• maajkee

    Před chvílí jsem vydražil na aukru rám, že na něm postavím tátovi kolo. AUTHOR

    poslal jsem peníze a asi za 5 minut mi přišel e-mail:

    Dobry den, chtěl bych se vám omluvit. Nabizeny ram byl dnes prodan V jednom cyklosportu kde jsem ho měl vystaveny. Prosím o pochopení. díky Orság

    To mě teda fakt namíchlo! Myslím, že ze zákona mám na vyhranou věc nárok ne? On měl možnost rám stáhnout z aukra ještě než aukce skončila. To by pak takhle mohl udělat každý když by nebyl spokojený s výslednou cenou a to přece nejde.

    Minimálně bych mu chtěl udělit negativ, ale když to udělám on mě ho dá určitě taky. Co mám dělat, můžu po něm ten rám vymáhat, nebo chtít adekvátní náhradu?

    0 0
    • Vilém  

      V prvni rade bych napsal stiznost na aukro. Negativ by nasledoval. Aspon tak jsem to resil ja, kdyz se mi takova vec stala.

      0 0
      • Vilém  

        …jo a jeste k tem penezum. Tak ty posilam, az po domluve s prodavajicim.

        0 0
        • maajkee  

          Koukal jsme že má 81 kladnejch hodnocení, 100%, nebyl důvod mít obavy, jsem zvyklej peníze posílat hned, ať se to nezdržuje a věc mi příjde co nejdřív, tohle se mi fakt ještě nestalo. fakt jsme nasranej.

          0 0
      • JSt  

        a jaks to vyresil? ted jsem se dostal do podobne situace jako popisuje majky. vyhrana aukce a prodejce se mne hluboce omlouva, ze za tak nizkou castku mne vec neproda. dat zaporne hodnoceni je sice pekne, nicmene mne to vec domu neposle, ze :-)).

        stiznost uz pisu, ale nedavam moc nadeji na zdarny konec…

        0 0
        • Vilém  

          No tak jak jsem popisoval. Prodejce si vymyslel nejakou pohadku, ze uz vec nema. Tak jsem napsal stiznost na aukro, udelil negativ s patricnym komentarem, jako upozorneni pro ostatni. Holt smula. Nadavno mi taky jeden prodavajici odmital komunikovat o platbe atd, proste se prodalo za min nez si predstavoval, ale to byla jeho chyba. Tak jsem mu po tydnu napsal mail v duchu, ze bude negativ atd. A razem bylo vse do par dni vyreseno. Snad ho to pouci.

          0 0
        • h4nz3k  

          Řeš to přes aukro, přihozením v aukci a následným jejím vyhráním mezi Tebou a prodávajícím vzniká platná kupní smlouva, to podle mě znamená, že ty to musíš koupit a on to musí prodat, ne? Pokud nemá v popisu aukce, že prodá pouze nad určitou částku, tak by měla být věc tvoje, ať prodávajícímu se to líbí sebemíň…

          0 0
          • M13  

            Věta o minimální částce nemá v popisu co dělat. Má si dát vyšší vyvolávací cenu.

            0 0
            • h4nz3k  

              No nebo tak, v pár aukcích už jsem se s větou, že prodá pouze nad určitou částku setkal..

              0 0
              • Vilém  

                Ale delal to tam co nema:) Driv snad na aukce.cz, nebo jak se to jmenovalo byla funkce minimalni ceny. Sice drazils od koruny, ale pokud si neprekonal minimalni cenu, kterou neznals, tak proste nemohls vyhrat. Napsalo to nebylo dosazeno minimalni ceny a smula:(

                0 0
          • JSt  

            …přihozením v aukci a následným jejím vyhráním mezi Tebou a prodávajícím vzniká platná kupní smlouva, to podle mě znamená, že ty to musíš koupit a on to musí prodat, ne?

            jak rikas. jen jsem to pochopil tak, ze pokud se mezi sebou nedohodneme, aukro mne nijak nepomuze. nejake zruseni uctu a negativni komentare protistrane pro me neni reseni – tedy smolik…

            0 0
            • Vilém  

              Jen k tomu vykladu. Tady je odkaz na napovedu aukra.

              0 0
              • JSt  

                ano, tohle jsem samo cetl. Kupující se může v krajním případě domáhat plnění kupní smlouvy Prodejcem i soudní cestou. z cehoz se aukro vyclenuje a soudni spor nechava na kupujicim, ktery, pokud to nema jako konicka, se muze na nejaky soud skrzeva vec za dve tycky, kdyz v tom navic neutopil ani kacku ******. zakonceno po onucovsku – ach jo :-)).

                0 0
              • h4nz3k  

                Tak v podmínkách je tohle: Jakmile prodávající po skončení aukce kontaktuje navrhovatele, který formou tzv. příhozů (čl. 5.1.1) nabídl nejvyšší kupní cenu, považuje se toto za akceptaci jeho návrhu a uzavření kupní smlouvy. To znamená, že když nebudu někomu odpovídat, tak to vlastně neplatí… :)

                0 0
    • DaveX  

      Klasický ****, kterému se nelíbí konečná cena. Nejlépe bude, když to zkusíš vyřešit přes aukro. Počkej na vyjádření, proštuduj si pravidla a doufej, že to aukro vyřeší.

      0 0
    • Gorgov  

      Tohle se mi stalo dvakrat. Na aukru je kdyz to tak reknu spousta zmrdu. proste kdyz se jim zda, ze to je malo, tak si vymysli nejakej nesmysl…V mem pripade telefon – ukradli mu ho, prilba- uz presne nevim, asi mu nakonec nebyla tak velka jak psal. Mam takovy pocit, ze jsem dokonce mel problem s timhle prodejcem, ale to si jistej nejsem. Jinak pravo na tu vec mas, zkusil bych se obratit na aukro. Podle moji zkusenosti je mnohem vetsi jistota koupit neco za louzi nez tady a to presto, ze kdyby mi z USA poslal neco jinyho, tezko si pro neho dojedu… tady je proste strasne moc levaku a kund…

      0 0
      • Flegmatik  

        Souhlas. Nevím proč má Aukro takovou publicitu… Stejně většina věcí je příšerná veteš :-)

        0 0
        • Polka  

          Za minulej rok se na Aukru protocilo 4,2 miliardy korun ;-) Lidi po tom proste jdou.

          0 0
        • Nikola  

          No já nevím, občas tam mají úplně super věci :o)

          http://www.aukro.cz/…zarovky.html

          0 0
          • Flegmatik  

            To snad není možný toto…

            0 0
          • Gorgov  

            jo moc pekny veci tam maji…

            http://www.aukro.cz/…a_dlani.html

            0 0
            • Piiiiitrs  

              Treba u tohodle mi to prijde, ze vec vyla relativne levna (mene nez ta cena cenneho baliku kterym se to bude posilat) a je jedno za kolik se to vydrazi a posilat se to bude na ucet treti neinformovane osoby? Zisk potom bude asi i kdyz se to proda za tu korunu, ale co teda s tema zarovkama to fakt hlava nebere leda pro sberatele ta divne tvarovana no nevim… Jinak to snad ani neni mozny, aby to nekdo drazil.

              0 0
    • Almond  

      Pokud si to dobře vybavuju, při skončení aukce vzniká kupní smlouva mezi prodejcem a nejvýše přihazujícím, takže máš na tu věc nárok, jak už psali ostatní – řešit přes Aukro

      0 0
      • kubad  

        aukro nic nevyřeší, jediné co může udělat je že blokne prodejce.

        dál by musel asi následovat soud, což při ceně o kterou se jedná je asi nesmysl

        jinak se mě to už stalo taky

        0 0
    • kolečko  

      Porušuje tím Obchodní podmínky, viz Nápověda Sice ten rám už asi nedostaneš, ale negativka mu patří zaslouženě.

      0 0
      • Luk02  

        Na negativ ať se vykašle, nejdřiv je to lepší řešit přes aukro. Administrátoři nejdřív uživatele zablokují. Kdyby si mu dal hned negativ, tak Ti ho obratem udělí taky:).

        Přeju hodně štěstí!

        0 0
        • Smazaný účet  

          hm zablokují ale klidně si může otevřít nový účet, třeba na jiné jméno. Jen přijde o hodnocení. Aukro žije z poplatků takže to by museli zablokovat polovinu uživatelů.

          0 0
          • Luk02  

            To máš pravdu, ale je zbytečný mít od toho kupujícího negativ…

            0 0
            • Smazaný účet  

              no tak mu do Komentáře napsat: ‚Prodejce mi po nízké konečné ceně věc neprodal‘ a každej by si mohl domyslet, že ten jeho komentář je jen jako odplata.

              0 0
            • kafac  

              On mu negativ dat nemuze – nema za co. Pokud by tak udelal, tak se obratit na aukro a oni mu to uz vysvetli ;)

              0 0
        • kolečko  

          Tak jsem to myslel, ať se podívá do nápovědy a přes zákaznické centrum to nahlásí aukru. Tohle musí každopádně řešit oficiálně. Ale tu negativku bych mu dal. Pokud se na to každý vykašle, bude mít pořád 100% a lidi si budou myslet, jak není čistý.

          0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Prodejce nemá ve svém popisu stanoveno, že si vyhrazuje právo na zrušení aukce. hodně lidí si to tam píše a proto to respektuji. Zde prodejce nic neřek. Máš právo na rám a to bez debat.

      Já jsem prodával nové džíny, co stály 1200,– a prodali se za korunu. Nedalo se nic dělat. Poslal jsem je. Pokud bych tam napsal, s právem na ukončení aukce před skončením, tak bych to asi vyhrál víc :D:D

      0 0
    • kesu  

      me se tohle stalo na anglicky ebay. Dal mi na reakci (kam to chci poslat) pres mejl 20 minut pak to prodal nekomu jinýmu..

      ale nechal jsem to plavat-anglicani no…

      0 0
    • Flegmatik  

      Spíš je otázka, jak dostat prachy zpátky, pokud by se cukal…

      0 0
    • Smazaný účet  

      buď rád že ho prodal jinde, stejně to byl Author :)

      0 0
    • DaveX  

      Pokud nebydlí nejdál, sežeň pár kamarádů a udělejte si výlet ?

      0 0
    • Honza729  

      Já nevim…sice to tu zase slíznu, ale poslat peníze předem bez domluvy někomu cizímu, navíc takovou částku…to už je podle mého názoru slušná minela.

      A pak se všichni divěj, že tu kvete pšenka podvodníkům – vždyť oni mají v Čechách vyloženě žně :-)

      Ale k věci: Na Aukro napiš stížnost, oni mají instrument na vyplacení částky s názvem Program ochrany kupujících . Zkus jestli Ti pomůžou takhle.

      0 0
      • Vilém  

        A kde vidis jakeho podvodnika? Aukce probehla ani ne pred 1,5 hodinou. Bohuzel prodavajici se zachoval jak se zachoval. maajkee byl taky trochu rychlej. Ted jeste muze stornovat platbu, teda u meho netovewho bankovnictvi to jde, nebo proste pocka, az mu je ten prodavajici posle zpet. Pri jeho hodnoceni pochybuju, ze by delal nejaky podrazy, takoveho typu, jak tu uz dopredu vidis ty.

        0 0
        • Honza729  

          Kde vidím podvodníka ? No, zkus si znovu přečíst o co jde a třeba ti to dojde. Pokud ne, tak se zeptej Majkeeho.

          0 0
      • maajkee  

        No jo, vlastně za to můžu já, co od tebe jinýho čekat :)

        Napsal jsem mu teda, ať mě nabídne nějakej jinej cyklo komponent, nebo komponenty v přibližně stejné hodnotě, že se můžeme domluvit, než to budu řešit přes aukro, zatím se neozval. Tak uvidím.

        0 0
        • Honza729  

          Ne, to přeci něříkám. Já říkám, že jsi nezodpovědně poslal peníze do neznáma. To je celé. Zbytek mi vkládáš do úst ty.

          0 0
          • Gorgov  

            takhle ovsem aukce fungujou, ikdyz pravda, v CR moc ne…Jinak za vydrazenou vec se proste plati a vetsinou to nejde na dobirku takze platis prevodem.

