kvalitní sport tracker do chytrého telefonu

125 nepřečtených
  • colombo1

    Zdravim vás,

    vím, že se tady už toto téma párkrát řešilo, ale to už je déle než rok (pokud jsem se dobře kouknul). Rád bych věděl, co používáte pro záznam trasy v chytrých telefonech na vyjížďkách. Sám jsem jich pár vyzkoušel, ale nějak se mi nedaří najít aplikaci, která by mi vyhovovala. Nejblíže k tomu měla asi aplikace Sports Tracker, ale pravidelně se mi stávalo (asi každý 4. záznam), že aplikace „spadla“ a záznam byl v pr***.

    Od aplikace očekávám, že bude stabilní, záznamy budou s rozumnou přesností, budou na výběr základní aktivity (jako např. běh a kolo) a také automatickou pauzu a v neposlední řadě záznam výškového profilu tratě.

    Za tipy předem děkuji.

    Anketa: Jakou aplikaci používáte vy?

    66x
    51%
    29x
    22%
    15x
    12%
    2x
    2%
    7x
    5%
    0 0
    • Agnes  

      Já požívám celou řadu aplikací od runtasticu a jsem fakt spokojená. Už jsem jich vyzkoušela i Sport tracker i Endomondo, ale runtastic mi z toho vyšel nejlíp. Používám základní Runtastic, kde si můžeš provozovanej sport nastavit (požívám ho na brusle, dá se požít i na běh, běžky, kolo,…) a na kolo požívám buď MTB runtastic a nebo Roadbike runtastic, plně postačí free verze, jednou jsem však vychytala, že byla akce na Roadbike PRO zadarmo a v těchto PRO verzích jsou i offline mapy když vypadne signál někde v lesích. Co jsem na itunes storu četl recenze, jsou velmi dobré, tak zkus…mě to vyhovuje 100%

      0 0
      • Barberry.pha  

        Ja jsem osobne byl max spokojeny tady s tou app

        http://itunes.apple.com/…/id380331623­?mt=8

        ale koukal jsem za pak vysla od nich i primo app pro MTB jak pise kolega.

        Vyhovovalo mi ze na vetsinu informaci o jizde se dalo koukat uz primo v iphone a ne az po nahrani do pc.

        Jinak by bylo dobre napsat i pro jaky OS tu app chces, nevim jestli co je pro iOs je treba i pro androidy nebo WP7

        Jedine co mi zezacatku vadilo bylo rychlejsi vybijeni baterky, pomohlo pred vyjizdkou vypnuti mobilnich dat, vsechny data o jizde se bez problemu ukladala a vydrz se paradne prodlouzila.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Muzu se jako uplny laik zeptat, co to ma navic v porovnani s klasickym tachometrem ? Pouzivate to kvuli zaznamu trasy? Snazim se v tom najit duvod, abych to taky vyzkousel, ale zatim sem si vzdy vystacil jen s udaji o vzdalenosti a rychlosti.

          0 0
          • novas752  

            Záznam trasy ale i okamžité rychlosti, nadmořské výšky, třeba i tepu/ výkonu (to umějí i některé tachometry resp. wattmetry), výhodou třeba Stravy jsou Segmenty – měřené úseky, kde se můžeš porovnat nebo cíleně zajet co nejlíp. Dají se organizovat společné vyjížďky, pomocí různých externích pluginů/progra­mů/aplikací atd (Veloviewer, Stravastix) se z toho dá vytáhnout hromada statistických údajů, je možnost zaznamenávat i ostatní aktivity – turistika, běh, lyžování… a všechno to zapisovat do stejného tréninkového deníku atd.

            Ale někomu třeba stačí vědět, že ujel 32,3 km za 1:27, takže to nepotřebuje.

            0 0
    • Gorr GrimWolf  

      Jako webovku používám Stravu, protože pochybuju, že je něco lepšího pro žiletkáře. Hážu to tam přes export z Garmina a funguje to skvěle. Hlavní je ta motivační složka.

      Jestli, ale používáte na záznam přímo mobil, tak je Strava k h*vnu. Strašná aplikace. Možná bys mohl vyzkoušet app Velocio. Vypadá moc dobře, má mraky nastavení. Výhoda je, že ukazuje mapu a údaje v jednom okně. Má i gradient. Což je super. Myslim, že je jen na iPhone.

      0 0
      • colombo1  

        No tak to Velocio vypadá dobře, ale já mám androida… :-/ Jinak ty statistiky u stravy jsou výborný, ale ta aplikace…

        0 0
    • MirosPikos  

      Používal jsem Sports Tracker na Nokia E51, kde jsem měl nalogováno už pár tisíc km. Ale přešel jsem na Android a tam je Sports Tracker dost hroznej. V podstatě neexistuje žádná taková aplikace, která by měla offline mapy a nebo o tom nevím a je to pro mě dost zásadní věc.

      Tak jsem koupil Locus Pro kvůli mapám a ten má funkci logování s možností exportu na Breadcumbs. Tady můžeš mrknout na jeden z mých logů.

      Jsou tam také možnosti dopočítání nastoupaných kilometrů Online (podle Google Elevation API – má to omezené použití za den). A nebo Offline (SRTM). Google API to udělá hodně přesně řekl bych, resp. nevím jak přesně, ale ty nastoupané metry vypadají podstatně reálněji.

      Jinak v Locusu jako takovém vidíš pak i graf a různé statistiky, přičemž máš jistotu, že se podle zájmu uživatelů bude dále na této funkci – logování dále pracovat.

