plast Ritchey z- max vs. Schwalbe smart sam

66 nepřečtených
  • yoggi

    podadte, ktory s tychto plastov ci ritchey z-max 1,9 alebo schwalbe smart sam 2,1. jazdit budu cesta: teren ( 60:40 ), ide o to aby nemali velky valivy odpor na ceste, v terene nemusia mat brutal zaber v blate staci ak podrzia. este jedna vec ze plaste nebudu jazdit v brutalnom blate a podobne. tie smart sam su sice sirsie ale zase nevyzeraju na balony a zdaju sa taky dobry univerzal, tie ritchey su sice uzke ale ten dezen sa zda byt traktor. co vy na to ake su skusenosti ktory vybrat, skusenosti s nimi atd. diki.

    p.s.: vaha oboch je ± ( nie som gramohonic )

    Anketa: ktory s plastou ?

    0 0
    • MlokCZ  

      Pokud trváš jen na této dvojici, tak bych vozil oboje :-)

      A to SS dozadu a Z-max dopředu, ale dal bych ten Z-max taky ve 2,1.

      Z-max je jednozančně pomalejší než SS, ale také i lépe podrží. Ale pokud bys to kombinoval, tak bych dopředu k SS dal raději třeba NN, než Z-max.

      0 0
      • pstasek  

        Tak přesně takhle to vozím. Obojí teda 2,1 :-)

        Jinak Z-max je opravdu výrazně pomalejší a SmartSam opravdu podstatně hůř podrží.

        0 0
    • smallbrother  

      z-max na tvrdém podkladu vůbec nejede, SS jsem o­sobně nejezdil,  pokud nejezdíš těžší terén tak si vyber úplně jinej typ gum – Python, RR, nebo klidně i SpeedMax

      0 0
      • MlokCZ  

        SS ale jede téměř tak dobře jako RR, Pythony, rozdíl minimální. A odolnost proti defektům je mnohem lepší, vyšší vzorek v zatáčkách taky lepší. A hlavně třeba proti RR mu SS vydrží tak 2× tak dlouho. Já bych třeba do RR už ani pro lehký terén nešel, to bych raději jezdil SS.

        0 0
        • Noviak  

          Co to je RR? Racing ralph nebo Rocket ron?? :-)

          dík…

          0 0
          • DaSnail  

            ralf

            0 0
          • MlokCZ  

            Co by to tak v roce 2008 asi mohlo být? :-)

            A to co jsem tam tenkrát psal už samozřejmě dávno neplatí, protože předttím jsem srovnával se starší obyč verzí RR, což není dnešní situace.

            Teď má RR už delší dobu jiný vzorek a má i verzi double defense, takže teď už je zase SS out.

            0 0
    • scret  

      mam z-max 2,1 drat.patka na zadnim kole jednoho z kol a myslim ze je to dobrej univerzalek, docela podrzi, bahnem se tolik zas az tak nezanasi,dobre brzdi! jsou i lepsi plaste samozrejme,ale tohle je takovej stred… navic za ty prachy… ale na prednim bych ho asi nejezdil,nejak jsem si zvyk na jiny plaste… ted tam mam treba Explorera…

      0 0
      • Blabas  

        Jo jo Explorer je univerzální klasika, teď vozim „tvrdší“ verzi Vertical a je to parádička.

        Na Z-Maxech jsem jezdil spoustu let, ale dnes je mám rád spíše z melancholie ke klasice. Na oldschoola bych ani nic jinýho nenazouval. Zvažuju Zmin na soutěže.

        0 0
        • scret  

          jj, Explorer a Vertical jsou fakt neprekonatelny… kdyz si vemes jak dlouho je ten design vzorku starej a porad dobrej… to samy ten zmax…  novejsi Ričiny me zatim nepresvedcily o tom abych si je koupil… Zmin vypada ze pojede,ale ten vzorek je proste divnej,jako par predchozich… prijde mi to tak divny asi jako tvy Conti Flow …ale co by me mozna zajimalo na zadni kolo je Z.E.D.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Explorery jsou nízké a proto se nedají jezdit s menším tlakem.

            0 0
            • scret  

              nesmis to podhustit moc, pak cvakas… staci si ale odzkouset jakej tlak je nejlepsi, ja je jezdim doted a jsem max.spokojeny…

              0 0
              • Rychlej turista  

                S pevnou se mi neosvědčily. Ale kámoška, co má o 20 kg méně, si je nemůže vynachválit :-)

                0 0
      • Karbic  

        z-max je dobrej univerzalek hlavne do terenu, vozim ho uz par let a rek bych, ze na asfaltu neni zas az tak rychlej, ale hlavne tak nejak plave v zatackach… takze pri tom pomeru silnice/teren mi uz neprijde zas tak super, to uz spis maxis ignitor, ale o tom tu neni rec 8-)

        0 0
        • scret  

          no, Zmax ma opravdu problemy na asfaltu,ale to je vec ktera me vubec netrapi… mam ho v 2,1 veriz,drat. patka a ta guma snad vubec neubyva! ted mi ubyla tak 1/4na a to ma minimalne 1000km obcas dost agresivniho jezdeni a smykovani zasebou… a za cca 4kila neni co resit…

          Maxxisum jsem nikdy na chut neprisel:(

          0 0
    • yoggi  

      ved prave co som videl tak mi ten smart sam prijde vhodnejsi ako z-max.

