• beholdrian

    Mam garmin edge 500 a zaujimali by ma niektore veci. Napr. edge500 meria percento sklonu vozovky ale vo vyhodnoteni v Connect tato informacia nikde nefiguruje da sa to niekde nastavit alebo sa tento udaj naozaj nevyhodnocuje, lebo napriklad pri mapovani stupania je to dost zaujimavy udaj. Dalej, nejde mi graficky vyhodnotit cast trasy tzv. KOLO bolo by to tiez hlavne ohladne stupani zaujimave vyclenit z trasy kopec a samostatne ho vidiet na grafoch, da sa to?

    A posledna vec maju ohladne merania vysky nejaky zmysel elevacne body alebo su to iba napr. oblubene miesta?

    Ak teda mate niekto s tymto skusenosti poradte. Inak je to super pristroj, len tiez nechapem preco nemozem mat soft aj na pocitaci ale vsetko ladovat na garmin connect.

    0 0
    • krokus  

      Doporučuju vyzkoušet program Sporttracks, který poskytuje daleko větší možnosti analýzy než Garmin Connect. Lze v něm např. také měřit procenta stoupání (v grafu i v mapě). Sporttracks je pro nové uživatele trochu nepřehledný, ale umí toho hodně a počáteční trpělivost se vyplatí.

      0 0
    • Sibstr  

      „elevacne body“ slouží pro přesnou a rychlou kalibraci nadmořské výšky, jinou funkci nemají. Prostě když znáš přesnou nadmořskou výšku toho místa, třeba tvého baráku, tak si uložíš tento „elevacni bod“ do Edge a při průjezdu se automaticky zkalibrují čidla nadmořské výšky a nemusíš se spoléhat na kalibraci z GPS.

      Když chci na grafu vidět kopec, tak si graf v GTC přiblížím tak, abych viděl jen co potřebuji, graf lze různě procházet a nahoře na mapě vidět přímo konkrétní úseky.

      Jinak já si zatím vystačím s Garmin Connect (GC) a Garmin Training Center (GTC), nicméně spousta lidí na internetu doporučuje Sporttracks, jediná jeho nevýhoda je, že je placený.

      0 0
      • krokus  

        Shareware Sporttracks placený není a je použitelný (a snad i časově neomezený – teď si nejsem jistý).

        Nevíš, jestli elevační body fungují i v Edge 705?

        0 0
    • tmax  

      Pre PC slúži predsa Garmin Training Center, ten si mal mať ku prístroju. Bohužiaľ takéto detailné sledovanie „tréningov“ je stále ešte v plienkach… Elevačné body slúžia na kalibráciu výškomera (otázne je, ako to pomáha). Ja mám nastavený domov a potom zopár miest, z ktorých vyrážam.

      0 0
    • pcejka  

      …zkus třeba americkou on-line aplikaci www.strava.com, k základním funkcím stačí free registrace, po nahrání trasy a jsou-li tam nějaký kopce, ti to automaticky tyto úseky zvýrazní a vyhodnotí (záložka „My segments“) a porovná s ostat. registrovanými, pakliže daný úsek absolvovali, samozřejmostí je tvorba vlastních úseků…

      0 0
    • hejnija  

      Na vyhodnocení trasy z Edge 705 používám program Neotrack. Kromě podrobných statistik lze uložená kola jednoduše zobrazit na mapě i v grafech. Vlastní úseky jdou vybrat prostým označením příslušné části trasy na mapě nebo v grafu.

      Elevační body by měly fungovat i v Edge 705. Výškoměr se zkalibruje pomocí uloženého bodu u startu trasy. Jestli to opravdu funguje netuším, raději nechám Edge před startem na okně, aby se zkalibroval sám. Pokud se mi zdá, že nesedí výškový profil, zkontroluju ho v Neotracku funkcí korekce nadmořské výšky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.