• jajin

    Zdar, má někdo záznam trasy GPS tohoto závodu z loňského roku? Loni jsem to nejel a rad bych si to projel. Tu delší trať.

    http://www.cyklomaratontour.cz/…-zavodu.html

    0 0
    • marco  

      Mě spíš zajímá kdy bude náhled mapy k použití v dobrém měřítku. A mám ten dojem, že letošní trasa dlouhé je lehce modifikovaná.

      0 0
    • Lily-Brno  

      netuším, jestli je trasa stejná nebo ne, ale v neděli si ji jde Kolárna projet, tak snad ví :)

      0 0
    • Lily-Brno  

      tak co, už máte někdo projeto? jinak gpx logy jsou ke stažení na netu – podle ofic. mapy akorát pár odchylek…

      0 0
    • pop  

      To je nějaký dětský maraton, ne?

      0 0
      • Lily-Brno  

        :D no vzdáleností je ta dlouhá vlastně 1/2 maraton a trať je myslím většinou po původním KPŽ… takže to zatím vypadá na skupinový sprint :) akorát některé úseky neznám a nejezdím, tak jsem chtěla vědět, jak ta trať vypadá

        0 0
        • Zbyněk  

          Řekl bych, že tak 99% jsem už jel nebo šel pěšky, ale ta mapka z náhledu je fakt zoufalá. Chtělo by to nějakou podrobnější.

          0 0
          • Martin  

            nebo GPX :)

            je to ono? http://www.cykloserver.cz/cykloatlas/…

            0 0
          • Lily-Brno  

            já si jen pamatuju, že loni jsme jeli po kraji toho pole, jak je v mapce nad Šternberkem, a byly to bahenní lázně :D a teď solidně sprchlo a možná ještě něco v sobotu přijde, takže to bude lahoda :)

            0 0
            • Zbyněk  

              Tak jsem si byl dnes odpoledne zaběhat přes tankodrom a na žádné značení nenarazil, takže to vypadá, že blíž pravdy bude ta verze, co sem hodil Doom… tj od Aleše po šroké cestě nad v.p. a u prostřední brány doprava do kopce. Před vjezdem na tankodrom doprava dolů kolem rokle k potoku (někdy to tam bývá trochu roz…). Jinak začátek je asi jasnej, pak z Domašova to máš vrchem a Doom údolím. Pokud vrchem, tak ten sjezd není nic moc, hlavně závěr stojí za h… Lepší je to sjet po hřebenu k brodu a za ním se napojit na původní cestu. Dál kolem chat, přes mostek (nebo brodem), přes silnici prudce do kopce (kdo vyjede vyjede, kdo ne, půjde pěšky) na širší cestu a táhlým stoupáním k rozcestí U buku a dálna H. Boudu a Pohořany. Podél lesa a lesem na rozcestí (rozbahněná skládka dřeva). Pak je to trochu nejasné. Podle zákresu takhle žádná cesta nevede, takže to povede buď přímo kolem Jedliny ( po rovině ,ale jinak nic moc, protože se tam intenzivně těží a cesta podle toho vypadá) nebo dolů úvozem a před panely doprava přes brod a údolíčkem do Strassgruntu, doprava přes další brod a velmi prudce vcelku rozjebanou cestou nahoru. Dál pak méně prudkou už slušnější cestou zmlazeným bukovým lesem na hlavní cestu směr Pohořany. Na kraji lesa doleva a údolíčkem na velkoou skládku dřeva (tahle cesta bývá podmáčená a drží se tu dlouhodobě kaluže). Po hlavní ke Kamenné boudě, zde vlevo na okružní šotolinovou cestu, kterou trasa nekopíruje, ale protíná. Nevím přesně kterou variantou, ale tyhle cesty jsou momentálně OK, jen ke konci je několik protierozních kuláčů (jsou už zčásti uhnilé a zanesené). Zpět na štěrkovou cestu, po ní prudce dolů na velké rozcestí a dál to asi většina zná.