            0 0
            • Honza729  

              Ano, ale jednak jsi v Čechách a jednak i Aukro upozorňuje na rizika.

              Souhlasím s kolegou, když říká, že zrovna Majkee po jeho zkušenostech z poslední doby by se měl mít na pozoru. Lidi jsou, bohužel, nepoučitelní.…i to jeho řešení, že vyzval k zaslání jiných komponent, to je tedy řešení jak stehno. Úplně vidím, jak bude problém s domluvou, kvalitou, atd., atd… :-/

              0 0
              • maajkee  

                No jo, já jsem prostě tvor lidem důvěřující :) a jak říkám viděl jsem 81 100% kladnejch hodnocení, nebyl důvod prodejci nevěřit.

                S těma komponentama samozřejmě uvidím, co by mi vůbec nabídnul, třeba nic a budu chtít prachy, jestli mi je nepošle hned zpátky tak to budu řešit přes aukro.

                0 0
                • Honza729  

                  Na kladné hodnocení nekoukej, nevíš co za tím je.

                  Na tvém místě bych to řešil ihned požadavkem na vrácení peněz do třech dnů zpět na účet a zároveň to řeš s Aukrem.

                  0 0
                  • Piiiiitrs  

                    jo jeste je moznost, ze se ty zarovky z vykopu prodavaji sobe samemu – jiny ucet, aby si nabral nejaky pozitivky

                    0 0
              • Gorgov  

                Souhlasim, že to náhradní řešení je divný. Ovšem nesouhlasim s tim, že by neměl brát ohled na feedback uživatele od kterého nakupuje, i pro mě by tohle byla částečná záruka. přeci jen, ten člověk pravděpodobně prodává dost a asi mu bude záležet na feedbacku, aby mohl prodávat dál. Nicméně i v případě, že pošle penáze zpět, což snad proboha udělá, negativ by ho neměl minout. Stejně zůstane zmrdem.

                0 0
        • nox159  

          nepoucil se z toho co se mu vsechno v posledni dobe stalo a porad věří lidem. – pekne,doufa ze nejsou vsichni takovi / naivni a hloupe ?

          nikoho nesoudim jen se ptam :)

          0 0
          • maajkee  

            Jo, asi jsem naivní a hloupej, ale každopádně hodnej a poctivej :) kdyby si všichni lidi na světě důvěřovali jako já jim, tak by bylo na světě přece hezky :)

            0 0
            • Honza729  

              :-) A teď tu o Karkulce.

              0 0
            • jIrI___  

              Nikdy nikomu nevěř, to je bohužel v dnešním světě základní pravidlo.

              0 0
              • maajkee  

                Tak to je strašná blbost, takovejhle pohled na svět já nikdy neakceptuju…To bych potom nemoch ani nikoho milovat.

                0 0
                • Honza729  

                  :-)) Kluku ty jsi naivni…

                  Mimochodem, co to mas za citat v profilu ? Proc se neridis aspon tim ???

                  „Nevěř slovům svým, ani cizím, věř jen svým a cizím skutkům. “

                  0 0
                  • maajkee  

                    Ano, už jsme to jednou psal, nevím proč to zase opakuješ, jsem naivní…

                    Tím motem se řidím, ale nevidím co to má co dělat s tímhle případem, nebo případem když mi třeba vykradou zkušebnu, nebo ukradnou kolo. vůbec nic.

                    Mě nikdo nic neříkal, co by neudělal, ten týpek mě neřek, hele neboj, určitě to pošlu,

                    To jde spíš o to, když se s eněkým bavím a on mi říká třeba, jasně, v létě se sejdem a vlítnem na to, uděláme támhle, uděláme tohle, bla bláá a nakonec ten člověk neudělá vůbec nic, spousta lidí něco tlachá, slibuje, ale nakonec neplní, na tohle já si vztahuju tohle moudro.

                    0 0
                    • Honza729  

                      No vidis a ty jsi uveril slovum v podobe doporuceni …

                      No nic, no. Preju ti abys ty penize dostal zpet co nejdrive. Mej se.

                      0 0
                      • DaveX  

                        Nevím co tu řešíte, peníze zpátky dostane 100%, pokud se mu nepovede platbu zrušit. Ten z aukra má 81 pozitivních komentářů, nebude to žádný ****.

                        0 0
                        • miki  

                          Mě jeden **** ojebal na Ebay o 15€ a měl 500 pozitivních komentářů.Na to se taky nehraje.

                          0 0
                          • DaveX  

                            Ale hraje ;) Kdyby to byl nějaký dement, tak už tam dávno není.

                            0 0
                            • miki  

                              No nevím jak Ty ale já na Ebay nakupuji 6 let a nějaký zkušennosti jsem už nasbíral .Český ,vlastně Polský Aukro je docela zaneřáděno zmrdy .Jen se čeká až Ebay vstoupí na českej trh a co to udělá s Aukrem.

                              0 0
                              • Flegmatik  

                                To znamená, že se někteří čeští zmrdi přesunou na ebay (nebo budou funguvat na obou)… :-/

                                0 0
                      • maajkee  

                        ne, já nevěřil slovům, ale faktům, ha…

                        0 0
              • Gorgov  

                ale život je pak mnohem složitější, ale bohužel máš v podstatě pravdu…

                0 0
                • Honza729  

                  Neni. Troufam si tvrdit, ze je jednodussi.

                  0 0
                  • maajkee  

                    Honza má pravdu, je jednoduší, ale jednodušší nemusí znamenat lepší…

                    0 0
                    • Honza729  

                      V tomto pripade bohuzel znamena.

                      0 0
                      • maajkee  

                        to je tvůj subjektivní názor, to že má človek v životě problémy neznamená že má horší život něž někdo kdo proplouvá hladce.

                        0 0
                  • JSt  

                    nesrovnatelne slozitejsi a ty, kteri nikomu neveri, najdes nejspis v saskecu. jdes po ulici, mijis plno lidi a nikomu z nich nebudes verit – tzn. neustaly strach, ze ti nekdo neco provede. v noci se nevyspis, protoze mas nekde parkly auto a neveris lidem, ze by ti ho nekdo nenaboril, neznicil. porad si myslis, ze lidem neveris a ze je to jednodussi? ;-)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      věřit, ale být opatrný :-)

                      0 0
                    • Honza729  

                      Ne, to jsme se nepochopili. Jednodussi ve smyslu ze kdyz myslis na rizika a snazis se jim predejit, jsi klidnejsi.

                      0 0
                      • maajkee  

                        Hehe, prostě jsi napsal pravej opak než on, to je zkrátka na pohledu každýho, ale to tobě občas uniká, ty máš občas pocit, že prostě píšeš pravdu, ale všechno co píšeš je jen tvůj názor. A pro mně je ten tvůj názor většinou příčící se. Něčí se ti zase může blížit. Takže tak no :)

                        0 0
                    • Krys  

                      A to ešte nemáš deti, koxo! :)

                      Viera oslabuje.

                      0 0
    • Hejdik  

      Rozhodně bych o tom informoval správce Aukra,protože tohle je určitě prti pravidlům Aukra.

      0 0
    • brany  

      Bohužel kontaktovat aukro je běh na dost dlouhé tratě. Nedávno jsem vydražil rám cca za 8 tis. kč. Ihned po skončení jsem kontaktoval prodejce že chci rám poslat na dobírku na mnou zvolenou adresu do práce. A hned potom začal od prodejce kolotoč urážek, nadávek a napadání za to, že chci věc poslat na dobírku, že jsem mu tím hned projevil nedůvěru a že mi nevěří a proč to chci poslat do práce a že mi rám nepošle. Tudíž jsem o tom informoval aukro. Prodejci jsem druhý den odpověděl, že mi aukro radí dohodnout se aby nemuseli blokovat účet. Prodejce mi ale 2 dny po skončení aukce napsal, ře mi nevěřil a že rychle potřeboval peníze a že rám už prodal. Podotýkám, že to až po tom, co jsem mu (jí) nabídnul, že si pro rám o prahy dojedu osobně. To vše jsem oznámil aukru i s kompletní e-mailovou dokumentací prodejcovo urážek a napadání. A výsledek? Dodnes prodejce nepotrestali. Nemá to cenu. V Čechách v Aukru člověk nemá oporu. Takové věci by na ebay znamenali okamžité smazání účtu. Pro aukro je opravdu důležitější ten, co zaplatí poplatky než nějaký kupující.

      0 0
      • kcvalin  

        To je fakt šílenost, co tady čtu… asi jediná rada, přestat používat aukro. Osobně mám zkušenost jenom s ebay a všechno proběhlo hladce. Nechápu postoj aukra… s tolika klientama a takovým obratem se jim podařilo vytvořit dobrej business, ale s takovým přístupem asi o to brzy přijdou.

        0 0
        • Polka  

          Tak to si pis ze neprijdou. Nechci je porad nejak obhajovat, ale je to proste business a ten miva i sve stinne stranky, s tim musi clovek pocitat.

          0 0
          • roud  

            mno osobně nechápu kdo některý věci je schopnej na aukru koupit spousta věcí je brutální veteš nebo v naprosto zlikvidovanym stavu a prodaj se tam často pomalu za cenu nových věcí a někdy i dráž…

            0 0
            • Volf  

              Staří kšeftmani tvrdí, že každé zboží má svého kupce a že každý den se narodí kavka, která se dá oškubat. Jen to musíš umět dát dohromady.

              0 0
            • marapara  

              jj, taky jsem na to hleděl. Já se teďkom na aukru dívám po teleobjektivu a docela jsem hleděl, co tam nějací střelci hážou za ceny :).

              Třeba můj příklad: chci kupovat tele Canon 70–200 f/4 L USM. Nové tele se dá sehnat za 15500 s DPH a se zárukou 12 roky. A nějací střelci na aukru ho chcou prodat za 14500–15000 bez záruky :). Tak jsem z ****** jedomu napsal, jestli si myslí, že ho prodá za těch 15, když nový s dvouletou zárukou můžu mít za 15500 a poslal jsem mu odkaz :). Druhý den se mi ozval mailem, že ho kupoval za tolik a tolik a že v Praze ve Foto Škoda ho mají v bazaru za 17000 a poslal mi link. Klikl jsem na link a měli ho tam za 15500 v bazaru :). No prostě takoví prodejci předpokládají, že lidi jsou tupí a líní hledat i jinde a na aukru dostanou vždy nejlepší cenu. Realita je bohužel jiná. Stačí si projít pár bazarů a kolikrát najde člověk zboží v lepším stavu a třeba se zárukou za lepší cenu než na aukru.

              0 0
            • Polka  

              Taky se tomu divim…

              „Mezi nezajímavější obchody pak podle Hanušové patřily například prodej pohřební služby či dražba Škody 1000 MB, která za 254 dní ujela téměř 36.700 kilometrů ve čtyřech světadílech a 22 zemích. Auto s vyvolávací cenou jedna koruna se nakonec prodalo za 150.100 Kč“

              Ja se na kuriozity nesoustredim, ale asi zacnu :)

              0 0
              • maajkee  

                No já nevím, ale tady 1000 MB mě nepříjde za ty prachy nic divnýho, už samo o sobě to je historický a poslední pěkný český auto, navíc s takovou historií. To se prodávaj větší píšoviny, třeba Jacksonův kapesník za několik miliónů dolarů :)

                0 0
        • Jenda  

          neprijdou – spousta lidi neumi cizi jazyk takze maj na ebay smulu a paypal si taky nerozchodi :-)

          0 0
      • ajfel  

        Stejně blbá zkušenost s Aukrem: vyhlíd jsem si dres, položil prodejci otázku ohledně rozměrů, dobrý, přihodil, vyhrál, zaplatil a pak přišlo domů něco, co mi vůbec nebylo. Píšu na Aukro, že prodejce neuvedl pravdivé údaje a že chci od smlouvy jednostanně odstoupit. Odpověď? Přihozením vzniká platná kupní smlouva a mám prej smůlu. Čiliže program ochrany kupujících úplně na fiču, to si tam pak každej dement může napsat ke zboží co chce a čekat, kterej vůl se chytí, prtž selatům ze Zlína to je buřt. Tím mě pěkně na..rali. Ale co, 2 kila neni jmění, jinak cajk, tak ho na jaře pošlu dál… Druhá věc co mě tam s-štve je, že si účtujou už za vystavení zboží. Fér je podlě mě prodejní provize a ne mastění si kapsy na tom, že na šablonku navlíknu text.

