• Baileys

    Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli je reálné sehnat přijatelné kolo do 10tis. Jezdím občas (1–2× týdně, cca 30km), po silnici nebo zpevněných cestách. V létě by byl v plánu i nějaký delší výlet, dovolená na kole. Přijde mi zbytečné kupovat kolo za 15 a víc, když jezdím občas.

    Mám 166cm, 59kg. Děkuji

    0 0
    • DADMTB  

      No otázka je zda se to párkrát nezmění v stále, to by totiž bylo úplně o jiném kole:-).

      Asi tak, někoho k sobě kdo tomu rozumí a vzít bazarové, nové za 10tis je pro zlost…a nebude bavit:-)

      0 0
    •  

      Dobry den. Kdyz uz jste se tu tak krasne rozepsala ohledne Vasi vysky a vahy, mohu se dodatecne zeptat na Vas vek? Podle toho zdejsi experti urceji presne urci kolo na miru pro Vas jako usity :-) Hezky den.

      0 0
      • Baileys  

        23 let

        0 0
        •  

          Omlouvam se predem za gramatickou chybu/preklep co jsem napsal, jinak mohu asi doporucit TOHLE KOLO , Je to levny(stoji to pod 10000.-), k tomu je doprava az domu zdarma, velikost posledni v Sku takze pro Vasi postavu, osazeni podle Vasich pozadavku(to znamena ze to kolo vydrzi urcite dyl nez 5 let). Prednosti na kole jsou kotoucove brzdy ktere toho ubrzdi taky pomerne dost, ale vzhledem k tomu ze jezdite asi lehci teren tak je to uplne idealni. :)

          0 0
    •  

      Idealni bude zmínit se před přítelem o potřebě nového kola. Určitě rád zakoupí.

      0 0
    • honza1982  

      Osobně bych se spíš díval intenzivně po bazarových kolech. Občas se dá něco objevit slušného. Ty nové kola za 9–10 tisíc, to je šílenost. Ten 15kg vážící aggressor no nevím nevím.

      Něco takového už se dá zkousnout:

      https://www.cyklobazar.cz/…elikost-16-5

      0 0
      •  

        Psala ze nechce utracet zbytecny prachy za kolo a ze si vystaci klidne s kolem do 10k, coz Tvuj odkaz na bazar nesplnuje

        0 0
        • Baileys  

          Mě jde jen o to abych s tím dojela po lesní zpevněné cestě do dědiny 10 km daleko (nejčastější trasa, nic každodenního) a kolo nebylo úplný šmejd. Nemám v plánu sjíždět nějaké stezky, jezdit po skalách apod.

          Na nynějším kole se docela nadřu. Ani nevím po čem se mám dívat horák, cross?

          0 0
          • KoudakT  

            Jenže pořízením nového kola za 10 tis. si nepomůžeš, nadřeš se na něm stejně, jako na stávajícím ;-)

            0 0
            • Alojs01  

              Kdy jsi naposledy jel na takovém kole??

              Jasně, jsou ty kola těžší, vidlice stojí většinou za prd, ale z pohledu funkčnosti jezdí skvěle.

              Musíš srovnávat to současné kolo, co má slečna a to nové. A radit slečně bazarové kolo, pokud nemá nikoho, kdo by jí s tím poradil a pomohl (pokud tedy tomu sama dostatečně nerozumí), může být pěkný průšvih…

              0 0
              •  

                +1

                0 0
              • DADMTB  

                Tak to jsme jí psali už na začátku, někoho k sobě a projít bazar…tyto kola tam právě budou za poloviční cenu, protože opravdu je to strašný na tom jezdit a předchozí majitelky to totálně znechutilo, ale nebudu tady zakládat nějaký dohadování… slečna se ptala na názor:-) -takových kol se po kolárnách v domech a garážích válí spousta, když jsme vyklízeli dům, jen kol bylo na kontejner a nebyly to jen staré, ale i takové jako si vybírá, prostě to bylo tak, že to paní nebavilo a nebo se při stěhování ani nesnažili to vzít s sebou, prostě to tam nechali na prázdných duších.

                Koupí v bazaru to samé a ještě zbude na hadříky.

                0 0
              • honza1982  

                To se ale přece dá napravit. Proto je tu tohle fórum. Já byl před 2–3 lety taky slušný laik. Když na mě někdo vyvalil, pěkný jakej máš smyk a jezdíš na vzduchu a podobný kecy, tak jsem si říkal, že mluví čínsky. Když někdo chce kolo a chce na něm jezdit, může se přece trochu vzdělat. Já sledoval kola v bazarech, v e-shopech, občas šel do kamenného obchodu a četl různé fóra. Osobně si myslím, že když se do bike-fóra člověk zaboří rypáčkem, tak za týden má základní přehled o tom, co vzít a čemu se vyhnout.