              0 0
              • Lily-Brno  

                Sice si nemůžu vybavit, kde máte tankodrom, ale co se týče trasy kolem ŠTBK, tak podle ofic. mapy http://www.cyklomaratontour.cz/…-zavodu.html mám tu trasu já naklikanou v rámci cca stovky metrů dobře :) Takže buď dali na net neaktuální mapku nebo to včera ještě neměli značené, což mě štve – doufala jsem, že dnes už nebudeme muset hledat cestičky a odbočky…

                Moc díky za podrobný popis – pro mě je důležitá informace, že těch brodů tam moc nebude (o tom v Bělk.údolí-Podskalí vím…). Kolem Jedliny to mají načrtnuté po vrstevnicích (já klikala cca podle tvaru v mapě, na cykloserveru bohužel taky nejsou všechny pěšiny), no nechám se překvapit :D

                “Cyklomaraton Olomouc nabídne atraktivní trať pro horská kola…Zdejší trať se řadí k těm náročnějším v celoročním seriálu Mercedes-Benz Cyklomaraton…“ Tak by to neměla být úplně cyklostezková zábava :)

                0 0
                • Zbyněk  

                  Tankodrom je to bílé nic nad Šternberkem po silnici na Domašov. Podle mě je blbost tudy vést závod, protože loni se obnovila vojenská výroba, kterou tam projíždí a taky se v části jezdí motokros. Teď je to celkem OK, ale pokud to rozjezdí na prach, bude to na h.. a pokud zaprší na dvě. Možná to ale mají napojené na červenou TZ, která vede v lese (a ne jak na mapě přes Tankoš). Ještě jak jsem psal o té podmáčené cestě u Pohořan, tak je překvapivě OK, dnes jsem jí procházel. Nicméně ani kolem Pohořan jsem neviděl jedninou značku, tak jestli to není nějaký fake.

                  0 0
                  • Martin  

                    třebas to bude orientační závod

                    0 0
                  • Lily-Brno  

                    jj, po včerejšku mám taky pocit, že se žádný závod v sobotu nejede :D sem tam nějaké lehce přehlédnutelné značení a kupa starých značek, které možná jen nově přestříkají… ale někdy se trať značí jen 1–2 dny předem, takže no stress. to pole(tankodrom) jsem objížděla po té značené – tuším dle značky, že ta boční cesta je mimo zákaz vjezdu – a kolem motokrosové trati a všechno bez úhony, zatím je sucho :)

                    0 0
                    • Zbyněk  

                      Teď je ideální stav, ale na sobotu hlásí bouřky.

                      0 0
                      • Martin  

                        hm, i na neděli… a to jsem se těšil na pojezd po Maleníku. snad to ještě přejde

                        0 0
                • pop  

                  no nevím, je to takový normální ježdění jak na Jedovnici. Ale trať je poloviční, takže to není podle mě maraton. Pěknější je to za ŠTBK…

                  0 0
                • Tina  

                  „Tak by to neměla být úplně cyklostezková zábava :)“ Ivet, si ma trochu nalomila a tak zvažujem, že by som si prišla pojazdiť :)

                  0 0
                  • Martin  

                    zas nedivoč – znalec z Beskyd Nox159 tvrdí, že na Hané není ani kousek terénu :)

                    0 0
                    • Tina  

                      :D

                      Ale zisťujem, že online prihlásenie mi nefunguje. Alebo som blondína? :/

                      0 0
                      • Lily-Brno  

                        myslím, že nejsi :) na Fb stránkách psali, že 18.5. byl poslední den na elektronickou registraci – teď už se dá přihlásit normálně až v sobotu na místě ;) a volných míst bude asi dost – já vím zatím o 4 chlapech, co měli jet a nejedou :)

                        a hlavně neboj, že bychom my místní měli výhodu znalosti trati, když u 50% ani nevíme, kudy povede :D

                        0 0
                    • Lily-Brno  

                      pokud to není terén, tak to jedeš taky? ;)

                      0 0
                      • Martin  

                        já ty grupen akce moc nemusím. vyjížďka v pár lidech je OK, ale svou technickou neschopností bych na závodě asi dost lidí naštval :)