        0 0
        • Honza729  

          Ti zlí kapitalisti, co ? :-))) Chtějí po tobě, aby ses registroval, využíval jejich služeb, a ještě za to platil. To jsou ale hajzlové :-))))

          0 0
    • maajkee  

      Prodejce se mi nakonec velmi omluvil, že ho to fakt moc mrzí a tak tak, peníze že mi hned vrátí + 200,– Kč jako odškodnění, takže to asi takhle nechám bejt. Třeba vážně udělal jen blbou chybu a zapomněl tu vidlici prostě stáhnout a přišel na to až když jsme jí vyhrál, protože na ní nikdo nepřihazoval. To se třeba může stát jednou i mě. Jinak má 100% pozitivní reakce, takže mu to prostě prominu :)

      0 0
    • kudlanka32  

      no staci se na to Aukro podivat a vis co te ceka, tam bych si koupil maximalne tak knizku :) Nevim esli se tam da vubec neco prodat, na ebay jede nejaky obchod, drazi se jak o zivot ale aukro je prichcipla *****, kde to spis prodas jen za vyvolavaci cenu…

      0 0
      • Polka  

        Ses naprosto mimo.

        0 0
        • kudlanka32  

          pouzivam e-bay 6let, a aukro je oproti tomu ubohost…malej trh, minimalni zajem.

          Drazsi veci je nemozny prodat. Kdyz dam neco na aukro za korunu tak to casto za korunu prodam :-/

          Na ebay zacina za dolar i zesilovac za 30kkc. Dali by jste vec co cekate ze prodate za 10kkc na aukro s pocatecni cenou 1kc ?

          0 0
          • Dlabka  

            Píšeš hovadiny!

            Najdi si co prodávám na Aukru a za kolik. Vždy začínám od jedné Kč.

            Pokud prodáváš věci, pro které tu není kupec, tak je jasné, že je neprodáš.

            0 0
            • kudlanka32  

              cece me je fuk co prodavas…

              ja jen napsal svoji zkusenost, nechapu co tak becis.

              kolika lidem stahli z aukra nejakou dobre vydrazenou vec? skoro kazdymu kdo to zkusil

              kolika lidem se toto stalo na e-bay? nikomu

              vyber? cena? prodej? e-bay proste vede…

              0 0
          • Polka  

            Cca 1,5 mil. reg. uzivatelu je na CR malej trh? Jak dlouho pouzivas Aukro? Ja 2 roky, u mala veci jsem se setkal s nezajmem, prodal jsem drtivou vetsinu a samozrejme nikdy nezacinam aukci od koruny. Jednalo se ovsem predevsim o starsi levne veci, vetsinou pouzite (0–5000,–) a to muze byt z tveho hlediska ten kamen urazu. To, ze ty tam dobre neprodas drahe veci tezko muzes zobecnovat na vsechno zbozi drazene na aukru.

            0 0
            • kudlanka32  

              aukro je bozi, sorry kluci jsem se spletl

              0 0
            • Flegmatik  

              Já se teď na Aukro schválně 5 minut díval – na končící aukce a každou chvíli refreshnul. Že by se tam nějak prodávalo, to se mi teda nezdá :-) U 85% věcí nejsou žádné příhozy. Navíc se mi trochu zvednul pajšl (jsem citlivka :-), co všechno lidi prodávají. A za jaké ceny. Ale když to někomu vyhovuje, proč ne. Budu rád, když ještě více Čechů bude Aukro používat, aspoň se nebudou šířit jinde :o)

              0 0
              • Polka  

                Ebay a Aukro jsou snad 2 rozdilny trhy. Kolik je lidi z CR na Ebay? Ja doposud zil v tom, ze ebay je vyhodnejsi na mezinarodni nakup/prodej resp. pouze na mezinarodni nakup/prodej. Ale zenska z Horni Dolni z CR tam tezko hadry po decku nebo stary veci z pudy proda. Oboje ma svuj vyznam a svy uzivatele.

                A hazet vsechny uzivatele do jedno pytle…mno to je snad v CR uz typicke…

                0 0
                • Flegmatik  

                  Já právě všechny uživatele do jednoho pytle neházím, jen jsem popřál, ať Aukro (a dalších asi 10 českých aukčních portálů) má co nejvíce uživatelů a co nejvíc obchodníků, kteří jinak než ve svém krámě nemohou prodat. Věřím, že se tam dá najít i něco rozumného. Ale pro mě to opravdu není :o)

                  Jen si kolikrát říkám, že to lidem stojí za to fotit, dávat na net, čekat a pak s tím jít na poštu. Že některé věci (zvláště to oblečení, hračky, doplňky…) nedají radši rovnou do dětských domovů někde v okolí svého bydliště.

                  0 0
                  • Polka  

                    Evidentne jim to za to stoji a pro spoustu lidi kazda koruna dobra, nez aby vec vyhodili nebo ji dali jak rikas do detskych domovu :)

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    nestojí, někdy to dělám z principu, řekněme ekologického cítění :o)

                    můžu to odnýst do sběru nebo někomu „prodat“ za korunu (10, 50 Kč…). ekonomicky se mi to nevyplatí, ale je mi protivný něco vyhazovat když to jinej použije.

                    0 0
                  • kafac  

                    Znám pár lidí kteří se tímhle velice slušně živí. V Anglii koupí kamión hader v sekáču a tady to za dobrej peníz prodaj.

                    By ses možná divil jak se to vyplatí ;)

                    0 0
                    • Polka  

                      Tak tak. Ale na to je uz lepsi vlastni shop a nepodporovat zbytecne Aukro :)

                      0 0
              • pepino  

                No 4,2mld za lonskej rok, to se tam asi něco prodá:)Koukám, na netu píšou obrat 2,5mld, ty 4,2 říkali v tv.

                0 0
      • jojina20  

        Jak píše Polka, máme na Aukru prodaných přes 1000ks oblečení a jde to.Spíš je problém s kupujícíma co nakoupí a platba nikdy nepřijde…

        0 0
        • kudlanka32  

          no, ja to beru jako blesi trh a ne jako internetovej obchod…

          Smyslem aukce je se dostat na rozumnou trzni cenu a z tohohle pohledu aukro selhava.

          0 0
          • Dlabka  

            Na Aukru jsem prodal i ještěrku za 40kkč, když jsem nedostal lepší nabídku, jak 20…

            0 0
          • Polka  

            Jak se muzes napr. u starsiho pouzivanyho zbozi dostat na „rozumnou trzni cenu“? Pletes aukci s normalnim obchodem mi prijde.

            0 0
          • kafac  

            Boze, ty ses uplne mimo ;)

            Proc se k tomu vyjadrujes, kdyz vubec nechapes jak to funguje…

            0 0
          • Mike911  

            Pro Kudlanku: seznam aktuálně dražených věcí na aukru od koruny dle ceny odshora:

            http://aukro.cz/…_listing.php?…

            Vzhledem k možnosti nakupovat na polském aukru (allegro.pl) kde je řekl bych víc věcí než na německý ebay, tak bych to tak nezavrhoval;)

            0 0
            • kudlanka32  

              Kdyz ja nakupuju jinym stylem: vyberu si konkretni vec. Kouknu co stoji nova, pak se kouknu co stoji na e-bay (na aukru je minimalni sance, ze to tam najdu, sorry kluci) a za kolik se tak drazi. No a pak, pokud je to vyhodne, si zkusim prihodit.

              Rozhodne nesjizdim aukce esli tam nahodou za kacku neco nemaji:) nakonec je to jen vyvolavaci cena…

              Ale polaci jsou zajimavy typ, to me nenapadlo.

              0 0
              • Polka  

                No tak uz je to jasny. Ty chapes Ebay jako internetovej obchod za ucelem nakupu formou aukce. Ja a asi vetsina zde jsme se bavili o prodeji a to je sakra rozdil :) A Aukro lze imho chapat jako takovej megabazar, nikoli internetovej obchod. Novy veci prece koupim ve sleve na renomovanym e-shopu a ne nekde v aukci po nekom, kdo s tim delal buhvi co 8-)

                0 0
          • jojina20  

            Projdi si celej Ebay co se tam všechno prodává, pak co je bleší trh. Chodíš na ebay pro konktrétní věci, že si nevšimneš toho ostatního co vidíš na aukru, to je věc druhá.

            0 0
          • Smazaný účet  

            a co by ne? já to jako blešák využívám. představa že budu na ebay dražit věci v ceně desítek, max. stovek kč a posílat je kamsi do ciziny mi přijde úchylná.

            tržní cena je určena poptávkou a kde poptávka není (malý trh) tam holt cena nemusí odpovídat představám prodejce.

            0 0
            • kudlanka32  

              No vzdyt. Na ebay pro cesky zbozi nechodim :)

              Ja reagoval na toho s tisicem tricek, on to pouziva jako obchod, ja jako blesarnu, vyblesit 1000tricek to uz je napovazenou… Jemu se to libi a me (bohuzel nejsem sam) ne. On prodal vic tak ma pravdu :-D

              0 0
              • Polka  

                Co je divnyho na tom, ze proda 1000 tricek? To nechapu. Pokud se s tim chce nekdo drbat, tak proc ne. Nam zbylo po stehovani hafo hader, chteli jsme se jich zbavit, ale na Aukru nam ty stary hadry prodat proste nesly resp. jen malo :) Zalezi na typu a je to o poptavce no.

                0 0
            • kudlanka32  

              no vzdyt jo…kupovat cesky veci na ebay je zhovadilost.

              Ja jen reagoval na toho s tisicem tricek, vyblesit tolik tricek je divny a proto sem ho zaradil do skatulky obchodnik.

              Jemu se ten system libi (prodejce), me ne a bohuzel nejsem sam, patrne proto bylo toto vlakno i zalozeno.

              0 0
            • kudlanka32  

              a ja myslel ze ten prispevek zmizel…:)

              0 0
              • maajkee  

                Já používám aukro 5 let, přes 100 obchodů na kontě, nikdy jsem na ničem neprodělal, většinu aukcí začínám od koruny, na každý aukci mám dost přihazujícíh nebo jí má hodně lidí ve sledování, taktéž jsme na uakru nakoupil spoustu výhodných věcí, e-bay používám krátce, to se k prodeji téměř použít nedá, berou si víc než aukro za prodanou věc.

                Ono to chce každou věc umět používat a né ji jen odsoudit.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  hm a co prodáváš?

                  0 0
                  • maajkee  

                    od špendlíku po lokomotivu, asi tak :) prostě věci co už nepotřebuju, nebo nechci, klasika, rozhodně bych tam neobchodoval s novejma věcma :)

                    0 0
                    • maajkee  

                      naposledy jsem tam prodal kolo, co jsem poskládal z dílů co jsem měl doma a cenově jsme byl nadmíru spokojen :)

                      kolo

                      no a nebo porouchanej telefon :)

                      SE

                      0 0
                      • tiru  

                        takže aukro máš jako takový „odpadkový koš“ :)

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Jak sleduju nabídku na aukru, tak tímhle stylem ho využívá naprostá většina uživatelů.

                          0 0
                          • tiru  

                            bohužel :-/

                            0 0
                            • maajkee  

                              jak bohužel, nechápu, k čemu by teda mělo jako bejt, je to inzertní server, akorát formou aukcí.

                              0 0
                            • kafac  

                              Trosku nechapu? Myslim ze vetsina lidi prodava veci ktere uz nepotrebuje… a to co nekdo uz nepotrebuje, se hodi zase nekomu jinemu.

                              Ja uz na aukru prodal 3 kola, pro me za slusnej peniz, nekolik telefonu, asi 20kg lega po deckovi a spoustu jinejch.