      0 0
      • Kebo  

        mám Z-max 1,9 WCS kupoval sem je za 490 jeden a lepsi univerzaly sem jeste nemel…

        0 0
        • funkatron  

          ja mam zmax 1,9 pro kevlarove a tiez som este nemal lepsie univerzaly…

          po asfalte ide v ramci moznosti, ale hlavne hned nezlezie dezen a v terene bez problemov…

          dal som ich miesto RR a som velmi spokojny

          edit: hmm este ze som si vsimol datum :D

          0 0
    • šlapatko  

      Co skusit z min ve 2,2.V bahně moc nepodrží,ale jinak musí frčet.Navíc má krásných 430g.

      0 0
      • smallbrother  

        já o nich uvažuju, ale myslím že ten vzorek mizí přímo před očima. Po zklamání s Con­ti MountainKin­gem je asi zku­sím, no nekupto za pě­tistovku :)

        0 0
        • šlapatko  

          Cena super,váha super.Vyzkoušej a pak dej vědět:-)

          0 0
        • Pedro RB  

          Čím tě zklamal Mountainking? Někdo je tady hodně chválil. Uvažuju o verzi Supersonic 2.2, Teď mám Speedking Supersonic 2.1 na předku (a až na menší objem a plavání v zatákách na asfaltu) spokojenost.V te­rénu drží, je lehký, žádné defekty.

          0 0
          • přišlapávač  

            jediné co je limitující, že vydrží poměrně málo, i když to je relatzivní..já ho vozím jen na závody- jen tak do lesa je ho škoda, a mám ho už rok. Vzorek ubyl tak o třetinu…jinak co se chování týče, jak na suchu tak v mokru, nemám výhrad…

            0 0
            • Pedro RB  

              Jo to seš ty ten jeho objevitel a propagátor:-) Dík za to upozornění na výdrž. Jsem zvědavý, jestli Smallbrother přidá i jiné negativum..

              0 0
              • přišlapávač  

                ale třeba do sucha by mohl bejt naprosto skvělej tenhle plášť :-) …jen se mi jeste nepodařilo od nikoho zjistit nějaký poznatky…

                0 0
        • Luma  

          Nevím co máš proti MountainKing,pro mě je to nejlepší plášť co jsem měl,je sice pravda že moc nevydrží ale za tu jistotu v terénu mi to vyhovuje.Drží skoro na všem mokré kořeny a kameny,traver­zy,zatáčky jedině kde trochu pokulhává je bahno.Jinak vozím 2,2 a verzi supersonic.Najeto cca 900km-vzadu sjeté asi na 1/3 ve předu skoro jak nový,defekt žádný.

          0 0
          • smallbrother  

            já je vozím bez duše s tmelem uvnitř, to je asi ten problém. Jak tu někdo psal, čekal jsem gumu která bude jako RR, ale ten vzorek je spíš podobnej (i co do výšky) Exploreru. Vů­bec to nejede a rychle s­e zaplní bahnem. V terénu to je na ně f­akt spoleh, po­drží, ale já bych p­referoval rychlej­ší vzorek. Kromě toho že docela rychle ubejvá je ta guma taky straš­ně tenká v bě­hounu, během a­si 500km jsem měl dva hl­oupý defektu o ně­jakej ostrej šu­tr, nebo klacek (tmel to n­ezacelil).
            A hlavně: dneska mi defekt při nájezdu do singletracků zkazil slibně rozjetou ŠELU. Defekt je většinou chyba jezdce, ale nevím jestli jim dám ještě šanci. :)

            0 0
            • přišlapávač  

              :-) nekoupil jsi jen nějakou kopii?? mě se teda bahnem neplněj vubec a když se bahnem projede, hned jsou čistý :-) defekty za rok a půl= 0 (s duší) tak nevim

              0 0
              • smallbrother  

                jak kopii? mám doma dvě originální Conti krabice s manuálem kde se píše o zvýšeném riziku defektu. :) Dneska jsem je bahnem naplnil, ale je fakt že bylo docela hutný. Já myslím že to prostě není vhodná guma pro NoTubes. Ale váha je váha.

                0 0
                • přišlapávač  

                  s tou kopií to byl jen žertík :-) ..protoze mám ty samé pláště a mám to s nimi tak jak jsem napsal, holt u každýho jinak.

                  0 0
                  • Luma  

                    já je vozím s klasickou duší,je pravda že ubývají docela rychle,ale zase podrží v terénu,není to sice superrychlá guma-jsou rychlejší,ale mě to vyhovuje já nezavodím.Najeto jak už jsem psal přes 900km a zatím bez defektu,jezdím tak 95% terén.asfaltu se vyhýbám.

