Pojistka na blbost - zaměstnání

26 nepřečtených
  • Adam1985

    Mám dva roky pojištění na blbost vůči zaměstnavateli u Generali bez řízení vozidel se spoluúčástí 1000kč za cca 800kč (kvůli té nízké spoluúčasti je tam přirážka 30% k základní ceně pojištění). Od příštího roku budu muset bohužel v práci sem tam i řídit, tak budu muset tu pojistku rozšířit i o řízení vozidel. Co jsem se ptal, tak v Generali mně to spočítali na cca 1500kč s tou spoluúčastí 1000kč. Takže dohromady cca 2300kč (za práci + řízení se spoluúčastí 1000kč). Pojištění na ten 4, 5 násobek hrubé měsíční mzdy, což po mně může zaměstanavatel vymáhat. Pokud bych nechtěl platit tu 30% přirážku k základní ceně pojištění, měl bych spoluúčast místo 1000kč – 30% ze způsobené škody, což mně moc výhodné nepřijde – tzn. bude lepší asi připlatit pojistku a mít tu spoluúčast 1000kč. Nicméně, proč to sem všechno píšu – chtěl jsem se zeptat, jestli tu někdo takovou pojistku máte taky a ev. u jaké pojišťovny, za kolik a za jakých podmínek? Na práci a řízení vozidel. Díky za případné zkušenosti. Adam

    0 0
    • mr.antik  

      Nejdriv bych si zjistil, jestli ma firma auta nejak pojisteny a za jakych podminek a pak to resil. Teda pokud vozis jen sebe jako referent.

      0 0
    • Ruprt2  

      budeš jezdit vlastním autem?

      jestli připlatíš 7stovek, tak 7×12= 8400 za rok

      auto při ceně 400tis, ti dá 10–12 za havarijko.

      Prozkoumal bych tuto cestu.

      Jestli je auto firmy, tak firma ho bude mít pravděpodobně pojištěné. Nevím jestli je tam povinost mít havarijní pojištění, ale vlastně jsem ještě neviděl opak. Ale to nevím jenom tipuju, ale to jsou věci, které by jsi měl vědět.

      0 0
      • Ruprt2  

        teď si to čtu ještě jednou, to není 800 mesíčně navíc to je 1500 navíc.

        takže moje počty jsou špatně 1500×12= 18tisíc ročně.

        Tak to je maso, to určitě nebude výhodnější než havarijko.

        Nevím jestli jde jenom o škodu na autě nebo i nějakém zboží apod. Další věc, že tu pokudu 4,5 násobku platu má právo požadovat tak nějak automaticky na základě snad pracovního práva.

        Ale v občansko správním sporu, který může proti tobě taky rozjet, může požadovat prakticky libovolnou škodu.

        0 0
        • Adam1985  

          těch 800kč je pojistné za rok, ne za měsíc a těch 1500kč je taky roční

          0 0
        • JSt  

          to sis fakt myslel, ze to pojistne je za mesic? :-DD

          0 0
          • Ruprt2  

            Ale jo já nemám problém ze sebe dělat vola :-)

            Fakt jsem si to myslel, sice sám tu pojistku mám a tak vím jak se to pohybuje zároveň, v práci jsem téměř nepojistitelný. Resp. pojistitelný jsem, ale bylo by to příliš drahé.

            Takže jsem byl pojištěný asi dvakrát pouze po dobu trvání určitého projektu, kdy si to sám zákazník přál.

            Prostě když se jednalo o „profesionální“ pojistku, tak jsem nějak myslel, že ty ceny jsou jinde. Ale jsem blb, napsané je to dobře.

            0 0
          • MlokCZ  

            I když je roční, tak to má hodně drahé.

            0 0
            • mastihuba  

              no ja třeba zjistil že se nejsem schopnej adekvátně pojistit. Lezu v noci po střechách s měřákem za 400litrů a pojišťovna kryje jen směšnou částku. Když jej rozflákám tak mi nikdo nic nedá.

              0 0
    • Adam1985  

      Nene, sám jezdit nebudu – jedná se o jeden dva dny v měsíci co budu řídit, jinak se vozím a proto jsem měl ty dva roky pojistku na práci a ne řízení – nebylo třeba.