      Tak jsem to krátce shrnul, ono je to fakt děsně namakaná aplikace a popsat krátce vše, co umí, nelze. Ještě bych zmínil, že si můžeš vybrané logy zobrazit na mapě, což je docela fajn když hledáš nové trasy.

      0 0
    • Enzy  

      Prošel jsem si stejným kolečkem a nakonec zůstal u Endomondo PRO. Se stabilitou jsem neměl problém (= ještě mi samovolně nespadl během záznamu) a na webové rozhraní se dá zvyknout.

      Do web. Stravy si občas importnu vyexportované záznamy z Endomonda, abych se pokochal těmi super statistikami.

      0 0
    • Cvoky  

      Tak jsem vyzkoušel hodně programů a nejlepší za mě teda http://www.sportstracklive.com – nejsou to žádný omalovánky typu sports tracku. Jediný co je dost divoký jsou udávané nastoupané/sklesané metry – ale holt to je neduh GPS

      0 0
    • xcbike  

      Mám http://www.sports-tracker.com dle mého asi nejhezčí prostředí na webu i v mobilu.Výškový profil to měří hodně přesně,ale chce to si tam nastavit offset osobně jsem tam nastavil –45 metrů a když přijedu ke značce KČT tak se mi ještě nestalo,aby byla odchylka větší,než 10 metrů,což je na GPS dobrý..super je,že přímo v aplikaci můžeš dělat fotky,které se ti potom nahrají na web i s jízdou,je tam zaznamenáno i místo,kde byla fotka pořízena.Zase úplně mimo jsou celkové nastoupané metry,což je škoda,protože je to docela důležitá informace.Někde jsem ale četl,že vývojáři na tom pracují,tak uvidíme s čím přijdou…Trať je značená velmi přesně.Zkoušel jsem endomondo a stravu a zůstal jsem u sports-trackeru.

      http://www.sports-tracker.com/… tady je nastupáno 2749m a ve skutečnosti to má být 1565m..

      0 0
    • mrozu  

      Za mě Endomondo – jasné, jednoduché, spolehlivé a poměrně přesné (kromě nastoupaných metrů). Naopak důrazně nedoporučuji Sports-tracker pro Android, s ním mám stejné zkušenosti jako ty.

      0 0
      • xcbike  

        nevím,v čem to je že aplikace spadne,ale mě se to nestalo ani jednou…

        0 0
      • shark.jd  

        Já mám opačné zkušenosti. Používám Sports Tracker a mám i zakoupené Endomondo a přesto je ST lepší. Testuju pravidelně mobilní telefony a Endomondo bylo na více přístrojích nepřesné, v ST nebyl nikdy problém.

        0 0
        • mrozu  

          Nepřesné v čem? Mně přišly záznamy ± pár procent srovnatelné (ale i tak je mi to jedno, stejně vždycky doplním údaje podle tachometru), ale z Endomonda jsem záznam dostal pokaždé, Sports-tracker mi každou chvíli spadnul, takže záznam v heizlu a když jsem si trasu naklikal zkusmo v cykloatlasu a chtěl ji naimportovat přes web sports-trackeru, tak mi ji to zmršilo – při přechodu určité souřadnice to skočí zpátky o spoustu kilometrů v jejím směru a tam to napojí zbývající část trasy.

          0 0
      • MirosPikos  

        Tak jsem si zkusmo zkusil nainstalovat všechny zmíněné a zajímalo mě u nich jediné – nastoupé metry.

        Nejreálnější byl Endomondo – ukázal mi 781 a 792

        Sports Tracker – 1040 a 1049

        SportsTrack mi ukázali – 1059 a 1068

        Nevím co s tím Endomondo dělá, že dospěje ze stejného GPX k takovému výsledku, ale pro mě je to důležitý, že je to reálný. Možná to právě přepočítává podle Google API, kdo ví.

        Pokud bych hodnotil stabilitu, se Sports Tracker jsem nikdy neměl problémy. Ostatní dva jsem nikdy moc dlouho nezkoušel. Takže zatím nemohu říct… ale nejspíš si někdy udělám čas a přehraju data ze Sports Tracker do Endomonda. Škoda že neexistuje nějaký hromadný export a pak import… takhle to bude docela ******. Co se mi líbí na SportsTrack, tak tam je alespoň možnost hromadného exportu. Na druhou stranu import trvá trašně dlouho než ho schválí server a přijde oznámení emailem.

        0 0
        • mrozu  

          Endomondo je podle mě na převýšení také dost nepřesné, i když pořád lepší než Sports-tracker. Nejlepší zkušenost v tomhle ohledu mám s Locusem přes to google api, jak jsi psal výše. Bohužel Locus je zatím na trackování špatný, nemá autopauzu a ten výpočet převýšení i export trasy se musí dělat manuálně.

          0 0
          • MirosPikos  

            Ale tam přece je funkce, že když je to pod zadanou rychlost, tak Locus nezaznamenává, nebo se mýlím? A pak uvádí ve výsledku průměrnou rychlost celkovou a rychlost po dobu jízdy. To by šlo považovat za automatickou funkci, ne? Pokud ne, můžu napsat Menionovi aby zapracoval do příští verze nějakou autopausu.

            Co se pauz týká, tak nejlepší ji měl jednoznačně Sports Tracker.

            0 0
            • mrozu  

              No on sice nezaznamenává body, ale čas běží dál. Endomondo při pauze zastaví i čas a ty úseky pak spojí.

              V těch statistikách trasy v Locusu se sice pak dá vyčíst čas a průměrná rychlost pohybu, ale když vyexportuju trasu ven, třeba do Endomonda, tak tam mi to ukazuje už jenom celkový čas, v grafu je pak i vidět, kdy a jak dlouho jsem kde stál. Ale i to má něco do sebe, někomu to může takhle více vyhovovat.