                    0 0
    • yoggi  

      ozaj rozmer 2,1 u smart samu odpoveda 2,1 alebo je uzsi ale bo ako to, ale proti speed blastrom to bude zmena hlavne v terene :)

      0 0
      • MlokCZ  

        SS 2,25 má na 19mm ráfku šířku kolem 53mm, stejně jako ostatní Schwalbe, takže je trošku užší. 2,1čka předpokládám bude mít kolem 50mm jako ostatní 2,1 Schwalbe (ale tu 2,1čku jsem v ruce neměl a neměřil).

        0 0
    • ysion  

      Taky teď právě vybírám pláště. Shánim něco rychlejšího, 70 silnice/ 30 terén, na sucho a aby vydrželi. Teď mám Bontrager Jones XR 2.25 a 2.2 na mírný terén, ale chtěl bych něco rychlejšího. Nejdřív jsem uvažoval o RR 2.1, ale prý nevydrží a několik za sezónu si kupovat nechci. Pak jsem se dočet že není špatná kombinace NN/RR, nebo NN/NN, ale poslední varianta mi už zase nepřijde moc vhodná na silnici/ pevné cesty. Uvažuji o Hutchinson Python MRC 2.0. Máte s nimi někdo zušenosti? Je znatelnej rozdíl mezi Python a Python MRC?

      0 0
      • Blacks  

        Pri 70% silnice 30% terén bych šel do Speedmaxů. Možná je tu někdo nemá rád, ale pro tuhle kombinaci mi přijdou úplně akorát.

        0 0
    • K2  

      Z-Max je z mého pohledu hodně dobrý univerzál a nafoukaný jede slušně i na asfaltu…

      0 0
    • m4rkus  

      Pořebuju koupit novej vohoz na ráfek místo ignitoru,hodí se tento SS na předek? Na ignitoru jsem najel 6500km a 1k ještě dá. Kolik tak vydrží tento SS? Díky

      Smart SAM

      0 0
      • Mr.Duck  

        Řek bych že SS na předku vydrží tak 8 let ) Ale já bych ho tam nedával, jedině že moc nezavadíš o terén, ale jinak to podle mě na předek neni uplně optimální. Řek bych že je vcelku čitelnej(jako že neustřeluje) a tak, ale nedrží podle mě tolik, kolik bych si od předního pláště představoval.

        0 0
      • ememem  

        vydrzi vela a dopredu sa nehodi.

        0 0
    • RUR  

      Z-maxy 1,9 jsem jezdil kdysi cca 4 sezóy jako univerzální plášť bez nějakých výkonostních ambicí. Podle mne dobrá guma s dvěma drobnými výhradami: 1. V blátě se zanáší a ve sněhu taky nic moc. 2. Na mokrém asfaltu to bylo v zatáčkách pro nadšené driftéry, nebo na zabití :-) A že by to byla nějká 2× raketa to asi taky ne, mountain kingy a ralfy jedou určitě lépe. Hutch. Bulldog o něco hůř, a NN tak asi nastejno, řekl bych. Ale berte to s rezervou, já jsem toliko výletník nikoliv drsný racer:-)

      0 0
      • Lada,s  

        Máte někdo zkušenost s touto levnější variantou SS?

        Chci to jako univerzál, tak 60:40 terén silnice.

        http://www.bikesport.cz/…ormance_1826

        0 0
        • o.1  

          Odolny voci defektom a vydrzi asi vecne, zaber a drzanie skor slabsie, ale na zadok este dostatocne aj v terene.

          Ale za tu cenu by som dal radsej drotene Mountain King,v terene to je uplne ina trieda, na ceste prakticky to iste(tam je SS mozno trosku lepsi a istejsi v zatackach) a vydrz tiez prijatelna (vzadu 5000+ a vpredu nad 8000 este trochu pojazdi). Akurat treba davat pozor na trne.

          0 0
    • Honzyn  

      Za me rozhodne Z-max,jeden z nejlepsich plastu!Zivotnos­t,univerzalnos­t,minimum defektu..Schwal­be(Nobby Nic)jsem koupil jen jednou a nikdy vice!Z-maxy jezdim v 1.9,myslim,ze vetsi sirka je pro solidniho technika zbytecna,akorat je pomalejsi,plast je tezsi a sbira vic blata:-)Vyborny je taky Continental Explorer.

      0 0
      • Sugar67  

        Vím že téma je staré, ale musím se připojit a přidat svůj jednoznačný hlas pro Z-Max! Já, a celá naše tlupa, ho jezdíme už léta letoucí ve verzi 1,9 drát i kevlar (dle ceny) a nic univerzálnějšího neznám, Zkoušel jsem už lecos a vždy jsem se pokorně vrátil k Z-Maxům! Ale každému vyhovuje něco jiného! Samozřejmě, jak někdo psal, ve sněhu a v hlubokém blátě nic moc, ale to jsou speciální podmínky a na ty mám speciální obutí ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.