                              Kdyz to tak spocitam, tak jsem toho tam prodal za rok za cca 45000,–Kc.

                              Nevim jak jsi na tom ty, ale me vyhodit 45000,–Kc prijde celkem lito…

                              0 0
                              • jipík  

                                čekej účet od FÚ

                                0 0
                                • kafac  

                                  Ze by me jako doplatili rozdil v cene mezi tim za co jsem to koupil a za co pozdeji prodal?

                                  0 0
                                  • Flegmatik  

                                    Myslím, že nad 20 tisíc Kč ročně musíš danit… Ty bys to měl (a ostatní také) vědět.

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      Fakt? i když jde o použitou věc?

                                      Takže když prodám ojetý kolo za 21 tisíc, tak to mám někde uvíst? nebo když jsem prodal někomu svoje auto?

                                      0 0
                                      • jipík  

                                        Jj, aukro musí FÚ hlásit ty co prodaly přes 20t ročně.

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          Nevěřím, feministky by proti tomu jistě úspěšně protestovaly

                                          0 0
                                        • Piiiiitrs  

                                          nestrasme lidi… tak se kouknem na to, co se pise, ne?

                                          takze v prvni rade to plati pro nejaky „obchodniky“ a ne pro FO a pravnicke osoby.

                                          takze kdo ze je to ten obchodnik?

                                          obchodníkem plátce nebo osoba registrovaná k dani v jiném členském státě, která v rámci uskutečňování ekonomických činností pořizuje nebo dováží použité zboží, umělecké předměty, sběratelské předměty nebo starožitnosti za účelem dalšího prodeje, jednající na vlastní účet nebo na účet jiné osoby, pokud ji náleží odměna

                                          jo takze to je treba autobazarnik. jo ale to je koukam dph.

                                          tak jeste je tu dan z prijmu.

                                          0 0
                                          • tiru  

                                            moc si tím nejsem jistej, ale tuším, že každá FO podává fin. úřadu přehled. podnikatel- klasické daňové přiznání a zaměstnanec vypisuje (tuším) nějaké prohlášení (kde by měli být tyto příjmy mimo pracov. poměr) a odevzdá zaměstnavateli

                                            0 0
                                        • kafac  

                                          Muzes nejak dolozit, odkud jsi vzal tenhle nesmysl?

                                          0 0
                                          • jipík  

                                            hoď si to do guglu a bylo to i v hlavních zprávách že stát v rámci krize hledá peníze kde se dá i na aukru a budou muset hlásit neboli bonzovat ono nic jiného jim ani nezbyde s FU je boj předem prohraný

                                            0 0
                                            • kafac  

                                              Je to uplne jinak. V pripade ze na tebe nekdo posle udani na FU, ze na Aukru prodavas o106, tak je Aukro na pozadani FU povinno jim ty udaje poskytnout. Aukro samo o sobe nic neposila – byli by prece sami proti sobe ;)

                                              Vyjadreni Aukra

                                              0 0
                                        • kafac  

                                          Ty jo, zas dalsi blabol. Aukro nemusi hlasit toho kdo prodal za vic jak 20000,–Kc, ale musi poskytnout udaje o tom, o kom si FU udaje vyzada.

                                          Proc tady pises blaboly kdyz o tom nic nevis?

                                          0 0
                                          • Vilém  

                                            Je zajimavy, ze jsi na stejnej blabol reagoval uz pred 5ti dny. Hledas nejakou prilezitost k prokazani svych znalosti? :)

                                            0 0
                                            • kafac  

                                              Co je na tom zajimavyho? Blabol zustane blabolem porad ;)

                                              A na ten post jsem reagoval proto, ze pisatel to zcela evidentne necetl a siri tady bludy.

                                              Svoje znalosti prokazuji jinde a jinak, tohle je prece diskuzni forum a ne vedomostni soutez.

                                              Nebo se pletu? Nebo delam chybu ze se snazim mylnou informaci uvadet na pravou miru?

                                              Ja zapomnel zijeme v cesku :(

                                              0 0
                                              • Vilém  

                                                Proste mi to prislo divny. Kdyz na nekdo uz jednou reaguju, dostanu i nejakou odpoved, na kterou opet reaguju, tak se po 5ti dnech asi nebudu ptat na totez, tehoz cloveka.

                                                0 0
                                    • kafac  

                                      Tyjo, se proboha trosku prober… dani se zisk. Kdyz koupim kolo za 40tacku a pak ho za 20tacku prodam, tak jsem 20 tisic v minusu… takze jaksi neni co danit..

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        přesně tak.

                                        0 0
                                      • Polka  

                                        Pokud to muzes dolozit, tak jo.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          no jasný, já osbně si teda doklady o koupi od všech dražších věcí schovávám, auto, kolo, mobil…to je pro mě samozřejmost.

                                          0 0
                                          • Polka  

                                            Auto, kolo, mobil jo, ale treba: starej cennej porcelan po babicce, tunu nakejch hader, hafo blbosti na ktery papiry uz davno nemas atd. to je pro tebe taky samozrejmost? Nerikej, ze na vsechny veci, ktery jsi prodal v minulym roce mas doklad :-D

                                            0 0
                                            • maajkee  

                                              starej cennej porcelan po babicce, tunu nakejch hader

                                              :)) hehe, takový věci fakt neprodávám :)

                                              Samozřejmě, že na nějaký podobný věci doklady nemám, ale takovejch za rok víc jak za 20 tisíc nikdy neprodám :)

                                              0 0
                                              • Piiiiitrs  

                                                ten bude zrovna treba v dedickym rizeni, takze neni co resit. co takhle jeste cestny prohlaseni a neni uz vubec co resit.

                                                ukrok stranou – jak resit dan z primu, kdyz te nekdo obdaruje a dar neprijmes? a jak kdyz prijmes a prodas?

                                                0 0
                                        • kafac  

                                          Pokud nejsi osoba, ktera ze zakona musi podavat danove priznani, tak ani nemusis nic dokladovat.

                                          0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          to se asi pocita soucet za vsechny prodeje ze? ja jsem sice prodal kolo za 18 ale s dalsima vecma 20 prekrocim… jenze kua jsem to prodal i se zarucnim listem, protoze to bylo jeste v zaruce! a nenapadlo by me delat si kopii, kua jestli me bude za tohle nekdo ***** tak se fakt naseru…

                                          EDIT: kdo ze zakona nemusi podavat danove priznani? student?

                                          0 0
                                          • DaSnail  

                                            Daně se neplatí, pokud jde o nahodilý prodej movitých věcí – například osobních věcí či pozůstalosti. Na výši tržeb/výdělku nezáleží.

                                            Soustavná, nezávislá činnost za účelem dosažení zisku (nakoupím, prodám, chci vydělat) – jde o podnikání a dotyčný musí mít živnostenský list, podat daňové přiznání a zpravidla i platit sociální a zdravotní pojištění. Daňové přiznání se musí podat při ročních příjmech vyšších než 20 000 Kč.

                                            Pokud nejde o podnikání, ale o příjmy z příležitostné činnosti, jako je prodej výpěstků z vlastní zahrádky nebo uměleckých děl vytvořených ve volném čase, je příjem do 20 tisíc Kč ročně od daně osvobozen.

                                            Prodej aut, lodí a letadel, které někdo vlastní kratší dobu než jeden rok, musí být také zdaněn. Daní se rozdíl mezi prodejní a kupní cenou.

                                            0 0
                                            • Polka  

                                              Jak budes dokazovat FU, ze kolo + jeste neco (dohromady pres 20000), od kteryho nemas papiry, byla tva osobni vec? Na tohle chci slyset odpoved a pak si tady piste klidne kraviny do nekonecna.

                                              0 0
                                              • DaSnail  

                                                to neviem, na aukre nepredávam a české zákony nesledujem. skús si to pohľadať sám.

                                                potom konečne nebudeš musieť čítať ani písať kraviny…;o)

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  Kua to je ted moderni pastnout kus textu z netu, vedet o nem uplny hovno a na obhajobu rict nevim a delat ******? Se mne snad zdas.

                                                  Ja si nic hledat nemusim, pac v tom mam za sebe jasno, ale nekterym ostatnim to tady porad nedochazi.

                                                  0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    no on ten limit je pomerne nesystemove nizko. asi nejaky prezitek. kdyz jen vezmes kolik nemusi priznat z brigad nezamestnany mesicne…

                                                    tak bych ten vypocet videl spis nekde kolem zivotni minimum * 12 mesicu a at nezeru tak podelit na polovinu a jsme na kolika? neco malo pres 40 tisic?

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    a jak k tomu prijdou zakaznici zastavaren, ze nedostanou cumkartu z FU :)))

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Proc spekulujes nad limitem? Limit je takovy jaky je a pres to nejede vlak. Jsme proste v kocourkove o tym zadna.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Ten limit se ale vztahuje pouze na vydelecnou cinnost, za kterou se nepovazuje prodej osobnich movitych veci…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Proc to tady 100× opakujete, precti si to tady znova co se napsalo a co jsem k tomu dodaval ja a nebo se obrat na sveho danoveho poradce.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Protoze to porad nejak nechces pochopit ;)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Ale ja to chapu :) Ale ty nedovedes pochopit, ze to cos napsal se nevztahuje na vsechny, coz by si nekdo mohl mylne vylozit.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    A ja vzdycky myslel ze zakony plati pro vsechny :(

                                                    I podnikatel je clovek, takze muze mit soukrome movite veci…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Je to marny.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Jak rikas..

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    hele a kdyz se hodis nefachcenko a rozprodas to, tak se na tebe uplatni ktery paragraf? ten o 20 litrech nebo ten o nedanenych vedlejsich prijmech, kdyz ses na davkach?

                                                    kterej z nich je vyssi? urcite nejsou oba stejny. proste kocourkov. vypada to zase na protichudny narizeni, takze podle me plati mekci varianta.

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    čo by som mal jako obhajovať? keď je v tom texte z netu nejaká chyba alebo nepresnosť, tak to napíš.

                                                    keď je to v poriadku ale nevieš jak by si FU dokázal že to boli tvoje osobné veci a nie podnikanie, tak si to zisti.

                                                    keď to máš zistené, tak to sem napíš, možno to bude ešte niekoho zaujímať.

                                                    takýto príspevok by mal aspoň zmysel. z toho čo sem zatiaľ dávaš vyplýva akurát to, že ty si chytrý a ostatní sú blbí. ale máš vlastný rozum, rob jak myslíš. čus.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Dyt sem to sem x-krat psal. To je jak pomocna skola tady.

                                                    Pokud nemas doklad od veci, ktere jsi prodal, tak nemuzes FU nijak dokazat, ze to byly tve osobni veci tzn. nemuze se to brat jako prodej osobnich veci. Uz to kua chapes???

                                                    A pro nechapavce jeste dalsi muj konkretni priklad, na kterej se to cos napsal nevztahuje: jsem zivnostnik a mam mimojine zivnost na prodej, na aukru soustavny prodej starsich osobnich veci, za rok > 40.000, od drtive vetsiny veci ale nemam doklady (ne ze by byly kradeny…pro rejpavce) tzn. nad 20.000 danim, jak proste. Proto jsem psal, ze se to nevztahuje na kazdyho, abyste nematli lidi.

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    Kurna, nejak se to na bf začíná hádat, už aby ten sníh slez:)

                                                    0 0
                                                  • Krys  

                                                    Vôbec nemáš pravdu. :))

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    no vidíš, keď nepočítam tú pomocnú školu a nechápavcov, tak pekný príspevok.

                                                    ja som na daňovom niečo vybavoval, chýbali mi nejaké papiere a stačilo mi čestné prehlásenie. keď od teba vyžadujú doklad, ináč zaplatíš, tak si tie doklady odlož alebo zaplať. to je fér.

                                                    možno by stálo za zmienku, že farba na bločkoch z niektorých registračných pokladní zmizne do roka a to tak že úplne. imho neni od veci použiť na archiváciu kopírku alebo skener.