              0 0
              • MirosPikos  

                Ok, já to s ním domluvím aby byla možnost zvolit ANO – autopauzy a nebo NE – bez autopaus a udělat pro to nějakej vychytanej algoritmus :)

                0 0
              • jIrI___  

                Sports Tracker při autopauze zastaví i čas.

                0 0
              • MirosPikos  

                Vznesl jsem dotaz, můžeš to sledovat zde

                Ale když nad tím tak přemýšlím, je věc aplikace nebo webového rozhraní, jak si s tím poradí. Třeba SpotrsTracklive si s tím poradí stejně jako Locus. Zobrazí průměrné rychlosti v pohybu a celkové. Ale celkové trvání výletu asi celkové. Ale jak říkáš – Endomondo a Sports Tracker ty průměrné nedává.

                0 0
        • jonti  

          Co bereš jako referenční hodnotu stoupání? Barometrický výškoměr se záznamem po 1s? Třeba v polaru?

          0 0
          • MirosPikos  

            Hodnotím to čistě subjektivně… avšak jsem si jist, že SportsTrack a Sport Tracker to hodně přehánějí s nastoupanými metry. Endomondo už to počítá reálněji. Ovšem pravda může být docela jinde. Ale nejspíš to bude ještě méně a proto hodnotím Endomondo z této trojice jako nejlepší (teda když neberu v potaz počítání přes Google API u Locusu).

            Bohužel jinou možnost změření nemám.

            0 0
            • Bystrous  

              I Endomondo asi bude hodně nastřelený. Garmin Connect mi ukazuje vždy max 1/2 – 2/3 nastoupaných metrů z toho co ukazuje Endomondo. Mám garmin fr405.

              0 0
              • sharkeeCZ  

                Endomondo vs Runtastic je vzdy vyrazne mene u Endomond (az o 1/3), pricemz u Runtasticu to bude blize realite, alespon dle prpofilu trati a map

                0 0
    • saddik  

      Pro mě je důležitým faktorem, co za aplikaci používají kámoši, protože sociální rozměr těchto aplikací je skoro bych řekl nejpodstatnější – navigovat se podle toho nedá (online googlemapy, které většina používá, jsou v terénu k prdu), profily sice hezké, ale na přesnost se také moc spoléhat nedá, průměrnou rychlost mám v cyklocompu. Takže podstatným faktorem je pro mě motivace najet za měsíc víc než kámoši, ukázat jim zajetí průměrky na urč. trase atd. Proto používám ST, který rozhodně není optimální, ale nic moc vyloženě lepšího jsem stejně nenašel.

      Pro mapy, navigace a kešky mám OruxMaps, které si nemůžu vynachválit.

      0 0
    • Milvus888  

      nechce se mi to číst ale ja používám BikeComputer a jsem naprosto spokojen.

      0 0
    • colombo1  

      Díky za tipy a zkušenosti – mám naistalováno několik aplikací a jedu to ven vyzkoušet :-)

      0 0
    • Tomas94  

      Moje trasy.. zatím stačí

      0 0
    • VlkenCZ  

      Jednoznačně STRAVU, na mobilní telefony asi nic lepšího nenajdeš, aplikace je prakická, dobře fungující a nežere moc baterku, nastoupané metry měří + – přesně (myslím, že nejlíp z mobilních sport trackerů)Záznam trasy je taky dobrý (tady hodně záleží na GPS čipu, člověk s mobilem za 2000 se nemůže divit, že to měří blbě, chyba je v mobilu) Internetové stránky aplikace jsou ty nejlepší co jsem zatím viděl, nabízí plno různých grafů a statistik, přesto jsou velice přehledné, je opravdu radost v nich „zkoumat“ . Navíc má aplikace jednu opravdu suprovou funkci navíc, kterou žádná jiná aplikace nenabízí, po zajetí trasy si můžete označit určitý úsek trasy (především kopce), ten se poté objeví na mapě ostatním uživatelům, kteří ho můžou zajet taky a poměřovat se s vámi v čase, průměrné rychlosti atd… je to opravdu motivůjící :)Myslím, že aplikace určitě stojí za vyskoušení

      0 0
      • colombo1  

        Díky za tip, osobně jsem aplikaci strava nezkoušel, jen jsem ji viděl u kámoše co jel se mnou na cyklovýlet a moc mě nenadchla, ale ty statistiky na webu jsou famózní… asi stravu vyzkoušim, abych nehanil něco co jsem nevyzkoušel :-)

        0 0
      • Sugar67  

        Vyzkoušel jsem všechny aplikace a mě osobně přijde skutečně STRAVA jako nejlepší i pro bike. Signál jednoznačně nejlepší, spotřeba baterky jakbysmet. A samozřejmě značení úseků, kde ti pak po každém projetí úsekem ukáže tvůj čas (dokonce to udělá i do minulosti) – to je hooodně motivující a hlavně si člověk může proměřovat své pokroky. Chybí jen autopauza – škoda. Ale celkově pro mě nejlepší.

        0 0
        • jIrI___  

          Ta chybějící autopauza je pro mě důvod, proč jsem Stravu jen vyzkoušel a vrátil se ke Sports Trackeru. Připadá mi to jako celkem závažný nedostatek.

          0 0
          • mrozu  

            Je možné, že už to za ten půlrok nějak opravili, ale včera jsem poprvé zkoušel Stravu a co jsem vysledoval, tak autopauzu řeší automaticky – na webu se ti ukáže jak celkový čas, tak i doba v pohybu. Průměrná rychlost se pak počítá jen z toho pohybu. Vzdálenost to trochu přeměřuje, ale to se dá překousnout.