      0 0
    • Adam1985  

      Ano, auta jsou samozřejmě pojištěné – myslel jsem můj dotaz ve smyslu toho, že např. mám pojistku na blbost s řízením u České pojišťovny za cca 2500kč/rok, já mám pojistku u ČPP a platím 1800kč, já zas u Kooperativy a mám to za 3000kč. Tak nějak – jen jsem si chtěl udělat průzkum, co kdo má. Adam

      0 0
      • cagalam  

        mám pojistku u Hasičské vzájemné pojišťovny a platím cca. 1500kč ROČNĚ

        0 0
    • mastihuba  

      mám v zásadě tu stejnou a děsí mne že pokryje škody jen do 40tis taky to budu muset nějak vylepšit.

      0 0
    • kocka  

      Česká pojišťovna, 1600 ročně, mám v tom i řízení, a tuším že 10% spoluúčast – nevím, nechce se mi hledat. Ale nedělám si žádné iluze, už 2 kolegové udělali v práci „boty“ a ani jednou se jim na to pojistka nevztahovala (tuším, že oba právě Generali) Ale to řízení je asi jednoznačné, tam by se neměla pojišťovna asi jak moc vykrucovat , tak těch 1600 zkousnu.

      0 0
      • mastihuba  

        ja mam naopak zkušenost dobrou, blbostí jsem poškodil přístroj. Doložil sem fotku, fakturu za servis a do týdne jsem měl prachy na účtě.

        0 0
    • MlokCZ  

      A nemáte v práci tohle řešené hromadně? Pak to vychází mnohem levněji. Rozumnou cenu bych viděl někde kolem poloviny té částky, i když hodně záleží jaký máš plat (pokud máš třeba 50tis.+, tak už to bude o něco více než polovina i při hromadné výhodnější pojistce).

      0 0
      • zdenek  

        V tom máš pravdu. Taky jsme to v práci řešili hromadně a bylo to výhodnější. Jen ten pojišťovák byl tragický. Většinu našich dotazů nedokázal zodpovědět. Asi je zvyklý, že mu lidi všechno podepíší bez otázek.

        0 0
    • Joseph de Sax  

      nauč se řídit auto a nemusíš pak platit nic…

      0 0
    • zdenek  

      Předně bych si zjistil podmínky, za jakých má zaměstnavatel pojištěná auta. Slušná firma mívá nadstandardní pojištění. Třeba jen 1% spoluúčast. To pak znamená u totálky průměrného auta za 400 tis. spoluúčast 4 tis.

      V tom případě bych vlastní pojištění neřešil.

      0 0
    • witmar  

      Já bych doporučil Tebou zmíněnou Generali… máme s ní nejlepší zkušenost… Rozdíly jsou ve spoluučasti kterou má Gen. nejnižší.. Většinou jsou auta ve firmách pojištěné tak pojistka pokryje případnou spoluúčast… Ale třeba lidem kteří dělají v servise aut a při manipulací s nimi by třeba ono auto ťukli tak Gen. neplní ale Kooperativa ano..

      0 0
    • Seky  

      Jo pojistku samo mám taky, bez toho to nejde už jen proto, že to mám daný povině členstvím v komoře. Cena mě vychází na nějakých 1065,– / měsíčně u ČSOB. Spoluúčast mám 5000,– a pojistka je do 5 mega.

      0 0
    • Smazaný účet  

      a neni levnější nebejt blbej?

      0 0
    • potápěč  

      řízení auta je dost složitá věc. Já bych to řešil asi tak že když bych s tím autem něco vozil, převážel nebo to bylo velké auto, tak bych si tu pojistku nechal udělat. Když by to bylo malé auto nebo dodávka tak bych se snažil spolehnout na povinné ručení nebo havarijní pojištění. Několik let jsem se živil jako profesionální řidič a vždy měl pojistku na blbost kterou jsem nikdy nevyužil. Nejvíc při ježdění jsem využíval pojištění právní ochrany kterou nám platil zaměstnavatel a to na policajty. Nicméně jsem si pojistku na blbost nechal i do nového zaměstnání a již několikrát jsem ji bez problému použil. Jsem pojištěný u české pojišťovny.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.