                        naposled jsem si to ověřil na minimaratonu u Šumperka – ve stoupání jsem předjel, co se dalo, pak přišel prudký sjezd a oni předjetí mě málem sežrali :D

                        0 0
                        • Martin  

                          p.s.: navíc mám teď naprosto katastrofální formu, včera jsem málem umřel ve stoupání z Vésky od zelené značky mezi poli k Radíkovu

                          0 0
                        • Lily-Brno  

                          no vždyť se odvoláváš na to, že někdo prohlásil, že tu není terén, tudíž přece ani nic technickýho :P jinak to je normální, že se s nima předjíždíš. mně třeba fascinuje, jak na startu bez rozdílu skoro všichni vystřelí a za chvíli je člověk předjede, nebo úplně na rovině urvou řetěz, píchnou po pár metrech… už jen pro tu zábavu stojí za to jet :)

                          0 0
                        • Lily-Brno  

                          no vždyť se odvoláváš na to, že někdo prohlásil, že tu není terén, tudíž přece ani nic technickýho :P jinak to je normální, že se s nimi předjíždíš. mně třeba fascinuje, jak na startu bez rozdílu skoro všichni vystřelí a za chvíli je člověk předjede, nebo úplně na rovině urvou řetěz, píchnou po pár metrech… už jen pro tu zábavu stojí za to jet :)

                          0 0
                        • Zbyněk  

                          Taky jsem se kdysi dávno zařekl, že mě na žádný cyklistický závod nikdo nedostane a myslím, že nebudu mít problém to dodržet :-). Jinak včera mi to taky moc nejelo. Možná to ovlivnila i ta náhlá změna počasí. Zato jsme projeli jednu cestu, kde jsem ještě nebyl viz. sousední vlákno.

                          0 0
                  • Lily-Brno  

                    super :) hlavně, pokud přijdou ty bouřky, tak to bude o dost zábavnější… já jsem se už skoro těšila, že pojedu letos konečně nějaký závod na suchu a v teple a ne v dešti nebo do 10°C :D

                    0 0
    • Martin  

      když se dívám z okna, musely to být solidní galeje :)

      0 0
      • Zbyněk  

        Snad nám poreferují, jak se jelo :-).

        0 0
        • marco  

          Bylo to skvělé. Stále jsem neskončil se sprchováním bahna z oblečení než to strčím do pračky. No podmínky byly stejné pro všechny. První hodinu pršelo a zbytek jen svítilo sluníčko. Bláto se naštěstí nelepilo jen to byl takový ten sračkovitý klouzavý maglajz.

          Tento seriál se chlubí svým převýšením no ale dát 60% tohoto převýšení do jednoho táhlého kopce kdy po dešti se tento kopec upravil v pěkně namazanou jílovou bobovou dráhu Jen se nejel dolu, ale vysloveně šel (podkluzoval) do kopce.

          Dále by se někdo měl pozastavit nad dalším problémem. Ok věděl jsem, že bude jen jedna občerstvovací stanice, ale dát ji až na závěr 50 km trasy tj. 14 km před koncem kdy už je to jen ± z kopce. Věděli, že to budou galeje tzn. bude to ubírat víc sil tak bych uvítal nějakou tu jednostolkovou variantu s Ionťákem a a vodou mnohem dřív. Příležitostí kde to dát tam bylo dost. Já osobně byl na suchu a o hlaďáku už 7 km před občerstvovačkou. Zajímavá byla varianta balení tohoto podniku půlka, startovního pole byla ještě na trati a firmy už balily své stánky a po vyhlášení tomboly byl celý areál do půl hodiny vyklizen nikoho nezajímalo že u wapky stojí spousta lidí ukol zněl jasně zabalit to a zdrhnou na hokej. Nedivím se, že se nedaří tomuto seriálu se pořádně prosadit. Zde jasně bylo vidět že pořadatel se zajímá o 30 km tzv. lidovou trasu a doplňkové dětské a další sponzorské závody a 50 km má jen proto aby se to mohlo nazývat cyklomaraton. Takže ano pokud se účastním do budoucna tohoto závodu vyberu si 30 km trasu.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.