            Celkově mě ta aplikace hodně zaujala, kdybych tam znal nějaký lidi a neměl už zajetý endomondo, určitě jdu do Stravy.

            0 0
            • Sugar67  

              Jo, máš pravdu – Auto-pauza funguje a to přesně takovým způsobem, jak jsi říkal. Dokonce to píšou na svých stránkách ve FAQ. Takže teď už nemám skutečně žádnou výtku a můžu jen vřele doporučit!

              Pro mě s mým Notem je důležitá ta baterka, kde ostatní aplikace si berou 20–25%hod, kdežto Strava jenom 10%!Takže pokud chci na delší vyjížďku, volba je jasná.

              0 0
            • zdenek  

              Dobrý jsou tam segmenty. Když většinou trénuju sám, tak mám alespoň virtuální srovnání s dalšími. Celkem dobrá motivace ke zlepšování v kopcích. :-)

              0 0
              • mrozu  

                Jojo, taky už ji pár měsíců používám, segmenty mě moc baví :) Bohužel je to asi tak všechno, co Strava nabízí.

                0 0
                • Sugar67  

                  Spíš bych řekl, že je to všechno, co nabízí Strava oproti ostatním. Strava je jednoduchá aplikace, zabere málo místa a moc nežere. Překvapuje mě spíš, že ostatní aplikace segmenty nenabízí ;-) Je fajn sledovat, jak jsi kdy jel určitý segment v přehledné tabulce – máš přehled o vývoji.

                  0 0
                  • mrozu  

                    Jj, tak jsem to myslel. Zpočátku mě moc nenadchla ani premium verze, kterou jsem měl měsíc na zkoušku, ale až po tom, co mi vypršela, jsem zjistil, že mi dost chybí, bez ní třeba ani nejsou vidět tepové zóny. Teď tam navíc přibyly Heatmaps, ty bych taky moc rád, ale $60 ročně mi přijde za takovou blbost hrozně moc :)

                    Tu historii časů v segmentech jsem neznal, díky za tip, to je fajn :)

                    0 0
                    • zdenek  

                      Zrovna nedávno jsem narazil na článek, že nějaký Amík žaluje Stravu kvůli segmentům. Prý tim inspiruje vypatlance sjíždět v San Francisku prudké ulice a ignorovat značky a semafory. A ten jejich vypatlanec se při tom zabil. Za což samozřejmě může Strava…

                      0 0
                      • Sugar67  

                        Njn, to jsou blbý amíci. My sice taky nejradši měříme kopce, ale směrem nahoru. A tam nic takového nehrozí ;-)

                        0 0
                        • mrozu  

                          Segmentů je plno i z kopce nebo po rovině. Ty vyloženě nelegální jsou často blokovány, s tím se i dá souhlasit. Pak jsou ale legální, jen nějakým způsobem nebezpečné (např. jeden můj oblíbený, kde je průměrná rychlost kolem 80 km/h), tam si dokážu představit, že až se někdo rozseká, tak i u nás by se našel nějaký bezmozek, který by hledal vinu ve Stravě :)

                          0 0
                          • Sugar67  

                            To by už rovnou mohl někdo žalovat výrobce cyklocomputerů. Taky jsem viděl borku jak vlítla do kanálu protože sledovala, jak rychle jede. Ale tato debata o tom není

                            0 0
                            • zdenek  

                              Třeba na to už taky přišli…

                              Já jsem vycházel z tohoto článku:

                              http://www.sfgate.com/…-3657025.php

                              0 0
                              • Sugar67  

                                Pěkný článek, ale není česky ;-)

                                Koneckonců výrobce čehokoli se může od toho distancovat tím, že to přímo zakáže v návodech na použití, resp. „výrobce neručí za škody způsobené nesprávným používáním“

                                0 0
                                • zdenek  

                                  Ono moc Američanů česky nepíše. :-)

                                  0 0
        • MirosPikos  

          To nevypadá zle, vyzkouším. A zkusím napsat, jestli hodlají řešit autopauzu. Dnes už mi odpověděl Menion na Locus a říkal, že v buducnosti udělá možnost zvolit si jestli chci nebo nechci autopauzu. Jen to musím ještě přepsat do GetSatisfaction…

          0 0
        • Sugar67  

          Ta autopauza je sice nepříjemný nedostatek, ale dá se to aspoň řešit ručně. Na druhou stranu výdrž je proti ostaním výrazně vyšší a to ručně nijak nevyřeším.

          Ale teď se mi stala zajímavá věc – nechal jse ho běžet po příjezdu domů až do rána (Endomondo nebo Sportracker či Runkeeper by klekli do půlnoci) a ráno jsem tam měl tak o 10km více, než po příjezdu ;-)

          Ten LOCUS nevypadá špatně a navíc je náš, jen mi přijde pro začátek složitý, než si všechno nachystáš.

