 0
    • inkognito  

      Tak ještě jednou využiji tenhle topic. Jak byste ocenili tohle kolo z druhé ruky? 

      Author – 8,3kg , 4 roky, 3000km , (specifikace v linku).

      Děkuji

      0 0
      •  

        podle toho za jaký prachy ho můžeš mít

        0 0
        •  

          viděl bych to +/- půlku původní pořizovací ceny (pokud je kolo ve velmi dobrém stavu)

          0 0
      • tassajara  

        22–24.000 Kc, ak by nemalo ani skrabanec a bolo prikladne servisovane pripadne nove plaste tak 27…

        0 0
        • Pebe  

          za 4 roky starý hliník, s těžkou měkkou zadní karbonovou stavbou?

          0 0
          • tassajara  

            skor by som to bral ze malinko jazdeny hlinik, ta zadna stavba neviem… pre lahsieho jazdca bude snad prinos viac pohodlia, nepretekari aj tak malokedy davaju nejake ostre nastupy / spurty, cize na maraton alebo doplnkovo ako treningove kolo k mtb to je ok. Ultegra po 3.000 km je akurat zabehnuta.

            Tiez by som radsej hladal miesto tohto nove kolo povedzme so 105kou / tiagrou a pod, hlavne kvoli tomu ci sa da verit tym 3.000 km a ci tam nie je nejaky zamaskovany pad a podobne. Ved napis ty kolko vidis akor realnu hodnotu…

            0 0
            • Pebe  

              osobně bych tohle vůbec nekupoval, ne proto že to je Author jako kvůli té zadní stavbě, pro mě osobně je to akorát marketingový tah a zbytečně přidaná hmotnost. Když už si kupovat silničku v těchto cenách tak celohliník.

              A kdyby se mi to nakrásně moc líbilo, tak bych víc jak 18000 nedal.

              0 0
              • tassajara  

                Ty na to ides trochu zle: je jasne ze toho authora by si nechcel (ved ani ja nie), tak davas vyslovene nizku cenu. Podla mna kolo ktore ma doporucenu MOC 45.000 nemoze za 4 roky a po 3.000 km (ak by boli povedzme realne) stratit 60% ceny… Aj ked vezmem ze skutocna predajna cena mohla byt v nejakej zlave o 20% nizsia.

                Ked sa ma cena realne odhadnut, treba si predstavovat ze to kolo by si chcel, a uvazit kolko by si zan bol ochotny dat. Prosto to vyzaduje vyznamnu davku empatie :o))))

                0 0
                • Pebe  

                  kdybych ho vyloženě chtěl, tak ho vemu i za 25000 ;-)

                  já to beru z pohledu nakupujícího, řeknu dám 15, on neprodám za míň jak za 20, řeknu tak teda za 17, budu ještě potřebovat pedály a vyměnit minimálně bovdeny, po 4 letech a 3000km(pouze, už to je divné) budou na to zralé a víc prostě nemám. A je to na prodávajícím, jestli to akceptuje nebo ne. Když ne, hledám jiné červené kolo :-))

                  0 0
                • JSt  

                  v dobe, kdy koupis novy kolo na 105-ce s karbon zadkem a vidlou za 17.5k, nevidim nejmensi duvod, proc davat za 4 roky starou, prakticky ekvivalentni, silnicu na ultegre vic.

                  0 0
                  • tassajara  

                    ano pisal som ze ja by som tiez siel touto cestou, ale zas ten ram author nie je uplne bezny no name hlinik, a za cias ked som to sledoval tak 105 a ultegra bol dost zasadny rozdiel… cize o tom „prakticky ekvivalentni“ sa da polemizovat. Alebo este teda druha moznost, keby si bol milovnik znacky… :o)

                    0 0
                  • ememem  

                    kdy koupis novy kolo na 105-ce s karbon zadkem a vidlou za 17.5k – napr? (nerypem, nejak rozmyslam ze btch snad aj zadovazil.)

