• smartin

    Zhruba před týdnem jsem si koupil tuhle hračičku.Uvítal bych bych zkušenosti a informace ostatních kdo tenhle port používá.Zajímá mě vše od software,který používáte(přiložený k výrobku či jiný?)jaký net.stránky používáte k ukládání svých tras.V jakým formátu se to ukládá? nebo jestli používáte konvertor a jaký.Taky mám problém,mám 2 Pc.Na1 mám Vistu tam to bez problému jede.Na 2mám Xp,tam mě to hlásí,že nastala chyba při připojování.Na obou mám USB2.0 a stejný software ninstalovaný a jiné USB zařízení funguje.Nikde jsem se nedočetlpod jakým systémem to funguje ale předpokládám,že pod Xp by to fungovat mělo.Díky za vše co se vztahuje k tomuto tématu

    0 0
    • smartin  

      Po nějaké době používání,jsem zatím spokojen.Samozřejmě stím účelem s jakým jsem ho kupoval(rozbila se mi sigma-cyklocomputer)a tak jsem chtěl nějakou rozumě-cenovou náhradu,ještě mi to sice nešlape na Xp,možná je to Pc nebo mnou,ale to je detail

      0 0
    • MirkoCarver  

      Dvě stránky, co by tě mohli zajímat:

      http://www.elko.cz/…

      http://www.holux.com/…download.jsp?…

      Trasy exportuju do GPX a načítám do SportTracksu:

      http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/

      Jinak, mám XP-čka a vše pracuje k plnné dokonalosti.

      0 0
      • smartin  

        Děkuji za tipy

        Pc kde mám XP momentálně nepoužívám,takže až se udělá venku škareděj tak to snad aji tam rozchodím.Na ukládání tras jsem začal používat tuto stránku,zdá se mi celkem slušná

        http://www.gpsies.com/createTrack.do

        0 0
        • MirkoCarver  

          SportTracks je program nainstalovaný na mém PC, všechny záznamy jsou uloženy také na PC, pracuje i bez připojení na net, z něho načítá jen podkladové mapy. Internetové stránky dnes jsou, zítra můžou zmizet i se všemi záznamy…

          0 0
          • smartin  

            Stím naprosto souhlasím .Já si ještě pro jistotu všechny trasy zálohuju na flash.A taky mám na pc program přímo od Holuxu(ez Tour),kde se taky ukládají trasy přímo na pc. Na to moje jezdění bohatě stačí.

            0 0
            • MirkoCarver  

              Velkou výhodou SportTracksu jsou mapy, má plugin na mapy.cz a cykloatlas.cz s turistickými značkami a cyklotrasami…

              0 0
          • casesik  

            Jo sporttracks je proste super program na evidenci sportovnich aktivit, urcite doporucuji vyzkouset – ez tour je totiz k nicemu.

            0 0
            • smartin  

              Jen jsem se chtěl zeptat.Ten program sporttracks jste stáhli s internetu?Je placený?Je to plná verze?a je v češtině?Budu rád když mě okolo toho něco napíšete díík

              0 0
              • MirkoCarver  

                Adresu kde ho stáhnout jsem ti napsal o trochu víš, je to plná verze zdarma a je česky.

                0 0
                • smartin  

                  Ahoj

                  Konečně jsem měl trochu času na pc. tak jsem si pohrál stěmi softwary.Nejdřív jsem reinstaloval pc(už byl dost zapráskaný)Potom jsem nainstaloval SportTracks,nejdřív to nešlo.Tak jsem nainstaloval(Net­.2.0),poté proběhla instalace úspěšně.No a nakonec jsem nainstaloval ten softwar od Holuxe a on šlape taky tak teď nevím,když mě předtím nešel jestli jestli jsem tomu pomohl tou reinstalací nebo tím doplňkem-Net2.0-.Každopádně se mi SportTracks libí a asi ho budu používat.

                  Děkuji za rady a odkazy na zajímavé wwwstránky

                  zatím ahoj

                  0 0
      • zapa  

        Ahoj také jsem si pořídil Holux GPSport 245, originální program mi funguje. Ale nainstaloval jsem si na tvé doporučení SportTracks, vypadá super ale má to jeden problém, jak mám do toho dostat data z Holux GPSport 245 vůbec nechápu jak mám trasy exportovat do GPX aby mi to načítalo. Pokud mi budeš moci nějak poradit budu moc rád.