          0 0
          • MirosPikos  

            Co než si nachystáš u Locusu? Myslíš fixnout GPS a přes widget na ploše spustit nahrávání? Nebo myslíš nastavení záznamu trasy? Pro nastavení záznamu trasy si můžeš vytvořit docela podrobný profily, což je fajn a je to jednorázová záležitost. Možná by to šlo vyřešit tak, že bys na widgetu spustil záznam trasy a Locus by se o všechno postaral někde na pozadí, kde by ti jen oznámil zvukovou signalizací, že už si fixnutý a můžeš vyrazit :)

            Mě u něj spíš trápí jedna věc a tou je funkcionalita s Bluetooth GPS modulem. Řešíme s autorem problémy, který to zatím má. Kdyby to snad někoho zajímalo a měl podobné problémy, může se k nám přidat do diskuze

            0 0
      • stanley.b76  

        +1

        0 0
    • kyjosek  

      já vyzkoušel endomondo a sportstracker, zůstal jsem u druhého z nich, má to nastavení co potřebuju a je to přehledný, funguje bezchybně a hlavně to používá většina přátel

      0 0
    • sharkeeCZ  

      zneuziji vlakna a zeptam, zdali nekdo nevi, jestli v Endomondu, nebo Runtasticu existuje moznost mereni mezicasu, kol, nebo neco podobneho. Jasne, jde udelat nekolik aktivit za den, ale tohle neni, to co chci. Jde mi o to, ze kdyz jedu na vyjizdce treba i trasu nejakeho zavodu XC, tak si chci zmerit cas za ktery trasu ujedu, pripadne na okruhu zmerit rozdily v jednotlivych kolech.

      U obou aplikaci mem PRO verze.

      0 0
      • unking  

        Nejsem si na 100% jistý, ale mám pocit, že od té doby, co na Endomondu zavedli ještě Premium verzi účtu (tím nemyslím pro a lite verzi), tak srovnání časů jednotlivých okruhů umí už jen příplatková verze. Pomoct by sis ale mohl tak, že pokud znáš délku okruhu, tak si nastav audio coache a ten ti při každém ujetí dané délky oznámí celkový čas jízdy a čas posledního kola (ujetí nastavené vzdálenosti).

        Co se pak luštění záznamu týče, tak to mě teď nenapadá nic jiného, než prostě odčítat kola podle času startu a dokončení.

        0 0
        • mrozu  

          Co vím, tak u Endomonda žádnou možnost měření mezičasů nemáš, jediné, co to pokaždé vyplivne jsou pevně předdefinované úseky po 1 km (nad 100 km pak po 10 km, nad 1000 km jsem zatím nezkoušel :D). Pak si můžeš v premium verzi porovnat až 3 workouty navzájem a zobrazí se rozdíly v těchto úsecích.

          Já do Endomonda importuju záznamy z Polaru, kde si mezičasy můžu definovat manuálně, ale Endomondo je stejně ignoruje a naplácá tam zase ty svoje úseky po 1 km.

          0 0
    • bikerR  

      Dotaz, Strava a ST jde pouzít na pozadí v androidu?Díky, mam na zkoušku tyto programy a jsem zvědav, ktery bude lepší.

      0 0
      • bikerR  

        vyreseno

        0 0
        • zdenek  

          Jj, jde. Taky jsem takhle testoval několik aplikací.

          Důležitý je vypnout si přitom zvuk. Vypadalo to, jako by se mi dva lidi hádali v batohu. :-)

          0 0
          • bikerR  

            Dneska jsem cestou do práce ST vyzkoušel a pohoda, rychlosti i trasa sedí.Uvidíme jak to vemu do vetsiho terenu :)

            Jinak problemy ze zvukem jsem nemel, v aplikaci mam zvuk vypnuty.(telefon SG Note)

            0 0
            • mtucek 1  

              dobry je take Cyclemeter

              0 0
            • Sugar67  

              Pak mi řekni, jak ti ST žere baterku. Já jsem právě kvůli baterce na SG Note zvolil Stravu. Jsem si říkal, že trasy pak budu exportovat do některé z rozsáhlejších aplikací, které jsem používal předtím (Runkeeper, Endomondo, ST), co jsem udělal asi 3×, protože jsem zjistil, že mi nenabízí vlastně nic navíc. Naproti tomu Strava umí nadefinovat úseky a pak pokaždé, když je přejíždíš, tak ti je změří a vyplivne, takže máš přehled o tom, jak se zlepšuješ.

              Endomondo zase umí jednu věc, kterou (zatím) neumí Strava, a to je velice jednoduché zakreslení trasy do mapy (pokud už jsi něco jel a neměls puštěnou aplikaci, jenom cyklokompl, nebo jsi jel dlouhou trasu a aplikace by ti vyžáhla baterku).

              0 0
              • bikerR  

                do práce to mam cca 9km, měl jsem pustěnou ST, přehravac na bluethooth HF (do 1ucha), baterka při výjezdu plně nabitá.Za 20 min. kdy jsem to zajel, jsem měl 81% (puštené 3G, GPS,Bluethooth).

                na delší trasy samozřejmě BF nemám a kochám se zvukama přírody :-)

                Takže uvidíme dál jak baterka(už má něco za sebou).

                Stravu mám v SGN taky, vyzkouším cestu zpět jak pojedu.Prozatím mám udaje z ST stáhnuté i do Stravy.

                Jinak co se týče uživ. prostředí v mobilu ST a Stravy, ST se mi zda lepší, ale na PC verze ST uplně k h*vnu :-( v tom jasně vede Strava, nu uvidíme jak dal.

                0 0
                • jIrI___  

                  Samotný ST mi během 4 h trackování s občasným zapnutím displeje a pár minut hovoru (z „datových“ přenosů zapnuté jen GPS) vezme nějakých 25% baterky.

                  0 0
                  • bikerR  

                    a stav baterky? (nová, stará) Nejvíce baterky vím že mi žere Blueth./HF/ z hudbou, ale tu poslouchám jen do práce, ale jak sem psal, vyzkouším pri delší ceste a uvidím.Je fakt že má baterka není v nejlepší kondici :)

                    0 0
                    • jIrI___  

                      Baterka stará pár měsíců, takže relativně zánovní :)

                      0 0
                      • bikerR  

                        tak to potom jo :) stejne pocitam z koupí nove baterky :-) (každý den nabíjím :-D)

                        0 0
                      • Sugar67  

                        jIrI – a máš taky Nota? Mě Strava bere tak 10% za hod, ostatní aplikace 20% (GPS, BT, data zaplý), většinou jezdím v lese.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Nemám, ty napsané údaje platí pro Xperii Ray. Velký podíl na tom má určitě to, že nemám datový tarif, takže data vypnutá a BT taky nepoužívám.

