Sport tracker - chyby ve vzdálenostech

35 nepřečtených
  • Jirka Kanár Strnad

    Čaute,

    setkáváte se s tím, že by Sport-tracker měřil špatně ujetou vzdálenost? http://www.sports-tracker.com/…0vm6lsbu8o5q . Kontroloval jsem to nyní i přes mapy.cz a v podstatě mě zmizelo 5 km. Tím pádem samozřejmě neodpovídá i průměrná rychlost.

    Jirka

    0 0
    • Kire  

      A co ti leze za vzdálenost z GPS? Hledal bych chybu tam. Mně ST po importu ukazuje stejnou vzdálenost jako GPS.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Neřešit a jezdit. Jinak finta je, že každy soft vyhlazuje trasu jinak…

      0 0
    • FeriP  

      Z vlastní zkušenosti: nevznikla chyba na 20,85Km? Neměl jsi tam pauzu a nezapomněl aplikaci znovu spustit? Tohle se mi stalo, aplikace pak spojí 2 místa najkratší vzdušnou čarou – přesně jak je to v tvém záznamu a nedivil bych se kdyby ti tam těch 5km chybělo

      Druhá možnost je špatně nastavený telefon pro tu aplikaci. Pak při zamčené obrazovce nesnímá trasu a spojuje místa při aktivaci telefonu (já tohle řešil na iphonu).

      Jinak rozdíl mezi sports-trackerem, stravou a tachometrem je ve stovkách metrů na úseku 70Km (tzn. 1–2%), takže chyba zanedbatelná…

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Mám tam nastavenou autopauzu. Trasu jsem kontroloval detailně. Jedině, že by zapsal grafiku, ale nepromítl vzdálenost do výsledků.

        Nastavení mobilu pro zamčenou obrazovku mám taky v pohodě, v podstatě ji zamykám pokaždé.

        Rozdíl 2% bych neřešil, to je fakt zanedbatelné, ale tohle je moc.

        Protože mám mobil v pouzdře, byl jsem upozorňovaný, že sem tam bych mohl GPS signál zastínit. Na to konto mě napadlo, jestli se USB u mobilu nedá použít k napojení „antény“ z pouzdra ven.

        0 0
        • FeriP  

          Ta rovná čára co ji tam máš je vzdálenost cca 200m – tam je chyba ;)

          Hledal bych to nejspíš v tom autostopu (zkusit vypnout, jestli to pak bude OK a zapínat/vypínat manuálně), nastavení telefonu apod.

          Pouzdro by zlobilo kontinuálně, tady je očividné, že telefon začal měřit s odstupem x minut…

          0 0
          • Chlebovnik  

            Je to tak, jak píše FeriP. Chyba na 21.06 km. Rovná čára = výpadek GPS. Osobně bych ti doporučil přejít například na STRAVA. Tam si s nějakou autopauzou lámat hlavu nemusíš – nahrává pořád a po importu ti ukáže dva časy: Moving time (čas pohybu a z něho vypočítanou průměrnou rychlost) a elapsed time (celkový čas).

            0 0
            • Jirka Kanár Strnad  

              Až teď jsem si té chyby všiml. Jenže i u STRAVA pokud dojde k výpadku GPS, bude znovu zkreslený přehled, ne?

              Už jsem to tady zmínil, nelze posílit signál GPS třeba tím, že by se do USB napojil prodlužovací kabel, vytáhl ven z pouzdra? Nebo výpadky GPS mají podstatu jinde, než zastíněním signálu do mobilu?

