• kubajs mtb

    ahoj,

    chtěl sem se zepatat jakym způsobem čistíte hadici od camelu? mám vak od source a uvnitř se mi dělá každou chvíli pěkná divočina ale nevim jak to pořádně dostat pryč už sem zkoušel roztok se savem trochu to pomůže ale nikdy to nevyčistí úplně. Nebo nějak vyrobit nějak prošťuchovák? díky za rady

    0 0
    • Martin  

      řadící lanko, na konec, kterej se strká do páček, namotat smotek vaty a protáhnout hadičkou

       

      od té doby, co mám Reversible II od Hydrapaku nevím, co je to problém s bordelem ve vaku a problém se sušením. ten vak je vymyšlenej dobře.

      0 0
    • Lenka.05  

      Mám na to svařovací drát s čistící „bambulkou“ vlastní výroby:-) No a plus Savo…

      0 0
    • QwertyN73  

      vyrobil sem pročťuchovák ze starýho ramínka plus k tomu kousek látky na vršek a savo.. jenom se z toho nejakou chvili neda moc pít.. chutna to jako voda z bazenu.. jinak neco prodávaj i v obchodech, ale kdo by za kousek drátu dával 250..

      0 0
    • gamster  

      A nesmrdí to potom?Když doma máti dělá něco ze Savem(třeba v koupelně proti plísni,tak já tam celelj den nemůžu pomale páchnout,než se to vyvětrá,to je puch an zvracení).                    A zdá se mě,právě že u uzavřenýho camelu to musí být ještě horší?

      Jinak já používám kousek drátku,párkát to projedu(tam,zpát­ky),a hadice je čistá.A rezervoár ten sem zatím nečistil  z důvodu,že do něj dávám jenom čistou vodu.

      0 0
      • QwertyN73  

        smrdí to přesně tak jak tu píšeš.. pokud to nemáš zarostlý, měla by stačit voda popř. nějakej jar.. k tomu savu.. je potřeba to dobře vymyt a nechat aspon den vyvanout..

        0 0
      • jIrI___  

        Pokud Savo trochu naředíš a camel pak důkladně vypláchneš horkou vodou, tak to nesmrdí. Taky jsem tak čistil minulý camel.

        0 0
    • HockeyBiker  

      ja ho nechavam  pres sezonu permanentne v mrazaku a neni problem

      0 0
      • teepeex  

        asi tak :)

        0 0
      • Martin  

        moja v mrazáku skladuje zeleninu a starej vak od ní chytil divnej čuch.

        0 0
        • Jenda  

          cim je to ta tvoja citit ze aj vak od ni nacuchne?:-)

          jinak k veci pouzivam taky savo, vatu prostuchuju bovdenem, kamaradce se osvedcily tabley coregatabs nebo jak se to jmenuje proste na cisteni protez:-)

          0 0
          • Martin  

            moja? ne, můj. ten mražák, ne ta lednička :-). a je cítit mraženou zeleninou

            0 0
    • nobody  

      ocet

      0 0
    • MlokCZ  

      Mám tu originál čistící hadičku, s tou je hadička vyčištěná během 15s, většinou vemu na to jar.

      Jak už jsem tu dříve psal, tak dávám vak taky do mrazáku, takže čistit potřebuje jen ojediněle. Ale sem tam se stane, přes sezónu nedávám do mrazáku moc často, abych na něj nezapomínal a nemusel řešit, že přiběhnu domů, chci rychle na kolo a vak je zmrzlý (sice to je pár minut pod teplou vodou a je vyřešeno, ale starosti navíc).

      Mimo hadičku jsem problém nikdy neměl, tam stačí i přes to, že trvale vozím sladký Regge, občasné daní do mrazáku (a samozřejmě po dojetí vypláchnutí teplou vodou).

      Savo a podobné věci jsem nikdy použít nemusel.

      0 0
      • kubajs mtb  

        no tak sem to naložil přez noc do roztoku něčeho co dáváme doma do bazenu proti plísni vody a nic moc teda trochu to pomohlo ale přijde mi to že je to nějak přižitý v tý gumě už.

        0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      zde na fóru jsem četl jednu zajímavou radu. Stačí po vyjížďce camel naplnit octovou vodou, hodit trubičku a nechat do další vyjížďky…

      0 0
    • C-ampari  

      Taky jsem se tu někde dočetl fajn věc.