                          0 0
                          • Sugar67  

                            No proto, Note si veme víc ;-( Vypnutá data i BT ušetří, ale asi ne až tolik. Každopádně, na celodenní vyjížďku můžu s Notem u ostatních aplikací zapomenout

                            0 0
                            • bikerR  

                              Ale da se…z nadstandartnim batterypackem :-) je sice velky jak prase,ale telefon stejne vozim v camelu a ST bych pouzival jen na zaznam trasy a dalsich udaju ( i kdyz mam drtak na kolo,mam strach ze kdyz spadnu,tak Note zarve :-) )

                              0 0
                              • Sugar67  

                                Na celodenní vyjížďky beru powerpack (6000) taky, pro jistotu. Velikost cca cigaretové krabičky, hmotnost skoro taky, takže v baťohu nemám problém. Nicméně – už by mohli vymyslet baterku aspoň na týden.

                                0 0
                        • zdenek  

                          Já jsem nedávno váhal, jestli Stravu vůbec zapínat, když mám 7%, ale po dojezdu (něco přes hodinu) jsem byl ještě na 3%. :-)

                          0 0
                          • Sugar67  

                            To bych neváhal a určitě nezapínal! Rozhodně se mi ale tato info hodí. Jels v lese nebo ve volném prostranství?

                            0 0
                            • zdenek  

                              Po silnici, takže občas průjezd lesem nebo nějakým údolím.

                              Měl jsem vypnutá data a wifi…

                              0 0
      • cevepe  

        ST používám také už kvůli navolení různých tras pro mezičasy. Bohužel za poslední dvě vyjížďky ikdyž ST se na mobilu nesekla, tak po uploadu na strava.com se uploadovala pouze 1/2 nebo téměř 3/4 trasy. Měl jsem tam ale předtím takovou aplikaci na GPS, která se současně zapla, tak že to snad vyřeším radši přeinstalací ST kvůli případnému bugu.

        0 0
        • cevepe  

          Nyní jsem narazil na CycleDroid ( https://play.google.com/…apps/details?… ), což je aplikace zaznamenávající GPS pozice do formátu GPX na SD kartu. Že bych zkusil tuto aplikaci a následně z SD karty bych GPX soubor uploadoval na strava.com Ale nevím, zda-li tohle jde.

          0 0
          • skunkos  

            Pro záznam trasy použij Locus, následně výsledný GPX soubor nahraj na nějakou trackovací službu, Stravu neznám, ale hádám, že by to měla určitě umět.

            0 0
            • cevepe  

              Já našel GPSlogger ( http://play.google.com/…apps/details?… ), který určen pro záznam GPS. Sice to asi neumí poznat, že stojím na místě, ale zabírá málo místa a ukláda data do GPX + data nakonec dokáže uploadovat na FTP, což se hodí :)

              0 0
            • zdenek  

              Samozřejmě nahrání GPX umí. To asi všechny tyhle systémy. Vždy se počítá s importem ze souboru.

              Některé to mají ještě vychytanějsí:

              RunKeeper umí vyexportovat všechny akce za vybrané období do jednoho ZIPu

              RunningFree naopak umí import takového ZIPu…

              0 0
    • texis  

      Zkusim opet po case na tohle tema – nevite zda diskutovane aplikace umi pri mereni vzdalenosti vyhodnotit i stoupani a klesani? Tedy ze pokud jedu do kopce podle mapy 1km tak ve skutecnosti najedu vic diky stoupani??

      Resim problem s tim, ze mi relativne presne nastaceny cyklocomputer ukazuje na cca 20km trase skoro o 1km vice neza Endomondo/Run­tastic.

      Dik

      T

      0 0
      • MartinM  

        To vim tak Endomondo meri hodne nepresne nastoupane metry, napriklad od Stravy kde je to realne.

        0 0
      • mrozu  

        Pokud jedeš do 1 km do 10% kopce, je rozdíl necelých 20 metrů, to je opravdu takový problém, že je nutné to jakkoliv řešit? Rozdíl ve vzdálenostech v cyklocomputeru a trackeru v mobilu dělá nepřesnost GPS a následné zpracování zaznamenaných bodů danou aplikací.

        0 0
        • texis  

          Aha, to me nenapadlo, zkusim projit schvalne zaznamenanou trasu jak moc je to presne.

          Diky

          0 0
      • gs9  

        Ja sem zacal pouzivat spotrstracker a ukazuje mi rozdil na 50km cca 300m oproti tachometru. Prumerna rychlost asi o 0,5 az 0,8 km/h jinak, ale mapovani mi prijde celkem presny. stejne vetsinou jezdim v lese a kdyz se podivam do mapy, tak neni videt zadna cesta.Endomodo mi zralo hoodne baterku a sportstracker mi vzal za 6hod 25procent baterky.

        0 0
        • JDF  

          Endomondo zer vic baterku jedine v pripade, ze mas zaply data, protoze automaticky vysila workoutu zive na server (viditelny jen pro pratele). Zakazat to v appce nejde, takze bud se to da resit rezimem letadlo, nebo rootlym telefonem s firewallem. Otazkou pak ale zustava, co se stane, kdyz nahodou appka spadne nebo se resetne telefon – ono ten live tracing je prakticky i zalohovani dat rovnou na server. Sport Tracker umel navazovat, jestli to umi i Endomondo, kdyz nema pristup k netu, to budu muset vyzkouset.

