• Cavendish

    Už delší dobu mám problém s pálením obou chodidel.To se začne projevovat cca po 30–35km a intenzita je různá.Vozím lehké ponožky a boty dobře větrají.Na utežení bot jak jsem vyzkoušel absolutně nezáleží.Udělal jsem si ,,mokrý test" a vyšlo mi že mám chodidla s vysokou klenbou a měl bych mít specialní vložky do bot,například od Specialized.Stalo se někomu něco podobného?

    0 0
    • Deathwing  

      pali te kuze nebo svaly v chodidlech? z textu to neni poznat

      0 0
    • Ma7ous  

      měl jsem podobný problem, ale vložky od Specialized problem odstranili takže mužu jenom doporučit

      0 0
      • Cavendish  

        Rikal jsem si ze mam treba tvrdou kuzi,dneska jsem ji obrousil a nepomohlo to,mam nohy jak mimco,a pali me jen prsty a polstarky,pata ne.

        0 0
    • HROOLI  

      Mě ve starých tretrách taky pálily chodidla, respektive palce a celá ta kost až ke kloubu. Bylo to tak hrozné, že jsem ani nemohl spurtovat, opřít se o ten palec. Měl jsem staré shimana, jako příčínu jsem považoval nemožnost většího utažení třetího suchého zipu a tvrdé vložky. Koupil jsem si sidi erga 2 a opravdu mě to přestalo trápit. Je teda fakt, že sidi tady mnozí označovali za stejné z hlediska tvrdosti vložky, nicméně u mě to zabralo a už mě to netrápí.

      Jinak ta bolest doščla až do takových mezí, že jsem po tréninku nemohl došlapávat..

      0 0
      • Cavendish  

        Tvrdou kuzi jsem prave dnes pres jizdou obrousil.A aby bylo jasny pali me briska prstu a ne mezery mezi nimi,navic kdyz zastavim a trochu jim odlehcim tak to prestane palit.

        0 0
    • Chaingang  

      pokud teda to pálení nezpůsobuje nějaká kožní nemoc, zkusil bych být tebou nějakou vložku do bot, která ti bude podporovat klenbu. U tvojí vysoké klenby je problem, že váha tvýho těla (případně síla při šlapaní) se opírá o mnohem menší plochu než u zdravyho chodidla. Já používám vložky Sidas Bike+ Flashfit, ktery se dají dotvarovat podle tvaru klenby nebo ještě Sidas Full Custom, ktery se dělají přímo podle tvýho chodidla.

      0 0
      • Cavendish  

        Dneska mi znama co je fizioterapeutka prohlidla nohy a rekla ze je mam jako vitezny oblouk v parizi a mam mazat pro vlozku do bot,jinak si je znicim,parada nechat 1000 za vlozky do bot :D

        0 0
        • Chaingang  

          rozhodně bych se nebál do nich investovat…divil by ses jakej vliv má zdraví chodidla na celej pohybovej aparát

          0 0
          • Cavendish  

            To je mi jasny,vidim to u svy mamky jak y s tim ma problemy,v pondeli si jdu pro ne :) zajimavy je ze dneska po 50km nic.

            0 0
        • lindas  

          No jo, na kolo je holt lepší platfus, čili ploché nohy. Ale s tím se zase blbě chodí, takže si nevybereš:)

          0 0
    • Joseph de Sax  

      zkus se projít po žhavém uhlí a od toho se to pak bude odvíjet dál…avotomtoje.

      0 0
    • venabch  

      To mas z mekejch treter. Cim tvrdsi tretry tim lepsi zkus Karbonovy Spesly nebo Pearl izumy a bude klid. Jak sou maly kufry tak stojis na maly plose kdyz je tvrda bota tak tu silu rozprostre na velkou plochu je tam mensi tlak. Kdyz je meka tak stojis jen na plose kufru a po par kilometrech to pali jak svine. proste dobra tretra se nesmi dat ohnout rukou.

      0 0
    • jIrI___  

      Mrsknu to třeba do tohodle vlákna :). Máte nějaký osvědčený recept, jak se zbavit bradavice? Udělala se mi z boku na palci na noze a tlačí v tretře. Návštěva kožního je až úplně ta poslední možnost, stejně tak neuznávám drastické metody typu odřezání :)

      0 0
      • Richi  

        Myslím, že Lapis funguje dobře, ale jen v začátku. Pokud se bradavice příliš rozroste, jedině kožní.

        Alespoň kdysi jsem takovou zkušenost získal.

        0 0
      • tonik666  

        Jsi si jistý, že je to bradavice a ne kuří oko? Fotka? :)

        Na kuří oko náplasti URGO.

        0 0
        • jIrI___  

          Nebolí to a nemá to uprostřed černou tečku, takže kuří oko jsem vyloučil.