      Na sušení vaku funguje dobře, taková ta plastová mřížka co se dává do dřezu. Smotat, strčit dovnit a vak krasne vyschne. Pak nejsou potřeba taková drastická opatření jako savo, ocet či mrazák – snadnější poškození zmrzlého vaku. A jednou za čas protáhnot hadičku viz. rady výše. Stačí mechanicky + trochu jaru. Savo je opravdu krajní řešení.

      0 0
      • MlokCZ  

        Na sušení je samozřejmě dobré do vaku něco vkládat (já tu mám ty jejich origo ramínka), ale v případě, že se používá sladké pití, tak to bez mrazáku nestačí proti breberám.

        A to poškození zmrzlého vaku, to se tu podařilo jen některým expertům :-)

        Vaky do mrazáku dáváme doma už 4 roky a to 3 vaky a nikdy žádný problém, tedy naopak mrazák považuju za nedrastické a hlavně rychlé řešení.

        0 0
        • C-ampari  

          V našem narvaném mrazáku by k úhoně přišel tak do týdne. Protože vozím jen vodu, sušení bohatě stačí.

          U sladkého pití nepomůže jen vypláchnout a pak usušit?

          0 0
        • Martin  

          na sušení je nejlepší vak otočit naruby :o)

          0 0
          • MlokCZ  

            To je ale výrazně složitější.

            0 0
            • Martin  

              není. odpojím hadici, strčím ruku do vaku, nahmátnu konec a vytáhnu ruku ven :-)

              0 0
              • MlokCZ  

                Nevím jaký máš vak. U vaků od camelbaku odpojit hadici je proklatě složitá operace, sedí tam opravdu dobře na tom drážkovaném konci a když musím hadici sundat kvůli vyčištění (třeba 2× do roka), tak se s tím třeba 5 minut trápím a vždy mám pocit, že brzdo při tom něco urvu.

                Asi by šel otočit i bez sundání hadice, ale s tou konstrukcí jakou má to až tak dobře nepůjde.

                0 0
                • Martin  

                  hydrapak :-)

                  když jsem na podzim vybíral mezi hydrapakem a camelbakem, konstrukce vaku byla jedna z hlavních otázek. camelí vaky se  mi sice líbily hodně, ale reversible od hydrapaku se mi nakonec jevilo jako lepčí nápad. a nelituju. u mě na blogu a na cyklistika krnov je krátký review hydrapaku a chystám článek o zkušenostech po 1/4 roce

                  0 0
                  • misak.kadlec  

                    Mám taky hydrapak, ten vak nemá chybu, bohužel rozhodně to samé říct o „náhubku“. Ten mají soudruzi u camelbaku mnohem vychytanější.

                    0 0
        • jIrI___  

          S mrazákem a následným rychlým rozmražováním vaku opatrně, hlavně zvolit správnou techniku rozmražování :-))

          0 0
          • Martin  

            v mikrovlnce :-)

            0 0
          • nobody  

            mikrovlnku? :)))

            0 0
          • MlokCZ  

            Já s tím problém naroadíl od některých nikdy neměl :-)

            Jen že to pak trošku zdržuje, já to dělal vždy teplou vodou nebo nechal jen tak ležet (teplá voda jsou 2–3 minuty, jen tak ležet tak 15–20 minut).

            0 0
    • valouch  

      Zkus Sanaton. nesmrdí jak Savo a používá se na čištění věcí pro vinaře.

      0 0
      • Dzordano_Bruno1  

        janě, tojsou prostě kravny :D stačí ocet za pár korun a trochu používat mozek. Potřebuju to vysušit, tak ikdybych musel vzít fén, takpořád je tolepší než savo

        0 0
        • valouch  

          To je pravda, ale pokud už je tam takový humus, tak to je záchraná brzda. Sjede z toho i to co tam není:-)

          0 0
      • Janouch  

        ja doporucuji  roztok kyseliny citronové prodava se to v malejch bilejch kulickach nasypes malinko do vaku nalejes trochu vlazny nebo teply vody a rukou romatlas po stenach nechas chvily pusobit pak poradne nekolikrat vyplachnes vodou a je hotovo.

        0 0
    • Frost  

      Dávejte si bak po každém dni do mrazáku a nebudete mít problém s bordelem. Dělám to tak už dlouho a naprostá pohoda.

      0 0
    • BlickM  

      mě zatim vždycky stačilo vypláchnout, do vaku nedávám moc sladké

      ale když už tam někdo má humus, použil bych ocet, plus nějakej ted drát a hadr, jak tu psalo pár lidí.

      0 0
    • Twisp  

      hlavně nepoužívat savo na čištění WC … pak už se toho pocitu navoněnýho záchodku nezbavíš … :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.