          Jinak jsem ted s Endomondem trackoval 23 hodin pohybu v kuse, powerbanky to jisti ;)

          0 0
          • zdenek  

            V tomhle je dobrá STRAVA. Pokud spadne nebo dojde baterka, tak umí obnovit záznam. Během jízdy nemusí být online a ani po dojetí nemusí nahrávat na server každý den. Spotřeba baterky tak 10% za 2,5 hodiny.

            0 0
            • novas752  

              Jojo, před rokem se mi povedlo „utopit“ mobil ve sněhu (během záznamu), ten se samozřejmě všelijak podělal, ale naštěstí asi po třech týdnech vyschl a po zapnutí na mě hned vyskočila Strava s tim, že mám nesynchronizovanou aktivitu. :) Spotřebu normálně se zaplym signálem, gps a stravou mám asi podobnou.

              0 0
            • KoudakT  

              Pokud vím, být online není nutné ani u Endomonda.

              0 0
              • JDF  

                Tak jasne, ze muzes vypnout data, ale pak je vypnes pro vsechno (rezim letadlo).

                Pokud mas data aktivni, endomondo live zakazes jedine rootlym telefonem s firewallem, jinak ne.

                0 0
                • novas752  

                  Data a rezim letadlo jsou 2 veci a neznam moc objektivnich duvodu mit behem jizdy data zaply (pokud teda nechci odepisovat kamosum na kazdy krizovatce).

                  Rezim letadlo vypne i normalni telefonni signal, takze nejdou ani data ani volani a sms.

                  0 0
                  • JDF  

                    Mno behem jezdeni na kole data vetsinou zaple nemam, ale ja se tu bavil o chozeni.

                    To napriklad data vyuziju dost napr. pri hrani Ingressu.

                    Jinak tahle prochazka byla celou dobu se zaplyma datama, mel jsem sebou dve powerbanky (9000 mAh a 10400mAh – reálná čísla budou samozřejmě nižší) a vybil jsem úplně jen jednu, druhou jen z půlky :) :

                    https://www.endomondo.com/…ts/739895801

                    0 0
      • KoudakT  

        Tohle nejde říct tak úplně jednoznačně. Dřív jsem jezdil s Lumií 800 a tam bylo Endomondo úplně mimo a reálnější byla Strava. Pak jsem pořídil hodinky TomTom Spark a situace se obrátila ve prospěch Endomonda. Takže ono hodně záleží i na tom, jaké máš zařízení.

        Když to vezmu ze včerejšího švihu, tak Endomondo hlásí 880 nastoupaných metrů, Strava 1133 na necelých 60 km. Appka TomTom hlásí kolem 1000 metrů. Ono je to prostě nepřesné a nedá se z toho nějak moc usuzovat.

        Ještě bych mohl zkusit, jak se bude chovat OnePlus X, ale to jsem zatím nezkoušel.

        0 0
        • MartinM  

          Me Endomondo hlasi vzdy o ±50% vic nastoupanych nez Strava

          0 0
    • Jirka24x  

      Pokud vdm endomondo meri hodně nepřesně metry stahnete si něco na kalibraci GPS.a andomondo zapinejte až se načte poloha. :) pak je to ± OK

      0 0
      • JDF  

        Co mam zkusenost 4 roky na Sport Trackeru, tak Endomondo meri o dost realnejsi udaje co se vyskovych metru tyce.

        Samozrejme dokonale to neni, ale je to mnohem blize realite, ST meril velmi casto i 2× vic.

        Na presne zaznamy holt mobily nejsou delane, na to uz jedine hodinky, ale ty jsou zase na ho*no v tom, ze baterka nevydrzi dlouho. Bohuzel hodinky udajne neumi tracking pri nabijeni, takze powerbanka v tomto pripade situaci neresi. Pro lidi, kterym staci vydrz cca 8 hodin, je to ale idealni volba.

        Ja chodim hodne pesi vylety, ktere trvaji i pres 14 hodin (a ten posledni mel cas v pohybu 23 hodin), takze hodinky jsou pro mne pase :(

        0 0
        • Spathodus  

          S přesností jsou na tom hodinky stejně, co se týče výškových metrů, tak přesné (přesnější) jsou pouze ty s barometrem, hodinky umí tracking i při nabíjení, ale samozřejmě záleží na konkrétním modelu a stejně tak je to i s výdrží. Ty moje třeba vydrží déle jak mobil :-)

          0 0
          • JDF  

            Ahoj, ktere hodinky umi tracking pri nabijeni? :) Diky.

            0 0
    • Jirka24x  

      tak kup mobil se slinou baterkou mam lenovo P7O. po 18 hodinach GPS+data se to vybilo jen o 4O% přesnost -+ 1km oproti tachometru

      nastoupany metry jak kdy, zaleži na počasí a kudy jedeš.

      0 0
    • jirkous3  

      Řekl bych, že nezáleží ani tak na aplikaci jako na mobilu. Z hlediska nastoupaných metrů jsou nejlepší ty s barometrem. Jinak se měří podle GPSky, případně si aplikace doplní data podle geodu. Zkoušel jsem Endomondo, Stravu i Locus a je to skoro nastejno. Pokud nemáš barometr (jako třeba já) přesnosti se moc nedočkáš. Co se týká vybíjení baterie, super je Locus. Dají se u něj případně zapnout i šetřící funkce vypínající GPSku třeba při zastávkách. Ale největším žroutem jsou stejně obrazovka, mobilní data a telefon. V režimu „letadlo“ se dá dosáhnout až neuvěřitelné výdrže.