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    no jestli financaku nestaci cestny osobni prohlaseni a uzna ti fotokopii uctenky, tak se divim, ze se na aukru uz davno nedtazi stos ofocenych uctenek, at si kazdy vybere jakou potrebuje.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Pokud jsou to skutecne osobni veci, tak neni problem. Pokud ovsem jako osbni vec prodas treba 50kusu DVD prehravacu jeste zabalenejch v zaruce, tak asi budes mit problem.

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    zaruka je minimalne 2 roky. nekde sem tu videl 1 rok jako rozhodujici dobu. a takovou dobu klidne necham nevybalenej dvd prehravac, kterej poridim v nejakym eshopu pro strycka prihodu (no takova spotrebka asi ne tu bych si rozmyslel uz proto, ze dvd ani cd nepodporuju, protoze se jim neda verit uz po vytazeni z mechaniky) s vybavenim 3/4 domacnosti, protoze na to dostanu na celej balik celkem hodne zajimavou slevu… az na tech 50 kusu… ale zabaleny origo klidne.

                                                    0 0
                                              • kafac  

                                                Jako soukroma osoba nemusis nic dokladovat. Zakon proste pocita s tim, ze tohle nejde uhlidat, tak to prehlizi.

                                                Pokud nekdo prodava na Aukru opravdu na kseft (tim ze neco taha z venku, kupuje ve skladech atd.) tak si FU dokaze dohledat veskere doklady, faktury, celni deklarace atd..

                                                to uz potom neni zadna sranda.. ale kdyz tam prodas sem tam nejaky evidentene jety kolo, par starejch hader, tak ti nikdo nebude delat zle.

                                                0 0
                                                • maajkee  

                                                  přesně tak a tím bych toto téma uzavřel :)

                                                  0 0
                                                • Polka  

                                                  Ja ovsem nejsem soukroma osoba ;-)

                                                  0 0
                                                  • kafac  

                                                    Ja taky ne, ale na Aukru jako soukroma osoba prodavam.

                                                    Dokonce nekdy nakupuji ve stejnym obchode jako obchodnik, a nekdy jako soukroma osoba, ale to uz by bylo asi na delsi debatu ;)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Tak v tom pripade ten zakladni rozdil mezi nama je, ze ty si schovavas ucty, ja nikoli resp. je ani mit nemohu, protoze prodavam x-let stary veci.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Ale ja taky nic neschovavam. Proste na Aukru prodavam „soukrome“ veci, jako treba starsi kolo, starsi telefon, Lego po deckovi, lyzaky po deckovi, kolo po deckovi atd…

                                                    Na tech vecech je zcela evidentni ze jsou starsi a pouzivany, navic cetnost meho prodeje neni nijak zavratna, byt castky jsou to treba nemale (napr. kolo za 18000,–Kc, druhy za 6000,–Kc atd..)

                                                    Nicmene se necitim nijak vinen ani ohrozen. Proste prodavam sve soukrome veci, ktere jsem taky jako soukrome poridil v maloobchode…

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Přečti si tohle

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Ano v tom to clanku j eto vsechno napsane:

                                                    Vykopcim to podstatne:

                                                    Povinnost se týká všech, kteří pravidelně nakupují zboží a se ziskem ho prodávají. Z pohledu finančního úřadu jde o podnikání. Pokud jde o rozprodej osobních věcí, žádná daň ani přiznání se nepodává.

                                                    Daně se neplatí, pokud jde o nahodilý prodej movitých věcí – například osobních věcí či pozůstalosti. Na výši tržeb/výdělku nezáleží.

                                                    Myslim ze dal uz nema cenu o tom diskutovat…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Bohuzel ma, protze jsi to asi stale nepochopil. Opet otazka, kterou jsem sem jiz jednou daval. Jak dokazes, ze to byly tve osobni movite veci, kdyz si neschovavas doklady? Nijak tzn. jsou to veci nad 20.000 jak jsi psal, takze danovy unik. A opet tecka.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Asi spatne ctes, uz jsem nekolikrat psal ze kdyz to prodavas jako soukroma osoba (je jedno ze jsi zaroven podnikatel) nejsi ze zakona povinen nic dokladovat.

                                                    Staci cestne prohlaseni. napr.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    To je imho blbost, ale delej si to jak chces. Hodne stesti ;-)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Tak to prodavas skoro jako ja. Ale proste dle toho, co mi sdelil rodinny danovy poradce se 30-ti letou praxi, to ze to nedanis neni koser a pokud te nekdo uda (treba Aukro :)) nebo si te vyhmatne FU, tak se vezes. Tecka.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Precti si pozorne ten clanek co nalinkoval Honza729, a zamer se hlavne na pasaz kse se pise:

                                                    Povinnost se týká všech, kteří pravidelně nakupují zboží a se ziskem ho prodávají. Z pohledu finančního úřadu jde o podnikání. Pokud jde o rozprodej osobních věcí, žádná daň ani přiznání se nepodává.

                                                    Daně se neplatí, pokud jde o nahodilý prodej movitých věcí – například osobních věcí či pozůstalosti. Na výši tržeb/výdělku nezáleží.

                                                    Pak zmen danovyho poradce ;)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Nas danovy poradce bude mit urcite vice zkusenosti nez nekdo, komu je 5 let :-P

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Nikdy nepodcenuj mladistve ;)

                                                    0 0
                                                  • JSt  

                                                    nevim, jaky ma zkusenosti tvuj danovy poradce, ale za sebe muzu rict, ze jsem doposud neslysel, aby nekdo danil prodej starych veci na inzerat a od toho bych se odrazil ;-).

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    hurá, další rozumnej člověk.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Jo, to je selskej rozum. Ale ten neplati pro kazdyho urednika na FU, kerej se jeden den blbe vyspi nebo tam prijde novej clovek, kerej bude zpetne prudit. Jses v CR, kde na rozum nemuzes spolihat, tot muj postoj.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    No, ty sis z toho samozrejme vyzobal to co se ti hodi. Co rikas teto vete z clanku :

                                                    Pokud jde o příležitostný prodej, musí se přiznat při překročení hranice tržeb dvaceti tisíc za rok. „Myslíme si, že se spíš jedná o případy na základě toho, že dá úřadu někdo tip,“

                                                    Pekna, ne ? :-)

                                                    0 0
                                          • Polka  

                                            Pokud jses treba zamestnanej a danove priznani za tebe dela zamestnavatel, tak se na tebe FU vysere, takovejch je asi vetsina obyc. lidi. Jak to maj studenti vubec nevim, predpokladam, ze budou asi nejakym zpusobem osvobozeni/zvy­hodneni.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              ok, dik obema. no ja bych se k tomu nehlasil, ale pokud by mi prisla nejaka obalka tak at vim… ale snad k nicemu takovemu nedojde… doufejme..

                                              0 0
                                  • Honza729  

                                    Ne. Že by ti jako poněkud snížili zisk o daň a podpořili tím naše opálené spoluobčany. hranice pro zdanění zisku soukromých osob za rok je, tuším, 35.000 CZK. Kdyžtak mne opravte někdo, nejsem daňař.

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      no jasný, ale jak ti dokážou ten zisk, jako soukromá osoba nemusíš přece víst žádný účetnictví. Tohle by mě docela zajímalo, protože každoročně prodám věcí za mnohem víc než třeba 35tisíc.

                                      0 0
                                      • TinkTink  

                                        zde a dál…

                                        0 0
                                        • Flegmatik  

                                          Nebo tady o něco nověji http://www.aukro.cz/phorum/read.php…

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            no však jo, z toho je jasný, že žádný přiznání dávát nemusím, páč všechno co prodávám byly moje osobní věci a nebyly pořizovaný a prodávaný za účelem zisku.

                                            0 0
                                            • Honza729  

                                              Nemyslis si, doufam, ze dane musi priznavat jen lide podnikajici, ze ?

                                              0 0
                                            • Polka  

                                              Dukazni bremeno, zda to byly tvy osobni veci je na tobe. Mas od vseho schovany papiry jak jsi tech veci nabyl? Budes se s FU dohadovat? Pokud to prekroci 20tycek/rok, tak to danis.

                                              0 0
                                              • maajkee  

                                                já se s nima nebudu dohadovat, oni mě ani nebudou kontaktovat, když nejsem podezřelej, za 5 let co jsem tam prodal hafo věcí mě nikdy nekontaktovali.

                                                Jsem živnostník, odvádím poctivě daň z příjmů, do příjmu si ale nezahranuju prodej svých osobních věcí. To je prostě nesmysl, koupím kolo za 15 tisíc, zaplatím daň, pak kolo používám, prodám ho za 10 a zaplatím zase daň?

                                                0 0
                                                • Polka  

                                                  Bohuzel mas mlhu pred ocima, protoze z toho co pises evidentne poctive dan neodvadis. Jak jsem psal, pokud muzes dolozit, ze se jedna o tvy osobni veci, tak budiz, ale jinak jdes do rizika.

                                                  0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No a já ti psal, že ty věci za víc peněz, od těch doklady samozřejmě mám a vždycky si je nechávám. Takže mlhu fakt nemám :) Šlo mi o to, že jsi tady naznačil v podstatě to, že když přes aukro prodám třeba auto nebpo motorku za 30 tisíc, musím to přiznávat na FÚ a to prostě nemusím.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    „pokud muzes dolozit, ze se jedna o tvy osobni veci, tak budiz, ale jinak jdes do rizika.“

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    neboj, můžu :) díky za upozornění. Naopak přemýšlím, že bych si takhle vlastně mohl ještě základ pro daň snížit, když bych si napsal kolo do nákladů a pak to za kolik ho prodám do příjmů :)

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    To bys to kolo musel nejak pouzivat k podnikani… i kdyz zduvodnit se da dnes temer vsecko..

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    to ne, mám mimojiné živnost na jiný prodej (mimo kamennou prodejnu, e-shop, trhy a podobně), takže to kolo by bylo jakože koupený za účelem prodat ho, ale především jsem tím chtěl nazančit tu nesmyslnost právě, že já prostě svoje prodaný kolo žádnýmu FÚ přiznávat nebudu.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    To je samy kolo kua – „…když bych si napsal kolo…“ – sem myslel, ze nepises o svym kole :)

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Toz pokud nejedes pres pausal tak klidne :)

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    uznatelny naklady pro FO jsou treba opravy/vybaveni bytu co pronajimas. (odpisy nad 40tis polozka) co dalsi nevim. dal jsem to nezkoumal. a vlastne ani tohle ne. jen na to narazil nahodou pri zvazovani nabizeni najmu. vybavit si takhle byt. uznat si naklady a pak se nastehovat do castecne vybydleneho do sveho.

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    jinak pokud to nekoho zajima… http://www.portalsvj.cz/node/645

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Osvobozeny jsou od daně z příjmů například:

                                                    1. příjmy z prodeje rodinného bytu či domu,

                                                    2. příjmy z prodeje movitých věcí (motorová vozidla, lodě a letadla jsou osvobozena uplyne-li mezi nabytím a prodejem alespoň jeden rok,)

                                                    3. přijatá náhrada škody, náhrada nemajetkové újmy,

                                                    4. přijatá plnění z pojištění majetku a z pojištění odpovědnosti za škody,

                                                    5. cena z veřejné soutěže, z reklamní soutěže, z reklamního slosování (s výjimkou ceny ze spotřebitelské soutěže) a cena ze sportovní soutěže v hodnotě nepřevyšující 10 000 Kč,

                                                    6. příjmy sociálního charakteru – tj. dávky nemocenského pojištění, důchodového pojištění, státní sociální podpora, sociální zabezpečení, všeobecné zdravotní pojištění apod. a také odměny vyplacené zdravotní správou dárcům za odběr krve a jiných biologických materiálů,

                                                    7. stipendia ze státního rozpočtu a z prostředků veřejné vysoké školy,

                                                    8. výpomoci od zaměstnavatele (např. výpomoc rodině při úmrtí zaměstnance),

                                                    9. úroky z vkladů ze stavebního spoření včetně úroků ze státní podpory a úrokové výnosy z hypotéčních zástavních listů.

