• Tommy_Lee

    Zdarec.

    Chtěl bych se podělit o zkušenost a zároveň požádat o radu, jak postupovat v následující situaci:

    Před cca rokem a půl jsem v CZC Brno koupil telefon. Zhruba 3/4 roku fungoval bez problému, potom přestala fungovat kontextová tlačítka na displeji (home, zpět a to třetí) a mobil začal haluzit – chaotické reakce na dotyk, spouštěly se jiné aplikace, než na jaké jsem ťuknul, občas se aplikace spouštěly samovolně a přehazovaly se plochy bez toho, abych se displeje vůbec dotknul apod. Telefon šel tedy na reklamaci. Po 30 dnech (jak jsem měl posléze zjistit, CZC pravděpodobně využívá zákonnou lhůtu na vyřízení reklamace vždy beze zbytku) reklamace uznána a vyřešena výměnou LCD panelu. Telefon jsem převzal, obnovil zálohy a po několika týdnech rutinního používání se „random touch“ začal objevovat znovu, spolu s problémy s baterkou – mobil během 4 hodin sežral přes 50% a jakmile úroveň nabití klesla ke 40%, tak se vypnul. Po opětovném zapnutí ukazoval nadále oněch cca 40%, ale po pár vteřinách se vypnul zase. Následovalo tedy vyjmutí baterky a znovu zapnutí telefonu – 1% a kolaps. Takže druhá reklamace, v reklamačním protokolu uvedeny obě závady. Opět přesně po 30 dnech reklamace vyřízena s tím, že „random touch“ uznán – provedena další výměna LCD, závada baterie neuznána, neboť na tu je ze zákona záruka 6 měsíců a tato doba již uplynula. Dobrá tedy, telefon jsem opět převzal, opět obnovil zálohy, ale po pár dnech, co jsem na něj koukal a říkal si, že je na něm něco divného mi došlo, že mi sice vyměnili displej, ale za jiný, než s jakým jsem ho kupoval! Originálně je na tomto modelu pěkný 2,5D displej zaoblený po stranách (což byl mimochodem jeden z důvodů, proč jsem ho kupoval – dost se mi to líbilo) a po opravě byl osazen obyčejný plochý panel, takže díky absenci zaoblení displej jakoby zapadnul do těla telefonu a na jeho okrajích vystupovala nepěkná plastová hrana po celém obvodu mobilu. To jsem si řekl, že by se mi vysmáli, jelikož jsem telefon převzal a nic nenamítal. Bohužel už si nevybavím, jaký displej byl na telefonu po návratu po první opravě, ale myslím, že bych si toho asi taky všiml.

    No, za dalších cca 14 dní se závada „random touch“ vyskytla potřetí. Třetí reklamace, tentokrát neuznaná – po 30 dnech (opět přesně) přišlo vyjádření servisu, že se závadu nepodařilo replikovat a tedy ******. Hm.. Telefon jsem donesl domů, zapnul, obnovit opět zálohy a druhý den ejhle – random touch – jak jinak. Takže jsem vzal druhý mobil a chování telefonu natočil na dvě videa.

    Reklamace čtvrtá, videa přiložena, do reklamačního protokolu zapsáno, že požaduji odstoupení od smlouvy a vrácení peněz. Nu a včera (30 dní, že) jsem obdržel vyjádření, že reklamace uznána a vyřešena opravou – teď se podržte – výměnou LCD displeje!

    Pokud se nepletu, po třetí uznané reklamaci stejné závady nebo po čtvrté uznané jakékoliv závadě mám nárok na odstoupení od smlouvy a tedy vrácení peněz, je to tak?

    Takže se ptám: Jak byste dál postupovali v tomto případě? Já zatím plánuji telefon nepřevzít s tím, že budu trvat na vrácení peněz. Pan prodavač v CZC bude dokola vykládat písničku (jako vždy, když jsem projevil pochybnosti o jejich přístupu k této věci), že on je jenom pošťák a že o reklamaci rozhoduje jejich smluvní partner, což je servisní firma pro tuto značku, a že on s tím bohužel nemůže nic dělat. Takže nevím, jestli si vyžádat kontakt na jejich reklamační oddělení a řešit to s nimi sám, pohrozit ČOI, právníkem atd. Zkrátka už jsem z toho dost vytočený, tak mi prosím piště názory.

    Dík

    P.S. Ještě dodám, že při první a druhé reklamaci jsem jim dával telefon s nalepenou ochrannou fólií na displeji (toto bylo uvedeno i do reklamačního protokolu) a vždy se mi vrátil bez fólie. Na moje protesty bylo reagováno slovy, že to je normální a že prý fólie není standardní příslušenství telefonu. Namítal jsem, že v originálním balení byla jedna fólie (a ne ta přepravní) nalepena a druhá byla rezervní, nicméně prodavač nebyl schopen nabídnout jakoukoliv alternativu, takže bych tam asi stál doteď, kdybych to nepřešel.

    0 0
    • MichalBr  

      Jdi tam s předešlými protokoly a požaduj vrácení peněz. Na to máš právo, samozřejmě pokud zboží bylo bráno na fy. osobu. Myslím, že by jsi s tím neměl mít problém..

      0 0
    • sodek  

      3× stejná závada, měl bys to uhádat na vrácení peněz.

      0 0
      • JanaN19  

        Mně se stalo něco podobného s notebookem akorát u TS Bohemia. Při třetí reklamaci jsem jim už řekla, že chci odstoupit od smlouvy a vrátit peníze, protože už se s tím nechci zabývat. Bylo mi rovnou řečeno, že to asi nedopadne, že moc peníze nevracejí. Když jsem si pro to přišla, tak mi řekli, že nárok na vrácení nemám, protože to nebyla 3× stejná vada, protože to sice 3× opravovali, ale pokaždé jinou opravou. No přišlo mi to dost divný.. A po asi týdnu ten krumpl zase nešel.

        Volala jsem na TS a tam mi řekli, že pracovníci chybu neudělali a že peníze nedostanu. No já jsem chtěla alespoň funkční notebook :D Při čtvrté reklamaci mi řekli že to nastavili do továrního nastavení a závada se jim neukázala. Protože se projevila až mě po 3 dnech!

        Hledala jsem na netu a našla tuhle společnost https://www.vasenaroky.cz/ . Tam mi hnedka nějaký právník řekl, že rozhodně na ty peníze právo mám a vyřešili to nějakou výzvou. Asi 2 měsíce to trvalo přes ně :D

        Vážně to právnický razítko dokáže to, co normálně člověk telefonem ne?! Nechápu.

        0 0
        • zdenek  

          To jsi reklamovala přímo u TS?

          Já se u nich nedávno pokusil zadat reklamaci (on-line) a po zadání typu NB mi to napsalo, že se sice nezříkají zodpovědnosti, ale že se mám obrátit přímo na smluvní servis. Tam mi NB vrátili, že tento konkrétní typ neopravují. Pak teprve mi TS doporučili správný servis. Notebook už je opraven a zatím OK.

          0 0
          • Smazaný účet  

            já v bohemce reklamoval kdysi stereo headset za cca 100,– Hned po vybalení nešlo jedno sluchátko a tak sem to tam při dalším nákupu zanesl. Po měsíci jsem obdržel papír se zamítnutím a vyjádřením technika „má fungovat jen jedno sluchátko“. Ještě bych to asi někde našel v archivu.