                    0 0
                    •  

                      Fuji Rubaix LE v Hervisu komplet na letošní 105 a cena se slevovým kupónem byla nakonec 16999

                      0 0
    • The_Trooper  

      Také začínam uvožovat pořízení silničky k bajku. Cena tak cca do 25 000 kč..

      Našel jsem Fondriest FZ4 na Xenonou za 22 900Kč, libí se mi ten rám, co říkate na složení?

      na 185cm vyšky velikost cca 57?

      0 0
    • matts1  

      Já už taky špekuluju nad silničkou, co říkáte třeba na GT? Nebo přemýšlím na Šírerem, co jsem tak pochytil, tak ho většinou chválí a celkem se mě líbí, ale nevím, jak je na tom s váhou a taky co třeba pořídit za výbavu. Rozhodně bych chtěl karbonovou vidlu a v osazení se moc nevyznám.

      0 0
      • camillio  

        O šíreru můžu říci toliko že parádní kolo, sedlám 702 na veloci a nemám co vytknout.  Alespoň zatím. Pokud jde o geometrii, mám pocit že to je jedna z „nejuniverzál­nějších“ – zatím jsem nečetl že by někomu nesedla. Váhově mám pocit že je trochu těžší než je v téhle cenové kategorii zvykem, ale to je jen z toho, co jsem se dočetl, <JOKE>my 80kg borci kola nevážíme</JOKE> :-)))

        0 0
    • kloubik  

      Ahoj, silničky jsou pro mě velkou neznámou, ale rád bych to zkusil a chci jít jen do něčeho hodně základního, narazil jsem na výprodej na tohle kolo Tommaso Imola, ale ani značka mi nic neříká, nějaké zkušenosti nebo informace prosím? Ta cena mi přijde super a říkám si, že za tuhle cenu by to možná stálo za zkoušku…

      Jakou byste doporučovali velikost pro 188 cm, 58 nebo 61? díky za reakci

      0 0
      • tassajara  

        Mas tam size chart, tabulka s odporucanymi velkostami, 188 cm musis prepocitat na stopy a palce (cca 6'1"), co je na hranici, ale podla ef. dlzky hornej ramovej trubky pri velkostiach 58 a 51 (→ 56.7 cm a 58.4 mm) by som to z vlastnej skusenosti videl skor na ten vacsi… Tazko radit.

        0 0
        • kloubik  

          Z vlastní zkušenosti bys to viděl na ten větší.....jsi konečně přesedlal z houpacího koně?

          0 0
          • kankrlicek  

            Žádáš radu, rady se ti dostane a dokonce od člověka, který silnici jezdí a ty se ho snažíš schodit. Kdybys tam měl aspoň smajlíka.

            Stíhače taky nemusím, ale jen v textech, kde reaguje úplně mimo. Tady teda mimo moc nebude.

            0 0
      • Bafoon  

        hem za 7500kč? dobrá cena a už i proto bych pověst značky apod vůbec neřešil mno a  velikost – pro orientaci se můžeš zkusit proměřit na fitcalculatoru alespon pro zakladní orientaci když vůbec nevíš to celkem odpovídá, plavu v tom stejně takže víc ti poradit neumím :-)

        0 0
    • honzah  

      Zdravím, taky bych se rad zeptal ohledne silničky: přemýšlím o dvou kolech co se mi líbí, jen se v silničkách nevyznám. Bude to merida, protože jsem se na ní svezl a sedí mi.Pochopil jsem z příspěvků, že na silnici v podstatě stačí dvojpřevodník

      http://www.merida-bike.cz/…ce-901-18-09  nebo http://www.merida-bike.cz/…ce-903-18-09  – má smysl koupit dražší nebo levnější verzi? (omlouvam se jestli jsem spatne vlozil odkaz)

       
      0 0
      • tassajara  

        ono zalezi na tej ceste, ci staci 2prevodnik :o)

        Jedno je osadene Sorou a druhe Tiagrou, a co som nedavno cital tak medzi tymito sadami je zrovna dost rozdiel v kvalite, takze priplatit sa tuto prave oplati.

