• Honza z H

    Protože dnes v tom větru se skoro nedá jet, tak bych chtěl poprosit o radu. Mám na notebooku naštíplý panty, a už se bojím, že mi při otvírání zůstane display v ruce. On ten plast na těch noteboocích nějak léty křehne. Je to Polypropylen? Opravoval to někdo nějak kulturně? Přeplátovat – čím? Lepidlo – jaké? Případně samořezné šroubky – je riziko poškození? Díky za radu.

    0 0
    • Stancek  

      Na svym hodne starym notasu jsem to spravil jakymsi rozpoustedlem… tetrachlor, nebo cosi takovyho. Rozebral jsem ho, vytahl displej a z vnitrni strany jsem to steteckem potrel, v miste praskliny jsem s tim zacerstva zahybal, aby se to rozpoustedlo dostalo do praskliny, naleptalo se a pak jsem to chvilku podrzel u sebe aby se to spojilo. Pak jsem to jeste z vnitrni strany zamazal vrstvou rozpustene podobne umele hmoty v tom rozpoustedle a slozil. Potom oprava nebyla vubec videt a drzelo to. Jenom fakt presne nevim co to bylo za sajrajt kterym jsem to delal, proste to musi naleptat tu hmotu, ale ne zas moc, at se to nerozpusti uplne…

      0 0
      • Pekáček  

        Něco jako lepidlo na plastiková letadýlka?

        0 0
        • Stancek  

          Fakt uz presne nevim co to bylo, je to dyl, kolega v praci vytahl ze skrinky flasticku, ze to tim pude… a slo. Kdyz tak se ho v pondeli zeptam co to bylo.

          0 0
    • maxtor  

      Já bych moc nevymýšlel a šetrně to zalepil sekunďákem. Jako bývalý plastikový modelář jsem se něco plastu nalepil a i když jsem pochopitelně používal leptající lepidla typu lepidel od Revellu, Testors, Agamy nebo ještě dříve Lepí-M, tak stejně když jsem potřeboval, aby něco drželo co nejpevněji (např. podvozky větších modelů letadel), řešil jsem to sekundovým lepidlem.

      0 0
      • assassin  

        hm taky lepim modely…ale tam se s tima podvozkama trvale nehybe sem a tam… vterinak je krehkej a ulomi se…

        mozna narezat nejaky platy z plast desticky a prelepit pres (mam tu lepidlo na plexisklo co pouzivaj firmy co delaj svetelne reklamy…tim to drzi dobre…ale je to takova podle me fuserina…lepe­ny spoje)

        ja radsi srouby.....

        0 0
        • maxtor  

          Mě šlo hlavě o situace, kdys měl letadlo s podvozkem ve předu (tedy bylo nutno hodit dovnitř zátěž – o to větší váha na podvozcích) a navíc jsem to jako junior vozil po výstavách, tak to něco muselo vydržet. Takový Liberátor ve čtvrtce (rozpětí asi 70 cm) to fakt potřeboval. S žádnou křehkostí jsem problémy neměl a nic lepšího jsem nevymyslel. Ty plátky z plastu, jak píšeš, bych taky doporučil (pokud je to teda možné)

          0 0
    • assassin  

      cau…zaprve si nejsem jisty jestli na nejakem notebooku jsou ty klouby z plastu – vetsinou byvaji kovove a pres to plastove krytky…ale mozny je vsechno…

      nedavno sem kamosovy opravoval ntb …frezoval sem ty panty nove z duralu … v servise HP rekli ze dodaji pouze jako soucast disp. cca za 15tis.....

      tak dyztak hod foto, kouknul bych se jak to vypada a dyztak bych ti mohl udelat nove panty.....

      0 0
      • marapara  

        Přímo s pantama je problém, ale co se týče plastů kolem toho, to snad šlo objednat. Ale panty buď nejdou sehnat vůbec – Acer .. nebo HP – součást displeje, strašně drahá. Ale plasty by snad sehnat šly.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.