                Pokud bude chtít slečna/paní jezdit na něčem slušném, může si pročíst pár topiců a zjistit více. Pokud chce jezdit jen kvůli tomu, aby se dostala od bodu A do bodu B a je jí putna vody, co bude mít pod zadečkem, tak si může koupit cokoliv za 10.000 a jezdit se na tom dát bude. A jak nám tak i jí bude jasné, že kolo za 20.000 by ji svezlo lépe, než kolo za 10.000

                0 0
                • Alojs01  

                  Nevím, jestli jsi četl pořádně, co slečna chce a na co to chce…

                  Troufnu si tvrdit, že je velice malé procento dívek a žen, které si samy vybírají kolo tak, že si studují technické parametry. To jsou nadšené cyklistky. Běžné (víkendové, prázdninové) cyklistce je vcelku šumák na čem jezdí, jestli to má takovou nebo makovou vidlici, přehazovačku Alivio nebo XT. Za své peníze chtějí kolo, které by to fungovalo, líbilo se jim a bylo co nejjednodušší na ovládání a údržbu.

                  Když byly dcery menší, měly 24" obyč kola (TREK a SPECIALIZED). Byly to těžký mrchy s pružinovou vidlicí na Shimano touney (nebo jak se to píše). Ročně jsme najezdili okolo 800km a kola fungovala naprosto perfektně. Za 10 tis musí mít slečna kolo, se kterým udělá parádu a ještě i příjemně povozí!

                  0 0
                  • honza1982  

                    Samozřejmě, že se dobře povozí na kole za 10.000kč. To bezpochyby. Ale hlavně se nesmí stát, aby si sedla na kolo za 25.000kč. Chápu, že z pohledu zakladatele příspěvku je tato cena utopie. Tvrzení: „z pohledu funkčnosti jezdí kolo za 10.000 skvělé“ mě přijde mírně nešťastné. Skvělé v čem? V tom, že jezdí určitě. Nebudu se s tebou přít o tom, co je pro ni nejlepší. Asi na to máme každý jiný názor. V úplně první příspěvku se zmiňuje i o dovolené na kole. Asi bych si šel raději zaběhat, než jet na takovém kole na dovolenou.

                    Rozumím ale tomu, že ne každý má rozpočet na to, koupit si kolo za 15–20k. Nebo ho mít může, ale přijde ji to jako zbytečnost. Zopakuji to, co jsem psal, než takový bike, tak já osobně radši žádný bike. Vzal bych něco kloudného na bazaru, nebo bych šetřil. Ten nájezd totiž nebude zanedbatelný.

                    0 0
                    • Tencovozikmin  

                      Ty vole a máš babu?

                      0 0
                      • honza1982  

                        Ano, a ty?

                        btw. taky jsem ji kupoval překvapivě kolo. A jelikož ji mám rád, tak jsem ji koupil něco, aby za mnou s vyplazeným jazykem nefuněla a nenadávala mi, že jsem ji koupil bullshit.

                        0 0
                        • Tencovozikmin  

                          No ty jsi ji vybral kolo,to je fajn,ale ted si predstav ze by si ho vybrala sama,to by asi vybrala jine,co?

                          0 0
                          • honza1982  

                            Myslím si, že když si někdo kupuje něco, co nestojí zanedbatelné peníze (10.000 kč pro mne nejsou zanedbatelné peníze) a chce to pravidelně používat, tak se už zajímá o to, zda to má jistou kvalitu. Pokud si není jistý znalostmi toho výrobku, má na to buď známé, kamarády, internet s fory, kde se může poradit. Baileys to udělala. Tak já osobně ji radím, aby si našetřila pár tisíc, nebo se dívala po bazarech, protože sám bych si takové kolo nekoupil, ani bych ho nikomu nedoporučil. Proč bych to měl dělat zrovna teď nevím.

                            A mám-li ti odpovědět na tvoji otázku (já na otázky totiž odpovídám) tak ano. Koupila by si nejspíš jiné kolo. O kolech a komponentech moc neví. Ale zase není blbá, takže ví, že než kupovat zajíce v pytli, raději se zeptá někoho, kdo ví, o čem mluví.

                            Mám to chápat tak, že ty by si své přítelkyni/man­želce/milence řekl: „kup si co chceš, je mi to jedno“.

                            0 0
        • honza1982  

          Já neříkal, že si ho má kupovat, ale že se to dá zkousnout. Nebo spíše skousnout. Vzkazem mého příspěvku bylo to, že se má dívat po bazarech.

          0 0
    • Baileys  

      Mrknete mi prosím na ten odkaz co jsem dávala u fotky? Jestli má případně cenu smlouvat a prodávajícím nebo se na to vykašlat?

      0 0
    • puka  

      Neprodával tu scalar nějaké dámské za 12k se vzduchovou vidlici?

