Jak nasadit UST pláště na UST ráfek?

15 nepřečtených
  • Crus

    Ahoj,

    koupil jsem UST plaste Nobby Nic 2010 v rozmerech 26×2.25 a 26×2.10. Snazim se je nasadit na Mavic CrossMax ST, lec neuspesne.

    Prvni stranu plaste jsem schopen nasadit vcelku bez problemu. U te druhe mi zbyva nasadit po obvodu cca 20 cm. At zkousim co zkousim, nejde to. Je to proste po obvodu kratky na to, abych tam pretahnul tu patku. Zkousel jsem montpaku, zlomil jsem ji. Zkousel jsem sroubovak, ohnul jsem ho.

    Existuje na to nakej trik?

    Prece to musi jit vcelku zlehka. Co kdyz tam budu chtit vymenit tmel, co kdyz na ceste proriznu plast a budu tamm chtit vlozit dusi??!

    Diky za rady.

    0 0
    • KAPLIS  

      Musíš hranu toho pláště pořád tlačit do středu ráfku. Tam co je ta prohlubeň.

      0 0
    • kolda  

      me to jde celkem v poho, mam stejnou kombinaci co ty.

      bacha na sroubovaky, kovove paky apod, abys neponicil patky rafku a plaste. me kdy to neslo pretahnout rukama, tka jsem si pomohl plochou drevenou vareckou :)

      0 0
      • Crus  

        Nejde to pretahnout ani s pomoci toho sroubovaku. Proste se ta patka nenatahne uz ani o milimetr!

        0 0
        • Hnoj  

          Tak něco děláš špatně… Když jsi tam dostal jednu stranu, musí tam jít i druhá. Zkus si k tomu vzít pomocníka, ve dvou se to lépe táhne.

          0 0
          • Crus  

            Vcelku logicka uvaha. Na druhou stranu me napada, ze kdyz tam umim nasadit jednu stranu, tak tou samou technikou by mi mela jit i ta druha. Ale nejde. :-O

            0 0
    • jecnak  

      Tu stranu co ti nejde si oznac, plast sundej z rafku, zkus nejdriv nasadit stranu s problematickou patkou. Pak nasazuj druhou patku a dbej, aby se obe patky rovnaly do stredoveho zlabku v rafku. Montpaky nepouzivej, melo by jit rukou.

      0 0
    • MlokCZ  

      Až na vyjímečné případy nasadím na všech mojich STčkách všechny UST NN i RR jen rukou. A když se vyjímečně objeví kus, který jde hůře (menší průměr patek pláště), tak jedna montpáka stačí.

      Jak tu už bylo několikrát zmíněno, jakmile si nepohraju s přesným usazením patky do středu ráfku a to po celé již nasazené části, tak ani dvě montpáky už to nezachrání a nejde to.

      Když budeš měnit tmel nebo dávat duši, už to půjde snáze, patka se časem vždy aspoň trošičku vytáhne. Ale zase může dojít k opačnému problém, tím jak bude volnější, tak už to nemusí pak nafoukat bez kompresoru.

      0 0
    • Crus  

      Takze se mi to nakonec povedlo.

      Trik je v tom narvat obe dve patky do prostredniho kanalku rafku a dat pozor aby ta prvni (jiz nasazena) patka nezabrala cele misto a mohla se tam vedle ni vejit i ta druha.

      Ten kanalek, vzhledem k tomu ze je umisten blize stredu kola, ma za funkci mensi napnuti cele patky a tudiz i tech poslednich cca 20cm jde bez velkych potizi pretahnout pres rafek.

      Nafouknuti malou rucni pumpickou probehlo bez jakychkoliv komplikaci.

      Dekuji za vsechny hodnotne rady.

      0 0
    • o5majkl  

      na šroubovák bacha-Schwalbákům ta patka občas prdne a pak ten plášť vyskakuje z ráfku-většinou to nikdo nepřizná, ale podle mě tomu lidi pomáhaj právě tim, že se to tam snažej narvat nějakym nástrojem… Vždycky to jde nasadit rukama-jak už bylo psáno, tak je potřeba ten plášť pořád rovnat na střed, když se to udělá dobře, tak se to dá napumpovat i minipumpičkou… Jinak ust pláště se daj dokonce i sundat ručně-na švihu sem měl defekt, ale už ne montpáku a povedlo se to-když je ta patka už trochu natáhlá, tak to jde v pohodě…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.