            0 0
          • SloM  

            Co to je za hovadinu? Ty jsi kupoval od TS, tak jediný s kým řešíš reklamaci je právě TS. Nevím proč by tu práci s kontaktovaním servisu měl dělat zákazník. Tomu je přeci jedno, kdo to bude řešit. Chce funkční zboží od obchodu, kde ho koupil…

            Nebo se pletu? Nějaký právní názor na to? Docela by mě to zajímalo

            0 0
            • MichalBr  

              Nejde o právní názor, ale v hodně případech už při zadávání online reklamace je zákazník upozorněn, že notebooky různých značek si zařizují svozem (odkud si řekneš) autorizované servisy (například Acer, Lenovo atp..) a tím, že na to přistoupíš si sám urychlíš servis, protože se rovnou komunikuje s tebou a znáš všechny kroky reklamace. Když to dovezeš na tsb, nebo k jakémukoliv prodejci, tak můžeš požadovat přijetí zboží a musí ho vzít a udělají tento proces za tebe, ale počítej cca s 5–7 dny navíc při reklamaci, protože to vlastně jde přes prostředníka (zbytečně)..

              Pro někoho je každý den navíc zlo :-)), ale neplatí to pro všechno zboží, nejvíc pro notebooky

              0 0
              • zdenek  

                Jj, přesně jak píšeš. V případě TS jsem dokonce nedostal na výběr jestli reklamovat u nich nebo přímo v servisu. Proces zadání online reklamace skončil touto obrazovkou a dál už nešlo pokračovat. Smutné je, že odkazují na nesprávný servis.

                Jen by mne zajímalo, jak by se řešil případ, kdy je závada neopravitelná. Výměnu za nový kus nebo vrácení peněz by měl řešit prodejce.

                0 0
                • MIK82  

                  Pokud je závada neopravitelná, tak dostaneš vyjádření od servisu, které následně uplatňuješ u prodejce. Řeší se buď výměnou a nebo vrácením peněz a je to tzv dobropis.

                  0 0
                • MichalBr  

                  Oni to takto mají z 90% všichni prodejci, kteří kupují oficiální věci z České distribuce(noteboky a PC hlavně), když se jedná o zboží z EU, tak si to musí prodejce řešit sám, kdy to posílá kdoví kam a u levnějších věcí u kterých by reklamace byla moc složitá to třeba hodí do ztráty a dá nový výrobek …

                  0 0
          • JanaN19  

            Já mám TS hned u baráku, takže jsem šla přímo tam. Ani nevím, že se něco dá zadávat online. Ale podle mě bys měl obecně všechno dát na prodejce a ten si to odveze na svůj servis ne?

            0 0
          • JanaN19  

            Já mám TS hned u baráku, takže jsem šla přímo tam. Ani nevím, že se něco dá zadávat online. Ale podle mě bys měl obecně všechno dát na prodejce a ten si to odveze na svůj servis ne?

            0 0
            • Barak  

              Nesmysl. Většina prodejců (bavíme-li se o telefonech, noteboocích atd.) žádný svůj servis nemá. Všechno řeší přes autorizovaný servis výrobce. U velkých značek je často autorizovaná servisní síť hustší, než prodejní síť daného prodejce. Často se tak vyplatí hodit to přímo do servisu, než prodejci.

              0 0
        • MichalBr  

          Víte co ono je to těžké (pracuji v IT) a člověk je schopný přijít s vadou, že mu nejede Windows jako reklamaci, ale za to servis v hodně případech nemůže …

          1. nepíšete o jakou závadu se jednalo
          2. dle zákoníku je jasně stanovené, že máte nárok po 3 stejných a nebo 4 jiných závadách nárok na vrácení peněz, takže se vztekat na prodejce při třetí reklamaci jiné závady je vlastní hloupost neznalosti zákonů.
          3. a to je velmi důležité v záručních opravách se zboží hned posílá na autorizovaný servis dané značky, takže prodejce slouží jen jako prostředník, a pokud servis napíše uznaná a nebo neuznaná reklamace, tak s tím prodejce nic neudělá a pouze tlumočí stanovisko značky …
          4. kdyby se ke každému, kdo si myslí, že má jen on pravdu a nerozumí tomu co reklamuje (nebral by stanovisko autorizovaného servisu), tak by v tom byl pěkný bordel a vyčůranost lidí by stoupala exponenciálně ..
          0 0
          • Smazaný účet  

            v bodě 3 se mýlíš. co si pečeš se servisem může být zákazníkovi putna, zákazník má právní vztah s prodejcem.

            ale nepracuju v it, takže se coby untermensch mohu mýlit. ;-)

            0 0
            • Barak  

              Jasne, ale prodejce nazor autorizovanrho servisu prebira.

              0 0
              • zdenek  

                To je ale věc prodejce, jestli souhlasí s názorem servisu. Pokud se výsledek reklamace nebude líbit zákazníkovi, bude se soudit s prodejcem. Je tedy jeho riziko, když zamítne oprávněnou reklamaci.

                0 0
                • Barak  

                  Tak to samozřejmě je, máš pravdu.

                  Ovšem v 99% případech prodejce výsledek převezme, protože autorizovaný servis je pro něho dostatečným garantem toho, že se řešení závady dostalo do ruky technikovi, který ví, co dělá (jasně, výjimky se najdou všude). A že v případném sporu bude právo na jeho straně.

                  Pak nastávají případy, kdy prodejce uzná závadu v rámci dobrých vztahů, i když a ní zákazník třeba nemá právo atd.

                  0 0
              • Smazaný účet  

                to může. ale ve vlastním zájmu by se neměl na stanovisko nějakýho servisu slepě odvolávat a reklamaci posoudit i svým technikem. ona se k těm technikům v servise dostane třeba jen půlka informací o závadě, ti pak nevědí co maj posuzovat a šmahem to zamítnou. nebo se mi stalo, že prodejce uvedl v popisu vlastností výrobku nepravdivý údaje. prodejce vůbec nevěděl co prodává a jenom přehazoval reklamace na servis. servis dovozce nechápal co reklamuju a prostě prohlásil, že výrobek je z jeho pohledu v pořádku.

                0 0
                • Barak  

                  Hele, nechci ti kazit iluze, ale mnoho prodejců (zvlášť internetových), vůbec žádný servis nemá. Prostě jen přeprodávají zboží a servis řeší přesunováním krabic do autorizovaných servisů. To by museli mít techniky, kteří rozumí všemu od sportovních hodinek, přes kávovary, televize, notebooky, síťové prvky, větráky, lednice … dál si dosaď sám.

                  Všude při příjmu reklamace s tebou přece sepíšou reklamační protokol, který podepisuješ a ten pak putuje se zbožím. Proč by se tedy mělo dostat do servisu jen polovina informací o závadě?