        0 0
        • Chiron  

          Jak je to s tím převodníkem, ještě sem neměl možnost s ním jet někde na kopec. Dají se s tím vyjet i větší kopce? např Lysá, Radhošť atp. Právě zvažuju koupi první silničky. Do oka mi padla Merida Road Race 901–18 http://www.merida-bike.cz/…-Race-901–18 plus ještě nějaká sleva. Bohužel Ride 901–27 už se zdá být beznadějně vyprodaná, možná by mi svědčil i ten vzpřímenější posez a hlavně tojpřevodník. A na modely 2011 čekat nechci. 901 budou stát 18990kč a na slevy příští rok čekat už nechci.

          0 0
    • Mirek1  

      Tak už jsem podlehl také silniční mánii a zakoupil nádhernýho LeMonda. Jízda je naprosto úžasná, ani to není tak nepohodlný, jak sem se domníval. Zatím jsem dal na něj SPD, ale jestli to nadšení bude pokračovat, jistě mě neminou silniční tretry. A tady bych se rád poptal na zkušenosti se silničníma pedálama. Co jsem se díval na e-shopech, prodávají se masově Shimano a Look. Je mezi jejich systémama nejaký zásadní rozdíl, nebo je to vlastně jedno a za stejný peníze dostanu od obou výrobců to samý?

      0 0
      • camillio  

        Cau, jezdil jsem na silnicce shimano, ted mam looky a podle me je look pohodlnejsi, umoznuje vetsi vykyv nohy do strany nez shimano (mam sede kufry, tj. „prostredni“), lepe se mi v botach chodi po schodech, bo trochu mene klouzou. Na vetsinu treter rekl bych dostanes oboje kufry. Na bajku mam shimana a tam bych je i nechal, na silnicce uprednostnuju prave looky a uz bych nemenil. Jinak je to ale o preferencich.

        0 0
        • jecnak  

          Co se tyce vuli je jeste o krok dal Time. Jen se hur nacvakava.

          0 0
    • Trainman  

      Přiživím se. Zaujala mě silnice, tak jsem se rozhodl že si přes zimu postavím nějakou hooodně levnou silničku (něco málo přes 10t.) na najíždění km v létě :-) . Samozřejěm vše z bazaru. Nějaké tipy na rámy? Při projíždění cyklobazaru mě zaujal Duratec R8 – tím bych si i splnil část mého snu – mít v garáži Durateca :-) Jakuý na to máte názor? Vyplatí se nebo raději jiný rám? Díky

      0 0
      • jecnak  

        Kdyz bazar, tak bych koupil celou silnicku, vyjde te to podstatne lip.

        0 0
      • kyjosek  

        Ahoj, taky dávám dohromady silničku – řešil jsem , jestli postavit novou nebo koupit starší z bazaru – ale nakonec skládám novou na rámu

        http://www.koloshop.cz/…-model-2008/

        sadu jsem koupil kompletní soru za 4500,– zapletená kola koupím Shimaňácký 500 za 1800,– , no a zbytek nějak doklepu – stejně kdybych chtěl nový, musel bych to brát na splátky a takhle si to přes zimu postupně dokoupím – jezdím hlavně na biku, ale na tomhle se líp najedou jarní kilometry, když je v lese, ještě hodně bahna

        0 0
    • karliner  

      Mám Authora 3304 s trojtácem (52–42–30) a osmikolečkem (12–25), řazení Sora a vše funguje k mé naprosté spokojenosti, ale fakt je ten, že to moje první silnička po favoušovi z osmdesátých let a mezitím jsem skoro 20 let jezdil jen na biku…

      0 0
      • Stanislav__1  

        Osmikolo je dnes uz mrtvy system. Nahradni plne kompatibilni dily na to stejne nesezenes. Kvalitni kazety taky zadne nejsou.