              0 0
              • jIrI___  

                V zastínění mobilu bych problém nehledal. Vozím telefon utopený na dně batohu nebo v boční kapse kraťasů a s výpadky GPS problémy nemívám. Ale samozřejmě záleží na výrobci telefonu, resp. použitém GPS čipu. Některé na tom jsou s příjmem signálu hůř, jiné lépe. Z osobní zkušenosti je GPS v podstatě nepoužitelná na Lenovu A660, naopak na Xperii Ray, Lumii 620 a Nexusu 7 naprosto bez problémů

                0 0
                • pepek  

                  Ten batoh ani nevadí, třeba brašna na rámu je horší, jak to nechat v batohu. Hlava asi nepropustí signál :-)

                  0 0
    • jirkous3  

      Pokud bys chtěl mít záznam více pod kontrolou, vyzkoušej Locus. U něj si můžeš nastavit snímání s větší přesností pro každý sport samostatně. Například u kola třeba záznam po vteřině, ale jen pokud ujedeš více než 7 metrů. Pro chůzi zase například po pěti vteřinách nebo jednom metru. Navíc tě může upozornit když vypadne signál GPSky. Nechci jim dělat reklamu, ale vyzkoušení tě nic nestojí.

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Locus vyzkouším. Měl jsem předtím Endomondo, ale to často dělalo to, že se po autopauze nerozjelo, případně se zastavilo pokud byl problém s GPS signálem.

        0 0
        • Doktorzet  

          Ja pouzivam stravu a telefon s mediatekem. Takze gps nic moc. A někdy mám naměřeno téměř na metr stejně jako na tacháči a někdy ulítne o 2 km na 30km. Tak mam objednany polary s gps. Mělo by se to snad zlepšit :)))

          0 0
          • Jirka Kanár Strnad  

            Kamarád dělající přes PC mě poučil, že jsou v mobilech různě dobré GPS chipy. Ale už mě neřekl, kde se o nich u mobilu můžu dočíst, abych jako laik tušil, jak se bude v terénu chovat. Do Polaru nejdu, aspoň zatím, musím šetřit :)… už mám přes rozpočet objednané pedály a tretry.

            0 0
            • Esi  

              No většinou blbne ten mediatek, ale podle všeho to není ani tak čipem ale zpracováním telefonu, dcera má ZOPO 700 a tam je teda GPS naprosto nepoužitelná, na Endomondu to trvale lítá ze strany na stranu, na procházce jsme měli oba zapnuté endoondo na svém telefonu jem naměřil jsem 7km a dcera naměřila 18km :-)

              Teď jsem telefon reklamoval s jiným problémem tak jsem se o tom s nima bavil a tvrdí že tam mají telefony taky nějakou čínu a ty jsou taky s mediatekem a GPS tam funguje dobře, neměl jsem šanci si to teda vyzoušet.

              0 0
    • Spathodus  

      Taky myslím, že bude problém v citlivosti čipu v telefonu. ST používám už několik let a na trasách okolo 60–70 km je tam rozdíl oproti computeru jen v destítkách, max. stovkách metrů. Takže za mě se ST spokojenost. Zkoušel jsem i Endomondo, ale jak píše kolega, tam někdy blbě fungovala ta autopauza.

      0 0
      • Doktorzet  

        Ja kdyz sem mel obyc sonace jedno jadro, nevim s jakym cipem. Tak to fungovalo v klidu. Ted mam lenovo s procesorem mediatek a blbne to viz nahore. Je to problem tyhle proc. rady. Treba navigace v aute je nepouzitelna. A to vyuzivam i internet k urceni polohy.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj, je to telefonem nebo satelity a je jedno jaký program používáš. Prostě se někdy sekne a vypadne GPS a pokud se to stane, nenajde telefon polohu. Mě se to občas stává, používám Sports Tracker. Ale to samé se mi stalo i s Endomondem, prostě jako kdybych projel tunelem.

      0 0
      • Jirka Kanár Strnad  

        Ahoj. Problematiku jak funguje přenos signálu neznám, ale podle laického uvažování by se při výpadku signálu GPS by se měla aplikace, případně mobil, snažit o okamžité navázání signálu. A v podstatě tady na tomto záznamu je výpadek přes 7 minut. Což jestli se nepoužívá signál z jediného satelitu, by neměl být problém zachytit signál z druhého, který je zrovna silnější. Ale je to opravdu má laická úvaha.

        0 0
        • Doktorzet  

          Tak poloha gps se vypocitava z vice satelitu. Myslim ze musi byt minimalne 3 a cim vice tim lepsi. A kdyz budeš nekde v udoli , nebo mezi vysokejka budovama a telefon uvidi jen 2 satelity tak ztrati polohu.

          0 0
          • jirkous3  

            Přesně tak to je, bohužel některé telefony – jako například Xperia M – jen velmi těžko po ztrátě signálu znovu navazují se satelity kontakt, obzvlášť za jízdy. Právě proto jsem upozorňoval na funkci Locusu akusticky signalizovat při ztrátě signálu. Myslím ale, že to umí i Endomondo.

            0 0
            • pepek  

              Myslím, že telefén kontakt s družicí nenavazuje. To bys asi musel vozit mnohem větší baterku :-)

              0 0
              • Jirka Kanár Strnad  

                Já to beru pořád jako laik. Pokud píšu aplikaci pro mobil, kde je prvotní věc pro příjem dat vyhodnocování údajů z družic, tak v momentě ztráty signálu by aplikace měla vyhodnotit, že je třeba najít alternativní zdroj signálu. Vzhledem k tomu, že se nad námi vždy pohybuje dost velké množství telekomunikačních satelitů, by neměl být problém s prohozením signálu. Ale spíš by to měla podporovat přímo aplikace. Berte to opravdu jako spíše zamyšlení bez hlubší znalosti, jak opravdu fungují satelity a GPS. Leč, asi si najdu čas a něco si o tom přečtu :).

                0 0
                • zdenek  

                  Asi by sis měl opravdu něco přečíst, než něco takového napíšeš…

                  Jedna věc je aplikace (SW) a druhá dostupný HW. Těžko budeš „prohazovat signál“, když telekomunikační satelit a GPS jsou různé věci. Běžný mobil přitom podporuje jen tu druhou. To žádnou aplikací nevyřešíš. Stejně jako v případě, kdy mobil nepodporuje Glonass, to aplikace nazachrání.

                  0 0
    • Jirka Kanár Strnad  

      Ještě navážu na téma. Bohužel mám nový mobil, takže měnit rozhodně nechci. A Honor co vím je na tom kvalitativně hodně dobře. Ale kdyby přeci jen… Máte tipy, které mobily jsou pro aplikace na kolo nejlepší?

      0 0
      • Chlebovnik  

        iPhone, většina telefonů s čipy od Qualcommu a s podporou GLONASS, lepší Lumie s 1 GB RAM (730, 640 apod.)

        0 0
    • Tehu  

      Na starém telefonu Lg L9 jsem nikdy neměl problém s nastoupanymi metry, ale teď mám doma Lenovo 7000ovku a Huawei P8 a nastoupany metrů jsou strašně prestreleny… Křivka není rovna, je strašně vyskakana… Takže při odhadu 1200mUp mi to ukáže klidně 2300mUp. :( Problém bude asi v GPS telefonů ne? Ideál by byl nějak filtr co by přiložil křivku. Nemá sports-tracker něco takového? Nebo jak z toho ven prosím… Díky za rady

      0 0
      • Tehu  

        Jsem koukal na internet tak v některých verzích je Filtr na ty anomálie normálně v nastavení… Ale v mé verzy 3.8.19 to neni, měla by to být nejnovější. Nebo je to výhradou jen Prémium?

        0 0
    • Jirka Kanár Strnad  

      Čaute,

      řeším zádrhel ze Sports Trackerem. Stává se, že když zastavím a vyřídím si telefonický hovor, Sports Tracker chce potvrdit tlačítkem „resume“ pokračování . Dá se tohle někde nastavit tak, aby pouze fungovala autopauza a nevypínala se aplikace téměř po každém hovoru?

      0 0
    • lssd  

      Ahoj Mám aplikaci v telefonu a nejde mně připojit žádná kadence šlapání na kole. Víte někdo jak na to? Díky, Leo.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.