                  V dnešní době přece nemá žádný výrobce zájem na tom, šmahem něco zamítat. Naopak bych řekl, že se dnes velmi snadno domůžeš okamžité výměny nebo min. opravy. Viz vlákno o Garmin F5, kde mnoho uživatelů dostalo nový model kvůli trochu poškrábanému senzoru.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ale prd, ona by stačila trochu elementární znalost elektroniky. já vím že servis nemají, ale aspoň jednoho znalýho člověka by mít mohli. že nemaj je nezbavuje odpovědnosti. ;-)

                    jinak ty informace – prostě do protokolu často nejde napsat všecko nebo detailně popsat. zákazník je lama a neví, jaký informace jsou pro technika důležitý, třeba nezná ani správný termíny. kdysi jsem reklamoval 2× monitor, až napodruhý se se mnou napřímo spojil technik ze servisu a vyříkali jsme si o co jde, jak a kdy se závada projevuje a on jí pak uznal. sám nad tím kroutil hlavou, že netuší co to je, ale je to tam. napoprvý to zamítnul, protože prostě zapnul monitor, nechal ho chvíli bežet a zatím dělal něco jinýho, pak se k němu vrátil, nic se nedělo, tak to vrátil. ze stejnýho důvodu nerad jezdím s autem do servisů, kde nemůžu přímo mluvit se servisákem, ale mám popsat závadu přejímacímu technikovi, což je často jen administrativní pracovník.

                    0 0
                    • Barak  

                      A co třeba plomby, kdy porušením jinde než v autorizovaném servisu ztrácíš záruku? Nebo, proč by nějaký technik na prodejně rozebíral mixer (zadarmo), aby zjistil, že je v něm špatná součástka, je to na reklamaci a následně ho zase skládal a posílal do autorizovaného servisu? Nebo myslíš, že na každé prodejně budou mít na každý výrobek v nabídce dostupný parts catalog a objednají si jednu součástku přímo od výrobce/zastoupení? To je logisticky naprosto unreal. Elementární znalost elektroniky je jedna věc, mít náhr. díl nebo dostupnou technickou databázi výrobce, je věc druhá.

                      Vždyť je to z pohledu prodejce přece úplně zbytečné, když stačí třeba jednou v týdnu dopravit do autorizovaného servisu. A z pohledu zákazníka je taky přece lepší, aby se ti ve výrobku hrabal technik, kterému jich projde rukama 20 denně a nedostane se to do ruky joudovi, který se hrabe úplně ve všem, ale v ničem pořádně.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        to já nepopírám, ale problém je že zákazník nejedná se servisem, ale s tím joudou na prodejně, který o tom nemá páru.

                        0 0
                        • Barak  

                          No, já v tom fakt problém nevidím.

                          Když zákazník reklamuje u prodejce, dostane od něj příjem do opravy a stejně tak papír s vyřešenou opravou. To, že se fyzicky oprava řešila v autorizovaném servisu, může být zákazníkovi jedno. Naopak by měl být rád, že se v tom rýpal někdo s vybavením, dostupností díků, know how atd.

                          0 0
                          • Barak  

                            A když to vztáhnu na komoditu kol. Vezmi si, když je tu kolikrát nějaká zlomená zadní stavba nebo něco podobného, jak všichni radí, aby dotyčný obešel prodejce (pokud se ten staví k reklamaci špatně) a kontaktují přímo dovozce/výrobce. Přesně z těch důvodů, že mají větší zájem na jménu značky, mohou si lecos dovolit a mají větší know-how v dané problematice.

                            0 0
                    • MichalBr  

                      Každý v takových prodejnách má základní znalosti o zboží, ale samozřejmě ne o všem (například mají své skládané počítače, tak to hodí na diagnostiku, protože to mají poskládané z komponent a pak řeší s výrobcem jednotlivé reklamace např hdd, základní deska, paměťi atp…).

                      Ono je někdy těžké právě dělat diagnostiku u nahodilých vad to je peklo uznávám, kdy se vada nemusí projevit hned a není tedy jiná možnost, než zařízená pustit a čekat zda se vada projeví, nebo ne :-)

                      0 0
          • SloM  

            Tak tohle zní rozumně. Ale to, že člověk příjde s nefunkčním Windows jako reklamací nevidím nějaký problém. Né každý je prostě znalý. Proběhne reklamační kolečko a reklamace se zamíte, protože prostě není oprávněná… Že se zákazník naštve, to už se nedá nic dělat.

            Ad3) To je přesně, tak jak jsem si myslel. A tak by to i dle mě mělo být. Ale, že prodejce odkáže zákazníka rovnou na autorizovaný servis mi přijde teda dost mimo. Určitě souhlasím, že by prodejce měl přebírat stanovisko servisu. Maximálně může udělat takové to „v rámci dobrých vztahů nabízíme slevu na další nákup…“

            0 0
            • xtonda  

              NOZ § 2172 Práva z vady se uplatňují u prodávajícího, u kterého věc byla koupena. Je-li však v potvrzení podle § 2166 uvedena jiná osoba určená k opravě, která je v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším, uplatní kupující právo na opravu u toho, kdo je určen k provedení opravy. Osoba takto určená k opravě provede opravu ve lhůtě dohodnuté mezi prodávajícím a kupujícím při koupi věci.

              https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2012-89#…

              Pokud to pro vlastníka není komplikace v tom, že to má do servisu dál, tak se tím ušetří čas, protože prodejce stejně neudělá nic jiného, než že to do toho servisu pošle, takže nevidím důvod se tomu bránit.

              0 0
            • MichalBr  

              ad 3 jsem shrnul o řádky výš "hodně případech už při zadávání online reklamace je zákazník upozorněn, že notebooky různých značek si zařizují svozem (odkud si řekneš) autorizované servisy (například Acer, Lenovo atp..) a tím, že na to přistoupíš si sám urychlíš servis, protože se rovnou komunikuje s tebou a znáš všechny kroky reklamace. Když to dovezeš na tsb, nebo k jakémukoliv prodejci, tak můžeš požadovat přijetí zboží a musí ho vzít a udělají tento proces za tebe, ale počítej cca s 5–7 dny navíc při reklamaci, protože to vlastně jde přes prostředníka (zbytečně)..

              Pro někoho je každý den navíc zlo :-)), ale neplatí to pro všechno zboží, nejvíc pro notebooky

              Ale to je jen o pochopení jednotlivce, že to je vlastně výhoda pro něj a pokud se zákazník má tendenci pořád o něčem dohadovat, tak si může říct o servisní listy, které jsou vždy při reklamaci dodány, aby viděl jasný popis závady.

              0 0
              • SloM  

                Pokud to je takhle, tak to potom ano. Ale predpokladam, ze ne kazde zbozi je svazeno servisem. A pak bych nechal prodejce at se snazi. Kontaktovat servis, zajistit poslani atp. I kdyz chapu, ze v tomto pripade zakaznika asi na webu neodkazou na nejaky servis at si to resi sam.

                V uplne nejhorsim pripade by se taky mohlo stat, ze servis zbozi „ztrati“ a pak je zakaznik dost nahrany podle me. Ale to se nejspis moc nestava

                Kazdopadne dekuju za objasneni

                0 0
          • sodek  

            Autorizovaný servis v ČR, to je mocné zaklínadlo, které má k prozákaznickému přístupu často sakra daleko.

            0 0
            • Martin  

              Ale neznalou lamu umí vyfakovat krásně, to zas jako jo.

              0 0
            • MichalBr  

              Tak ony svozové servisy jsou centrální a ani nemusí být vždy v ČR :-)

              0 0
          • JanaN19  

            Právě, že já jsem zákazník, který ví o technice prd, ale pozná 3 stejné vady. Vada byla prostě a jednoduše ta, že nešel po uspání zapnout. Jedna z oprav byla výměna základní desky – mně to tedy jako úplně mimo reklamace v tom případě. A už vůbec ne důvod pro neuznání té reklamace!

            0 0
        • xtonda  

          Já sem v Bohemce dvakrát reklamoval vadný PC zdroj, vždy po 11 měsících od koupě a v obou případech po posouzení vrátili peníze, poprvé už daný model nebyl k dispozici a v druhém případě zdroj za tu dobu zdražil.

          Ono záleží jak se k tomu postaví servis, pokud to uzná, prodejce nemá důvod dělat ofuky.

          0 0
    • Mad_Cat1  

      Nemohou se vymlouvat na smluvního partnera, ty jsi to koupil od CZC, takže řešíš s nimi, oni ti vrátí peníze a zbytek by si měli řešit s tím jejich smluvním partnerem oni, takže se nenech tímhle oblbnout. Smlouvu jsi uzavíral s CZC, ne s další třetí osobou.

      0 0
    • Martin  

      Ty řešíš reklamaci s prodejcem, ne se smluvním partnerem.

      Objevily se ti čtyři různé závady (random touch, baterka), takže sbohem telefone, přivítej vrácené peníze.

      0 0
    • slavekRM  

      No to to je klasika. Přístup CZC k reklamacím je otřesný. S nimi jsem už skončil.

      0 0
    • MrtweyUbrus  

      Po zkušensoti s reklamací televize u CZC už bych od nich nekoupil ani tužkovou baterku.

      0 0
    • Smazaný účet  

      V CZC jsem jsem byl neco vyzvednout a kluci a prede mnou kupoval asi 70m UTP a jestli 40 koncovek. No borec za kasou to pilne odmeroval po metru a koncovky mu napocital po jedne.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      U techto garazniku nema cenu nakupovat radsi si par kacek priplatim a vezmu na alze

      0 0
      • Val  

        Podporovat Zelenyho Zmrda? Platit „postovne“ i pri osobnim odberu? No jesteze uz neudavaji cenu bez DPH, jako driv. CZC teda povazuju za serioznejsi obchod.

        Jinak na CZC jsem reklamoval, piskajici zdroj – vymenen za novy silnejsi, byt s dovetkem, ze to nemuseli delat, ale v ramci dobrych vztahu… Pak jsem jeste vracel monitor, to se obeslo bez reci.

        Taky mi prijde, ze se vyse uvedeny problem s mobilem snazi resit. Je to teda dost zvlastni mobil, ze se mu furt rozbiji displej.

        0 0
        • Johnnyxjr  

          O jakem postovnem pri osobnim odberu je rec?

          0 0
        • kubad  

          Když je cena ok nevidím problém

          0 0
        • jIrI___  

          Jo, poštovné při osobním odběru na jejich prodejně je nesmysl největšího kalibru, něco jako kdyby banka měla poplatek za výběr z vlastního bankomatu. Nehledě na to, že už dávno nepatří mezi nejlevnější, ale spíše mezi nejdražší eshopy. Upřímně se divím, že u alzy ještě tolik lidí stále nakupuje.

          0 0
          • Martin  

            Na druhé straně, zboží se z centrálního skladu na pobočku samo nezaveze.

            Těch 35 kaček u Alzy zas není taková hrůza. Kdybych měl jet přes celé město do Bohemky, tak na benzínu projdu cca stejně a ještě mě to bude stát čas. Alzu mám v docházkové vzdálenosti :)

            0 0
            • kubad  

              Souhlas

              0 0
            • nitraq  

              Navíc pokud někdo něco potřebuje rychle, tak Alza asi nemá konkurenci při osobním odběru.

              0 0
            • gerrard  

              +1 alza box 200m od domu s moznosti platit kartou, to pak neni o cem. :)

              0 0
            • Smazaný účet  

              Tak já tohle neřeším, je pravda že v současné době má showroom alzy v blízkosti bydliště ale CZC od mne není zas tak daleko. Alzu jsem měl rád ale ty jejich reklamy mě začli ***** a tak je bojkotuji. A co jsem tak nějak zjistil tak stejně ceny nejsou žádný zázrak oproti jiným eshopům.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Jj zelenej **** je fakt výhra.

        0 0
      • satch  

        Tak oni patří mall.cz,. Takže to reálně tak malý není :)

        0 0
      • Chiron  

        Tak mě třeba CZC vždy vyšlo vstříc. Akorát jednou když jsem jim po týdnu reklamoval HDD s tím že chci za stejnou cenu jiný, místo WD Seagate. Tak se ani neobtezovali napsat, že to nejde a poslali stejný, jako jsem koupil. Ale vyřešeno během týdne. Jinak teď jsem jim posílal za firmu na reklamaci telefon, tak uvidím, jak to dopadne. Já s nima mám vesměs jen dobré zkušenosti. Akorát když jsem se snažil vyjednat nějaký kontrakt pro firmu, tak byli celkem neochotní, pokud jim člověk neslíbí obrat za min. 250k ročně.

        Co se týká Alzy, tak mě snad pokaždé dokázali totálně vytočit. Člověk to objedná u nich, protože jako jediní to mají skladem, všude jinde skladem na centrálním skladu a podobně. Snad pokaždé jim trvalo balík vyexpedovat 2 až 4 dny u věci co měli na skladě. Není nad to když to člověk potřebuje do pátku, objedná ve středu dopoledne a oni to odešlou v pátek odpoledne…

        0 0
    • Fran7  

      CZC se vyhýbám, v Alze mě pěkně natáhli s cenou, i osobní odběr stál 45Kč za to, že jsem to chtěl vyzvednout logicky v nejbližší prodejně a proto pokračuji jen v nákupech na TSBohemia, ceny pohoda (rozdíl pár korun neřeším) doprava vždy v pohodě, osobní odběr taky a reklamace v pohodě.

      K problému zadavatele, zavolal bych přímo na centrálu a kdyby i tam nic, zavolal bych do DTestu (ten už mi zachránil 5000Kč za opravu auta) a nebo zavolat si na pomoc ombucmanovi.

      0 0
      • MirosPikos  

        Jak jako natáhli? To, že neumíš číst neznamená, že tě někdo natáhl.

        0 0
        • Fran7  

          Seš jak može žena, vytáhne slovo z věty a hned se čertí, vidíš tu čárku za ..cenou, znamená natáhli mě s cenou A i cenou za dopravu.

          1. … nátáhli s cenou, = moje chyba, že jsem se nepodíval jinam = o 300Kč dražší než jinde. 2. ..osobní odběr … všude je osobní odběr zdarma.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ok, ale pořád je nesmysl, co píšeš. Nikdo tě nenatáhl. Jen si vlastním rozhodnutím nakoupil dráž.

            0 0
            • kubad  

              Tak tak

              0 0
            • Fran7  

              AHA, takže když inzerují pořád jak jsou levní, jak to mají skoro zadarmo, jak ti dají dárek dražší než samo zboží atd. tak předpokládáš, že ceny jsou nižší než jinde, zrovna tu mou věc měli skladem a tu druhou jako jediní tak jsem to koupil a kdybych na to nespěchal a počkal si pár dnů navíc tak to bylo jinde o ty 300 levnější, proto říkám, že mě natáhli. Nikdy se ti nestalo, že sis koupil věc, kterou druhý den jinde objevíš levněji, pak tedy smekám a divím se, že nepracuješ u Rockefellera.

              0 0
              • MirosPikos  

                Samozřejmě, že se mi stalo, že jsem něco koupil a za pár dni to výrazně spadlo na ceně. Ale nikdy jsem toho nevinil druhé. Mohl jsem si za to sám, že jsem nepočkal.

                0 0
                • Martin  

                  Takhle jsem se „nachytal“ s telefonem, o týden po nákupu spadl o 400 :)

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    Já jednou koupil telefon v Bohemce a den na to začala akce „přines starý telefon, dostaň 1000Kč slevu“.

                    0 0
                  • xtonda  

                    Taky se mi stalo, že sem nakoupil a cena klesla ještě než zboží dorazilo.

                    0 0
              • mr.antik  

                to snad není pravda…

                0 0
            • Fran7  

              např. podobnou věc už jsem sháněl

              Alza 1099 https://www.alza.cz/…d2270675.htm

              TSBohemia původně 944, nyní 899 https://www.tsbohemia.cz/…d242727.html

              CZC novější model za 899

              takže výhodnost i bez BlackFriday jasně daná a koupit to na Alza tak tě natáhnou ne, nebo podvedou, ošidí, jen slovíčkaření.

              Ale chápu, jednou jsi to napsal tak se toho držíš.

              0 0
              • MirosPikos  

                Chlapče, obchod je dobrovolná směna. Value for value. Jeden prodává za domluvenou cenu a druhý kupuje. Může tě někdo natáhnout, leda by za domluvenou cenu dodal třeba horší výrobek nebo službu.

                0 0
              • xtonda  

                Nastuduj si významy slov, natáhnout znamená podvést, ošidit. Alza je možná v něčem dražší, ale rozhodně má ceny zboží i dopravy jasně stanovené a zcela zřejmé, tedy tě nikdo nenatáhnul, prostě sis svobodně zvolil prodejce s vyšší cenou výměnou za rychlejší a pohodlnější převzetí.

                0 0
                • Fran7  

                  Hluboce se se ctí omlouvám, za svůj příspěvek, dopustil jsem se zločinu ve slovíčkaření a použil nevhodné slovo, nechť dnes nespím a hlava mě bolí až do rána za to, že vymyslela jen slovo natáhli a nenapadlo ji jiné.

                  To chce klid a reklamacím zdar.

                  0 0
                  • xtonda  

                    To není slovíčkaření, tys je obvinil z podvodu ačkoliv to nebyla pravda.

                    0 0
                    • Fran7  

                      že mě „natáhli“ znamená, že je obvinuji z podvodu? zajímavé, to mě nenapadlo, ještě nějaké moudro?

                      0 0
                      • MirosPikos  

                        Nenapadlo tě toho patrně trochu víc.

                        0 0
                        • Fran7  

                          No další modro, chytráku, nic lepšího tě nenapadlo? Proč se do mě pořád navážíš.

                          0 0
                          • mr.ricardo  

                            Navazi se do tebe, protoze pises kraviny, vsichni to vidime, jen ty si porad meles tu svou …

                            0 0
      • volyn  

        Neposlouchej je tady, oni vi prd. Me alza tez natahla. Koupil jsem od nich pred 4 lety pocitac za 25000 a ted kdyz jsem ho dal na bazar tak mi za to nekdo nabidl 3800. U nich uz nakupovat nebudu!!!

        0 0
        • Ricci  

          a co si cakal, ze ho predas za 20???

          Nikto ta nenutil ho kupit za 25, s tym Alza nema nic spolocne.

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Nic ve zlém, ale hádal bych, že se v tom moc nevyznáš, takže jsi nevěděl co pořádně kupuješ, ani co prodáváš.

          Abych to rozvinul, již hotové sestavy většinou bývají jednak dost drahé, a pak taky nemají úplně „solidní“ komponenty. Takže to pak opravdu nemívá nijak velký prodejní potenciál. No a pak je taky otázka co v tom doopravdy je a jestli ti někdo jenom nezkoušel nabídnout nějakou úplně směšnou částku.

          0 0
        • myscho  
          1. Za 4 roky strati pocitac na cene dosť.
          2. Snad si to nekupoval ako investičné zlato :D
          0 0
          • -b-n-x-  

            Hoši, koukám a nevěřícně kroutím hlavou :-)

            0 0
          • Pain  

            To nikdo nepochopil tu ironii :-)))

            0 0
            • Bubaaak  

              Co má čistič oken společnýho s počítačem?

              Jako že tím ironiem myl počítač a proto ztratil cenu?

              0 0
              • volyn  

                iron se pije, okna a monitory s tim lesti jen ročíldi

                0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Obchod je sice povinen vyřídit reklamaci, ale samotný proces, tj. posouzení opravitelnosti, oprava, vrácení peněz atp., to už je záležitost servisu.

      Postup není přijít do obchodu a řvát že chceš vrátit peníze. Postup je při čtvrté reklamaci přijít do obchodu, sepsat reklamační protokol, zapsat že je to čtvrtá reklamace a trváš na vrácení peněz. Obchod zboží zašle do servisu, ti si jej nechají na ND a pošlou zpátky dobropis, na základě kterého ti prodejce zboží vyplatí.

      Pokud jsi zboží již poslal, obchod zaplatil poštu, servis to opravil, zaplatil poštu a obchod to přijal opravené, tak si nemyslím, že v tomto případě máš nárok na výměnu, protože jsi nezmínil při reklamaci, že máš zájem tento nárok využít. Pokud by obchod a servis věděli, že ho už nechceš opravovat ale chceš vrátit peníze, tak by ho nedávali opravit.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Edit oprava ne narok na vymenu ale vraceni penez

        0 0
      • Smazaný účet  

        „Reklamace čtvrtá, videa přiložena, do reklamačního protokolu zapsáno, že požaduji odstoupení od smlouvy a vrácení peněz.“

        0 0
        • vsn  

          tak tak, vem předchozí reklamační protokoly a slušně si jdi pro peníze. Když bude problém tak bych to nepřevzal a řešil to přímo s centrálou CZC.

          0 0
        • bezdratova.sprcha  

          No tak v tomto případě máš na vyplacení jednoznačně nárok, ovšem i tak se obávám, že je jen na dobré vůli prodejce, aby telefon vyplatil na místě. Toto je prasárna servisu co mobil vyplácet nechce.

          U nás v krámě se toto taky stávalo. Servisáci jsou největší kurvy na světě. Požádej prodejce, aby do servisu zavolal a dostal z něj potvrzení, že pošlou dobropis. Myslím si že páka by zde v případě dalšího bordelu mohla být jen 30ti denní lhůta na vyřízení reklamace. Tím, že servis poslal telefon zpátky opravený reklamaci nevyřídil, protože se jedná o její nesprávné vyřízení.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Já jen doplnil tvůj příspěvek ;-) nejsem ten kdo to má řešit :-D

            0 0
          • pavelxy  

            To se pleteš, žádná dobrá vůle, pokud je to v reklamačním protokolu správně zapsáno, tak prodejce vrací peníze a se servisem si to musí vyřídit jak chce…

            0 0
      • Barak  

        Servis neposila zadnej dobropis. Dobropis (opravny doklad) vytvari prodejce, aby mohl vratit zakaznikovi penize.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Delal jsem v obchode a dobropis nam posilal servis a na zaklade toho jsme penize teprve vyplaceli.