      0 0
    • Čipera  

      Ono 30km 2× za tejden pak párkrát do roka nějaký větší cyklovýlet nebo dovolená, to už je nájezd někde okolo 2000–3000 ročně a kolo za 10 000 bude naprosto totální základ. Bude špatně vybavené, těžké, nepohodlné a na takové ježdění to bude spíš trest než radost. Pak se může stát, že ježdění člověka chytne a za rok bude kupovat zase jiné, protože zjistí, že to co koupil mu nestačí. Dále člověk může projet bazar kde se v té hodnotě budou pohybovat novější kola které stály okolo 15–20 000 což je lepší základ, ale na takové ježdění už by stačilo. Tam je ale potřeba někoho kdo kolům trochu rozumí aby člověk pak nezjistil že koupil past do které nasype dalších x tisíc za opravy.

      0 0
    • MartyM  

      osobně mi nepřijde 1–2× týdně 30km jako „jezdím občas“, k tomu v létě delší výlet/výlety nebo dovolená na kole, co bych za to dal kdybych se k tomu některý týden aspoň takto dostal! Přesto mám kola nesrovnatelně dražší, protože si každou jízdu chci užít a mít z ní radost! Myslím že jezdíš docela hodně a zřejmě tě to baví, i když jezdíš i na kole které ti to dle vlastních slov značně ztěžuje. Proto si nemyslím, že nové kolo za 10ti přinese nějakou větší radost z jízdy. Zbytek už tu bylo napsáno od druhých. Radit konkrétně co si máš pořídit nebudu, protože za 10 to nemá význam. Ideální by bylo kdybys měla možnost si někde zkusit dražší stroj když nic tak na pláštích které předurčují tvoje použití, tzn. žádné drapáky na 150mm fullu, abys viděla o čem to lepší/dražší kolo je… :-) Mám z posledních dvou let zajímavou zkušenost s několika „holkama“ (28–59let) co jsme kola společně řešili a doposud měly zkušenosti jen z klasika těžkotonážními střepy z tesca a spol. Vykouzlené úsměvy, z nuly radostné 30km+ výlety, samá superlativa v ústech, nedočkavost z další vyjížďky, ale taky samozřejmě znatelně větší díry v peněženkách než 10.

      0 0
    • t29  

      Na nynějším kole se docela nadřu. Ani nevím po čem se mám dívat horák, cross?

      Místo „chci nové kolo“ bych začal tady. Bez ohledu na druh nebo cenu kola se nabízejí možnosti:

      1. Hmotnost: kolo je těžké. Když vidím tu fotku tak se není co divit. Je ten rám ocelový? Dost možná ano.
      2. Seřízení a údržba: kola se netočí, ráfek drhne o brzdy, ložiska jsou zadřené. Nedokážu posoudit.
      3. Zbytečně „terénní“ pláště, nefunkční odpružená vidlice, měkký výplet a podobné zpomalovače. Podle fotky odpružená vidlice (naštěstí) chybí.
      4. Nevhodný posed. Nedokážu posoudit.
      5. Nedostatečná kondice. Tenhle bod škrtám. 30 km dvakrát týdně se za půl roku nasčítá na 1500 km, to už je slušná porce.

      Takže:

      1. Ať to je z duralu, ne z oceli = rám, řidítka, představec. Vidlice raději pevná ocelová než jakákoli odpružená.
      2. Při nákupu z bazaru sehnat někoho ochotného, kdo tomu rozumí a prohlédne stav. Supermarkety nebrat.
      3. Tady přichází ta otázka, jestli horák nebo cross. Cross má na silnice větší smysl, jenže sériové crossy jsou většinou předražené (kvůli dražší přehazovačce se šidí na zbytku). Horák může být lepší a levnější, ale ať jsou tam pláště na silnici. A pevná vidlice. A hlavně, kvalitní a dobře seřízené náboje kol, což bude u jakéhokoli levného kola těžký výběr. (A aspoň osm převodů vzadu, ať tam pasují moderní náboje)
      4. Míry, fit calculator, a pro zdejší estéty nějaká fotka ze zkoušení potenciálního kola, ať zhodnotí posed :)

      Ještě k bodu 3. – možná by zdejší stavitelé dokázali vymyslet cross s pevnou vidlicí a vyváženou výbavou i s limitem těch deseti tisíc.

      0 0
    • kupi  

      Pokud je stav komponentů dobrý, tak kolo nevypadá vůbec zle. https://www.cyklobazar.cz/…uthor-vision

      0 0
    • Baileys  

      Zdravím, minulý rok jsem nakonec nejezdila, takže sháním opět letos. Narazila jsem na tenhle inzerát. Co na něj říkáte?

      https://sport.bazos.cz/…PACHE-19.php

      0 0
    • Baileys  

      Případně ještě tohle, nevím jak moc hraje roli stáří kola.

      https://sport.bazos.cz/…ommencal.php

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.