        0 0
        • jecnak  

          Slusne kazety sezenu stale bez problemu, retezy C9 na 8cku pasuji bez problemu. Kdyz odejde razeni koupi devitkovou Soru. Krome moralniho zastarani nevidim nejmensi problem. Sam jezdim na zimaku 8kovou Dura Ace a mam pocit, ze ji budu vozit jeste hodne dlouho.

          0 0
        • karliner  

          Tak asi máš pravdu, ale na to moje ježdění…

          0 0
    • Sipal  

      Přiživím se na tématu – začal jsem trénovat (primárně na půlmaratony) a řeším, jestli mi na tréniky stačí bajk (HT, tak 10–11 kilo), nebo jestli bude třeba i levná silnice tak velkým přínosem, že má cenu si ji pořídit. Do první silnice, než zjistím, že pro mě má cenu, bych určitě nedal víc než 15k. Klidně mi stačí odpovědi koupit/nekoupit, ať se to tu nezvrhne. Díky.

      0 0
      • Pedro RB  

        Pokud se zatim spokojíš s umístěníma v prvních 10–20, tak silnička není nutná. Ale až budeš útočit na bednu tak by se hodila, hlavně na najíždění zjara v teple a na specifický téning síly v předem stanovených tepech (příp. Watech) To se uz v terénu těžko ladí..

        0 0
    • PjSky  

      Taky koukam po silnici a rozhodne pod 20 tis… bylo by to tak na 2000 km / rok ; jezdim rad hodne na mtb a ta silnice je spis z nostalgie.

      Kvakra nevideli ste nekdo po praze opradvu skvelou akcni nabidku silnicky? napr. ve vasem zamilovanem kamenem obchode.

      Na netu sem nasel par dobry a koukal na vsechny ty linky co tu kdo dal.. nojo. Z novych uz sem si nasel par favoritu (a ne favorit :) ) ale.. porad se mi nechce utracet..

      0 0
      • PjSky  

        Byl sem na Andelu v Hervisu a maji tam Fuji z lonska, tmave provedeni, osazeno 105, bohuzel ram je 56.. za 19.9kkc.. smarja.. a moc pekny sedlo :) tohle umi nastvat.

        0 0
    • Krab  

      Myslite, ze by kolo v odkazu nize mohlo byt vhodne pro neznaboha, ktery chce jezdit a neprijet z lesa jako prase? Nebo je na tom neco, co me bude vylozene stvat, pripadne je jiste, ze to velmi brzy odejde? Jsem uplny amater, stejne jako tazatel nemam se silnickami zkusenosti.

      http://www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

      Diky za info..

      0 0
      • jerryx  

        No je to fakt hodne levna vetes. Asi se to hned nerozpadne (silnice nedostavaj takovej kour jako bajky), ale urcite jde za ty prachy sehnat lepsiho – bud v bazaru nebo v nejakejch slevach. Kdyz pritlacis, tak za 20k dostanes mnohem lepsi stroj.

        0 0
        • PjSky  

          prosim vas ty rady davejte trosku s rozmyslem.

          je to kolo za 10 tis.. rikat kdys pridas (20 tis) tak dostanes lepsi..

          me se libi tahle oktavka za pul milionu.. mno dejte mi jeden milion a bude to Bmw.. chapes?

          0 0
          • jerryx  

            Kristepane, ty ses rozumbrada. Rek sem jen svuj nazor, co si o nakupu takovyho stroje myslim. Podle mne je to blba investice, ale kdyz nechce dat ani o korunu vic, tak je to jeho vec.

            0 0
            • Krab  

              A reknes proc je to blba investice? Co konkretne je problem?

              0 0
      • Cpt_Morgan  

        za ty prachy bych se toho nebal

        0 0
      • Dumbíček  

        Manželka má o fous vyšší model s karbonovou vidlicí, ale taky na Xenonu a krom váhy 10kg mi kolo přijde bezproblémové.