          Zbozi ti defacto nevyplaci prodejce ale servis, prodejce je pouze prostrednik.

          0 0
          • Barak  

            To ale muselo byt vase vlastni servisni oddeleni. Dneska se to hodne resi servisy vyrobce a v takovem pripade je tvou popsany postup nesmysl, zvlast kdyz o tom pises jako o obecnem postupu.

            0 0
            • bezdratova.sprcha  

              No a v cem je rozdil? Povinnost opravit, nahradit nebo vyplatit pada na servis at uz je primo vyrobcuv nebo jen autorizovany.

              0 0
              • MatS  

                Servis vraci penize koncovemu zakaznikovi pouze v pripade, pokud zakaznik uplatnil reklamaci u autorizovaneho servisu primo, na coz ma narok. Jinak vraci penize prodejce a ten si uplatnuje narok u servisu. Smluvnim partnerem je pro zakaznika prodejce, coz je i tento pripad s reklamovanym telefonem.

                0 0
                • bezdratova.sprcha  

                  Jenomže prodejce málokdy vyplatí něco o čem neví, jestli mu to proplatí servis a zpravidla to proplatí až tehdy pokud má v ruce dobropis od servisu nebo od nich má potvrzené přímou komunikaci, že to mohou vyplatit. I pokud se jedná o čtvrtou reklamaci, tak zboží nejprve jde do servisu a čeká se na vyjádření.

                  Obchod bez mrknutí proplatí pouze a jedině věci které přešvihly 30ti denní lhůtu.

                  0 0
                  • MatS  

                    To jsem netvrdil. Prodejce vyplati na zaklade vyjadreni servisu. Obcas i pokud na to zakaznik nema uplne narok, jen aby si zachoval dobre jmeno a prizen zakaznika. Ale slo o to kdo komu co plati.

                    0 0
                    • bezdratova.sprcha  

                      Tak pokud řešíš kdo komu dá fyzicky peníze, tak samozřejmě že prodávající kupujícímu. Niméně se může stát, že když sám reklamuješ u výrobce, tak od něj dostaneš dobropis který vezmeš a půjdeš s ním k prodejci. Minimálně vím, že jsme takto vypláceli pračku, u které je blbost aby ji zákazník někam vozil.

                      Jinak jsme vždycky vypláceli až když přišel dobropis ze servisu, ať už to byl jakýkoli servis.

                      Obchody občas vyplatí ledasco aby vyšli zákazníkovi vstříc, i když na to nemá nárok ani v nejmenším. Taky často vyplatí věci co jsou levnější než poštovné.

                      0 0
                • pavelxy  

                  To asi ne, peníze vyplácí vždy prodejce.

                  0 0
                  • bezdratova.sprcha  

                    Tys nedelal v obchode, ze ne?

                    0 0
                    • Luke96  

                      To že jsi dělal v obchodě, neznamená, že tomu rozumíš.

                      Co se tedy děje, pokud zákazník má od obchodníka 24 měsíců záruku, ale prodejce od dovozce pouze 12 měsíců?

                      0 0
                      • nitraq  

                        Logicky tu záruku drží obchodník a řeší a platí si záruční opravy u autorizáku, ne?

                        0 0
                        • Luke96  

                          No jasně. Akorát jsem to chtěl slyšet od toho odborníka.

                          Záruku vždycky drží zákazníkovi prodejce. Jak to má obchodník se svým dodavatelem a servisem nemusí zákazníka zajímat.

                          Samozřejmě, mě jako zákazníka zajímá, jestli není servis svině, která na každý porouchaný telefon napíše, že byl vytopený. Ale to už je jiný příběh.

                          0 0
                    • pavelxy  

                      No ani ne, jen posledních 15 let.....

                      0 0
              • Barak  

                Nevim, jestli ma smysl zatěžovat te faktem, co vlastně znamena dobropis. Dobropisem v ramci sveho vlastniho ucetnictvi opravujes svuj vlastni vystaveny doklad, takze jeho pomoci vratis zakaznikovi penize, naskladnis zpet zbozi a zapocitas DPH. Takze tezko ti jiny subjekt vystavi dobropis, na zaklade ktereho ty vyndas z kasy prachy. Budy je to v ramci stejneho subjektu.

                0 0
                • MatS  

                  Presne tak. Chtel jsem mu to taky napsat, ale zjistil jsem, ze to nema smysl.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tak ono je v zásadě problém že reklamace vyřizuje sice czc.cz ale opravu dělá jiný servis. Takže ten to shazuje že stolu a CZC. to nechce platit že svého. Na to jeden čas byl expert jeden servis v ČR. Myslim že začínal na B. Každou reklamaci uzavíral s tím že mobil byl poškozen vodou.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Ano, toto konkrétně jsem zažil, pokud je tedy řeč o éře tlačítkových SonyEricssonů

        0 0
      • myscho  

        Tak v tom prípade by som ako predajca s takym servisom neobchodoval a radšej by som predaval iné značky.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nějaké mají výhradní zastoupení. To není na obchodu ale na dovozci. Servis co dělá HTC a Samsungy je peklo ale nevím to jméno. Posílají to někam na Slovensko.

          0 0
          • Martin  

            Servis Asusu je taky zlo. Přestal se mi nabíjet tablet, zkoušel jsem i jiný kabel a nabíječku, nic. Takže reklamace přes Alzu. Za měsíc tablet zpět, v protokolu poznámka, že měnili USB kabel. Ale nabíjelo to. A jako bonus factory reset. No nic, chtěl jsem strčit kartu do tabletu a zjistil jsem, že tam nejde, zmrvený slot.

            Tak druhá reklamace a zamítnuta, prý jsem se v tom jebal já a ještě jsem ztratil šroubky. Nějakou dobu jsem se s nimi hádal, i Alza se v tom angažovala. Nakonec mi Alza psala, že s nimi nehnou a že mi nabízí asi 1500 kč voušer na další nákup. Tak nakonec **** s tym a vzal jsem voušer. Nechtělo se mi drbat se ještě se soudním znalcem.

            0 0
            • Fran7  

              Lenovo ani nezkoušelo, jinak by zjistili, že se mi děti rvali o tablet a poškodily zdířku nabíjení, rovnou do šrotu a vrátily plnou cenu, kamarádovy dítě zhodilo tablet ze stolu, půl obrazu v čudu a to samé, takže za mě jedině Lenovo.

              0 0
              • Martin  

                Já mám S8–50 přes dva roky a zatím super. Ted mi tu leží na stole kolegův tablet od Lenova, ale s ním asi nepohnu… bootloop, nějak jsem se dostal do recovery, ale tam mi usnul a už ho nezapnu. Na nabíječku nereaguje. Ale tipl bych, že asi mu s tím děcka taky něco dělaly a asi jim to spadlo…

                0 0
              • atty  

                To je dost nadstandard – způsobit si vlastní vinou mechanickou závadu a hodit to na náklady výrobce/servisu…:)

                0 0
                • zdenek  

                  To by tě u něj nemělo překvapovat. Někdo už má takovou povahu…

                  Výse psal, že ho někde „natáhli“, protože si dovolili prodávat za vyšší cenu než konkurence. Tak to přece někomu musí oplatit.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Alza garantovala nejnižší ceny :)

                    0 0
                  • volyn  

                    Tohle jsem zazil na zivo, do alberta dosel nejaky postarsi pan a nadaval tam prodavacce,ze jsou strasni zlodeji, proc maji vsechno tak drahe a ze to neni mozne takhle okradat lidi. Na moji reakci at si jde nakoupit tedy jinam, kde je levneji zareagoval pohledem, z ktere ho bylo jasne, ze vsude jinde uz ten den nadavat byl :)

                    0 0
                    • xtonda  

                      Zase jeden konkrétní produkt co se běžně (ne v akci) prodává za 64 mají v Albertu za 109, to už mi přijde drsný.