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    jak resite situace, kdy prodavate pozite zbozi v prodlouzene zarucni lhute treba 5 let na ramku nebo dozivotni zaruka na kossy a ta zaruka se treba u te ramky prokazuje tou uctenkou, kterou bude chtit videt financak? nedelejte z CR jeste vetsi kocourkov :)

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Zaruka se vztahuje pouze na prvniho majitele, nevim jak to kdo resi, ale tim ze to proda zaruka ze zakona zanika ;)

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    coz ovsem nemusi platit pro nadstandartni zaruku, kdy vyrobce nebo prodejce o sve dobre vuly za primereny priplatek ovsem nad ramec minimalnich povinnosti podle zakona do ktere muze patrit i formulace u 5 lete nebo dozivotni zaruky, kdy ji rozsiri na aktualniho majitele nebo snad zakon nakazuje zanik zaruky i v takovem pripade?

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    aj ten edit kdyz to prejede do nuly to rve ted oci to je chyba :)

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Je jedno jestli je zaruka ze zakona 2 roky, nebo nadstandartni 5 let nebo treba dozivotni. Proste jakmile to prodas treti osobe, zanika zaruka.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Prosim te nešiř tady kraviny. Záruka se vztahuje na výrobek, ne na majitele.

                                                    Teď jsem reklamoval vady na objektivu, který jsem koupil z druhé ruky ještě v záruce. Na opravu se samozřejmě záruka vztahovala.

                                                    Kdyby to bylo jak říkáš, tak by tomu, co jsem od něj ten objektiv koupil, musel Megapixel vystavit paragon i záručák na jméno, ty rozumbrado… :-)

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Tak az to budes priste posilat na reklamaci, zkus pripsat ze jsi druhy majitel ;)

                                                    Uz jsem to tady psal, proste obchodnik nema v podstate jak poznat ze ty nejsi prvni majitel.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Zákon mluví o povinné záruce na dva roky. Cokoliv je pod, je špatně (s vyjímkou služeb a speciálních komodit-potraviny např.), cokoliv je nad se pak může řídit individuálními podmínkami obchodníka, který záruku drží. Tam už skutečně může být podmínka spojení s majitelem. Otázkou je, kdo to dělá a jestli je s tím na trhu úspěšný.

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    Jak to, že se vztahuje jen na prvního majitele? V Obchodním zákoniku se o tom nic nepíše.

                                                    Není to spíš jen jeden z bludů šířených obchodníky?

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    no to by mě taky zajímalo, jednou jsem koupil PDA, po nějaký době se pobláznilo, měl jsem od předchozího majitele fakturu, poslal jsem PDA s fakturou na reklamaci, PDA mi opravili, zavolali jestli to chci poslat na adresu z jaký jsem to posílal a poslali to zpátky a všechno OK.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Kdyz neco od nekoho koupis vznikne obchodni smlouva (vztah), ze ktere vyplyva zaruka. Pokud vec prodas treti osobe, tak treti osoba s prodavajicim nemam zadnnou smlouvu, takze nemuze mit ani zaruku. Ty jsi prodejem treti osobe smlouvu ukoncil, takze na zaruku taky nemas narok.

                                                    Ono v praxi to funguje tak, ze pokud mas fakturu nebo zarucak, tak ti to opravi, protoze jaksi neni v jejich silach zjistit jestli jsi majitel nebo ne.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ta smlouva je paragon a záruční list, že ?

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Dle zakona nemusis mit dokonce ani to. Staci kdyz verohodne prokazes ze jsi to u nich a kdy koupil ;)

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    edit

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    napr Author poskytuje záruku prvému majiteľovi a v záručnom liste je kolónka, kam sa píše meno, adresa a telefón zákazníka.

                                                    zdá sa mi, že podobne to má aj Kona

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    No a vracíme se k mé otázce, zda to, co tedy údajně Author dělá má oporu v nějakém zákoně nebo jestli to jenom zkouší. V českém OZ jsem nenašel nic o tom, že by záruční doba zanikla převodem zboží na jiného majitele. Možná to u vás je jinak?

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    v občianskom zákonníku neni nič o zániku záruky.

                                                    ale neni tam nič ani o tom, že záruka je prenosná. záruku dáva predávajúci kupujúcemu, a tak v prípade, že bude reklamovať niekto iný ako kupujúci, ktorý je uvedený v záručnom liste, tak by predávajúci imho mohol protestovať. ale osobnú skúsenosť nemám.

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    To je videt.

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    ty máš určite kopu vecí, u ktorých je v záručnom liste uvedený majiteľ. veľa z nich si kúpil z duhej ruky, takže to napísané meno neni tvoje. a nepochybne si to už mnohokrát reklamoval.

                                                    myslíš, že by si sa mohol podeliť s aspoň pár príkladmi, jak to prebehlo?

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Ja jsem jeste nevidel zarucni list s vypsanym jmenem. Kolikrat se stane, ze neni ani potvrzeny a je na nem jen razitko prodejny :)

                                                    0 0
                                                  • DaSnail  

                                                    aha, tým sa to vyjasňuje. ja som ich pár videl. komplet vypísaný s číslom rámu, dátumom aj razítkom.

                                                    0 0
                                      • Honza729  

                                        Nemusis vest ucetnictvi. FÚ jednoduše sečte to co vidí na tvém účtu Aukra, podtrhne a jakmile to přesáhne 20000 (s temi 35tisici jsem se spletl), jsi povinnen danit.

                                        0 0
                                        • maajkee  

                                          ano, jen ale v případě, že se to FÚ nezdá, jestliže já prodávám svoje, použitý věci, který jsme nekupoval a neprodávám je za účelem zisku, danit to nemusím. Když budu na aukro prodávat 30 kusů nových batohů, je to o něčem jiným.

                                          To znamená, prodám svoje auto, který jsme využíval, svoje starý kolo, na kterým jsme jezdil, svůj použitej mobil, to je osvobozený příjem (osobní věci).

                                          0 0
                                        • kafac  

                                          A na tenhle blabol jsi prisel kde? Dan se plati z prijmu!! ne z prodeje. Pokud prodam veci za cca 35000,–Kc ktere jsem predtim koupil za 50000,–Kc tak at se divam jak se divam zadnej prijem nevidim. Ty jo?

                                          0 0
                                          • Honza729  

                                            Prosím ? Ja nevim, ale asi si nerozumime: Kdyz neco prodavas, prijimas penize. Nad limit 20.000 CZK danis.

                                            Jak rikam, nejsem daňař, ale takto to chápu já.

                                            0 0
                                            • kafac  

                                              Chapes to spatne, pokud prodavas „osobni veci movite“ tak ty nepodlehaji zdaneni prijmu.

                                              0 0
                                              • jipík  

                                                Ale podléhají, každý příjem nad limit podléha zdanění, mimo toho co je uvedeno v zákoně, viz vyše uvedeno od kaface a hlavně FÚ má čas a taky toho využívá, čím déle odhalý nezdaněný příjem, tím víc mu to sype na úrokách a pokutě, mě to udělalo za 35000 komponenty k PC za tři roky jsem fynančákům zaplatil 90000 na penálech a pokutě a vůbec nikoho z FÚ nezajímalo jestli to je osobní nebo k podnikání, prostě únik a tečka, jinak dokonce i když ti někdo pomůže třeba na stavbě z kamarátství zadara, je to dar z kterého jsi měl prospěch a měl by se vyčíslit, mě vyčíslili třeba že jsem si svoje osobní auto půjčoval do s.r.o.čka, měl jsem z toho prospěch i když nefinanční musel jsem zaplatit znalce, aby ohodnotil onen nefinanční prospěch nebo dar, stál mě ale 2táci a pak když jsme to vyčíslili vyšla daň do 100kaček a ta se nevybírá, ale těch papírů a té úřední buzerace bylo kolem toho že jsem radši všechno zabalil.

                                                0 0
                                                • kafac  

                                                  Uz jsem to psal vys. Prijmy z prodeje osobnich movitych veci se nedani, zrovna tak jako se nedani dary. Z daru se plati tzv. darovaci dan.

                                                  Pujcovani auta do s.r.o je vec jina, tady se bavime o neobchodni sfere.

                                                  Pomoc na stavbe je samozrejem nezdanitelna,uz jen proto, ze si dle zakona kazdy stanovi cenu svoji prace, takze pri cene treba 0,10Kč/hod by to asi ztracelo smysl.

                                                  Navic soukroma osoba neni podle zakona povinna nic dokladovat, takze ani nelze nijak urcit kolik by byla dan…

                                                  Lidi, proboha kdyz se v tom nevyznate, pouzivejte aspon selskej rozum a nesirte tady takovy nesmysly

                                                  0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Aha…muzes mi tedy vysvětlit, proč když nepodnikající člověk rozprodává svou sbírku a utrží za ní přes 50.000 CZK je předvolán na FÚ k podání dodatečného daňového přiznání, je mu vyměřena daň + penále?

                                                    Díky

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No, mě by jenom zajímalo, kde se to ten FÚ dozví, že tu sbírku prodal a že jí prodal za 50 tisíc, když má třeba někde jen jeden inzerát a v něm cena dohodou. Jedině, že by ho prásknul ten kupující :)

                                                    0 0
                                                  • Honza729  

                                                    Tak samozřejmě, že nepochytí každého…ale sám víš, že je tam kolikrát po jedné aukci na každý předmět sbírky. Hádej proč…

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    No jo no, jako já myslím, že naše zákony maj všude nějaký mouchy, když je člověk vychcanej, dá se z ledasčeho vybruslit.

                                                    Taky záleží jestli se blbec na FÚ nudí a náhodně si vyhmátne třeba tebe nebo mě a bude nás zkoumat :)

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    Nějakej chlapík psal, že si ho z fu předvolali kvuli dvěma použitým mobilům, co prodal za 2000 a 3000kč v jednom roce na aukru, sice to vysvětlil, ale stálo ho to den dovolený. Takže ty úředníci v tom asi taky maj občas maglajz.

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Nemaji maglajz, nekdo posle udani, a oni to musi prosetrit..

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    Když šlo o 5000, tedy evidentně ne nad 20000?

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Nevim jak to presne funguje, oni asi taky na kazdy udani nemuzou reagovat, ale kdyz nemaji co na praci tak proc ne..

                                                    Ale muzu to zjistit…

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    Nic nezjišťuj, je to nad 20.000, úředník buď věděl prd, nebo se nudil.

                                                    0 0
                                                  • Piiiiitrs  

                                                    me by zajimalo podle ceho financak usoudi, ze tech 50 tisic je realizovany prijem. kdyz uz jen vezmu nazev tohoto vlakna, kdy prodejce vec sice vydrazil, ale obchod se neuskutecnil a bude vec drazit mozna jeste minmalne jednou pripadne ji prodal jinde, tak podle ceho urci, ze prave tenhle akro svindl se skutecne realizoval.

                                                    neco jineho by byla situace, kdy si zkusi zkontrolovat registrovane prekupniky s kamenakem co cast obchodu maji na aukru a zkontrolovat treba to dph.

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    jj, přesně pro ten případ co jsi uvedl na konci si myslím, že to nebezpečí předvolání od FÚ platí.

                                                    0 0
                                                  • pepino  

                                                    No jasan, když tam někdo prodává třeba 100 nových mobilů nebo tak. Ale předvolali si třeba za prodej starých věcí z garáže atd, co lidi píšou na netu, no musí holt vykazovat činnost:)

                                                    0 0
                                                  • kafac  

                                                    Pokud si majitel sbirky dele jak rok (nebo mozna dva – ted to z hlavy nevim presne) tak nic danit nemusis.

                                                    Danit musis pouze v pripade, ze ji prodas pred tim zakonnym terminem, a danis pouze zisk. Takze kdyz jsi ji koupil za 50000 a prodal zas za 50000 tak neplatis nic…

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    „Prijmy z prodeje osobnich movitych veci se nedani, zrovna tak jako se nedani dary.“ – to ovsem neplati pro kazdyho a to je potreba dodat a nesirit neuplne pravdy.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Proc to sem davas? Kdyz neumis cist, tak k tomu neni co dodat :)

                                                    0 0
                                                  • jipík  

                                                    Třeba proto, viz výtah:

                                                    "Zkažené Vánoce

                                                    Finanční úřad může chtít daň až za tři roky zpátky. „Dnes mi vyměřili daň z příjmu za 2007 a 2008 na 30 000 Kč. Takové Vánoce už dlouho neproběhly,“ říká jeden z přistižených na diskusním fóru Aukro.cz. Penále přitom dělá zhruba 15 procent dlužné částky ročně."