        0 0
      • prvniodkonce  

        Xenon je držák, nebál bych se toho.

        0 0
        • Dumbíček  

          Tak v případě mé ženy, bych se opotřebování fakt nebál. :-)))

          0 0
          • prvniodkonce  

            Já mám mám pocit, že tomu dávám taky trochu, a jsem spokojený, mám kolo celé na xenonu (viz profil), mám na něm cca. 30 000.

            0 0
            • nooski  

              Však taky páky Xenon jsou tak geniálně jednoduché, že vydrží víc než Record, kde je třeba měnit G pružinky.

              0 0
    • ememem  

      otazka na skusenejsich silnickarov. nejak som sa rozhodol ze na stare kolena si po 20tich rokoch jazdenia na mtb asi predsaj len este jednu kupim. vzhladom na vek bude definitivna tak bych sa nerad otento takze zopar otazok.

      moc toho nenajazdim tipujem ze ked na nej dam rocne 2–3kkm bude vela, skor to planujem jazdit ked sa neda na mtb (plno blata, komare, v lese este sneh prip. v zime valce) a potom pirpadne nejaky cestny transalp. ide mi o to ze asi budem jazdit aj po docela rozbitych asfaltovych cestach po lese prip. snad tie alpy a pod. kedze na normalnu cestu u nas s tym nepojdem – nejsom sebevrah. na zavody nie a ked tak isto nie s nejakymi chrtimi ambciami. zvazujem spesl roubaix, je to rozumna voba ci ani nie? ide mi o to ci to neni uz az moc turistiko-pohodovy bike, zas bych rad aby to aj trocha ficalo. s tym suvisi aj otazka kluk – davaju tam compacty aj na sworks 50/34 prip. dokonca trojplacku. je to pre mna na zaklade toho co som napisal lepsie jak klasika? pripominam ze mam 95kg, nebude to na mna cele trocha makke(tie vzpery) za seriozne odpovede vopred dik.

      0 0
    • r4d3k  

      Tak se zde musím obrátit ještě s jedním dotazem. Dnes jsem chtěl jet do RB v Praze po jejich celozávodce a vyzkoušet si kolo na rámu velikosti 56 abych se ujistil jestli 58 nebo 56. Zde mi řekli, že testovací kolo prodali a další bude v půlce září. To už čekat nechci. Měřím 184 cm a rozkrok mám 88 cm. Chtěl bych se zeptat uživatelů RB RR nebo i starších neslopingových rámů (snad se geometrie moc nezměnila) kteří mají kolem těch 180–186 cm, jakou velikost kola mají a jak jim ta velikost vyhovuje? Vím, že nejlepší si kolo zkusit, ale bohužel ta možnost není. Předem dík.

      0 0
      • Manas  

        Chces to testovaci vyzkouset? Neni problem se domluvit a zkusit si na to sednout. Mam prave to testovaci :-)

        Jinak mam 178cm a je mi to uplne v pohode, posez mam spis turistictejsi. Nemam moc vysunutou sedlovku a i tak je tuhost super.

        Viz:

        http://www.bike-forum.cz/…il-9032.html

        0 0
        • r4d3k  

          Díky za nabídku, ale už se mi dál nechce čekat a od zítra jsem docela pracovně zavalenej, tak by dohoda termínu byla z mé strany dost složitá.

          Dík i za odkaz, už jsem Tvé kolo prohlížel i dříve několikrát. Prostě zítra objednám 58, tedy jestli mi nějaký příspěvek ještě nepřesvědčí o opaku a jestli vyberu pro kterou barvu se rozhodnout. I podle fitcalculátoru mi vychází horní rámovka na 57,1–57,7 a když jsem zkoušel Šírera M (TT-565) a L(TT-585) tak jsem si říkal, že něco mezi by mělo vyhovovat. Tak snad to trefím. Ještě jednou dík.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.