• Smazaný účet

    Zdravím,

    mám takový problém, podle prodejce i dovozce je to zcela v pořádku. Zadní kolo mi vydává přesně ten samý zvuk jako tomuto chlápkovi ve videu, jenže moje zadní kolo to dělá od novoty.

    http://www.youtube.com/watch…

    Už jsem to reklamoval a poprvé mi vadu uznali jenže stím nic neudělali, jen to namazali takže utlumily cvrčka ale ten zvuk to dělalo dál. Po druhé reklamaci mi reklamaci zamítli stím že tomu nic není ale pro dobré jméno firmy mi dali zadní kolo jiné nové, ale to má stejný problém. A když to budu zas reklamovat tak budu měsíc bez zadního kola a pak se dovím že zamítaj. Jde stím něco udělat aby to nedřelo a nedělalo to ten zvuk?

    Tyto kola by měli být na dvojitě zapouzdřených průmyslech, né na klasickejch kuličkách a konusech, aspon to kupkolo a né jen oni tvrdí. Tak by tam šlo nalisovat jiné né?

    Díky za rady všem, a omlouvám se jestli se to tu už někde řešilo ale nic jsem nenašel kde bych našel odpověd na můj problém.

    0 0
    • KubaBajk  

      Že je cvrk Fulcrumů silný je profláknutá věc. S ložiskama to nijak nesouvisí.

      Kolo, ještě k tomu nové, máš úplně v pořádku. Zvykni si a jezdi.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Asi jsem to blbě napsal, mě nevadí že mám cvrk hlasitej, naopak jsem rád, lepší jak zvonek :-) A ten zvuk co to dělá, pust si to video je tam slišet takovej zvuk jako když v tom náboji něco drhne a když si dám ruku na zadní stavbu tak se to šíří rámem a jako by to trochu rezonuje.

        0 0
      • jIrI___  

        Podle mě na tom youtube nezní cvrk tak, jak by znít měl…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Nevím no, když roztočím přední neslyším že se točí, a když zadní tak i přes cvrčka je slyšet chroustání a drhnutí jako kdyby ty kuličky v ložisku byli hranatý. Už nevím jak to vysvětlit, a na tom videu když se dá víc zvuk nahlas je ten zvuk slyšet spolu z cvrčkem. A nevíš jestli maji tydle kola fakt průmyslový klasicky ložiska nebo jen kuličky co běhají v dráze náboje a klasicky konus, a tudíž se ložisko nedá vylisovat a nalisovat jiné.

          0 0
          • jIrI___  

            RM3 mají průmysly. Jak to u RM10 nechci kecat, ale předpokládám, že tam taky budou průmysly. Není zas takový problém to zjistit na konkrétním kusu ;)

            0 0
            • Smazaný účet  

              A jak se knim dostanu, stačí povolit ty konce co vypadaj jako klasickej konus jen to nemá dvě matky nad sebou ale z každý strany náboje jednu a pod ní váleček kterej bude asi součástí ty zátky za kterou bude ložisko?

              0 0
              • jIrI___  

                Najdi si na netu servisní manuál, v něm obvykle bývá „rozklad“ náboje a všechno potřebné z toho obrázku uvidíš.

                Něco málo je tady , nevím jak moc podobné to je s RM10. Víc se mi hledat nechce :)

                0 0
                • KubaBajk  

                  Možná i tady

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  No já právě našel ale když jsem dolistoval na ty kola co mám já, tak unich bylo jen jaký tam patřej dráty, a rozklad náboje u těchto jako jediných chyběl. Tento manual cos mi dal odkaz je jiný ale stejně to tam není. Přidávám foto z netu, a takto to vypadá i z druhé strany náboje jen je tam taková matička který se opírá o patku rámu pak kulatej váleček jakoby velká podložka bez šroubku nebo čehokoliv.

                  0 0
            • Smazaný účet  

              Tak mi to nedalo a už vím proč to dělá ty zvuky co se mi nezdaj, ložiska jsou naprosto cajk a točí se potichu a hladce, a jsou tam opravdu průmysli(takový macatý malí) na každý straně jedno klasicky ložisko( je na nich 5000–5mf nebo tak nák), projistotu jsem sundal zboku těsnění a jsou namazaný, tak jsem ho zas opatrně vrátil. A ty zvuky dělá cvrček, jak mlátí praporky do těla náboje a ve vyšší rychlosti to rezonuje nábojem a přenáší se to do rámu. Ale to by nemělo mět snad náky negativní učinky do budoucna pro rám i náboj? Ale mazat se mi ho nechce, funkci zvonku to plní dobře :-)

              0 0
              • KubaBajk  

                Pokud je vše v pořádku, nic nepřidrhává, pěkně se točí, nemá žádný vakl, nechal bych to tak.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ne ne točí se hladce a potichu, a vakl nemaj, maji najeto tak 200km zatím. Ten zvuk co se mi jevil jak zadřený ložisko dělá ořech a jeho praporky, zjistil jsem to tak že když jsem roztočil kazetu u vyndanýho kola tak se ozval ten zvuk a čím víc pak roztočím kolo upnutý je hlasitější, tak jestli bych neměl zkontrolovat ořech jestli nejede na sucho, ale jinak vše co jsem rozebral bylo poctivě namazaný z výroby.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.