                      0 0
                      • bezdratova.sprcha  

                        Tak to kup jinde a neřeš.

                        0 0
                        • xtonda  

                          Mám ho nejblíž, nejlíp po cestě, tak mě to sere.

                          0 0
                          • bezdratova.sprcha  

                            No jo no. Já se v Albertu objevím maximálně třikrát do roka když zrovna stojím před ním a v okolí není nic jiného. Na výletech si kolikrát radši skočím na benzinku než do Albertu. Univerzálně mi přijde že v Albertu mají na pokladnách nejprotivnější a nejpomalejší personál. Sám jsem v obchodě dělal a beru, že personál nemusí být pořád vysmátý a mít dobrou náladu, ale nereagovat na dobrý den a nashledanou je dost neprofesionální.

                            No a také tam nerad nakupuju – jenom z procházení těch uliček mám takový nějaký divný pocit.

                            Jednou jsem si tam koupil nějaké pečivo s párkem a to byl humus. Jak pečivo, tak ten párek.

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        Tak Albert je na nic. Docela je na hovno že ho mám nejblíže. Zlatej kterýkoli jiný market. Nej by byl LIDL či Globus

                        0 0
            • ma.cech  

              Mám s Asus servisem poměrně lepší zkušenost. Rootnul jsem tablet a protože jsem dělal co jsem neměl (debil), naprosto jsem dodrbal systém, který dále nešel spustit. Řešil jsem to na android fóru, někteří se mi velmi snažili pomoci, taky mi fyzicky pomáhal jeden ajťák který do toho dost vidí, ale skončil jsem s tím, že zatím to není možné opravit, protože nejsem schopen ten systém přehrát (systém z jiných tabletu tam nefungoval), jediný kdo to může přehrát, je servis, protože ten systém má. Taky mi bylo jasné, že v servisu okamžitě zjistí, že jsem to rootnul a dále se se mnou nebudou bavit, tím jsem si byl jistý a počítal jsem a tím. Nicméně jsem to zkusil, příčinu problému jsem si vymyslel a za týden mi přišel domů tablet s vyměněnou základní deskou. Zas jsem ho tedy rootnul ale dále jsem si už počínal opatrněji a funguje od té doby už 5 let :-) Jediné co mě zarazilo, byl způsob doručení. O způsobu vyřízení reklamace jsem nebyl informován a prostě mi jednoho dne ten tablet dovezla nečekaně zásilková služba, vůbec jsem nevěděl co v tom balíku je, a protože jsem nebyl doma, tak ho nechala u sousedů… trochu jsem se udivil, ale ok.

              0 0
              • Luke96  

                Takže je tu vlasně chválíš za to, že se tebou nechali podvést.

                0 0
                • ma.cech  

                  No tak podvést, já jsem je k tomu nenutil, mohli mě poslat do ****** a já bych to plně respektoval, ale jednoznačně je to z jejich strany dobrá vůle. Každopádně se mi to zdá lepší, než kdyby mi řekli ať to hodím do koše a koupím si nový. Pak bych si říkal proč mě sakra nemohli za 1000korun přehrát software, když jim to bude trvat asi 10 minut, a rozhodně bych si koupil nový tablet, ale jiné značky. Od té doby mohu říct, že jsem s Asus spokojen a vzhledem k tomu, že mi vyšli vstříc i když to byla moje chyba, tak jsem koupil (nejen pro sebe) další 3 zařízení Asus k plné spokojenosti a koupil bych zase, takže i takhle se získává zákazník.

                  0 0
                • RHNeM  

                  Ono záleží jestli způsobená závada byla díky provedenému ROOTu. Pokud se jedná o závadu, která by se projevila tak jako tak, neměl by být problém záruku uznat. Samozřejmě je to otázka i přístupu servisu jak se k věci postaví, jako zákazník jen těžko budete prokazovat, že záruku root nezpůsobil (jediné řešení je soudní znalec a pak je zde riziko, že i ten potvrdí výsledek servisu a vše se trochu prodraží :-). Já úspěšně reklamoval Samsung Galaxy Note 4, rootnutý, na to jsem i poukázal u prodejce s tím, že na rootu jsem fungoval více než 3/4 roku bez problémů, kdy jednoho dne se telefon při používání „zasekl“ a následoval již jen bootloop. V rámci záruky vyměněna deska, usb konektor (a po nějaké době jsem si mou „neodbornou úpravou“ dodělal display (vizuálně nešlo nic poznat) tak jsem jej prodal velmi pod cenou na díly :-)…)

                  0 0
                  • ma.cech  

                    Ta závada nebyla způsobena rootem samotným, ale tím, že jsem následně drbal do systému (a kikslo to okamžitě během zásahu), což standardně vůbec nejde a bez rootu to takhle dodělat není možné. Spíše si myslím, že to servis zapnul, zjistil že to nefunguje a technik uvážil že nejjednodušší a nejrychlejší oprava je výměna desky. Ikdyž by jen stačilo přehrát systém, což bych zvládl i já, kdyby ten byl v té době k sehnání (dnes už je, ale nebyl to zrovna moc rozšířený tablet, zkoušel jsem systém na nexus a ten nefungoval, tady na tento se objevil asi až po roce).

                    Dodělal displej, to jsi měl koupit nový displej z činy a prodat to za lepší cenu…

                    0 0
            • sodek  

              My jsme řešili synkův Asus noťas s EMMC pamětí, vcelku úspěšně. Po startu to často psalo nějaké chyby, nepomohla přeinstalace do továrního nastavení. Chyby jsme nafotili a poslali s noťasem na reklamaci. Po reklamaci se vrátil s novou základní deskou. Od té doby je naštěstí klid.

              0 0
          • marttoni  

            Vlastnil jsem 4 kousky HTC a servis byl luxusní. Je to už sice pár let zpět, byla to nějaká firma od Tábora, myslím VSP data? Samsungy dělával kladenský Britex a nic moc dobrého jsem na ně nečetl, jeden kousek jsem tam také měl, ale vše bylo ok.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo Britex to je ono. Servis prý mají někde na Slovensku. Já naštěstí moc nereklamuji. Jednou jsem měl období že vše z jednoho nákupu z CZC šlo na reklamaci. Notebook, repráky, 2× myš – debilní design Logitech G5, externí disk.

              0 0
    • mandak  

      Mi připomnělo, že teď v metru je reklama na CZC, kde je marketingová akce, že každý den pošlou někomu zboží 2×. Moc jsem to logicky nepobral, ale kdo by až na pár výjimek chtěl obdržet zboží 2×…?

