• Koloman

    Zdar kolisti !

    Rád bych si pořídil datalogger (nechci kompletní GPS přístroj). Na tomto fóru bude asi víc zkušeností s „computerem“ Holux 245, ale jelikož nepotřebuji a ani nechci dublovat klasický cyclocomputer a taky nechci zařízení vozit na řídítkách, pošilhávám spíš po typu M-241 („žlutý kinofilm “):

    http://www.alza.cz/…-d103567.htm

    Jenže: Nemám s GPS přístroji vůbec žádné zkušenosti, některým technickým informacím nerozumím, nkěteré zase nemůžu najít, tak se chci poradit.

    Jak zranitelný je podle vašeho odhadu příjem signálu ? Když se může zařízení vozit v autě, tak by se asi dalo umístit i do cyklistické brašny. Ale v tom případě mě mate pokyn „up“ vyznačený přímo u horního pólu válečku – to je aparátek tak citlivý na směrování antény ?

    A pokud opravdu vyžaduje raději čerstvý vzduch, jaké to může být s voděodolností ?

    A ještě jedna věc – použití dobíjecích baterií. Sám výrobce je nejdřív připouští, aby o pár řádků níže jejich použití zakázal !

    A kupovat znovu a znovu alkalické…

    http://www.holux.com/…_content.jsp?…

    Budu vděčný za vaše názory. Díky !

    0 0
    • zdec  

      Holux M-241 mam asi rok a pul. Neco malo je o nem na foru Navigovat

      Puzivam ho pesky, na kole i v aute, posledniho pul roku ve spojeni pres BT s mobilem Nokia E51. Na kole ho vozim v ramove nebo nosicove brasne, na krku, v kapse. Snazim se ho umistovat s cudlem nahoru, ale funguje to i vodorovne.

      Vodeodolny neni, uz jsem ho vysusoval. K napajeni pouzivam vyhradne aku NiMH GP ReCyko nebo Sanyo Eneloop (nabijim IPC-1). Aku me vydrzi max 8–10h, pak se GPS vypne (i kdyz aku jeste neni uplne vybity).

      Dosti kritizovanou casti je vicko prostoru pro baterii, vzdy se bojim, abych ho pri manipulaci neposkodil.

      Kdybych tehdy nepotreboval displej, koupil bych Qstarz BT-Q1000X (aku vydrzi az 40h, ma vetsi kapacitu zaznamu), ale i s Holux M-241 jsem spokojen.

      0 0
      • gras  

        no jo, ale ten Qstarz BT-Q1000X je, jak sem teda z popisu pochopil, na akumulátor. Holux je na tužkovou baterii. Jak chceš v horách na louce dobíjet? Jedem na dovolenou na 10 dni na kola do Rumunska. Nevim jestli se dostanu k zásuvce. Pro mě byl Holux jediná volba. Zatim ho zkouším, ale vypadá že bude fungovat dobře. Občas uletí výška, ale ta není důležitá.**Budu jej používat jak na kolo, abych věděl, kde jsem bloudil, tak na na GPS souřadnic fotek.

        0 0
    • RR  

      Přístroj tohoto typu nemám, ale začal jsem o něm uvažovat. Popíchnutím byl článek – recenze a porovnání s NAVILOCK – v Cykloturistice (myslím že v posledním čísle), kterou po prolistování občas koupím. Tam toho bylo docela dost napsáno.

      0 0
    • Koloman  

      DÍKY za informace (zdec) i za nasměrování na Cykloturistiku (RR) !!

      Mezitím jsem slyšel hodně pochvalné hodnocení přístroje navilock (který je podrobně zmíněn i v onom článku v Cykloturistice), pro mé potřeby by asi plně dostačoval.

      http://mobile.itek.cz/…L-EasyLogger

      Takže nakonec se budu rozhodovat mezi Holuxem a Navilockem, v úvahu musím vzít i ten Qstarz BT-Q1000X.

      Až se k něčemu rozhoupu a budu mít i praktické zkušenosti, poreferuju.

      0 0
      • Vlada  

        Nemas nahodou uz nejake prakticke zkusenosti? Pro jaky logger jsi se rozhodnul? Taky o nejakem premyslim, tak bych uvital cokoliv pro inspiraci :-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.