                                                    Spíš ty jsis to nedočetl do konce.

                                                    0 0
                                                  • Polka  

                                                    Ja jsem to do konce docetl, ovsem nechapu co tim uryvkem chces naznacit. To, ze po tobe muze jit FU zpetne je jasny.

                                                    0 0
                          • maajkee  

                            no jasný, vždyť o tom to ale je. člověk prodává přece věci, co už nepotřebuje, nechce, nebo má lepší, nic zvláštního. To samý je defakto ebay.

                            0 0
                        • maajkee  

                          a mimochodem, ty když něco vyhazuješ do odpadkovýhop koše, tak máš za to peníze? :) jestli jo, tak bych takovej koš taky rád měl :)

                          0 0
                        • Polka  

                          Spis „co nevyuzije jeden, muze vyuzit druhej“.

                          0 0
                • tiru  

                  počítat sledování je ti prd platné, páč sledují tvé zboží i konkurenti a ti od tebe určitě nic nekoupí :)

                  0 0
                  • maajkee  

                    jaký konkurenti? :) já teda zboží o který nemám zájem nesleduju, sleduju něco co chci a chystám se tam přihodit 10s před koncem aukce :)

                    0 0
                    • miki  

                      jak poznáš 10 s před koncem?? je tam někde tahle možnost sledovat aukci po sekundách jako na Ebay?? že by mi to uniklo??

                      0 0
                      • maajkee  

                        je tam minuta do konce, dávám refresh, objeví se méně než minuta, čekám cca 45s a dám nabídku a je to, nic složitýho :)

                        0 0
                        • miki  

                          Mě zase vyhovuje sledování konce aukce po fteřině na Ebay a už jsem několikrát dražil 1–2 s před koncem a to mi vyhovuje.Na ebay mám cca 500 nákupů a to co na Aukru nikdy neuvidím to koupím na Ebay za pár €.

                          0 0
                          • maajkee  

                            no tak si to tam kupuj, nikdo ti neříká ať to tam nekupuješ, 500 věcí, to jseš docela závislák :)

                            0 0
                            • miki  

                              nekouřím ,nepiju ale člověk nusí mít nějakou neřest :-))Na Aukru jsem nakoupil taky pár věcí ale když přijde zboží co připomíná Polskej trh a pochybnou kvalitu tak to raději Ebay.Tam se mi to za 5 let nestalo.

                              0 0
                              • maajkee  

                                no já kupoval pro bráchu leftynu, great condition, uživatel měl plno kladnejch, no a brácha musel dát leftynu na komplet repas :) a jeď si pak do USA dát mu do držky :)

                                0 0
                                • miki  

                                  joo v tom máš pravdu ,já kupoval novou Foxku a raději jsem si 80 km pro ni zajel autem.

                                  0 0
                                • roud  

                                  co vlastně má brácha za kolo s leftynou ? nemáš fotku ? ? ?

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    fotku nemám, až k němu pojedu vyfotím mu to, bydlí v Hoděšovicíh. Má nějakou F700, caad 3 klasika rám, modrej, žlutý nápisy.

                                    0 0
                                • Smelina  

                                  No nestraš, já koupil minulý týden vidli http://cgi.ebay.com/…BayISAPI.dll?… tak se modlim ať je použitelná…

                                  0 0
                                  • miki  

                                    Není nějak moc drahá?? na to že je použitá?.

                                    0 0
                                  • roud  

                                    nechápu proč kupuješ rebu na ebayi…

                                    0 0
                                    • maajkee  

                                      protože to je šmelina :)

                                      0 0
                                    • Smelina  

                                      Kde bys doporučoval ji koupit?

                                      0 0
                                      • roud  

                                        na cyklobazaru ji koupíš určo za stejnou cenu ne li lepší a budeš si moc pro ni dojet přímo v čr a podívat se v jakym je stavu…

                                        0 0
                                        • pepek  

                                          S tímhle nickem mu v česku nikdo nic neprodá :)

                                          0 0
                                        • Smelina  

                                          Hmm a že těch 29" reba team/fox F29 v bazarech jsou mraky. To bych taky mohl čekat do června než na něco narazím.

                                          0 0
                                          • roud  

                                            to že je to 29 tě omlouvá… ale ten nick máš stejnak naprd ;o]

                                            0 0
                                            • Smelina  

                                              Už ho používám asi 15 let :-) Ale šmelit jsem začal až teď!

                                              0 0
                                              • roud  

                                                Tak hodně štěstí a snad ta reba bude ok jinak to nebude moc gute kauf…

                                                0 0
                                                • karliner  

                                                  Když nebude OK, objeví se na cyklobazaru jako skoro nepoužitá jetá cca 300 km holkou po polňačkách :-)

                                                  0 0
                              • tiru  

                                proč mají všichni češi takový odpor k polským výrobkům :(

                                …v polsku jsem viděl takovou, výrobní linku, že můžu na plnou hubu říst ,že polovina jejich konkurentů u nás vyrábí „na koleně“

                                0 0
                                • roud  

                                  ochutnej polskou čokoládu co k nám dovážej…

                                  0 0
                                  • tiru  

                                    jo měl jsem jednu bombošku – a teť si nedělám prdel! – ale opravdu byla lepší než ty u nás :)

                                    0 0
                                    • roud  

                                      možný to je ale tak 70% čokolády co sem dovážej se nedá žrát :O(

                                      0 0
                                  • jIrI___  

                                    jj, spolu s tureckými jsou to nejhorší „čokolády“

                                    0 0
                                • Gorgov  

                                  nesplet sis pismenko, když si vyplňoval profil? :)

                                  0 0
                        • Smazaný účet  

                          to je dost složitý… :o) dám ti radu, srovnej si v kompu čas s nějakým časovým serverem (existují na to utilitky) nebo třeba jen ručně s presnycas.cz. aukro je taky srovnaný.

                          0 0
                          • maajkee  

                            to je složitý :)

                            0 0
                          • Vilém  

                            Taky to tak delam. Navic tim refreshem oznamujes ostatnim cekajicim zajemcum i prodavajicimu, ze maji byt na pozoru a rozhodne nebudou nakupovat sami, coz trochu kazi moment prekvapeni:)

                            0 0
                            • ajfel  

                              Jak může refresh v mým kompu vidět někdo, kdo čučí na stejnou aukci jak já? Když si on nedá refresh, ani nevidí, že jsem přihodil (mluvím o Aukru).

                              0 0
                • TinkTink  

                  Todle tady pise clovek, kterej jeste pred mesicem kritizoval aukro jak se jenom da…pekne.

                  0 0
                  • Honza729  

                    :-))

                    0 0
                  • maajkee  

                    aha, ukaž, kde ho kritizuju prosim tě.

                    0 0
                    • maajkee  

                      Pokud vím, v tom vlákně jsem psal jen, že ebay je lepší a to si pořád myslím, to přece ale neznamená že říkám, že je aukro na hovno.

                      0 0
                      • TinkTink  

                        http://www.bike-forum.cz/…azba-cz.html

                        no, jasný, ono by stačilo zavíst ebay.cz a bylo by. Aukro sice používám, ale jsou to vydřiduši :)

                        jestli je aukro levný, tak teda prodávám asi na jiným aukru :)

                        Takže v poměru cena:výkon mi aukro rozhodně nepříjde levnější.

                        No není :) musíš počítat cenu služby jako ti ten danej server nabídne. Služba co ti udělá aukro není levnější než služba co ti udělá ebay.

                        a dalsi

                        A ted tu kecas o:" e-bay používám krátce, to se k prodeji téměř použít nedá, berou si víc než aukro za prodanou věc. "

                        Si upravujes skutecnost jak se ti zrovna hodi, myslim ze jako obchodnika bych te ve firme fakt nechtel.

                        0 0
                        • maajkee  

                          sory, ale furt tam nevidím to kritizování aukra, jen tam říkám, že to jsou vydřiduši a za tím smajlík,

                          no a s tím prodejem to je pravda, e-bay je dražší, ale nakupování je na něm lepší.

                          Meleš hovna hochu, vidíš něco co vůebc nikde není…

                          PS: Já bych tě zase rozohndě nechtěl za nadřízenýho :)

                          0 0
                          • TinkTink  

                            No o tom „mleti“ hoven si v tvem podani myslim uz pres mesic svy…

                            0 0
                            • maajkee  

                              ho ho ho :)

                              0 0
                            • přišlapávač  

                              souhlasím. Chybí soudnost.

                              0 0
                              • maajkee  

                                máš právo na svůj názor, ale víš o mně prd chlape.

                                0 0
                                • Honza729  

                                  Myslim, žes právě na vlastní kůži poznal to, co jsi nedávno předvedl mně. :))

                                  Snad tě to poučí.

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    už se nepamatuju, to jsem nečekal, že bych tě dokázal něčím ranit :)

                                    a mimochodem já furt nikde nevidím nějakej závažnej rozpor mezi těma věcma co jsem napsal…

                                    0 0
                                • přišlapávač  

                                  jojo to právo mám a dokonce tady i čtu většinu těch výplodů, takže si obrázek dovedu udělat sám, což mi ke konstatování že si většinou protiřečíš a sázíš sem jeden příspěvěk za druhým stačí ;-) k tomu netřeba hlubšího rozboru osobnosti. Hádat se nehodlám.

                                  0 0
                                  • maajkee  

                                    dobře, to jsou silná slova, napiš mi sem prosím ještě nějaký příklady jak si tady pořád protiřečím, rád bych to viděl a jestli je to pravda, stáhnu ocas a budu se kát.

                                    0 0
                                  • maajkee  

                                    sázíš sem jeden příspěvěk za druhým aha, tak sory, já jsme zapomněl, že to je fórum mlčících :) hovadina

                                    0 0
                                    • TinkTink  

                                      Kat se nebudes, to stezi, ale prosimte, nez neco odesles, precti si to po sobe, oprav to, zamysli se jeste jednou a pak to teprve odesli…takhle to vypada jako reakce ditete , ktery se snazi chytit zachraneho lana a sazi sem jeden prispevek za druhym – to neni o mlceni, ale o rozvaze.

                                      0 0
                                      • maajkee  

                                        no to jsi mi teda moc neodpověděl, jen jsi se mě pokusil zase shodit :)

                                        0 0
                                      • maajkee  

                                        no a kde mám v tom přípsěvku na kterej jsi reagoval chybu, já ji nevidím :)

                                        0 0
                                        • TinkTink  

                                          Protoze nechces videt.

                                          Odeslal jsi 2 prispevky ve 2 minutach, neco jako dite kdyz krici.

                                          0 0
                                          • maajkee  

                                            nechci vidět?

                                            aha, tak sory, já jsme zapomněl, že to je fórum mlčících :) hovadina

                                            Tak se na to podívejme, ha, jsme místo sem – překlep, to je z toho jak píšu hodně rychle, ale to podle mně není teda moc velká chyba.

                                            Pak by mohlo být ještě něco špatně ve slově mlčících, ale to je správně, takže ne že bych nechtěl vidět, ale nevidím.

                                            Odeslal jsi 2 prispevky ve 2 minutach

                                            No a co jako? stihnu i víc, když se s někým bavíš tak čekáš abys toho neřek najednou moc? nechápu

                                            0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      mluviti stříbro, mlčeti zlato.