      0 0
    • motacek  

      Používám Endomondo už asi 5 let. Se vším spokojenost, aplikace nikdy nespadla, problém je jen v přesnosti nastoupaných metrů. Např včera jsem jel trasu, kde podle mapy.cz bylo stoupání 490m a endomondo mi naměřilo 260. Další zkušenost mám takovou, že když jsme jeli s kamošem asi 60km a pořád oba zapnuté endomondo, tak se výsledky ve výškových metreh taky lišily tak o 300m.

      0 0
      • novas752  

        Stoupání na mapy.cz je hooooodně mimo realitu, protože maj moc jemnej reliéf. Jeden z vás měl horší záznam a jak to hodně lítá, tak to i klesá/stoupá.

        0 0
      • jirkous3  

        Ono to bez barometru není tak jednoduché. Přesnost GPS je běžně mezi 15–50 metry. Pokud vezmeš, že to bude platit i výškově, dostaneš při záznamu třeba při vteřinových intervalech zubatou linku, která vyhodí šílená numera. Takže má každá aplikace nějaké filtrování. V Locusu si můžeš nastavit několik stupňů, Strava a Endomondu aplikují nějaký nezávisle na uživateli.

        0 0
    • lutte3  

      Ahoj, jsem smrtfounový analfabet, nějaká offline free aplikace která umí vyhledávat podle souřadnic? Mapy.cz to nedávaj, co třeba Locus?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Google mapy, Nav free.

        0 0
        • novas752  

          Google mapy moc offline nejsou. :) Určitě to umí Locus.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mapu stáhne, vyhledat v ní taky jde.

            0 0
            • novas752  

              Ale ta mapa na nějaký lovení kešek (hádám, nebo něco podobného) moc neni. Vše co Google zobrazí je i v ostatních mapách.

              0 0
        • jirkous3  

          Google bych za offline zrovna nepovažoval. Mapu si sice stáhne, ale vyhledávat mi offline tedy nechce. Navíc jsou jejich mapy vhodné spíš pro auto. Locus doporučuji, od poslední aktualizace umí vyhledávat offline i adresy. Mimo to samozřejmě na souřadnice, uložené body, kešky atd. Jediná potíž je v tom, že pro úplného začátečníka může být Locus dost komplikovaný. Nicméně, zvládnout se to dá.

          0 0
          • lutte3  

            Teď jsem stáhl locus a provádim import map. Vypadá to hodně použitelně. Chci to na kolo do zahraničí.

            0 0
      • SloM  

        Mapy.cz podporuju vyhledavani podle souradnic.

        Ve formatu:

        xxx*yyy'zzz" N xxx*yyy'zzz" E

        Ta hvezdicka (*) ma byt jako stupen, na telefonu nejsem schopen ji napsat. xxx, yyy, zzz jsou prislusne cisla.

        0 0
        • lutte3  

          Offline to pro zahraničí nefunguje. Alespoň mně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            No já to tam bouchám přes PC.

            0 0
            • lutte3  

              potřebuju to tam bouchat z mobilu operativně

              0 0
              • SloM  

                Vypisuji Mapy.cz nejakou chybu nebo proste nenajde nic? Ja napisu souradnice a po vyhledani se mapa precentruje na misto zadanych souradnic a je tam ikonka. At uz jsou to jakekoliv souradnice

                0 0
                • lutte3  

                  Já v offline režimu španělska žádný vyhledávání nemám.

                  0 0
          • novas752  

            Dá se pospojovat souřadnice na PC (ať už vzdušnou čarou, nebo trasou), uložit do batůžku a v telefonu offline zobrazit.

            0 0
    • SloM  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • MI.KU  

      Ahoj navážu – asi bych to viděl na Runtastic Road Bike Pro – ale pokud by někdo věděl o lepším…?

      Používat to chci jako jediné měření bez tachometru a td – v dresu. Aktuální údaje mne za jízdy nezajímají, jde mi o to se potom v telefonu podívat jak sem jel, kudy a td.

      Myslím, že základ pro lepší měření mám slušnej – iPhone 6s Plus – GPS, A-GPS, GLONAS, BAROMETR. Mapy stažené a povoleny data 10GB takže by neměl být problém, baterie tady má telefon nadprůměrnou výdrž navíc měření s vypnutým displejem, takže celý den nonstop není problém.

      Jde mi o to je tato aplikace opravdu tak dobrá nebo se zlepšilo Endomondo či jiné či bych aspoň o tachometru měl uvažovat – přijde mi zbytečný. Díky.

      Jinak bych telefon měl v plastovém sáčku, kdyby pršelo – něco co vás napadá co by mohl být problém?

      0 0
      • novas752  

        Na co mapy když budeš mít vypnutej display? :)

        Já vlastně na to samý používám Stravu. Potom když se to v pc „naimportuje“ do Velovieweru, tak z toho dostaneš tolik dat, že ti bude úzko (zvlášť pokuď bys koupil třeba Bluetooth senzor tepu – jestli s tim ajfoun umí spolupracovat). :)

        0 0
        • MI.KU  

          Ajfooun umí všechno ;)

          Mapy protože občas udělám pauzičku a kouknu se třeba kudy to střihnu ještě dál a td a taky ta aplikace ukazuje mapu – tak myslím že využívá stažené podklady.

          Ty senzory, zatím se tomu bráním nechce se mi jezdit olepenej vším možným a jezdit podle tepů a td – jedu tak jak to jde na co se cítím a abych si to užíval. I když beru, že na trénování je to fajn. Jde mi hlavně o tu trasu – kudy sem jel jak rychle kde a v jaké nadmořské výšce, kolik sem ujel.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce