• schneefall

    Zdravím, vlastním kolo RB CRR Base a můj problém je takový, že pokud si lock outem odemknu vidlici tak při jízdě po kočičích hlavách nebo rychlejší jízdě po tvrdém bláte se z vidlice ozývá ťukání.Dělá od od absolutního prvopočátku, co jsem kolo jako nové obdržel.Nyní mam najeto 300 km.Pokud je vidlice zamknutá, žádné pazvuky se neozývají.Je tento jev normální nebo se jedná o závadu?Ještě dodám že pokud stojím a zapéruju vidlicí tak je rovněž klid.

    0 0
    • xshreck  

      Napiš, o jakou vidlici se jedná.

      0 0
    • Vilém  

      Mozna bylo jednodussi napsat o jakou vidlici jde.

      Pokud je to epicon, tak podobne problemy tu nekdo popisoval.

      Resil bych to jako reklamaci.

      0 0
      • schneefall  

        Vidlici tam mám Suntour Epicon RLD, 120mm, Black

        0 0
      • MirosPikos  

        Reklamace by byla rozumná, kdyby ovšem nebyl začátek sezony :) Psalo se tu o tom, jestli je zručný a má doma loctite, poradí si sám.

        0 0
        • Sup7  

          Co s Loctite při klepání?

          0 0
          • Vilém  

            Pojistit jim povolujici se patronu.

            0 0
            • Sup7  

              Myslím, že v Epiconu rld, kterýho tam má, není ta problémová patrona s nastavením hs komprese.

              0 0
          • MirosPikos  

            Tenhle problém teprve budu řešit na kamarádovo kole. Ale mám pocit, že je něco zle s patronou. Povoluje se a proto loctite.

            A nebo ještě jiný problém v sousedním vlákně: MĚ CVAKALO V EPICONU KDYŽ SE VRACELA ZE ZDVIHU, A ZJISTIL JSEM ŽE TO DĚLÁ KDYŽ DOSEDÁ NEGATIVNÍ PRUŽINA NA ZÁTKU VNITŘNÍ NOHY. GUMOVÉ TĚSNĚNÍ Z PROPANBUTANOVÉ LÁHVE POD NEGATIVKU TO PARÁDNĚ VYŘEŠILO, ROZMĚR JE NAPROSTO PŘESNÝ :)

            0 0
            • zzd426  

              to jsem psal já, ale nemyslím si že při jízdě po kočičích hlavách dochází k odlepení negativky od zátky, tak moc mu vidlice asi nezajíždí, viděl bych do spíš na povolenou patronu.

              0 0
    • Petr78  

      Anebo bude málo oleje v tlumící patroně, jako jsem měl já.

      0 0
      • schneefall  

        Tak už mi ve vidlici nejen tluče ale dokonce se mi i vyfukuje :-) nakonec to dopadne tak že budu jezdit na svém ex 16 kg authorovi za 7500 a bude klid :-))

        0 0
        • MirosPikos  

          A dělal si něco s tou vidlicí, řešil si to nějak? Nebo jen čekáš, až se to nenávratně do*urví?

          0 0
          • schneefall  

            Včera jsem byl v RB na garančce tam mi řekl, že klepání nemá vliv na životnost vidlice a že pokud chci jezdit tak ať to řeším v zimě.Horší bylo když s tou vidlicí zapéroval a zjistil, že je totál podhuštěná tak mi jí dofoukl a uvidíme jestli to bude opět ucházet.

            Pak jsem začal mít problém s extrémně cvakajícím středem, tam se zjistilo, že v něm mám šutr.Jaksi mi není jasné jak se mi tam dostal.Kolo jsem myl zatím jen jednou a to pouze vodou a houbou.Žádnou hadici s tlakovou vodu jsem nepoužil.Ale po vyndání kamene a opětovném promazání to zatím vypadá, že je klid tak uvidíme :))

            0 0
            • MirosPikos  

              No klepat ani ucházet by neměla. Já něco podobného budu řešit o víkendu na kamarádově kole (jen to klepání). Tak dám kdyžtak echo, co jsem zjistil a jak jsem to vyřešil.

              0 0
    • dr nick riviera  

      nazdar

      taky mám epicona (x2) a taky při jízdě slyším klikání/cvakání kovového charakteru

      hledal jsem na fóru a našel vaše názory, nakonec jsem ještě napsal do suntouru a napsali mi následující, kdyby vás to zajímalo…

      "The metallic clicking is coming from a shim inside of the cartridge. If this has a too smooth surface it sticks to the compression unit (like when you put 2 sheets of glass on top of each other with a little bit of water in between).

      When the forks starts to move this loosens with a clicking sound.

      It´s not a problem with the function or that something can break. It´s a „cosmetic“ problem. But if your local bike shop sends the fork to our Czech distributor they can modify the cartridge to reduce this sound."

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.