      0 0
    • kali222  

      neslo nahodou o jeden telefon se seriove prohlym displayem? :)

      0 0
    • Tommy_Lee  

      Vcerejsi navsteva dopadla tak, ze pote, co se mi pan snazil vnutit, ze to musim reklamovat vlastne jeste jednou a teprve pak mam narok pozadovat vraceni penez vec prozatim uzavrel tak, ze poslal email na reklamacni oddeleni s textem: „Zakaznik pozaduje vraceni penez. Hezky den.“ Na muj dotaz, kdy muzu ocekavat jejich vyjadreni mi odpovedel, ze na to neni zadna zakonna lhuta… Tak jsem zvedav, co bude. Telefon jsem neprevzal.

      0 0
      • bezdratova.sprcha  

        Pokud se jedná o čtvrtou reklamaci stejného zboží a požaduješ vrácení peněz, reklamace není vyřízena dokud ti nevrátí peníze, protože jiné vyřízení než vrácení peněz není přípustné.

        Na vyřízení celé reklamace je třicetidenní lhůta započatá dnem kdy sepíšeš reklamační protokol a tato lhůta ti podle mě stále běží – pak je přímo prodejce povinen ti vyplatit peníze, i kdyby servis zrovna nemohl protože mimozemšťani jejich budovu teleportovali na Uran.

        Na prodejně se nám stávalo, že přijelo zboží ze servisu neopravené, ale servis napsal „opraveno“. Zboží jsme museli posílat zpátky do servisu a pokud se to nestihlo do 30 dnů vrátit, vypláceli jsme ho (pokud zákazník chtěl).

        Takže se nenech odbýt a doslova každý den tam piš nebo volej :)

        0 0
        • Kohi_007  

          Kterej paragraf v zákoně nařizuje, aby prodejce vrátil peníze? Všude se jenom píše, že prodejce musí po čtvrté reklamaci vrátit peníze, resp. že kupující má právo na odstoupení od smlouvy, ale nikde sem se nedočetl, kterej zákon toto nařizuje.

          0 0
          • corben  

            Asi vsechno podstatne (vcetne cisel paragrafu) je tady: https://www.dtest.cz/…-a-reklamace

            Co ale evidentne nikde psane neni, je ten pocet 3–4 zavad :). Citace:

            „Občanský zákoník výslovně nehovoří o počtech stejných nebo různých vad, pravidlo 3 stejných a 4 různých vad však vychází z mnohaleté soudní praxe, lze tedy předpokládat, že bude platit i nadále.“

            0 0
            • Kohi_007  

              No právě, servis (prodejce) ti může zboží opravovat stále dokola, třeba patnáctkrát a tobě se jen prodlouží záruka o dobu strávenou na reklamaci až do doby než vyprší záruka.

              Pokud to prodejce uzná a reklamaci vyřídí opravou, může se nám to nelibit, můžeme s tím neouhlasit, ale to je tak jediný co s tim můžeme dělat… :-)

              Díky za odkaz na d-test.

              0 0
    • kuldis  

      ahoj jen ze zvedavosti o jakej typ a telefon se jedná? (určitě nebudeš jediny kdo má tuto závadu)

      0 0
    • LaSouche  

      S CZC jsem taky skončil. Reklamace BT sluchátek sony sbh50, taková ta klasika, údajně kontakt s kapalinou. Chvilku jsem se po mailech hádal a vymámil z nich jednu fotku ze servisu, z které asi usoudili, že zařízení přišlo do styku s kapalinou, trochu zkorodovaná pružinka na klipsně.

      Když jsem se zeptal, proč použili jiný servis, než který mají avizovaný pod výrobkem, tak odpověděli, že to je čistě jejich věc. To je asi pravda, ale celkově mě jejich přístup nesedl, takže už tam štěstí nebudu znova pokoušet.

      0 0
      •  

        stačí si na youtubu zadat czc a to jsou příběhy nespokojených zákazníků, tak já už taky nic kupovat nebudu

        0 0
    • Kelib  

      Doporučil bych ti trvat na svém, používat slova jako ČOI a soudní znalec. Často to ale nepomáhá, proto je třeba „hrozby“ (domáhání práva) dotáhnout do konce.

      Soudního znalce jsem využil již 2×, v obou případech při třetí, neuznané reklamaci stejné závady. Jen se s ním domluvíš, sejdeš / pošleš poštou (doporučuji v co nejkratší době po vyzvednutí telefonu, ten stejný den je ideální). Znalec po cca týdnu dodá dokument a vrátí telefon, zajdeš na pobočku, tak se budou stále cukat, že v posudku jsou chyby (např. mě bylo řečeno něco ve smyslu, že oni „neodmítli reklamaci“, ale „zamítli reklamaci“ (parafráze), ty budeš dále trvat na svém, necháš si podepsat papír, že převzali telefon, znalecký posudek a odstoupení od kupní smlouvy. Neptej se, jak dlouho jim to laskavě bude trvat, zeptej se, kolik jich ty máš laskavě dát času, než započneš občanskoprávní spor (tady si nejsem jistý, jestli je to opravdu občanskoprávní spor, to si dohledej).

      Důležité je na nikoho neřvat, být klidný a sebejistý. Zatím mi to takto v obou případech fungovalo. Je to sice drbačka se znalcem, ale ta je menší, než se s nima 5× dohadovat. Znalci jsou chápaví a vyjdou ti vstříc :)

      A ještě nezapomeň uvést, že žádáš vrácení částky xxxxx za telefon a xxxx za znalecký posudek. Můžeš si i započíst náklady na dopravu (jízdenky, na benzin asi nemáš nárok).

      Na ty jejich pohádky se vykašli (můj příběh: telefon se restartoval, 2× opraveno, potřetí zamítnuto, že mám starou baterku. U téhož prodejce jsem tedy koupil novou originální, zamítnuto protože tam nemám baterku, se kterou jsem to koupil. Při finálním vyúčtování jsem samozřejmě požadoval zpět peníze i za baterku.

      0 0
      • scota  

        Máš nárok na náklady na cestu tedy i benzin nebo naftu viz. např. zde:

        https://www.penize.cz/…ovni-nahrady

        0 0
        • Kelib  

          To je ale článek o cestovních náhradách zaměstnanec – zaměstnavatel. U reklamace si to nemyslím, ale mohu se mýlit.

          Stejně tak, co jsem byl na výpovědi u policie kdesi u Prahy, měl jsem též nárok na cestovní náhradu (jel jsem tam autem). Otevřeli Idos, podívali se na cenu jízdenek (doba cesty cca 7 hod veřejnou dopravou, namísto 4hod autem) a na víc jsem neměl nárok.

          0 0
          • scota  

            Některé firmy pochopí, že nejjednodušší když si na svoje náklady pošlou přepravní firmu (např. na základě fotek), protože náklady na reklamaci jsou stejně za nimi, ale některé trvají na osobním doručení a nevím proč bych měl někam do skladu za městem jezdit 2h MHD.Cestovní náklady se počítají dle vyhlášky pro všechny stejně.

            0 0
    • gloom  

      Vy mě děsíte, před týdnem jsem dal na reklamaci mobil 2 měsíce před koncem záruky, kde reklamuju odlepující se digitizer a praskající rámeček (známá věc u LG G3), tak snad mě v czc nepošlou do pr…e. :) Nejsem ten typ, co vyhrožuje čoi apod.

      0 0
      • Kelib  

        Dokud nemají vracet peníze, bývá to „ok“

        0 0
        • gloom  

          Pravda, peníze se nevracely, ale mobil má nový displej, tak snad zase nějaký ten pátek vydrží. Jinak reklamace trvala 3 týdny.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.