• meikyq

    Zdárek,

    včera jsem se snažil nastavit sag u mé vidle Epicon 09 100mm. Postupoval jsem podle videjka na stránkách SR, stim plastovým páskem. S vidlí jsem šel nedávno při skůčku na doraz, tak jsem myslel, že ji určitě musim přifouknout. Ale podle toho videjka bych měl spíš odpustit, což jsem samo neudělal a ještě dofouk. Pak byl sag kupodivu skoro akorát – -zkrátka je to hrozně nepřesný. Když si sednu na sedlo má sag jinou hodnotu než když se vís opřu do šlapek a pod.. Jak měříte sag Vy? Mám ho nafoukanej na 82 PSI, zdá se mi to málo ale sag je cca 10 – 22 mm – každý měření vychází jinak :-/

    0 0
    • meikyq  

      jo a mám 72 kg

      0 0
    • tassajara  

      Ber to nastavenie statickeho ponoru ako prvotne orientacne vychodisko. Ked si siel na doraz, je jasne ze potrebujes tvrdie nastavenie, kedze jazdis ostrejsie. Kedze niekto s rovnakym bicyklom a postavou by mohol jazdit miernejsie, tomu by mohol stacit nizsi tlak a na doraz by nesiel.

      Dodrzat predpisany staticky ponor nie je dogma, zariad sa podla toho ako sa vidlica sprava pri jazde.

      0 0
      • meikyq  

        jo jo, jen chci přijít na lepší způsob měření sagu.

        0 0
        • tassajara  

          ved ti hovorim, na meranie sa vykasli, je to velicina ktora ta absolutne nemusi trapit :o) To nehaj nech sa s tym trapi milan mlok a partia kreslicov :D

          0 0
    • Wojtek  

      jednoduše,na vidli mám plastovou rychlospojku,dycky nasednu na kolo,o něco se opřu(loktem)a tu spojku rukou sesunu k guferu,pak sesednu,tak,aby se vidla neponořila(nebo jí zamknu),pak změřím od spojky k guferu,je to přesné,výchylka při opětovném měření je max 1mm,ale spíš žádná

      0 0
    • AleZ80  

      Ahoj všichni,

      jak měříte sag na vidli ? Používáte k tomu nějakého kamaráda ?

      Jde mi o to, že při nasedání zajede vidle víc než je pak skutečný sag…

      0 0
    • marshalll  

      Mimochodem, SAG by měl být z celé délky chodu vidlice. Když udělám měření, vidlice zůstane o kousíček zanořená (pak je SAG třeba o 3–5mm menší). Po zatažení za rodla (odlehčení) vyjede úplně. V kterou chvíli by se SAG měl měřit? Ve druhým případě mi pak doporučený SAG moc nevychází ani při velkých tlacích. Vidlice FOX FLOAT 32 (130mm) 2016.

      0 0
      • MlokCZ  

        Máš to napsané o pár příspěvků výše.

        Na nějakém mm u sagu vůbec nezáleží, takže je to úplně jedno. Vidlici nastav dle jízdy v terénu, využití zdvihu a chození/nechození na doraz.

        Navíc měřit sag na místě je k ničemu, protože za jízdy stejně bude jiný.

        A pak jen zkontroluj, že je sag ± v rozumných mezích. Pokud není, tak je potřeba s vidlicí něco udělat (třeba změnit progresivitu, případně může být nevhodná negativka – 2016 Foxka je ale soloair, takže tam by měla být negativka ok a stejně s ní nic neuděláš).

        0 0
        • marshalll  

          Ještě pořád laboruju s tou progresivitou (vyhazováním a vracením spacerů). Vliv na doraz je jasný, ale jaký vliv to má na SAG? Větší linearita = menší SAG oproti progresivnějšímu nastavení (za předpokladu tlaků tak, že jde na doraz při stejné síle) ?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.