        Díky za radu tak zatím

        Marek

        0 0
        • MirkoCarver  

          Ahoj, nejdříve musíš v programu Holux ezTour uložit trasu ve formátu GPX někam na disk a potom ho načíst do programu SportTracks. V přiložených obrázcích jsou šipky u příslušných vo­leb.

          0 0
          • zapa  

            Super děkuji tak se mi to povedlo a teď už se jen peru z mapami do Sport Tracks. Moc jsi mi pomohl a myslím že ne jen mě. Díky Marek

            0 0
          • venos  

            Ahoj koupil jsem holux245 nainstaloval na pc ale nekomunikuje to nejde tam dat kod aby to fungovalo. umi někdo poradit.venos

            0 0
          • vladah  

            když z ezTour vyexportuju soubor gpx a importuju ho do Tracksportu tak při importu mně ukazuje chybovou hlášku: „Dokument XML obsahuje chybu (2, 2)“. Nevíte někdo v čem může být problém? Díky za rady.

            0 0
            • MirkoCarver  

              Pošli mi soubor na mail, zkusím ho načíst do SportTracksu na mém PC.

              0 0
            • skricx  

              Tak to mi udělalo taky, nainstaloval jsem si verzi EzTour 1.3, jak jsem se vrátil k 1.2 už to bylo v pohodě. Ale musíš tu trasu z Holuxe nahrát do EzTour (verze 1.2) znova, ten starý gpx vytvořený verzí 1.3 nepůjde

              0 0
              • vladah  

                Setkal se někdo po importu souboru .gpx (export z ezTour 1.02) do SportTracksu s vyšší (několikanásobně proti skutečnosti a záznamu v ezTour) okamžitou rychostí hned v řadě bodů záznamu ve SportTracksu ? Přitom rychlost v .gpx souboru se zdá být v pořádku. Díky za zkušenosti.

                0 0
            • Perníček  

              Zdarec, mám ten samý problém, ale v kombinaci s Holux M 1200E a SportTracks 2,1… Nemá někdo nějaký lék?

              0 0
    • Fernet-stock  

      zdravím, měl bych taky jeden dotaz. Jak tady u toho funguje navigace na nějaké místo? Mělo by to tedy fungovat pomocí GPS souřadnic. A pak to naviguje jak? Vzdušnou čarou? Jen nějaký směr a vzdálenost? Nebo to v podstatě nefunguje vůbec? :-)

      Díky za odpověď.

      0 0
      • MirkoCarver  

        Šipka ukazuje směr k zadanému bodu (po45°) a vzdušnou vdálenost. Bod můžeš zadat ručně, nebo můžeš zadat aktuální pozici, pro návrat. Taky umí nakreslit projetou trasu, zobrazuje posledních 2500 bodů, ale je to jen čára bez mapy, lze ji zoomovat a posouvat, za jízdy se pohybuje okno samo.

        0 0
        • Fernet-stock  

          hmm ale v praxi to má asi minimální význam. to tak max když bych asi někde už totálně bloudil, že by mi to řeklo alespoň jakym směrem se dát. :-)

          jinak díky za odpověď

          0 0
    • vladah  

      Jaké máte zkušenosti s přesností zaznamenané nadmořské výšky a nastoupaných metrů. Chápu, že v záznamu mohou být odchylky od skutečnosti, ale mně to zaznamnemá i úplné nesmysly. Na začátku trasy (po ustálení signálu) ukazuje výšku celkem dobře, ale v průběhu trasy jsou to velké výkyvy. Na známe trase 45 km s nadmořskou výškou 220–300 m a se 195 nastoupanými metry mně ukazuje nadmořskou výšku 230–450 m a nastoupané metry cca 1715 m. Na obdobné trase mně taky ukázal dokonce –156 m.n.m. Je to normální, nebo může být někde problém ? díky za vaše zkušenosti

      0 0
    • MirkoCarver  

      Pokud ukazuje chybnou výšku v místech se špatným signálem (hluboké údolí, vysoký hustý les, mezi vysokými domy, ve skalách) tak je to normální, pokud v běžných podmínkách s dobrým výhledem na oblohu, je to divné. Nastoupané metry ukazuje vždy o dost vyšší než je skutečnost. Ve SportTracksu nastoupané metry přibližně odpovídají skutečnosti při zapnutí vyhlazování výšky 20%. Je to problém všech GPSek bez barometrického výškoměru, ten je nejpřesnější.