          0 0
          • tonik666  

            černou tečku jsem nikdy neměl a v podstatě kuří oko nebolí, já to měl jako hodně zbytnělou kůži, v podstatě dlouhodobou otlačeninu od nehtu, spojenou s pškozením kůže nehtem.

            Z toho co hodil google to nejlíp charakterizuje obrázek tady

            0 0
            • ZuzicK  

              Asi to není tak jednoduchý.. já měla kuří oko hrozně dlouho na plošce za prsty na noze a jak to bylo tvrdý, dost to bolelo. Vypadalo to teda jako typický kuří oko, ale byla to bradavice. Náplasti nepomohly, spíš to začalo bolet ještě víc (po „rozmočení“ kys. salyciovou). Dvakrát mi to doktorka vypalovala a nic, pořád stejný. Napsala mi Verrumal se kterým jsem už dříve měla dobrou zkušenost a na nohu to teda výrazně nepomohlo ale zničila jsem bradavičku u prstu na ruce (tu jsem zatajila, protože po vypálení by mi asi slezl nehet :-)) a najednou i to „kuří oko“ na noze postupně zmizelo. Jako o tom jsem četla, že když se zničí „mateřská“ bradavice, že i ostatní zmizí, ale do té doby jsem tomu absolutně nevěřila. Ten Verrumal zkus taky, akorát budeš muset k doktorovi pro recept.

              0 0
      • ondromed  

        Pred 4 dny jsem si ustrihnul nuzkama materske znamenko na choulostivem miste. Nejak se mi nechtelo s tim k doktorovi (kvuli te lokalizaci). No asi hodinu to postupne prestavalo krvacet a ted je to OK. Ale nevim jak bradavice.

        0 0
      • Jamin  

        údajně funguje syrový maso namočený v octu. Budeš to nosit připláclý na bradavici několik dní a pak tu bradavici normálně sundáš (já to nezkoušel, ale kámoš říkal že to funguje a vytáhl si takhle bradavici zpod nehtu).

        0 0
        • honzzaq  

          to jako chodil s kotletou v ponožce nebo jak?

          0 0
        • ondromed  

          Ale někde jsem slyšel, že to maso musí být ze šestnácteráka zabitého za úplňku z borové pušky a naložené do vývarů ze žihatel jednorohých včel.

          0 0
    • Mira2261  

      Nechci zakládat nové tema tak to přidám sem,před 3tydny mě vzalo levé koleno nemohl sem ani šlapat tak sem si dal přes týden odpočinek a dobrý minulou sobotu se jedu projet a opět mě začalo bolet ale teď ne tak strašlivě opět sem si dal pauzu dnes se jedu projet odjel sem něco okolo 15km a vystrelujici bolest opět z levého kolena pri chůzi je to v pořádku jen kdyz mám slapat na kole či jít do schodu tak mě bere.

      0 0
      • sagista  

        to by me taky zajimalo! ja to zatim beru tak, ze dokat muzu usnout tak v pohode:/ ale je to dost otravny clovek setri levy koleno a natahne si pravy lejtko atd. ja bych chtel naky novy zupa cyber koleno at mam klid.

        0 0
      • natureman42  

        bud anebo muzes zkusit tohle :

        • nejdriv (pokud nevis) si nech zjistit klenbu (jednoduchy zpusob je stoupnutibosou nohou na teplocivou podlozkou – tzv. thermic, maji ho napr. v kazdemlepsim shopu, kde prodavaji v zimni sezone lyze)
        • podle klenby (nizka, normal, vysoka) si pak kup odpovidajici vlozku. Budklasickou – napr.

        http://www.sportovni-vlozky.cz/…universal-3d

        nebo na miru – delaji jen urcite shopy, seznam je na tech samych strankach – http://www.sportovni-vlozky.cz/…shfit/bike-0

        Imho porad lepsi a levnejsi zpusob nez kupovat nove boty, pokud ty stare slouzi a jsi s nimi jinak spokojen..

        (btw: nejsem placeny firmou SIDAS, pouze jejich produkty vyuzivam a jsem s nimi naprosto spokojen)

        0 0
        • Sugar67  

          Nezapomínejte, že za bolesti kolen často může jednak tvrdost treter a druhak špatná pozice kufru – ale to už asi víte. Teprve pak bych řešil vložky.

          0 0
    • Deadlift  

      Mě pálila chodidla, pokud jsem jezdil v měkkých botách.

      0 0
      • fantozzi  

        Ja to mam taky tak. V tvrdych tretrach chodidla nepali, no a kdyz jedu na vylet s rodinkou v mekkych turistickych tak se muzu zblaznit :-(

        0 0
    • HonzaRez  

      Zrovna jsem chtěl napsat, že pálení chodidel je prima, když ležíš přivázaný na posteli a partnerka má na sobě jenom-

      Ale koukám, že jsem si spletl téma…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.