                                      0 0
                      • kafac  

                        Uz jen kdyz vezmes v potaz postovny pri koupeni na ebay, tak zjistis ze vetsinu veci u nas koupis novejch za min…

                        0 0
    • rš2  

      Význam negativu chápu v tom, že on ví, že ho nemáš rád…to je vše, jiný dopad to nemá :-/ Nebo snad když bude mít 3 negativy tak na Aukro končí…? Založí si nový účet a jede znova…je to vetešárna…na které jsem už ledacos prodal :-))

      0 0
      • Mike911  

        Jak je to s počtem negativů nevim, ale založit si nový účet nemůžeš jen tak lehce. Tohle mají docela ošefený. Ty si musíš nechat poslat na svoji adresu a jméno aktivační kod. Coz se samosebou dá obejít tim, že bys třeba na jeden den dal na schránku jiný jméno, ale zřejmě to kontrolujou ještě nejak dál, jestli přes IP odkud se registruješ nebo podle adresy. Například já měl jednou odstavenej účet kvůli tomu, že jsem nestihnul něco co jsem prodal, poslat a pak zmizel na 14 dnů na dovču. Vina pošty, ne moje. (nepřijel k nám svoz balíků) A kolega si v tomhle období z vedlejší kanceláře chtěl založit účet a chtěli po něm nascanovanou občankou. S tim, že se z téhle IP připojoval někdo kdo má teď odstavenej účet:)

        0 0
        • Smazaný účet  

          nejakou IP bych vubec neresil, staci si nainstalovat TOR a kazdou chvili ses pripojeny odjinud:)

          http://www.security-portal.cz/…-k-internetu

          0 0
          • kafac  

            Musis jim poslat oskenovanou obcanku, a na adresu podle obcanky ti dojde aktivacni kod, takze zmena IP nic neresi…

            0 0
            • romachain  

              Nejaka novinka??? Ja jsem rozhodne nikam scan OP neposílal.

              0 0
              • Piiiiitrs  

                jj. taky mam tady jeste nejaky ten aktivacni dopis s kodem a co sel jeste na jine bydliste a zadnou obcanku vymenou za aktivacni kod nechteli, ale pravda taky, ze nez ten papir dorazil, tak aukce skoncila a nebyl duvod aukro dal resit, protoze jsem nakup resil jinak.

                0 0
              • kafac  

                a prodavas? pro nakup to nepotrebujes. Pokud chces prodavat, tak dokud neposles sken OP tak ti zablokujou prodej…

                0 0
                • maajkee  

                  to je možná tak až teď, já jsem registrovanej 5 let, OP jsem nikdy neskenoval a neposílal a normálně prodávám.

                  0 0
                • Honza729  

                  Prosim te, co to je za volovinu…Znas zakon 101 ? Cetl jsi podminky Aukra pro ziskani plne registrace ???

                  0 0
                  • kafac  

                    Ano, zakon 101 znam. Na Aukru jsem registrovan asi 4 roky, a asi pred 2 lety (kdyz meli problemy s podvody) jsem musel poslat oskenovany OP, dokud jsem jej neposlal, mel jsem zablokovany prodej.

                    Zakone 101 jsem se taky ohanel. Odpoved znela: Jestli chcete prodavat poslete OP, kdyz neposlete – prodavat nebudete…

                    0 0
                    • pepino  

                      Na aukru jsem taky asi 4 roky, nic jsem skenovat nemusel(prodej i nákup).

                      0 0
                    • Honza729  

                      Tyhle kraviny komentovat nebudu. Podívej se do podmínek Aukra.

                      Pokud jsi dal svolení ke kopii OP, je to tovoje věc. Já bych to nikdy neudělal.

                      0 0
                • romachain  

                  Hovadina.

                  0 0
                  • kafac  

                    Hovadina to neni, je to osobni zkusenost. Mozna kdo mel v te dobe hodne hvezdicek posilat nemusel, ale ja jo…

                    0 0
                    • Honza729  

                      :-)) Asi tě tam už dobře znají… :-))) My ostatní jsme nic posílat nemuseli. Já jsem na Aukru začínal před 2 lety.

                      0 0
                      • kafac  

                        Neboj nejsem zadnej podvodnik, nevim proc to po me chteli, ale proste to chteli. Zadnej problem jsem s nima nemel, nemam ani zadnej negativni komentar tak nevim proc…

                        0 0
                        • Honza729  

                          Ja vim…taky bych si nedovolil te opravdu vazne z neceho osocovat. :) Mels jim napsat, at ti zduvodni jejich zadost, protoze dle zakona musis dat souhlas ke skenu OP a k tomu potrebujes znat duvod…Verim, ze uz by se neozvali, ono je to trochu tenky led…

                          0 0
                    • Medunka  

                      Je to popsáno na Aukru v ochraně osobních údajů

                      …V případě, že existuje podezření, že ze strany Uživatele systému dochází k porušení právních předpisů (např. jím inzerované zboží neodpovídá reálnému stavu, jeho prodejem by mohla být ostatním Uživatelům způsobena škoda, nebo hrozí porušení práv k duševnímu a průmyslovému vlastnictví), je Aukro je oprávněno žádat od těchto Uživatelů systému kopii občanského průkazu. Tato kopie slouží výhradně k ověření totožnosti prodávajícího, přičemž totožnost je zjištěna z porovnání údajů o jménu, příjmení a adrese Uživatele, případně o jeho věku, pokud je tento údaj v systému zadán…

                      Ale pochybuji, že jim to bude stačit jako důkaz ;-(

                      0 0
                      • Honza729  

                        Jako obvykle špatně čteš.

                        Hned v prvním řádku je psáno:„V případě, že existuje podezření, že ze strany UŽIVATELE SYSTÉMU…“

                        …a on původně psal o možnosti VUBEC něco prodávat.

                        Takže minela.

                        0 0
                        • Medunka  

                          Kafac byl při registraci na aukro požádán o zaslání kopie OP a bral to jako běžnou věc, že to tak musí udělat každý, nenapadlo ho, že toto je jen „ochranný mechanismus“ aukra.

                          Místo toho, aby mu to tady někdo logicky vysvětlit, tak se do něj raději pustíte.

                          0 0
                          • Honza729  

                            Znovu říkám: Čti pozorně:

                            kafac || 17.02.2010 22:09:50 || arrow || 212.96.177.xxx

                            Nárok na vyhranou věc – AUKRO (úroveň 7)

                            a prodavas? pro nakup to nepotrebujes. Pokud chces prodavat, tak dokud neposles sken OP tak ti zablokujou prodej…

                            To je evidentní blbost. Logické vysvětlení byl ten odkaz na podmínky Aukra. Ty sem hodíš odkaz na případ, kdy Aukro vznese podezření a koná.

                            Místo toho, abys tuto elementární logiku pochopila, tak se do mě raději pustíš.

                            0 0
                            • Medunka  

                              Ani jsem si nevšimla, že bych jako první reagovala na tebe, nějaký problem?

                              0 0
                              • Honza729  

                                Jsi na verejnem Diskuznim foru…tady reaguje kazdy na kazdeho. Vcetne tebe.

                                Problem mas ty se mnou, ne ja s tebou :-) Puso :)

                                0 0
                            • kafac  

                              Tys tu situaci pochopil spatne. Na Aukru jsem byl registrovan asi 2 roky, uspesne jsem prodaval i nakupoval. Mel jsem rozjety nejaky prodej, a najednou me ho zablokovali s tim, ze kvuli bezpecnosti prodeje (bylo to v dobe kdy byla ta ostuda s podvodama) musim poslat sken OP jinak nemuzu prodavat. Co jsem se ptal kamosa z prace mel to stejny…

                              0 0
                              • Honza729  

                                No jasne. A presto jsi ostatnim psal, ze aby mohli prodavat, musi poslat kopii OP…coz je ptakovina.

                                Je to jednoduche, soustred se:

                                Jsi na Aukru, kupujes, prodavas, Aukro ma podezreni, chce OP.

                                Nekdo CHCE na Aukru prodavat a zatim tam neni – nemusi OP kopirovat.

                                Tyhle dve vety se mi dzaji celkem jednoduse pochopitelne. Zkus to taky, prosim.

                                0 0
                                • kafac  

                                  Ale je to chapu, jen kdyz po me chteli tu obcanku, tak me psali ze je to bezpecnostni opatreni, ktery se tyka vsech uzivatelu aukra. Tak jsem mel za to, ze to plati pro vsechny…

                                  0 0
                                  • Honza729  

                                    No slaaava. A jeste si upresnime, ze uzivatel = prodavajici/na­kupujici.

                                    A je to. Ale ze to trvalo :)))

                                    0 0
                • karliner  

                  já jsem k prodeji na Aukru žádný scan OP nepotřeboval

                  0 0
          • Mike911  

            Jakožto informatik, tohle vim, ale nevi to dobrejch 90% uzivatelu. A uvedl jsem to jako jednu z moznosti, mozna to maji kontrolovane jeste nejak jinak…a mozna taky ne:)

            0 0
      • kafac  

        Na Aukru nekonci, ale vetsina lidi kdyz uvidi ze z 10 prodeju ma 7 negativu, tak od nej nenakoupi. Zalozit novej ucet neni tak uplne jednoduchy..

        0 0
        • Wilderness  

          to se bohuzel pletes :( pro prumerne zdatneho podvodnika uz vubec – anonymizery na ip, photoshop na obcanku a stitek na schranku to jisti. a zrovna nedavny pripad jednoho 17leteho vyrostka, ktry tam mel snad uz tri ucty a obral lidi o 30k+ (zamerne!): http://bit.ly/cAiBed

          jinak aukro vs ebay:

          ebay:

          100 nakupuu $5–500 – vzdy v pohode; prodeje nic

          aukro:

          50 prodeju, vse ok az na jeden (neplati, ale aspon komunikuje)

          30 nakupu, vzdy platba predem obratem a vzdy v poradku

          pri procitani komentaru je dobre se i zamerit na posledni aukce, za ktere ziskal komentare. pokud nekdo za posledni mesic 15× koupil nalepku za 10kc a potom prodava supervyhodne zanovni 50 palcovou LCD TV tezce pod cenou, tak bych ho rovnou nahlasil. kdo nakupuje supervyhodne nabidky ‚kup ted‘ od novacka s 0 hodnocenimi je uz uplny blazen.

          a ohledne vysiracu, co zkousi prodat pouzite bez zaruky za cenu noveho… ti jsou i na ebay a narazim na ne kazdou chvili. jinak koupit vyhodne objektiv (nebo cokoliv) neni o tom otevrit ebay a nekam prihodit, ale o tom nekolik tydnu ho sledovat, prochazet aukce, cist feedbacky, stanovit si maximum a cekat. kdysi jsem na jednom fotoforu cetl, jak nekdo celkem prihazoval do 15 aukci, nez se mu podarilo koupit objektiv za jeho maximum…

          prodej od koruny … kvuli poplatkum davam od koruny vsechno a temer vzdycky se to proda za cenu, kterou jsem ocekaval. 1× se mi stalo ze to bylo trochu pod cenou, ale mockrat ze to bylo tezce NAD (retezy cekal jsem/prodal jsem 400/600; rakev na auto 2000/4500 a hromada ram do notebooku 300/750/kus atd.)

          takze abych to shrnul, podle meho nazoru neni zadne „na ebay jsem sest let, je to super, a aukro je shit“… vyhodne nabidky i podvodnici jsou na aukru i na ebay. otazka zni, jak budou portaly postupovat pri pripadnem problemu (podvod), ale to jsem zatim resit nemusel a verim ze ani nebudu muset :)

          0 0
          • pepino  

            Asi 3× nebo 4× se mi stalo, že nezaplatili, jednou jsem přišel o 2000-foták pro segru, měl 0 hodnocení (ale foták aspon vyfotil, ne jen fotka z letáku:)) a já blb to koupil – naletělo nás na něj asi 5,chtěli jsme podat hromadný, ale pak z toho sešlo. Aukro tehdy bohužel ještě neručilo.

            0 0
          • kafac  

            No s tim stitkem na schranku to asi nebude tak horky, postacka vetsinou vi kde kdo bydli, navic mam dojem ze to chodi doporucene (to uz si nepamatuju)

            Druha vec je, kdyz kupuju neco drazsiho, tak si pro to jedu osobne…

            Koupil jsem na Aukru uz dost veci a zatim vsecko v pohode, ale je pravda ze tam spis prodavam a s tim jsem taky spokojen ;)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.