      0 0
      • Patt  

        Čus chlapáci, trochu uvažuji o koupi této hračky, tedy přímo o model 260, ale to bude určitě hodně podobný jako 245. Mám otázku, jak je to přesný co se týče aktuální rychlosti a najetých kilometrů? A vůbec co se týče signálu v terénu a v zalesněných místech? Jestli je ještě potřeba vozit klasický computer?

        Předem díky moc za vaše reakce postřehy a šaltr s vami. :-)

        0 0
        • MirkoCarver  

          Vozím i klasickej tachák. Ujetá vzálenost a průměrná rychlost jsou přesné, maximálka většinou taky, ale aktuální rychlost, hlavně při výjezdech v lese ukazuje občas cca poloviční. Signál venku neztratí v podstatě nikdy, ale aktuální rychlost v náročných podmínkách občas plete :-)

          0 0
        • smartin  

          Ahoj

          Po necelým roce užívání jsem spokojen(mám 245)signál perfektní i v listnatých lesích.Aktuální rychlost jsem porovnával s více druhy klasických tach.tam se jedná ±2km/hod.Najetý kilometry-přesný.Clasický computer je zbytečný sebou tahat.Já jsem si tenhle model kupoval právě kvůli tomu,že jsem si kl.cyklokomputer rozbil,tenhle už taky absolvoval několik pádů na zem(vzhledem ktomu,že ho používám i na horským kole)a šlape bez problémů.

          0 0
          • malamala  

            Přátelé, lze v programu EzTour vyexportovat trasu aby se mi pak zobrazil i profil? Např. do GPX a pak zobrazení v Bikemap …

            0 0
            • maaardi  

              Prosím pošlete mi někdo SN k EzTour. Jsem bez něj úplně ztracen :(

              0 0
    • Dalas  

      jak dlouho vám v tomhle vydrží baterie?

      0 0
    • in4mator  

      Mám problém – při načítání dat z GPS mi to píše chybovou hlášku „Chyba načítání dat“, případně chyba zápisu, nevíte někdo co s tím? Předtím to fungovalo OK, až teď najednou problém, nemůže to být třeba „přeplněností paměti“ v Holuxu?

      0 0
    • KubaBajk  

      Lze nějakým způsobem získat Product Key k této navigaci, pokud jej nikde nemám a nebyl jsem nikdy registrován?

      Bez Product Keye je totiž GPS k ničemu :(

      0 0
    • cannonbiker  

      Někde jsem četl, že SW k tomuhle Holuxu umí nějak přiřadit fotky podle času a data jejich pořízení, k místu jejich pořízení. Jak tohle funguje? To jako ten SW do exif informace fotky přidá GPS souřadnice?

      0 0
      • MirkoCarver  

        Funguje to stejně, jako tento program: http://www.geosetter.de/en . Podle času pořízení fotky a času v gpx souboru určí polohu a tu potom pokud chceš, uloží do fotky. Polohu můžeš určit taká ručně ukázáním do mapy.

        0 0
        • cannonbiker  

          Díky. A ten Geosetter je kompatibilní s Holuxem 245? Ty jej používáš místo toho dodávaného s Holuxem?

          0 0
          • MirkoCarver  

            Používám ho s Garminem, Holuxe jsem přenechal synovi. S gpx souborem z Holuxe to pravděpodobně fungovat bude.

            0 0
    • JohnnyDynamit  

      Ahoj chtěl bych se vás zeptat jestli máte někdo zkušenost s navigací Bryton Rider 50T

      popř. jestli se dá v cenové kat. pod 6k sehnat lepší

      děkuji

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.